Kippendijen zou ik doen als ik alleen voor mezelf sate zou maken, maar mijn moeder eet ook mee en dat is de meest moeilijke, kieskeurige eter in de wereld, en zij wil alleen varkenssate.quote:Op maandag 28 december 2015 13:11 schreef Catch22- het volgende:
Kippendijen zijn ook erg geschikt. Gewoon aanbakken en op laag vuur nagaren.
Protip van deze indo: bij de toko kan je een soort pellets halen waar je water aan toevoegt. Dan heb je erg lekkere satésaus, veel lekkerder dan die troep van wijko
1/4 kippendijen 3/4 gewone kipfilet .... dat is de juiste mixquote:Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
Want?quote:Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
Wat dacht je van zelf maken?quote:Op maandag 28 december 2015 13:21 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Kippendijen zou ik doen als ik alleen voor mezelf sate zou maken, maar mijn moeder eet ook mee en dat is de meest moeilijke, kieskeurige eter in de wereld, en zij wil alleen varkenssate.
Wat betreft die pindasaus: ik weet er alles van, die troep van wijko en conimex moet ik ook niet, ik gebruikte voorheen die korrels van Swiet Moffo bij de Jumbo, maar die zijn onlangs vervangen door Faja Lobi (ook korrels), dus die heb ik nu.
Waarom?quote:Op maandag 28 december 2015 13:22 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Wat dacht je van zelf maken?
Veel lekkerder dan die prefap shit, en snel ookquote:
Kippenborstfilet bedoelde ik. Dat is wel erg lekkerquote:Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
Poeh, wat een werk...quote:Op maandag 28 december 2015 13:23 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
Veel lekkerder dan die prefap shit, en snel ook
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 stengel sereh (citroengras)
1 el zonnebloemolie
150 ml melk
2 el ketjap
1 el sambal oelek
2 el pindakaas
2 el donker bruine basterdsuiker
Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten (fruiten!!! kleur laten behouden, dus niet te warm). Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.
Hee, je kan nog altijd kant-en-klare saté in de magnetron flikkeren.quote:
Getverderriequote:Op maandag 28 december 2015 13:56 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Hee, je kan nog altijd kant-en-klare saté in de magnetron flikkeren.
Nee, waarom?quote:Op maandag 28 december 2015 14:23 schreef CarltonBanks het volgende:
[..]
en korrels met water is niet smerig?![]()
"Varkenshaas culinair" is niet puur vlees, maar een (voor)bereid vleesproduct, in dit geval waarschijnlijk "gemarineerd" of ingespoten met pekelwater.quote:Op maandag 28 december 2015 12:54 schreef Sicstus het volgende:
Wat betreft varkenshaas, dat zag ik bij de Jumbo voor 14,36 per kg. Maar daarnaast zag ik nog 'Varkenshaas Culinair', met een mooi stickertje erop, dus ik dacht: dat is nog extra hoge kwaliteit! Maar tot mijn verbazing was die maar 8,98 per kg!
Je kunt het ook vanaf 'melk' doen. Die smaakt ook prima, vind ik. Klein beetje witte peper er nog bij en smullen maarquote:
Ingespoten met pekelwater inderdaad. Spat als de ziekte als je het aanbraadt.quote:Op maandag 28 december 2015 15:31 schreef technofreak86 het volgende:
"Varkenshaas culinair" is niet puur vlees, maar een (voor)bereid vleesproduct, in dit geval waarschijnlijk "gemarineerd" of ingespoten met pekelwater.
Oei! Varkensschouder...is dat bij de supermarkt te koop? Of moet je daarvoor naar de slager?quote:Op maandag 28 december 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Varkensschouder voor saté, 24 uur marineren en langzaam grillen.
Stukjes snijden van schouderkarbonadequote:Op maandag 28 december 2015 16:32 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Oei! Varkensschouder...is dat bij de supermarkt te koop? Of moet je daarvoor naar de slager?
En 'grillen', is dat in de oven? Ik heb een klein combimagnetron/oventje, zou het daarmee lukken?
Hmm een bbq of een grillpan heb ik niet... wat is het verschil tussen een grillpan en een gewone koekepan?quote:Op maandag 28 december 2015 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stukjes snijden van schouderkarbonade
En grillen is op de bbq of in een grillpan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |