Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen. Zolang hij geen cijfers gaat vervalsen mogen anderen er van vinden wat ze willen (ie. geen hoge significantie, maar een knipoog naar een bepaalde richting).quote:Op maandag 14 maart 2016 17:05 schreef Silverdigger2 het volgende:
[..]
Als je bepaalt dat de cutoff ergens is, kan je niet achteraf de regels nog aanpassen! waarom onderzoek doen als je je niet aan je eigen regels houdt?
Zij, maar verder ongeveer dit ja. Ik ga echt niet zeggen dat het bijna significant is, helemaal significant, whatever. Maar als een resultaat niet significant is, kan het nog steeds wel interessant zijn. Als je een bepaald effect verwacht en je krijgt een p van 0.98 is dat ook ontiegelijk interessant. En dat een verschil niet significant is, betekent niet dat er helemaal geen verschil (in de steekproef) is. Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?quote:Op maandag 14 maart 2016 17:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen. Zolang hij geen cijfers gaat vervalsen mogen anderen er van vinden wat ze willen (ie. geen hoge significantie, maar een knipoog naar een bepaalde richting).
Niemand zal hem serieus nemen als hij zegt dat 0.11 significant is, maar het is prima wetenschap om resultaten te laten zien met 0.11 p-values en aan te geven dat het niet significant is maar dat het eventueel in een bepaalde richting kan wijzen.
Je kan alleen eigenlijk niets zeggen over of dat verschil ruis is of niet.quote:Op maandag 14 maart 2016 18:09 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Zij, maar verder ongeveer dit ja. Ik ga echt niet zeggen dat het bijna significant is, helemaal significant, whatever. Maar als een resultaat niet significant is, kan het nog steeds wel interessant zijn. Als je een bepaald effect verwacht en je krijgt een p van 0.98 is dat ook ontiegelijk interessant. En dat een verschil niet significant is, betekent niet dat er helemaal geen verschil (in de steekproef) is. Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?
er is geen bewijs dat het verschil verklaard kan worden door de in jouw model opgenomen variabelen, dat kan je er zeker over zeggen als de gemiddelden van de groepen die je in jouw test vergeleek 23 en 28 zijn.quote:Op maandag 14 maart 2016 18:09 schreef Sarasi het volgende:
Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?
Dit kan zeker, maar de tendens had je ook kunnen baseren op eerder onderzoek.quote:Op maandag 14 maart 2016 17:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Niemand zal hem serieus nemen als hij zegt dat 0.11 significant is, maar het is prima wetenschap om resultaten te laten zien met 0.11 p-values en aan te geven dat het niet significant is maar dat het eventueel in een bepaalde richting kan wijzen.
Een niet significant verschil is ook een significante bijdrage aan de wetenschapquote:Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen.
Cellen samenvoegen als dat kan, anders houdt het op.quote:Op maandag 14 maart 2016 21:11 schreef carmiie het volgende:
Wat moet ik doen als ik bij mijn chi-square teveel cellen heb met een expected count less than five? Ik las dat bij meer dan 20% de resultaten niet valide zijn? Bij sommige variabelen is het bij mij 60%.
Hoe doe ik dat?quote:Op maandag 14 maart 2016 21:21 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Cellen samenvoegen als dat kan, anders houdt het op.
Als je bv geinteresseerd bent in verschil man-vrouw en schrijfkleur rood-blauw op een bepaalde uitkomst, je test beperken tot verschil kleur (of verschil gender).quote:
Aahh zo, ik snap het, thanks!quote:Op maandag 14 maart 2016 21:44 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Als je bv geinteresseerd bent in verschil man-vrouw en schrijfkleur rood-blauw op een bepaalde uitkomst, je test beperken tot verschil kleur (of verschil gender).
Verder valt er helaas weinig te doen. (nou lijkt het me ook dat of dezelfde rij erg laag is in je experiment dus 98% - 2% voor groep 1 en 97% - 3% voor groep 2, en dan kun je zelfs zonder test wel zien dat er geen effect is, of juist het tegenovergestelde 99-1 voor groep 1 en 1-99 voor groep 2 en dan heb je eigenlijk ook niet echt een test meer nodig).
Bijdraaien? :pquote:Op maandag 14 maart 2016 21:53 schreef carmiie het volgende:
[..]
Aahh zo, ik snap het, thanks!Wel jammer dat er weinig aan te doen valt
Ik heb een prijsmeter-analyse gedaan voor verschillende versies van producten.quote:Op maandag 14 maart 2016 17:11 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Kun je iets meer uitleg geven? Snijpunt van wat met wat? Zou iig te toetsen moeten zijn.
Meer data verzamelen.quote:Op maandag 14 maart 2016 21:11 schreef carmiie het volgende:
Wat moet ik doen als ik bij mijn chi-square teveel cellen heb met een expected count less than five? Ik las dat bij meer dan 20% de resultaten niet valide zijn? Bij sommige variabelen is het bij mij 60%.
Het is mij niet helemaal duidelijk wat nou precies je dependent variabele moet worden. Kun je dat nog eens toelichten?quote:Op maandag 21 maart 2016 11:56 schreef Paprikachipjes het volgende:
Ik zat te denken aan logistic regression en ik heb n.a.v. jouw post zojuist het halve internet ondersteboven gekeerd en ik kom er dus achter dat je a) één dependent variable kunt aangeven, b) deze variable maar twee catagorieën kan hebben, wat dus waarschijnlijk betekent dat ik mijn complicaties als losse variabelen in SPSS moet zetten wil ik er wat mee kunnen, haha. Dus volgens mij ben ik er zo wel uit.
Wow, dan krijg je dus een ontelbare hoeveelheid dv's als je een lange lijst met complicaties hebt. Ik weet niet of het relevant is maar je zou ook nog een Poisson regression kunnen uitvoeren om te kijken welke factoren een invloed hebben op het aantal bijwerkingen dat iemand krijgt.quote:Op maandag 21 maart 2016 14:48 schreef Paprikachipjes het volgende:
De complicaties worden de dependent variables. Dus wat ik zou kunnen doen is kijken wat de invloed is van bijv. roken op het ontwikkelen van een abces postoperatief (= complicatie). Roken zou dan mijn independent variable worden (0 = nooit, 1 = ja, 2 = gestopt), het ontwikkelen van een abces mijn dependent variable (0 = nee, 1 = ja).
Dat hercoderen ziet er inderdaad wel interessant uit. Ik zal me er eens in verdiepen.
Omdat het zo lomp is als niemand op je vraag reageert: Sorry, ik had voor je post nog nooit van eviews gehoord, dus geen flauw idee hoe je daar kunt importeren. Misschien eens kijken naar of er online wat te vinden is over .csv bestanden importeren? (Je kunt een Excel bestand heel makkelijk opslaan als .csv en soms geeft dat wat meer opties.)quote:Op zaterdag 2 april 2016 23:32 schreef ulq het volgende:
Weet iemand hoe ik een bepaalde excel data file het beste in eviews kan importeren?
Ik heb op de y-as de verschillende identifiers (in mijn geval bedrijven) en op de x-as de datum (in mijn geval een periode van ongeveer 300 dagen) en voor de rest een variabele per worksheet (6 variabelen en dus 6 worksheets totaal). Normaal moet je bij eviews (volgensmij) op de y-as zowel de datum als de identifiers zetten om het correct te kunnen importeren, maar in mijn geval was het niet mogelijk het op deze manier te downloaden en dan zou het bovendien redelijk onleesbaar worden vanwege het grote aantal datums en bedrijven.
Als iemand me een linkje kunnen sturen die ongeveer beschrijft hoe ik dit het beste kan aanpakken zou ik dit ook erg op prijs stellen uiteraard! Volgensmij betreft mijn dataset 'unstacked panel data', maar dat weet ik niet zeker. Heb uiteraard al op google gezocht maar vind geen relevante resultaten.
Bij voorbaat dank!
Dus als ik het goed begrijp heb je twee groepen:quote:Op vrijdag 8 april 2016 16:31 schreef jufsaar het volgende:
Ik ga voor mijn scriptie kijken naar het volgende onderwerp:
Scoren leerlingen die op een basisschool 8 jaar Frans hebben gehad beter op Frans in de 1e klas dan leerlingen die de taal niet hebben gehad, rekening houdend met de algemene cognitie?
Er zijn 5 leerlingen die Frans hebben gehad in verschillende klassen. Van alle leerlingen uit deze klassen heb ik het gemiddelde van Frans en van Nederlands, geschiedenis en wiskunde (voor de algemene cognitie) om te kunnen vergelijken.
Ik dacht dat ik een independent t-test moest doen, maar dan kan ik niet controleren op algemene cognitie. En ik kan toch niet zomaar de gegevens van alle klassen samenvoegen zonder te kijken naar het gemiddelde van elke specifieke klas?
Wie kan mij helpen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |