abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_158598116
Ik wil eens zelf (varkens)sate maken, ipv die pakjes uit de diepvries te eten....maar hoe? en met wat?

Hamlappen? Varkenshaas? Wat betreft varkenshaas, dat zag ik bij de Jumbo voor 14,36 per kg. Maar daarnaast zag ik nog 'Varkenshaas Culinair', met een mooi stickertje erop, dus ik dacht: dat is nog extra hoge kwaliteit! Maar tot mijn verbazing was die maar 8,98 per kg!
En er zijn natuurlijk ook nog voorgesneden varkensblokjes. Maar dat zal wel van hamlappen gesneden zijn?
Kortom, wat te gebruiken?

En hoe te bereiden? Bruin bakken in de koekenpan en daarna in de oven ofzo?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  maandag 28 december 2015 @ 13:11:13 #2
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_158598481
Kippendijen zijn ook erg geschikt. Gewoon aanbakken en op laag vuur nagaren.

Protip van deze indo: bij de toko kan je een soort pellets halen waar je water aan toevoegt. Dan heb je erg lekkere satésaus, veel lekkerder dan die troep van wijko
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_158598547
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
pi_158598781
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:11 schreef Catch22- het volgende:
Kippendijen zijn ook erg geschikt. Gewoon aanbakken en op laag vuur nagaren.

Protip van deze indo: bij de toko kan je een soort pellets halen waar je water aan toevoegt. Dan heb je erg lekkere satésaus, veel lekkerder dan die troep van wijko
Kippendijen zou ik doen als ik alleen voor mezelf sate zou maken, maar mijn moeder eet ook mee en dat is de meest moeilijke, kieskeurige eter in de wereld, en zij wil alleen varkenssate.

Wat betreft die pindasaus: ik weet er alles van, die troep van wijko en conimex moet ik ook niet, ik gebruikte voorheen die korrels van Swiet Moffo bij de Jumbo, maar die zijn onlangs vervangen door Faja Lobi (ook korrels), dus die heb ik nu.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_158598790
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
1/4 kippendijen 3/4 gewone kipfilet .... dat is de juiste mix
pi_158598791
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
Want? :?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_158598806
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:21 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Kippendijen zou ik doen als ik alleen voor mezelf sate zou maken, maar mijn moeder eet ook mee en dat is de meest moeilijke, kieskeurige eter in de wereld, en zij wil alleen varkenssate.

Wat betreft die pindasaus: ik weet er alles van, die troep van wijko en conimex moet ik ook niet, ik gebruikte voorheen die korrels van Swiet Moffo bij de Jumbo, maar die zijn onlangs vervangen door Faja Lobi (ook korrels), dus die heb ik nu.
Wat dacht je van zelf maken?
pi_158598813
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:22 schreef CarltonBanks het volgende:

[..]

Wat dacht je van zelf maken?
Waarom?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_158598844
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:22 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Waarom?
Veel lekkerder dan die prefap shit, en snel ook

1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 stengel sereh (citroengras)
1 el zonnebloemolie
150 ml melk
2 el ketjap
1 el sambal oelek
2 el pindakaas
2 el donker bruine basterdsuiker

Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten (fruiten!!! kleur laten behouden, dus niet te warm). Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2015 13:24:15 ]
  maandag 28 december 2015 @ 13:27:27 #10
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_158598955
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:13 schreef admiraal_anaal het volgende:
Kippendij is echt wat mij betreft het meest gore stukje vlees om saté van te maken, dan nog liever kambing.
Kippenborstfilet bedoelde ik. Dat is wel erg lekker
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_158599173
De varkenshaas culinair van de jumbo is erg goed te doen. :)

Je kan ook eens kijken naar kalkoenfilet. Dat is wat vleziger en smaakvoller dan kip.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_158599175
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:23 schreef CarltonBanks het volgende:

[..]

Veel lekkerder dan die prefap shit, en snel ook

1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 stengel sereh (citroengras)
1 el zonnebloemolie
150 ml melk
2 el ketjap
1 el sambal oelek
2 el pindakaas
2 el donker bruine basterdsuiker

Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten (fruiten!!! kleur laten behouden, dus niet te warm). Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.
Poeh, wat een werk...
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_158599814
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:34 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Poeh, wat een werk...
Hee, je kan nog altijd kant-en-klare saté in de magnetron flikkeren. ^O^
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_158600107
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:56 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Hee, je kan nog altijd kant-en-klare saté in de magnetron flikkeren. ^O^
Getverderrie
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_158600538
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 14:08 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Getverderrie
en korrels met water is niet smerig? o|O 8)7
pi_158600711
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 14:23 schreef CarltonBanks het volgende:

[..]

en korrels met water is niet smerig? o|O 8)7
Nee, waarom?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  maandag 28 december 2015 @ 14:58:15 #17
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158601524
Ik gebruik schouder voor varken en kipdij voor saté.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  maandag 28 december 2015 @ 15:12:43 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158601878
Varkenshaas voor varkenssaté en kippendijen voor saté Ajam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 28 december 2015 @ 15:15:09 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158601945
Varkensschouder voor saté, 24 uur marineren en langzaam grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158602466
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 12:54 schreef Sicstus het volgende:
Wat betreft varkenshaas, dat zag ik bij de Jumbo voor 14,36 per kg. Maar daarnaast zag ik nog 'Varkenshaas Culinair', met een mooi stickertje erop, dus ik dacht: dat is nog extra hoge kwaliteit! Maar tot mijn verbazing was die maar 8,98 per kg!
"Varkenshaas culinair" is niet puur vlees, maar een (voor)bereid vleesproduct, in dit geval waarschijnlijk "gemarineerd" of ingespoten met pekelwater.
pi_158602657
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 13:34 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Poeh, wat een werk...
Je kunt het ook vanaf 'melk' doen. Die smaakt ook prima, vind ik. Klein beetje witte peper er nog bij en smullen maar :)
  maandag 28 december 2015 @ 15:52:48 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158603325
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:31 schreef technofreak86 het volgende:

"Varkenshaas culinair" is niet puur vlees, maar een (voor)bereid vleesproduct, in dit geval waarschijnlijk "gemarineerd" of ingespoten met pekelwater.
Ingespoten met pekelwater inderdaad. Spat als de ziekte als je het aanbraadt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158604504
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Varkensschouder voor saté, 24 uur marineren en langzaam grillen.
Oei! Varkensschouder...is dat bij de supermarkt te koop? Of moet je daarvoor naar de slager?
En 'grillen', is dat in de oven? Ik heb een klein combimagnetron/oventje, zou het daarmee lukken?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  maandag 28 december 2015 @ 16:39:13 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158604708
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 16:32 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Oei! Varkensschouder...is dat bij de supermarkt te koop? Of moet je daarvoor naar de slager?
En 'grillen', is dat in de oven? Ik heb een klein combimagnetron/oventje, zou het daarmee lukken?
Stukjes snijden van schouderkarbonade
En grillen is op de bbq of in een grillpan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158604797
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stukjes snijden van schouderkarbonade
En grillen is op de bbq of in een grillpan.
Hmm een bbq of een grillpan heb ik niet... wat is het verschil tussen een grillpan en een gewone koekepan?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')