FOK!forum / Culinesse à gogo / Ik ben verslaafd aan kip shoarma
#ANONIEMdinsdag 9 juni 2015 @ 18:54
Vind dat spul zo goddelijk. Ik haal altijd die van de Albert Heijn. Is al sterk gekruid van zichzelf, doe er altijd 1 paprika bij. Zelfs nog makkelijk te maken als je half kachel ben.

eb20wg.png

Heb van de week varkensshoarma gehaald, dat ging er ook wel in.

Iemand nog tips? :) Ik vertrek zo naar de supermarkt (Jumbo)
imikethatdinsdag 9 juni 2015 @ 19:07
Neem kipshoarma, facking lekker
Downwardsdinsdag 9 juni 2015 @ 19:08
Tussen Turks brood en uiteraard met veel knoflook.
Buitendamdinsdag 9 juni 2015 @ 19:10
Gratis tip is om die zooi niet te eten.
#ANONIEMdinsdag 9 juni 2015 @ 19:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 19:10 schreef Buitendam het volgende:
Gratis tip is om die zooi niet te eten.
Waarom niet?
Buitendamdinsdag 9 juni 2015 @ 19:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 19:10 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat het zooi is. Plofkuiken met een bak zout.
MMGYMCMBdinsdag 9 juni 2015 @ 19:13
Zulks een Bourgondiër :Y). Lekker man, al doe ik zelf altijd naturel vlees en dan zelf kruiden erbij :7.
H0D3NPYLdinsdag 9 juni 2015 @ 20:07
Lekkah! Vooral na het stappen idd
Bla_Bla_Blawoensdag 10 juni 2015 @ 11:49
kipshoarma O+
pvdplanetwoensdag 10 juni 2015 @ 12:14
De kip kebab van AH is lekker. Ligt bij de XL naast de kip shoarma
Bla_Bla_Blawoensdag 10 juni 2015 @ 12:29
het lekkerste vindt ik gewoon zelf kipfilet snijden en daar shoarma kruiden overheen
Rembrand21woensdag 10 juni 2015 @ 12:41
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 12:29 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
het lekkerste vindt ik gewoon zelf kipfilet snijden en daar shoarma kruiden overheen
Dit dus! Gewoon zelf maken
Hallojowoensdag 10 juni 2015 @ 13:04
Gewoon bij de shoarmatent een super kipshoarma halen :9~
Hallojowoensdag 10 juni 2015 @ 13:05
En ja, ik ben ook verslaafd. Minimaal twee keer per week (kip)shoarma :9~ :9
#ANONIEMwoensdag 10 juni 2015 @ 21:09
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 12:14 schreef pvdplanet het volgende:
De kip kebab van AH is lekker. Ligt bij de XL naast de kip shoarma
Misschien ga ik die zo halen. Vertrek zo naar de AH.
Hallojodonderdag 11 juni 2015 @ 09:44
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 21:09 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Misschien ga ik die zo halen. Vertrek zo naar de AH.
Dat is soberso een goed plan. Haal onderweg bij de shoarmatent nog ff een broodje kipshoarma.
Rickocumzondag 14 juni 2015 @ 11:15
Zware bazenshit.

Ik haal kipshoarma van de lokale markt hier, en anders gewoon van de Aldi. Fuck die elitaire paupers met hun "plofkuiken".

Ik tyf er vaak ook nog een zak champignon roerbakmix doorheen, echt super goddelijk.
Helemaal met een soortgelijk sausje als dit: http://www.smulweb.nl/recepten/355337/Knoflooksaus-van-roos
Biekuhzondag 14 juni 2015 @ 12:14
quote:
4s.gif Op zondag 14 juni 2015 11:15 schreef RickoKun het volgende:
Zware bazenshit.

Ik haal kipshoarma van de lokale markt hier, en anders gewoon van de Aldi. Fuck die elitaire paupers met hun "plofkuiken".

Ik tyf er vaak ook nog een zak champignon roerbakmix doorheen, echt super goddelijk.
Helemaal met een soortgelijk sausje als dit: http://www.smulweb.nl/recepten/355337/Knoflooksaus-van-roos
Verkopen ze dat bij jou op de markt ja?

Die van de Aldi is trouwens veel beter dan die van de AH. Die van de AH is idd zoute zooi.
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 15:04
Ik vertrek zo naar mijn oom en tante en we gaan kip shoarma eten. Mijn tante kan verdomd goed koken dus ben benieuwd hoe zij het klaarmaakt. Als ik de gelegenheid heb zal ik er misschien een foto van maken.
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 15:06
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 19:11 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Omdat het zooi is. Plofkuiken met een bak zout.
Had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat het plofkip was. Nu heb ik het beste voor met dieren maar zou anders niet weten waar ik "normale" shoarma kan kopen.

(had helemaal over je bericht heengelezen)
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 15:10
quote:
4s.gif Op zondag 14 juni 2015 11:15 schreef RickoKun het volgende:
Zware bazenshit.

Ik haal kipshoarma van de lokale markt hier, en anders gewoon van de Aldi. Fuck die elitaire paupers met hun "plofkuiken".

Ik tyf er vaak ook nog een zak champignon roerbakmix doorheen, echt super goddelijk.
Helemaal met een soortgelijk sausje als dit: http://www.smulweb.nl/recepten/355337/Knoflooksaus-van-roos
Ik ben niet echt een fan van sausjes maar dat ziet er niet verkeerd uit. Ik eet sowieso alles als ik een paar biertjes opheb hehe.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-06-2015 15:18:46 ]
Buitendamzondag 14 juni 2015 @ 18:13
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 15:06 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat het plofkip was. Nu heb ik het beste voor met dieren maar zou anders niet weten waar ik "normale" shoarma kan kopen.

(had helemaal over je bericht heengelezen)
Een plofkip is niks anders dan een kuiken die op de dag van geboorte ongeveer 42 dagen volgestouwt wordt met rotzooi om hem klaar te hebben voor de slacht. Dat is een massaproductie, waardoor het ook super goedkoop is.
Che_zondag 14 juni 2015 @ 20:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 18:54 schreef Rodulf het volgende:
Vind dat spul zo goddelijk. Ik haal altijd die van de Albert Heijn. Is al sterk gekruid van zichzelf, doe er altijd 1 paprika bij. Zelfs nog makkelijk te maken als je half kachel ben.

[ afbeelding ]

Heb van de week varkensshoarma gehaald, dat ging er ook wel in.

Iemand nog tips? :) Ik vertrek zo naar de supermarkt (Jumbo)
Wat is dit? :D
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 20:49 schreef Che_ het volgende:

[..]

Wat is dit? :D
Het is een biefstuk geloof ik...
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 22:27
quote:
14s.gif Op zondag 14 juni 2015 18:13 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Een plofkip is niks anders dan een kuiken die op de dag van geboorte ongeveer 42 dagen volgestouwt wordt met rotzooi om hem klaar te hebben voor de slacht. Dat is een massaproductie, waardoor het ook super goedkoop is.
Zo supergoedkoop vind ik het anders niet. Geen idee verder hoe die beesten geslacht zijn.
Che_zondag 14 juni 2015 @ 22:29
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:26 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Het is een biefstuk geloof ik...
Dat is allesbehalve shoarma
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 22:31
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:29 schreef Che_ het volgende:

[..]

Dat is allesbehalve shoarma
Weet niet of je grappig probeert te doen. Donder anders gewoon op.
Che_zondag 14 juni 2015 @ 22:35
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:31 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Weet niet of je grappig probeert te doen. Donder anders gewoon op.
Hoezo grappig. Dat is toch geen shoarma man. Dus iedereen die wat blokken kipfilet in een pan gooit met random kruiden maakt kipshoarma?

En dat verdwaalde paprika..nee dit is niks. Zoek anders recept of yt filmpjes op
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 22:37
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:35 schreef Che_ het volgende:

[..]

Hoezo grappig. Dat is toch geen shoarma man. Dus iedereen die wat blokken kipfilet in een pan gooit met random kruiden maakt kipshoarma?

En dat verdwaalde paprika..nee dit is niks. Zoek anders recept of yt filmpjes op
Post dan zelf een voorbeeld van wat jij lekkere kip shoarma vind in plaats van te komen zeiken. Ik ben oprecht benieuwd.
Che_zondag 14 juni 2015 @ 22:39
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:37 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Post dan zelf een voorbeeld van wat jij lekkere kip shoarma vind in plaats van te komen zeiken. Ik ben oprecht benieuwd.
Als ik het een keer maak.

Haal zelf vlees en kruiden. Dat kant-en-klare is troep. Er gaat nog een hele culinaire wereld voor je open als je echte shoarma eet. En andere gerechten
Duikbril112zondag 14 juni 2015 @ 22:41
ikke verslaafd aan turkse pizza
#ANONIEMzondag 14 juni 2015 @ 22:44
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:39 schreef Che_ het volgende:

[..]

Als ik het een keer maak.

Haal zelf vlees en kruiden. Dat kant-en-klare is troep. Er gaat nog een hele culinaire wereld voor je open als je echte shoarma eet. En andere gerechten
Hier heb ik dus niks aan. Wat is "echte" shoarma trouwens?

Laat die foto ook maar zitten trouwens, voordat er weer mensen komen die zeggen dat het troep is.
Hallojomaandag 15 juni 2015 @ 09:28
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:41 schreef Duikbril112 het volgende:
ikke verslaafd aan turkse pizza
Met kipshoarma :9~
#ANONIEMmaandag 15 juni 2015 @ 14:06
29le32d.png

Foto van de kip shoarma van gisteravond. Ik was alleen te lam om te vragen hoe ze het had klaargemaakt. Heb alles wat over is meegekregen in een bakje dus ik eet het vanavond weer.
Duikbril112maandag 15 juni 2015 @ 14:42
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 14:06 schreef Rodulf het volgende:
Foto van de kip shoarma van gisteravond. Ik was alleen te lam om te vragen hoe ze het had klaargemaakt. Heb alles wat over is meegekregen in een bakje dus ik eet het vanavond weer.
Ziet er meer uit als kipfilet. Maar goed, ik weet ook niet zo goed wat de criteria zijn voor shoarma. Als het maar lekker is toch? :P
Rickocummaandag 15 juni 2015 @ 18:11
Weet niet precies, maar die ik zelf bak van de markt ziet er aardig sappiger uit. Denk ook dat het kippendij vlees is, dat is sowieso het meest malse vlees.
Laat die nozems maar zitten met hun "shoarma" gezanik.

Mijn vrienden hebben ook liever droge shoarma (wat altijd varken is, ook al zegt men dat het lam is) die de smaak vertroebelen met cocktailsaus.
Spanky78maandag 15 juni 2015 @ 20:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 19:11 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Omdat het zooi is. Plofkuiken met een bak zout.
Alles beter dan doner kebab.

Kipshoarma is relatief nog 'gezond'

(ziet er trouwens best een beetje droog en niet zo lekker uit...)
emmyemmymaandag 15 juni 2015 @ 20:37
Mensen die zeuren over kruidenmixjes maar vervolgens wel potjes losse kruiden kopen van hetzelfde merk :')
Pietverdrietmaandag 15 juni 2015 @ 23:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 20:22 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Alles beter dan doner kebab.

Kipshoarma is relatief nog 'gezond'

(ziet er trouwens best een beetje droog en niet zo lekker uit...)
Wat is er mis met een Döner? Kalfsvlees gegrilled, koolsla, tomaat, knoflookyoghurt, komkommer, chili's, broodje
Spanky78dinsdag 16 juni 2015 @ 07:58
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is er mis met een Döner? Kalfsvlees gegrilled, koolsla, tomaat, knoflookyoghurt, komkommer, chili's, broodje
Ik vind doner niet zo lekker. Van dat gemalen vlees... Net een broodje boterhamworst...


Goede shoarma vind ik wel lekker trouwens.
Pietverdrietdinsdag 16 juni 2015 @ 08:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 07:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik vind doner niet zo lekker. Van dat gemalen vlees... Net een broodje boterhamworst...

Goede shoarma vind ik wel lekker trouwens.
Dat is geen goede Döner, een goede Döner is van kalfsvlees (of lam), niet zo een gehaktstaaf, en ja, die zijn er ook.
Biekuhdinsdag 16 juni 2015 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 08:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is geen goede Döner, een goede Döner is van kalfsvlees (of lam), niet zo een gehaktstaaf, en ja, die zijn er ook.
je bedoelt yaprak döner?
Pietverdrietdinsdag 16 juni 2015 @ 11:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 10:47 schreef Biekuh het volgende:

[..]

je bedoelt yaprak döner?
Nee, deze
http://www.oezdemir-doener.de/kalb.html

kalfleischspiess.jpg

Zie je hier in D iig bij de betere Dönerzaak
Buitendamdinsdag 16 juni 2015 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:27 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Zo supergoedkoop vind ik het anders niet. Geen idee verder hoe die beesten geslacht zijn.
Als je kijkt naar het gewicht is het spotgoedkoop. Noem mij 1 ander vleesproduct wat verwerkt is met kruiden en hetzelfde gewicht heeft met dezelfde prijs.
Spanky78dinsdag 16 juni 2015 @ 19:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, deze
http://www.oezdemir-doener.de/kalb.html

[ afbeelding ]

Zie je hier in D iig bij de betere Dönerzaak
Dat lijkt op gewone shoarma :).

Ik houd wel van lamsshoarma. Die gehaktstaaf doner heb ik ooit eens niet opgegeten.
Biekuhdinsdag 16 juni 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 11:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, deze
http://www.oezdemir-doener.de/kalb.html

[ afbeelding ]

Zie je hier in D iig bij de betere Dönerzaak
dat lijkt toch aardig op deze:

http://www.ulkem.eu/site/(...)cle&id=103&Itemid=86

is ook kalfsvlees. schijnbaar is dat de 'echte' döner (zoals ie van origine in Berlijn was, volgens de keuringsdienst van waarde). mogelijk is het hetzelfde maar staat het in Duitsland niet als dusdanig te boek (ik kom zelden in Duitsland).
ik heb weleens yaprak op, en ik meende die pertinente lams- of schaapsmaak te herkennen, maar wie ben ik.

gewone döner is inderdaad vaak rommel. het doet me doorgaans het meeste denken aan frikandellenvlees.
Dvenwoensdag 17 juni 2015 @ 05:53
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2015 22:27 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Zo supergoedkoop vind ik het anders niet. Geen idee verder hoe die beesten geslacht zijn.
Als je een paar euro voor een kilo dier waar meer dan anderhalve maand aan tijd en energie in is gestoken niet supergoedkoop vindt, dan weet ik het ook niet meer hoor :')
Spanky78woensdag 17 juni 2015 @ 08:02
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 05:53 schreef Dven het volgende:

[..]

Als je een paar euro voor een kilo dier waar meer dan anderhalve maand aan tijd en energie in is gestoken niet supergoedkoop vindt, dan weet ik het ook niet meer hoor :')
Het is eigenlijk te goedkoop vind ik zelf.
Pietverdrietwoensdag 17 juni 2015 @ 08:24
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 23:35 schreef Biekuh het volgende:

[..]

dat lijkt toch aardig op deze:

http://www.ulkem.eu/site/(...)cle&id=103&Itemid=86

is ook kalfsvlees. schijnbaar is dat de 'echte' döner (zoals ie van origine in Berlijn was, volgens de keuringsdienst van waarde). mogelijk is het hetzelfde maar staat het in Duitsland niet als dusdanig te boek (ik kom zelden in Duitsland).
ik heb weleens yaprak op, en ik meende die pertinente lams- of schaapsmaak te herkennen, maar wie ben ik.

gewone döner is inderdaad vaak rommel. het doet me doorgaans het meeste denken aan frikandellenvlees.
Tja, de naam en wat het daadwerkelijk is, is in Dönerland natuurlijk ook nogal eens niet hetzelfde.
Ik vind zo een gehaktdöner ook niets, maar wat er gebeurd is dat men op een goedkooptrip is en niet op een kwaliteittrip.
Pietverdrietwoensdag 17 juni 2015 @ 08:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:23 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat lijkt op gewone shoarma :).

Ik houd wel van lamsshoarma. Die gehaktstaaf doner heb ik ooit eens niet opgegeten.
Shoarma is dan weer anders gesneden en op een pitabroodje met knoflooksaus.
#ANONIEMwoensdag 17 juni 2015 @ 09:33
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 05:53 schreef Dven het volgende:

[..]

Als je een paar euro voor een kilo dier waar meer dan anderhalve maand aan tijd en energie in is gestoken niet supergoedkoop vindt, dan weet ik het ook niet meer hoor :')
Je hebt gelijk.
Dvenwoensdag 17 juni 2015 @ 09:54
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 09:33 schreef Rodulf het volgende:

[..]

Je hebt gelijk.
Ik had echt jouw bevestiging niet nodig om dat te weten.
Spanky78woensdag 17 juni 2015 @ 18:48
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2015 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Shoarma is dan weer anders gesneden en op een pitabroodje met knoflooksaus.
Nja, niet met een tondeuze inderdaad.... En ook anders gekruid denk ik... De saus bij shoarma die ik het lekkerst vind is rode saus met ui... En nog lekkerder is falafel & lamsshoarm met rode uiensaus en koriandersaus (daar moet je van houden, ik vind het te gek)