Profs koken met koper toch?quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Vaak wel. Maar ook met echt staal of gietijzer.quote:
Ja, ik heb pannen voorbij zien komen voor 100 euro of meer. Dat gaat mij iets boven mijn pet, maar voor 45 euro moet ook wel iets leuks te vinden zijn lijkt mij. Ik ben die pannen van de Blokker, die ik na 2 jaar weg kan gooien, helemaal zat.quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Profi's zijn juist helemaal niet duur. Een euro of 25 voor de grotere maten.quote:Op zondag 20 december 2015 16:19 schreef golfer het volgende:
Semi-profi koekenpan zal je voor die prijs niet kunnen krijgen.
Klopt, dat is een semiprofessionele. De consumentenlijn van DeBuyer en die is bijna 2x zo duur als de profi, volgens mij omdat consumenten niet willen geloven dat je voor een paar tientjes een hele goede pan hebt.quote:Op zondag 20 december 2015 16:35 schreef habitue het volgende:
http://www.fonq.nl/produc(...)ekenpan-28-cm/47245/
Dit is een hele goede zware koekenpan.
Waar?quote:Op zondag 20 december 2015 19:34 schreef Weltschmerz het volgende:
Profi's zijn juist helemaal niet duur. Een euro of 25 voor de grotere maten.
thanx.quote:Op maandag 21 december 2015 00:00 schreef Weltschmerz het volgende:
http://www.horecastyle.nl(...)materiaal/plaatstaal
Heb ondertussen al enkele van.quote:Op maandag 21 december 2015 00:00 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
http://www.horecastyle.nl(...)materiaal/plaatstaal
in de rvs pannen bakken ze maar ff geen eitje zie ikquote:Op maandag 21 december 2015 20:30 schreef outoftheblue het volgende:
Ik kwam ook nog dit filmpje tegen. Handig.
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Heb ondertussen al enkele van.
De kleine en tevens meest gebruikte heeft al een mooie donkere patina laagje.
Heeft wel een tijd geduurd voordat ik het zo mooi kreeg.
Hbe ik al eerder gedaan. Het enige verschil is dat ik de pan niet had laten afkoelen...quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.
Ik wilde me er destijds in verdiepen, maar toen werd het me allemaal een beetje te scheikundig en metallurgisch, en ben ik maar afgegaan op degenen die het meest grondig overkwamen, alsof die het wel begrepen. Vandaar ook de lijnzaadolie. En vandaar ook het laten afkoelen tussendoor. Ik snap het zelf niet, ik doe mensen na die het pretenderen te snappen en die en dusdanig grondig verhaal hebben dat ik ze geloof.quote:Op dinsdag 22 december 2015 14:42 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Hbe ik al eerder gedaan. Het enige verschil is dat ik de pan niet had laten afkoelen...
Misschien wel moeten doen. Zou dat het verschil maken? Wat als ik geforceerd ga afkoelen?
Want na eerste keer gebruik en afwassen was er een schilfer van de "patina laag" eraf gekomen... Dus was het voor niets geweest.
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt er ook een middagje voor uittrekken en met een keukenrol een heel dun laagje lijnzaadolie aanbrengen, dat laten walmen, afkoelen en dan het volgende dunne laagje, zodat je na 10 keer een mooie gladde donkere laag hebt. Maar dat afkoelen tussendoor kost veel tijd, dus dat kun je er het beste meteen 4 tegelijk doen. Het is ook prettiger met de ramen tegen elkaar open.
Dat is een goede vraag.quote:Op zondag 27 december 2015 21:57 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?
Het antwoord issssquote:
Dat heb ik me ook wel eens afgevraagd. Voornamelijk omdat het profi's zijn denk ik, voor vaklieden is het niet zo heel raar om hun eigen gereedschap naar eigen wens te maken. Er is ook niet al jaren één methode die de juiste is, dus dan kun je dat de klant lekker zelf laten kiezen. Voor koks is het ook veel minder gedoe dan voor de consument, die kopen er 10 tegelijk en zetten ze in zo'n oven met een hoge capaciteit terwijl ze het eten voor de avond gaan voorbereiden, professionele afzuigkap aan maakt het ook al een stuk prettiger dan je in open keuken thuis. Misschien speelt ook mee dat anders die anti-aanbaklaag voor de consumentenmarkt getest en gecertificeerd zou moeten worden, maar ook het werk alleen zou het veel duurder maken, terwijl zo'n kok dat er gewoon even bij doet.quote:Op zondag 27 december 2015 21:57 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Waarom worden deze pannen niet al te meteen ingebrand?
Heb je hem goed geschrobt met afwasmiddel en heet water voordat je hem inbrande?quote:Op donderdag 7 januari 2016 13:23 schreef marielle33 het volgende:
nou dat inbranden hier ook nu geprobeerd met mn debuyer, als ik zo kijk hoe het behoort te zijn en hoe de mijne is gedaan (half gestipt net als je en stukjes wel en niet.... )
ieder geval geen egaal donkerbruin/zwart vlak. ik heb hem 1x ingebrand en de rest dat zal hij waarschijnlijk doen met gebruik.
ik was hem na gebruik met heet water, bleek er laatst nog wat afwasmiddel in de borstel te zitten grrrr naja toen even met n ingevet laagje weer even heet laten worden.
van het weekend eens pannenkoeken bakken kijken wat t doet, bij alles gebruik ik er n scheut olie en soms n blokje boter in dus er bakt niet veel aan... ja mn eieren laatst wel
al met al tot nu gaat het goed alleen als we qua inbranden kijken hoe de pan eruit ziet... klopt t niet helemaalhij is hier ook pas sinds de kerst ofzo dus misschien moet ik geduld hebben en komt met de tijd die hele donkere anti aanbaklaag vanzelf
Die overweging deel ik.quote:Op donderdag 7 januari 2016 15:41 schreef marielle33 het volgende:
ja wel met afwasmiddel gewassen geloof ik ja, maar ik heb geen de buyer mineralB he dus geen bijenwas die ik eraf moet schrobben ( ik snap namelijk niet waarom ik zo'n 10-20 euro meer moet neertellen voor een laag bijenwas die je er vervolgens als een idioot af moet schrobben...)
Je moet wel even goed schrobben denk ik. Voor een glad resultaat moet je helemaal opnieuw beginnen denk ik. Maar dat kan altijd nog, ook als je hem nu even probeert te herstellen.quote:ik heb de gewone carbone plus dus met wel een soort fabriekslaagje maar die zou met was afwasmiddel en heet water zo weg zijn geloof ik...
Hoe bakt daar een spiegeleitje in?quote:Op vrijdag 8 januari 2016 20:46 schreef Fer het volgende:
Inbranden, afkoelen, handwassen, niet wassen, opnieuw inbranden. Nou ik bedank ervoor.
DeMeyere 18/10 RVS wok en koekenpan. Kost wat, maar wordt altijd weer schoon en kan voor de rest van mijn leven iedere dag in de vaatwasser.
Gaat lekker, met knapperige randjes. Maar ik overweeg nog een anti aanbak erbij te kopen, voor eitjes en vis.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe bakt daar een spiegeleitje in?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |