abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_156220398
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 12:58 schreef Aventura het volgende:
Kee thanks. Ik laat weten hoe het ging, ook met de pizzasteen. Die vond ik voor ¤9 bij Xenos. Het is een vrij dunne steen, bros ook. Ik ben benieuwd
Goede tip. Chamotte? In ieder geval niet blootstellen aan te hoge temperatuurverschillen! Geleidelijk aan opwarmen en in de oven laten afkoelen. Ook niet met water wassen! Heb zelf ook een dunne steen, werkt perfect en weerstaat ruim 350 graden celcius.
pi_156361903
Weet iemand toevallig of het recepten boekje van de Ferrari G3 Delizia pizzaoven ook ergens in het Nederlands of Engels is te krijgen?

Toen ik dat oventje kocht zat er een receptenboekje bij met vet veel recepten maar allemaal in het Italiaans 8)7.
pi_156389852
Vanavond weer pizza gemaakt!



Met tomatensaus, mozzarella, champignons, ui en basillicum!

Was weer goed te doen!
  zaterdag 26 september 2015 @ 00:32:20 #104
194233 Friday12
Originele kloon
pi_156390508
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 september 2015 00:08 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vanavond weer pizza gemaakt!

[ afbeelding ]

Met tomatensaus, mozzarella, champignons, ui en basillicum!

Was weer goed te doen!
Damn die ziet er lekker uit :9
pi_156398622
quote:
6s.gif Op zaterdag 26 september 2015 00:32 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Damn die ziet er lekker uit :9
Thx, hij smaakte ook lekker! En dat voor maar 70 cent aan ingrediënten! :-)
pi_156482086
Vandaag een Quattro Formaggi gemaakt.



Met oude kaas, mozerella, parmezaanse kaas, gorgonzola, champignons, ui, knoflook en basilicum.

Damn, wat is gorgonzola toch lekker op een pizza!
pi_156483185
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:10 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vandaag een Quattro Formaggi gemaakt.

[ afbeelding ]

Met oude kaas, mozerella, parmezaanse kaas, gorgonzola, champignons, ui, knoflook en basilicum.

Damn, wat is gorgonzola toch lekker op een pizza!
Ik hou niet van gorgonzola maar de pizza ziet erg goed uit! Ik zou zeggen open je pizza zaak ;-) ze zullen niet onder doen voor veel van die koekenbakkers.
  woensdag 30 september 2015 @ 00:03:17 #108
194233 Friday12
Originele kloon
pi_156488384
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2015 21:10 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vandaag een Quattro Formaggi gemaakt.

[ afbeelding ]

Met oude kaas, mozerella, parmezaanse kaas, gorgonzola, champignons, ui, knoflook en basilicum.

Damn, wat is gorgonzola toch lekker op een pizza!
Damn jij mag echt eens pizza gaan maken voor de fokkers _O_
pi_156499390
Mooi Bonzi!

Lange tijd geëxperimenteerd met het bakken van pizza in mijn thuisoven. De hitte van de steen (380º) is perfect, maar mijn oven heeft te weinig vermogen in de grill en te veel beperkingen mbt bovenwarmte. Over het algemeen zijn het prima pizza's, maar het is het net niet voor mij.

Op marktplaats een oud model Bestron kunnen oppikken. Model is voor de EU regeling die de hitte van dit soort oventjes beperkt. Ben er blij mee. De komende tijd weer eens experimenteren of we hier iets van kunnen fabriceren. Heb hier en daar wel gezien dat met kleine ingrepen het een en ander te verbeteren valt aan met name de bovenwarmte.




Na minuut of 15
pi_156501636
Bovenwarmte van dat beestje is idd een beetje matig. Verder heeeel blij met die Bestron :)
pi_156505874
Bedankt voor de complimentjes!

Zelf heb ik een vrij oude oven, en die gaat tot 300°. Ben daar wel blij mee, hoewel zo'n oude oven wel stroom vreet natuurlijk.

Kent iemand hier de Baking Steel ? Mij lijkt het wel wat, maar heb ook wel gelezen dat ie voor sommigen juist te goed werkte en de bodem verbrande.
pi_156521045
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:46 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Goede tip. Chamotte? In ieder geval niet blootstellen aan te hoge temperatuurverschillen! Geleidelijk aan opwarmen en in de oven laten afkoelen. Ook niet met water wassen! Heb zelf ook een dunne steen, werkt perfect en weerstaat ruim 350 graden celcius.
Moet je trouwens nog uitkijken als zo'n ding breekt, of is het gewoon een barst en dan een nieuwe kopen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_156531454
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 13:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je trouwens nog uitkijken als zo'n ding breekt, of is het gewoon een barst en dan een nieuwe kopen?
Die van mij ligt ook in tweeën, maar als je die twee stukken in de oven tegen elkaar aanlegt werkt dat nog net zo goed!
pi_156532875
quote:
1s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 20:53 schreef Bonzi_Buddy het volgende:

[..]

Die van mij ligt ook in tweeën, maar als je die twee stukken in de oven tegen elkaar aanlegt werkt dat nog net zo goed!
Maar toen ie brak kwamen de stukken dus niet ver van elkaar te liggen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_156535410
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 21:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar toen ie brak kwamen de stukken dus niet ver van elkaar te liggen?
Nee hoor, hij ontploft dan niet ofzo. Ik haalde de loei hete steen uit de oven en zette hem op het aanrecht om de pizza erop te schuiven. Maar dat vondt de steen niet zo leuk.
Dat was nog in mijn begintijd van het pizza bakken. Nu laat ik de steen lekker in de oven!
pi_156568348
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 20:41 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Bedankt voor de complimentjes!

Kent iemand hier de Baking Steel ? Mij lijkt het wel wat, maar heb ook wel gelezen dat ie voor sommigen juist te goed werkte en de bodem verbrande.
Het slaat inderdaad meer warmte op en geeft meer directe hitte af dan een steen. De oppervlakte behandeling/ bewerking van het staal ken ik niet, maar een voordeel van een steen is dat het vocht opneemt. In ieder geval erg overpriced voor een stukje staal.

Misschien een uitkomst voor een oven met beperkte capaciteit. Voor in jouw geval, bekijk de onderkant van je pizza en oordeel of deze nog wat hitte kan hebben of niet. Onderkant mag best wat kleur hebben.
pi_156571297
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 oktober 2015 11:54 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Het slaat inderdaad meer warmte op en geeft meer directe hitte af dan een steen. De oppervlakte behandeling/ bewerking van het staal ken ik niet, maar een voordeel van een steen is dat het vocht opneemt. In ieder geval erg overpriced voor een stukje staal.

Misschien een uitkomst voor een oven met beperkte capaciteit. Voor in jouw geval, bekijk de onderkant van je pizza en oordeel of deze nog wat hitte kan hebben of niet. Onderkant mag best wat kleur hebben.
Opzich heeft de onderkant al zeker kleur, maar er is altijd ruimte voor verbetering! Over het algemeen is een kortere baktijd beter. Een pizza gaat ongeveer anderhalve minuut in een traditionele houtoven, in mijn oven gaat ie 7 minuten.

Het is inderdaad overpriced, maar in principe kun je bij je lokale staalboer ook een stuk laten uitsnijden. Zal vast een stuk goedkoper zijn, maar dan moet ie wel dat type staal (A36) hebben.

Ik heb mezelf altijd afgevraagd of een steen wel vocht opneemt. Als je je pizza op de steen legt dan verdampt het vocht meteen lijkt mij op zo'n loeihete steen. En damp wil opstijgen.
pi_156769984
Heerlijk verse vijgen op het moment bij de Turk! Lekker icm gekaremaliseerde ui en gorgonzola.

Slechte kwaliteit foto, maar tevreden met t resultaat. Baktijd precies 3min. in de bestron. Heb één van de hendels aan de zijkant verwijderd, zodat ik de steen 180º kan draaien zonder de klep te openen.

pi_156901909
Hoe krijgen jullie de pizza op de steen geschoven? Het lukt hier uiteindelijk wel, maar niet van harte :')
pi_156906153
Blijft hier ook een uitdaging haha. Lukt aardig met wat paneermeel op 't blad waar ik 'm vorm
pi_156906351
met een stuk karton
pi_156997722
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 oktober 2015 18:26 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Hoe krijgen jullie de pizza op de steen geschoven? Het lukt hier uiteindelijk wel, maar niet van harte :')
Je kunt het de volgende keer met wat griesmeel (Semolina) proberen op je schieter. Te koop bij de Turk in bijv. middel- en grof gemalen.
pi_157010525
oke thnx voor de tips. Een schieter heb ik niet. Maar de andere 2 ga ik proberen :)
pi_157061314
Ik gebruik normaal het volgende:
- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 3.5g instant gist

Als ik nou het met spelt wil doen, moet ik dan nog ergens op letten of gewoon 350gram speltmeel erin tyfen (Met liefde O+)
pi_157061517
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 13:52 schreef d4v1d het volgende:
Ik gebruik normaal het volgende:
- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 3.5g instant gist

Als ik nou het met spelt wil doen, moet ik dan nog ergens op letten of gewoon 350gram speltmeel erin tyfen (Met liefde O+)
is dat voor 1 pizza?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')