FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe bak jij je lekkerste eitje?
borbitzaterdag 28 november 2015 @ 08:19
Ontbijtspek, niet geklutste eieren. Kaas. Getoast wit brood. Paar blaadjes basilicum. Soms een uitje. Soms met een frikandel in plakjes erdoorheen en dan met mayo en ketchup. Maar dat is meer als avond eten.

[ Bericht 51% gewijzigd door borbit op 28-11-2015 08:26:41 ]
bonkezaterdag 28 november 2015 @ 08:37
ik maak dan meestal een soort van piza :)
witbrood zonder korsten n de koekepan, ham, ui, tomaat, en wat je nog meer lekker vind erop
dan 3 geklutste eieren met zout, peper, veel kerrie erdoor eroverheen gooien, daarover weer kaas
dan deksel erop en op een laag pitjje ( af en toe ff met de pan schuiven ) plusminus 20 minuutjes laten garen :)
BredeBroederzaterdag 28 november 2015 @ 08:50
Pak een wit broodje, snij de binnenkant eruit en leg de korst in de pan. Vervolgens sla je het ei kapot en doe je het in de korst, even wachten, wat zout en peper eroverheen en en dan het weg gesneden stukje brood er weer op. Heerlijk!

Dit bedoelde ik trouwens :D

29ush6v.jpg
s1i0kj.jpg
23w9pa1.jpg

[ Bericht 47% gewijzigd door BredeBroeder op 28-11-2015 15:35:24 ]
Ridocarzaterdag 28 november 2015 @ 09:11
Drie eieren, hele dooier, champignons erover, bascilicumblaadjes, tweezijdig bakken met een dicht spatdeksel. Peper en zout erover.
Arceezaterdag 28 november 2015 @ 10:54
quote:
5s.gif Op zaterdag 28 november 2015 08:19 schreef borbit het volgende:
Soms met een frikandel in plakjes erdoorheen en dan met mayo en ketchup. Maar dat is meer als avond eten.

Dit dus? :Y)
Postbus100zaterdag 28 november 2015 @ 10:58
Volgens mij is hier al eens een topic over geweest...
Arceezaterdag 28 november 2015 @ 11:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 10:58 schreef Postbus100 het volgende:
Volgens mij is hier al eens een topic over geweest...
Ja, die postte ik net.
spierbalzaterdag 28 november 2015 @ 11:17
Brood in ei douwen, samen met melk. Lekker soppen. Doordrengde brood bakken in koekelan. Kaneel en suiker erover.

Jummiejummie
Postbus100zaterdag 28 november 2015 @ 12:05
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:10 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, die postte ik net.
Zit mobiel en heb dus niet doorgeklikt :@ dacht dat je een Youtubefilmpje postte.
houdjemondzaterdag 28 november 2015 @ 12:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:17 schreef spierbal het volgende:
Brood in ei douwen, samen met melk. Lekker soppen. Doordrengde brood bakken in koekelan. Kaneel en suiker erover.

Jummiejummie
Wentelteefjes :Y)
Fretworkzaterdag 28 november 2015 @ 12:07
Twee eitjes met de dooier heel in de pan leggen, soms op reeds uitgebakken spek/pancetta. Paprikapoeder, chilipoeder, kerrie, zout en peper er over heen, soms wat koriander. Bij aanwezigheid klein beetje goed smeltende kaas erbij.

Vervolgens met een nog zachte dooier op een geroosterd broodje met een klein beetje mayonaise.
golferzaterdag 28 november 2015 @ 12:46
In een pan. :')
Bzzzztzaterdag 28 november 2015 @ 13:16
Aardappels bakken, als ze mooi bruin beginnen te worden spekjes/ui/paprika/pepertje erbij.. dan 4 eieren klutsen en toevoegen. als de bovenkant mooi droog is omdraaien en geraspte kaas toevoegen .deksel erop en wachten tot alles gesmolten is.. en dan is het klaar om te eten.
FANNzaterdag 28 november 2015 @ 13:49
2 eieren klutsen met zout en peper en gesnipperde bieslook,
boter in de pan, ei erbij en aan één kant bakken.

omkeren, plakjes kaas erop, schijfjes tomaat, nog wat zwarte peper erover.
deksel op de pan en zachtjes even laten bakken tot kaas gesmolten is.

Twee volkoren boterhammen op een bord, omelet erop en eten maar.....

:9 is lekker
Geraltzaterdag 28 november 2015 @ 14:10
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:46 schreef golfer het volgende:
In een pan. :')
Dat dus.
George_Zinazaterdag 28 november 2015 @ 15:50
Mooi en nuttig topic. Heb nog zeker ruim 20 eieren in de koelkast staan.
Stokken_en_stenenzaterdag 28 november 2015 @ 16:17
Katenspek 3 plakken 2 of 3 eieren dooier heel houden in de pan met dun vliesje olie.

:Y)

Oh en op het einde paprikapoeder RUIM strooien en wat peper en zout.

:9

Op grof volkorenbrood met flink wat gezouten echte boter.
George_Zinazaterdag 28 november 2015 @ 16:25
quote:
Mijn avondmaal. Dank voor de tip.
Pietverdrietzaterdag 28 november 2015 @ 17:09
Dooie Mariniers
Dikke plakken corned beef, met uien bakken, sambal en trassie erbij, daar een paar geklutste eieren over
gargamelnlzaterdag 28 november 2015 @ 17:54
in roomboter
Adameszaterdag 28 november 2015 @ 17:56
spekblokjes uitbakken, eieren erdoorheen roeren
MrSalazarzaterdag 28 november 2015 @ 18:18
6 eieren, bakken, peper er niet bij, 50 minuten in de pan laten.
Myraelazaterdag 28 november 2015 @ 18:46
Door mijn vriend de keuken in te sturen.
spierbalzaterdag 28 november 2015 @ 18:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:07 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Wentelteefjes :Y)
haha precisely.
Gary_Oakzaterdag 28 november 2015 @ 18:56
Fretworkzaterdag 28 november 2015 @ 20:25
quote:
Die zijn zo fijn :)
emmyemmyzaterdag 28 november 2015 @ 20:58
Ingevette koude pan, ei erin. Sunny side up bakken, samen met veel ontbijtspek op brood met hela curry :9

[ Bericht 0% gewijzigd door emmyemmy op 28-11-2015 21:08:26 ]
#ANONIEMzaterdag 28 november 2015 @ 21:05
Ontbijtspek in de pan, eitjes sunny side up bakken, op het laatst een beetje peper en dan op een boterham met kaas.
Arceezaterdag 28 november 2015 @ 21:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 16:25 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Mijn avondmaal. Dank voor de tip.
En hoe smaakte het? :Y)
George_Zinazaterdag 28 november 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 21:22 schreef Arcee het volgende:

[..]

En hoe smaakte het? :Y)
Het smaakte uitstekend. Ik heb het opgerold in wrapvorm naar voorbeeld van minilot. Heb uiteindelijk twee van opgegeten. Gelijk 6 eieren weg.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 09:32 schreef minilot het volgende:
Gisteren net een paar speciaalbiertjes teveel weggetikt. Mooie gelegenheid voor dit ogenschijnlijk smerige maar fascinerende katerontbijt dus! *)

Wijzigingen aan het oorspronkelijke 'recept': bosui gebruikt in plaats van gewone ui (want had ik nog liggen), 2 eieren + 1 frikandel in plaats van 3 eieren en 2 frikandellen (want ik ben maar klein).

Goed!

De ingrediënten:
2zq7cp5.jpg

Mise en place:
ddntz9.jpg

In de pan. Frikandelplakjes lijken te ver doorgebakken, maar is allerminst zo - ik heb gewoon een erg donkere keuken zonder daglicht }:|
1z2j9kk.jpg

Ennnn.. opgerold!
lw575.jpg

Best lekker! :9
20ky82o.jpg

:O
robber57zaterdag 28 november 2015 @ 23:40
quote:
Doet me een beetje denken aan het "Menu Lulle Braaie" van Hildo, als je Hildo niet kent maar ff goegelen want de culinaire kunsten van Hildo zijn echt onovertroffen!
FutureFairytalezondag 29 november 2015 @ 00:39
Plakken katenspek bakken, ei klutsen en eroverheen gieten, plak kaas erop en langzaam laten smelten. Aan het eind wat verse bieslook erover, peper en een klein beetje zout.
Dit op een zonnebloempitten-boterham van de bakker.
Njosnavelinzondag 29 november 2015 @ 00:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 08:50 schreef BredeBroeder het volgende:
Pak een wit broodje, snij de binnenkant eruit en leg de korst in de pan. Vervolgens sla je het ei kapot en doe je het in de korst, even wachten, wat zout en peper eroverheen en en dan het weg gesneden stukje brood er weer op. Heerlijk!

Dit bedoelde ik trouwens :D

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat grappig, ga ik ook eens proberen.
highenderzondag 29 november 2015 @ 01:26
Een paar langzaam en op laag vuur in de roomboter gebakken spiegeleitjes met krokant gebakken ontbijtspek op licht geroosterde witte boterhammen. Vervolgens de roomboterjus erover plus wat zout & peper. Soms nog gebakken tomaten en uien erbij. Het geheel wegspoelen met Optimel drinkyoghurt framboos.
Aphrodytezondag 29 november 2015 @ 01:30
Toast van witbrood met licht gezouten roomboter.

Roerei maken met 2 eieren; slagroom en veel versgemalen peper. In een pan met roomboter bereiden. Serveren op de toast met verse bieslook eroverheen gestrooid O+

Glaasje vers sinaasappelsap erbij. . Perfectie O+
FANNzondag 29 november 2015 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 01:30 schreef Aphrodyte het volgende:
Toast van witbrood met licht gezouten roomboter.

Roerei maken met 2 eieren; slagroom en veel versgemalen peper. In een pan met roomboter bereiden. Serveren op de toast met verse bieslook eroverheen gestrooid O+

Glaasje vers sinaasappelsap erbij. . Perfectie O+
oe :9 slagroom heb ik nooit geprobeerd, ik doe dat altijd met stukjes tomaat, maar ik zal er eens een klodder slagroom bijgooien :P
BredeBroederzondag 29 november 2015 @ 12:32
quote:
1s.gif Op zondag 29 november 2015 00:42 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Wat grappig, ga ik ook eens proberen.
Lekker doorbakken tot je broodje krokant is, nog lekkerder! :)
borbitzondag 29 november 2015 @ 12:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 23:40 schreef robber57 het volgende:

[..]

Doet me een beetje denken aan het "Menu Lulle Braaie" van Hildo, als je Hildo niet kent maar ff goegelen want de culinaire kunsten van Hildo zijn echt onovertroffen!
Heb je een linkje naar Hildo? Ik ben helaas geen lid van google maar van binq. En daar kan ik het niet mee vinden.
MrsDuckzondag 29 november 2015 @ 12:44
Mijn favoriet stamt uit mijn kindertijd. In goede boter eem gesnipperd uitje glazig laten worden, stukjes tomaat (bij voorkeur zonder vel) mee bakken en 2 eieren er door klutsen. En dan op een bruine boterham met wat aromat er over.
robber57zondag 29 november 2015 @ 13:29
quote:
1s.gif Op zondag 29 november 2015 12:43 schreef borbit het volgende:

[..]

Heb je een linkje naar Hildo? Ik ben helaas geen lid van google maar van binq. En daar kan ik het niet mee vinden.
http://www.twolefthands.nl/gourmet/gourmet.htm

Tis met een knipoog, Hildo is een bebaarde zonderling met hilarische recepten in de "quick and dirty" stijl met hele simpele ingredienten zoals frikandelen,patat, eieren enz , leuk leesvoer.

bv Hildo's "karbo plus menu" :
050614karbonade1.jpg

Met wat(veel) fantasie kun je hier een karbonaatje nog net in ontdekken :')

Hier het resultaat "karbo plus menu" _O-
050614karbonade2.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door robber57 op 29-11-2015 13:36:52 ]
Stokken_en_stenenzondag 29 november 2015 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 21:23 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Het smaakte uitstekend. Ik heb het opgerold in wrapvorm naar voorbeeld van minilot. Heb uiteindelijk twee van opgegeten. Gelijk 6 eieren weg.

[..]

Mooi gepresenteerd ^O^
Stokken_en_stenenzondag 29 november 2015 @ 14:33
quote:
1s.gif Op zondag 29 november 2015 13:29 schreef robber57 het volgende:

[..]

http://www.twolefthands.nl/gourmet/gourmet.htm

Tis met een knipoog, Hildo is een bebaarde zonderling met hilarische recepten in de "quick and dirty" stijl met hele simpele ingredienten zoals frikandelen,patat, eieren enz , leuk leesvoer.

bv Hildo's "karbo plus menu" :
[ afbeelding ]

Met wat(veel) fantasie kun je hier een karbonaatje nog net in ontdekken :')

Hier het resultaat "karbo plus menu" _O-
[ afbeelding ]
:')
#ANONIEMzondag 29 november 2015 @ 17:10
quote:
1s.gif Op zondag 29 november 2015 13:29 schreef robber57 het volgende:

[..]

http://www.twolefthands.nl/gourmet/gourmet.htm

Tis met een knipoog, Hildo is een bebaarde zonderling met hilarische recepten in de "quick and dirty" stijl met hele simpele ingredienten zoals frikandelen,patat, eieren enz , leuk leesvoer.

bv Hildo's "karbo plus menu" :
[ afbeelding ]

Met wat(veel) fantasie kun je hier een karbonaatje nog net in ontdekken :')

Hier het resultaat "karbo plus menu" _O-
[ afbeelding ]
Zie ik daar Maria nou in?