abonnement Unibet Coolblue
pi_156691159


Welkom in het centrale FC Utrecht-topic!

//

Het eerste elftal:




Fransie van Seumeren:




Ons grootste talent en Amerikaans international:




1 van de grootste en mooiste supportershomes van Europa:




Memorabele FCU-wedstrijden:










• KansloosForEver - Vak K
• Tha_Duck - Vak P
• PBateman1978 - Vak U
• _Vulcanus_ - Vak T
• Dribbel79 - Vak X
• Eilanden - Vak X
• Druppel - Vak L
• Joesse - Vak J
• paultjuhhh - Vak K (naast de vervelende trommelaar)
• zatoichi - Vak Q
• DiMacho - Vak P
• ImHungryLetsGetATaco - Vak Y
• Rave_NL - Vak P
• Kos_met_de_snor - Vak K (achter de vervelende trommelaar)
• Reanimation - Vak K
• Jojohopjes - Vak L
• RoodWitBlauw - Vak L
• wortel1981 - Vak M
• WD.40 - Vak Y
• StringsOfLife - Vak M
• Oidipous - Vak O
• Absurditeit - Vak M
• Zandman030 - Vak H
• Thrills - Vak H (zo ongeveer naast Zandman)
• Wickedmen - Vak R (in du midden)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_156691160
quote:
8 oktober 2015

Donderdag, tijdens de jaarlijkse State of the Club, is het personeel van FC Utrecht bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de club. Op deze bijeenkomst die ieder najaar plaatsvindt, wordt een zo goed en helder mogelijk beeld neergezet voor alle medewerkers over waar de club vandaan komt en waar de club naar toe wil. FC Utrecht sloot met het seizoen 2014/15 een periode van stevig bezuinigen en saneren af en heeft met ingang van het seizoen 2015/2016 de weg omhoog weer gevonden. ‘Een nieuwe toekomst gloort’, was het algemene geluid. Dat hadden de medewerkers jaren niet zo gehoord.

In plaats van hard door te bezuinigen heeft FC Utrecht het afgelopen seizoen een pas op de plaats gemaakt en bewust gekozen om met het oog op de toekomst te investeren op diverse terreinen. In het stadion, in de selectie, in de catering, in het onderhoud en in haar commerciële aanpak. De kosten gingen voor de baten uit, maar verder bezuinigen zou de club sportief in de gevarenzone kunnen brengen.

‘Dan maar een jaartje langer doen om de laatste stap te maken naar een break-even-situatie’, was de gedachte. En zo kon met steun van grootaandeelhouder Frans van Seumeren en de Raad van Commissarissen worden gekozen voor sportieve stabiliteit. FC Utrecht wil weer groeien, na jaren van reorganisatie en bezuinigingen, waarbij harde ingrepen onvermijdelijk waren. Met miljoenen zijn de kosten teruggebracht, hebben mensen helaas hun baan verloren, zijn er sportieve concessies (transfers) gedaan en is de selectie ingekrompen. Dat hoofdstuk kan nu dicht. FC Utrecht komt nu toe aan normalisering van de kosten, waarbij beheersing en reductie van kosten van vitaal belang blijven, maar waar vooral de focus op het vergroten van de inkomsten wordt gelegd.

Die positieve ontwikkeling tekent zich nu al af: voor het eerst sinds vier jaar zijn de inkomsten in het afgelopen seizoen gestegen, met name door nieuwe inkomstenbronnen. Daarnaast nemen dit seizoen sponsorinkomsten aanzienlijk en structureel toe door twee nieuwe, langjarige overeenkomsten met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en official partner Tele2. Ook de inkomsten uit merchandising stijgen vanwege een andere marktbenadering.

Al met al groeien uitgaven en inkomsten naar elkaar toe en komt het doel van breakeven steeds dichterbij. Er wordt hierbij nadrukkelijk gekeken naar een businessmodel voor FC Utrecht waar transfers een integraal onderdeel van zijn. De mogelijkheid van een transfer lag er door in te gaan op de serieuze buitenlandse belangstelling voor spelers van FC Utrecht. Maar voor dat kortetermijnresultaat is uitdrukkelijk niet gekozen. Deze spelers staan voor meer kwaliteit op het veld en dat sportieve belang heeft voor de club het zwaarst gewogen. Ook hier is dus de keuze voor sportieve stabilieit en continuiteit op langere termijn gemaakt.

“Onze club sluit een zware en heftige periode af en we slaan nieuwe wegen in, die ons verder gaan brengen”, concludeerde Wilco van Schaik op de State of the Club. “De laatste stap naar een break-even-positie in de kosten wordt dit seizoen gemaakt en tegelijkertijd zijn we al bezig met de groei. Om de toekomst van FC Utrecht succesvol te maken, moet de club ook weer relevant zijn in de hele provincie op sportief, maatschappelijk en commercieel gebied. Eén van de grootste uitdagingen is het realiseren van een hogere bezettingsgraad van het stadion bij onze wedstrijden. Wij zullen niet altijd winnen, maar met de intenties en onze manier van voetballen in combinatie met de sfeer in Stadion Galgenwaard zullen we de mensen voor ons moeten winnen. Ons beleid is vooral gericht op onze supporters, zowel die al in het stadion zijn als diegenen die we in de regio nog willen bereiken. De investeringen die we in het stadion gedaan hebben deze zomer (het geluidsysteem) en nog gaan doen in de komende seizoenen (onder andere catering, camera’s, de verbouwing van de promenades) staan ook in het teken van onze supporters”, aldus Van Schaik.

“Onze club staat dus op vele terreinen voor een nieuwe periode. FC Utrecht heeft de bodem geraakt en het kantelpunt is daar. We gaan de laatste stap naar een gezonde financiële basis zetten. Tegelijkertijd zijn we al bezig met de groei en kunnen we langzaamaan weer investeren in de club. Mooi dat dit inmiddels weer kan. De komende vijf jaar moeten FC Utrecht daar brengen waar de club hoort. Dit proces zal met vallen en opstaan verlopen. Je hebt te maken met ambities en doelstellingen. Nog steeds praten we over de posities tussen de plekken zes en twaalf. Waar we het afgelopen en het komende seizoen vertrekken van de posities 12, 11 of 10 in de Eredivisie, willen we in de komende vijf jaar weer richting de eerste zeven groeien. Maar stap voor stap, we waken voor al te hoge verwachtingen in het begin. Ontwikkeling vraagt tijd.”

Organisatie ook in ontwikkeling richting de toekomst

Personele wisselingen aan de stadionkant
Financieel Manager Michel Baas heeft na de zomer aangegeven FC Utrecht te willen verlaten. Na bijna vier jaar bij de club gewerkt te hebben, maakt hij de overstap naar een managementfunctie bij Meijers Assurantiën. Van Schaik: “Michel heeft in de afgelopen vier jaar onze organisatie grondig doorgelicht en financieel gereorganiseerd. De kosten zijn daardoor substantieel gedaald en beheersbaar geworden. Ook nam hij het initiatief om de catering, het onderhoud van de velden en de exploitatie weer in eigen beheer te nemen.”

De investeringen hiervoor zijn het afgelopen jaar gedaan door de club. Hierdoor is FC Utrecht meer baas in eigen huis en kunnen de inkomsten in de toekomst weer gaan toenemen. De komende jaren zal de club profiteren van deze ingrijpende projecten. De kosten zijn beheersbaar geworden, die basis is bereikt en daarmee is er voor de club een schone lei voor de komende jaren. Baas blijft tot eind december aan om zijn opvolger wegwijs te maken in het voetbalbedrijf.

Paolo Steverink opvolger Michel Baas
De opvolger van Michel Baas werd ook direct bekendgemaakt op de State of the Club. Dit is Paulo Steverink. Paulo is afkomstig van Mammoet Holding en werkte daar in diverse financiële en operationele functies. Hij begint op 1 november bij FC Utrecht.

Technische structuur aangepast: Jordy Zuidam Assistent-Technisch Manager
Ook binnen de technische afdeling van FC Utrecht zijn diverse veranderingen doorgevoerd en ook díe werden op de State of the Club gedeeld met het voltallige personeel. Met het aannemen van Erik ten Hag als Trainer/Coach & Technisch Manager is afgelopen zomer een wijziging in de structuur aangebracht. In deze nieuwe structuur heeft de club ervoor gekozen om een assistent-technisch manager aan te nemen. Dit is Jordy Zuidam geworden. De 35-jarige oud-speler is al bijna drie jaar actief op diverse terreinen binnen de jeugd en scouting bij de club. Daarnaast heeft hij in het verleden tijdens zijn carriere diverse aanvullende HBO-studies gevolgd, die hem de geschikte kandidaat maken voor deze functie.

Henny Lee pakt in deze reorganisatie weer zijn oorspronkelijke functie op als Hoofd Opleidingen. Dat deed hij de laatste jaren in combinatie met een deel van het technisch management. De functie van Manager Spelerszaken & Scouting wordt ook herzien. Spelerszaken gaat naar het technisch management en scouting krijgt weer een volwaardig hoofd. Ook hier om nog meer scherpte aan te brengen. Zo krijgen het opleiden van de eigen jeugd en scouting in binnen- en buitenland de focus die tegenwoordig zo hard nodig is om mee te kunnen blijven doen op het hoogste voetbalniveau in Nederland.

Met de aanpassingen in de organisatie krijgt Erik ten Hag de steun voor de uitvoering van zijn werk als Trainer/Coach & Technisch Manager.

Edwin de Kruijff verlaat de club
Edwin de Kruijff gaat na 8 jaar FC Utrecht verlaten. FC Utrecht heeft gekozen voor een nieuwe structuur en De Kruijff heeft na een aantal gesprekken uiteindelijk zelf besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Edwin de Kruijff: "De afgelopen jaren heb ik diverse aanbiedingen uit de voetballerij gehad. Mijn focus lag toen echter volledig bij FC Utrecht. Nu de club deze structuur heeft gekozen, heb ik mezelf ook een spiegel voorgehouden. Mijn conclusie is dat dit het juiste moment is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik ben blij dat ik heb bijgedragen aan het gezondmakingsproces van FC Utrecht. Met de uitgaande transfers van de afgelopen jaren en de, ondanks beperkte financiële middelen, binnengekomen spelers kan ik zeggen dat ik, met mijn team, een aandeel heb gehad.”

"We betreuren, maar respecteren de keuze van Edwin", zegt Van Schaik. "Hij beschikt over een hoop kennis en een brok ervaring. Edwin heeft de voorbije jaren enorm veel werk verricht en veel betekend voor FC Utrecht. We gaan niet alleen een goede collega, maar ook een warm mens missen."

Op verzoek van FC Utrecht blijft De Kruijff tot het einde van dit kalenderjaar bij de club. Deze periode zal worden gebruikt om zoveel mogelijk werk te kunnnen overdragen binnen de club.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157036071
Vanavond Peterson en Haller in de spits, Barazite op 10, Ayoub en Nganioni terug in de basis, Letschert twijfelgeval, wordt vervangen door Leeuwin als ie niet kan spelen.

Aldus het AD.

Zwolle oprolle! ;)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157043745
quote:
Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over tegenvallende reeks van FC Utrecht. Sterker, de coach is tevreden over het spel van de Domstedelingen. "We zijn bezig met een proces en daar blijf ik in volharden."

FC Utrecht begon het seizoen overtuigend, met goed voetbal en fraaie overwinningen op FC Groningen en Vitesse. Inmiddels heeft de ploeg van Ten Hag echter al vier wedstrijden niet gewonnen. Vanavond gaat de nummer elf van de eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle.
BEKIJK OOK

Ten Hag wil FC Utrecht Duitse winnaarsmentaliteit bijbrengen
Hoe komt het dat Utrecht in een moeilijke periode zit?

Ten Hag: "Eigenlijk ben ik nog steeds tevreden over ons voetbal, het enige dat eraan ontbreekt is het resultaat. Als je het per wedstrijd bekijkt, spelen we tegen Willem II lange tijd met tien man (na de rode kaart voor Sébastien Haller, red.) en krijgen we tegen Excelsior een ongelukkige penalty tegen."

"Cambuur schiet vier keer op doel en maakt drie doelpunten. Tegen Roda was ik heel tevreden over de eerste 35 minuten, maar hun eerste schot op doel is meteen raak. In zo'n fase zitten we nu even, die barrière moeten we slechten."

Geen ruimte voor twijfel?

"Nee, absoluut niet. Ik zie dat mijn spelers met de week beter worden en dan zullen de resultaten volgen. Als het spel niet goed zou zijn, dan hadden we echt een probleem gehad, maar ik vind dat we met ons spel minstens drie of vier plaatsen hoger zouden moeten staan. Maar dat hoort er nou eenmaal bij."

"Kijk maar eens naar het spel van Vitesse vorig jaar. Die speelden voor de winterstop goed, maar haalden weinig resultaat. Na de winterstop kwam opeens de schwung erin. Als je goed speelt, dan komt het resultaat vanzelf."

Wanneer bent u tevreden aan het einde van het seizoen?

"Je moet niet vergeten dat Utrecht dit seizoen heeft moeten inleveren. We hebben alleen transfervrije spelers kunnen halen en jeugdspelers laten doorstromen. Zodoende hebben we een talentvolle, maar ook onervaren groep. Daar zullen fouten worden gemaakt, dat is onvermijdelijk. Het is zaak om met de staf en spelersgroep stoïcijns door te werken. Dat is het belangrijkste."

Spits Ruud Boymans raakte in december 2014 geblesseerd aan zijn enkel. Wanneer verwacht u hem terug?

"We zijn erg voorzichtig met Ruud. Hij traint nu weer mee, maar we forceren nog niks. Ik hoop hem er natuurlijk snel bij te hebben, want hij heeft zich vorig seizoen (negen doelpunten in negen wedstrijden, red.) wel bewezen."

"Wat zijn rol dan zal zijn kan ik nu nog niet zeggen. Zijn positie is duidelijk, maar we moeten maar eens kijken hoe hij zich verhoudt tot Sébastien Haller en Nacer Barazite. Hij is erg belangrijk voor de groep, hopelijk binnenkort ook binnen het veld."
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157043750
quote:
Timo Letschert: ‘Soms word ik gek van mezelf’

Sinds hij zijn temperament onder controle heeft, is Timo Letschert (22) een van de dragende spelers in de defensie bij FC Utrecht. ‘Ik heb wat stommiteiten uitgehaald, maar nu ben ik stabiel.’

De foto is gemaakt aan het einde van het seizoen 2007/08. Het is een intrigerend beeld van de Ajax C1-junioren die zojuist kampioen zijn geworden. Blij kijken ze niet. Zowel de club als de jeugdspelers vinden het altijd de normaalste zaak van de wereld de beste te zijn. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Vanaf hun eerste dag bij Ajax worden ze op deze wijze gedrild door hun trainers. De enige wedstrijd die er voor dit team echt toe deed was die tegen Feyenoord. Maar ook die wonnen de Ajax-talenten vrij gemakkelijk. Het werd 6-3. Ouasim Bouy, Lesley de Sa en met name Davy Klaassen waren de grote uitblinkers, zoals in dat hele jaar, zeggen de spelers zeven jaar later. Het was een vriendenteam. Ze gunden elkaar de bal en persoonlijk succes. Dromen hadden ze ook allemaal, over een glansrijke carrière in Ajax 1, het Nederlands elftal en een mooie buitenlandse club.

Inmiddels blijkt dat sommigen nog studeren en op amateurniveau spelen, anderen hebben een goede baan in het bedrijfsleven en een aantal is wel doorgebroken als profvoetballer. Maar niet bij Ajax. Bouy speelt bijvoorbeeld nu bij PEC Zwolle. Stefano Denswil haalde wel het eerste elftal van Ajax, maar komt nu uit voor Club Brugge en Lesley de Sa is dit seizoen verhuurd aan Willem II. Davy Klaassen is de enige die daadwerkelijk is uitgegroeid tot een basiskracht in Amsterdam. Gehurkt naast hem op de foto zien we een iel jochie. Timo Letschert. De verdediger, van 25 mei 1993, is drie maanden ouder dan Klaassen. Hij was de kleinste speler en mede daardoor niet genoeg bevonden voor een vervolg bij Ajax.

Letschert vertrok naar Haarlem en belandde later in de gezamenlijke jeugdopleiding van SC Heerenveen en Emmen. Daar viel hij, als A-junior, op bij scouts van FC Groningen en op 13 april 2013 maakte Letschert namens die club zijn debuut in het betaalde voetbal. Anderhalf jaar eerder had Davy Klaassen zijn entree gemaakt in Ajax 1. Maar wie je ook spreekt over Timo Letschert, oud-ploeggenoten en trainers; unaniem zijn zij ervan overtuigd dat hij de top nog steeds kan halen. ‘Van alle jongens van de C-ploeg is Timo het meest gegroeid als voetballer’, aldus Maurits Schmitz, destijds de keeper. ‘En kijk eens hoe breed en sterk hij nu is.’

Alleen bewandelde Letschert een pad vol kronkels. Hij struikelde over zowel zijn eigen ambities als zijn karakter. Zoals bij FC Groningen. Hij gebruikte zijn temperament op een verkeerde manier met als dieptepunt twee rode kaarten binnen een maand. Na negen maanden werd zijn contract ontbonden. Daarna vertrok hij naar Roda JC Kerkrade, om een half jaar en een arbitragezaak later over te stappen naar FC Utrecht. Inmiddels is hij bezig aan zijn tweede seizoen in Stadion Galgenwaard en is hij hard op weg de leider van de defensie te worden. In het spelershome vertelt hij over zijn ontwikkeling, als mens en als voetballer. Elke dag en soms ook ’s nachts is hij met zijn vak bezig. Met als streven elk klein minpuntje uit zijn spel te halen en zijn goede eigenschappen nog verder te verbeteren.

Timo Letschert: ‘Tot nu toe is het aan de forse kant als je kijkt hoeveel clubs ik al heb gehad. Ik heb wat stommiteiten uitgehaald, een paar keer mijn kop in de wind gegooid. Het gaat nu goed met mij. Ik speel stabiel, met soms uitschieters naar boven, en de ondergrens is ook hoog. Dat was in het verleden weleens anders. Dan ging ik nogal eens over de schreef, met domme tackles en domme kaarten. Bij FC Groningen kwam ik net bij de grote jongens. Ik wilde mezelf bewijzen en in die drang ging ik te ver. Ik heb mezelf in die periode voorbijgelopen. Ik was jong, negentien jaar, en in Nederland krijg je al snel een kaart als je een charge maakt. Dat moet je leren als jonge voetballer. In de jeugd en bij de beloften kan dat op zich nog wel, een tackle maken. Dan valt het niet zo op. Hoe anders is het als je in een stadion speelt waar duizenden mensen zitten en tal van camera’s de wedstrijd volgen. Als je wat doet, schreeuwen de fans meteen en dat kan de scheidsrechter ook beïnvloeden. Het is een kwestie van slimmer worden, ervaring opdoen, om dingen leren aan te voelen. Wanneer kan iets wel, wanneer niet?’

‘Bij FC Groningen begon ik goed. Totdat ik in korte tijd twee rode kaarten kreeg. Dan krijgt een trainer, Erwin van de Looi in mijn situatie, natuurlijk ook zijn bedenkingen. Dat is een instabiele factor. Zo zien zij dat. Ik raakte daarom mijn basisplaats kwijt. Dat had ik aan mezelf te wijten. Logisch als je zo veel kaarten pakt. Als je reserve komt te staan, moet je daar goed mee omgaan. Zeker als jonge speler. Dan moet je hard en goed trainen en zorgen dat je jezelf weer in de ploeg speelt. Maar het ging mij niet snel genoeg. Ik was ongeduldig. Ik zag ook geen mogelijkheden meer, terwijl ik rustig had moeten blijven. Ik was nog zo jong, mijn tijd was wel gekomen. Maar ik had niet de rust in mijn kop. Ik kon niet relativeren, vandaar dat ik lastig werd. Zeuren tijdens de training, moeilijk doen, met mijn kop naar beneden lopen; die trainers zijn daar natuurlijk ook niet blind voor.’

‘Mijn relatie met Erwin van de Looi was hartstikke slecht. Achteraf zeg ik: ik had het anders moeten doen. Zoals het is gelopen, kan ik alleen mezelf aanrekenen. Ik verwijt verder niemand iets. Van de Looi ook niet. Ik besefte dat het tussen ons van kwaad tot erger zou gaan. Ik wist daarom ook: ik moet weg. Straks kom ik in de beloften terecht en ben ik helemaal beeld. Daarom heb ik zelf, via mijn zaakwaarnemer, gevraagd om contractontbinding. Ik moest daar weg. Zo is het toen ook gegaan. We hebben het contract verscheurd. Zonder dat ik geld meekreeg. Daar ging het mij ook niet om. Ik wilde gewoon voetballen.’

‘Dit seizoen scoorde ik tegen FC Groningen en Van de Looi feliciteerde mij na afloop. Hij is helemaal niet verkeerd en ook een uitstekende trainer. Vrij snel na mijn contractontbinding kwam Roda JC. Ik ontwikkelde mij daar goed en de supporters sloten mij in hun armen. Ze waren heel blij met mij en ik was blij met Roda en de fans. Ik begon in de basis uit bij NAC Breda. Het ging goed en ik bleef in de ploeg. Het was doodzonde dat we degradeerden, anders had ik er misschien nog wel gespeeld.’

‘Bij Roda JC speelde er bovendien een kwestie over mijn contract. Ik ben geen expert. Maar ik was in die tijd veranderd van zaakwaarnemer, mijn nieuwe en huidige is Dick van Burik. Dick en een advocaat zeiden dat mijn contract niet rechtsgeldig was. Ik had getekend voor een half jaar plus een optie. Volgens hen was dat een excessieve optie. Het vaste contract en de optie stonden niet in verhouding. De macht zou te veel bij de club liggen, vertelden zij mij. Wij hebben daarover veel mensen gesproken en die zeiden ons ook dat het contract niet rechtsgeldig was. Ik wilde het in ieder geval hebben getoetst. Ik had een been kunnen breken of wat dan ook en dan zouden de rapen helemaal gaar zijn geweest. Dat hebben we zo richting Roda gecommuniceerd. En erbij gezegd: Zorg dat het niet in de media komt. Anders krijg je van die verhalen dat Timo Letschert een lastige jongen is. Zoals eerder bij FC Groningen. In Nederland krijg je nu eenmaal snel een stempel. Terwijl ik zeker geen badboy ben. Maar het is tóch naar buiten gekomen. Hoe dat is gebeurd, weet ik zelf ook niet.’

‘Er zijn wel gesprekken geweest met Roda om mijn contract op te waarderen. Daar kwam uiteindelijk niets uit. Roda had het financieel heel moeilijk. We waren net gedegradeerd. Maar ik bleef zitten met twijfels over mijn contract. Ik wilde verzekerd zijn van stabiliteit en vrij zijn van zorgen. Uiteindelijk zijn we naar de arbitragecommissie gestapt en die zaak hebben we verloren, tot veler verbazing. Mijn contract bleek wél rechtsgeldig. Ik wist toen waar ik aan toe was. Ik had er ook vrede mee. Alleen kreeg ik de supporters over me heen. Begrijpelijk wel, vond ik. Zij dachten dat ik hun club een oor wilde aannaaien en dan reageren fans zo. Er ontstond een onwerkbare situatie. Ik had geen zin te worden uitgefloten en de fans hadden geen zin meer in mij. Zij vonden dat ik de club in diskrediet had gebracht. FC Utrecht heeft me vervolgens eerst voor een jaar gehuurd en daarna definitief overgenomen van Roda. Ik pas hier prima, ook bij de supporters. Zij kunnen zich identificeren met mijn speelwijze. Ik ben een type dat graag de beuk erin gooit. Ben recht voor zijn raap. Supporters zijn zwart-wit in hun mening. Ik vind dat prima, die uitersten van emoties.’

‘Nu ik een paar jaar prof ben, merk ik wel dat ik rustiger ben geworden. Ik heb me altijd het snot voor de ogen getraind, maar bij mij ging het om mijn non-verbale gedrag. Als bij Groningen de hesjes werden uitgedeeld en ik zat niet bij de basis, dan stond mijn gezicht op onweer. Tijdens trainingen ben ik heel scherp en als er iets gebeurt, een goal tegen bijvoorbeeld, dan gooi ik er een krachtterm uit of scheld iemand de huid vol. Dat zal er altijd in blijven. Maar tegen mij mogen ze het ook zeggen als ik iets niet goed doe. Ik weet wel dat er een grens is. Wat kun je doen en tot hoe ver kun je gaan? Daar kom ik niet overheen. Dat komt uit mezelf en onze trainer Erik ten Hag is daarin ook heel belangrijk. Hij zit er kort op en praat heel veel met mij en andere spelers. Hij ziet het in mij zitten, zo merk ik. Ik wil niet zeggen dat ik licht ontvlambaar ben. Ik ben een gepassioneerd mens en relativeren is niet mijn sterkste punt. Buiten het veld ben ik een kalme jongen, op het veld is het anders. Dat komt door mijn winnaarsmentaliteit.’

‘Ik wil een aantal jaren heel goed en stabiel bij FC Utrecht spelen en daarna zou ik wel de stap naar Duitsland of Engeland willen maken. Die com-petities passen bij mijn spel, Duitsland nog net iets meer dan Engeland. Ja, het liefst naar de Bundesliga. Als verdediger moet je daar én fysiek sterk zijn én echt kunnen voetballen. Als ik Borussia Dortmund op tv zie en dat stadion... Daar wil ik een keer in spelen. Geweldig! Bij Dortmund of bij een andere club, ik bedoel het in z’n algemeenheid. Een voetbaldroom komt uit als ik daar zou kunnen voetballen. Maar eerst een paar goede seizoenen hier spelen, dan verdien ik het pas.’

‘Voetballen is niet alleen leuk, het is gewoon een vak. Als prof ben je vanaf de junioren al bezig in jezelf te investeren. Trainen met de ploeg, het krachthonk in. In mijn jeugd was ik helemaal niet sterk. Daarom moest ik ook weg bij Ajax. Die andere jongens in de C-junioren zaten al in de puberteit, ik nog lang niet. Ik liep achter, want ik was nog maar een klein en slap jochie. Dus ik vond het niet eens onterecht dat ik weg moest. Ik kwam gewoon tekort. Geleidelijk ben ik gaan groeien. Ik ben nu 1 meter 87 lang en weeg 87 kilo. Ik doe voor mezelf veel krachttraining, in samenwerking met Patrick Willems. Voor een verdediger is kracht belangrijk. Ik leef alleen maar voor het voetbal. Thuis ook, ik focus me puur op het weekeinde. Ik ga bijna nooit uit, ik drink amper; ik zit echt in zo’n roes. Straks zal mijn leven wel veranderen. Mijn vriendin en ik krijgen een kindje. Een jongetje. Ze is op 8 december uitgerekend, maar wij denken dat het eerder wordt geboren. Met een kindje komen de verhoudingen wel wat anders te liggen, dan kan het niet meer alleen om mij draaien. Ik ga natuurlijk ook ’s nachts opstaan om ons kind te voeden en te verschonen. En dat vind ik ook gezond. En heel leuk.’

‘Voor mij is het ook in een ander opzicht goed dat ik vader word. Soms word ik gek van mezelf. In het begin van deze competitie speelden we tegen ADO Den Haag. Wij speelden een goede pot, maar op het laatst won die Japanner (bedoelt Mike Havenaar, red.) een duel van mij en maakte 1-1. Dat moment bleef maar in mijn kop zitten. Drie weken en twee wedstrijden later had ik het er nóg over. Verdomme, hoe is het mogelijk dat dit kon?, vroeg ik mezelf maar af. Ik kon het niet loslaten. Dat moet ik nog leren.’

‘Mijn ouders, die mij altijd hebben gesteund, zijn hierin heel belangrijk. Ze leren mij beter te relativeren en een positieve draai te geven aan een situatie. Vroeger, toen ik bij Ajax zat, was ik nog veel extremer als de trainer zei dat iets niet goed ging. Dan wilde ik echt elk detail weten. De trainers werden er gek van. Ik wilde perfect zijn. Lag ik in bed, dacht ik: Ik wil ergens anders aan denken. Heb ik nog weleens, dan wil ik pitten maar lukt het gewoon niet. Nu haal ik mijn motivatie, extra motivatie, uit dingen de mij boos maken of niet goed gaan, zoals de tegengoal tegen ADO.’
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157054931
Hele weekend genieton.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157058561
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 23:20 schreef PBateman1978 het volgende:
Hele weekend genieton.
Jeetje, wat on-utrechts dit! Maar wat lekker :D

Het was nog steeds niet best, maar er was inzet en strijd en na een erg matig begin hebben ze zich toch ook zeer aardig herpakt.

Die penalties, men... Wat een coole kikker is die Haller zeg. En ook die eerste goal, vooral de 1e aanname en controle, meteen klaarleggen voor een schot.

Bonuspunten ter compensatie voor de 2 verloren punten tegen roda iig :)

Heerlijk dat ie ook die penalty gaf trouwens, als ie hem er net buiten had gelegd had je er ook niet heel veel van kunnen zeggen denk ik (hoewel het 20% erbuiten, 80% erbinnen was ofzo ;) ).
pi_157058609
Mario v/d Ende tweette na afloop dat Sainsbury 2 overtredingen maakte, de eerste erbuiten en de tweede erbinnen, terechte penalty dus.

En een eerlijk verhaal van Van Polen ook na afloop die 'm ook terecht vond.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157061879
Rood plus penalty blijft een zware straf zeg. Goed dat die er niet inging, maar voor zo'n lichte overtreding niets anders kunnen geven dan dit... Daar mag de KNVB nog wel een keer iets aan veranderen.
pi_157062228
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 14:30 schreef zatoichi het volgende:
Rood plus penalty blijft een zware straf zeg. Goed dat die er niet inging, maar voor zo'n lichte overtreding niets anders kunnen geven dan dit... Daar mag de KNVB nog wel een keer iets aan veranderen.
Mjah, ook al was het uber licht vasthouden... Als je daarvoor fluit is het rood.

Als je alleen een penalty krijgt kun je dus een bijna 100% doelpunt stoppen zonder echte straf (penalty ius misschien minder zeker dan zo'n straf). Met rood is het ECHT een bestraft iets...
  maandag 26 oktober 2015 @ 13:58:00 #11
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_157110869
Bij vitesse-020 ook anti semitische spreekkoren .
http://www.ad.nl/ad/nl/56(...)j-Vitesse-Ajax.dhtml
KNVB zal wel zelfde straf moeten geven dan he? Of niet?

Woensdag tegen groningen voorspel ik een verlenging na 1-1

Wordt een latertje denk ik

[ Bericht 34% gewijzigd door RoodWitBlauw op 26-10-2015 14:09:07 ]
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  maandag 26 oktober 2015 @ 14:23:44 #12
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_157111305
Dubbel

[ Bericht 45% gewijzigd door RoodWitBlauw op 26-10-2015 14:36:32 ]
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_157154897
Vanavond geen van der Maarel, Janssen en waarschijnlijk ook geen Ayoub. (net vader geworden)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  woensdag 28 oktober 2015 @ 15:29:39 #14
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_157160446
Mahi en Hiariej zijn ook geblesseert bij Groningen.


Ik hoop stiekem op 6-4

[ Bericht 61% gewijzigd door RoodWitBlauw op 28-10-2015 18:01:44 ]
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_157174656
Yeah baby!

Je zat er niet ver naast RoodWitBlauw :P

Mooie pot, kak-verdediging, maar op karakter en wilskracht (en met prachtige goals) toch de pot binnen halen... Heerlijk!
pi_157174887
Bij vlagen goed en bij vlagen slecht voetbal, maar wel een heerlijk bekerpotje!

En die goal van Peterson maakte het helemaal af. _O_
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  donderdag 29 oktober 2015 @ 00:16:49 #17
283639 Pino0
Heeft totaal geen vooroordelen
pi_157175017
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Heeft iemand de samenvatting?
pi_157175173
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 00:09 schreef PBateman1978 het volgende:
Bij vlagen goed en bij vlagen slecht voetbal, maar wel een heerlijk bekerpotje!

En die goal van Peterson maakte het helemaal af. _O_
Die en die van Barazite (samen met zijn reactie op zijn goal)! Ik word wel n beetje ongemakkelijk als ik ten Hag hoor praten zeg.. Maar interviews met Ayoub en Barazite maken een hoop goed ;)

En ik zie Ruiter trouwens amper nog een bal over de zijlijn maaien! What!?

[ Bericht 4% gewijzigd door m0ridin op 29-10-2015 00:36:32 ]
  donderdag 29 oktober 2015 @ 00:37:49 #19
283639 Pino0
Heeft totaal geen vooroordelen
pi_157175313
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 00:27 schreef m0ridin het volgende:

[..]

Die en die van Barazite (samen met zijn reactie op zijn goal)! Ik word wel n beetje ongemakkelijk als ik ten Hag hoor praten zeg.. Maar interviews met Ayoub en Barazite maken een hoop goed ;)

En ik zie Ruiter trouwens amper nog een bal over de zijlijn maaien! What!?
Had een paar goede reddingen ook. Alleen een erg vreemde goal die net na rust, geloof de 1-2.
pi_157175343
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 00:37 schreef Pino0 het volgende:

[..]

Had een paar goede reddingen ook. Alleen een erg vreemde goal die net na rust, geloof de 1-2.
Geloof niet dat Ruiter veel kwalijk was te nemen vanavond wat betreft de goals (sterker nog, prima reddingen!), de verdediging daarentegen... Maar eindelijk gewoon passie en strijd, meer hoeven we toch niet?

Btw, vond die Joosten ook erg leuk spelen!

[ Bericht 3% gewijzigd door m0ridin op 29-10-2015 00:50:20 ]
pi_157177757
Ruiter was bij Zwolle en gisteren weer de oude Ruiter imo.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157178047
Is de samenvatting nog ergens te bekijken zonder dat je hoeft in te loggen bij fox?
pi_157178114
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 09:44 schreef zatoichi het volgende:
Is de samenvatting nog ergens te bekijken zonder dat je hoeft in te loggen bij fox?
Later vandaag hier denk ik : http://www.nu.nl/knvb-beker

quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 09:44 schreef zatoichi het volgende:
Is de samenvatting nog ergens te bekijken zonder dat je hoeft in te loggen bij fox?
Staat er NU op. ;)

[ Bericht 33% gewijzigd door PBateman1978 op 29-10-2015 11:12:31 ]
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_157184042
Leuke pot met een hoop goals. Hopen op een goede loting, het liefste thuis uiteraard
Ik was nooit overtuigd van barazite maar dat begint ook aardig te draaien. Strieder vooral eerste helft goed. Diemers pakte dat tot aan zijn wissel goed op in de tweede helft. Letchert weer aardig sterk.
Joosten heeft wel potentie maar niet op de manier hoe hij de eerste helft gebruikt werd. Hij stond bijna linksback en moest alleen achter zijn tegenstander aan lopen. In de tweede helft vooral na de gelijkmaker had hij leuke acties en was gevaarlijk.
Echter snap ik echt niet wat we met Conboy moeten. Die snapt er echt niks van, verdedigend zwak en in balbezit nog zwakker. Totaal geen idee wat ie moet doen als hij aan de bal is. Ludwig ook de hele wedstrijd onzichtbaar aanvallend.In de omschakeling deed ie helemaal niet mee.
Hopelijk kunnen we tegen Twente weer een mooie pot neerzetten met 3 punten!
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 07:49:15 #25
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_157197840
1/8 ste finale KNVB Beker mogen we tegen Achilles 29 uit Groesbeek

Zou moeten lukken toch?
Daarna nog minimaal 25 procent kans om tegen ern amateurclub te loten, aangezien 2 amateurclubs tegen elkander hebben geloot.

Dus met een beetje geluk staan we in de halve finale!
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')