christiman | woensdag 25 februari 2015 @ 20:05 |
Hi culiniare FOK!ers, De komende tijd loop ik stage waarvoor ik vroeg weg ben en ben ik regelmatig vrij laat thuis. Door deze lange dagen heb ik daardoor -wat waarschijnlijk wel begrijpelijk is- vaak geen zin meer om nog te gaan koken en al helemaal niet om nog te moeten koken. Ik ben dus op zoek naar een aantal (zeer) snelle gerechten die toch gezond zijn, maar ook te maken zijn met wat langer houdbare ingrediënten, zodat ik niet elke avond weer met het probleem zit nog boodschappen te moeten doen. Ik wil echt voorkomen dat ik verzand in 3x per week 'fastfood' van het station ![]() Dus, wat zijn jullie aanraders/favorieten om te maken als je weinig tijd hebt? | |
Ferrari_Tape | woensdag 25 februari 2015 @ 20:08 |
Broodje kroket. | |
christiman | woensdag 25 februari 2015 @ 20:11 |
Inderdaad erg lekker, maar zeker niet heel gezond en ook geen volwaardige maaltijd, helaas. | |
Hyaenidae | woensdag 25 februari 2015 @ 20:12 |
Pizza of loempia uit de oven/magnetron. Gezond, lekker, snel. | |
DeJori | woensdag 25 februari 2015 @ 20:13 |
Foodpreppen ![]() Invriezen en opwarmen. | |
Awesome_ | woensdag 25 februari 2015 @ 20:35 |
Die broodjes bapao zijn altijd wel lekker en snel. ![]() | |
Ethanolic | woensdag 25 februari 2015 @ 20:37 |
Ik eet altijd een bakje lijnzaad! ![]() | |
christiman | woensdag 25 februari 2015 @ 20:43 |
Dank allemaal voor de suggesties. Dit zijn natuurlijk inderdaad allemaal hele handige zeer snelle opties, die voor een keer zeker een goede optie zijn. Ze zijn echter geen van allen echt een warme maatlijd en bovendien niet echt gezond. Ik zoek meer naar snel klaar te maken maaltijden. Dit wil ik zeker gaan doen tot op zeker hoogte, heb alleen een vriesvak, dat momenteel helemaal vol zit ![]() | |
blow... | woensdag 25 februari 2015 @ 20:55 |
Vis? | |
sanger | woensdag 25 februari 2015 @ 20:58 |
Alleen niet echt gezond. | |
Maxco | woensdag 25 februari 2015 @ 20:58 |
Men neme een zak gemengde wokgroente van 600 gram & twee stukken vlees naar keuze Dan heb je binnen 5 a 10 minuten voor twee dagen gekookt ![]() Helft op je bord helft in een bak in je koelkast Aardappels/rijst optioneel | |
sanger | woensdag 25 februari 2015 @ 20:59 |
Gezond? | |
Hyaenidae | woensdag 25 februari 2015 @ 21:01 |
Vergeet niet dat er ook veel groentes inzitten, vooral in een loempia! | |
-Ciske- | woensdag 25 februari 2015 @ 21:01 |
Ik heb ook alleen een vriesvak. Kook vaak voor 3x ineens, die 2 dagen blijven de leftovers prima goed in de koelkast. Ik maak met name ovenschotels die ik dan in drieën deel. Mijn ervaring is dat ze na een dag zelfs lekkerder zijn. Moet je alleen geen probleem hebben met 3x hetzelfde eten. Zelf geen last van, als ik laat thuis kom heb ik enkel zin in een bord warm eten zonder veel gedoe. | |
Awesome_ | woensdag 25 februari 2015 @ 21:11 |
komt uit China en daar is bijna niemand dik behalve sumoworstelaars hahah ![]() | |
sanger | woensdag 25 februari 2015 @ 21:13 |
![]() | |
sanger | woensdag 25 februari 2015 @ 21:13 |
![]() | |
Red_85 | woensdag 25 februari 2015 @ 21:59 |
Roerbakken? Heel gezond en rete snel. In de tijd dat je de rijst/noodles hebt op staan en hebt gekookt, heb je ook bijvoorbeeld je kip en groente gesneden. Woksausje maken is ook binnen een minuut geregeld. | |
christiman | woensdag 25 februari 2015 @ 22:04 |
Dank allen, ik ga eens kijken wat ik hiermee kan/ga doen ![]() | |
Ethanolic | woensdag 25 februari 2015 @ 22:51 |
je kan ook chinese maaltijd uit de koeling halen van AH erg gezond en lekker! | |
#ANONIEM | woensdag 25 februari 2015 @ 22:55 |
Een zaad-etende hipster die prefab van de appie promoot? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-02-2015 22:55:44 ] | |
Ethanolic | woensdag 25 februari 2015 @ 22:57 |
? hoezo ben ik nouw weer een hipster? | |
Impressme | donderdag 26 februari 2015 @ 04:42 |
Macaroni, gehakt, uien, tomaatblokjes, zout, peper, oregano, knoflookpoeder. Gezond, lekker, zo klaar en het ultieme studentenvoedsel want invriesbaar. Kaas erover, voor degene met geld over ![]() | |
Impressme | donderdag 26 februari 2015 @ 04:47 |
Nog 1 (favoriet hier, bij 2 studenten): Penne, spinazie (a la creme diepvries), ui, kipblokjes (zelf snijden is goedkoper), peper, zout, knoflookpoeder (of vers), cayennepeper. Kaas erover naar keuze. Spinazie ontdooien en als laatste erdoorheen, niet meebakken. Dag of 2 houdbaar. | |
rece | donderdag 26 februari 2015 @ 04:48 |
Joylent.eu werkt top | |
BorisZeGreat | donderdag 26 februari 2015 @ 08:51 |
Kwestie van je diepvries gebruiken lijkt me. Als je in het weekend tijd hebt zou ik een aantal (3-4 x 2 porties) maaltijden klaarmaken zodat je alles in kan vriezen en doordeweeks nog wat afwisseling hebt. Het lijkt me dat je in het weekend wel dat hiervoor kan inruimen? Pasta e.d. kan prima in de diepvries bewaard worden. | |
sanger | donderdag 26 februari 2015 @ 09:01 |
Stamppotten kun je ook prima in het groot maken, invriezen en opwarmen ![]() | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 09:02 |
Pasta alla puttanesca (-> wiki ) is altijd wel een goeie. Zeker aangezien je er ook geen verswaren voor in huis hoeft te hebben, kan gewoon gemaakt worden met spul uit de voorraadkast. Pasta koken. Ondertussen ansjovis laten smelten in een scheut olijfolie in een hete pan, blik tomaten(saus) erbij, kappertjes, olijven, gedroogde oregano en chilipeper erbij. Knoflook, als je het hebt liggen. Pasta door de saus roeren en klaar. ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 09:08 |
En mocht je garnalen in de vriezer hebben (is altijd handig voor een quick fix als avondeten), dit is lekker en snel: http://familystylefood.co(...)rosemary-cannellini/ Met romige cannellinibonen (gewoon uit blik), en rozemarijn. Sowieso, een paar kruidenplantjes in je vensterbank zetten is handig: altijd groen bij de hand en scheelt een hoop boodschappengeld. | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 09:11 |
O, en dit is ook een supersnel en altijd lekker recept: http://smittenkitchen.com(...)nd-mushroom-marsala/ Brood en een zak groene sla erbij, klaar is kees. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 26-02-2015 10:35:49 ] | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 09:13 |
O, en dit maakte ik laatst. Kostte me ongeveer acht minute. Tevens weinig ingredienten voor nodig: http://www.feastingathome(...)h-smoked-salmon.html | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 09:14 |
Mosterdboontjes en kip: ook lekker én in een paar minuten gereed: http://firstweeat.nl/2014(...)t-knoflook-boontjes/ Okee, nu wel klaar. ![]() | |
Awesome_ | donderdag 26 februari 2015 @ 09:33 |
Bij de Albert heijn hebben ze ook van die frikandelbroodjes met saus. Misschien is dat een idee? Twee van die dingen is een volledige maaltijd. | |
_Loki | donderdag 26 februari 2015 @ 10:26 |
Kijk eens naar de 15 minute meals van Jamie Oliver. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en als je een beetje snijtechniek hebt, lukt het je zeker in 15-20min. Goedkoop is het niet altijd want je koopt meer prefab maar ja, kies 2: goedkoop, snel, gezond. | |
LastRequest | donderdag 26 februari 2015 @ 10:37 |
Een gepofte aardappel kan relatief snel (stoomzakken of magnetronbakjes bij de AH iig) en daar kun je van alles op gooien.. Ik doe er meestal witte bonen in tomatensaus bij, en dan chipolataworstjes en wat groente. Je kunt ook iets met romige saus en zalm doen. Toen ik stage liep at ik ook graag pasta pesto, dat is ook zo klaar. Of pasta carbonara. Het scheelt vooral als je niet al te veel ingrediënten hebt waar je iets mee moet doen denk ik. Dit recept vind ik erg lekker en is snel klaar: http://www.ah.nl/allerhan(...)i-met-mascarponesaus Dan sla ik het pellen van de tomaten over, die snij ik gewoon in stukjes. Of evt. een blik tomatenblokjes. | |
Lightweight | donderdag 26 februari 2015 @ 10:55 |
100g havermout, 40g caseine, 2 avocado's, 6 eetlepels pindakaas, 1 banaan, 3 scheppen aardbeien yoghurt ijs, 1 eetlepel olijfolie, 50g brocolli, 900ml halfvolle melk en even blenden. 5 minuten klaar. 2.450 calorieën, waarvan 145g vet/200g koolhydraten en 93,5g eiwitten. Lekker snel en perfect voor in de ochtend! Kan je meegeven aan de kinderen, of even lekker tussendoor. | |
TwinkleStar001 | donderdag 26 februari 2015 @ 14:28 |
Roerbakken is erg makkelijk. Met noodles (klaar in 2 minuten) is supersnel. Mexicaans is ook heel makkelijk en gezond. Ui en paprika snijden, blik bonen, tomaten, mais en kruiden toevoegen. Tortilla warm maken en klaar. Geroosterde groenten / aardappels uit de oven.. Makkelijk te maken, kost wel iets meer wachttijd.. | |
ChildoftheStars | donderdag 26 februari 2015 @ 14:43 |
Ik kook in het weekend vaak voor door de week en dat vries ik in (avond van de voren bakje uit de vriezer en in de magnetron gooien). Dit is vooral lekker met soepen, nasi/bami-achtige gerechten en stamppotten. Verder een snelle salade in elkaar wieberen, wraps als je een keer voor meer kcal wilt gaan of een puntje met 1/4 avocado, eitje en een tomatenslaatje ernaast? Gewoon zorgen dat je die 350gr. groente binnen krijgt en afwisselen. | |
christiman | donderdag 26 februari 2015 @ 14:43 |
Super bedankt voor het meedenken allemaal ![]() Een aantal gerechten kende ik inderdaad al, maar afwisseling is altijd fijn ![]() Zoals ik al zei, wil ik inderdaad veel van tevoren gaan maken en dan invriezen, dat is wel ideaal ![]() ![]() On, en prefab/diepvries maaltijd van de AH zijn op zich wel prima inderdaad, dat doe ik ook wel regelmatig (1x per 1-2 weken), maar kant-en-klaar voedsel is natuurlijk minder gezond dan zelf klaarmaken (als in, niet als je het meerdere keren per week eet) ![]() | |
derLudolf | donderdag 26 februari 2015 @ 15:22 |
Met spekreepjes is goedkoper en lekkerder | |
Buurpoes | donderdag 26 februari 2015 @ 15:31 |
Paddestoelenpasta: Bakje gemengde paddestoelen hakken, uitje snijden, samen in de pan, even bakken dan dan afblussen met witten wijn en slagroom, nog eventjes inkoken tot een drij dikke saus. Met pasta. Kost alles bij elkaar ongeveer een kwartier. Of nasi: kliekje rijst uit de vriezer (evt eerder in de koelkast zetten of even in de magnetron ontdooien), handje vlees (gehakt, varkensreepjes, kipfilet, whatever) ook uit de vriezer. Even een paprika snijden en een ui (voorgesneden groenten zijn niet lang houdbaar helaas), zakje kruidenmix erbij en alles in de pan bij elkaar gooien (volgorde: zie zakje). Wat ook snel is: een aziatische curry. Die currypasta is lang houdbaar. Dus groente kiezen (wat je lekker lijkt) en snijden. Iets van vlees of een ei klaarzetten en een blikje kokosmelk (je hebt ook kleine pakjes als je minder nodig hebt). Dan in een hete wok eerst de curry pasta bakken, vlees erbij, groente en kokos erbij. Als je geen vlees hebt, maar ei (of vis) dan doe je die als laatste. Rijst erbij koken kost dan nog het meeste tijd. Tip: koop een electrische rijstkoker en een tijdschakelaar, 's ochtends klaarzetten en programmeren en dan is je rijst al klaar als je thuis komt! | |
Buurpoes | donderdag 26 februari 2015 @ 15:33 |
In de zomer kun je een goed gevulde couscoussalade/ pastasalade ook prima als maaltijd gebruiken (evt. ook twee dagen achter elkaar). En wat ik ook vaak doe: de ovenschotel voor 'morgen' vanavond na het eten alvast maken (ook bakken), dan hoeft ie alleen maar op te warmen. | |
PluisigNijntje | donderdag 26 februari 2015 @ 16:50 |
Ik moest hier echt om lachen.. "Gezond" ![]() | |
minilot | donderdag 26 februari 2015 @ 16:53 |
Uien en tomaten zijn ook groenten! ![]() | |
Awesome_ | donderdag 26 februari 2015 @ 16:54 |
echt Hé. Allemaal verborgen suikertjes in de macaroni!! | |
Ethanolic | donderdag 26 februari 2015 @ 16:58 |
idd in mijn opinie is iets pas gezond als het een superfood is! | |
wiskundenoob | donderdag 26 februari 2015 @ 17:03 |
Alle wokgroente, salades, filets, eieren, pannrnkoeken en noodles zijn zo bereid. | |
Red_85 | donderdag 26 februari 2015 @ 17:19 |
Euhm, omdat? Wat is in jou ogen dan gezond eten? Ik zie hier niets in wat niet ongezond is namelijk. Pasta: prima voor je koolhydraten Gehakt: proteïnen Uien: tomaten: groente, altijd gezond. Tomaten helemaal Zout: nodig om vocht vast te houden Peper: smaak Oregano: VitamineA & B1, kalium &calcium, fosfor. Knoflook: goed voor hart, bloed en vaten. Leg het me eens uit aub? | |
Ethanolic | donderdag 26 februari 2015 @ 17:36 |
pasta zijn slechte koolhydraten, gehakt bomvol vet, zout is slecht precies om de reden die jij zei Je kan best een groene smoothie maken met spinazie, broccoli quinoa, kaneel, bruine rietsuiker etc etc etc etc | |
#ANONIEM | maandag 2 maart 2015 @ 15:32 |
Sowieso alles bij AH van prefab ( ja ook sandwiches!) en dat in schalen wordt aangeprezen(maaltijden,salades) links laten liggen. Maak het zelf binnen no time en je eet gezonder en lekkerder. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-03-2015 15:33:06 ] | |
vaduz | donderdag 5 maart 2015 @ 21:08 |
Boerenkool | |
cb2013 | zaterdag 14 maart 2015 @ 09:51 |
Sinds een maand maak ik regelmatig zwarte bonen soep. Eventueel te serveren met rijst of brood. | |
cb2013 | zaterdag 14 maart 2015 @ 09:57 |
Neem elke dag een smoothie van. Volle bio yoghury Banaan Rauwe cacao Maca poeder Eventueel kan er nog hempzaad bij doen of andere "superfoods". |