FOK!forum / General Chat / Brinta als ontbijt
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 18:58
Iemand ervaring met een Brinta ontbijt?
Vult dat een beetje goed of heb je een uurtje of twee alweer een rammelende maag?

Ik moet vroeg opstaan. Te vroeg voor een avondmens. Dus ik denk dat lepels Brinta makkelijker naar binnen te werken zijn dan kauwen op boterhammen.
Maar bv om kwart voor zes een bordje Brinta en om half acht een bammetje of liga oid indien dat nodig is.

Ik zie dat ik Brinta Volkoren in de kast heb staan
motorbloempjezondag 22 februari 2015 @ 18:59
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten. Althans, ik stel me voor dat dat laatste zo smaakt.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:00
quote:
9s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten. Althans, ik stel me voor dat dat laatste zo smaakt.
Wat ik me van de ex herinnerde was dat zij het best makkelijk naar binnen kon werken, als een soort van soep.
Blijdoenerzondag 22 februari 2015 @ 19:01
Is Brinta geen babyvoeding? _O-
motorbloempjezondag 22 februari 2015 @ 19:01
quote:
2s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:01 schreef Blijdoener het volgende:
Is Brinta geen babyvoeding? _O-
Nee. Als wel, dan is het kindermishandeling.
kanovinniezondag 22 februari 2015 @ 19:03
Gewoon havermout.
Lucky2Bastardzondag 22 februari 2015 @ 19:03
Flink bord vol maken, goed dik houden, dan moet je het wel een paar uur kunnen redden.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:03 schreef kanovinnie het volgende:
Gewoon havermout.
Ik heb enkel Volkoren Brinta hier in huis nu
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:03 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Flink bord vol maken, goed dik houden, dan moet je het wel een paar uur kunnen redden.
Ik heb alleen kommen ;)

Maar hoeveel eetlepels is veel/voldoende?
Sometimeszondag 22 februari 2015 @ 19:05
Vult prima, is snel klaar en makkelijk vlot naar binnen te werken wanneer je weinig tijd hebt.

Lekker is een kwestie van smaak.
Lucky2Bastardzondag 22 februari 2015 @ 19:06
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:04 schreef Zoev het volgende:

[..]

Ik heb alleen kommen ;)

Maar hoeveel eetlepels is veel/voldoende?
Dat zou ik je niet durven zeggen, ik deed altijd maar wat. Ach, je merkt het vanzelf en kan er altijd meer melk, of brinta bij doen.
Sometimeszondag 22 februari 2015 @ 19:06
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:04 schreef Zoev het volgende:

[..]

Ik heb alleen kommen ;)

Maar hoeveel eetlepels is veel/voldoende?
250-300 ml melk in die kom mikken, opwarmen en dan net zolang Brinta er in blijven gieten terwijl je roert tot het steviger begint te worden.

De eerste paar keer is het te dik, daarna krijg je het kunstje vanzelf door.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:08
quote:
1s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:06 schreef Sometimes het volgende:
250-300 ml melk in die kom mikken, opwarmen en dan net zolang Brinta er in blijven gieten terwijl je roert tot het steviger begint te worden.
Top, ga ik doen!

En dan kun je tot de middag door met een tussendoortje rond tienen of is tussendoor een bammetje eten nog noodzakelijk?
Lucky2Bastardzondag 22 februari 2015 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:08 schreef Zoev het volgende:

[..]

Top, ga ik doen!

En dan kun je tot de middag door met een tussendoortje rond tienen of is tussendoor een bammetje eten nog noodzakelijk?
Ligt er aan wat je die uren doet. Op je krent of fysiek zwaar werk.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Ligt er aan wat je die uren doet. Op je krent of fysiek zwaar werk.
Fysiek toch wel bezig. Verreweg van op de krent zitten achter een pc
Soohrzondag 22 februari 2015 @ 19:14
Let er wel op dat de boel steviger wordt als het afkoelt.
Laat het dus iets vochtig
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:15
Ik heb geen tijd om het te laten afkoelen ;)
Lucky2Bastardzondag 22 februari 2015 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:12 schreef Zoev het volgende:

[..]

Fysiek toch wel bezig. Verreweg van op de krent zitten achter een pc
Stamp je bord dan maar zo vol mogelijk. :D
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:19
Ik kan natuurlijk wel in de ochtend nog eens tussendoor een bammetje eten :)
Of banaan, dat zijn gouden staven!
#ANONIEMzondag 22 februari 2015 @ 19:21
Ik krijg 's ochtends altijd moeilijk eten weg, dus vroeger at ik nog wel eens Brinta. Precies zo dik maken dat je het nog makkelijk door kan slikken, en zo snel mogelijk zo veel mogelijk in je mik gooien. Dan heb je even een tijdje het gevoel dat je veel te veel gegeten hebt, maar je kunt er uren op door.
Sometimeszondag 22 februari 2015 @ 19:26
Ik eet tussen ontbijt en lunch een stuk fruit, zowel bij een dag pc werk als bij fysiek werk.

En opwarmen doe ik tot iets boven eettemperatuur, zodat het na het klaarmaken precies goed is en meteen verwerkt kan worden.

Ook dat is een kwestie van uitproberen. Ik maak 300 ml en dat gaat 100 seconden op 800W in de magnetron.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:28
quote:
1s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:21 schreef Stompzinnig het volgende:
Ik krijg 's ochtends altijd moeilijk eten weg, dus vroeger at ik nog wel eens Brinta. Precies zo dik maken dat je het nog makkelijk door kan slikken, en zo snel mogelijk zo veel mogelijk in je mik gooien. Dan heb je even een tijdje het gevoel dat je veel te veel gegeten hebt, maar je kunt er uren op door.
Dat heb ik ook en dat gevoel moet ik ook hebben!
etuiedelapielzondag 22 februari 2015 @ 19:29
Litertje onbijtdrank van Campina, doe ik al 5 jaar
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:29
Hoe maak je het warm?
Eerst melk en daarna brinta toevoegen of eerst brinta toevoegen en dan de magnetron in?
iDealizondag 22 februari 2015 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:29 schreef etuiedelapiel het volgende:
Litertje onbijtdrank van Campina, doe ik al 5 jaar
Vifit :9
404_Errorzondag 22 februari 2015 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:29 schreef etuiedelapiel het volgende:
Litertje onbijtdrank van Campina, doe ik al 5 jaar
Ja lekker zit vooral veel suiker in. Brinta is veel gezonder.
404_Errorzondag 22 februari 2015 @ 19:32
quote:
2s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:30 schreef iDeali het volgende:

[..]

Vifit :9
8.1 gram suiker per 100ml.
jatochneetochzondag 22 februari 2015 @ 19:32
Ik eet het altijd koud, best wel vloeibaar en met anijshagel erdoor :9~
iDealizondag 22 februari 2015 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:32 schreef 404_Error het volgende:

[..]

8.1 gram suiker
Suiker is niet per se slecht voor je. Je hebt het gewoon nodig.
etuiedelapielzondag 22 februari 2015 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:31 schreef 404_Error het volgende:

[..]

Ja lekker zit vooral veel suiker in. Brinta is veel gezonder.
lekker belangrijk, gemak heeft ook wel iets.
404_Errorzondag 22 februari 2015 @ 19:33
quote:
2s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:33 schreef iDeali het volgende:

[..]

Suiker is niet per se slecht voor je. Je hebt het gewoon nodig.
Maar niet de hele dag en overal in en zeker niet in je ontbijt.
Sometimeszondag 22 februari 2015 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:29 schreef Zoev het volgende:
Hoe maak je het warm?
Eerst melk en daarna brinta toevoegen of eerst brinta toevoegen en dan de magnetron in?
Ik doe het eerste.

Andersom zal vast ook kunnen, maar dan wordt doseren wel lastiger denk ik.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:37
Alles staat klaar voor een Brinta ontbijt in de vroege ochtend :P
Thanks.

Ik dacht dat Brinta iets was voor een uurtje vulling en daarna weer honger.
Maar dat lijkt mee te vallen.

Wat is nu het verschil met gewone Brinta en die wat ik hier heb gevonden: brinta volkoren
iDealizondag 22 februari 2015 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:37 schreef Zoev het volgende:
Alles staat klaar voor een Brinta ontbijt in de vroege ochtend :P
Thanks.

Ik dacht dat Brinta iets was voor een uurtje vulling en daarna weer honger.
Maar dat lijkt mee te vallen.

Wat is nu het verschil met gewone Brinta en die wat ik hier heb gevonden: brinta volkoren
Brinta volkoren lijkt me gezonder.
boyzondermanszondag 22 februari 2015 @ 19:40
quote:
9s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten. Althans, ik stel me voor dat dat laatste zo smaakt.
goed ingedekt
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:40
Misschien vult het meer? Volkoren
boyzondermanszondag 22 februari 2015 @ 19:43
hoeveel eetlepels doen jullie in je kom?
#ANONIEMzondag 22 februari 2015 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:43 schreef boyzondermans het volgende:
hoeveel eetlepels doen jullie in je kom?
Zou niet weten. Ongeveer 400 ml melk en dan net zoveel Brinta tot het lekker dik is maar nog wel makkelijk weg te krijgen is. Net iets dikker dan gewoon drinkbaar meestal. Soms dronk ik het ook, dan net wat minder dus.
boyzondermanszondag 22 februari 2015 @ 19:49
ik doe maar 2 eetlepels het is echt dun dan, zou het net in een glas kunnen doen
maar anders kan ik t ook niet eten
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:49 schreef boyzondermans het volgende:
ik doe maar 2 eetlepels het is echt dun dan, zou het net in een glas kunnen doen
maar anders kan ik t ook niet eten
Dan heb je na uurtje toch weer honger?
boyzondermanszondag 22 februari 2015 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:50 schreef Zoev het volgende:

[..]

Dan heb je na uurtje toch weer honger?
twee uurtjes ja klopt

maar beter dan overslaan denk ik
Sometimeszondag 22 februari 2015 @ 19:52
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:37 schreef Zoev het volgende:
Wat is nu het verschil met gewone Brinta en die wat ik hier heb gevonden: brinta volkoren
Volgens mij is er geen niet-volkoren variant.

Je zult er trouwens wel iets zoets doorheen willen roeren: suiker, zoetstof of honing of zo. Ik eet bijna geen suiker, maar pure Brinta red ik niet.
Jaimy_Lucazondag 22 februari 2015 @ 19:53
quote:
2s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:01 schreef Blijdoener het volgende:
Is Brinta geen babyvoeding? _O-
Dat is Bambix.
Zoevzondag 22 februari 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:51 schreef boyzondermans het volgende:
twee uurtjes ja klopt

maar beter dan overslaan denk ik
Dat sowieso. Ontbijt is belangrijk om de dag te beginnen. Idem als 2 glazen water drinken.
Varg89zondag 22 februari 2015 @ 19:53
quote:
9s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten.
Wijnand_Bierensteinzondag 22 februari 2015 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:00 schreef Zoev het volgende:

[..]

Wat ik me van de ex herinnerde was dat zij het best makkelijk naar binnen kon werken, als een soort van soep.
je moet het naar binnen rammen voordat het echt te soppig wordt, dan is het goed te doen. En met melk natuurlijk.
Lucky2Bastardzondag 22 februari 2015 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:40 schreef Zoev het volgende:
Misschien vult het meer? Volkoren
:Y
Blijdoenerzondag 22 februari 2015 @ 20:06
quote:
1s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:53 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dat is Bambix.
Ohh oke, ik dacht dat dat hetzelfde was, weer iets geleerd.
wuuhtzondag 22 februari 2015 @ 20:12
Oatz+squatz=big gainz
Boca_Ratonzondag 22 februari 2015 @ 20:29
quote:
9s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten. Althans, ik stel me voor dat dat laatste zo smaakt.
:D :D

Ik heb het in een grijs, grijs verleden één keer gegeten en het enige wat ik me inderdaad kan herinneren is dat het naar karton smaakte.

TS, zet 's avonds een kom yoghurt neer. Dan is die 's morgens niet meer koud, dan doe je er müsli bij en dat is volgens mij een stuk lekkerder.
LittleBrowniezondag 22 februari 2015 @ 20:36
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:03 schreef kanovinnie het volgende:
Gewoon havermout.
borbitzondag 22 februari 2015 @ 20:40
quote:
9s.gif Op zondag 22 februari 2015 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta. Alsof je een stuk karton naar binnen slurpt dat drie weken in hoogzomer in een blauwalgsloot heeft liggen rotten. Althans, ik stel me voor dat dat laatste zo smaakt.
Ik vind het zelf wel lekker. Maar de vergelijking met karton gaat best op. Brinta is een uitvinding van een karton fabriek. Het was niet meer winstgevend voor de fabriek om karton te produceren. Op de een of andere manier kwamen ze er achter dat ze ook Brinta konden produceren met hun machines. En op die manier konden ze blijven bestaan. Heb ik ooit gelezen op het internet. Kan het zo gauw niet terug vinden. Maar het lijkt me best mogelijk, denk dat een bord vermalen karton met melk er ongeveer het zelfde uitziet.
borbitzondag 22 februari 2015 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 19:50 schreef Zoev het volgende:

[..]

Dan heb je na uurtje toch weer honger?
Dat is sowieso met brinta wel. Je kunt beter havermout vlokken nemen met melk. Daar kun je uren op door.
BarendWubboJagermanJansenzondag 22 februari 2015 @ 21:27
Brinta klinkt als een lelijke Groningse Boerin :')

Zoiets dus.
fotohoofoma_en_de_kruik.jpg

Nooit gegeten verder, want melk :r
Bami-Pownerzondag 22 februari 2015 @ 21:28
gewoon volkorenbrood met eieren
Aiciuzondag 22 februari 2015 @ 22:12
Ik eet het elke ochtend omdat ik geen brood doot mn strot krijg op de vroege morgen/als ik net wakker ben.

Echt lekker is het niet, je kan er wat extra suiker ingooien maar da's ook weer ongezond.

Maar wel makkelijk 2 min opwarmen en even wegwerken in een minuut :)
killerkip69zondag 22 februari 2015 @ 22:22
haha, Brinta struggles, als ie maar dik is.. :Y) kan je uren op vooruit en slikt lekker weg..of pak 'n pijenburg peperkoekje, nee niet vd ALDI (al zijn die kleintjes wel te doen)
valentijn101zondag 22 februari 2015 @ 22:35
Ipv suiker kun je er ook banaan doorheen doen. Lekker ^O^
graspolder11zondag 22 februari 2015 @ 23:27
Pak t ook elke morgen. 350 a 400ml water, 2 schepjes brinta en 2 schepjes Whey banaan. Even schudden en opdrinken. Gezond en lekker :)
Yiweizondag 22 februari 2015 @ 23:38
Sommigen eten brinta met rozijnen en honing erdoor ;(

Zelf eet ik gebraden kip met spruitjes en aardappelen als ontbijt. En als het echt niet anders kan, volkoren brood met appelstroop en plakjes banaan erop.
Zoevmaandag 23 februari 2015 @ 16:48
Brinta was te dik geworden vanmorgen met mijn slaperige kop. Ik dacht aan dat karton verhaal :P
Honger kwam na ongeveer 3 a 4 uur, dus werkt wel goed
_Joy_maandag 23 februari 2015 @ 16:58
Persoonlijk vind ik havermout lekkerder, en het duurt bij mij echt uren voordat ik daarna weer honger heb.
Te dikke Brinta / havermout vind ik echt niet lekker.
Zoevmaandag 23 februari 2015 @ 17:08
Ook een goede dan om havermout eens te proberen
404_Errormaandag 23 februari 2015 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:08 schreef Zoev het volgende:
Ook een goede dan om havermout eens te proberen
Stuk goedkoper ook heb je al voor 40 cent een halve kilo.
_Joy_maandag 23 februari 2015 @ 18:23
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:08 schreef Zoev het volgende:
Ook een goede dan om havermout eens te proberen
En dan echt heel warm maken en een klein beetje suiker erbij :Y)
fotostartermaandag 23 februari 2015 @ 18:33
quaker-product-cruesli-chocolade-large.png *O* :Y)
Zwappelmaandag 23 februari 2015 @ 18:54
Schaaltje, flikker je fljnk wat brinta in
Zodanig genoeg melk in dat t roerbaar is

2 eetlepels pindakaas

Perfect, optyfen met dat suiker
Sometimesmaandag 23 februari 2015 @ 19:34
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:08 schreef Zoev het volgende:
Ook een goede dan om havermout eens te proberen
Afwisseling is ook wel prettig.

Neem ik mezelf ook al 2 jaar voor :+
Rolandpluutdinsdag 24 februari 2015 @ 17:27
Brinta als ontbijt. Dikke prima!
Skweezerwoensdag 25 februari 2015 @ 12:04
Brinta
kom melk 400ml kleine 2 min op 900W in de magnetron dan brinta erbij en roeren tot het goed is :D
Miss_parapluwoensdag 25 februari 2015 @ 12:37
Mijn vriend heeft al een paar jaar brinta elke ochtend... goed ontbijt en voor de komende uren zit je vol..
Zelf vind ik brinta niet bepaald lekker, maar met wat suiker is het best te eten.
Melk in de magnetron , als dat klaar is wat brinta er bij met dus wat suiker en het is prima.
valentijn101woensdag 25 februari 2015 @ 16:43
quote:
Lekker, maar ik heb snel erna weer honger. Brinta vult langer.
DannyDekowoensdag 25 februari 2015 @ 16:48
40 gr brinta + schepje nesquick en gewoon koude melk. Prima te doen.