borbit | zaterdag 28 november 2015 @ 08:19 |
Ontbijtspek, niet geklutste eieren. Kaas. Getoast wit brood. Paar blaadjes basilicum. Soms een uitje. Soms met een frikandel in plakjes erdoorheen en dan met mayo en ketchup. Maar dat is meer als avond eten. [ Bericht 51% gewijzigd door borbit op 28-11-2015 08:26:41 ] | |
bonke | zaterdag 28 november 2015 @ 08:37 |
ik maak dan meestal een soort van piza ![]() witbrood zonder korsten n de koekepan, ham, ui, tomaat, en wat je nog meer lekker vind erop dan 3 geklutste eieren met zout, peper, veel kerrie erdoor eroverheen gooien, daarover weer kaas dan deksel erop en op een laag pitjje ( af en toe ff met de pan schuiven ) plusminus 20 minuutjes laten garen ![]() | |
BredeBroeder | zaterdag 28 november 2015 @ 08:50 |
Pak een wit broodje, snij de binnenkant eruit en leg de korst in de pan. Vervolgens sla je het ei kapot en doe je het in de korst, even wachten, wat zout en peper eroverheen en en dan het weg gesneden stukje brood er weer op. Heerlijk! Dit bedoelde ik trouwens ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 47% gewijzigd door BredeBroeder op 28-11-2015 15:35:24 ] | |
Ridocar | zaterdag 28 november 2015 @ 09:11 |
Drie eieren, hele dooier, champignons erover, bascilicumblaadjes, tweezijdig bakken met een dicht spatdeksel. Peper en zout erover. | |
Arcee | zaterdag 28 november 2015 @ 10:54 |
Dit dus? ![]() | |
Postbus100 | zaterdag 28 november 2015 @ 10:58 |
Volgens mij is hier al eens een topic over geweest... | |
Arcee | zaterdag 28 november 2015 @ 11:10 |
Ja, die postte ik net. | |
spierbal | zaterdag 28 november 2015 @ 11:17 |
Brood in ei douwen, samen met melk. Lekker soppen. Doordrengde brood bakken in koekelan. Kaneel en suiker erover. Jummiejummie | |
Postbus100 | zaterdag 28 november 2015 @ 12:05 |
Zit mobiel en heb dus niet doorgeklikt ![]() | |
houdjemond | zaterdag 28 november 2015 @ 12:07 |
Wentelteefjes ![]() | |
Fretwork | zaterdag 28 november 2015 @ 12:07 |
Twee eitjes met de dooier heel in de pan leggen, soms op reeds uitgebakken spek/pancetta. Paprikapoeder, chilipoeder, kerrie, zout en peper er over heen, soms wat koriander. Bij aanwezigheid klein beetje goed smeltende kaas erbij. Vervolgens met een nog zachte dooier op een geroosterd broodje met een klein beetje mayonaise. | |
golfer | zaterdag 28 november 2015 @ 12:46 |
In een pan. ![]() | |
Bzzzzt | zaterdag 28 november 2015 @ 13:16 |
Aardappels bakken, als ze mooi bruin beginnen te worden spekjes/ui/paprika/pepertje erbij.. dan 4 eieren klutsen en toevoegen. als de bovenkant mooi droog is omdraaien en geraspte kaas toevoegen .deksel erop en wachten tot alles gesmolten is.. en dan is het klaar om te eten. | |
FANN | zaterdag 28 november 2015 @ 13:49 |
2 eieren klutsen met zout en peper en gesnipperde bieslook, boter in de pan, ei erbij en aan één kant bakken. omkeren, plakjes kaas erop, schijfjes tomaat, nog wat zwarte peper erover. deksel op de pan en zachtjes even laten bakken tot kaas gesmolten is. Twee volkoren boterhammen op een bord, omelet erop en eten maar..... ![]() | |
Geralt | zaterdag 28 november 2015 @ 14:10 |
Dat dus. | |
George_Zina | zaterdag 28 november 2015 @ 15:50 |
Mooi en nuttig topic. Heb nog zeker ruim 20 eieren in de koelkast staan. | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 28 november 2015 @ 16:17 |
Katenspek 3 plakken 2 of 3 eieren dooier heel houden in de pan met dun vliesje olie.![]() Oh en op het einde paprikapoeder RUIM strooien en wat peper en zout. ![]() Op grof volkorenbrood met flink wat gezouten echte boter. | |
George_Zina | zaterdag 28 november 2015 @ 16:25 |
Mijn avondmaal. Dank voor de tip. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 november 2015 @ 17:09 |
Dooie Mariniers Dikke plakken corned beef, met uien bakken, sambal en trassie erbij, daar een paar geklutste eieren over | |
gargamelnl | zaterdag 28 november 2015 @ 17:54 |
in roomboter | |
Adames | zaterdag 28 november 2015 @ 17:56 |
spekblokjes uitbakken, eieren erdoorheen roeren | |
MrSalazar | zaterdag 28 november 2015 @ 18:18 |
6 eieren, bakken, peper er niet bij, 50 minuten in de pan laten. | |
Myraela | zaterdag 28 november 2015 @ 18:46 |
Door mijn vriend de keuken in te sturen. | |
spierbal | zaterdag 28 november 2015 @ 18:48 |
haha precisely. | |
Gary_Oak | zaterdag 28 november 2015 @ 18:56 |
Fretwork | zaterdag 28 november 2015 @ 20:25 |
Die zijn zo fijn ![]() | |
emmyemmy | zaterdag 28 november 2015 @ 20:58 |
Ingevette koude pan, ei erin. Sunny side up bakken, samen met veel ontbijtspek op brood met hela curry ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door emmyemmy op 28-11-2015 21:08:26 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 28 november 2015 @ 21:05 |
Ontbijtspek in de pan, eitjes sunny side up bakken, op het laatst een beetje peper en dan op een boterham met kaas. | |
Arcee | zaterdag 28 november 2015 @ 21:22 |
En hoe smaakte het? ![]() | |
George_Zina | zaterdag 28 november 2015 @ 21:23 |
Het smaakte uitstekend. Ik heb het opgerold in wrapvorm naar voorbeeld van minilot. Heb uiteindelijk twee van opgegeten. Gelijk 6 eieren weg.
| |
robber57 | zaterdag 28 november 2015 @ 23:40 |
Doet me een beetje denken aan het "Menu Lulle Braaie" van Hildo, als je Hildo niet kent maar ff goegelen want de culinaire kunsten van Hildo zijn echt onovertroffen! | |
FutureFairytale | zondag 29 november 2015 @ 00:39 |
Plakken katenspek bakken, ei klutsen en eroverheen gieten, plak kaas erop en langzaam laten smelten. Aan het eind wat verse bieslook erover, peper en een klein beetje zout. Dit op een zonnebloempitten-boterham van de bakker. | |
Njosnavelin | zondag 29 november 2015 @ 00:42 |
Wat grappig, ga ik ook eens proberen. | |
highender | zondag 29 november 2015 @ 01:26 |
Een paar langzaam en op laag vuur in de roomboter gebakken spiegeleitjes met krokant gebakken ontbijtspek op licht geroosterde witte boterhammen. Vervolgens de roomboterjus erover plus wat zout & peper. Soms nog gebakken tomaten en uien erbij. Het geheel wegspoelen met Optimel drinkyoghurt framboos. | |
Aphrodyte | zondag 29 november 2015 @ 01:30 |
Toast van witbrood met licht gezouten roomboter. Roerei maken met 2 eieren; slagroom en veel versgemalen peper. In een pan met roomboter bereiden. Serveren op de toast met verse bieslook eroverheen gestrooid ![]() Glaasje vers sinaasappelsap erbij. . Perfectie ![]() | |
FANN | zondag 29 november 2015 @ 12:31 |
oe ![]() ![]() | |
BredeBroeder | zondag 29 november 2015 @ 12:32 |
Lekker doorbakken tot je broodje krokant is, nog lekkerder! ![]() | |
borbit | zondag 29 november 2015 @ 12:43 |
Heb je een linkje naar Hildo? Ik ben helaas geen lid van google maar van binq. En daar kan ik het niet mee vinden. | |
MrsDuck | zondag 29 november 2015 @ 12:44 |
Mijn favoriet stamt uit mijn kindertijd. In goede boter eem gesnipperd uitje glazig laten worden, stukjes tomaat (bij voorkeur zonder vel) mee bakken en 2 eieren er door klutsen. En dan op een bruine boterham met wat aromat er over. | |
robber57 | zondag 29 november 2015 @ 13:29 |
http://www.twolefthands.nl/gourmet/gourmet.htm Tis met een knipoog, Hildo is een bebaarde zonderling met hilarische recepten in de "quick and dirty" stijl met hele simpele ingredienten zoals frikandelen,patat, eieren enz , leuk leesvoer. bv Hildo's "karbo plus menu" : ![]() Met wat(veel) fantasie kun je hier een karbonaatje nog net in ontdekken ![]() Hier het resultaat "karbo plus menu" ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door robber57 op 29-11-2015 13:36:52 ] | |
Stokken_en_stenen | zondag 29 november 2015 @ 14:31 |
Mooi gepresenteerd ![]() | |
Stokken_en_stenen | zondag 29 november 2015 @ 14:33 |
![]() | |
#ANONIEM | zondag 29 november 2015 @ 17:10 |
Zie ik daar Maria nou in? |