Zand zal minder isoleren (dus op temperatuur brengen en houden wordt lastiger) en het weegt veel meer - ik gok dat 80 Liter zand zo'n 40 kilo weegt, 80 liter vermiciliet is zo'n 7-8 kilo. Ik kan deze tandoor prima optillen en verplaatsen, gevuld met zand durf ik niet te zeggen.quote:Op maandag 8 juni 2015 15:09 schreef CafeRoker het volgende:
Uit nieuwsgierigheid.. wat is het effect als je gewoon zand als vulmiddel zou gebruiken? Blijft hij dan te koud?
Ik denk dat qua isolatie zand prima kan, je kan ze ook ingraven in de grond. Maar echt mobiel is het dan niet meer neequote:Op maandag 8 juni 2015 15:19 schreef Zith het volgende:
[..]
Zand zal minder isoleren (dus op temperatuur brengen en houden wordt lastiger) en het weegt veel meer - ik gok dat 80 Liter zand zo'n 40 kilo weegt, 80 liter vermiciliet is zo'n 7-8 kilo. Ik kan deze tandoor prima optillen en verplaatsen, gevuld met zand durf ik niet te zeggen.
dat ga ik volgende week eens proberen denk ik. Dat verplaatsen zien we dan wel weer.quote:Op maandag 8 juni 2015 15:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
je kan ze ook ingraven in de grond
Ik denk dat je met zand als isolatie die temperatuur haalt. Je hebt sowieso meer brandstof nodig en misschien moet je zelfs geforceerd gaan ventileren.quote:Op maandag 8 juni 2015 15:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik denk dat qua isolatie zand prima kan, je kan ze ook ingraven in de grond. Maar echt mobiel is het dan niet meer nee
http://www.dailymotion.co(...)kka-masala_lifestylequote:Op maandag 8 juni 2015 17:18 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik denk dat je met zand als isolatie die temperatuur haalt. Je hebt sowieso meer brandstof nodig en misschien moet je zelfs geforceerd gaan ventileren.
Ehh, ik woon dicht bij de vermiciliet/perliet maker in Nederland (Pull Rhenen), dus daarheen gereden en gezegd dat ik het voor een oven wilde gebruiken. Geen idee of er een verschil in zit als het pure vermiciliet is.quote:Op maandag 8 juni 2015 15:44 schreef Sorella het volgende:
Heb je vermiculiet voor de tuin of voor de bouw gebruikt ?
http://www.gourmetindia.c(...)omment&comment=22824quote:Op maandag 8 juni 2015 19:17 schreef mytec het volgende:
Heel erg tof project! Lijkt dus zeer makkelijk in gebruik? Wat als je een veel grote pot heb en er een pizza steen in legt ;-)?
Ziet er ook prima uit zonde om nu niet vers te eten ;-). Ja zoiets voor een pizza, al vind ik de pizza op de fotos niet heel goed gelukt. Maar qua temperatuur leek het me erg geschikt.quote:Op maandag 8 juni 2015 19:37 schreef Zith het volgende:
[..]
http://www.gourmetindia.c(...)omment&comment=22824
Zoiets?![]()
---
Vandaag worstjes en aardappelen gemaakt. Had ook 3 spiezen met paprika/tomaat/cougette maar die gleden allemaal van de stok af... Als er ineens 800gr vocht op de kolen komt en er dus geen hittebron is koelt het allemaal toch wat snel af. Opnieuw aangestoken dus en de groentes laten wegbranden. Nu een ijzeren roostertje onderin gezet zodat dingen die vallen niet direct tegen te kolen komen, maar toch zoek ik iets om het afglijden tegen te houden.. Een stuk aardappel helpt (die bakt aan tegen de spies) maar ik ga toch zoeken naar een of andere ijzeren knijper oid.
Al probeersel gaatjes in een aubergine gemaakt, daar spekjes in gepropt en deze een aardig tijdje in de tandoor gehangen, ik ga het pas morgen eten maar ziet er al heerlijk uit.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat is natuurlijk niet hetzelfde als een ring van 10 cm zand. ook in deze situatie zal je meer brandstof nodig hebben omdat het zand nou eenmaal warmte opneemt. Deze ovens worden ook dag in, dag uit gebruikt neem ik aan? Dan heb je nog wat aan die restwarmte.quote:Op maandag 8 juni 2015 18:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
http://www.dailymotion.co(...)kka-masala_lifestyle
Vanaf 7:30 ongeveer
Die oven van mij heeft 60KG aan steen (charmotte) erin, om de stralingswarmte te geven die je in een tandoor ook wilquote:Op maandag 8 juni 2015 21:57 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk niet hetzelfde als een ring van 10 cm zand. ook in deze situatie zal je meer brandstof nodig hebben omdat het zand nou eenmaal warmte opneemt. Deze ovens worden ook dag in, dag uit gebruikt neem ik aan? Dan heb je nog wat aan die restwarmte.
Die oven van jou is ook niet met zand geïsoleerd natuurlijk.
Ik neem aan dat die ook wel iets geïsoleerd is?quote:Op maandag 8 juni 2015 22:00 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Die oven van mij heeft 60KG aan steen (charmotte) erin, om de stralingswarmte te geven die je in een tandoor ook wil
Ja, tussen de metaalplaten zit isolatiemateriaal (steenwol ofzo).quote:Op maandag 8 juni 2015 22:18 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik neem aan dat die ook wel iets geïsoleerd is?
Dat ziet er inderdaad geweldig uit!quote:Op maandag 8 juni 2015 19:37 schreef Zith het volgende:
Al probeersel gaatjes in een aubergine gemaakt, daar spekjes in gepropt en deze een aardig tijdje in de tandoor gehangen, ik ga het pas morgen eten maar ziet er al heerlijk uit.
Nee deze gedaan, gisteravond al : http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1660651/tandoori-chickenquote:Op zondag 14 juni 2015 07:12 schreef RobinOok het volgende:
En voor je Kip Tandoori dit recept, ja? :p
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |