quote:Afwijken van de hoofdregel
De werkgever kan afwijken van de regel dat de werknemer bepaalt of, wanneer en hoelang hij vakantie opneemt:
* De werkgever mag schriftelijk met een werknemer overeenkomen om gedurende een bepaalde periode verplicht vakantie op te nemen.
Niet als daarin is overeengekomen dat je in bepaalde periodes vrij moet nemen want dat is wettelijk gewoon toegestaan.quote:Op maandag 23 november 2015 12:40 schreef Fe2O3 het volgende:
Contract en pers. handboek zijn niet relevant, wet staat daar boven. En die stelt dat jij in de gelegenheid moet zijn om je vrije dagen naar eigen inzicht te besteden. Enige uitzonderig is zwaarwegend bedrijfsbelang.
Dan moeten er goede afspraken met de OR gemaakt zijn anders lijkt het me sterk.quote:Op maandag 23 november 2015 13:01 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Niet als daarin is overeengekomen dat je in bepaalde periodes vrij moet nemen want dat is wettelijk gewoon toegestaan.
Als er in het contract staat dat het zo word uitgevoerd zoals nu door TS word geopperd dan is hij daar mee akkoord gegaan en zal hij het ermee moeten doen.quote:Op maandag 23 november 2015 13:02 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dan moeten er goede afspraken met de OR gemaakt zijn anders lijkt het me sterk.
Als er geen OR is en het staat toch in het contract is het maar de vraag of het contract geheel rechtsgeldig is als men wel afspraken van de CAO overruled.quote:Op maandag 23 november 2015 13:04 schreef hottentot het volgende:
[..]
Als er in het contract staat dat het zo word uitgevoerd zoals nu door TS word geopperd dan is hij daar mee akkoord gegaan en zal hij het ermee moeten doen.
We weten niet ééns of zijn bedrijf wel een OR heeft(Ik gok van niet, want dit zijn grappen van voornamelijk kleine bedrijven)
Ik ken ook een redelijk groot bedrijf waar één of ander planner zijn eigen regels had ingevoerd om wat minder werk te hebben van het maken van de planning, dat liep ook behoorlijk uit de klauwen toen één nieuw lid van het team het niet eens was met die "regels".quote:Op maandag 23 november 2015 13:04 schreef hottentot het volgende:
[..]
Als er in het contract staat dat het zo word uitgevoerd zoals nu door TS word geopperd dan is hij daar mee akkoord gegaan en zal hij het ermee moeten doen.
We weten niet ééns of zijn bedrijf wel een OR heeft(Ik gok van niet, want dit zijn grappen van voornamelijk kleine bedrijven)
Welke CAO afspraken verbieden het maken van afspraken met een werknemer over vakantiedagen dan?quote:Op maandag 23 november 2015 13:15 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als er geen OR is en het staat toch in het contract is het maar de vraag of het contract geheel rechtsgeldig is als men wel afspraken van de CAO overruled.
Nope.quote:Op maandag 23 november 2015 13:15 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als er geen OR is en het staat toch in het contract is het maar de vraag of het contract geheel rechtsgeldig is als men wel afspraken van de CAO overruled.
Klopt, het kan voorkomen, maar meestal zijn het volgens mij de kleintjes die dit doen. Bij de groteren heerst vooral het besef dat een afdeling niet in zijn geheel op vakantie kan en hoopt men op onderling overleg en anders wie eerst komt die eerst maalt.quote:Op maandag 23 november 2015 13:17 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Ik ken ook een redelijk groot bedrijf waar één of ander planner zijn eigen regels had ingevoerd om wat minder werk te hebben van het maken van de planning, dat liep ook behoorlijk uit de klauwen toen één nieuw lid van het team het niet eens was met die "regels".
Hij is bang dat anders de vakanties te dicht op elkaar zitten of dat er mensen te weinig vakantie nemen.quote:Op maandag 23 november 2015 11:54 schreef jajablahblah het volgende:
Heb je gevraagd waarom?
Is het niet meer om te voorkomen dat je 4 weken weg gaat in juli?
Of 3 in december?
uuhh, na mijn eerste jaar met een contract voor bepaalde tijd heb ik daarnaar nooit meer een nieuw contract gehad.quote:
cao kleinmetaalquote:Op maandag 23 november 2015 12:09 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
CAO? Welke Branche?
In de zorg is dit redelijk standaard overigens.
En in de bouw en het onderwijs ook, schat ik zo inquote:Op maandag 23 november 2015 12:09 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
CAO? Welke Branche?
In de zorg is dit redelijk standaard overigens.
De bouw ligt al 3 weken plat met de bouwvak, daarbuiten blijft er weinig over om te plannen.quote:Op maandag 23 november 2015 14:08 schreef Mark het volgende:
[..]
En in de bouw en het onderwijs ook, schat ik zo in
CAO metalelectro:quote:Op maandag 23 november 2015 13:23 schreef hottentot het volgende:
[..]
Nope.
Als in dat ik geen CAO ken die werkgever en werknemer de vrijheid afneemt om in overleg vakanties in bepaalde perioden te laten vallen,
quote:§3. Het genieten van vakantie
Artikel 5.7 – Vaststellingsprocedure
a. De individuele aaneengesloten vakantie en de individuele vakantiedagen worden
vastgesteld na tijdig overleg tussen de werkgever en werknemer. De werkgever
stelt de individuele aaneengesloten vakantie en individuele vakantiedagen van de
arbeidsongeschikte werknemer vast overeenkomstig de wensen van de arbeidsongeschikte
werknemer.
b. De collectieve aaneengesloten vakantie wordt vastgesteld wanneer daarover met
de ondernemingsraad overeenstemming is bereikt.
c. De werkgever kan, na overleg met de ondernemingsraad, per kalenderjaar één
collectieve vakantiedag vaststellen.
d. De werkgever kan, met instemming van de ondernemingsraad, bovendien per
kalenderjaar twee collectieve vakantiedagen vaststellen.
e. De werkgever kan iedere volgende collectieve vakantiedag slechts vaststellen wanneer
daarover overeenstemming is bereikt met de ondernemingsraad.
Ja en waar precies word de vrijheid om dit te regelen ontnomen?quote:
Dan moet je je werkgever even vragen waar jullie dit hebben afgesproken.quote:Op maandag 23 november 2015 13:44 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:
[..]
cao kleinmetaal
rijwielhandel
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |