Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:40 |
Ik heb een pakje kippenvlees dat roze-wit is en van HelloFresh drumsticks gekregen waarvan het vlees veel donkerder is. Zegt dat iets over de kwaliteit? Geen waterinjectie gebruikt misschien? | |
RedFever007 | dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:48 |
Afrikaanse kippen zijn vaak donker | |
RingBewoner | dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:59 |
Hangt er vanaf hoe lang het in de pan ligt. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:06 |
drumsticks is vlees van de poten, normaal heb je vlees van de borst. daarkan iets verschil in zitten ja. | |
pl4kkie | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:07 |
Is het vlees niet gemarineerd? | |
RingBewoner | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:08 |
Ik hoop voor TS van niet. | |
Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:09 |
maar niet van rozewit tot donkerbruin nope | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10 |
Is de kip gerookt toevallig? Dan wordt het donderbruin. Ow en foto's [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2015 12:10:55 ] | |
pl4kkie | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10 |
Ik snap de grap niet ![]() | |
RingBewoner | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:10 |
Is het al voorgegaard? | |
Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:18 |
Ik zal ff kijken of een fatsoenlijke foto kan maken. | |
mootie | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:19 |
Ja, dat is normaal. | |
Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:21 |
WAAR LIGT HET DAN AAN Gaan sommige stukjes kip onder ze zonnebank? | |
SeLang | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:22 |
Ik vind dit wel een interessante vraag eigenlijk | |
RingBewoner | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:26 |
Het is wel zo dat vlees verkleurt als het in aanraking komt met zuurstof. | |
muhahaha | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:28 |
Met andere woorden, TS hijgt op stukjes kip ![]() | |
SeLang | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:35 |
Dat zou het inderdaad kunnen zijn. Ik weet ook dat rood vlees vaak juist luchtdicht wordt verpakt met pure zuurstof in de verpakking omdat het vlees dan roder wordt en er aantrekkelijker uitziet voor de consument. Prik maar eens een gaatje in het pak met een gloeiende houtspaander, dan vlamt dat op. | |
mootie | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:37 |
Weet ik het, sommige stukjes zijn misschien beter doorbloed. Een filetje is wit inderdaad, een poot heeft ook donkere stukken. | |
SeLang | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:38 |
Binnen hetzelfde pak zie je ook verschillen. Zou je de kwaliteit van de kip kunnen schatten op basis van kleur? | |
Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:39 |
Hmm, niemand weet het dus zeker. | |
SeLang | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:41 |
Ik eet gigantisch veel kip dus ik wil het ook wel weten | |
RingBewoner | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:44 |
Kom nou eens door met die foto dan! | |
Gebruikersna | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:46 |
https://www.exploratorium(...)what-meat-color.html Chickens have a mixture of both dark and white meat, and fish is mainly white meat. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 12:49 |
Dikzak | |
Pietverdriet | dinsdag 13 oktober 2015 @ 13:08 |
Borstvlees is altijd wat lichter van kleur en minder sappig dan boutjes | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 15:04 |
Heeft te maken met het voer wat de kippen krijgen, de ene kipfilet kan ook donkerder zijn dan een kipfilet van een andere boer. Mais of graan kan al een behoorlijk verschil maken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-10-2015 15:04:41 ] | |
Weltschmerz | dinsdag 13 oktober 2015 @ 15:19 |
Een kip heeft bruin vlees en wit vlees. Kippen zijn niet zo heel erg bedreven in vliegen, dus die borstspieren hebben weinig te doen. Die vormen zich tot mals wit vlees. Lopen doen ze daarom des te meer, en die poten worden flink gebruikt en vormen donkerder en steviger vlees, dat tevens smaakvoller is. Volgens mij is dat niet anders dan bij rund, waar de spieren die het minste te doen hebben de meest malse en dure stukken vormen, zoals de ossenhaas, terwijl de drukste spier de staart is, en die dan ook het langst moet stoven om eetbaar te zijn. Maar daar zit dan ook weer heel erg veel smaak aan. | |
RobinOok | dinsdag 13 oktober 2015 @ 18:25 |
Zag het er zo uit? ![]() ![]() ![]() | |
Psy-freak | dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:56 |
Dat verklaart een hoop. | |
Skeletor. | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:20 |
Dit inderdaad! Kijk maar eens naar de kleur van bijvoorbeeld kippendijen en de kleur van kipfilet. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:28 |
Levend zien die beesten er vet mooi uit. ![]() https://commons.wikimedia(...)ile:Silky_bantam.jpg | |
RobinOok | dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:37 |
Ja, mooi he? Ze zijn ook heel lief. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 oktober 2015 @ 22:08 |
Alsof plofkippen lopen | |
habitue | woensdag 14 oktober 2015 @ 00:31 |
Ligt aan de voeding. Ik heb in een kippenslachterij gewerkt back in the day dus ik kan het weten. | |
_Arual_ | woensdag 14 oktober 2015 @ 13:10 |
De eerste keer dat ik kipfilet kocht bij een slager, heb ik drie keer gevraagd of het echt kip was. Want in mijn ogen was het veel te roze en te donker, en ook minder glazig dan dat wat ik van de supermarkt gewend was. Bleek uiteindelijk een stuk smaakvoller dan supermarktkip! | |
Weltschmerz | woensdag 14 oktober 2015 @ 13:50 |
Een vriendin was een keer kip aan het aansnijden, die vroeg ik wit of bruin vlees wilde. Ik zei 'huh?". Zij helemaal verbaasd dat ik dat niet kende, dat een poot heel anders smaakt dan een filet wist ik natuurlijk wel. Maar blijkbaar is het onderscheid in wit en bruin in bepaalde kringen/families dus heel normaal. Met staan zijn die poten ook al drukker dan de rudimentaire borst. Maar het blijft een loopvogel natuurlijk, geef de plofkip vele generaties zonder sturing van fokkers, en het pootvlees zal witter worden en de borst dunner lijkt me. | |
klaarover | donderdag 15 oktober 2015 @ 16:45 |
Als je echt donker kippenvlees wilt, moet je kippenhartjes nemen. Da's gewoon rood. |