Hoe ziet een restjesdag er dan uit? Maak je daar een nieuw gerecht mee of eet je zalm met enchilada, curry, satesaus en spekjes ofzo?quote:Op woensdag 24 mei 2017 17:01 schreef Burdie het volgende:
Leuk topic!inspiratie
.
Wij hebben vaak 'vaste' maaltijddagen in de week, zoals maandag AGV, dinsdag restjes. Doen jullie ook zoiets?
Misschien ook leuk te vermelden, ik kook voor 2 volwassenen en 2 kinderen (3 en 0 jaar).
Doen jullie ook maar 1 of 2x per week boodschappen? Wij schuiven wel vaak in het schema, en eten regelmatig uit de vriezer.
Wij komen net terug van vakantie en vooralsnog ziet het schema er zo uit:
Wo: Pizza's
Do: Enchiladas
Vr: Kipsaté met friet of rijst en salade
Za: Groene curry met basmatirijst
Zo: Pasta pesto met gerookte zalm en geitenkaas
Ma: Broccoli, aardappelschijfjes, spekjes, stukje vlees uit de vriezer
Di: Restjes
We houden vaak wel voor één persoon over van een maaltijd, dus dan eten we allemaal wat andersquote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe ziet een restjesdag er dan uit? Maak je daar een nieuw gerecht mee of eet je zalm met enchilada, curry, satesaus en spekjes ofzo?
Dat klinkt een stuk eetbaarder dan wat ik schreefquote:Op vrijdag 26 mei 2017 23:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
We houden vaak wel voor één persoon over van een maaltijd, dus dan eten we allemaal wat anders.
Dat klinkt goedquote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
-
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:12 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat klinkt goedheb je een recept?
Rendang, ook een goed idee. Of smoor djawa, gaat ook op ons menu voor de komende week(ik keek hier nu toevallig voor inspiratie).
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
- Krieltjes met gegrilde groenten (aubergine, paprika, ui, courgette, broccoli, champignons)
- Rendang met rijst
- Hartige vegetarische plaattaart
- Broodje hamburger
- Curry
Pompoensoep!quote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
https://www.bbcgoodfood.c(...)curry-with-chickpeasquote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 10:30 schreef Burdie het volgende:
[..]
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!
Die bedoel ik jaquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |