ja kan gewoon, ze trekken dan wel krom en daarna kun je ze niet meer op keramisch gebruiken.quote:Op woensdag 22 juli 2015 14:42 schreef sanger het volgende:
Even snelle vraag hier. Via Google vind ik eigenlijk alleen de andersom siutuatie namelijk.
We koken nu op een keramische kookplaat. Nu zal mijn (binnenkort ex)vrouw de pannen meenemen naar haar nieuwe woning, en ze daar op gas gaan gebruiken. Maar kan dit eigenlijk wel? Andersom kan het niet, dat weten we. Maar hierover kan ik eigenlijk nergens iets terugvinden
Ik verwachtniet dat ze ooit nog terugkomt, dus dat laatste is geen probleemquote:Op woensdag 22 juli 2015 14:43 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ja kan gewoon, ze trekken dan wel krom en daarna kun je ze niet meer op keramisch gebruiken.
Jij verwisselt de begrippen keramisch en inductie om volgens mij.quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:10 schreef Tengano het volgende:
Van gas naar inductie levert geen enkel probleem op mits de pan is uitgerust met ijzer dat in de bodem is verwerkt. Dat ijzer zorgt ervoor dat de pan reageert op de electromagnetische straling van de inductiebron. Alles wat je er aan ijzer op ligt zal warm/heet worden; probeer het maar.
RVS, aluminium en (puur) RVS doen het dus niet, gietIJZER bijvoorbeeld weer wel.
Van gas naar keramisch levert de problemen op, doordat de bodem krom is getrokken als gevolg van de plaatselijke verhitting bij gas waardoor de bodem geen goed contact meer maakt met de keramische plaat; en dan krijg je je pan niet goed heet![]()
Van inductie, electrisch, keramisch or whatever naar gas is nooit een probleem.
Op een vuurtje krijg je alles warm of heetzo je wilt, met of zonder kromme bodem.
Pannen....![]()
Oke, dat is waar, het werkt 'een beetje'.quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:44 schreef MutedFaith het volgende:
Hij zegt t precies goed.
Hij zegt dat de pan niet heul heet wordt doordat er te weinig contact tussen (kromgetrokken) bodem van de pan en de keramische kookplaat is. Hij zegt niet dat de keramische kookplaat niet warm wordt.
quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:44 schreef MutedFaith het volgende:
Hij zegt t precies goed.
Hij zegt dat de pan niet heul heet wordt doordat er te weinig contact tussen (kromgetrokken) bodem van de pan en de keramische kookplaat is. Hij zegt niet dat de keramische kookplaat niet warm wordt.
Hij noemt de hele tijd keramisch. En op keramisch krijg je alles wel warm. Inductie (dus niet keramisch) is wat issues kan geven na gas.quote:Op woensdag 22 juli 2015 15:44 schreef MutedFaith het volgende:
Hij zegt t precies goed.
Hij zegt dat de pan niet heul heet wordt doordat er te weinig contact tussen (kromgetrokken) bodem van de pan en de keramische kookplaat is. Hij zegt niet dat de keramische kookplaat niet warm wordt.
Dus wat is het probleemquote:Op woensdag 22 juli 2015 14:44 schreef sanger het volgende:
Ik verwachtniet dat ze ooit nog terugkomt
Dat zij de pannen meeneemt en we dus niet weten of ze daar werken.quote:
quote:Op donderdag 23 juli 2015 15:00 schreef sanger het volgende:
[..]
Dat zij de pannen meeneemt en we dus niet weten of ze daar werken.
Truequote:
Een door gebruik op gas kromgetrokken pan krijg je misschien wel warm op keramisch, maar niet heet.quote:Op donderdag 23 juli 2015 09:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hij noemt de hele tijd keramisch. En op keramisch krijg je alles wel warm. Inductie (dus niet keramisch) is wat issues kan geven na gas.
Wat ik op Google vind is dat de dichtheid van het metaal verandert door het koken op gas, waardoor het op keramisch niet meer goed zal werken.quote:Op donderdag 23 juli 2015 09:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hij noemt de hele tijd keramisch. En op keramisch krijg je alles wel warm. Inductie (dus niet keramisch) is wat issues kan geven na gas.
Ik zou ook het liefst weer gas willen, alleen lag er geen gasleiding in de keuken en toen we alles kochten wisten we nog niet dat we een paar weken na levering van de keuken de hele vloer eruit zouden slopen om beton te storten... Anders hadden we meteen gas aangelegd...quote:Op donderdag 30 juli 2015 16:44 schreef _Newman_ het volgende:
Als het van die goedkope lichte (rvs) kookpannetjes zijn dan kunnen ze misschien krom trekken en dan zou je wellicht problemen kunnen krijgen op inductie, keramisch weet ik niet. Maar als het gewoon zware pannen zijn met fatsoenlijke bodem (bijvoorbeeld van die 24 kitchen of Herman pannen van de blokker zijn al echt goede zware pannen, maar er is nog beter en duurder bij goede kookwinkels) dan kan je volgens mij verwisselen van bron zo vaak je wil want die bodem trekt echt niet zo snel krom. De hoge prijs wordt vaak bepaald door de hoeveelheid Aluminium platen of koper in de bodem. Hoe meer aluminium of koper hoe beter de hitte geleiding en ook hoe zwaarder de pan.
Als je bodem van de pan krom trekt dan maakt hij geen goed contact meer met inductie plaat. Geen idee hoe dat met keramisch werkt. Maar sowieso kan je altijd alle pannen op gas doen, zelfs al zeggen ze dat het niet kan.
Maar van inductie of keramisch naar gas kan ALTIJD, andersom kan problemen geven, maar hoeft niet. Maar als je eenmaal gewend ben om op gas te koken dan wil je echt niet meer terug naar wat anders, zeker als het een beetje fatsoenlijke gaspitten zijn met fatsoenlijk vermogen (van 3kw of meer)..
Als ik een pan koop houd ik er altijd even een paar in mijn handen dan voel je aan het gewicht al welke goed zijn en welke niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |