De schade zou ook op mij verhaald worden als het veroorzaakt was door een schroevendraaier.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:35 schreef Gunner het volgende:
Waarom is jouw onzorgvuldigheid zijn risico?
Ik begrijp niet zo goed wat je punt is; een schroevendraaier veroorzaakt niet ineens schade ergens aan.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:38 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
De schade zou ook op mij verhaald worden als het veroorzaakt was door een schroevendraaier.
Een auto veroorzaakt ook niet opeens schade ergens aan? Dat heb jij gedaan.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:39 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ik begrijp niet zo goed wat je punt is; een schroevendraaier veroorzaakt niet ineens schade ergens aan.
Ik vermoed dat je in je recht staat. Maar ik vind dat je erg makkelijk 'gewoon zijn eigen bedrijfsrisico' typt. Persoonlijk zou ik er niet aan denken om niet te betalen.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:34 schreef Biefstuk het volgende:
Mag de werkgever de schade wel op mij verhalen of probeert hij nu gewoon onder zijn eigen bedrijfsrisico uit te komen?
Dat is meer een probleem van zijn ex-collega.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:49 schreef DeLepelaar het volgende:
Als u toestaat dat er wordt gerookt op de werkvloer of in de (vracht)auto’s, kunt u daarvoor worden beboet. En aangezien het je collega zijn auto is ben je niet de enige die er in rijd dus verboden.
dit idd,quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:44 schreef Five_Horizons het volgende:
Heb je geen aansprakelijkheidsverzekering?
Op het moment van het voorval was het nog niet een ex-collega en dan geldt:quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:54 schreef Kingstown het volgende:
[..]
Dat is meer een probleem van zijn ex-collega.
Ah, dus zodra ik in mijn auto stap ben ik aan het werk. Nice. Zal het doorgeven.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:40 schreef DeLepelaar het volgende:
Je mag niet roken op je werkplek en aangezien het de auto van de werkgever is mag je daar onder werktijd ook niet roken. Jij bent de veroorzaker. Werkgever staat in zijn recht.
Nope, maar hij heeft wel gelijk. (althans: over dat rookverbod in je leaseauto. Dat heeft hier verder niets mee te maken)quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:58 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Ah, dus zodra ik in mijn auto stap ben ik aan het werk. Nice. Zal het doorgeven.
Woon-werk verkeer valt niet onder werktijd en ook niet onder zakelijk rijden. Als werkgever roken toestaat (of niet verbied) dan mag TS gewoon roken in de auto.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:40 schreef DeLepelaar het volgende:
Je mag niet roken op je werkplek en aangezien het de auto van de werkgever is mag je daar onder werktijd ook niet roken. Jij bent de veroorzaker. Werkgever staat in zijn recht.
Dat je ten aller tijden als je het op een rechtszaak laat aankomen je het zult verliezen want het is verboden om te roken onder werktijd in een cabine van een bedrijfswagen als hij gedeeld is met meerdere mensen ook al roken die zelf ook.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:57 schreef Five_Horizons het volgende:
De relevantie van het rookverbod ontgaat me een beetje?
Waarom roekeloos?quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:00 schreef Chewie het volgende:
[..] dat het onder roekeloos gedrag valt.
Nee in een bedrijfswagen en daar gaat het hier om. Niet in je personenwagen. Nog niet trouwens er zijn wel al landen waarin dat zelfs al verboden is.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:58 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Ah, dus zodra ik in mijn auto stap ben ik aan het werk. Nice. Zal het doorgeven.
Nee, de auto is gedeeld dus mag het niet. En het gaat om een bedrijfswagen.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:00 schreef Chewie het volgende:
[..]
Woon-werk verkeer valt niet onder werktijd en ook niet onder zakelijk rijden. Als werkgever roken toestaat (of niet verbied) dan mag TS gewoon roken in de auto.
Denk wel dat TS moet betalen aangezien ik denk dat het onder roekeloos gedrag valt.
0 uit drie. Ook knap.quote:
Dat maakt voor de aansprakelijkheid helemaal niet uit. Daarom ontgaat de relevantie me ook.quote:als je het op een rechtszaak laat aankomen je het zult verliezen want het is verboden om te roken onder werktijd in een cabine van een bedrijfswagen als hij gedeeld is met meerdere mensen ook al roken die zelf ook.
Dit doet echt zeer....quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:00 schreef DeLepelaar het volgende:
Dat je ten aller tijden als je het op een rechtszaak laat aankomen je het zult verliezen want het is verboden om te roken onder werktijd in een cabine van een bedrijfswagen als hij gedeeld is met meerdere mensen ook al roken die zelf ook.
Dat staat nergens, alleen dat TS de auto van een collega gebruikte en je kunt nog steeds niet stellen dat het op dat moment een werkplek was. Dus roken mag als werkgever dit niet expliciet verboden heeft.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:01 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Nee, de auto is gedeeld dus mag het niet. En het gaat om een bedrijfswagen.
Flikker toch op met dat achterlijke taalnazi gedrag zit hier toch niet op een kleuterforum achterlijke zuignap.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:02 schreef Queller het volgende:
[..]
Dit doet echt zeer....![]()
Te allen tijde
Maar verder denk ik dat ik het met je eens ben; beetje raar dat een werkgever opdraait voor de kosten van de schade als TS iets diet wat niet is toegestaan.
Psies. Hier typen grote mensen. Dus als je moeilijke woorden en uitdrukkingen wilt gebruiken, controleer dan ff of je weet hoe je ze schrijftquote:Op woensdag 11 februari 2015 12:04 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Flikker toch op met dat achterlijke taalnazi gedrag zit hier toch niet op een kleuterforum achterlijke zuignap.
Nee dus want de auto is gedeeld. Dus mag het niet. Ook al vind de werkgever het goed dan is hij ook strafbaar. Ook al roken ze allemaal. Het mag niet.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:03 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dat staat nergens, alleen dat TS de auto van een collega gebruikte en je kunt nog steeds niet stellen dat het op dat moment een werkplek was. Dus roken mag als werkgever dit niet expliciet verboden heeft.
Waar staat dat de auto gedeeld is? Nogmaals het is niet per definitie een werkplekquote:Op woensdag 11 februari 2015 12:05 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Nee dus want de auto is gedeeld. Dus mag het niet. Ook al vind de werkgever het goed dan is hij ook strafbaar. Ook al roken ze allemaal. Het mag niet.
Ah, dus buiten werktijd mag je wel roken op kantoor?quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:00 schreef Chewie het volgende:
[..]
Woon-werk verkeer valt niet onder werktijd en ook niet onder zakelijk rijden. Als werkgever roken toestaat (of niet verbied) dan mag TS gewoon roken in de auto.
Omdat het de auto van zijn collega is is het een gedeelde wagen al leen je hem maar eenmalig maar ik stop er mee het wil niet begrepen worden. Het is verboden klaar. De groeten.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:06 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waar staat dat de auto gedeeld is? Nogmaals het is niet per definitie een werkplek
Niet vergelijkbaar, auto van de zaak is niet per definitie een werkplek, kantoor altijd welquote:Op woensdag 11 februari 2015 12:06 schreef Zelva het volgende:
[..]
Ah, dus buiten werktijd mag je wel roken op kantoor?
Ja stop er maar mee want je reactie slaat helemaal nergens op. Dus als je auto een keer uitleent mag er volgens jouw gelijk niet meer in gerookt worden, wat een grapquote:Op woensdag 11 februari 2015 12:07 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Omdat het de auto van zijn collega is is het een gedeelde wagen al leen je hem maar eenmalig maar ik stop er mee het wil niet begrepen worden. Het is verboden klaar. De groeten.
Je wil het niet begrijpen maar gelijk hebben en dat heb je niet.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:08 schreef Chewie het volgende:
[..]
Ja stop er maar mee want je reactie slaat helemaal nergens op. Dus als je auto een keer uitleent mag er volgens jouw gelijk niet meer in gerookt worden, wat een grap
Eet je wel door tijdens het FOK!ken? Om 13.00 moet je weer op school zijn hè!quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:09 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Je wil het niet begrijpen maar gelijk hebben en dat heb je niet.
**einde**.
Jij claimt iets onzinnigs dus toon het maar aan.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:09 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Je wil het niet begrijpen maar gelijk hebben en dat heb je niet.
**einde**.
quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:41 schreef ikbeneenkiwi het volgende:
Jij brandde een gat van een halve centimeter in de stoel. Gedraag je volwassen en neem je verantwoordelijkheid.
Roker, maar ben het helemaal met je eens.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:25 schreef CRWD het volgende:
Maargoed, menig roker zal daar wel van mening over verschillen
Dan zou ik me maar inlezen als ik jou was (vooropgesteld dat het tijdens werktijd gebeurt). In bepaalde beroepen en tot bepaalde snelheden is de rekening gewoon voor werkgeverquote:Op woensdag 11 februari 2015 11:42 schreef Moccie het volgende:
Als ik geflitst wordt en ik krijg een boete van 100 euro, dan moet de rijder die boete toch betalen? En niet het bedrijf dat achter de auto zit.
Gierig- en eerlijkheid is een wereldprobleem.
Mwah. Roken is iets dat vast niet nodig is om zijn werk te kunnen doen, wat mogelijkerwijs verboden is en wat duidelijk risico's met zich meebrengt.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:27 schreef Wespensteek het volgende:
Het lijkt mij dat dit niet valt onder bewust roekeloos
Het is Woensdagmiddag mevrouw en dan zijn wij kinderen van de basisschool vrij.quote:Op woensdag 11 februari 2015 12:12 schreef CruellaDeVil het volgende:
[..]
Eet je wel door tijdens het FOK!ken? Om 13.00 moet je weer op school zijn hè!
Dus de verkeersboetes betalen door werkgever is blijkbaar ook onzin. In tegenstelling wat hier in dit topic wordt gezegd.quote:Op woensdag 11 februari 2015 15:18 schreef Hallmark het volgende:
Ik heb hem al eens eerder gepost:
http://blog.iusmentis.com(...)heid-van-werknemers/
Blog van een jurist.
Ik vraag me wel eens af hoe leasemaatschappijen aan de bedragen komen. Ik heb het nog pas één keer voor elkaar gekregen een lease-auto in te leveren zónder dat ik achteraf een rekening kreeg...quote:Op woensdag 11 februari 2015 15:31 schreef koffielepel het volgende:
Desalniettemin: jij hebt schuld,.. 600,- vind ik dan wel weer veel.
Dat klopt maar het gaat om schade aan bekleding van een stoel en die is volgens mij niet ontstaan door bewuste roekeloosheid, het zal in elk geval erg lastig te bewijzen zijn door werkgever.quote:Op woensdag 11 februari 2015 13:45 schreef k_man het volgende:
[..]
Mwah. Roken is iets dat vast niet nodig is om zijn werk te kunnen doen, wat mogelijkerwijs verboden is en wat duidelijk risico's met zich meebrengt.
Serieus. Ik heb nu mijn 3e leaseauto en nog niet een keer een rekening gehad.quote:Op woensdag 11 februari 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
[..]
Ik vraag me wel eens af hoe leasemaatschappijen aan de bedragen komen. Ik heb het nog pas één keer voor elkaar gekregen een lease-auto in te leveren zónder dat ik achteraf een rekening kreeg...
Dude.. je richt schade aan aan een anders eigendom. Daar ben je heel simpel gezegd gewoon aansprakelijk voor.. tenzij je toestemming had om die schade te veroorzaken.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:34 schreef Biefstuk het volgende:
Ondanks dat het mijn verantwoordelijkheid is, ben ik niet van mening dat ik moet betalen. Er is nergens in het reglement opgenomen dat je niet mag roken in de auto. Mijn collega rookte ook in de auto.
Met heel simpel ben ik het eens.quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:23 schreef BloedendeVagina het volgende:
Daar ben je heel simpel gezegd gewoon aansprakelijk voor..
Waarschijnlijk een leaseback, geleased bij een extern bedrijf dus. Die schijnen nogal moeilijk te doen. Bij inleveren kun je als je pech hebt zo honderden euro's aftikken voor schades.. Zowel aan het interieur als exterieur dus.quote:Op woensdag 11 februari 2015 14:21 schreef gooddaddy het volgende:
Beetje cheap-ass werkgever die zijn bedrijfsauto's niet goed verzekerd. Als ik een gat in de bekleding van mijn lease-auto brand betaal ik 150 euro eigen risico. Tenzij het onder werktijd gebeurd, want dan betaal ik niets
Nou, dat lijkt me dus niet. Gebruiksschade is schade als gevolg van het gebruik van de auto. Dus een versleten bestuurdersstoel, of een slot dat defect raakt door 2000x de sleutel erin te steken. Maar schade veroorzaakt door je een peuk op de stof laat vallen valt niet onder deze gebruikersschade. Daar ligt de oorzaak niet bij het gebruik van de auto, maar het gedrag van de bestuurder. Terecht dat een l;easebedrijf dus zegt: hier is de rekening, deze mag jij betalen.quote:Op woensdag 11 februari 2015 15:35 schreef 44rdbei het volgende:
Een gat in de bekleding zou je tot onder gebruikssporen kunnen rekenen.
Dit had ik inderdaad ook al gevonden en ik ben me dan ook zeer bewust dat ik volgens de wet helemaal niks hoef te betalen. Alleen mijn werkgever staat erom bekend zelfs eigen risico's te verhalen op de werknemer bij het repareren van een sterretje in de ruit.quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:33 schreef DonJames het volgende:
Mensen, de wet is hier gewoon heel duidelijk over:
1. De werknemer die bij de uitvoering van de overeenkomst schade toebrengt aan de werkgever of aan een derde jegens wie de werkgever tot vergoeding van die schade is gehouden, is te dier zake niet jegens de werkgever aansprakelijk, tenzij de schade een gevolg is van zijn opzet of bewuste roekeloosheid. Uit de omstandigheden van het geval kan, mede gelet op de aard van de overeenkomst, anders voortvloeien dan in de vorige zin is bepaald.
Art. 7:661 BW, eerste lid
TS is niet aansprakelijk voor de schade, ook al heeft hij deze wel veroorzaakt. Tenzij (ik noem maar wat) hij expres z'n peuk uit heeft gedrukt op de bekleding en de werkgever dat kan aantonen.
Natte vingerwerk. Is gewoon iets wat ze in het leven hebben geroepen om net even wat meer aan inkomsten te genereren. Er wordt ook per schadegevalletje gerekend. Per deukje, enz.quote:Op woensdag 11 februari 2015 15:50 schreef Queller het volgende:
[..]
Ik vraag me wel eens af hoe leasemaatschappijen aan de bedragen komen. Ik heb het nog pas één keer voor elkaar gekregen een lease-auto in te leveren zónder dat ik achteraf een rekening kreeg...
Dat is het ook. Ik zou dr ook niet zomaar klakkeloos mee akkoord gaan. Natuurlijk is een gaatje in de bekleding een waardevermindering, maar een waardevermindering van 600 euro lijkt me overdreven veel. Ik zou eens informeren wat herstel kost bij een gespecialiseerd bedrijf. Vast minder dan die 600 euro.quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:39 schreef Biefstuk het volgende:
Mooie is dat ik stage heb gelopen bij de grootste leasemaatschappij van Nederland en ik het bedrag van 600 euro absurd hoog vind. Bij gevallen zoals die van mij werd gewoon het eigen risico ingehouden.
Je hebt dat gat zelf in die stoel gebrand. Dat zal ongetwijfeld niet je intentie zijn geweest, maar het is nu eenmaal gebeurt. Dat lease- en verzekeringsmaatschappijen commercieel zijn en winst maken heeft daar nul komma nul te maken. Los het gewoon op, je bent toch geen kleuterquote:Op woensdag 11 februari 2015 17:02 schreef Biefstuk het volgende:
Offtopic, maar leasebedrijven verdienen veel geld aan afwijkende contracten. Zodra een contract opnieuw gecalculeerd moet worden omdat de kilometrage of looptijd afwijkt wordt er vaak wat extra bij het nieuwe bedrag opgeteld. Omdat het voor de klant niet in te zien is hoe deze calculaties tot stand komen kan hij dit ook niet controleren.
Verder werd er veel geld verdiend op verzekeringen
Anyway, ik wacht het even af. Kan nu alvast zeggen dat ik niet akkoord gaat met het betalen van 600 euro, dit bedrag is bijna een maandsalaris aangezien dit een bijbaan is.
Dit is dus waarom ik die tyfus taalnazi`s zo haat. Uitlokken van mensen. Beste moderator u zij mij niet een " note" moeten geven alhoewel het nu pas mijn 6e is in 3 jaar tijd maar die NSB ers. Gewoon zeggen opzouten met je verbeterdrang dat lokt reacties uit iedereen weet precies wat er staat en wat er bedoelt word. Niet iedereen schrijft perfect Nederlands. U geeft de note dus aan de verkeerde persoon.quote:
quote:Op woensdag 11 februari 2015 17:27 schreef DeLepelaar het volgende:
Dit is dus waarom ik die tyfus taalnazi`s zo haat. Uitlokken van mensen. Beste moderator u zij mij niet een " note" moeten geven alhoewel het nu pas mijn 6e is in 3 jaar tijd maar die NSB ers. Gewoon zeggen opzouten met je verbeterdrang dat lokt reacties uit iedereen weet precies wat er staat en wat er bedoelt word. Niet iedereen schrijft perfect Nederlands. U geeft de note dus aan de verkeerde persoon.
Cool story. Maar maakt voor de aansprakelijkheid geen donder uit.quote:Op woensdag 11 februari 2015 17:38 schreef DeLepelaar het volgende:
Niemand die het wil begrijpen dat het gewoon onder werktijd op weg naar een klant (wat hier het geval is) het gewoon VERBODEN is om te roken in je wagen IN DIT GEVAL. Het gaat hier om een gedeelde bedrijfswagen al is hij maar 1 keer "geleend" het MAG niet. Ook niet als de persoon zelf rookt je bent op dat moment in dienst van je werkgever en ook niet als je werkgever het eventueel wel goed vind. Het mag NIET. Je bent op dat moment op je werkplek in een gedeelde ruimte met een collega of hij nu wel of niet rookt doet niet ter zaken.
quote:Op woensdag 11 februari 2015 17:27 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Dit is dus waarom ik die tyfus taalnazi`s zo haat. Uitlokken van mensen. Beste moderator u zou mij niet een " note" moeten geven alhoewel het nu pas mijn 6e is in 3 jaar tijd maar die NSB ers. Gewoon zeggen opzouten met je verbeterdrang dat lokt reacties uit iedereen weet precies wat er staat en wat er bedoelt wordt. Niet iedereen schrijft perfect Nederlands. U geeft de note dus aan de verkeerde persoon.
Uit deze reactie lees je eigenlijk de slechtheid van de mensheid. Doorzuigen net zolang totdat er iemand er een paar afknalt en dan klagen.quote:
^^ Dat.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:40 schreef DeLepelaar het volgende:
Je mag niet roken op je werkplek en aangezien het de auto van de werkgever is mag je daar onder werktijd ook niet roken. Jij bent de veroorzaker. Werkgever staat in zijn recht.
Je hebt per ongeluk een giftig verslavend middel aangestoken in een voertuig van je werkgever?quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:37 schreef Biefstuk het volgende:
Daarnaast is het niet bewust of met opzet gebeurd, van roekeloosheid is ook geen sprake.
Als je er echt stage hebt gelopen, wist je dat dit soort dingen onder gebruiksschade valt.quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:39 schreef Biefstuk het volgende:
Mooie is dat ik stage heb gelopen bij de grootste leasemaatschappij van Nederland en ik het bedrag van 600 euro absurd hoog vind. Bij gevallen zoals die van mij werd gewoon het eigen risico ingehouden.
Gebruiksschade? Een sigaret equote:Op woensdag 11 februari 2015 18:07 schreef Fer het volgende:
[..]
Als je er echt stage hebt gelopen, wist je dat dit soort dingen onder gebruiksschade valt.
Wordt anders als de half bank geen bekleding meer heeft.
Vind juist dat dit niet onder gebruiksschade gevalt. Dit is niet ontstaan door normaal gebruik. Dit is ontstaan door een externe factor; namelijk een brandende sigaret.quote:Op woensdag 11 februari 2015 18:07 schreef Fer het volgende:
[..]
Als je er echt stage hebt gelopen, wist je dat dit soort dingen onder gebruiksschade valt.
Wordt anders als de half bank geen bekleding meer heeft.
Het is een gat van 0,5cm dat is net zo gebruikschade als een deukje van 0,5cm.quote:Op woensdag 11 februari 2015 18:20 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Gebruiksschade? Een sigaret e
[..]
Vind juist dat dit niet onder gebruiksschade gevalt. Dit is niet ontstaan door normaal gebruik. Dit is ontstaan door een externe factor; namelijk een brandende sigaret.
Zou wat zijn: wordt je auto geleased door een aannemer, krijg je 'm terug onder de mortel, verf en weet ik veel wat. "Gebruiksschade.. Ja, voor de aannemer, maar niet voor een normaal iemand.
Een deukje, een parkeerschade. Dat vind ik eerder onder gebruiksschade vallen, maar dat is ook niet het geval terwijl dat dat soort dingen direct verband houden met de functie van een auto. Daar krijg je echter ook een factuurtje voor..
Het was geen gedeelde bedrijfsauto. Maar bedankt voor je heldere inzichten.quote:Op woensdag 11 februari 2015 17:38 schreef DeLepelaar het volgende:
Niemand die het wil begrijpen dat het gewoon onder werktijd op weg naar een klant (wat hier het geval is) het gewoon VERBODEN is om te roken in je wagen IN DIT GEVAL. Het gaat hier om een gedeelde bedrijfswagen al is hij maar 1 keer "geleend" het MAG niet. Ook niet als de persoon zelf rookt je bent op dat moment in dienst van je werkgever en ook niet als je werkgever het eventueel wel goed vind. Het mag NIET. Je bent op dat moment op je werkplek in een gedeelde ruimte met een collega of hij nu wel of niet rookt doet niet ter zaken.
Ben je nou echt zo achterlijk of moet ik hier serieus op in gaan?quote:Op woensdag 11 februari 2015 18:01 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
^^ Dat.
Sowieso zou ik als werkgever nooit rokers aannemen.
[..]
Je hebt per ongeluk een giftig verslavend middel aangestoken in een voertuig van je werkgever?
Als je nu stopt met roken, heb je die 600 euro er zo uit!
Vind het een perfecte tip andersquote:Op woensdag 11 februari 2015 20:14 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
Ben je nou echt zo achterlijk of moet ik hier serieus op in gaan?
quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:41 schreef ikbeneenkiwi het volgende:
Jij brandde een gat van een halve centimeter in de stoel. Gedraag je volwassen en neem je verantwoordelijkheid.
Dan nog: jij veroorzaakt schade. Hoe/wat/waar doet er niet toe. Jij of je AVP verzekering kan dit aftikken, niet je werkgever.quote:Op woensdag 11 februari 2015 20:07 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
Het was geen gedeelde bedrijfsauto. Maar bedankt voor je heldere inzichten.
Het bedrijf staat financieel op de afgrond dus al mee bezigquote:Op woensdag 11 februari 2015 20:27 schreef JeMoeder het volgende:
Geen probleem natuurlijk. Fijn dat je zelf trots bent op het feit dat je weg komt met vernieling. Ik zou me maar vast voorbereiden op een slecht beoordelingsgesprek en het zoeken naar een nieuwe baan.
Succes.
Lees de rest van het topic even, je staat namelijk een beetje voor gek zo..quote:Op woensdag 11 februari 2015 20:22 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dan nog: jij veroorzaakt schade. Hoe/wat/waar doet er niet toe. Jij of je AVP verzekering kan dit aftikken, niet je werkgever.
Het is een gedeelde bedrijfswagen zodra jij die auto instapt helder licht. En verboden te roken op dat moment. Ook al rookt die collega en vind je werkgever het goed dat je rookt. Jij bent op dat moment in functie in een bedrijfswagen die gedeeld is dus verboden te roken hoe je het went of keert. Het is de wet.quote:Op woensdag 11 februari 2015 20:07 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
Het was geen gedeelde bedrijfsauto. Maar bedankt voor je heldere inzichten.
Zie hier:quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:25 schreef DeLepelaar het volgende:
Het is een gedeelde bedrijfswagen zodra jij die auto instapt helder licht. En verboden te roken op dat moment. Ook al rookt die collega en vind je werkgever het goed dat je rookt. Jij bent op dat moment in functie in een bedrijfswagen die gedeeld is dus verboden te roken hoe je het went of keert. Het is de wet.
quote:Op woensdag 11 februari 2015 17:49 schreef DonJames het volgende:
Cool story. Maar maakt voor de aansprakelijkheid geen donder uit.
Dat maakt het wel zeker maar het wil maar niet begrepen worden of dwarsheid. Deze werkgever staat volledig in zijn recht het te verhalen op de werknemer mits hij een rookverbod heeft ingesteld. Zo niet is hij zelf strafbaar omdat hij zijn werknemers laat roken tijdens werktijd in een bedrijfswagen die gedeeld word door meerdere personen. En dat geld ook voor één keer je collega zijn auto lenen. Het is op dat moment een werkplek naar de klant toe en verboden te roken.quote:
Er is je nu al 400.000x uitgelegd dat het 1 compleet los staat van het ander.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:46 schreef DeLepelaar het volgende:
Dat maakt het wel zeker maar het wil maar niet begrepen worden of dwarsheid. Deze werkgever staat volledig in zijn recht het te verhalen op de werknemer mits hij een rookverbod heeft ingesteld. Zo niet is hij zelf strafbaar omdat hij zijn werknemers laat roken tijdens werktijd in een bedrijfswagen die gedeeld word door meerdere personen. En dat geld ook voor één keer je collega zijn auto lenen. Het is op dat moment een werkplek.
Nee. Het is verboden te roken in een bedrijfswagen waarin andere collega`s rijden tijdens werktijd volgens de wet klaar.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:49 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Er is je nu al 400.000x uitgelegd dat het 1 compleet los staat van het ander.
Je lijkt wel een grammofoonplaat, je herhaalt al sinds pagina 1 dezelfde drogreden.
Zet eens een ander plaatje op. B.v.d.
Ja. Klopt. Ontkent ook niemand.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:50 schreef DeLepelaar het volgende:
Nee. Het is verboden te roken in een bedrijfswagen waarin andere collega`s rijden tijdens werktijd volgens de wet klaar.
Waarom dan want het betreft geen boete wegens het roken in de auto maar het betreft schade aan een stoel?quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:46 schreef DeLepelaar het volgende:
Deze werkgever staat volledig in zijn recht het te verhalen op de werknemer mits hij een rookverbod heeft ingesteld
Wel als deze werkgever aangeeft dat het verboden is te roken in de wagen om die reden/wet dan kan hij procederen wat hij wil maar never nooit winnen.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:52 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ja. Klopt. Ontkent ook niemand.
En dat heeft geen reet te maken met eventuele aansprakelijkheid voor deze schade.
Snap je?
Mijn god ik stop er mee. Laatste bericht. De groeten.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:52 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Waarom dan want het betreft geen boete wegens het roken in de auto maar het betreft schade aan een stoel?
Je naald blijft hangen....quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:54 schreef DeLepelaar het volgende:
Wel als deze werkgever aangeeft dat het verboden is te roken in de wagen om die reden/wet dan kan hij procederen wat hij wil maar never nooit winnen.
quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:52 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Ja. Klopt. Ontkent ook niemand.
En dat heeft geen reet te maken met eventuele aansprakelijkheid voor deze schade.
Snap je?
Nee en ik stop.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:55 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Je naald blijft hangen....
Nog een keer dan maar:
[..]
Ik stel gewoon een vraag, je kunt wel iets beweren maar ik wil graag weten hoe jij dat verband dan ziet. Deze werkgever klaagt niet over het roken namelijk maar over de schade aan de stoel.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:55 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Mijn god ik stop er mee. Laatste bericht. De groeten.
Idd, beetje onehoorlijk met spullen van een ander omgaan en dan gaan klachten, naar het schavot er mee!quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:48 schreef Nightquest777 het volgende:
Sowieso lekker gaan roken in iemand anders zijn leaseauto
K.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:57 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Ik stel gewoon een vraag, je kunt wel iets beweren maar ik wil graag weten hoe jij dat verband dan ziet. Deze werkgever klaagt niet over het roken namelijk maar over de schade aan de stoel.
Ik ben een sukkel en ken al die afkortingen niet en begrijp er dus niet van. Ik heb het hele topic doorgelezen maar nergens kan ik ontdekken waarom het roken leidt tot aansprakelijkheid volgens jou. Maar als je dat niet wil uitleggen vind ik het prima hoor, jij gaat over jouw eigen teksten.quote:
Nee, je praat gewoon poep. Jouw mening staat niet gelijk aan de wet, mocht je dat denken.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:46 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Dat maakt het wel zeker maar het wil maar niet begrepen worden of dwarsheid.
...
Roken in een bedrijfswagen die met meerdere personen gedeeld wordt is verboden. Is dat moeilijk om te begrijpen? JIJ praat poep. Even voor de duidelijkheid ook al rookt die collega ook al heb je de goedkeuring van je werkgever het is en blijft verboden om in werktijd te roken in een wagen waarin je collega`s ook rijden. Ook eenmalig.quote:Op woensdag 11 februari 2015 22:18 schreef DonJames het volgende:
[..]
Nee, je praat gewoon poep. Jouw mening staat niet gelijk aan de wet, mocht je dat denken.
Nee. Ik heb mijn stelling reeds onderbouwd met het relevante wetsartikel. Waar is jouw juridische onderbouwing?quote:Op woensdag 11 februari 2015 22:20 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Roken in een bedrijfswagen die met meerdere personen gedeeld wordt is verboden. Is dat moeilijk om te begrijpen? JIJ praat poep. Even voor de duidelijkheid ook al rookt die collega ook al heb je de goedkeuring van je werkgever het is en blijft verboden om in werktijd te roken in een wagen waarin je collega`s ook rijden. Ook eenmalig.
Dat heb je toch kunnen lezen?quote:Op woensdag 11 februari 2015 22:37 schreef DonJames het volgende:
[..]
Nee. Ik heb mijn stelling reeds onderbouwd met het relevante wetsartikel. Waar is jouw juridische onderbouwing?
waar?quote:Op woensdag 11 februari 2015 22:43 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Dat heb je toch kunnen lezen?
Dat is geen juridische onderbouwing, maar slechts jouw mening. En die is dus onjuist, zie het eerder aangehaalde wetsartikel. Lezen, probeer het eens..quote:Op woensdag 11 februari 2015 22:43 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Dat heb je toch kunnen lezen?
K.quote:Op woensdag 11 februari 2015 23:01 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dat is geen juridische onderbouwing, maar slechts jouw mening. En die is dus onjuist, zie het eerder aangehaalde wetsartikel. Lezen, probeer het eens..
Niet bewust ?quote:Op woensdag 11 februari 2015 16:37 schreef Biefstuk het volgende:
Daarnaast is het niet bewust of met opzet gebeurd, van roekeloosheid is ook geen sprake.
quote:Op donderdag 12 februari 2015 00:33 schreef leolinedance het volgende:
Mag je nou roken in een leaseauto waarvoor je bijtelling betaald en waarin geen andere mensen (mee)rijden?
Zou wel raar zijn als dat niet zou mogen. Zeker buiten werktijd.
Dan zoals al eerder vermeld de persoonlijke aansprakelijkheid voor werknemers.quote:Roken op het werk
Op uw werk mag u alleen roken in aparte rookruimten. Een werkgever kan hiervoor een ruimte inrichten, maar dit is niet verplicht.
Bedrijfsvoertuigen zijn ook werkplekken. Het rookverbod geldt dus ook in leaseauto's en vrachtwagens, ook als er niemand meerijdt. Is het voertuig uw eigendom en rijdt er niemand anders in? Dan geldt het rookverbod niet.
Bron: Rijksoverheid
De enige die kan bepalen of er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid is de rechter. Het feit dat je in strijd met het rookverbod gehandeld hebt zal niet voor je werken, maar ik betwijfel of opzet dan wel bewuste roekeloosheid door dit enkele feit bewezen geacht zal worden (relativiteitsvereiste).quote:De werknemer die bij de uitvoering van de overeenkomst schade toebrengt aan de werkgever of aan een derde jegens wie de werkgever tot vergoeding van die schade is gehouden, is te dier zake niet jegens de werkgever aansprakelijk, tenzij de schade een gevolg is van zijn opzet of bewuste roekeloosheid. Uit de omstandigheden van het geval kan, mede gelet op de aard van de overeenkomst, anders voortvloeien dan in de vorige zin is bepaald.
Maar is de leaseauto eigendom van de leasende persoon?quote:Op donderdag 12 februari 2015 03:34 schreef ElPolloLoco het volgende:
[..]
[quote=]Roken op het werk
Op uw werk mag u alleen roken in aparte rookruimten. Een werkgever kan hiervoor een ruimte inrichten, maar dit is niet verplicht.
Bedrijfsvoertuigen zijn ook werkplekken. Het rookverbod geldt dus ook in leaseauto's en vrachtwagens, ook als er niemand meerijdt. Is het voertuig uw eigendom en rijdt er niemand anders in? Dan geldt het rookverbod niet.
Bron: Rijksoverheid
Leaseauto is altijd eigendom van de leasemaatschappij.quote:Op donderdag 12 februari 2015 03:56 schreef leolinedance het volgende:
Maar is de leaseauto eigendom van de leasende persoon?
Dat houdt dus in dat je in een leaseauto nooit mag roken.quote:Op donderdag 12 februari 2015 09:02 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Leaseauto is altijd eigendom van de leasemaatschappij.
Als het om 'een auto van de zaak' gaat, kan deze ook eigendom zijn van de werkgever. Vaak praat men 'in de volksmond' in beide gevallen over een 'leaseauto'.
Ja hij kan het op je verhalen.quote:Op woensdag 11 februari 2015 11:34 schreef Biefstuk het volgende:
Ondanks dat het mijn verantwoordelijkheid is, ben ik niet van mening dat ik moet betalen. Er is nergens in het reglement opgenomen dat je niet mag roken in de auto. Mijn collega rookte ook in de auto.
Googlen op schade aan bedrijfsauto leert mij dat de werkgever ten allen tijde aansprakelijk is mits er geen sprake is van opzet of roekeloosheid.
Mag de werkgever de schade wel op mij verhalen of probeert hij nu gewoon onder zijn eigen bedrijfsrisico uit te komen?
De wet is: schade onder werktijd = schade voor de baas.quote:Op woensdag 11 februari 2015 21:25 schreef DeLepelaar het volgende:
[..]
Het is een gedeelde bedrijfswagen zodra jij die auto instapt helder licht. En verboden te roken op dat moment. Ook al rookt die collega en vind je werkgever het goed dat je rookt. Jij bent op dat moment in functie in een bedrijfswagen die gedeeld is dus verboden te roken hoe je het went of keert. Het is de wet.
Er is vrij duidelijke jurisprudentie over. Nee, de werkgever kan dit niet verhalen.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 18:54 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Ja hij kan het op je verhalen.
Welke viezerik gaat er nou IN een auto roken
En gebruik dan de asbak, maar die zit in veel auto's niet eens meer in, hetgeen er al op wijst dat je niet in het voertuig behoort te roken.
Kortom: roken in een auto die niet van jou zelf is is asociaal en valt onder opzet/roekeloosheid.
Je ging bewust roekeloos om met je sigaret en de bekleding.
Moet dit echt in een regelement staan??
Staat er ook in dat je niet over de bekleding heen mag pissen?
tenzij opzet of bewuste roekeloosheid.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 19:04 schreef sigme het volgende:
[..]
De wet is: schade onder werktijd = schade voor de baas.
Nee, dan moet het echt héél opzettelijk zijn. Bewust & met opzet schade toebrengen.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 19:06 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
tenzij opzet of bewuste roekeloosheid.
M.i. is hiervan sprake.
Bron: http://www.ar-updates.nl/commentaar/AR_2014_0605quote:De Hoge Raad oordeelt dat de werkgever op grond van artikel 7:611 BW niet-verzekerde schade van meer dan geringe omvang bij het privégebruik van de leaseauto niet op de werknemer kan verhalen, indien deze schade wel gedekt zou zijn bij een gebruikelijke verzekering die alleen geen dekking biedt bij opzet en roekeloosheid. Op grond van goed werkgeverschap is de werkgever dus aansprakelijk voor door slordigheid van de werknemer veroorzaakte schade die is ontstaan tijdens privégebruik van de leaseauto.
Dus jij denkt dat hij in de auto is gestapt en een peuk op heeft gestoken met de gedachte 'Laat ik vandaag eens fijn een gat in de bekleding gaan branden' of zelfs maar 'Nou loop ik wel een heel klein kansje dat er iets mis gaat en de bekleding gaat naar de klote'?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 19:06 schreef Ferrari_Tape het volgende:
tenzij opzet of bewuste roekeloosheid.
M.i. is hiervan sprake.
wat een instelling van je zeg. Mijn god!quote:Op woensdag 11 februari 2015 20:24 schreef Biefstuk het volgende:
Ik ga niks betalen, juridisch gezien heeft hij geen poot om op te staan. Was alleen benieuwd naar jullie reacties
Niet meer dan normaal hoor. Als ik door mijn fout een ongeval veroorzaak zeg ik ook niet tegen de verzekering 'Laat maar zitten, mijn fout, ik betaal zelf wel... '.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:11 schreef VVDer het volgende:
wat een instelling van je zeg. Mijn god!
Ik vind het ontduiken van je verantwoordelijkheid. Als de verzekering betaald, prima, maar dan zal er waarschijnlijk nog steeds een eigen risico van kracht zijn. Laffe actie om te zeggen "Ik ga niks betalen bla bla bla"quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:34 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Niet meer dan normaal hoor. Als ik door mijn fout een ongeval veroorzaak zeg ik ook niet tegen de verzekering 'Laat maar zitten, mijn fout, ik betaal zelf wel... '.
Jij zegt dat uiteraard wel. Toch?
TS was in een bedrijfswagen op weg naar een klant. Als zijn werkgever echt kwaad wil en het op een rechtzaak laat aankomen kan het hem nog duur komen te staan:quote:Op vrijdag 13 februari 2015 20:25 schreef Maax het volgende:
Ok, als ts ipv aan het roken nou een hele maaltijd aan het nuttigen was, dat per ongeluk gemorst heeft en de daaruit ontstaande vlek kan er niet uitgewassen worden?
Is ts dan ook aansprakelijk? Een auto is immers geen eetkamer.
Wel met de gedachte: zo, ik ga lekker roken. Dat dat smerig is en dat een auto waarin gerookt minder opbrengt bij een eventuele verkoop neem ik op de koop toe.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 19:19 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dus jij denkt dat hij in de auto is gestapt en een peuk op heeft gestoken met de gedachte 'Laat ik vandaag eens fijn een gat in de bekleding gaan branden' of zelfs maar 'Nou loop ik wel een heel klein kansje dat er iets mis gaat en de bekleding gaat naar de klote'?
Really?
Doen we het anders.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:36 schreef VVDer het volgende:
Ik vind het ontduiken van je verantwoordelijkheid. Als de verzekering betaald, prima, maar dan zal er waarschijnlijk nog steeds een eigen risico van kracht zijn. Laffe actie om te zeggen "Ik ga niks betalen bla bla bla"
Misschien dat de werkgever het niet kan verhalen, maar de collega misschien wel als deze voor de schade opdraait. De schade die TS heeft veroorzaakt.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:36 schreef VVDer het volgende:
[..]
Ik vind het ontduiken van je verantwoordelijkheid. Als de verzekering betaald, prima, maar dan zal er waarschijnlijk nog steeds een eigen risico van kracht zijn. Laffe actie om te zeggen "Ik ga niks betalen bla bla bla"
Niet handsfree bellen moet per direct een boete op komen te staan van 1500,-quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:52 schreef BloedendeVagina het volgende:
Wel met de gedachte: zo, ik ga lekker roken. Dat dat smerig is en dat een auto waarin gerookt minder opbrengt bij een eventuele verkoop neem ik op de koop toe.
Wordt tijd dat roken in de auto eens aangepakt wordt en daar wetgeving voor komt. Net als bellen in de auto. Dat moet ook handsfree. Zou met roken ook verplicht moetne worden. Dat is alleen een andere discussie.
Bij beiden heb je de handen niet vrij en ben je niet volledig gefocussed op het verkeer. Die sigaret moet je afkloppen, aansteken en houdt je tijden het roken veelvuldg in je hand.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Niet handsfree bellen moet per direct een boete op komen te staan van 1500,-
Wat roken en niet handsfree bellen met elkaar te maken hebben weet ik ff niet.
agreequote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:56 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Misschien dat de werkgever het niet kan verhalen, maar de collega misschien wel als deze voor de schade opdraait. De schade die TS heeft veroorzaakt.
Mijn idee is dat de collega dus wel degelijk de schade kan verhalen op TS en dat ie dan alsnog kan dokken.
laat je zelf gedraaide unit vallen en paniek op de weg. Op het uit het raam gooien van peuken moet een tokkie boete staan van euro 1500+quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Niet handsfree bellen moet per direct een boete op komen te staan van 1500,-
Wat roken en niet handsfree bellen met elkaar te maken hebben weet ik ff niet.
Jij rookt niet zo te lezen, dus je praat over iets waar je nul komma nul ervaring mee hebt.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 22:00 schreef BloedendeVagina het volgende:
Bij beiden heb je de handen niet vrij en ben je niet volledig gefocussed op het verkeer. Die sigaret moet je afkloppen, aansteken en houdt je tijden het roken veelvuldg in je hand.
Lulverhaal: De schade kan ook niet op de collega worden verhaald, want er is bij die collega (ook) geen sprake van opzet of bewuste roekeloosheid.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:56 schreef BloedendeVagina het volgende:
Misschien dat de werkgever het niet kan verhalen, maar de collega misschien wel als deze voor de schade opdraait. De schade die TS heeft veroorzaakt.
Mijn idee is dat de collega dus wel degelijk de schade kan verhalen op TS en dat ie dan alsnog kan dokken.
Waarom zou je die laten vallen? Gebeurt mij nooit. Nou ja, soms wel, als ik een bakkie teveel op heb, maar dan zit ik niet in de auto he.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 22:08 schreef VVDer het volgende:
laat je zelf gedraaide unit vallen en paniek op de weg. Op het uit het raam gooien van peuken moet een tokkie boete staan van euro 1500+
Tenzij je private lease doet, en de lease maatschappij zelf het niet verboden heeft.quote:Op donderdag 12 februari 2015 20:54 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Dat houdt dus in dat je in een leaseauto nooit mag roken.
Een ongeval veroorzaak je niet bewust.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:34 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Niet meer dan normaal hoor. Als ik door mijn fout een ongeval veroorzaak zeg ik ook niet tegen de verzekering 'Laat maar zitten, mijn fout, ik betaal zelf wel... '.
Jij zegt dat uiteraard wel. Toch?
Ach, TS kan eerdaags zijn baantje vaarwel zeggen als hij zich zo asociaal gedraagt en opstandig gedraagt jegens zijn werkgever.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:36 schreef VVDer het volgende:
[..]
Ik vind het ontduiken van je verantwoordelijkheid. Als de verzekering betaald, prima, maar dan zal er waarschijnlijk nog steeds een eigen risico van kracht zijn. Laffe actie om te zeggen "Ik ga niks betalen bla bla bla"
Een gat in je bekleding branden doe je niet bewust hoor. Net als een ongeval veroorzaken. Als jij in de auto stapt neem jij overigens bewust het risico op een ongeval op de koop toe. En die kans is vele malen groter dan het branden van een gat in je bekleding.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 23:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Een ongeval veroorzaak je niet bewust.
Roken in de auto wel.
Een goed werknemer rookt niet in een auto die niet zijn eigendom is. Klaar.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 23:38 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Een gat in je bekleding branden doe je niet bewust hoor. Net als een ongeval veroorzaken. Als jij in de auto stapt neem jij overigens bewust het risico op een ongeval op de koop toe. En die kans is vele malen groter dan het branden van een gat in je bekleding.
quote:Op vrijdag 13 februari 2015 23:41 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Een goed werknemer rookt niet in een auto die niet zijn eigendom is. Klaar.
Die smilie sloeg op het feit dat je net als de rest van je posse dingen aanhaalt die werkelijk geen reet met de aansprakelijkheid te maken hebben.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 23:44 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ok blijkbaar ben jij wel een ordinair sujet.
Nee, want wet & jurisprudentie.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 20:25 schreef Maax het volgende:
Ok, als ts ipv aan het roken nou een hele maaltijd aan het nuttigen was, dat per ongeluk gemorst heeft en de daaruit ontstaande vlek kan er niet uitgewassen worden?
Is ts dan ook aansprakelijk? Een auto is immers geen eetkamer.
Dát ben ik nou helemaal met je eens. Alleen is het de baas die z'n verantwoordelijkheid ontduikt. Díe had zich kunnen verzekeren en koos ervoor dat niet te doen. Werknemer kiest niks maar krijgt wel het risico in z'n mik geschoven? En de baas kiest dan voor "Ik ga niks betalen bla bla bla" en verhaalt het wel op iemand die geen keus had. Oh ja, en als professioneel werkgever wéét ik natuurlijk hoe het zit maar ik ga lekker niks betalen en zet een werknemer onder druk. Wel zo makkelijk.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:36 schreef VVDer het volgende:
[..]
Ik vind het ontduiken van je verantwoordelijkheid. Als de verzekering betaald, prima, maar dan zal er waarschijnlijk nog steeds een eigen risico van kracht zijn. Laffe actie om te zeggen "Ik ga niks betalen bla bla bla"
Werkgever mag toch verwachten dat zijn personeel verantwoordelijk met de auto omgaat en geen schade veroorzaakt welke zijn ontstaan uit wettelijk verboden handelingen.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 05:00 schreef sigme het volgende:
[..]
Dát ben ik nou helemaal met je eens. Alleen is het de baas die z'n verantwoordelijkheid ontduikt. Díe had zich kunnen verzekeren en koos ervoor dat niet te doen. Werknemer kiest niks maar krijgt wel het risico in z'n mik geschoven? En de baas kiest dan voor "Ik ga niks betalen bla bla bla" en verhaalt het wel op iemand die geen keus had. Oh ja, en als professioneel werkgever wéét ik natuurlijk hoe het zit maar ik ga lekker niks betalen en zet een werknemer onder druk. Wel zo makkelijk.
Tsja. Begrip opbreng is sympathiek, maar geen onterecht in rekening gebrachte 600 euro waard.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 07:09 schreef hottentot het volgende:
[..]
Werkgever mag toch verwachten dat zijn personeel verantwoordelijk met de auto omgaat en geen schade veroorzaakt welke zijn ontstaan uit wettelijk verboden handelingen.
Daarbij had het TS gesierd als deze schade gelijk gemeld zou zijn, ook doordat dit niet gebeurd is kan ik wel enig begrip voor de werkgever opbrengen.
Welke verzekering dekt verboden handelingen?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 05:00 schreef sigme het volgende:
Alleen is het de baas die z'n verantwoordelijkheid ontduikt. Díe had zich kunnen verzekeren en koos ervoor dat niet te doen.
spijker, kopquote:Op zaterdag 14 februari 2015 09:56 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Welke verzekering dekt verboden handelingen?
Serieusquote:Op vrijdag 13 februari 2015 22:53 schreef hottentot het volgende:
[..]
Tenzij je private lease doet, en de lease maatschappij zelf het niet verboden heeft.
Teringquote:Op zaterdag 14 februari 2015 10:41 schreef 75020 het volgende:
Wat een discussie.![]()
Ik heb vroeger ook gerookt en elke roker weet dat als je een sigaret rookt er altijd wel een kans is dat er iets van af kan vallen dat brandschade kan veroorzaken.
Met die wetenschap haalde ik het nooit in mijn hoofd om een sigaret op te steken in een auto of in een huis van een ander. Ik wilde het risico niet lopen en ik kon best even zonder sigaret.
TS heeft bewust het risico genomen en was zo slap om niet eventjes maar niet te roken in een auto dat niet van hem is.
Dat ie nu zijn voor zijn verantwoordelijkheid weg wilt duiken maakt hem voor mij nu helemaal een ruggegraatloze slappe zak.
Private lease: Lease is niets meer dan huur, en de verhuurmaatschappij bepaalt de regels.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 10:39 schreef leolinedance het volgende:
[..]
SerieusIk mag dus niet roken in mijn leaseauto in mijn vrije tijd
![]()
Het moet niet gekker worden
Jouw baas heeft een goeie aan je, mijne heeft echter liever werknemers met een ruggengraat.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 11:44 schreef deezler het volgende:
De TS is niet aansprakelijk, maar kan misschien beter wel gewoon betalen, hij heeft de schade immers wel gewoon veroorzaakt. Tenzij hij niet erg gehecht is aan zijn baan. Als ik het verhaal zo lees dan wordt een weigering om te betalen mogelijk niet erg gewaardeerd door de baas. En dat soort negatieve ervaringen met een werknemer kan altijd terugkomen in toekomstige functioneringsgesprekken of onderhandelingen over contractverlengingen of slarisverhogingen. Waardoor je je nu onder die rekening uitlult, maar het je uiteindelijk meer gaat kosten.
Het ging hier om de baas van TS, niet om mijn baas. Mijn baas is hier waarschijnlijk gewoon voor verzekerd. Heb tenminste nog geen collega gehoord die iets zelf moest betalen.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:45 schreef koffielepel het volgende:
[..]
Jouw baas heeft een goeie aan je, mijne heeft echter liever werknemers met een ruggengraat.
Wat gebeurt er als je per ongeluk je koffie laat vallen en je bestuurdersstoel, of het tapijt op kantoor zit vol vlekken?
Het ging mij erom dat je je niet op je kop moet laten zitten door je baas omdat je bang bent voor negatieve beoordelingsgesprekken. Het moet uiteindelijk wel redelijk en eerlijk zijn en dat is hier de discussie.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:57 schreef deezler het volgende:
[..]
Het ging hier om de baas van TS, niet om mijn baas. Mijn baas is hier waarschijnlijk gewoon voor verzekerd. Heb tenminste nog geen collega gehoord die iets zelf moest betalen.
Ben ik met je eens, maar de baas is uiteindelijk wel degene die beslist of jij mag blijven. En als je zoals ts, een baas hebt die je dit soort rekening graag zelf laat betalen, of dat nu wettelijk mag of niet, dan heb je waarschijnlijk ook geen baas die liever werknemers heeft met ruggengraat.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 13:10 schreef koffielepel het volgende:
[..]
Het ging mij erom dat je je niet op je kop moet laten zitten door je baas omdat je bang bent voor negatieve beoordelingsgesprekken. Het moet uiteindelijk wel redelijk en eerlijk zijn en dat is hier de discussie.
Nogmaals; de toenmalige bestuurder is verantwoordelijk en is daar niet op aangesproken. Was dat wel zo geweest dan had het toen met ts geregeld moeten worden.
Uiteindelijk heeft ts de brandplek wél verantwoord en het zou hem sieren deze verantwoordelijkheid te nemen.
Dat gezegd hebbende; 600,- is buitenproportioneel.
Is dat een wetsartikel of jouw irrelevante mening?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 23:41 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Een goed werknemer rookt niet in een auto die niet zijn eigendom is. Klaar.
Schade onder werktijd = kosten voor de baas. Simpel. En als dit akkefietje je je baan kan kosten, moet je misschien werk zoeken waarbij je werkgever wel een normaal functionerende bovenkamer heeft.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 11:44 schreef deezler het volgende:
De TS is niet aansprakelijk, maar kan misschien beter wel gewoon betalen, hij heeft de schade immers wel gewoon veroorzaakt. Tenzij hij niet erg gehecht is aan zijn baan. Als ik het verhaal zo lees dan wordt een weigering om te betalen mogelijk niet erg gewaardeerd door de baas. En dat soort negatieve ervaringen met een werknemer kan altijd terugkomen in toekomstige functioneringsgesprekken of onderhandelingen over contractverlengingen of slarisverhogingen. Waardoor je je nu onder die rekening uitlult, maar het je uiteindelijk meer gaat kosten.
Tering man, wat een deurmat ben jij.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 14:05 schreef deezler het volgende:
[..]
Ben ik met je eens, maar de baas is uiteindelijk wel degene die beslist of jij mag blijven. En als je zoals ts, een baas hebt die je dit soort rekening graag zelf laat betalen, of dat nu wettelijk mag of niet, dan heb je waarschijnlijk ook geen baas die liever werknemers heeft met ruggengraat.
Dus komt het voor ts mogelijk toch neer op de vraag: Hoe graag werk je daar?
quote:Op zaterdag 14 februari 2015 08:12 schreef sigme het volgende:
[..]
Tsja. Begrip opbreng is sympathiek, maar geen onterecht in rekening gebrachte 600 euro waard.
En ik heb eigenlijk geen begrip voor het onterecht in rekening brengen van 600 euro. Werkgever die dergelijke bedragen ten onrechte op een werknemer probeert te verhalen, zet werknemers onder een zéér onaangename druk. Als het je baas niet was, zou het afperserij of oplichting heten.
En verder maakt het alleen maar uit of de schade is ontstaan door opzet of niet. Dat het door roken komt is niet relevant, verwijzen naar een wettelijk verbod daarop daarmee een drogreden.
En jij dan?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:09 schreef TC03 het volgende:
[..]
Tering man, wat een deurmat ben jij.
Da's toch schandalig? De werkgever komt totaal onterecht geld bij een werknemer claimen, en dan moet die uit angst voor z'n baan maar toegeven?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 14:05 schreef deezler het volgende:
[..]
Ben ik met je eens, maar de baas is uiteindelijk wel degene die beslist of jij mag blijven. En als je zoals ts, een baas hebt die je dit soort rekening graag zelf laat betalen, of dat nu wettelijk mag of niet, dan heb je waarschijnlijk ook geen baas die liever werknemers heeft met ruggengraat.
Dus komt het voor ts mogelijk toch neer op de vraag: Hoe graag werk je daar?
Ik zeg niet dat het terecht is, integendeel. In de praktijk sta je als werknemer in je recht als je zoiets weigert. Maar gelijk hebben, en het in de praktijk ook krijgen, dat is niet hetzelfde.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:12 schreef sigme het volgende:
[..]
Da's toch schandalig? De werkgever komt totaal onterecht geld bij een werknemer claimen, en dan moet die uit angst voor z'n baan maar toegeven?
En de meesten hier vinden het geheel terecht.
Je vergeet dat die 600 euro ook bonus o.i.d. van alle personeelsleden zou kunnen zijn. Maar omdat TS zo nodig z'n verslavende middelen via z'n longen uit giftige rook wil filteren, denkt TS dat-ie z'n werkgever wel even op kosten kan jagen.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 15:10 schreef TC03 het volgende:
De werkgever is diegene die zijn verantwoordelijkheid probeert af te schuiven op de werknemers. Hondsbrutaal.
Ik vind het eerderquote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:12 schreef sigme het volgende:
En de meesten hier vinden het geheel terecht.
Wat is er raar aan om de wet te respecteren?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:38 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Ik vind het eerderdat jij het opneemt voor TS ?
Hij brand een gat in de bekleding van de auto van zijn werkgever, en dan vind hij het raar dat hij betalen moet
Omdat het een sigaret betreft ga je meteen lopen trollen. Maar wat nou als het gewoon een koffievlek was, zou je dan ook zo agressief argumenteren?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:16 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Je vergeet dat die 600 euro ook bonus o.i.d. van alle personeelsleden zou kunnen zijn. Maar omdat TS zo nodig z'n verslavende middelen via z'n longen uit giftige rook wil filteren, denkt TS dat-ie z'n werkgever wel even op kosten kan jagen.
Ja, dat is zeker raar. Hij deed het immers niet expres.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:38 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Ik vind het eerderdat jij het opneemt voor TS ?
Hij brand een gat in de bekleding van de auto van zijn werkgever, en dan vind hij het raar dat hij betalen moet
Goed, even nieuwsgierig dan:quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:08 schreef sigme het volgende:
Wat is er raar aan om de wet te respecteren?
De wet is héél duidelijk hierover hoor. Kosten zijn voor de werkgever.
Aan alles hangt een risico vast. Koffie voor je collega's halen en deze per ongeluk over een computer en dure kleding gooien kan ook gebeuren.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Het gat branden deed hij niet expres, maar de sigaret aansteken wel.
En daar hangt een zeker risico aan vast.
Zie je geen verschil tussen iets wat mag, en iets wat niet mag?!quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:15 schreef TC03 het volgende:
Omdat het een sigaret betreft ga je meteen lopen trollen. Maar wat nou als het gewoon een koffievlek was, zou je dan ook zo agressief argumenteren?
Wat?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:45 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Zie je geen verschil tussen iets wat mag, en iets wat niet mag?!
Blijf je nou komen met kromme argumenten?quote:Daarbij is koffie knoeien in de auto ook nogal onnodig... Beperk je gewoon tot het verkeer.
Ja, ik vind het terecht dat een schade van 600 euro doorberekend wordt aan de werknemer omdat die werknemer per se in zn auto moest roken. En door dat achterlijke gedrag schade veroorzaakt aan de autobekleding.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:12 schreef sigme het volgende:
[..]
Da's toch schandalig? De werkgever komt totaal onterecht geld bij een werknemer claimen, en dan moet die uit angst voor z'n baan maar toegeven?
En de meesten hier vinden het geheel terecht.
Dus je vind het terecht om de wet en de afweging van de rechter terzijde te schuiven?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:58 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Ja, ik vind het terecht dat een schade van 600 euro doorberekend wordt aan de werknemer omdat die werknemer per se in zn auto moest roken. En door dat achterlijke gedrag schade veroorzaakt aan de autobekleding.
Kijk, het is simpel. Door te roken nam ie dat risico. Had ie niet gerookt, had ie geen schade gehad aan die auto.
En wat ook simpel is: weigeren die 600 euro te betalen en een soortgelijke stoel kopen en inbouwen voordat je je de auto inlevert. Of die leasetoko erop wijzen dat die 600 euro buitenproportioneel hoog is.
Doet niet terzake. Is het opzettelijk schade toebrengen of niet. Onhandigheid, ongelukje, domheid; dat is allemaal niet opzettelijk.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Het gat branden deed hij niet expres, maar de sigaret aansteken wel.
En daar hangt een zeker risico aan vast.
Ja.quote:[..]
Goed, even nieuwsgierig dan:
Als ik met mijn prive auto iets krijg terwijl ik onder werktijd rijd, moet de werkgever dan ook de schade vergoeden ?
Welk wetsartikel? Ben ik wel benieuwd naar.. Of welk stukje jurisprudentie.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:08 schreef sigme het volgende:
[..]
Wat is er raar aan om de wet te respecteren?
De wet is héél duidelijk hierover hoor. Kosten zijn voor de werkgever.
Vind je het "" om de wet te volgen?
90% van de ongelukken met auto's zal ook niet express zijn. Maar stoppen om de schade van de tegenpartij te vergoeden dan?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:15 schreef TC03 het volgende:
[..]
Ja, dat is zeker raar. Hij deed het immers niet expres.
Stoppen met schade vergoeden? Daar gaat het niet om. Het gaat erom wie er aansprakelijk is, en dat is in dit geval de werkgever. Tering zeg, hoe moeilijk kan het zijn om dit te begrijpen?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:06 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
90% van de ongelukken met auto's zal ook niet express zijn. Maar stoppen om de schade van de tegenpartij te vergoeden dan?
Er zijn situaties waarop je je baas idd kan aanspreken. Een en ander is wel afhankelijk van de omstandigheden, maar uitgesloten is het zeker niet.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 17:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Het gat branden deed hij niet expres, maar de sigaret aansteken wel.
En daar hangt een zeker risico aan vast.
[..]
Goed, even nieuwsgierig dan:
Als ik met mijn prive auto iets krijg terwijl ik onder werktijd rijd, moet de werkgever dan ook de schade vergoeden ?
Linkje naar de jurisprudentie?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:01 schreef sigme het volgende:
[..]
Dus je vind het terecht om de wet en de afweging van de rechter terzijde te schuiven?
Dat kan, maar vind je eigenrichting dan ook beter?
Waarom is die werkgever aansprakelijk voor het gaatje? Heeft die 'm veroorzaakt dan?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:08 schreef TC03 het volgende:
[..]
Stoppen met schade vergoeden? Daar gaat het niet om. Het gaat erom wie er aansprakelijk is, en dat is in dit geval de werkgever. Tering zeg, hoe moeilijk kan het zijn om dit te begrijpen?![]()
![]()
Bedrijfsrisico. Lees het topic eens door.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:15 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Waarom is die werkgever aansprakelijk voor het gaatje? Heeft die 'm veroorzaakt dan?
Waar gehakt wordt vallen spaanders. Het is niet fatsoenlijk om de mensen die hakken daarvoor te beboeten.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:15 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Vind fatsoen belangrijker dan wie evt. aansprakelijk is om eerlijk te zijn.
quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:16 schreef TC03 het volgende:
[..]
Bedrijfsrisico. Lees het topic eens door.
En daar ben ik het dus niet mee eens.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:16 schreef TC03 het volgende:
[..]
Bedrijfsrisico. Lees het topic eens door.
Dan heb je een discutabele moraal.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:18 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
[..]
En daar ben ik het dus niet mee eens.
En daarom vind ik dat die 600 euro niet voor rekening moeten komen van de werkgever.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:16 schreef TC03 het volgende:
[..]
Bedrijfsrisico. Lees het topic eens door.
[..]
Waar gehakt wordt vallen spaanders. Het is niet fatsoenlijk om de mensen die hakken daarvoor te beboeten.
Waarom?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:19 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
En daarom vind ik dat die 600 euro niet voor rekening moeten komen van de werkgever.
Nee hoor. Ik zeg heel simpel. Degene die schade veroorzaakt, moet de schade betalen.quote:
Dat vind ik dus een discutabele moraal.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:19 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik zeg heel simpel. Degene die schade veroorzaakt, moet de schade betalen.
Tenzij beiden overeenkomen dat dat niet hoeft.
Omdat ie ook buiten de auto kan roken. Roken geen onderdeel van de arbeid is en de schade niet door de werkgever is veroorzaakt.quote:
Het is de wet, wat begrijp je daar niet aan?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 16:38 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
Ik vind het eerderdat jij het opneemt voor TS ?
Hij brand een gat in de bekleding van de auto van zijn werkgever, en dan vind hij het raar dat hij betalen moet
Niet relevant. Dat zou betekenen dat je alleen maar stil mag zitten in de auto en niks aanraken, slaat ook nergens op toch?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:21 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Omdat ie ook buiten de auto kan roken. Roken geen onderdeel van de arbeid is en de schade niet door de werkgever is veroorzaakt.
Dat is anders.. daar vraag je namelijk bewust iemand om iets te doen waarbij er risico is op schade.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:21 schreef TC03 het volgende:
[..]
Dat vind ik dus een discutabele moraal.
Als ik iemand vraag mij te helpen met verhuizen, ga ik die persoon ook niet aansprakelijk stellen als hij wat per ongeluk kapot laat vallen. Immers is de kans dat er wat kapot valt gewoon reëel als je 1001 spullen gaat sjouwen.
Zelfde geldt voor normaal werk.
Hoezo is dat anders?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:23 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Dat is anders.. daar vraag je namelijk bewust iemand om iets te doen waarbij er risico is op schade.
Maar als jij een verhuizer hetzelfde vraagt, dan vind ik dat je die verhuizer wel aansprakelijk kan stellen voor de schade. Die is professioneel, zou moeten weten wat ie moet doen en kan zich er voor verzekeren ook.
Je eerste zin is natuurlijk onzin. Schade onstaan door normaal gebruik, dat is terecht risico van de werkgever. Als er een naadje losgaat, jammer, maar dat hoort erbij. Geen vreemde schade.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:22 schreef TC03 het volgende:
[..]
Niet relevant. Dat zou betekenen dat je alleen maar stil mag zitten in de auto en niks aanraken, slaat ook nergens op toch?
Er is maar één vraag die telt: handelde desbetreffende persoon roekeloos?
Roken is niet roekeloos.
..en wanneer in de wet staat dat die schade voor de werkgever dient te blijven.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:19 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik zeg heel simpel. Degene die schade veroorzaakt, moet de schade betalen.
Tenzij beiden overeenkomen dat dat niet hoeft.
Mijn eerste zin is geen onzin, want waar leg je de grens? Mag je geen broodje eten tijdens je werk? Of de krant lezen? Of een telefoongesprek plegen? Want je telefoon laten vallen en een deuk in het dashboard veroorzaken is net zo goed een mogelijkheid.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:27 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Je eerste zin is natuurlijk onzin. Schade onstaan door normaal gebruik, dat is terecht risico van de werkgever. Als er een naadje losgaat, jammer, maar dat hoort erbij. Geen vreemde schade.
Maar je peuk op de bank laten flikkeren wel. Dat valt niet onder gebruikersschade. Roken is namelijk geen onderdeel van het proces dat autorijden heet.
Persoonlijk vind ik niet dat je dag mag vinden, aangezien je dan nogal asociaal bent.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:29 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dat mag je vinden, maar zeg dan niet dat het zo is..
Zie post 131 voor een link naar een artikel over uitspraak van de hoge raad over schade aan een lease-autoquote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:05 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Welk wetsartikel? Ben ik wel benieuwd naar.. Of welk stukje jurisprudentie.
Ik vind het raar dat de werkgever op moet draaien voor dat gaatje. Waarom zou je ook voorzichtig zijn met andermans spul? Lekker alles vervoeren met die auto, lekker onvoorzichtig doen ook. Vlekje meer of minder maakt immers niet uit. Een brandgaatje? Och, maakt toch niet uit.
Maar owee als de vriend van TS bij hem op bezoek is en een gaatje in zn gloednieuwe bank maakt. Of een gaatje in zn net nieuwe jas. Dan moet er opeens WEL vergoed worden.
Bij mijn baas geen probleem hoor, die is daar voor verzekerd. 't Is net een echte professional!quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:14 schreef bluemoon23 het volgende:
Recht kan je wel hebben, maar zie het maar eens te krijgen als je wat overkomt met je prive auto.
Dan ben je weer een hoop (rechts)kosten en ellende verder ben ik bang.
TS boft maar weer met zijn leaseauto, hopen dat hij de volgende keer niet zulk asociaal gedrag vertoont.
Als die werkgever dat nou ook vond, had ie zijn(!) lease-auto ervoor kunnen verzekerenquote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:19 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
En daarom vind ik dat die 600 euro niet voor rekening moeten komen van de werkgever.
En een ander voor schade op laten draaien terwijl je zelf aansprakelijk bent is fatsoenlijk?quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:15 schreef BloedendeVagina het volgende:
Vind fatsoen belangrijker dan wie evt. aansprakelijk is om eerlijk te zijn.
Moest hij daar zijn voor zijn werk? Zijn er aparte afspraken over privé gebruik?quote:Op zondag 15 februari 2015 14:13 schreef Biefstuk het volgende:
Topic is wel gaandeVorige maand had een collega zijn VW Transporter in Amsterdam geparkeerd. Een onverlaat heeft zijn bumper eraf gereden, geen briefje achtergelaten.
Hoorde vandaag dat zijn eigen risico is ingehouden
En vind ik dus wel raar. Iets met waarborgfonds en anders vind ik dat weer wel bedrijfsrisico. In dit geval valt er namelijk totaal niets te verwijten aan de bestuurder in tegenstelling tot het roken, wat ik wel verwijtbaar vind als daar schade door wordt veroorzaakt.quote:Op zondag 15 februari 2015 14:13 schreef Biefstuk het volgende:
Topic is wel gaandeVorige maand had een collega zijn VW Transporter in Amsterdam geparkeerd. Een onverlaat heeft zijn bumper eraf gereden, geen briefje achtergelaten.
Hoorde vandaag dat zijn eigen risico is ingehouden
Hij was in Amsterdam bezig bij een klant. Geen idee hoe het zit met afspraken over privé gebruik omdat ik zelf geen auto heb van de zaak.quote:Op zondag 15 februari 2015 14:27 schreef hottentot het volgende:
[..]
Moest hij daar zijn voor zijn werk? Zijn er aparte afspraken over privé gebruik?
Dan moet hij zijn werkgever even een briefje sturen dat hij zijn volledig loon binnen de daarvoor geldende wettelijke termijn wil hebben omdat hij anders rente gaat rekenen en een kort geding zal aanspannen.quote:Op zondag 15 februari 2015 14:49 schreef Biefstuk het volgende:
[..]
Hij was in Amsterdam bezig bij een klant.
Nee dat mag niet, maar voor sommige dingen weer wel, en het ligt eraan welke afspraken zijn gemaakt.quote:Even los van dit. Mag een werkgever geld inhouden van je salaris omdat hij vindt dat je iets moet betalen?
Collega van mij heeft ook schade gehad, veroorzaakt tijdens werktijd. Directie eiste ook een eigen bijdrage, collega motiveerde echter dat schade onder werktijd was ontstaan en dat dit risico werkgever was. Uiteindelijk medegedeeld dat rechtsbijstand erbij gehaald zou worden, dat was einde discussie en volledige bedrag is door bedrijf betaald.quote:Op zondag 15 februari 2015 15:07 schreef hottentot het volgende:
[..]
Dan moet hij zijn werkgever even een briefje sturen dat hij zijn volledig loon binnen de daarvoor geldende wettelijke termijn wil hebben omdat hij anders rente gaat rekenen en een kort geding zal aanspannen.
[..]
Nee dat mag niet, maar voor sommige dingen weer wel, en het ligt eraan welke afspraken zijn gemaakt.
Boeiend. Maar ik zie nog steeds niet in waarom ik niet mag roken in mijn leaseauto in mijn vrije tijdquote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:22 schreef hottentot het volgende:
[..]
Private lease: Lease is niets meer dan huur, en de verhuurmaatschappij bepaalt de regels.
Zakelijke Lease: Zodra de werktijd voorbij is mag jij op kantoor toch ook een sigaret opsteken
Omdat dit wettelijk verboden is omdat het een arbeidsplaats is.quote:Op maandag 16 februari 2015 12:27 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Boeiend. Maar ik zie nog steeds niet in waarom ik niet mag roken in mijn leaseauto in mijn vrije tijd
Geef wetsartikel even dan?quote:Op maandag 16 februari 2015 12:29 schreef hottentot het volgende:
[..]
Omdat dit wettelijk verboden is omdat het een arbeidsplaats is.
Verdere discussie hierover is onzin en naïef.
Volgens mij is het niet aan de werkgever, maar aan de leasemaatschappij om de auto te verzekeren. De werkgever kan natuurlijk wel een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten waar zijn werknemers onder vallen.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 18:47 schreef sigme het volgende:
[..]
Als die werkgever dat nou ook vond, had ie zijn(!) lease-auto ervoor kunnen verzekeren.
Of jurisprudentie, ook goedquote:
Waarom denk ik dat we die niet aangeleverd gaan krijgen??quote:Op maandag 16 februari 2015 13:14 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Of jurisprudentie, ook goed
quote:Op maandag 16 februari 2015 13:17 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Waarom denk ik dat we die niet aangeleverd gaan krijgen??
Los daarvan maakt het voor de aansprakelijkheid in dit geval ook nog eens geen ene zak uit.quote:Op maandag 16 februari 2015 14:07 schreef kikoooooo het volgende:
Die discussie of het verboden is te roken in een werkauto. Wat een zielige figuren man. Niemand maar ook echt niemand geeft daar een fuck om en hier wordt het in 50 Posts als argument aangehaald
Niemand geeft ook maar ene fuck om jouw post. Toch post je 'mquote:Op maandag 16 februari 2015 14:07 schreef kikoooooo het volgende:
Die discussie of het verboden is te roken in een werkauto. Wat een zielige figuren man. Niemand maar ook echt niemand geeft daar een fuck om en hier wordt het in 50 Posts als argument aangehaald
Ik wel hoor. Na al jouw totaal niet terzake doende lulverhalen is het een verademing.quote:Op maandag 16 februari 2015 14:16 schreef BloedendeVagina het volgende:
Niemand geeft ook maar ene fuck om jouw post.
Roker gespot met een leaseauto en zonder AVP-verzekeringquote:Op maandag 16 februari 2015 14:23 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ik wel hoor. Na al jouw totaal niet terzake doende lulverhalen is het een verademing.
Ik heb geen lease auto, nooit gehad ook. Mijn auto's zijn gewoon mijn eigendom. Overigens nog nooit een gat in de bekleding gebrand.quote:Op maandag 16 februari 2015 14:25 schreef BloedendeVagina het volgende:
Roker gespot met een leaseauto en zonder AVP-verzekering
De werkgever kan niet eens de claim bij Biefstuk of zijn collega neerleggen.quote:Maar ik heb wel belachelijk veel gereageerd zag ikBlijf wel bij mn mening; een werknemer moet zn handen in eigen boezem steken en voor deze schade opdraaien. De werkgever of in dit geval zn collega moet de schadeclaim bij Biefstuk neerleggen.
Ik heb vroeger zat personeel gehad, en mocht ik ooit weer een bedrijf opstarten (ik twijfel nog) dan neem ik helemaal geen personeel aan. Dan mag ik namelijk in mijn eigen zaak niet eens meer roken.... Rot op.quote:Als ik werkgever was, zou ik niet eens een roker willen hebben als werknemer trouwens. Smerige gewoonte
quote:Op maandag 16 februari 2015 14:38 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ik heb geen lease auto, nooit gehad ook. Mijn auto's zijn gewoon mijn eigendom. Overigens nog nooit een gat in de bekleding gebrand.
Dat kan denk ik wel. Bij zn collega dan.. maar dat zal dan wel contractueel vastgelegd moeten zijn.quote:De werkgever kan niet eens de claim bij Biefstuk of zijn collega neerleggen.
quote:Ik heb vroeger zat personeel gehad, en mocht ik ooit weer een bedrijf opstarten (ik twijfel nog) dan neem ik helemaal geen personeel aan. Dan mag ik namelijk in mijn eigen zaak niet eens meer roken.... Rot op.![]()
quote:De werkzaamheden die ik uitbesteed pak ik wel ZZP'ers voor of gewoon wat kennissen die het zwart willen doen.
Wat een flutregel (als het echt zo is)quote:Op maandag 16 februari 2015 12:29 schreef hottentot het volgende:
[..]
Omdat dit wettelijk verboden is omdat het een arbeidsplaats is.
Verdere discussie hierover is onzin en naïef.
Doe ééns vriendelijk, van gebiedende wijs moet ik op de pot.quote:
Kijk dat is alweer vriendelijker:quote:Op maandag 16 februari 2015 13:14 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Of jurisprudentie, ook goed
Mooi case closed.quote:Bedrijfsvoertuigen zijn ook werkplekken. Het rookverbod geldt dus ook in leaseauto's en vrachtwagens, ook als er niemand meerijdt. Is het voertuig uw eigendom en rijdt er niemand anders in? Dan geldt het rookverbod niet.
Misschien omdat ik pas om half elf thuis was na het werk...quote:Op maandag 16 februari 2015 13:17 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Waarom denk ik dat we die niet aangeleverd gaan krijgen??
Ik verbind er geen aansprakelijkheid aan, maar mensen die in 2015 nog geloven dat je in auto van de werkgever mag roken hebben onder een steen geleefd.quote:Op maandag 16 februari 2015 14:07 schreef kikoooooo het volgende:
Die discussie of het verboden is te roken in een werkauto. Wat een zielige figuren man. Niemand maar ook echt niemand geeft daar een fuck om en hier wordt het in 50 Posts als argument aangehaald
Een bestaande flutregel dus. (Een mening die overigens ten volste deel.)quote:Op maandag 16 februari 2015 17:12 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Wat een flutregel (als het echt zo is)
Mijn dank en excuus.quote:Op maandag 16 februari 2015 23:08 schreef hottentot het volgende:
[..]
Doe ééns vriendelijk, van gebiedende wijs moet ik op de pot.
[..]
Kijk dat is alweer vriendelijker:
http://www.rijksoverheid.(...)n-werkplek-en-horeca
[..]
Mooi case closed.
[..]
Misschien omdat ik pas om half elf thuis was na het werk...
[..]
Ik verbind er geen aansprakelijkheid aan, maar mensen die in 2015 nog geloven dat je in auto van de werkgever mag roken hebben onder een steen geleefd.
[..]
Een bestaande flutregel dus. (Een mening die overigens ten volste deel.)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |