Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 12:54 |
Ik wil eens zelf (varkens)sate maken, ipv die pakjes uit de diepvries te eten....maar hoe? en met wat? Hamlappen? Varkenshaas? Wat betreft varkenshaas, dat zag ik bij de Jumbo voor 14,36 per kg. Maar daarnaast zag ik nog 'Varkenshaas Culinair', met een mooi stickertje erop, dus ik dacht: dat is nog extra hoge kwaliteit! Maar tot mijn verbazing was die maar 8,98 per kg! En er zijn natuurlijk ook nog voorgesneden varkensblokjes. Maar dat zal wel van hamlappen gesneden zijn? Kortom, wat te gebruiken? En hoe te bereiden? Bruin bakken in de koekenpan en daarna in de oven ofzo? | |
Catch22- | maandag 28 december 2015 @ 13:11 |
Kippendijen zijn ook erg geschikt. Gewoon aanbakken en op laag vuur nagaren. Protip van deze indo: bij de toko kan je een soort pellets halen waar je water aan toevoegt. Dan heb je erg lekkere satésaus, veel lekkerder dan die troep van wijko | |
admiraal_anaal | maandag 28 december 2015 @ 13:13 |
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing. | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 13:21 |
Kippendijen zou ik doen als ik alleen voor mezelf sate zou maken, maar mijn moeder eet ook mee en dat is de meest moeilijke, kieskeurige eter in de wereld, en zij wil alleen varkenssate. Wat betreft die pindasaus: ik weet er alles van, die troep van wijko en conimex moet ik ook niet, ik gebruikte voorheen die korrels van Swiet Moffo bij de Jumbo, maar die zijn onlangs vervangen door Faja Lobi (ook korrels), dus die heb ik nu. | |
#ANONIEM | maandag 28 december 2015 @ 13:21 |
1/4 kippendijen 3/4 gewone kipfilet .... dat is de juiste mix | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 13:21 |
Want? ![]() | |
#ANONIEM | maandag 28 december 2015 @ 13:22 |
Wat dacht je van zelf maken? | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 13:22 |
Waarom? | |
#ANONIEM | maandag 28 december 2015 @ 13:23 |
Veel lekkerder dan die prefap shit, en snel ook 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 stengel sereh (citroengras) 1 el zonnebloemolie 150 ml melk 2 el ketjap 1 el sambal oelek 2 el pindakaas 2 el donker bruine basterdsuiker Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten (fruiten!!! kleur laten behouden, dus niet te warm). Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2015 13:24:15 ] | |
Catch22- | maandag 28 december 2015 @ 13:27 |
Kippenborstfilet bedoelde ik. Dat is wel erg lekker | |
Jordy-B | maandag 28 december 2015 @ 13:34 |
De varkenshaas culinair van de jumbo is erg goed te doen. ![]() Je kan ook eens kijken naar kalkoenfilet. Dat is wat vleziger en smaakvoller dan kip. | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 13:34 |
Poeh, wat een werk... | |
Jordy-B | maandag 28 december 2015 @ 13:56 |
Hee, je kan nog altijd kant-en-klare saté in de magnetron flikkeren. ![]() | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 14:08 |
Getverderrie | |
#ANONIEM | maandag 28 december 2015 @ 14:23 |
en korrels met water is niet smerig? ![]() ![]() | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 14:29 |
Nee, waarom? | |
leeell | maandag 28 december 2015 @ 14:58 |
Ik gebruik schouder voor varken en kipdij voor saté. | |
golfer | maandag 28 december 2015 @ 15:12 |
Varkenshaas voor varkenssaté en kippendijen voor saté Ajam. | |
Pietverdriet | maandag 28 december 2015 @ 15:15 |
Varkensschouder voor saté, 24 uur marineren en langzaam grillen. | |
technofreak86 | maandag 28 december 2015 @ 15:31 |
"Varkenshaas culinair" is niet puur vlees, maar een (voor)bereid vleesproduct, in dit geval waarschijnlijk "gemarineerd" of ingespoten met pekelwater. | |
empa1010 | maandag 28 december 2015 @ 15:36 |
Je kunt het ook vanaf 'melk' doen. Die smaakt ook prima, vind ik. Klein beetje witte peper er nog bij en smullen maar ![]() | |
golfer | maandag 28 december 2015 @ 15:52 |
Ingespoten met pekelwater inderdaad. Spat als de ziekte als je het aanbraadt. | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 16:32 |
Oei! Varkensschouder...is dat bij de supermarkt te koop? Of moet je daarvoor naar de slager? En 'grillen', is dat in de oven? Ik heb een klein combimagnetron/oventje, zou het daarmee lukken? | |
Pietverdriet | maandag 28 december 2015 @ 16:39 |
Stukjes snijden van schouderkarbonade En grillen is op de bbq of in een grillpan. | |
Sicstus | maandag 28 december 2015 @ 16:41 |
Hmm een bbq of een grillpan heb ik niet... wat is het verschil tussen een grillpan en een gewone koekepan? | |
Jordy-B | maandag 28 december 2015 @ 18:29 |
een koekenpan heeft een platte bodem, een grillpan heeft een geribbelde bodem, zoals een grill. | |
heiden6 | maandag 28 december 2015 @ 18:35 |
Melk door de pindasaus ![]() ![]() | |
leeell | maandag 28 december 2015 @ 18:36 |
kokosmelk | |
heiden6 | maandag 28 december 2015 @ 18:40 |
Dat is al iets minder erg. ![]() | |
4EverBlackEyed | maandag 28 december 2015 @ 19:09 |
Vandaar dat ik het niet lekker vind. ![]() | |
technofreak86 | maandag 28 december 2015 @ 21:51 |
Genoeg mensen die zelf kosten noch moeite sparen om vlees te pekelen juist voor de smaak. Meestal dan wel gevogelte of goedkoper varkensvlees. Maar in dit geval lijkt het wel verdacht veel op water voor de prijs van varkenshaas verkopen, dat wel. | |
vaduz | maandag 28 december 2015 @ 21:52 |
Over smaak valt niet te twisten. ![]() | |
technofreak86 | maandag 28 december 2015 @ 22:02 |
Gewone koekenpan kan opzich ook, lekkerder is meer indirecte hitte (bbq) of anders een hete grillpan. Maar probeer het vooral eens in een koekenpan. Het effect kan je benaderen door niet steeds te draaien maar elke kant te bakken tot deze echt bruin is. | |
kuifje_fok | maandag 28 december 2015 @ 22:13 |
Dit. Probeer een beetje dikke lappen te uit te zoeken. In de oven onder de grill kan ook. | |
sirdanilot | dinsdag 29 december 2015 @ 15:27 |
Waarom wil je wel zelf saté maken, maar vind je het te veel werk om even een saté sausje te maken, wat gewoon echt niet veel werk is ![]() ![]() Als je iets zelf wil maken, doe het dan goed. Het is niet alsof je 3 uur in de keuken staat voor een satésausje dat is zo gepiept. Ik gebruik overigens kokosmelk ipv melk, of gebruik water plus een blokje Santen (van die gedroogde kokosmelk in een blok met blauwe verpakking), ligt gewoon in de supermarkt. | |
empa1010 | dinsdag 29 december 2015 @ 15:31 |
Ja idd. Nog geen 10 minuten werk maar de lijstjes met ingrediënten schrikken vaak al af. Daarom kun je sommigen ook inkorten om alsnog een goed resultaat te hebben. Kun je er later altijd nog dingen aan toevoegen (later als in weken later / volgende poging). Proef je die kokossmaak terug? (nog nooit kokosmelk gebruikt ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 29 december 2015 @ 15:33 |
Het is een vrij subtiele romige smaak. Gewoon melk kan wel als je het budget wil hebben, maar een blikje kokosmelk is nu ook weer niet zo duur. | |
empa1010 | dinsdag 29 december 2015 @ 15:34 |
Oké bedankt. Ging me echt om de smaak, ik hou niet van kokos nl. Kga het morgen eens kopen ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 29 december 2015 @ 15:49 |
Mager vlees voor sate vind ik niets. Schouder zonder bot. Heerlijk. Kippendij, desnoods procureur. | |
Spanky78 | dinsdag 29 december 2015 @ 15:54 |
Eigenlijk kin je doen met satesaus wat je Wilt zolang er maar gemalen pindas in zitten. Ik vind zelf dat er ook ketjap en sambal in moet. En geen melk maar santen. Qua kruiden iig veel knoflook en laos. De rest is naar smaak... Verse laos vind ik echt een van de lekkerste kruiden /specerijen uit de Aziatische keuken. | |
heiden6 | dinsdag 29 december 2015 @ 16:11 |
"Prefap" is trouwens een geniale spelfout. ![]() | |
empa1010 | dinsdag 29 december 2015 @ 16:12 |
Ja ![]() | |
Sicstus | dinsdag 29 december 2015 @ 23:53 |
Een blokje Santen? gedroogde kokosmelk?? Jezus, ben je soms te lui om een paar kokosnoten te klieven en zelf de kokosmelk te maken? Pff, als je iets zelf wilt maken, doe het dan goed he... | |
Pietverdriet | dinsdag 29 december 2015 @ 23:54 |
Als je kokosnoten klieft krijg je echt geen kokosmelk. | |
Sicstus | dinsdag 29 december 2015 @ 23:58 |
Kap jij eens met zeiken. | |
zhe-devilll | woensdag 30 december 2015 @ 00:01 |
Idem doe gewoon water, en een eetlepel pindakaas extra! | |
Pietverdriet | woensdag 30 december 2015 @ 00:10 |
Is altijd weer een genot te zien hoe mensen zich laten kennen | |
#ANONIEM | zondag 3 januari 2016 @ 20:11 |
En het is niet te eten ![]() | |
Red_85 | maandag 4 januari 2016 @ 10:09 |
M'n vader gebruikt hamlappen. Nooit lekkerder gehad. 'Doe maar wat' is z'n antwoord op de vraag wat het recept was. Qua saus ook. Goed marineren en grilled het daarna in de oven als het geen bbq weer is. | |
Satijn | maandag 4 januari 2016 @ 16:38 |
Mijn eigen satesaus recept, makkie! - Eetlepel pindakaas laten smelten in een pannetje - Steeds een beetje water toevoegen - Eetlepel bruine suiker - 2 eetlepels ketjap - Knoflookpoeder - Peper/Sambal/Chilivlokken Aan de kook brengen, blijven roeren. Je kunt net zo lang water of pindakaas toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt. Succes! | |
#ANONIEM | maandag 4 januari 2016 @ 17:28 |
Het is ook meestal gewoon totaal geen varkenshaas, maar gewone ham. | |
4EverBlackEyed | maandag 4 januari 2016 @ 18:34 |
Qua structuur is het ook anders, nu je het zegt. Wat gladder. En ik vind het te zout, maar ik vind heel veel dingen snel te zout. |