| knokkels | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:18 |
| Goedemorgen klussers, ik heb een vraagje. Ik heb dit keukenblad, met eikenhouten tafelblad Afmetingen: 165x65x90. Het tafelblad is van eikenhout, wat na verloop van tijd steeds minder netjes wordt. Nu zat ik gisteren in bed te denken over het volgende: Over het tafelblad een RVS plaat, met wat extra ruimte (±2cm, zodat de extra 2 cm over de hoeken gebogen kan worden. Dit vooral uit hygiënisch oogpunt, maar het staat ook wat mooier, vind ik zelf. Vragen: Is dit haalbaar? Hoe dik moet die plaat zijn? Wat zijn de kosten zo ongeveer? | |
| LievePoetin | dinsdag 26 januari 2016 @ 12:26 |
| Ja hoor kan eenvoudig, gewoon naar een metaalboer gaan en laten vouwen. Denk een eurootje of 150 a 200. Kun je hem er daarna zo op kitten. | |
| bleiblei | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:04 |
| Let wel, aluminium krast als de ziekte en ziet er binnen een half jaar ook niet meer uit. Zou ik eerder op zoek gaan naar een stenen/betonnen of kunststofblad. Een betonnen blad heb je overigens zo gemaakt voor weinig geld. | |
| knokkels | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:12 |
Daarom had ik het over RVS en niet over aluminium | |
| bleiblei | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:32 |
| Goed punt | |
| derLudolf | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:37 |
| Ik lees hier vaak over epoxy, zou het niet mogelijk zijn het blad op te schuren en dan voorzien van een laag epoxy? Ik vind het namelijk wel een mooi blok, ik wou een blad van RVS zonde vinden. | |
| knokkels | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:56 |
Epoxy zal een stuk duurder zijn neem ik aan.. | |
| knokkels | dinsdag 26 januari 2016 @ 13:56 |
| Mijn bedoeling is dan ook: Een rvs plaat van 165x65x90, met aan alle zijden ± 2 a 3 cm extra zodat die extra ruimte kan worden gebogen, en die over mijn houten blad geschoven kan worden. Hoe dik moet die plaat worden dan? | |
| derLudolf | dinsdag 26 januari 2016 @ 14:05 |
Geen idee wat dat kost. Maar een plaat RVS en die laten zetten is ook niet gratis.. | |
| usernaamvergeten | dinsdag 26 januari 2016 @ 20:40 |
| Kan me niet voorstellen dat het blad van eiken is, zal wel berken zijn. Epoxy is sowieso goedkoper dan RVS, kost alleen wel flink wat meer werk. | |
| srapnel | woensdag 27 januari 2016 @ 00:58 |
| Goed schuren,eventueel lakken/olien,het oppervlak is van berken,IKEA gebruikt bijna alleen berkenhout voor werkbladen,en daarna een dikke glazen plaat erop,is ook sterk en erg higienisch. | |
| derLudolf | woensdag 27 januari 2016 @ 07:33 |
En funest voor je messen | |
| Barrah | woensdag 27 januari 2016 @ 07:39 |
RVS niet? | |
| derLudolf | woensdag 27 januari 2016 @ 07:43 |
Ja dat ook. En epoxy waarschijnlijk ook | |
| Juup© | woensdag 27 januari 2016 @ 07:45 |
Dat in de olie zetten is een dikke ellende vind ik, ik moet 2 x per jaar zo'n 2.8m² doen. Nooit meer zo'n werkblad dat weet ik wel, en het is kwetsbaar hout waar snel deuken en/of diepe krassen inzitten. RVS lijkt mij niets, epoxy wel maar dan wel op een nieuw blad | |
| derLudolf | woensdag 27 januari 2016 @ 08:01 |
| Hout en plastic (polyethyleen vermoed ik) is ook geen punt [ Bericht 81% gewijzigd door cvboer2 op 27-01-2016 18:12:57 ] | |
| usernaamvergeten | woensdag 27 januari 2016 @ 08:57 |
| Plastic snijplanken zijn ook niet goed voor je messen, beste neem je een snijplank van kopshout maar eentje van langshout is ook prima. | |
| Chicolade | woensdag 27 januari 2016 @ 09:21 |
Daar heb je snijplanken voor, want messen zijn funest voor houten werkbladen | |
| machtpen | woensdag 27 januari 2016 @ 16:56 |
Voor 20 euro heb je een liter en dat is meer dan genoeg. | |
| cvboer2 | woensdag 27 januari 2016 @ 18:14 |
| Even met de bezem erdoor geweest. Onzin is een paar deuren verder. | |
| Oledanmaarweer | woensdag 27 januari 2016 @ 20:30 |
| 1,2 mm rvs moet je hebben, mooiste is geborstelde kwaliteit (geslepen kan ook maar is iets grover) Deze constructie wordt in de horeca vaak toegepast en wordt dan verlijmd op het houten blad. Vergeet bij de maatvoering niet dat de onderrand weer teruggezet moet worden (10/12 mm ivm minimale zetmaat) daar 1,2 mm vrij scherp is. Hoekjes kun je netjes laten lassen en afwerken, zie je bijna nix van terug. ![]() NB let je wel op bij de diktemaat van het rvs dat je la nog los kan. PS: Je kan ook nog ongeslepen rvs nemen dat ze richtingsloos borstelen met een roterende schuurmachine. http://www.veenbrink-rvs.nl/afwerking.php# http://www.rovasta.nl/nl/afwerking-van-roestvrijstaal/ [ Bericht 9% gewijzigd door Oledanmaarweer op 27-01-2016 20:49:05 ] | |
| srapnel | donderdag 28 januari 2016 @ 00:42 |
| ouwe krant om op te snijden dan? teringgg wat een zeurkouzen hier zeg/////////////////// | |
| knokkels | donderdag 28 januari 2016 @ 10:54 |
Daar heb ik gewoon een snijplank voor | |
| knokkels | donderdag 28 januari 2016 @ 10:55 |
Kunnen ze daar wat mee bij de Gamma, Praxis e.d.? | |
| derLudolf | donderdag 28 januari 2016 @ 10:58 |
Nee. Die mensen kunnen - uitzonderibgen daargelaten - doorgaans vrij weinig. Je kunt het op internet bestellen of een bedrijf in de buurt zoeken door het na half 5 wel even tegen cash betaling willen doen | |
| knokkels | donderdag 28 januari 2016 @ 11:02 |
Ah ok | |
| Oledanmaarweer | donderdag 28 januari 2016 @ 19:12 |
Precies. Klein bedrijfje in de buurt zoeken en ff lang gaan. | |
| Sie_scheitern_Epos | donderdag 28 januari 2016 @ 20:55 |
| Het bedrijf waar ik werk maakt alles voor in de bakkerij. Onder andere werkbanken volledig van RVS, het blad wat jij in de OP beschrijft is iets wat wij zo goed als dagelijks maken. Voor industriële toepassingen zoals de bovengenoemde branche gebruiken wij 3 mm RVS. Ik verwacht dat 1,5 á 2 mm voor thuis gebruik ruim voldoende zal zijn. Zo'n RVS blad kan elk metaalbedrijf voor je maken. Houd er wel rekening mee dat de geborstelde afwerking na verloop van tijd afneemt. | |
| Oledanmaarweer | zondag 31 januari 2016 @ 19:07 |
Onder bladen voor de bakkerij komt geen hout. Mag in de voedselindustrie niet.Vandaar dat je daar dikker materiaal toepast. Voor een blad met hout eronder is 1,2 dik zat. | |
| Sie_scheitern_Epos | zondag 31 januari 2016 @ 19:12 |
Wij gebruiken wel degelijk hout onder het blad (betonplex en vervolgens afgekit) voor bakkerijen. Bij slagerijen e.d. gebruiken wij enkel RVS. Overigens zal ik wel even navragen of hout op deze manier toegestaan is. | |
| Oledanmaarweer | zondag 31 januari 2016 @ 19:21 |
Ok, betonplex zal daar dan wel toegstaan zijn omdat er een waterdichte epoxylaag op zit. In de horeca ed wordt er gewoon watervast multiplex onder verilijmd en dan in de primer gezet. | |
| Gruj0 | zondag 31 januari 2016 @ 19:57 |
| Ik heb wel eens iemand traanplaat zien gebruiken. Veel goedkoper dan RVS. Wat betreft smaak, tja voor iedereen anders natuurlijk. | |
| lipje | zondag 31 januari 2016 @ 20:35 |
zo dik je wilt. 0,75 of 1,0 of 1,25 of 1,5mm. Ik zou uit kostenoogpunt 1,0 mm nemen. Dat is mooi strak te plooien. En sterk hoeft het niet te zijn, er ligt toch een plank hout onder | |
| knokkels | maandag 1 februari 2016 @ 14:31 |
Ahh. handig Kan jij een beetje een ballpark schatting maken wat ik er, met die afmetingen ongeveer kwijt aan zou zijn? | |
| knokkels | maandag 1 februari 2016 @ 14:32 |
Ik ben niet van plan om een clandestiene bakkerij op te zetten hoor.. | |
| knokkels | maandag 1 februari 2016 @ 14:36 |
Heb er eentje van langshout |