#ANONIEM | dinsdag 26 mei 2015 @ 18:05 |
![]() Groots aangekondigd in de landelijke media als "de lekkerste Bonbon van Nederland "en nog wel in Rotterdam (of all places) en ook nog verkrijgbaar in de Rotterdamse Markthal maakt dat er hoge, zo niet de allerhoogste verwachting wordt geschept op patisseriegebied voor elke rechtgeaarde chocolade,bonbons, liefhebber. De bijgeleidende tekst in het doosje luidt dan ook: "Intens genieten van een unieke bolvormige bonbon met een unieke design in een frisse smaak met een gewaagde blonde citrus caramel van yuzu en sinaassappel." ![]() Het eerste aanblik leert dat het doosje er van de buitenkant zeer fraai uitziet en uitnodigend is. Eenmaal opengemaakt zie je een lange plateau waarop de bonbons keurig in een lange rij zijn opgesteld. Eerst dacht ik dat de bonbons op een houten plateau waren uitgestald maar bij nader inzien blijkt dit gewoon van chocolade te zijn. De Bonbons zelf zijn niet zoals je zou verwachten mooie bolvormig maar halve stukjes waardoor je eigenlijk i.p.v. 7 bolvormige hele bonbons in het echt maar 3 1/2 hele bolvormige bonbons krijgt voor de prijs van ....E 14,95! ![]() De eerste teleurstelling. ![]() Daarna is het natuurlijk proeven, en een eerste hap leert dat je wel een beetje van die smaken proeft waarover zo lyrisch werd geschreven in de media, maar om nu te zeggen dat het een smaakorgasme geeft waar je zo op gehoopt had: ![]() ![]() ![]() verfijnt laat staan smeuïg maar eigenlijk gewoon een stukje bonbon met wat smaakjes er in.That's all. ![]() In menig patisserie in Frankrijk of voor mij part Belgie heb ik betere,verfijnde bonbons geproefd die deze gehypte bonbons qua inhoud in de schaduw zetten en eigenlijk te niet doen.Jammer, jammer,jammer. Tweede teleurstelling ![]() De prijs: E 14,95 voor 3 1/2 hele bolvormige bonbons die er als grote knikkers uitzien op een chocolade plateau die verder ook niet bijzonder was maakt dat dit niets anders is een zoveelste gehypte bonbon die je na 1 keer snel vergeet als je een rasechte liefhebber bent van de verfijnde chocolade bonbons die je in de omringende landen om ons heen kunt krijgen. 6 / 10. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2015 18:07:56 ] | |
10minuteman | dinsdag 26 mei 2015 @ 18:08 |
Ik vind de Jumbo bonbons lekker.. Was een doosje. Keigroot waren ze... ¤5 per pak geloof ik. | |
10minuteman | dinsdag 26 mei 2015 @ 18:09 |
Oh ja! Roombonbons heette het! Die zijn echt zo goed, en ik heb er al veel geproefd. | |
Zelfscanner | dinsdag 26 mei 2015 @ 18:33 |
Martinez bonbons. Dan wil je niks anders meer. ![]() | |
kipje123 | dinsdag 26 mei 2015 @ 19:30 |
Bonbons zijn sowieso niet lekker | |
Cat-astrophe | dinsdag 26 mei 2015 @ 20:01 |
Dit is een apart topic waard? ![]() Maak er dan een algemeen bonbonreview topic van of zo. | |
Trusten | dinsdag 26 mei 2015 @ 20:33 |
![]() | |
gargamelnl | dinsdag 26 mei 2015 @ 22:04 |
Wel een mooi doosje. ![]() | |
Yi-Long | dinsdag 26 mei 2015 @ 22:56 |
Mooi doosje idd, maar goed, normaal gesproken koop je een doosje bonbons voor de bonbons, en niet voor het doosje... ![]() Compleet idiote prijs btw, dus ik zou mijn eetlust dan sowieso allang verloren zijn.... ![]() | |
Myraela | dinsdag 26 mei 2015 @ 23:35 |
Huh, het plateautje is ook chocolade? Overigens vind ik bonbons altijd te duur. Maar dat komt vooral omdat ik ze achter elkaar in m'n mik gooi. Dat is meer iets voor mijn oma. Netjes eentje bij een kopje koffie. | |
silverhill | woensdag 27 mei 2015 @ 00:16 |
Dit. Dan kun je beter een doos Toffifee kopen. Al is bodemdrift dan nog steeds een slecht idee. En in een paar prijsklassen hoger, maar nog steeds betaalbaar, vind ik mozartkugels (die van Mirabell) uitstekend eetbaar. | |
Isegrim | woensdag 27 mei 2015 @ 00:19 |
Ze maken prachtige dingen bij die toko, maar de prijzen zijn absurd. ![]() | |
ZonnebankBob | donderdag 28 mei 2015 @ 08:51 |
Janson in Zutphen Kan zich meten aan de beste in Brussel en Parijs. Alles vers, alles zelfgemaakt. Heeft 1 nadeel, als je dit gegeten hebt vallen fabrieksbonbons zo vreselijk tegen | |
Erasmo | donderdag 28 mei 2015 @ 12:53 |
Wat is een yuzu ![]() | |
Thezappa | donderdag 28 mei 2015 @ 13:03 |
| |
quirina | donderdag 28 mei 2015 @ 13:05 |
Ik vind die van australian lekker,met pepertjes. | |
maily | donderdag 28 mei 2015 @ 13:09 |
Koreaanse citrusvrucht. | |
kawotski | donderdag 28 mei 2015 @ 22:24 |
Voor lekkere bonbons ga ik altijd naar Chocolade & Zo in Nijeveen, in de buurt van Meppel, Drenthe, smaak is subjectief maar ze zijn superlekker en niet duur voor handgemaakte bonbons. http://chocoladenzo.nl | |
Isegrim | donderdag 28 mei 2015 @ 22:28 |
Ik zweer bij Günther Watté in Antwerpen. ![]() | |
Helsinki | donderdag 28 mei 2015 @ 22:45 |
Dit. Mensen die het netjes bij één bonbon kunnen houden ![]() | |
Nico987 | vrijdag 29 mei 2015 @ 02:31 |
Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Mijn moeder was altijd helemaal lyrisch over chocolatier uit Breda. Ik daar vorig jaar een doosje gehaald. En jah ze waren aardig maar veel te romige en zoete rommel er in. Heb er nu 1 gevonden in amersfoort die echt lekkere heeft. | |
Dr.Mikey | vrijdag 29 mei 2015 @ 02:50 |
Rotterdam ligt toch veel te dicht bij het chocolade museum in Antwerpen.. | |
RobinOok | vrijdag 29 mei 2015 @ 07:39 |
http://www.aziatische-ingredienten.nl/yuzu/ Lomp gezegd: een soort kruising tussen citroen en mandarijn. Nogal duur vruchtje. Dus als dat er echt in zit is de prijs wel verklaarbaar. In Japan maken ze ook van die onbetaalbare dingen met yuzu. | |
Isabeau | vrijdag 29 mei 2015 @ 07:39 |
Mijn ouders hebben ooit bonbons voor me meegebracht uit Maastricht, maar wisten niet meer welk winkeltje. Maar die waren echt goddelijk ![]() Ik vind die bonbons + doos uit de OP wel wat pretentieus ![]() | |
Isabeau | vrijdag 29 mei 2015 @ 07:40 |
Heb je dat wel eens gegeten en is het ook lekkerder dan andere citrusvruchten? | |
Isegrim | vrijdag 29 mei 2015 @ 07:44 |
Ook goed: https://www.huizevanwely.nl/ Haalt het niet bij Watté maar wel echt goed. | |
Erasmo | vrijdag 29 mei 2015 @ 09:16 |
Interessant spul, misschien maar eens kijken of ik er een stekje van kan krijgen ![]() | |
RobinOok | vrijdag 29 mei 2015 @ 12:33 |
Het is wel heel lekker en ja, ik denk ook wel lekkerder (aromatischer/complexer van smaak), maar ik denk dat de prijs eerder te verklaren is door "schaarste & exclusiviteit" in combinatie met mythes enzo. Net zoals kaviaar. Kaviaar is echt wel heel lekker, maar ja, voor dat geld koop je beter andere lekkere dingen. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 mei 2015 @ 13:09 |
Ja ![]() Moet erbij zeggen dat ik eigenlijk alleen maar bonbons koop als ik in Antwerp ben. Dus in de winter nooit en in de zomer soms 2x in de week. | |
Isegrim | vrijdag 29 mei 2015 @ 13:14 |
Wij dus eens per jaar ofzo, want zo vaak komen we niet in A'pen. | |
minilot | vrijdag 29 mei 2015 @ 13:15 |
Ik had laatst deze van The Chocolate Company (besteld op de webshop):![]() Ook wel semi-hip ('vullingen van mango caramel, lime, appelstroop & speculoos, cassis cardemom en zwarte pruim') maar wel heel, heel goed! | |
minilot | vrijdag 29 mei 2015 @ 13:17 |
Verder eens met Myraela: ik vind het doorgaans ook te duur en niet per se zoveel lekkerder dan een goeie reep. | |
#ANONIEM | vrijdag 29 mei 2015 @ 13:27 |
Ik ben regelmatig bij mijn beste vriend die bij de grens woont dus dan meestal als we terrasje pakken of een hapje willen eten rijden we even naar Antwerp, vandaar ![]() Gratisch parkeren kun je daar ook nog bij het centrum ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 14:51 |
Eens, een goede haring is ook smullen. Zee-egel is trouwens ook een echte aanrader. | |
focal | zaterdag 30 mei 2015 @ 13:06 |
Hoef zelf liever geen metallic blauwe bonbons. | |
Curiosity | zondag 31 mei 2015 @ 12:49 |
http://www.chocolatiertosca.nl/html/producten.html Dit vind ik de lekkerste, geen hele bijzondere vullingen maar ik houd ook niet van allerlei gekke smaken in mijn chocolade. Gewoon room, mokka enz enz . Ik had de mazzel dat mijn vader, toen hij nog werkte de chocolade leverde waarvan dan bonbons werden gemaakt en er altijd wel een aantal proefdozen retour kwamen. Heel wat pondjes weggesnoept 😊. | |
#ANONIEM | zondag 31 mei 2015 @ 13:09 |
In een omeletje verwerken of....gewoon met wat citroensap! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2015 13:09:41 ] |