Ik heb een houten huis gehad, betaalde meer premiequote:Op zondag 5 juli 2015 13:09 schreef uithangbord het volgende:
Voor zover ik weet moet houtskeletbouw aan dezelfde eisen voldoen als overige bouw, de gehele constructie wordt met brandwerende platen afgedekt waardoor dit niet meer waar is. De verzekeringen die we hierover gesproken hebben hanteerden dan ook geen andere prijzen voor de brandverzekering.
Wat ik bij jou lees zijn vooral de heersende vooroordelen maar eerlijk gezegd geen goed onderbouwde redenen die gelden bij moderne hsb.
Dat is dus allemaal nog onderdeel van de overweging. Zou zowel metselwerk, cementplaten, crepi als hout kunnen worden, waarbij onderhoudskosten een belangrijke doorslaggevende factor kan zijn.quote:Op zondag 5 juli 2015 13:12 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Ben je dan van plan om de buitenzijde wel te metselen, of is dat ook van hout? In het laatste geval kun je er nog behoorlijk wat knaken bij optellen qua onderhoud.
Wanneer was die gebouwd? Want zover wij nu te horen krijgen en kunnen zien is de premie niet hoger...quote:Op zondag 5 juli 2015 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een houten huis gehad, betaalde meer premie
quote:Op zondag 29 maart 2015 13:28 schreef BBach het volgende:
En waarom houtskelet? Ik kan de vraag omkeren, want ik begrijp niet dat er in onze regio's nog zoveel wordt gemetseld.
Ik persoonlijk ben geen fan van metselen (en kan het ook eigenlijk niet zo goed), want het is zwaar en nat en grof.
Een stenen gebouw heeft wel meer thermische massa, maar voor de rest kan ik weinig voordelen aan een stenen structuur ontdekken, behalve dat het traditie is. Ik kan veel makkelijker werken met hout, en omdat ik alles in mijn eentje doe, is het ook minder fysiek omdat het op zich wel lichte materialen zijn.
Voordelen van hout: flexibel om te wijzigen zowel tijdens de bouw als in gebruik, duurzaam materiaal, veel dikkere isolatie te gebruiken, droog bouwen,installaties aanleggen is veel makkelijker, aangenamer leefklimaat en indien juist gebouwd ook meer dan sterk genoeg voor een huis.
Het gaat ook gewoon veel sneller voor mij en de structuur zal veel nauwkeuriger zijn dan mocht ik alles zelf metsen. Op mijn vorige werk heb ik ook veel kunnen bijleren over detaillering van een houtskelet en heb die in vele huizen ( meer dan 120 grote en kleine in bijna 2 jaar waren er het) zelf moeten plannen en leiden.
Ook al zal ik de wanden niet helemaal hetzelfde opbouwen als zij deden, het zal er wel op lijken.
Die huizen waren veel complexer dan mijn veredelde bungalow, dus zou me normaal wel moeten lukken. Hier wat foto's vanuit die periode. Helaas heb ik er niet zoveel van de echt leuke huizen om privacyredenen van de eigenaars.
Al deze huizen zijn gebouwd onder de 100 dagen van braakliggend terrein tot afgewerkt huis.En die afwerking moest wel op hoog niveau gebeuren. Allemaal houtskelet![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En een gewoon klein huis stond na 3 dagen al zover:
[ afbeelding ]
Blijft wel de moeite waard om te zien.
Hier zit werkelijk niets van waarheid bij. Hiermee help je de vrager niet.quote:Op zondag 5 juli 2015 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Brandgevaarlijk, duur in verzekering daardoor, onderhoudsintensief en dus duur, nog maar te zwijgen van levensduur van de opstal
Hout is in Nederland en Belgie een dure bouwstof. Dat compenseer je doordat de bouwtijd, en daardoor dubbele lasten lager zijn. Maar snelbouwstenen zijn zeker goedkoper.quote:Op zondag 5 juli 2015 12:43 schreef uithangbord het volgende:
Wat ik vanuit aannemers e.d. te horen krijg zijn de materiaalkosten wel degelijk lager dan bij 'traditionele bouw', kan je me vertellen van waar je kennis komt dat het niet goedkoper zou zijn?
Leuk om te volgen. :-)quote:Op zondag 5 juli 2015 15:06 schreef Rtificial het volgende:
Ik bouw in België. Ons huis is besteld in Schotland, dat scheelde een boel. Meer details in een topic hier over bouwen met SIP panelen, of anders op http://onsnieuwehuis.be
Hout is inderdaad vrij duur in NL.quote:Op zondag 5 juli 2015 14:43 schreef Rtificial het volgende:
Hout is in Nederland en Belgie een dure bouwstof. Dat compenseer je doordat de bouwtijd, en daardoor dubbele lasten lager zijn. Maar snelbouwstenen zijn zeker goedkoper.
Onder de streep wordt houtskeletbouw gemiddeld 10% duurder gecalculeerd, of tenminste tot 2014, toen ik de afweging heb gemaakt.
Niet alleen duurder maar ook een stuk slechter in kwaliteit..quote:Op zondag 5 juli 2015 15:57 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Hout is inderdaad vrij duur in NL.
Als je bijvoorbeeld in Duitsland door de Eiffel of het Sauerland rijdt dan zie je overal grote houtzagerijen.
In Scandinavie is hout ook veel goedkoper, dan wordt de keus al wat makkelijker.
Ah, dat wist ik dan weer niet. Welke kwaliteitsklasse wordt hier in Nederland gemaakt dan?quote:Op maandag 6 juli 2015 10:35 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Niet alleen duurder maar ook een stuk slechter in kwaliteit..
Hoe dichter het hout bij een poolcirkel vandaan komt hoe beter het is..
Het meeste vuren hout wat je hier koopt is de grootste rommel..
Hout word niet gemaakt.. dat groeit..quote:Op maandag 6 juli 2015 10:40 schreef Rtificial het volgende:
[..]
Ah, dat wist ik dan weer niet. Welke kwaliteitsklasse wordt hier in Nederland gemaakt dan?
Wie importeert dat hout dan?quote:Op maandag 6 juli 2015 10:53 schreef Rtificial het volgende:
Naja, dat is natuurlijk niet helemaal waar, er wordt prima hout geïmporteerd. Maar juist daarom was ik benieuwd naar de kwaliteitsklasse van Nederlands vuren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |