Zij vinden dat ze jou werk aanbieden en daarom vinden ze het wel zo eerlijk dat jij een deel van het salaris weggeeft aan hun. (Zie het als de oude koppelbazen).quote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:56 schreef Ceviche het volgende:
Mag ik vragen waarom het uitzendbureau dat niet goedvindt? Heb je daar een contract? Ik ben niet bekend met uitzendbureaus, vraag me gewoon af waarom
Echter krijgen ze een boete die op kan lopen tot een half jaar salaris wanneer het uitzendbureau erachter komt.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:56 schreef __Saviour__ het volgende:
Die zullen minder aan je kwijt zijn. Bovenop je salaris betalen ze nu nog een pak geld voor de dienst die het uitzendbureau levert.
Dan zouden ze zelf óók even het contract moeten nakijken wat ze met het uitzendbureau hebben.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:58 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Echter krijgen ze een boete die op kan lopen tot een half jaar salaris wanneer het uitzendbureau erachter komt.
Het uitzendbureau die deze handelswijze hanteert heet Studentenwerk/Youngcapital (waarschijnlijk hebben ze zich inmiddels ingedekt met nog meer namen.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:02 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Dan zouden ze zelf óók even het contract moeten nakijken wat ze met het uitzendbureau hebben.
Je geeft niet een deel van je salaris weg stop eens met onzin verspreidenquote:Op dinsdag 7 juli 2015 19:57 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Zij vinden dat ze jou werk aanbieden en daarom vinden ze het wel zo eerlijk dat jij een deel van het salaris weggeeft aan hun. (Zie het als de oude koppelbazen).
Ah, die ken ik wel ja, ooit in een grijs verleden ook wel eens mee in contact geweest. En verder helemaal eens met je post, wat mij betreft mag die constructie wat vrijer (overstappen direct naar de werkgever op kortere termijn). Het is wel zo dat uitzendbureau's niet een deel van het salaris pakken, ze krijgen gewoon extra betaald door de werkgever.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:06 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Het uitzendbureau die deze handelswijze hanteert heet Studentenwerk/Youngcapital (waarschijnlijk hebben ze zich inmiddels ingedekt met nog meer namen.
Ik zeg niet dat elk uitzendbureau gelijk is. Wel vind ik dat uitzendbureaus te veel macht hebben op de arbeidsmarkt.
Ik zeg het verkeerd de werkgever moet een boete betalen à de helft van het salaris van de uitzendkrachtquote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:08 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Je geeft niet een deel van je salaris weg stop eens met onzin verspreiden
Dit dus heb ik zelf meegemaakt. Ze kunnen de kosten gewoon uit de losse mouw schudden zonder bewijs te laten zien.quote:Door: Danielle Dubbel » Meer blogs van Danielle Dubbel
Gepubliceerd: 4 juni 2012 09:24
Update: 4 juni 2012 10:04
Sinds eind april dit jaar hebben uitzendkrachten veel meer rechten. De Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs, de Waadi, is aangepast aan de Europese richtlijnen. En dat betekent onder meer dat uitzendkrachten nu aan het einde van de afgesproken uitzendperiode gewoon in dienst kunnen worden genomen, zonder boetes.
Een uitzendkracht zelf in dienst nemen was meestal een kostbare kwestie. Drie maandsalarissen vroegen de meeste uitzendbureaus als genoegdoening voor het kwijtraken van hun medewerker. Maar een ondernemer kan er toch behoefte aan hebben om een uitzendkracht die erg goed bevalt zelf in dienst te nemen. Sinds eind april is dat een stuk makkelijker geworden.
Geen belemmering
Een van de toevoegingen aan de wet is het zogenaamde belemmeringsverbod. Dat houdt in dat uitzendorgansiaties geen bedingen meer mogen opleggen die de uitzendkracht belemmeren bij het aangaan van een vast contract met de inlener. Maar die regeling geldt alleen aan het einde van de terbeschikkingstelling. Dus als een ondernemer met het uitzendbureau een contract sluit voor het
inlenen van een montur voor de periode van een jaar, zal de ondernemer dat jaar moeten uitzitten voordat hij de man of vrouw zelf, zonder extra kosten of boetes, een contract kan aanbieden. De periode waarvoor een uitzendkracht wordt ingehuurd, kan nu dus beter met extra aandacht worden vastgesteld. De bedingen die nu in al bestaande overeenkomsten staan, zijn vanaf eind april nietig.
Vergoeding
De wet laat de uitzendbureaus niet helemaal in de kou staat: zij mogen wel gemaakte kosten voor werving & selectie en gemaakte opleidingskosten bij de inlener in rekening brengen als die de uitzendkracht overneemt. Dit zal wel contractueel moeten worden vastgelegd. Daarbij zal ook duidelijk moeten zijn om welke kosten het exact gaat. In de komende periode is het dus verstandig om extra kritisch te kijken naar de inhoud van nieuwe contracten met uitzendbureaus en detacheerders.
Dezelfde rechten
Met de nieuwe bepalingen in de wet verandert er nog veel meer: uitzendkrachten hebben nu recht op hetzelfde salaris als collega's met dezelfde functie die in dienst zijn bij het inlenende bedrijf, ze hebben recht op dezelfde vergoedingen voor overwerk. Maar bij cao kan hier ook weer van afgeweken worden. Ook interne vacatures moeten nu aan de uitzendkrachten worden voorgelegd.
De werkgever moet helemaal geen boete betalen de werkgever betaalt voor een dienst waarin het uitzendbureau de salarisadminstratie, ziekteverzuim en werving overneemtquote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:09 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Ik zeg het verkeerd de werkgever moet een boete betalen à de helft van het salaris van de uitzendkracht
Ditquote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:35 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
De werkgever moet helemaal geen boete betalen de werkgever betaalt voor een dienst waarin het uitzendbureau de salarisadminstratie, ziekteverzuim en werving overneemt
Wanneer je als werkgever personeel zomaar wilt overnemen van het uitzendbureau betaal je inderdaad een boete omdat het verdienmodel van een uitzendbureau anders niet zou werken.
Duh snap het ook alleen heb ik het verkeerd verwoord. De boete geld dus wanneer een werkgever de uitzendkracht wilt overnemen. Ook al heb je een dag gewerkt...quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:35 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
De werkgever moet helemaal geen boete betalen de werkgever betaalt voor een dienst waarin het uitzendbureau de salarisadminstratie, ziekteverzuim en werving.
Wanneer je als werkgever personeel zomaar wilt overnemen van het uitzendbureau betaal je inderdaad een boete omdat het verdienmodel van een uitzendbureau anders niet zou werken.
Kleine toevoeging.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:35 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
De werkgever moet helemaal geen boete betalen de werkgever betaalt voor een dienst waarin het uitzendbureau de salarisadminstratie, ziekteverzuim en werving overneemt
Wanneer je als werkgever personeel BINNEN EEN BEPAALDE PERIODE zomaar wilt overnemen van het uitzendbureau betaal je inderdaad een boete omdat het verdienmodel van een uitzendbureau anders niet zou werken.
Dat hangt er erg van af over wat voor uitzendbureau je het hebt ... er zijn goede (die in hun uitzendkrachten investeren en ook anderszins moeite willen doen) en slechte (die geen flikker uitvoeren).quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:38 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Duh snap het ook alleen heb ik het verkeerd verwoord. De boete geld dus wanneer een werkgever de uitzendkracht wilt overnemen. Ook al heb je een dag gewerkt...
Ik zie dat die wet inmiddels veranderd is. Goede zaak want uitzendbureaus moeten ze sluiten in mijn ogen. Zij verzieken de arbeidsmarkt.
Zal ik je eens fijn vertellen wat er gaat gebeuren als je dit doet en de huidige arbeidswetgeving zo laat.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:38 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Duh snap het ook alleen heb ik het verkeerd verwoord. De boete geld dus wanneer een werkgever de uitzendkracht wilt overnemen. Ook al heb je een dag gewerkt...
Ik zie dat die wet inmiddels veranderd is. Goede zaak want uitzendbureaus moeten ze sluiten in mijn ogen. Zij verzieken de arbeidsmarkt.
Dat hangt af van het bureau ..... en als het bureau wat in je investeert is het redelijk als ze een lagere termijn eisen. Uiteindelijk kies je er zelf voor (om het te doen of niet).quote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:42 schreef ManianMan het volgende:
[..]
Binnen 6 maanden maar volgens mij mogen ze dat niet meer hanteren
Ik maak wel een draadje in polquote:Op dinsdag 7 juli 2015 20:49 schreef Nizno het volgende:
Zullen we de discussie over goede en niet goede uitzendbureau's en of ze moeten blijven of weg moeten uit de arbeidsmarkt achterwege laten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |