Had me daar nog niet mee bezig gehouden moet ik zeggenquote:Op vrijdag 24 april 2015 09:56 schreef robin007bond het volgende:
Vinden jullie het ook zo jammer dat systemd LGPL gelicenseerd is in plaats van GPL?
Ik vind het eerlijk gezegd geen fijn idee. Onder een LGPL ben je niet verplicht de source openbaar te maken, maar ondertussen wordt systemd een steeds groter onderdeel van het OS, en krijgt steeds meer functies.quote:Op vrijdag 24 april 2015 09:56 schreef robin007bond het volgende:
Vinden jullie het ook zo jammer dat systemd LGPL gelicenseerd is in plaats van GPL?
Precies, dat zit mij dus ook dwars. Ik vind systemd prima werken en sysvinit was echt wel aan vervanging toe, maar dat het zo gelicenseerd is vind ik wel jammer.quote:Op vrijdag 24 april 2015 11:22 schreef Stratocruiser het volgende:
[..]
Ik vind het eerlijk gezegd geen fijn idee. Onder een LGPL ben je niet verplicht de source openbaar te maken, maar ondertussen wordt systemd een steeds groter onderdeel van het OS, en krijgt steeds meer functies.
Nu zit er natuurlijk meer propietary/closed source stuff in de meeste distro's, maar het init-systeem zou toch open moeten blijven. Het idee van systemd is goed, maar loopt wat mij betreft gruwelijk uit de hand als je dingen als dns- en netwerkmanagement gaat integreren.quote:Op vrijdag 24 april 2015 11:29 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Precies, dat zit mij dus ook dwars. Ik vind systemd prima werken en sysvinit was echt wel aan vervanging toe, maar dat het zo gelicenseerd is vind ik wel jammer.
http://0pointer.de/blog/projects/the-biggest-myths.htmlquote:Op vrijdag 24 april 2015 11:35 schreef Stratocruiser het volgende:
[..]
Nu zit er natuurlijk meer propietary/closed source stuff in de meeste distro's, maar het init-systeem zou toch open moeten blijven. Het idee van systemd is goed, maar loopt wat mij betreft gruwelijk uit de hand als je dingen als dns- en netwerkmanagement gaat integreren.
De distro die ooit bij installatie je root-wachtwoord in voor iedereen leesbaar bestand in plaintext opsloeg wil van Debian-packages af voor meer security.quote:Op vrijdag 24 april 2015 11:51 schreef Stratocruiser het volgende:
Ubuntu wil van .deb af: Ubuntu's Desktop-Next Switching From .DEBs To Snappy
Serieus? Dat is wel erg amateuristisch zeg.quote:Op vrijdag 24 april 2015 18:35 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
De distro die ooit bij installatie je root-wachtwoord in voor iedereen leesbaar bestand in plaintext opsloeg wil van Debian-packages af voor meer security.
http://slashdot.org/story(...)ear-text-with-ubuntuquote:Op vrijdag 24 april 2015 18:52 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Serieus? Dat is wel erg amateuristisch zeg.En dat met Canonical erachter.
Lees jij mijn internethistorie?quote:Op vrijdag 24 april 2015 22:01 schreef robin007bond het volgende:
Gebruikt iemand hier trouwens SyncThing?
https://syncthing.net/
Ik heb er nog niet veel over gelezen. Het zou mooi zijn als je enkele computers enkel toegang zou kunnen geven via een subfolder, zodat het makkelijker is voor groepswerk.
quote:
Vanochtend mijn server al een upgrade gegeven, dat ging flawless zoals gewoonlijk.quote:Op zondag 26 april 2015 19:34 schreef Stratocruiser het volgende:
Debian 8.0 is gereleased https://bits.debian.org/2015/04/jessie-released.html
Nice.quote:Op zondag 26 april 2015 19:34 schreef Stratocruiser het volgende:
Debian 8.0 is gereleased https://bits.debian.org/2015/04/jessie-released.html
Een filesystem gebruiken met (fine-grained) snapshots helpt ook. Ik probeer nu DragonFly uit en daar kan je X-uur aan fine-grained (e.g., 30 seconden) snapshots terughalen. Bij ZFS had ik ook een cron draaien voor snapshots om de X-minuten. btrfs heeft vast iets vergelijkbaars.quote:Op maandag 27 april 2015 21:21 schreef gebrokenglas het volgende:
Een foutje is zo gemaakt zeg. Daarnet wilde ik nog even aan een document werken voor werk morgen. Wilde eerst de boel even opschonen en wat backupfiles weggooien. Dus rm bestand.txt~
En daarna wilde ik de gewone file editten, dus, totaal in de waan dat de vorige een vi van die backupfile was, doe ik pijltje omhoog, backspace, enter.
En weg was 'ie. Mijn quasi belangrijk documentje. Dat was letterlijk even een![]()
Toevallig had ik vanmiddag nog een backup van de hele handel gedraaid (de vorige was alweer 2 weken oud), en die kwam nu even verrassend goed uit. Dus net het bestandje weer teruggezet en ik kan aan de slag. Oef.
Backups hebben is echt geen onzin.
Indeed. https://btrfs.wiki.kernel.org/index.php/Autosnap of zelf doenquote:Op dinsdag 28 april 2015 11:07 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
Een filesystem gebruiken met (fine-grained) snapshots helpt ook. Ik probeer nu DragonFly uit en daar kan je X-uur aan fine-grained (e.g., 30 seconden) snapshots terughalen. Bij ZFS had ik ook een cron draaien voor snapshots om de X-minuten. btrfs heeft vast iets vergelijkbaars.
Als je binnen 31 seconden een snapshot kunt terug zetten, hoef je er maar 2 te bewarenquote:Op dinsdag 28 april 2015 18:12 schreef gebrokenglas het volgende:
Dit is op een mac.
DragonFly heb ik hier nog niet aan de praat gekregen (op virtualbox).
Is elke 30 seconden niet wat erg vaak? Het barst dan toch van de snapshots?
DragonFly is wel leuk om mee te spelen, maar het voelt veel minder als 1 geheel dan FreeBSD en OpenBSD. Het heeft weinig developers en dat merk je (maar Matthew Dillon is geniaal). Waarschijnlijk weer terug naar FreeBSD (laptop). Het liefste zou ik OpenBSD draaien, maar dat trekt chrome/etc. wat minder, plus de filesystem is niet echt ideaal.quote:Op dinsdag 28 april 2015 18:12 schreef gebrokenglas het volgende:
Dit is op een mac.
DragonFly heb ik hier nog niet aan de praat gekregen (op virtualbox).
Je kan het ook wat minder extreem houden idd, en e.g. een kwartier een fine-grained snapshots bijhouden en een aantal snapshots over langere periodes (5 mins, 15 mins, 30 mins, etc.).quote:Is elke 30 seconden niet wat erg vaak? Het barst dan toch van de snapshots?
quote:Storage Series Plans Have Arrived in Amsterdam!
The Vultr.com team is excited to announce that storage plans are now available in Europe! The Amsterdam Storage Series offer the ability to deploy VMs with a generous amount of disk and SSD cache enhanced performance for your big data storage needs.
We are continuing to expand our Storage Series availability to more cities so stay tuned for new locations!
emacs and vim zijn nog steeds mijn favoritete editors.quote:
Dat klopt inderdaad.quote:Op woensdag 29 april 2015 09:43 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
DragonFly is wel leuk om mee te spelen, maar het voelt veel minder als 1 geheel dan FreeBSD en OpenBSD. Het heeft weinig developers en dat merk je (maar Matthew Dillon is geniaal). Waarschijnlijk weer terug naar FreeBSD (laptop). Het liefste zou ik OpenBSD draaien, maar dat trekt chrome/etc. wat minder, plus de filesystem is niet echt ideaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop