abonnement Unibet Coolblue
pi_152818327
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:17 schreef Miss_Isis het volgende:
Zonet de werpkist opnieuw verschoond (doen we dus voortaan maar standaard 2x per dag wegens alle poep en pies) en alle pupjes even gepoetst met een warme washand (want ook poep en pies) en opnieuw gewogen. Alle pups zijn vergeleken met vanochtend weer aangekomen. Ze zitten nu na 24 uur ruim boven hun geboortegewicht. De lichtste is 31 gram aangekomen en weegt nu 361 gram, de rest zit ruim boven de 400 gram (de zwaarste is nu 470 gram). In de eerste week moeten ze hun geboortegewicht verdubbelen, dus ze moeten nog even :+

Nori is inmiddels geëvolueerd tot een soort super-moeder, ze wil nu amper meer weg uit de werpkist en tijdens het poetsen en wegen vond ze het helemaal niet leuk dat haar puppy's niet bij haar lagen. We hebben haar even getemperatuurd en dat was goed; 39,2. Dat is een klein beetje verhoging, maar schijnt normaal te zijn zo kort na een bevalling. Gedurende de komende paar dagen moet haar temperatuur weer zakken naar tussen de 38 en 39 graden.

We zijn tot de ontdekking gekomen tijdens het poetsen net dat behalve 'Wit teentje' met zijn (je raad het misschien al :+ ) witte teentjes er ook nog een zwart teefje is met een heel klein wit vlekje op haar borst, en dat er nog een paar hondjes een klein wit vlekje op de zool van hun (voor) pootjes lijken te hebben (zgn Bolo-pads). Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen als ze iets ouder zijn, het levert vast wel mooie voorbeeld foto's op voor bij mijn stukje over kleurfouten op de website :9

Plaatje van Nori die haar kroost inspecteert na de poetsbeurt:
[ link | afbeelding ]

Oh, en misschien nog wel het beste nieuws van de dag; ik ga vanavond gewoon in m'n eigen bed slapen O+ We gaan er om 12 uur en om 3 uur nog even uit om Nori te laten plassen/poepen en te checken dat alles goed gaat, maar oh, wat ga ik lekker slapen straks O+
O+
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_152821606
Zo, ik ben weer bijna helemaal bijgeslapen. Bijna, want uiteraard kon ik gisteravond niet direct in slaap vallen, en toen ik Nori op de camera een beetje paniekerig zag doen en hoorde blaffen ben ik om half 12 weer naar beneden gegaan. Bleek dat ze had gekotst en dat ze haar kots probeerde te begraven in de werpkist :') dus snel papier gepakt om op te ruimen, was het al weer verdwenen :') Dus toen Nori maar laten plassen/poepen en daarna de pupjes bij haar aangelegd, toen was alles weer goed O+ En zo uiteindelijk toch nog een redelijke nacht gehad van 1 uur tot 7 uur.

Vanochtend was Nori helaas nog steeds/alweer wat paniekerig en minder 'zen' dan gistermiddag/avond. Ze ligt wel graag en veel bij de pups en is echt een goede moeder, maar gedraagt zich nog niet echt ontspannen. Als er pups piepen of kreunen wordt ze soms wat zenuwachtig, en ze reageert zich soms af op Rani of Puck als die in haar optiek iets te dicht in haar of de pups buurt komen. Ze piept zelf ook af en toe, of loopt piepend rond, alsof ze niet weet wat er gebeurt of wat ze moet doen. Ook was ze vanochtend weer aan het graven buiten. Misschien heeft ze nog wat last van naweeën, of is het toch gewoon onwennigheid, ik weet het niet. Ik vind het wel erg vervelend voor haar, ik hoop dat ze snel haar zen terug vindt.Vooralsnog lijkt het te helpen om als ze erg onrustig is de pups aan te leggen, dan gaat ze er wel lekker rustig bij liggen.

Voor de zekerheid heb ik nog even gebeld met de DA (niet onze eigen, maar die uit de grote kliniek een stukje verderop waar Nori onder behandeling is geweest) en mijn zorgen besproken (en eclampsie benoemd) maar volgens hem was de kans dat ze dat zou hebben/krijgen heel erg klein gezien haar leeftijd en soepele bevalling. Ze heeft ook geen koorts (gister 39,2 en vanochtend 38,9) en haar uitvloeiing en tepels zijn ook normaal. Volgens hem allemaal geen reden tot zorg, want lichamelijk doet ze het gewoon goed. Hopelijk heeft hij gelijk en maak ik me onnodig zorgen :)

Ze is inmiddels al weer aardig terug geplooid trouwens, zie hier:


Volgens mij is ze al weer bijna net zo zwaar als voor haar dracht. Hopelijk kan ze genoeg eten wegwerken om op gewicht te blijven, te veel afvallen is niet de bedoeling.

De puppy's doen het verder prima, we hebben ze vanochtend weer gepoetst en gewogen en ze groeien allemaal goed. In de 24 uur sinds gister ochtend zijn ze allemaal zo rond de 50 gram aangekomen; de lichtste weegt nu 388 en de zwaarste 509 gram. Ze zijn ook erg tevreden, slapen vaak lekker in de kist, laten zich horen als ze honger hebben, en drinken goed. Vanavond gaan we de mensen op de wachtlijst maar eens inlichten!

Bij nadere inspectie bleek dat van de 8 puppy's er maar 2 helemaal effen (bruin) van kleur zijn. De andere 6 hebben allemaal wel ergens een iets lichter vlekje, waarvan sommige wellicht nog bij gaan kleuren (iets lichtere vlekjes onder de voetjes bij twee bruine hondjes) maar sommigen ook wel permanent lijken te zijn. Naast de witte teentjes en borstvlekje bij het ene bruine reutje vonden we bij de drie zwarte hondjes: een wit borstvlekje bij een zwart teefje, het andere zwart teefje heeft bolopads onder beide voorpootjes en het reutje lijkt ook één bolopad te hebben.

Foto van de bolopad onder het rechter voorpootje van het zwarte teefje met oranje bandje:


Hopelijk is het een voorteken dat deze puppy's net zo mooi en succesvol worden als Banchory Bolo (1915-1927), een beroemde zwarte reu die zowel werk- als exterieurkampioen was in de UK en de naamgever van de Bolo-pads O+ Voor zover ik nu kan vinden zijn deze kleine vlekjes tegenwoordig ook/nog steeds geen diskwalificerende fouten (volgens sommige fokkers zelfs een teken van kwaliteit, gezien de beroemde voorouder die het ook had) dus zou dit een eventuele show- of fokcarrière van de hondjes niet in de weg mogen staan.

Nog een paar plaatjes van vanochtend, na de grote schoonmaak toen alle pups weer schoon waren en in een uitgesopte kist op een schoon vetbed ein-de-lijk weer bij Nori konden drinken:





"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152822768
Volgens mij heb je een glaasje roosvicee nodig *geeft* :*

Het gaat écht goed zo te lezen, niet teveel stressen. Wat een poppies en Nori heeft de bevalling ook uitstekend doorstaan. O+ Nu de mamma-vibe nog wat meer maar dat komt vast goed.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 21 mei 2015 @ 15:01:12 #254
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_152822842
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:23 schreef Miss_Isis het volgende:
Volgens hem allemaal geen reden tot zorg, want lichamelijk doet ze het gewoon goed.
+ 1 ^O^

Ik moest even de Bolo-pads opgooglen :P Weer wat geleerd ;)

Overgeven/diarree is heel normaal een dag na de bevalling. Hoeveel placenta's heeft zij opgegeten?
pi_152824074
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2015 14:59 schreef Cat22 het volgende:
Volgens mij heb je een glaasje roosvicee nodig *geeft* :*

Het gaat écht goed zo te lezen, niet teveel stressen. Wat een poppies en Nori heeft de bevalling ook uitstekend doorstaan. O+ Nu de mamma-vibe nog wat meer maar dat komt vast goed.
't is een beetje de aard van het beestje denk ik, Nori heeft dat licht neurotische kennelijk niet van een vreemde :+ Het komt vooral omdat ik niet zoveel vergelijkingsmateriaal heb, denk ik. Ik weet niet precies wat voor gedrag nog normaal is, en wanneer iets op een probleem kan duiden. Gaat vast wel over als ik straks mijn 10e (of 20-ste, of 50-ste...) nestje heb gefokt :P

quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 15:01 schreef DigitaleDierenArts het volgende:

[..]

+ 1 ^O^

Ik moest even de Bolo-pads opgooglen :P Weer wat geleerd ;)

Overgeven/diarree is heel normaal een dag na de bevalling. Hoeveel placenta's heeft zij opgegeten?
Diarree had ze ook ja, mooi donker groenig-bruin :Y) Niet heel erg hoor, trouwens, geen spuitpoep oid.

En voor zover ik weet heeft ze alle placenta's opgegeten, ze was zo snel met eten dat ik ze niet eens allemaal heb gezien/geteld. Alleen de eerste zag ik duidelijk (toen was ze nog een beetje beduusd van de geboorte) en die heeft ze daarna direct opgegeten. De rest heb ik niet eens gezien, want op het moment dat ik de pup aanpakte om schoon te maken zat Nori al driftig te likken en de vliezen/placenta rechtstreeks vanuit de uitgang naar binnen te slobberen :Y) Dus ja, hopelijk zijn ze er wel allemaal uit nu aangezien ik ook geen extra oxytocine heb laten spuiten na de bevalling... /neuroot :@ Waar merk je het aan als er nog viezigheid achter is gebleven? Stijging van de temperatuur? Welke soort/kleur uitvloeiing zou ze dan krijgen?

Haar eetlust is nu ook nog niet je-van-het, ik moet haar echt motiveren om te eten (wie had dat ooit gedacht :') ) door de andere honden voor haar neus te voeren, dan eet ze wel wat. Scheelt dat ze de KVV zo naar binnen kan slokken, kauwen is niet eens echt nodig.

En nog even mijn eerdere vraag in de herhaling, nu je er toch bent :@ Zou het nut hebben om calciumpillen bij te geven? Want omdat ik me toch ondanks alles nog steeds een klein beetje zorgen maak als ze piept en zenuwachtig doet, en omdat ik dan misschien het gevoel los kan laten dat dat gedrag veroorzaakt wordt door een calcium tekort :@ Of heeft dat ook mogelijke nadelen?
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  donderdag 21 mei 2015 @ 17:32:47 #256
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_152827061
Hoest met Boris? :+
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_152827960
quote:
14s.gif Op donderdag 21 mei 2015 17:32 schreef Qwea het volgende:
Hoest met Boris? :+
Ik heb net je zus aan de lijn gehad, toevallig :P

Gaat goed met alle puppy's! En heb Valerie's advies opgevolgd en een geheime FB groep aangemaakt voor alle mensen die een pup krijgen. We zijn nu nog in het proces van mensen bellen (mijn man belt), en als we mensen gesproken hebben voeg ik ze toe op FB. Dan kunnen we daar foto's delen en afspraken maken voor het kraambezoek enzo. En t.z.t. hopelijk eindelijk de puppycam link plaatsen.

We hebben vandaag ook de geboorteaangifte voor de Raad van Beheer op de bus gegooid, de stamboomnamen zijn dus ook bekend. Voor de geïnteresseerden, de pups gaan heten:

Reutjes:
Enter the Lab A New Way To Walk
Enter the Lab Dance Myself To Sleep
Enter the Lab Monster in the Mirror
Enter the Lab The Colour of Me

Teefjes:
Enter the Lab Happy Thoughts
Enter the Lab Sunny Day
Enter the Lab Everybody's Song
Enter the Lab C is for Cookie <-- voor een bruin teefje dat we zelf houden, roepnaam Cookie. Moeilijkheidje hierbij is dat we met een week of 5 de naam al aan de pup moeten koppelen, en dan weet ik waarschijnlijk nog niet zeker welke van de twee we gaan houden :')

In goed overleg met mijn man hebben we bovenstaande namen gekozen, hij vond het sesamstraat-liedjes thema toch wel een goed idee, dus daar is het bij gebleven. Het zijn allemaal liedjes van de Amerikaanse Sesamstraat, waar we het laatste jaar regelmatig naar geluisterd hebben. Needless to say, de mensen mogen allemaal zelf een roepnaam voor hun pup bedenken. Zoals bv Boris :P
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152828471
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 18:05 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ik heb net je zus aan de lijn gehad, toevallig :P

Gaat goed met alle puppy's! En heb Valerie's advies opgevolgd en een geheime FB groep aangemaakt voor alle mensen die een pup krijgen. We zijn nu nog in het proces van mensen bellen (mijn man belt), en als we mensen gesproken hebben voeg ik ze toe op FB. Dan kunnen we daar foto's delen en afspraken maken voor het kraambezoek enzo. En t.z.t. hopelijk eindelijk de puppycam link plaatsen.

We hebben vandaag ook de geboorteaangifte voor de Raad van Beheer op de bus gegooid, de stamboomnamen zijn dus ook bekend. Voor de geïnteresseerden, de pups gaan heten:

Reutjes:
Enter the Lab A New Way To Walk
Enter the Lab Dance Myself To Sleep
Enter the Lab Monster in the Mirror
Enter the Lab The Colour of Me

Teefjes:
Enter the Lab Happy Thoughts
Enter the Lab Sunny Day
Enter the Lab Everybody's Song
Enter the Lab C is for Cookie <-- voor een bruin teefje dat we zelf houden, roepnaam Cookie. Moeilijkheidje hierbij is dat we met een week of 5 de naam al aan de pup moeten koppelen, en dan weet ik waarschijnlijk nog niet zeker welke van de twee we gaan houden :')

In goed overleg met mijn man hebben we bovenstaande namen gekozen, hij vond het sesamstraat-liedjes thema toch wel een goed idee, dus daar is het bij gebleven. Het zijn allemaal liedjes van de Amerikaanse Sesamstraat, waar we het laatste jaar regelmatig naar geluisterd hebben. Needless to say, de mensen mogen allemaal zelf een roepnaam voor hun pup bedenken. Zoals bv Boris :P
onze kat heet 'Love is unstoppable'

:')

Ik vind de namen leuk ^O^ En het thema ook. Je hebt er echt n verhaal bij :Y
compact en kleverig.
pi_152829745
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2015 18:25 schreef JaniesBrownie het volgende:

[..]

onze kat heet 'Love is unstoppable'

:')

Ik vind de namen leuk ^O^ En het thema ook. Je hebt er echt n verhaal bij :Y
Ja, er zit wel een gedachte achter :Y Mijn man vond dat het thema moest passen bij hoe ons leven op dit moment is. Vandaar de sesamstraat liedjes, want daar is dochter van 2 groot fan van en die hoorden we dus zeer regelmatig op youtube :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152829798
Leuke associatie! Ik ben er niet helemaal in thuis, hoe zit dat nu met rasnamen, kennelnamen, roepnamen etc?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 21 mei 2015 @ 19:07:30 #261
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_152829836
Leuk, leuke prefix ook!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_152830039
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 19:04 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Ja, er zit wel een gedachte achter :Y Mijn man vond dat het thema moest passen bij hoe ons leven op dit moment is. Vandaar de sesamstraat liedjes, want daar is dochter van 2 groot fan van en die hoorden we dus zeer regelmatig op youtube :)
dat vind ik ook n leuke gedachte van je man :Y

leuk als de namen mee evolueren met je leven. Straks kijkt ze my little pony, Twilight, of X-men ofzo :7
Of jullie hebben een liefde voor Duitse crimi's ontwikkeld 8-)

Nee, dat is n grapje, ik vind het oprecht heel leuk om het op die manier te laten ontwikkelen ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door JaniesBrownie op 21-05-2015 19:28:34 ]
compact en kleverig.
  donderdag 21 mei 2015 @ 19:13:57 #263
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_152830075
Je hebt de kennelnaam ( in dit geval de prefix, Enter the lab ) en dan de stamboomnaam. In totaal mag dat dertig letters zijn, ex. spaties :) Roepnaam staat niet op de officiële papieren, die komt meestal later.
Bij Billy is de kennelnaam een suffix, die komt na de stamboomnaam.
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_152830259
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 19:07 schreef oh-oh het volgende:
Leuk, leuke prefix ook!
Oh ja, kut :') Daahaag, anonimiteit :+ :')

Maar, dus, ja. Dat is dus onze kennelnaam. Woordgrapje met onze plaatsnaam en met Laboratorium/Labrador :)

quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2015 19:06 schreef Cat22 het volgende:
Leuke associatie! Ik ben er niet helemaal in thuis, hoe zit dat nu met rasnamen, kennelnamen, roepnamen etc?
Je hebt de kennelnaam (in ons geval dus 'Enter the Lab'), dat is een voor- of achtervoegsel (in ons geval een voorvoegsel) dat voor elke hond die wij gaan fokken altijd hetzelfde is. En het andere deel is de unieke naam van de hond (Annabel/Fikkie/Black Beauty/C is for Cookie, noem maar wat). En de roepnaam is gewoon de naam die mensen zelf bedenken voor hun hond (Max/Gizmo/Bowie/Boris/Nori, etc) :)

edit: wat oh-oh zegt, dus :+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152830541
Helder! ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 21 mei 2015 @ 19:57:13 #266
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_152831681
:D geniaal :D
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_152834165
Supernamen! O+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
pi_152837279
Zo, alles weer schoon en de pups gewassen en gewogen, ze groeien nog steeds super goed O+ Allemaal zitten ze nu (ruim) boven de 400 gram, en we hebben er zelfs al 4 boven de 500 gram. Alle nageltjes zijn voor het eerst bijgeknipt (wat nog wel even een worsteling was) zodat ze Nori's tepels niet kapot krabben, en bijna alle pups zijn hun navelstreng inmiddels ook al kwijt.

En kiek tan:


Dit is misschien wel Enter the Lab C is for Cookie O+ De kleinste van alle pups, nu 414 gram. En zij of haar (eveneens bruine) zusje willen we graag houden O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152837498
Ik zou ze gewoon allemaal houden O+ ;(
Tap tap tap
pi_152837662
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 21:56 schreef CherryLips het volgende:
Ik zou ze gewoon allemaal houden O+ ;(
Daar zou je wel van terug komen als je ziet hoeveel (schoonmaak-)werk het met zich mee brengt denk ik :+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_152837792
Handjevol pupsel O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_152838445
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 21:59 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

Daar zou je wel van terug komen als je ziet hoeveel (schoonmaak-)werk het met zich mee brengt denk ik :+
Ik heb al niet eens tijd en ruimte voor 1 kleine hond :') :D
Maar het lijkt me ontzettend moeilijk om afstand te doen van die hummels.
Tap tap tap
  donderdag 21 mei 2015 @ 22:18:33 #273
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_152838829
Aaaaaahw!!!!! Bolletje wol!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 21 mei 2015 @ 22:22:00 #274
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_152839044
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 15:40 schreef Miss_Isis het volgende:
Stijging van de temperatuur? Welke soort/kleur uitvloeiing zou ze dan krijgen?
Stijging van de temperatuur. Uitvloeiing stinkend en bruin. Groen met placenta geur is gewoon normaal. Alle placenta's opeten van 8 pups = 100% garantie op diarree ;)

Calcium tekort bij een gezonde labrador kan echt niet. Alle extra calcium wat je haar ga geven poept zij gewoon uit (geen extra calcium aan de pups geven trouwens, want tot de leeftijd van +/- 1 jaar kunnen de darmen nog te veel aan calcium absorberen --> meer kans op OCD). Maar als je geruster wordt van haar calciumtabletten te geven doe je dat toch? (zoals ik al gezegd heb, poept zij te veel gewoon uit ;) )

Vrouwen krijgen ook geen extra oxytocine na de geboorte en gaat ook goed he. Nori's lichaam maakt nu haar eigen oxytocine elke keer als zij een pup hoort piepen of melk geeft.

Komt vast en zeker helemaal goed.
  donderdag 21 mei 2015 @ 22:22:38 #275
406821 verified  DigitaleDierenArts
Powered by Beaphar
pi_152839092
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 18:05 schreef Miss_Isis het volgende:
Reutjes:
Enter the Lab A New Way To Walk
Enter the Lab Dance Myself To Sleep
Enter the Lab Monster in the Mirror
Enter the Lab The Colour of Me

Teefjes:
Enter the Lab Happy Thoughts
Enter the Lab Sunny Day
Enter the Lab Everybody's Song
Enter the Lab C is for Cookie
Geniaal! _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')