Een goed advies.....quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:46 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Wat is dit voor een advies![]()
Waarom smeltveiligheden ipv een automaat ?
Euh?quote:Op donderdag 4 juni 2015 23:29 schreef Noodels het volgende:
[..]
Een goed advies.....
Als er een overbelasting/sluiting plaatsvind.....valt alles uit.
Een afgaand veld wordt normaal gesproken altijd zo uitgevoerd.....
Dan heeft die magneet nog enige functie. Om je waterleiding doet ie namelijk helemaal niks.quote:Op donderdag 4 juni 2015 17:10 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ach waarom moeilijk doen, als je de magneet van het ontkalken van de waterleiding om je voedingskabel doet scheelt dat door het beter gericht veld alweer 50% van het verlies.
Ach de theorie is goed.quote:Op vrijdag 5 juni 2015 12:24 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Dan heeft die magneet nog enige functie. Om je waterleiding doet ie namelijk helemaal niks.
Het heeft een hoog Tellsell gehalte.😜quote:Op vrijdag 5 juni 2015 12:47 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ach de theorie is goed.
Door de deeltjes magnetisch wat te veranderen hechten ze minder snel.
In de praktijk ...
Mijn reactie was als volgt bedoelt:quote:Op vrijdag 5 juni 2015 02:47 schreef hottentot het volgende:
Euh?
Smeltveiligheden kom je in nieuwe kasten volgens mij alleen nog tegen als er zeer korte uitschakeltijden nodig zijn zoals bij onbeveiligde frequentieregelaars, maar dat speelt niet bij thuissituaties. Voor een groepje zoals bij TS zou ik het niet ééns overwegen, ik mis echt het voordeel. En juist bij een automaat valt alles uit, bij smeltzekeringen moet je maar afwachten na een kortsluiting of beide fasen er wel uit zijn gegaan.
Waarom moet TS smeltveiligheden gebruiken als jij niet ééns wil beweren dat ze beter zijn?quote:Op vrijdag 5 juni 2015 20:23 schreef Noodels het volgende:
[..]
Mijn reactie was als volgt bedoelt:
Automaat => sluiting/overbelasting alles uit.
Zekeringen* => sluiting/overbelasting 1 fase weg.
Een afgaand veld wordt wel degelijk nog steeds met zekeringen* gedaan. Dat jij het niet zou toepassen in een huis is jouw mening, net als ik het op deze manier zou doen. Wat beter is laat ik in het midden. TS vraagt, wij geven onze mening.
*smeltveiligheden
quote:
Dat heeft toch eigenlijk niks met smeltveiligheden ansich te maken? Als je dat perse wil, dan kun je in plaats van smeltveiligheden ook 3 losse automaten pakken ipv 1 krachtgroep.quote:Op vrijdag 5 juni 2015 20:23 schreef Noodels het volgende:
Mijn reactie was als volgt bedoelt:
Automaat => sluiting/overbelasting alles uit.
Zekeringen* => sluiting/overbelasting 1 fase weg.
Ook bij nieuwe situaties/installaties ?quote:Op zaterdag 6 juni 2015 16:38 schreef Noodels het volgende:
Smeltveiligheden hebben het voordeel dat niet alles in 1x uit is.
Ook in woonhuisinstallaties komt dat nog steeds voor ja.
Ik denk dat hottentot wel degelijk waar hij over praat en bedrijfsmatig aardig wat installaties heeft aangelegd........quote:Al tijden lees ik topics mee en gniffel bij het advies dat sommige Fokkers geven die denken dat ze alles weten. Er lopen hier maar een paar echte vakmensen, respect dat die dit soort discussies volhouden.
En wat is het voordeel dat TS naast de drie smeltveiligheden ook nog een vierpolige groepsschakelaar moet installeren als hij de nul ook mee wil voeren? Vergt wel erg veel ruimte in de groepenkast je moet maar net 10 modules ruimte over hebben, dit nog los van de hogere kosten.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 16:38 schreef Noodels het volgende:
Ok kansloos zo`n discussie.
Smeltveiligheden hebben het voordeel dat niet alles in 1x uit is.
Ook in woonhuisinstallaties komt dat nog steeds voor ja.
Als ik iets cynisch bedoel dan komt er wel een smiley bij.
3 losse automaten...
Ik zal verder in de zwijgmodus gaan.
Al tijden lees ik topics mee en gniffel bij het advies dat sommige Fokkers geven die denken dat ze alles weten. Er lopen hier maar een paar echte vakmensen, respect dat die dit soort discussies volhouden.
Mag nietquote:Op vrijdag 5 juni 2015 20:49 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat heeft toch eigenlijk niks met smeltveiligheden ansich te maken? Als je dat perse wil, dan kun je in plaats van smeltveiligheden ook 3 losse automaten pakken ipv 1 krachtgroep.
Wat is de reden dan dat je wel met een smeltzekering 1 fase zou mogen onderbreken, en niet met een zekeringautomaat (= automatische 'smeltzekering')?quote:
Bij smeltzekeringen dien je nog een groepschakelaar aan te brengen.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 18:49 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Wat is de reden dan dat je wel met een smeltzekering 1 fase zou mogen onderbreken, en niet met een zekeringautomaat (= automatische 'smeltzekering')?
Aan Noodels hoef ik het niet vragen, die geeft al zelf aan dat hij niet verder komt dan gniffelen.
Dus dan kun je wel degelijk de smeltveiligheden vervangen door automaten. Zolang er maar in beide gevallen een groepschakelaar achter/voor zit.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 18:51 schreef hottentot het volgende:
Bij smeltzekeringen dien je nog een groepschakelaar aan te brengen.
Denk aan al die oude groepenkasten, je had altijd een smeltzekering, en daarnaast ook voor elke groep een schakelaar die de fase en de nul onderbrak.
Smeltveiligheden waren vroeger goedkoper, automaten kosten nu ook geen drol meer.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 18:55 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dus dan kun je wel degelijk de smeltveiligheden vervangen door automaten. Zolang er maar in beide gevallen een groepschakelaar achter/voor zit.
Dan snap ik dat geneuzel over perse smeltveiligheden al helemaal niet meer.
Dat dacht ik dus ook. Je gaat toch niet met die oude meuk lopen klooien in je huis? Moet je weer doosjes met zekeringen gaan aanschaffen, en het is bovendien ook geen gezicht ook.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 18:59 schreef hottentot het volgende:
Smeltveiligheden waren vroeger goedkoper, automaten kosten nu ook geen drol meer.
In de industrie kom je het nog volop tegen, maar dan is de argumentatie dat er bijvoorbeeld met halfgeleiders word gewerkt dan verdient een Gr of een Gs karakteristiek de voorkeur, of het argument is dat een object niet weer direct inschakelbaar mag zijn. En bij grotere vermogens is de prijs ook van belang. Bij 630A zijn smeltveiligheden veel goedkoper.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 19:07 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat dacht ik dus ook. Je gaat toch niet met die oude meuk lopen klooien in je huis? Moet je weer doosjes met zekeringen gaan aanschaffen, en het is bovendien ook geen gezicht ook.Maar kennelijk gebeurt dat dus nog steeds.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |