Kan me amper voorstellen, dat je ergens slechtere koersen als in Nederland krijgt. Ik zou in ieder geval geen comissie betalen en niet meer als 2% verschil t.o.v. de gemiddelde/officiële koers. Overigens kunnen we wel een beetje meedenken als je inderdaad de benodigde valuta vermeld.quote:Op donderdag 31 december 2015 08:45 schreef Roger_ het volgende:
het ligt er altijd heel sterk aan de valuta. je moet even googlen op een bank in het land waar je naar toe gaan , en kijken hoe de wisselkoers daar is tov. hier in Nederland.
Ik heb laatst Zuid Afrikaanse rand gewisseld, en 12,5 % gunstiger uit geweest door ter plekke te wisselen. Maar het kan best zijn dat het net anders om is voor jouw bestemming.
Inderdaad. De euro is kut maar het heeft toch nog één voordeeltje en dat is dat het wereldwijd makkelijk kan worden gewisseld tegen een lage spread. Niet veel slechter dan wat de dollar altijd was.quote:Op donderdag 31 december 2015 15:47 schreef vaduz het volgende:
[..]
Kan me amper voorstellen, dat je ergens slechtere koersen als in Nederland krijgt.
quote:Op donderdag 31 december 2015 15:47 schreef vaduz het volgende:
[..]
Kan me amper voorstellen, dat je ergens slechtere koersen als in Nederland krijgt. Ik zou in ieder geval geen comissie betalen en niet meer als 2% verschil t.o.v. de gemiddelde/officiële koers. Overigens kunnen we wel een beetje meedenken als je inderdaad de benodigde valuta vermeld.
Ik heb heb het net gepost in het Zuid Afrika forum, je kan het gewoon zelf op googlen.quote:Op donderdag 31 december 2015 16:01 schreef SeLang het volgende:
[..]
Inderdaad. De euro is kut maar het heeft toch nog één voordeeltje en dat is dat het wereldwijd makkelijk kan worden gewisseld tegen een lage spread. Niet veel slechter dan wat de dollar altijd was.
Vroegah (jaren '90) nam ik altijd USD cash en traveller cheques mee in USD en dan had je dus twee keer een omwisselverlies. Tegenwoordig kun je op de meeste plaatsen voordelig pinnen of cash euro's omwisselen.
De enige keer dat ik de afgelopen ~15 jaar van tevoren buitenlands geld had geregeld (dollars) was een paar maanden geleden omdat in Argentinië de straatwaarde van cash dollars bijna twee keer zo hoog lag als de officiële door de staat vastgestelde wisselkoers. Maar ook daar had je euro's kunnen gebruiken (ik had echter ponden).
quote:Op maandag 28 december 2015 10:00 schreef Roger_ het volgende:
[..]
Die Nederlandse sites, er is te veel pulp onder. Elke hobbyist die twee keer in de RSA is geweest noemt zich zelf expert. En dat wordt allemaal maar van mekaar gekopieerd. En die direct-valuta en visum sites is ook zo onbetrouwbaar als de neten.
Beter even in Engels googlen op dit vraagstuk, en dan kom ik uit op ;
http://www.southafrica.info/travel/advice/redtape.htm#money
en daar staat 25 000 SAR ongeveer ¤ 3000,- .
Maar als gezegd, beter kun je gewoon op het vliegveld van Johannesburg of Kaapstad je Euro's om wisselen, september 2015
Rand kopen , voor 1 euro kreeg ik ;
GWK Schiphol ; 12,4 RAND ( GWK was de beste koers die ik kon vonden )
Kaapstad 14,7 RAND
Nu effe googlen ;
GWK Schiphol 1 euro ; 14,47 Rand
FNB Zuid Afrika; 1 euro ; 16,40 Rand
op elke ¤ 100,- die je inwisselt kun je dus ongeveer ¤ 12,50 verdienen.
Misschien lees ik het verkeerd maar hier post je toch juist dat wisselen ter plekken gunstiger is?quote:Op donderdag 31 december 2015 16:46 schreef Roger_ het volgende:
[..]
[..]
Ik heb heb het net gepost in het Zuid Afrika forum, je kan het gewoon zelf op googlen.
[..]
nope , ik had verkeerd gelezen.quote:Op donderdag 31 december 2015 16:52 schreef SeLang het volgende:
[..]
Misschien lees ik het verkeerd maar hier post je toch juist dat wisselen ter plekken gunstiger is?
Met welke bank trek jij aan 10 cent geld uit de muur?quote:Op maandag 4 januari 2016 01:01 schreef sirdanilot het volgende:
Ik trek eigenlijk altijd gewoon ter plekke geld uit de muur, ik zou niet weten waarom je moeilijk zou doen door eerst naar Amsterdam te gaan reizen of geld laten opsturen per post (risico op scam) etc. Bovendien is met heel veel geld op zak vliegen niet prettig.
Vaak betaal ik per pin, vaak kost het niet meer dan 10 cent per pinbetaling. Cash is vooral voor kleinere bedragen en voor als pinnen niet kan; op straat in kioskjes bijvoorbeeld, of voor de taxi.
Mijn creditcard gebruik ik niet zo vaak eigenlijk maar ik heb er nu toch maar een voor de zekerheid.
Gek genoeg kan ik in een land als brazilie op meer plekken pinnen dan in een land als Hongarije wat toch beschaafder zou moeten zijn
10 cent is per pinbetaling in winkelsquote:Op maandag 4 januari 2016 02:02 schreef vaduz het volgende:
[..]
Met welke bank trek jij aan 10 cent geld uit de muur?
Pinnen in winkels is 10 cent.quote:Op maandag 4 januari 2016 02:02 schreef vaduz het volgende:
[..]
Met welke bank trek jij aan 10 cent geld uit de muur?
Het ligt wel degelijk aan de landen waar je heen gaat of pinnen of contant wisselen het goedkoopste is.quote:Op maandag 4 januari 2016 09:49 schreef SeLang het volgende:
In de meeste gevallen haal ik het geld ook gewoon uit de muur. Dat is bijna altijd het goedkoopste. Ik doe dan wel altijd het hoogst mogelijke bedrag om kosten te drukken.
Uitzondering zijn landen waar je moeilijk kunt pinnen of waar het maximum bedrag erg laag is, of landen waar de overheid de wisselkoers bepaalt (wat betekent dat op straat wisselen gunstiger is).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |