Bedankt voor je reactie.quote:Op zaterdag 26 september 2015 13:24 schreef Erasmo het volgende:
Als de grepen te heet worden dan staat de pan op een te grote pit. Hebben de pannen wel een flink dikke bodem?
Wat is er volgens jou mis met deze pannen dan? Los van dat die hoge grepen volgens jou niet echt helpen tegen de hitte. Geen van deze sets heeft kunststofgrepen en dat willen wij ook niet. Met pannenlappen werken vind ik zelf niet zo prettig koken, zeker niet bij afgieten enzo en zeker als je je zonder pannenlappen echt goed kan verbranden aan de pannen (wat ik dus een beetje heb begrepen van die Conical + set... vind je dat wel een goede set?).quote:Op zondag 27 september 2015 12:20 schreef Erasmo het volgende:
Design is je eigen keuze maar ik denk dat de bovenstaande pannen niet echt praktisch zijn in gebruik.
Kunststof grepen zou ik echt niet aanraden want die gaan als eerste kapot. Geklonken grepen en een goede dikke bodem en je hebt een pannenset die de rest van je leven mee gaat. Die paar centimeter hoger maakt amper uit als er constant een hete luchtstroom van de gaspit langs gaat.
Gewoon pannenlappen gebruiken en je hebt geen last van hete grepen.
Grappig, qua design vind ik ze juist niet zo. Als we voor deze set zouden gaan zou dat voornamelijk op praktische gronden zijn.quote:Op zondag 27 september 2015 12:30 schreef Erasmo het volgende:
Nemen meer ruimte in dan nodig, zijn niet stapelbaar, overdreven grote handvaten vooral op de deksels. Het zijn pannen om de buren jaloers mee te maken en niet om mee te koken.
Oh, excuses, ik dacht over de Q-linair master set. Ja, dat Concento set lijkt mij idd niet echt goed stapelbaar.quote:Op zondag 27 september 2015 12:52 schreef Erasmo het volgende:
Mijn betoog ging over Concento. Maar durf ook naar andere merken zoals bv. Sola te kijken.
Snap ik. Iig bedankt voor je reacties!quote:Op zondag 27 september 2015 13:17 schreef Erasmo het volgende:
Je zal er ongetwijfeld goed in kunnen koken maar zonder ze vast te hebben gehad valt voor mij niet te bepalen wat de beste keus is..
Mijn ikea 365+ RVS steelpannetje met ~20 cm doorsnee kan ik makkelijk zonder pannenlap vastpakken bij de steel. Zelfs dichtbij de pan zelf, terwijl er kokend water in zit.quote:Op zondag 27 september 2015 13:31 schreef Forbry het volgende:
Moet je eigenlijk bij bijna alle RVS pannen (zonder kunststof koudgrepen) wel pannenlappen gebruiken (op dit moment bestaat ons basis kookpannenset ook uit RVS pannen, maar die hebben dus van die kunststof koudgrepen)? Als dat namelijk zo is, dan is het misschien toch wat onzinnig om puur om het heet worden van de grepen dat Conical + set niet te willen...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 11% gewijzigd door probeer op 27-09-2015 15:41:20 ]"Pools are perfect for holding water"
Ditquote:Op zondag 27 september 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Al die pannen zijn prima zolang ze maar een dikke bodem hebben. Prijs maakt geen drol uit, dus kies gewoon de pannenset die je het minst lelijk vindt en je het beste kunt betalen.
Handvaten worden allemaal heet als je het vuur te hoog zet. Gewoon wat pannenlappen kopen, klaar.
quote:Op zondag 27 september 2015 17:37 schreef Inbox4me het volgende:
Ik heb de BK Q-linair Master Glas "Special Edition" 4-delig pannenset sinds een maand of 4 en ze bevallen goed.
- Klopt het dat de grepen niet al te heet worden (bij koken op gas)?
Niet getest, voor de zekerheid pak ik ze altijd vast met pannenlappen
- M.b.t. de set met glazen deksels: zijn die deksels goed schoon te houden, blijft er geen prut bij de rand zitten?
Ik was pannen met de hand af, en de randen zijn met borstel prima schoon te houden
- Weet iemand toevallig of er ergens (nog) een stoominzet (bedoel NIET de pasta inzet) voor dit set te krijgen is?
Geen idee
- Dikte bodem
Ik heb even gekeken en gevoeld: maar de bodem voelt zwaar en massief aan. Geen idee hoe dik ze zijn
Als je meer vragen hebt laat maar weten!
Ah, iemand die de Q-linair master set heeftquote:Op zondag 27 september 2015 17:37 schreef Inbox4me het volgende:
Oh ja: dat afgietsysteem werkt erg goed vind ik
quote:Op zondag 27 september 2015 15:32 schreef probeer het volgende:
[..]
Mijn ikea 365+ RVS steelpannetje met ~20 cm doorsnee kan ik makkelijk zonder pannenlap vastpakken bij de steel. Zelfs dichtbij de pan zelf, terwijl er kokend water in zit.
Edit: dit steelpannetje dus.Setje waar we ook nog even over gedacht hebbenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, wij hebben zelf ook wel een paar pannen met rvs steel (buiten ons basisset met koudgrepen om) en volgens mij hoef ik daarbij ook nooit een pannenlap te gebruiken, dus het kan blijkbaar wel...
Haha, positieve insteekquote:Op zondag 27 september 2015 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Al die pannen zijn prima zolang ze maar een dikke bodem hebben. Prijs maakt geen drol uit, dus kies gewoon de pannenset die je het minst lelijk vindt en je het beste kunt betalen.
Handvaten worden allemaal heet als je het vuur te hoog zet. Gewoon wat pannenlappen kopen, klaar.![]()
We hebben nu ook al wel een aantal pannen waarbij ik altijd een pannenlap moet gebruiken (braadpan e.d.), maar iedere keer weer vind ik dat zelf toch een stuk minder prettig koken...Tails tell tales
Haha, ja... dat was zelfs de aanstichter van onze zoektocht en daarmee ook dit topic!quote:
De deksels beslaan niet, maar er vormt wel condens. Ik heb sowieso de neiging om het deksel eraf te halen en te proeven/te prikken om te kijken of iets gaar isquote:Op dinsdag 29 september 2015 20:09 schreef Forbry het volgende:
[..]
[..]
Ah, iemand die de Q-linair master set heeft![]()
Dank je wel voor je antwoorden op mijn vragen, duidelijk!![]()
Nog wel een paar vraagjes dan:
- Beslaan die glazen deksels niet heel snel/erg en dat je daardoor dan alsnog geen zicht op je eten hebt? Wij hebben op dit moment twee pannen met glazen deksels (los van ons basisset) en bij die pannen is dat wel zo en ik vind die deksels daardoor vrij zinloos. Terwijl ik het idee van "in de pan kunnen kijken zonder het deksel te hoeven lichten" op zích eigenlijk wel heel handig vind.
- De pannen zelf lijken mij heel erg goed stapelbaar, maar vallen die deksels nog een beetje goed weg te werken, nemen ze niet al te veel ruimte in?
ALS we nu een nieuwe set aanschaffen wordt het waarschijnlijk deze set en dan hoogstwaarschijnlijk de variant met RVS deksels want hittebestendiger (oven), meer solide/minder kwetsbaar en ondanks dat je de randen blijkbaar wel goed schoon kan krijgen toch wel wat makkelijker qua afwas denk ik. Als de glazen deksels ook nog snel/erg beslaan, zie ik de toegevoegde waarde al helemaal niet meer. Dat afgietsysteem lijkt me idd echt superhandig![]()
Ik schrijf "als" omdat we ons opeens bedachten dat we op dit moment op gas koken, maar eigenlijk de verwachting hebben binnen ongeveer een jaar ofzo te gaan verhuizen. We niet weten op welke manier we dan zullen koken en je hoort wel eens over moeilijkheden bij overschakelen van gas naar andere manieren. Een goed pannenset zou niet krom moeten trekken lijkt mij, maar misschien toch zonde om een zeker risico te nemen als we -op zich- met ons huidige set ook nog wel even uit de voeten kunnen als het per se moet... zo heel goedkoop vind ik dit/deze pannenset(ten) niet.
In dat geval neem ik alle reacties hier overigens zeker mee naar onze volgende zoektocht!![]()
Is het wel te hopen dat de Q-linair master set of een soortgelijk (liefst nog beter) set tegen die tijd nog wel bestaat
Wederom dank voor je antwoorden en ook voor de succeswensen!quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 09:06 schreef Inbox4me het volgende:
[..]
De deksels beslaan niet, maar er vormt wel condens. Ik heb sowieso de neiging om het deksel eraf te halen en te proeven/te prikken om te kijken of iets gaar is
Deksels kan je altijd wel kwijt: er zitten grepen op natuurlijk, maar ik ervaar geen problemen.
De bodem voelt erg solide, dus ik zou er waarschijnlijk voor kiezen om die set nu te kopen ipv door te modderen met een set waar ik niet meer tevreden over was. Ik heb me er niet in verdiept maar zou het zoveel verschil maken als je met een pannenset op een andere manier gaat koken? Een jaar is lang! Succes in elk geval met je keuze
Lief dat je er naar vraagt! Zat nog twijfelen of ik een update zou geven voor die eventuele enkeling die geïnteresseerd zou zijnquote:
Daar komen jij en de Aldi een beetje laat meequote:Op vrijdag 9 oktober 2015 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Zag donderdagmiddag de Horecaline pannenset bij de Aldi liggen, 69 euro voor vier pannen, zagen er keurig uit, dikke bodems, zwaar, rvs deksels.
Koop je toch 2 sets?quote:Op dinsdag 13 oktober 2015 14:28 schreef Forbry het volgende:
[..]
Daar komen jij en de Aldi een beetje laat mee![]()
Nee hoor... heerlijke prijs en niks tegen spullen van de Aldi, maar ik vermoed dat ik deze pannen niet mooi genoeg had gevonden (want dat is bij de meeste pannen(sets) het geval) Sowieso, vind ik 4 pannen in één set te weinig.
250 euro vonden wij nog wel meevallen en deze pannen hebben ook een afgietsysteem, wat ik zelf echt heel handig vind. Voor de rest ben je vooral voor design (en/of merk) veel geld kwijt idd, dat klopt denk ik welquote:Op dinsdag 13 oktober 2015 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop je toch 2 sets?
Als je ze niet mooi vind en dat belangrijk vind, moet je wat anders kopen, punt is een beetje dat je voor relatief weinig geld goed pannen kan kopen en loeiveel geld uit kan geven aan design.
Is me niet opgevallen, ik moet wel uitkijken met kalkvlekken ivm hard water.quote:Je moet ook best wat moeite doen om te zorgen dat er geen vlekken op te zien zijn, ook als ze op zich schoon en droog zijn! Daar heb je met jouw -special edition- set wellicht niet zo last van?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |