Tuurlijk kan dat. Wel zijn veel huis tuin en keukenovens niet zo precies kwa temperatuur, dus het kan handig zijn ze halverwege even om te draaien. Anders is een helft verbrand en de andere helft nog rauw. Maar als je een goede oven hebt is dat niet nodig.quote:Op zaterdag 14 november 2015 01:31 schreef LompeHork het volgende:
Nou, nu we het toch over Piet hebben en de tijd van het jaar er weer aan komt, ben ik eigenlijk wel benieuwd: Piet, hoe maak ik "pepernoten"? (dan doel ik op kruidnoten, eik) En dan vooral gewoon met een huis-tuin-en keukenoven, is het mogelijk? Kan dat gedaan worden met de spullen welk een gemiddeld persoon in huis heeft? (ja, ik ben een noob in kruidnoten)
Ja, zover was ik al Ik ben op zoek naar een mandoline, niet al te duur, maar wel graag een waarmee ik verschillende diktes in kan stellen en jullienne kan snijden etcquote:
Aardig aan de prijs, eens kijken of ik m tweedehands op de kop kan tikken.quote:Op dinsdag 17 november 2015 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze
http://www.duikelman.nl/product.php?i=155
Als je geen dikte in wilt stellen kan je het voor een fractie van de prijs kopenquote:Op dinsdag 17 november 2015 23:59 schreef DeProf het volgende:
[..]
Aardig aan de prijs, eens kijken of ik m tweedehands op de kop kan tikken.
Ook van het merk bron? Of raad je me dan een ander merk aan?quote:Op woensdag 18 november 2015 07:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je geen dikte in wilt stellen kan je het voor een fractie van de prijs kopen
Zijn daarvoor heel veel goede op de markt, als je niet een erg goedkoop apparaat neemt zit je goed. Het goed en stevig instellen van de dikte maakt de boel duur.quote:Op woensdag 18 november 2015 08:21 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ook van het merk bron? Of raad je me dan een ander merk aan?
Hebben!quote:Op dinsdag 17 november 2015 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Deze
http://www.duikelman.nl/product.php?i=155
De eerste twee kan je gebruiken, koffieroom is voor de koffie.quote:Op zondag 22 november 2015 17:22 schreef derLudolf het volgende:
Hey Piet, als ik iets van een roomsaus bij varkenshaas wil maken, welke ruim gebruik ik dan? Ik heb crème fraiche, slagroom en koffieroom
Dank! Waar moet ik die ruim dan bij doen? In het bakbet wou ik eerst uitje bakken, wat wijn erbij en dan room (geen boulion, m'n ma niet natrium beperkt eten)quote:Op zondag 22 november 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De eerste twee kan je gebruiken, koffieroom is voor de koffie.
Let wel, de room niet bij het braadvet doen, dan valt de saus uit elkaar.
Je kan het meeste bakvet uit de pan doen, wat bloem erin en een roux maken, garen, dan blussen met de wijn, inkoken en dan de room erbij.quote:Op zondag 22 november 2015 17:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dank! Waar moet ik die ruim dan bij doen? In het bakbet wou ik eerst uitje bakken, wat wijn erbij en dan room (geen boulion, m'n ma niet natrium beperkt eten)
Wat ben je ook een vakman.quote:Op zondag 22 november 2015 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het meeste bakvet uit de pan doen, wat bloem erin en een roux maken, garen, dan blussen met de wijn, inkoken en dan de room erbij.
Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.quote:
U onthoudt ook alles.quote:Op zondag 22 november 2015 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.
Die reactie was te laat, maar hartelijk dank hiervoor. Doe ik het de volgende keer op die manier De saus was inderdaad erg dun, als ik er bloem door had gedaan was het beter gegaan in ieder geval.quote:Op zondag 22 november 2015 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit is heel basis hoor, dit moet je trouwens beter niet doen met een ijzeren koekenpan met patina, dat lost op in het zuur van de wijn, het is meer voor een rvs of antiaanbak pan.
Ja natuurlijk, een slowcooker is gewoon een elektrieke "gietijzeren "pan met een timer.quote:Op maandag 23 november 2015 18:50 schreef Daywalk3r het volgende:
Het is niet zozeer een "hoe maak ik het klaar" maar meer een "kan het zo ook?" vraag.
Onderstaand recept zou in een slowcooker moeten, maar kan het bij gebrek aan een slowcooker ook in een gietijzerenpan met evt een warmhoudplaatje op laag vuur?
http://www.mijnreceptenbo(...)boy-ovenschotel.html
Helemaal zeker weer ik het niet maar volgens mij trekt het vet de emulsie van de room uit elkaar, je saus wil dan niet meer emulgerenquote:Op maandag 23 november 2015 19:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Die reactie was te laat, maar hartelijk dank hiervoor. Doe ik het de volgende keer op die manier De saus was inderdaad erg dun, als ik er bloem door had gedaan was het beter gegaan in ieder geval.
Waarom mag je de room niet bij bakvet doen, is dat te heet??
Thanks!quote:Op maandag 23 november 2015 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja natuurlijk, een slowcooker is gewoon een elektrieke "gietijzeren "pan met een timer.
Wil je alsjeblieft nog even over de meest awesome saus nadenken?quote:Op donderdag 8 oktober 2015 09:37 schreef Bramito het volgende:
Ik zie een paar posts geleden "kerstpakket" staan, vandaar de volgende vraag
Om mijn schoonmoeder te ontlasten, zorg ik altijd dat ze een groot stuk vlees in saus heeft om op één van de vele feestdagen te serveren. (Wij zijn er meestal niet). Het idee is dat ze makkelijk het stuk vlees in de saus kan opwarmen en dat ze verder niks hoeft te doen. Ik heb de afgelopen jaren portsaus, mosterdsaus, rodewijnsaus, dikke vleesjus en weet ik wat gemaakt.
Nou vroeg ik mij af Piet, wat is de meest awesome saus die jij ooit hebt gemaakt? Ik dacht aan een demi glace, maar ik weet niet of dat praktisch en haalbaar is.
Je mag me ook over 2 en een halve maand antwoorden hoor.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |