Vroeg me beetje af hoe je dan in godesnaam een fatsoenlijke alternatief voor glutenvorming krijgt. Om luchtigheid te creëren en textuur enzoquote:Op zondag 6 december 2015 20:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Met Schär B brotmix ipv regulier spul en verder gewoon gist, boter, melk en ei. Jup, coeliakie, niet omdat ze hip wil zijn.
[..]
Deal
quote:Op zondag 6 december 2015 20:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Vroeg me beetje af hoe je dan in godesnaam een fatsoenlijke alternatief voor glutenvorming krijgt. Om luchtigheid te creëren en textuur enzo
Ja lijkt me flinke opgave, maar ook wel weer een uitdaging.quote:Op zondag 6 december 2015 20:43 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Glutenvervanger shizzl. Heb het eerst tweemaal zonder geprobeerd, bleef maar mislukken. Nu eens naar xuantaangom gegrepen en dat imiteert het ontberen van gluten aardig. Maar er gaat niks boven ekte gluten, wat dat betreft is glutenvrij bakken een rotklus.
Ach ja, het normale bakken wordt anders veel van hetzelfde met afwisseling qua smaken. Glutenvrij bakken vereist een andere aanpak, is lastig onder de knie te krijgen. Maar als het lukt dan Ja, voelt ook niet echt natuurlijk aan. Maarja, das glutenvrij bakken sowieso niet want gluten hoort gewoon erbij. Ben blij dat ik niet coeliakie heb, als zoetekauw/fervent bakker is met gluten bakken toch een stuk simpeler en bovenal goedkoper. En lekkerder want betere structuur/mondgevoelquote:Op zondag 6 december 2015 20:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja lijkt me flinke opgave, maar ook wel weer een uitdaging.
Nog nooit met zaken als xantaangom gewerkt haha, is halve scheikunde in je keuken man
Goed zoquote:Op zondag 6 december 2015 20:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Met Schär B brotmix ipv regulier spul en verder gewoon gist, boter, melk en ei. Jup, coeliakie, niet omdat ze hip wil zijn.
[..]
Deal
Poolvosjesquote:Op zondag 6 december 2015 20:49 schreef Janussss het volgende:
Ik duik er even tussen mensen, ben helemaal vers hier
[ afbeelding ]
Hoiiiiiquote:Op zondag 6 december 2015 20:49 schreef Janussss het volgende:
Ik duik er even tussen mensen, ben helemaal vers hier
[ afbeelding ]
Wel awesome als het goed luktquote:Op zondag 6 december 2015 20:48 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ach ja, het normale bakken wordt anders veel van hetzelfde met afwisseling qua smaken. Glutenvrij bakken vereist een andere aanpak, is lastig onder de knie te krijgen. Maar als het lukt dan Ja, voelt ook niet echt natuurlijk aan. Maarja, das glutenvrij bakken sowieso niet want gluten hoort gewoon erbij. Ben blij dat ik niet coeliakie heb, als zoetekauw/fervent bakker is met gluten bakken toch een stuk simpeler en bovenal goedkoper. En lekkerder want betere structuur/mondgevoel
Hoiiiquote:Op zondag 6 december 2015 20:49 schreef Janussss het volgende:
Ik duik er even tussen mensen, ben helemaal vers hier
[ afbeelding ]
Zo schattig!quote:Op zondag 6 december 2015 20:49 schreef Janussss het volgende:
Ik duik er even tussen mensen, ben helemaal vers hier
[ afbeelding ]
Ik bak soms voor iemand tarwe-, koemelk- en suikervrij. Dan is het nog een behoorlijke uitdaging om iets smakelijks met goed mondgevoel te maken.quote:Op zondag 6 december 2015 20:48 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ach ja, het normale bakken wordt anders veel van hetzelfde met afwisseling qua smaken. Glutenvrij bakken vereist een andere aanpak, is lastig onder de knie te krijgen. Maar als het lukt dan Ja, voelt ook niet echt natuurlijk aan. Maarja, das glutenvrij bakken sowieso niet want gluten hoort gewoon erbij. Ben blij dat ik niet coeliakie heb, als zoetekauw/fervent bakker is met gluten bakken toch een stuk simpeler en bovenal goedkoper. En lekkerder want betere structuur/mondgevoel
Jammergenoeg heb ik weinig van zulke momenten gehad bij het bakken voor kerst Achja, ze is zelf meer van koken dan bakken, haal altijd genoeg spul om mee naar thuisthuis te nemen. Kleine moeite om dan wat te bakken voor zusjelief. Dat heb ik wel over voor haar.quote:Op zondag 6 december 2015 20:52 schreef Molo het volgende:
[..]
Wel awesome als het goed lukt
En lief dat je dat voor je zus doet
Heb dat eens gedaan met bananabread (glutenvrij, ei/lactosevrij, suikervrij). Was niet te vreten of ik ben gewoon de smaak van rietsuiker, boter, ei en tarwebloem gewend. Nog zo'n dingetje zonder gluten valt alles zo uit elkaarquote:Op zondag 6 december 2015 21:19 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik bak soms voor iemand tarwe-, koemelk- en suikervrij. Dan is het nog een behoorlijke uitdaging om iets smakelijks met goed mondgevoel te maken.
Truste Molo!quote:Op zondag 6 december 2015 21:42 schreef Molo het volgende:
Bananrncake/brood vind ik ook meestal tegenvallen hoor
Ik ga lekker tukken, thuis!
De grap is dat gluten voor deze persoon weer geen probleem zijn. Dus haver erbij en ik heb gluten.quote:Op zondag 6 december 2015 21:40 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Jammergenoeg heb ik weinig van zulke momenten gehad bij het bakken voor kerst Achja, ze is zelf meer van koken dan bakken, haal altijd genoeg spul om mee naar thuisthuis te nemen. Kleine moeite om dan wat te bakken voor zusjelief. Dat heb ik wel over voor haar.
[..]
Heb dat eens gedaan met bananabread (glutenvrij, ei/lactosevrij, suikervrij). Was niet te vreten of ik ben gewoon de smaak van rietsuiker, boter, ei en tarwebloem gewend. Nog zo'n dingetje zonder gluten valt alles zo uit elkaar
Daarbij vind ik gezond gebak een contraditio in terminis. Gebak is per definitie ongezond, klaar.quote:Op zondag 6 december 2015 21:42 schreef Molo het volgende:
Bananrncake/brood vind ik ook meestal tegenvallen hoor
Ik ga lekker tukken, tjuus!
*strooit met slaapzandquote:Op zondag 6 december 2015 22:03 schreef xBubbles het volgende:
Kan die gare Klaas Vaak ook hier even aan komen waaien? Anders lig ik weer veel te laat in bed
Scheelt weer met bakken Pepernoten vind ik niet te vreten, van die taaitaai noten Kruidnoten met cappuccino, truffel of gewoon choco-omhulselquote:Op zondag 6 december 2015 21:46 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
De grap is dat gluten voor deze persoon weer geen probleem zijn. Dus haver erbij en ik heb gluten.
Pepernoten (geen kruidnoten) zijn van rogge en met honing, dus dat kan ook prima.
ik heb nog iets van m'n oude Klaas vaak reputatie hequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |