FOK!forum / Culinesse à gogo / Is sommige kippenvlees donkerder?
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 11:40
Ik heb een pakje kippenvlees dat roze-wit is en van HelloFresh drumsticks gekregen waarvan het vlees veel donkerder is.

Zegt dat iets over de kwaliteit? Geen waterinjectie gebruikt misschien?
RedFever007dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:48
Afrikaanse kippen zijn vaak donker
RingBewonerdinsdag 13 oktober 2015 @ 11:59
Hangt er vanaf hoe lang het in de pan ligt.
#ANONIEMdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:06
drumsticks is vlees van de poten,
normaal heb je vlees van de borst.

daarkan iets verschil in zitten ja.
pl4kkiedinsdag 13 oktober 2015 @ 12:07
Is het vlees niet gemarineerd?
RingBewonerdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:07 schreef pl4kkie het volgende:
Is het vlees niet gemarineerd?
Ik hoop voor TS van niet.
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:06 schreef totalvamp het volgende:
drumsticks is vlees van de poten,
normaal heb je vlees van de borst.

daarkan iets verschil in zitten ja.
maar niet van rozewit tot donkerbruin

quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:07 schreef pl4kkie het volgende:
Is het vlees niet gemarineerd?
nope
#ANONIEMdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:09 schreef Psy-freak het volgende:

[..]

maar niet van rozewit tot donkerbruin

[..]

nope
Is de kip gerookt toevallig? Dan wordt het donderbruin.

Ow en foto's

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2015 12:10:55 ]
pl4kkiedinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:08 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Ik hoop voor TS van niet.
Ik snap de grap niet ;(
RingBewonerdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:09 schreef Psy-freak het volgende:

[..]

maar niet van rozewit tot donkerbruin

Is het al voorgegaard?
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:18
Ik zal ff kijken of een fatsoenlijke foto kan maken.
mootiedinsdag 13 oktober 2015 @ 12:19
Ja, dat is normaal.
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:19 schreef mootie het volgende:
Ja, dat is normaal.
WAAR LIGT HET DAN AAN

Gaan sommige stukjes kip onder ze zonnebank?
SeLangdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:22
Ik vind dit wel een interessante vraag eigenlijk
RingBewonerdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:21 schreef Psy-freak het volgende:

[..]

WAAR LIGT HET DAN AAN

Gaan sommige stukjes kip onder ze zonnebank?
Het is wel zo dat vlees verkleurt als het in aanraking komt met zuurstof.
muhahahadinsdag 13 oktober 2015 @ 12:28
Met andere woorden, TS hijgt op stukjes kip ;(
SeLangdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:35
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:26 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

Het is wel zo dat vlees verkleurt als het in aanraking komt met zuurstof.
Dat zou het inderdaad kunnen zijn.

Ik weet ook dat rood vlees vaak juist luchtdicht wordt verpakt met pure zuurstof in de verpakking omdat het vlees dan roder wordt en er aantrekkelijker uitziet voor de consument. Prik maar eens een gaatje in het pak met een gloeiende houtspaander, dan vlamt dat op.
mootiedinsdag 13 oktober 2015 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:21 schreef Psy-freak het volgende:

[..]

WAAR LIGT HET DAN AAN

Gaan sommige stukjes kip onder ze zonnebank?
Weet ik het, sommige stukjes zijn misschien beter doorbloed. Een filetje is wit inderdaad, een poot heeft ook donkere stukken.
SeLangdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:38
Binnen hetzelfde pak zie je ook verschillen. Zou je de kwaliteit van de kip kunnen schatten op basis van kleur?
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:39
Hmm, niemand weet het dus zeker.
SeLangdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:41
Ik eet gigantisch veel kip dus ik wil het ook wel weten
RingBewonerdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:39 schreef Psy-freak het volgende:
Hmm, niemand weet het dus zeker.
Kom nou eens door met die foto dan!
Gebruikersnadinsdag 13 oktober 2015 @ 12:46
https://www.exploratorium(...)what-meat-color.html

Chickens have a mixture of both dark and white meat, and fish is mainly white meat.
#ANONIEMdinsdag 13 oktober 2015 @ 12:49
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:41 schreef SeLang het volgende:
Ik eet gigantisch veel kip dus ik wil het ook wel weten
Dikzak
Pietverdrietdinsdag 13 oktober 2015 @ 13:08
Borstvlees is altijd wat lichter van kleur en minder sappig dan boutjes
#ANONIEMdinsdag 13 oktober 2015 @ 15:04
Heeft te maken met het voer wat de kippen krijgen, de ene kipfilet kan ook donkerder zijn dan een kipfilet van een andere boer.

Mais of graan kan al een behoorlijk verschil maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2015 15:04:41 ]
Weltschmerzdinsdag 13 oktober 2015 @ 15:19
Een kip heeft bruin vlees en wit vlees. Kippen zijn niet zo heel erg bedreven in vliegen, dus die borstspieren hebben weinig te doen. Die vormen zich tot mals wit vlees. Lopen doen ze daarom des te meer, en die poten worden flink gebruikt en vormen donkerder en steviger vlees, dat tevens smaakvoller is.

Volgens mij is dat niet anders dan bij rund, waar de spieren die het minste te doen hebben de meest malse en dure stukken vormen, zoals de ossenhaas, terwijl de drukste spier de staart is, en die dan ook het langst moet stoven om eetbaar te zijn. Maar daar zit dan ook weer heel erg veel smaak aan.
RobinOokdinsdag 13 oktober 2015 @ 18:25
Zag het er zo uit? :P

5738998999_ddb6dfaab7_n.jpg 5743291992_5265d0c268_n.jpg
Psy-freakdinsdag 13 oktober 2015 @ 19:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 15:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Een kip heeft bruin vlees en wit vlees. Kippen zijn niet zo heel erg bedreven in vliegen, dus die borstspieren hebben weinig te doen. Die vormen zich tot mals wit vlees. Lopen doen ze daarom des te meer, en die poten worden flink gebruikt en vormen donkerder en steviger vlees, dat tevens smaakvoller is.

Volgens mij is dat niet anders dan bij rund, waar de spieren die het minste te doen hebben de meest malse en dure stukken vormen, zoals de ossenhaas, terwijl de drukste spier de staart is, en die dan ook het langst moet stoven om eetbaar te zijn. Maar daar zit dan ook weer heel erg veel smaak aan.
Dat verklaart een hoop.
Skeletor.dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 15:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Een kip heeft bruin vlees en wit vlees. Kippen zijn niet zo heel erg bedreven in vliegen, dus die borstspieren hebben weinig te doen. Die vormen zich tot mals wit vlees. Lopen doen ze daarom des te meer, en die poten worden flink gebruikt en vormen donkerder en steviger vlees, dat tevens smaakvoller is.

Volgens mij is dat niet anders dan bij rund, waar de spieren die het minste te doen hebben de meest malse en dure stukken vormen, zoals de ossenhaas, terwijl de drukste spier de staart is, en die dan ook het langst moet stoven om eetbaar te zijn. Maar daar zit dan ook weer heel erg veel smaak aan.
Dit inderdaad! Kijk maar eens naar de kleur van bijvoorbeeld kippendijen en de kleur van kipfilet.
#ANONIEMdinsdag 13 oktober 2015 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Zag het er zo uit? :P

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Levend zien die beesten er vet mooi uit.

800px-Silky_bantam.jpg
https://commons.wikimedia(...)ile:Silky_bantam.jpg
RobinOokdinsdag 13 oktober 2015 @ 21:37
Ja, mooi he? Ze zijn ook heel lief.
Pietverdrietdinsdag 13 oktober 2015 @ 22:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 15:19 schreef Weltschmerz het volgende:
Een kip heeft bruin vlees en wit vlees. Kippen zijn niet zo heel erg bedreven in vliegen, dus die borstspieren hebben weinig te doen. Die vormen zich tot mals wit vlees. Lopen doen ze daarom des te meer, en die poten worden flink gebruikt en vormen donkerder en steviger vlees, dat tevens smaakvoller is.

Volgens mij is dat niet anders dan bij rund, waar de spieren die het minste te doen hebben de meest malse en dure stukken vormen, zoals de ossenhaas, terwijl de drukste spier de staart is, en die dan ook het langst moet stoven om eetbaar te zijn. Maar daar zit dan ook weer heel erg veel smaak aan.
Alsof plofkippen lopen
habituewoensdag 14 oktober 2015 @ 00:31
Ligt aan de voeding. Ik heb in een kippenslachterij gewerkt back in the day dus ik kan het weten.
_Arual_woensdag 14 oktober 2015 @ 13:10
De eerste keer dat ik kipfilet kocht bij een slager, heb ik drie keer gevraagd of het echt kip was. Want in mijn ogen was het veel te roze en te donker, en ook minder glazig dan dat wat ik van de supermarkt gewend was. Bleek uiteindelijk een stuk smaakvoller dan supermarktkip!
Weltschmerzwoensdag 14 oktober 2015 @ 13:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:20 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Dit inderdaad! Kijk maar eens naar de kleur van bijvoorbeeld kippendijen en de kleur van kipfilet.
Een vriendin was een keer kip aan het aansnijden, die vroeg ik wit of bruin vlees wilde. Ik zei 'huh?". Zij helemaal verbaasd dat ik dat niet kende, dat een poot heel anders smaakt dan een filet wist ik natuurlijk wel. Maar blijkbaar is het onderscheid in wit en bruin in bepaalde kringen/families dus heel normaal.

quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alsof plofkippen lopen
Met staan zijn die poten ook al drukker dan de rudimentaire borst. Maar het blijft een loopvogel natuurlijk, geef de plofkip vele generaties zonder sturing van fokkers, en het pootvlees zal witter worden en de borst dunner lijkt me.
klaaroverdonderdag 15 oktober 2015 @ 16:45
Als je echt donker kippenvlees wilt, moet je kippenhartjes nemen. Da's gewoon rood.