FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Atmoz' huis: klussen, home automation, audio/video, gadgets, etc... #3
Atmozzondag 18 januari 2015 @ 20:31
Nummero 3 alweer. Leuk die interesse in het topic ^O^ Dan gaan we vrolijk verder waar we gebleven waren: de bouw van de thuisbioscoop *O*

Die wordt straks voorzien van het nieuwe "Dolby Atmos" geluidssysteem. Het lijkt veel op Dolby Surround 5.1 of 7.1 maar heeft dan nog 4 extra speakers boven het hoofd. Omdat er 2 subwoofers in de kamer komen, heet mijn setup straks 7.2.4 (7 speakers op oor-hoogte, zoals we gewend zijn, 2 suwoofers, en 4 boven-hoofd speakers). Ik heb het nog nooit in levende lijve gehoord, maar het moet fantastisch zijn. Aan de naam zal het niet liggen ;) 8-)

dolby-atmos.jpg

Stand van zaken op dit moment:

HT_verhoging_laagste_gedeelte1.jpg

Vooraan is het begin van het lagere zitgedeelte te zien. Dit wordt straks 1.90 meter diep, is dus nog wel wat werk... Morgen maar weer eens gas geven!

En om nog even terug te komen op de laatste reacties in het vorige deel:

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 22:49 schreef hans1985 het volgende:
Opleiding zegt niet alles he. Jij zit in de informatica en ik ben afgestudeerd als manager/onderzoeker.
Als je er lol aan beleefd leer je 4x zo snel.ik wist niks en ik leer en ik leer elke dag van prof mensen.

Maar denk wel dat je 2 rechterhanden hebt. Vraag mij wel of of je je hobby niet leuker vind dan je baan.
Ik vind mijn hobby inderdaad iets leuker dan m'n baan. Maar zonder baan heb ik geen geld, en programmeren is toch ook wel een van m'n grote hobby's, dus zie het absoluut niet als een straf. 't punt is alleen dat ik daardoor minder tijd heb om lekker te klussen thuis :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 22:51 schreef Makrolon het volgende:
Dat durf ik niet te zeggen, zou iig iets van roosters voorzien. Heb er verder geen ervaring mee, weet alleen dat t principe van een radiator is dat ie onderlangs lucht aanzuigt en dat die lucht dan door verwarmen opstijgt. Als er geen lucht in komt is er ook niets te verwarmen en zal je t van alleen de stralingswarmte moeten hebben.
Goede tip!
Ik ben hierover gaan nadenken...

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 23:26 schreef densmee het volgende:
Ik zou een "tunnel" onder je verhoging door maken.
zodat je aan de voorkant bij de vloer ook een rooster krijgt.
Wederom goede tip ^O^

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 00:30 schreef -Richard- het volgende:
Je zou ook geforceerde ventilatie kunnen toepassen met wat grote ventilatoren. Er zijn wel PC fans van 250 mm maar die worden in Nederland niet tot nauwelijks toegepast (en dito geleverd). Deze zijn laagtoerig met hun 600 rpm. Ik heb ik mijn pc fans van 140mm die draaien 1000 rpm. Doordat ik 6 van deze in mijn pc heb met elk 21 db geluid, is het opzich hoorbaar maar niet overheersend, de gemiddelde tv of geluids installatie overstemt het wel.
Je zou de fans ook kunnen laten regelen op de inlaat temperatuur, des te hoger, des te rustiger kunnen de fans draaien aangezien het verschil tussen in en uitlaat dan lager wordt en veel circulatie dan minder zin heeft.

Maar dat is wel kostbaarder dan een aantal ventilatie gaten, die je het beste vooraan bij het beeld kunt laten aanzuigen.
Wellicht is een idee met 4 of 6 PC fan's van 140mm iets icm een flexibele slang (zo kun je ze dichter bij elkaar zetten en toch gelijkmatig lucht verdelen), om zo lucht flow langs de radiator te forceren (en te verdelen dus), de fans kun je goed ergens in het midden zetten en op die manier geluids armer maken. :)
Er zijn tegenwoordig erg stille fan's verkrijgbaar door continue ontwikkeling op lagers en schoepen vorm, maar des te lager het toerental des te lager de geluidsproductie!

Dit is natuurlijk een optimale, natuurlijke circulatie:
[ afbeelding ]
Ook many thanks _O_

Ik heb aan de hand van jullie tips vanmiddag wat aanpassingen aangebracht aan de constructie:

HT_verwarming_gaten1.jpg

HT_verwarming_gaten2.jpg

Via die tunnel op de onderste foto links komt de lucht gemakkelijk (aan de voorkant) bij de radiator. Het was makkelijker c.q. minder werk geweest (had ik maar 1 gat hoeven te maken) als ik de lucht gewoon links van de radiator kon laten inkomen, maar dan werkt zo'n radiator toch niet optimaal.

Op de huidige manier denk ik dat het helemaal goed komt. Al dan niet met actieve luchtstroom, dat moet ik nog uittesten.

Maar dus super bedankt voor jullie tips!! Daar heb ik echt wat aan _O_

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 12:57 schreef Vonkenboer het volgende:
Kan mij wel in denken dat opdwarrelend stof door de luchtstroom van de verwarming nadelig zijn voor je projector die daar boven hangt. Kun je dan niet beter de hele radiator verplaatsen o.i.d. ?
Ook inderdaad iets om over na te denken. Zelf had ik sowieso in gedachte om de verwarmde lucht naar voren af te buigen zodat deze niet richting de projector gaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door Atmoz op 18-01-2015 20:40:33 ]
Boca_Ratonzondag 18 januari 2015 @ 20:51
Ik kom graag een keer Bambi kijken. :7
Makrolonzondag 18 januari 2015 @ 21:13
Netjes opgelost zo!

Waarom heet t dolby atmos? En niet atmoz? :p enne hoe doe je dat met de aansturing van de 4 boven speakers? Ik bedoel, er zijn geen films die dat ondersteunen lijkt me?
derLudolfzondag 18 januari 2015 @ 21:23
Wat voor stoelen komen er eigenlijk? "Echte" bioscoop stoelen?

[ Bericht 2% gewijzigd door derLudolf op 18-01-2015 22:24:47 ]
RB42zondag 18 januari 2015 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:13 schreef Makrolon het volgende:
Waarom heet t dolby atmos? En niet atmoz? :p enne hoe doe je dat met de aansturing van de 4 boven speakers? Ik bedoel, er zijn geen films die dat ondersteunen lijkt me?
Dat moet je aan de mensen van Dolby vragen ;) http://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos.html

@Atmoz: heb je een receiver die het ondersteunt dan?

Je HT ruimte gaat super worden denk ik zo!
Atmozzondag 18 januari 2015 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 20:51 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik kom graag een keer Bambi kijken. :7
Dat mag :)

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:13 schreef Makrolon het volgende:
Netjes opgelost zo!
Ja hoop dat het een beetje gaat werken ^O^ Een beetje is genoeg, de projector en andere apparatuur geven ook redelijk wat warmte af. Net zoals de mensen wat er zitten... En bovendien is m'n huis zeer goed geïsoleerd, dus moet sowieso goed komen. Maar ondanks dat: beter maar ook goed opgelost met die verwarming (dankzij jou tip ;))

quote:
Waarom heet t dolby atmos? En niet atmoz? :p
>:)

quote:
enne hoe doe je dat met de aansturing van de 4 boven speakers? Ik bedoel, er zijn geen films die dat ondersteunen lijkt me?
Jawel (een paar al). Die komen er (langzamerhand) aan. Net zoals 4K er aan komt. Alles heeft zijn tijd nodig, maar ik wil het wel al hebben. Er is verder ook genoeg demo materiaal, dus daar teer ik de komende maanden wel even op :7

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 21:23 schreef derLudolf het volgende:
Wat voor stoelen komen er eigenlijk? "Echte" bioscoop stoelen?
Nee, ik wil er graag relaxte banken plaatsen. Ga morgenvroeg al even op pad om alvast wat te bekijken. Ik heb in mijn studententijd van die bioscoopstoelen gehad, maar vind dat niet "gezellig" genoeg. Wil de ruimte namelijk ook om te relaxen (voor en na het stappen bijvoorbeeld) gebruiken. Dan wil ik absoluut niet dat "officiële" zitplaats gedoe bestempelen, maar gewoon lekker relax, losjes... je weet wel...

quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 22:18 schreef RB42 het volgende:

Dat moet je aan de mensen van Dolby vragen ;) http://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos.html

@Atmoz: heb je een receiver die het ondersteunt dan?
Nee, nog niet. Maar die koop ik zodra de ruimte er "klaar" voor is. Nog even wat doorwerken dus...

quote:
Je HT ruimte gaat super worden denk ik zo!
Thanks, ik denk c.q. hoop het ook *O*
Makrolonzondag 18 januari 2015 @ 22:55
:') ik dacht dat je het zelf had bedacht. :p
Atmozzondag 18 januari 2015 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 22:55 schreef Makrolon het volgende:
:') ik dacht dat je het zelf had bedacht. :p
Ahhhh, hihi :D :D

Wel leuk dat je dat dacht :P

Ik heb (zeker 8 jaar geleden ofzo) al eens over zoiets nagedacht, maar dan niet met fysieke speakers boven je, maar met geluidseffecten en andere "4D beleving" snufjes zoals water, geur, trilling, licht, wind, vuur, etc... (Kunt het zo gek maken als je wilt natuurlijk).

Heb zelfs toen der tijd mijn Blu-ray speler aan een Arduino gekoppeld om vervolgens al dit soort dingen aan te sturen op exact het juiste moment in de film. (De Arduino wist op de mSec nauwkeurig de positie van de film). Erg leuk om mee bezig te zijn, maar ook errrrg veel werk. Wilde toen een community opzetten om samen met mensen alle films "om te zetten" naar dat nieuwe "Atmoz Theater System" zodat iedereen wat dat systeem had zonder al te veel moeite ervan kon genieten. Maarja, dromen he... Is er nooit van gekomen, behalve in mijn eigen HT.

In mijn nieuwe HT wil ik hier ook weer iets mee gaan doen. Weet alleen nog niet precies wat, dus daarom maar genoeg loze leidingen trekken zodat alles later nog mogelijk is ;)
derLudolfzondag 18 januari 2015 @ 23:13
Zijn alle (nieuwe) films wel met Dolby Atmos beschikbaar? Of regelt de versterker dat? Volgens mij kan ik op de versterker kiezen tussen dolby surround en dts. (Vanaf de dvd, 5.1 geen film liefhebber dus :') )
Atmozmaandag 19 januari 2015 @ 07:56
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:13 schreef derLudolf het volgende:
Zijn alle (nieuwe) films wel met Dolby Atmos beschikbaar?
Nee, nog (lang) niet allemaal, maar het worden er wel steeds meer.

quote:
Of regelt de versterker dat?
Je, die regelt dat. Maar dan moet er wel een Dolby Atmos datastream aanwezig zijn in de bron. Amders weet hij niet wat hij ermee moet doen. Maargoed, ook 5.1 en/of 7.1 kan ik met deze setup draaien (die "1" veranderd dan wel in een "2" :)

quote:
Volgens mij kan ik op de versterker kiezen tussen dolby surround en dts. (Vanaf de dvd, 5.1 geen film liefhebber dus :') )
Ieder zijn ding/toch?! Ik ben een ontzettende beeld en audio fanaat, dus af en toe een goede film vind ik wel cool 8-)
Knutsel-Smurfmaandag 19 januari 2015 @ 09:06
Het is wel ontzettend gaaf wat je maakt!! Gisteren de smurfin proberen te overtuigen dat een HT wel een erg leuke bestemming is voor de zolder. Niet gelukt..

Kreeg als antwoord: als het huis straks bewoonbaar is wilde je toch 1 of 2 motoren erbij om te verbouwen? Waar laat je dan die onderdelen? Het is het 1 of het ander...

* Knutsel-Smurf heeft toen wijselijk stil gehouden en het opgevat als een toestemming tot extra motoren in huis :+

Geniet wel extra mee van jou bouwwerken ;)

Maar ben je niet bang dat die holle ruimtes onder je vloer gaan resoneren / effect hebben op je geluid? Of ga je ze nog vullen/aanpakken?
derLudolfmaandag 19 januari 2015 @ 09:06
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 07:56 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Nee, nog (lang) niet allemaal, maar het worden er wel steeds meer.

Ik had even gelezen wat het precies was, maar klinkt wel cool, wekeyn met objecten ipv kanalen. Dat is wat ik er van begrijp tenminste, de helikopter staat niet meer als een trilling op 5 of 7 kanalen maar als het bestand 'helikopter' opgeslagen. De locatie van alle speakers moet je dan ook nauwkeurig instellen denk ik?

Heb zelf ook nog even een vraag die jij denk ik zo kunt beantwoorden:
de HD ontvanger heb ik met toslink naar de versterker verbonden, zodat ik 5.1 geluid heb als er een film op TV is. Echter kan ik hiervan geen gebruik maken als ik via de laptop een film afspeel. Ik sluit de laptop dan aan met zo'n tulpkabel op de versterker, dus heb alleen stereo. Voor de laptop zou ik ook graag een digitaal/5.1 audio signaal willen.

Hou ik 5.1 signaal als ik toslink uitgang van de TV aansluit op de versterker? De audio gaat dan dus eerst via een HDMI kabel van de ontvanger/laptop naar de tv
Atmozmaandag 19 januari 2015 @ 12:37
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 09:06 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Het is wel ontzettend gaaf wat je maakt!! Gisteren de smurfin proberen te overtuigen dat een HT wel een erg leuke bestemming is voor de zolder. Niet gelukt..

Kreeg als antwoord: als het huis straks bewoonbaar is wilde je toch 1 of 2 motoren erbij om te verbouwen? Waar laat je dan die onderdelen? Het is het 1 of het ander...

* Knutsel-Smurf heeft toen wijselijk stil gehouden en het opgevat als een toestemming tot extra motoren in huis :+

Haha, tja het is inderdaad keuzes maken. Moet ik ook hier. Zou heel graag nog een hobbykamer erbij hebben hier, maar past helaas niet. En dat terwijl ik 5 slaapkamers ter beschikking heb... Echt erg eigenlijk. Het grove/zware hobbywerk kom ik straks in de garage aan het doen.


quote:
Geniet wel extra mee van jou bouwwerken ;)
Thanks! Leuk om te lezen :)

quote:
Maar ben je niet bang dat die holle ruimtes onder je vloer gaan resoneren / effect hebben op je geluid? Of ga je ze nog vullen/aanpakken?
Jazeker, daar ben ik bang voor. Ik zit namelijk zelf ook met die vraag... Zou het gaan resoneren denk je? Ook als alles super stevig aan elkaar zit, en er vloerbedekking op ligt met daarop weer banken? Had ook al gedacht om zand in die vakken te storten, maar dat word heel zwaar he...

Of misschien opvullen met rockwool, zou dat helpen?

quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 09:06 schreef derLudolf het volgende:

Ik had even gelezen wat het precies was, maar klinkt wel cool, wekeyn met objecten ipv kanalen. Dat is wat ik er van begrijp tenminste, de helikopter staat niet meer als een trilling op 5 of 7 kanalen maar als het bestand 'helikopter' opgeslagen.
Klopt precies. Werkt met objecten in tegenstelling tot kanalen wat tot heden gebruikt is. Veel nauwkeuriger en makkelijker te plaatsen allemaal. Het plaatsen van de speakers daarentegen komt wel weer vrij nauwkeurig. Maar ook daar is wat voor bedacht met al die meet microfoons en computergestuurde room EQ's.

quote:
De locatie van alle speakers moet je dan ook nauwkeurig instellen denk ik?
De Dolby Atmos controller (in mijn geval tevens versterker) "weet" precies waar in de ruimte de speakers hangen. Aan de hand daarvan berekend hij steeds de (3D) positie van het geluidseffect. Hoe meer speakers in de ruimte, hoe hoger de (ik noem het maar even "resolutie" van de plaatsing) / precieze.

quote:
Heb zelf ook nog even een vraag die jij denk ik zo kunt beantwoorden:
de HD ontvanger heb ik met toslink naar de versterker verbonden, zodat ik 5.1 geluid heb als er een film op TV is. Echter kan ik hiervan geen gebruik maken als ik via de laptop een film afspeel. Ik sluit de laptop dan aan met zo'n tulpkabel op de versterker, dus heb alleen stereo. Voor de laptop zou ik ook graag een digitaal/5.1 audio signaal willen.

Hou ik 5.1 signaal als ik toslink uitgang van de TV aansluit op de versterker? De audio gaat dan dus eerst via een HDMI kabel van de ontvanger/laptop naar de tv
Das een goeie vraag. Lastig om te zeggen zonder merk/type van de gebruikte apparaten. Maar als ik het goed begrijp wil je:

Laptop - HDMI - TV - toslink - versterker?

Dan moet je TV al de mogelijkheid hebben om het meerkanaals geluid van HDMI om te zetten naar toslink. Ik zou niet durven zeggen of die dat ook doet/kan.

Maar waarom doe je het niet zoals "het hoort"? Dus laptop - HDMI - versterker - HDMI - TV
Atmozdinsdag 20 januari 2015 @ 09:58
Gisteravond nog wat extra hout gaan halen:

Hout_halen1.jpg

Alles uiteindelijk in de auto gekregen, een beetje met hang en vliegwerk. Ik moest achterin op de platen vast te houden >:)

Hout_halen2.jpg

En meteen erna weer verder.
Fijn zo'n slagschroevendraaier, daar schiet je écht mee op :7

HT_verhoging_laagste_gedeelte2.JPG

Heb tevens een kleine wijziging bedacht voor het laagste gedeelte. Dat wil ik graag aan de zijkant (tegenover de deur) laten doorlopen tot het podium vooraan. Ziet er mijns inziens net wat dynamischer uit. Het is al zo'n recht-toe-recht-aan ruimte, dus hier en daar wat "extra" hoeken/etc mag wel ^O^

Verder gisteren alvast gekeken naar 2 bankstellen voor erin.
Worden (zeer waarschijnlijk) 2 van deze: (wel andere kleur)

7.jpg

1 van 2.82m breed, en 1 van 2.44m breed met daaraan nog een poef om er een "longchair" van te maken.

Zijn 2 stalen onderweg. Antraciet en Onyx. Die laatste was volgens de leverancier érg mooi. Net iets donkerder dan antraciet, dus ideaal voor in deze ruimte.

Maar het begint dus op te schieten *O*

Zometeen komt een vriend helpen, dan gaan we weer knallen.

To be continued!
derLudolfdinsdag 20 januari 2015 @ 11:21
Gaat hard zo! Ben je zomaar vrij of neem je vrij? Dan wordt het wel een heel duur kamertje ;)

[ Bericht 21% gewijzigd door derLudolf op 20-01-2015 11:37:33 ]
Atmozdinsdag 20 januari 2015 @ 11:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 11:21 schreef derLudolf het volgende:
Gaat hard zo! Ben je zomaar vrij of neem je vrij? Dan wordt het wel een heel duur kamertje ;)
Lol

Heb 2 dagen vrij genomen.
Men moet ook eens de tijd voor z'n eigen nemen he :P
derLudolfdinsdag 20 januari 2015 @ 11:43
Zeker zeker, en als je zegt dat dit therapeutisch knutselen is wel de zorgverzekeraar vast ook mee betalen :+
Knutsel-Smurfdinsdag 20 januari 2015 @ 12:03
Ziet er steeds beter uit. Maar aan de ene kant is dat mdf al zwaar en "dood" van zichzelf. Ik zou een testje maken in "atmoz-stijl"

1 vullen met steenwol
1 beplakken met een paar plaatjes bitumen/dynamat
1 met een zandzak erin

En dan met een subwoofer op meerder plekken met een arduino de trillingen meten op een paar punten.

Gemiddeld 30cm zand gaan storten over de hele kamer lijkt me inderdaad teveel van het goede.
Daantkedinsdag 20 januari 2015 @ 13:10
Ik lees ook met veel interesse mee. Wat in mijn ogen die ruimte echt af zou maken, zou een volledig custom bekleding zijn zonder harde vloeren of uitstekende delen. Dus een dikke laag schuimrubber oid op de vloer, en dan heel veel kussens en een paar stevige zitzakken :7

Home-Theater-at-Mannish-House-Rough-Masculine-Home-Design.jpg
dimmakdinsdag 20 januari 2015 @ 13:13
quote:
10s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 13:10 schreef Daantke het volgende:
Ik lees ook met veel interesse mee. Wat in mijn ogen die ruimte echt af zou maken, zou een volledig custom bekleding zijn zonder harde vloeren of uitstekende delen. Dus een dikke laag schuimrubber oid op de vloer, en dan heel veel kussens en een paar stevige zitzakken :7

[ afbeelding ]
Heb ik ook ooit eens over zitten denken, maar dat gaat een flinke stofboel worden, moeilijk schoon te maken.
funky_fartdinsdag 20 januari 2015 @ 15:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 09:58 schreef Atmoz het volgende:
[...]

Verder gisteren alvast gekeken naar 2 bankstellen voor erin.
Worden (zeer waarschijnlijk) 2 van deze: (wel andere kleur)

[ afbeelding ]

1 van 2.82m breed, en 1 van 2.44m breed met daaraan nog een poef om er een "longchair" van te maken.

Leuke bank, maar écht Atmoz stylee wordt het natuurlijk pas met onder elk zitvlak een throne thumper cq buttkicker erin. Aangesloten op je HT voel je dan nog een heel nieuwe dimensie ^O^

[mobiel doet moeilijk, plaatje cq linkje volgt straks]

Ik had in mijn studententijd zoiets zelf provisorisch gefabriceerd, en dat werkte fantastisch. _O_
Atmozdinsdag 20 januari 2015 @ 16:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 11:43 schreef derLudolf het volgende:
Zeker zeker, en als je zegt dat dit therapeutisch knutselen is wel de zorgverzekeraar vast ook mee betalen :+
Whaha ^O^
Maar ik kan het me serieus goed voorstellen dat ze dit zo zouden zien. Lekker bezig zijn werkt toch ook goed tegen vrijwel alles?! :Y

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 12:03 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ziet er steeds beter uit. Maar aan de ene kant is dat mdf al zwaar en "dood" van zichzelf. Ik zou een testje maken in "atmoz-stijl"
8-)

quote:
1 vullen met steenwol
1 beplakken met een paar plaatjes bitumen/dynamat
1 met een zandzak erin

En dan met een subwoofer op meerder plekken met een arduino de trillingen meten op een paar punten.

Haha vet. Was ongeveer ook de bedoeling om het straks ook zo te gaan doen. Althans dat met de Arduino, steenwol en zand. Maar ik denk trouwens dat ik dat zand maar achterwege laat. Wordt veel te zwaar! (ookal werkt het, dan gaat het nog niet!)

quote:
Gemiddeld 30cm zand gaan storten over de hele kamer lijkt me inderdaad teveel van het goede.
Precies dit dus.

quote:
10s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 13:10 schreef Daantke het volgende:
Ik lees ook met veel interesse mee.
^O^ :)

quote:
Wat in mijn ogen die ruimte echt af zou maken, zou een volledig custom bekleding zijn zonder harde vloeren of uitstekende delen. Dus een dikke laag schuimrubber oid op de vloer, en dan heel veel kussens en een paar stevige zitzakken :7
Dit soort ideeën hebben (vooral enkele jaren geleden) HEEL vaak door m'n hoofd gespookt. En ik ben er eerlijk gezegd ook nog niet helemaal "vanaf" O-) maar wilde deze kamer toch redelijk "serieus" maken. Wel met goede relaxe sfeer en alles, maar niet té zoals met allemaal kussens enzo. Al vind ik het idee zeker heel vet, en voel ik precies de "warmte" etc O-) ... van het geheel :9~ *;

quote:
Toevallig! Deze kamer/foto ben ik gisteren tijdens een zoektocht op Google ook al tegen gekomen. Al dat wit komt de beeldkwaliteit niet echt ten goede, maargoed, met al die kussens en dames op de vloer heb je betere dingen te doen dan naar extreem goed beeld kijken })

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 13:13 schreef dimmak het volgende:

Heb ik ook ooit eens over zitten denken, maar dat gaat een flinke stofboel worden, moeilijk schoon te maken.
Boeit niet zo heel veel. De fun gaat voor. Heerlijk na het stappen op die kussens chille :7

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 15:55 schreef funky_fart het volgende:

Leuke bank
Thanks!

quote:
maar écht Atmoz stylee wordt het natuurlijk pas met onder elk zitvlak een throne thumper cq buttkicker erin. Aangesloten op je HT voel je dan nog een heel nieuwe dimensie ^O^
;) O-)

quote:
[mobiel doet moeilijk, plaatje cq linkje volgt straks]
Doe geen moeite, ik ben net naar onderen gelopen ff foto maken...

HT_Bass_shakers.JPG

6 stuks originele Aura's 8-)

Gaat lekker knallen straks!

quote:
Ik had in mijn studententijd zoiets zelf provisorisch gefabriceerd, en dat werkte fantastisch. _O_
Mooi spul idd ^O^
Knutsel-Smurfdinsdag 20 januari 2015 @ 16:53
God wat ben ik blij dat ik niet jou buurman ben ;)

Of juist niet,.. Buurman met veel en gaaf gereedschap :D
Candaasjedinsdag 20 januari 2015 @ 17:10
Doe mij maar wel zo'n buurman :D hoef ik niet meer naar bioscopen met nooduitgangbordjes onder het scherm en die daarnaast ook nog eens geen popcorn serveren (en ook niet willen dat je het zelf meeneemt.) ;( .

De volgende Film-Fok!premiere bij jouw thuis Atmoz?

*ietwat jaloers is*
Atmozdinsdag 20 januari 2015 @ 17:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 16:53 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
God wat ben ik blij dat ik niet jou buurman ben ;)
Zo erg is het écht niet...
Ze horen 0 komma 0. Zijn al vaker gaan luisteren tijdens feestjes. Dan staat de muziek soms zo asociaal hard dat je denkt "nu moeten ze het toch horen, kan gewoon niet anders" Kom je daar aan... hoor je echt super zacht ergens in de verte 'bong bong bong" maar TOTAAL niet storend. De tv zetten ze dan tijdelijk even op mute, anders hoor je "de overlast" al helemaal niet meer.

én ze zijn super relaxed. Ze komen vaker zelf langs om mee te feesten/zuipen. En vragen dan steeds "heb je geen last van ons?" (hebben ze schijnbaar ook vaak de muziek hard aan staan...) Hoor ik niets van. Echt zo f*cking relax is dat, huis is gewoon mega goed geïsoleerd. Thank god, want het kan ook anders he... (erg vervelend met mijn hobby's dan O-))

quote:
Of juist niet,.. Buurman met veel en gaaf gereedschap :D
Lol, en ze kunnen straks fijn filmpjes komen meekijken. Als ze iedere keer zo'n 1.5L fles speciaalbier meenemen vind ik het zéker goed :7

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 17:10 schreef Candaasje het volgende:
Doe mij maar wel zo'n buurman :D hoef ik niet meer naar bioscopen met nooduitgangbordjes onder het scherm en die daarnaast ook nog eens geen popcorn serveren (en ook niet willen dat je het zelf meeneemt.) ;( .

De volgende Film-Fok!premiere bij jouw thuis Atmoz?

*ietwat jaloers is*
Ik vind het serieus een goed idee. Lijkt me best gezellig met wat Fokkers hier te hangen en filmpjes te loeren ^O^
derLudolfdinsdag 20 januari 2015 @ 18:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 17:13 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Zo erg is het écht niet...
Ze horen 0 komma 0. Zijn al vaker gaan luisteren tijdens feestjes. Dan staat de muziek soms zo asociaal hard dat je denkt "nu moeten ze het toch horen, kan gewoon niet anders" Kom je daar aan... hoor je echt super zacht ergens in de verte 'bong bong bong" maar TOTAAL niet storend. De tv zetten ze dan tijdelijk even op mute, anders hoor je "de overlast" al helemaal niet meer.
Met goede geluidsinstalatie is de overlast überhaupt al minder toch?
-Richard-dinsdag 20 januari 2015 @ 20:41
Ziet er goed uit zo! Gaat vast prima werken!
In ieder geval kan de radiator zijn warmte goed kwijt en wordt de kamer ook daadwerkelijk warm :9
Benieuwd naar de verdere update's! _O_
DaMookdinsdag 20 januari 2015 @ 20:44
Geen banken met uitklappende voetsteunen waarin je lekker onderuit kan zakken ? Dat had ik dus wel gedaan :D .
Atmozdinsdag 20 januari 2015 @ 21:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 18:46 schreef derLudolf het volgende:

Met goede geluidsinstallatie is de overlast überhaupt al minder toch?
Tja, dat ligt eraan hoe die afgesteld is. Als je de bass absurd hard zet, dan is een goede installatie (met dus zware/fatsoenlijke subwoofer) juist niet handig ;) Ik heb er straks 2x 12" "fatsoenlijke" subs in liggen.. die moet je niet té hard zetten. (wil je ook zelf niet als je in de ruimte zit)

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 20:41 schreef -Richard- het volgende:
Ziet er goed uit zo! Gaat vast prima werken!
In ieder geval kan de radiator zijn warmte goed kwijt en wordt de kamer ook daadwerkelijk warm :9

Thanks!
En inderdaad, ik denk ook wel dat het nu goed moet komen :)

quote:
Benieuwd naar de verdere update's! _O_
Net nog even de PVC buizen geplaatst. Kan dus straks alles afbouwen/afmonteren, en als aller laatste de kabels trekken. Nog wat reserve buizen neergelegd voor eventuele sensors straks (voor automatische LED-trapverlichting etc...)

HT_PVC_buizen_geplaatst1.JPG

HT_PVC_buizen_geplaatst2.JPG

En verder de trapjes naar de eerste verhoging gemaakt:

HT_eerste_trapje.JPG

Bovenstaand trapje was sowieso de bedoeling (in het bedachte plan)
En onderstaand trapje heb ik er vandaag eigenlijk bij verzonnen. Vind het wel iets hebben op deze manier. Ook daar komen dan mooie aluminium profielen in met (dimbare) LED-verlichting.

HT_2e_trapje.JPG

quote:
99s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 20:44 schreef DaMook het volgende:
Geen banken met uitklappende voetsteunen waarin je lekker onderuit kan zakken ? Dat had ik dus wel gedaan :D .
Tja, als ik (te)veel plaats had gehad was dat er zeker gekomen, maar helaas moet ik het doen met deze ruimte. In mijn volgende huis gaat wat je beschrijft er ook komen, maar dat wordt dan ook een iets grotere kamer.... Voorlopig doe ik 't hiermee :Y
ueberduitserdinsdag 20 januari 2015 @ 22:02
Mooi degelijk Atmoz, wederom louter lof!
Makrolondinsdag 20 januari 2015 @ 22:23
Het 4e plankje op foto 1 zit scheef!

Maar echt vet word het hoor! _O_ Ben niet zon filmliefhebber, maar dit is gewoon echt supertof. *)

Waarvoor zijn al die inkepingen in de plankjes bij de muur?
derLudolfdinsdag 20 januari 2015 @ 23:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 22:23 schreef Makrolon het volgende:
Het 4e plankje op foto 1 zit scheef!

Maar echt vet word het hoor! _O_ Ben niet zon filmliefhebber, maar dit is gewoon echt supertof. *)

Waarvoor zijn al die inkepingen in de plankjes bij de muur?
Warmte stroom denk ik?
-Richard-woensdag 21 januari 2015 @ 12:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 23:18 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Warmte stroom denk ik?
Klopt, anders krijgt de radiator geen lucht stroming en kan die zijn warmte niet afgeven aan de lucht.
Daarom dus de openingen zodat de lucht langs de radiator kan stromen, en dan weer de ruimte in, ondertussen wordt er onderaan weer koele lucht aangezogen die door de inkepingen en stroomt dan weer langs de radiator. :)

Hoe zit het trouwens met die warmte, ik bedoel dat het hout ook niet te warm moet worden of zou dat wel meevallen? Moet je maar even zelf bekijken Atmoz ;)
Makrolonwoensdag 21 januari 2015 @ 12:29
Ik bedoel die kleine driehoekige inkeepingkjes.
Attitudewoensdag 21 januari 2015 @ 14:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 21:49 schreef Atmoz het volgende:
maar helaas moet ik het doen met deze ruimte. In mijn volgende huis gaat wat je beschrijft er ook komen, maar dat wordt dan ook een iets grotere
Whut?? Dat dacht ik echt even... ik las ergens dat je 5 slaapkamers heb, je woont alleen en dan is het huis nog te klein haha...

Je had erover om iets in die bakken te doen om trillingen tegen te gaan. Ken je die opnamekamers waar muziek wordt opgenomen. Die hebben aan de wanden soort schuim zitten met een driehoekige patroon erop, met van die absorberende punten. Dat zorgt er voor dat er geluidstil is in die kamer. Zou dat niet wat zijn voor je?
funky_fartwoensdag 21 januari 2015 @ 16:03
@ Atmoz

Wat ben je een baas zeg met die Aura's. Heel even heb ik mogen denken dat ik je een nieuwe suggestie deed. Maar nee hoor, meneer heeft die dingen gewoon al klaarliggen haha. _O_
Knutsel-Smurfwoensdag 21 januari 2015 @ 16:50
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 14:58 schreef Attitude het volgende:

[..]

Whut?? Dat dacht ik echt even... ik las ergens dat je 5 slaapkamers heb, je woont alleen en dan is het huis nog te klein haha...

Je had erover om iets in die bakken te doen om trillingen tegen te gaan. Ken je die opnamekamers waar muziek wordt opgenomen. Die hebben aan de wanden soort schuim zitten met een driehoekige patroon erop, met van die absorberende punten. Dat zorgt er voor dat er geluidstil is in die kamer. Zou dat niet wat zijn voor je?
Die schuimrubber eier-rekjes (zo ken ik ze) gaan het "reflecteren" van geluid tegen. Het gaat dan niet rondzingen/galmen. In deze constructie ga je eerder last krijgen van "resoneren" dat is weer een heel ander verhaal.
bbtb77woensdag 21 januari 2015 @ 17:05
Ik zou een leuke baspoort van een paar meter door het podium laten lopen ;)
DaMookdonderdag 22 januari 2015 @ 00:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 21:49 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Tja, als ik (te)veel plaats had gehad was dat er zeker gekomen, maar helaas moet ik het doen met deze ruimte. In mijn volgende huis gaat wat je beschrijft er ook komen, maar dat wordt dan ook een iets grotere kamer.... Voorlopig doe ik 't hiermee :Y
Ik had al het vermoedde dat het door de beperkte ruimte kwam, wel jammer want dat zou echt het puntje op de i zijn :P . Al ben ik zo al jaloers met mijn 2 kamer appartement :P .
Atmozdonderdag 22 januari 2015 @ 18:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 22:02 schreef ueberduitser het volgende:
Mooi degelijk Atmoz, wederom louter lof!
Thanks man! ^O^

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 22:23 schreef Makrolon het volgende:
Het 4e plankje op foto 1 zit scheef!
:D klopt, die moet ik nog even wat aandacht geven.

quote:
Maar echt vet word het hoor! _O_ Ben niet zon filmliefhebber, maar dit is gewoon echt supertof. *)
Thanks!
Tja, jij bent (veel) meer een buiten mens lijkt me he?! Maargoed, zo af en toe een film is ook niets mis mee denk ik :P

quote:
Waarvoor zijn al die inkepingen in de plankjes bij de muur?
Zodat ik daar straks een (kant en klare) verdeeldoos kan neerleggen zonder dat ik de stekker eraf hoef te halen. Er zat daar toch al een stopcontact in de buurt, dus dacht ik: laat ik 't maar voor de zekerheid/reserve aansluiten...

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 23:18 schreef derLudolf het volgende:

Warmte stroom denk ik?
Die gaten in de achterste rij (van de eerdere foto's) inderdaad wel.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 12:26 schreef -Richard- het volgende:

Klopt, anders krijgt de radiator geen lucht stroming en kan die zijn warmte niet afgeven aan de lucht.
Daarom dus de openingen zodat de lucht langs de radiator kan stromen, en dan weer de ruimte in, ondertussen wordt er onderaan weer koele lucht aangezogen die door de inkepingen en stroomt dan weer langs de radiator. :)
^O^ precies!

quote:
Hoe zit het trouwens met die warmte, ik bedoel dat het hout ook niet te warm moet worden of zou dat wel meevallen? Moet je maar even zelf bekijken Atmoz ;)
Daar heb ik isolatiefolie (met zilverfolie aan één kant) op geplakt zodat de meeste warmte netjes in die "bak" blijft.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 12:29 schreef Makrolon het volgende:
Ik bedoel die kleine driehoekige inkeepingkjes.
;)

quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 16:03 schreef funky_fart het volgende:
@ Atmoz

Wat ben je een baas zeg met die Aura's. Heel even heb ik mogen denken dat ik je een nieuwe suggestie deed. Maar nee hoor, meneer heeft die dingen gewoon al klaarliggen haha. _O_
Haha, ja is toevallig. Vond het wel cool dat je het melde/tipte 8-) :7

quote:
1s.gif Op woensdag 21 januari 2015 16:50 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

Die schuimrubber eier-rekjes (zo ken ik ze) gaan het "reflecteren" van geluid tegen. Het gaat dan niet rondzingen/galmen. In deze constructie ga je eerder last krijgen van "resoneren" dat is weer een heel ander verhaal.
Ja precies. Ik moet dus nog bedenken wat nu het beste is...
Maar dat "eierdopjes-verhaal" is inderdaad niet voor in die constructie maar (eventueel) meer voor in de ruimte zelf.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 17:05 schreef bbtb77 het volgende:
Ik zou een leuke baspoort van een paar meter door het podium laten lopen ;)
Tja, heeft dat voordelen t.o.v. een "gewone" port?
Het was trouwens eigenlijk de bedoeling om GEEN basspoort(en) te nemen, maar 2 gesloten subs (van elk 50 liter, dat wilt ook wel denk ik *O*) genoeg "rumble" bij films, en net wat beter/strakker voor muziek!

quote:
99s.gif Op donderdag 22 januari 2015 00:30 schreef DaMook het volgende:

Ik had al het vermoedde dat het door de beperkte ruimte kwam, wel jammer want dat zou echt het puntje op de i zijn :P . Al ben ik zo al jaloers met mijn 2 kamer appartement :P .
:Y)

Zojuist kwamen de aluminium LED-profielen binnen. Wat een top-service van ABC-led, mag gezegd worden. Ik had een foutje gemaakt, maar ze hebben het direct rechtgezet en alsnog binnen 1 dag verstuurd + goed meedenken m'n hele verhaal! Kan wel eens anders gaan bij online-winkels. Ook érg tevreden met de kwaliteit 8-) Worden mooie (verlichte) trapjes straks:

LED-profiel1.JPG

LED-profiel2.JPG

LED-profiel3.JPG

Verder zijn gisteren 10 stuks zwarte inbouwspotjes gearriveerd:

HT_zwarte_spots1.jpg

HT_zwarte_spots2.jpg

Zometeen weer klussen met die handel 8-)
derLudolfdonderdag 22 januari 2015 @ 18:55
Dat wordt een leuke avond dus :)

Komt er nog bekleding of wat anders op dat MDF?
bbtb77donderdag 22 januari 2015 @ 18:56
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 17:05 schreef bbtb77 het volgende:
Ik zou een leuke baspoort van een paar meter door het podium laten lopen ;)
Is alweer een tijdje geleden dat ik zelf speakers maakte maar: Een baspoort werkt volgens het principe van een staande golf. Hoe lager de frequentie, hoe langer de golf en dus ook de poort moet zijn. Ik dacht dat je bij een meter of twee richting de 40 Hz. ging.
-Richard-donderdag 22 januari 2015 @ 19:52
quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:56 schreef bbtb77 het volgende:

[..]

Is alweer een tijdje geleden dat ik zelf speakers maakte maar: Een baspoort werkt volgens het principe van een staande golf. Hoe lager de frequentie, hoe langer de golf en dus ook de poort moet zijn. Ik dacht dat je bij een meter of twee richting de 40 Hz. ging.
Dit las ik ook wel eens op het caraudio gebeuren, maar die hadden die frequentie's om aan te tonen bij welke frequentie ze het meeste dB's produceerden, maar wat zegt dat dan?
Ik weet dat een volledig gesloten kist erg direct en snel reageerd, en niet '' na zingt ''. Dit doet een kist met een poort meer, en een bandpass kist is eigenlijk helemaal niet geschikt voor snelle beats. Ik heb atm een bandpass kist maar een beetje actie zoals hardstyle of hardcore hoef je niet te proberen, wat klinkt dat slecht! :'). lange golven klinken daarin tegen heel erg lekker. _O_

[ Bericht 2% gewijzigd door -Richard- op 22-01-2015 20:02:37 ]
Maxcodonderdag 22 januari 2015 @ 19:54
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:55 schreef derLudolf het volgende:
Dat wordt een leuke avond dus :)

Komt er nog bekleding of wat anders op dat MDF?
Ongetwijfeld, kijkend naar de afwerking van de rest van dit paleis
Gieliovddonderdag 22 januari 2015 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:55 schreef derLudolf het volgende:
Komt er nog bekleding of wat anders op dat MDF?
Grapjas, die gozer gaat niet op kaal MDF zitten.

Dat wordt waarschijnlijk antraciet bioscoop tapijt, rood gedempt viscoseachtig aan de muren, gewoon cinemaporno.
hans1985donderdag 22 januari 2015 @ 21:44
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 21:10 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Grapjas, die gozer gaat niet op kaal MDF zitten.

Dat wordt waarschijnlijk antraciet bioscoop tapijt, rood gedempt viscoseachtig aan de muren, gewoon cinemaporno.
Nee hoor.
Bosch blauw tapijtkleur en bosch rood aan de muren/stoelen.
derLudolfdonderdag 22 januari 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 21:10 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Grapjas, die gozer gaat niet op kaal MDF zitten.

Dat wordt waarschijnlijk antraciet bioscoop tapijt, rood gedempt viscoseachtig aan de muren, gewoon cinemaporno.
Ik had de vraag anders moeten stellen: wát komt er op het MDF?
Tom_donderdag 22 januari 2015 @ 22:31
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 21:44 schreef hans1985 het volgende:

[..]

Nee hoor.
Bosch blauw tapijtkleur en bosch rood aan de muren/stoelen.
_O-

En als hij nog eens een klusbedrijf gaat opstarten wordt dit de werkbus zeker.
Bosch-truck-WOC.jpg
Atmozdonderdag 22 januari 2015 @ 22:40
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:55 schreef derLudolf het volgende:
Dat wordt een leuke avond dus :)
Zekers! Zelfs redelijk opgeschoten ondanks de "standaard donderdag-avond pilskes" >:)
(als je ooit student bent geweest, dan zit dat als het goed is nog enigszins in je :+)

quote:
Komt er nog bekleding of wat anders op dat MDF?
Jep. Ik ging er eerlijk gezegd niet vanuit dat je dacht dat dit zo bleef... 8)7

Ik ga gewoon de vloerbedekking gebruiken die er in lag (heb ik er eergisteren toch maar helemaal uit gehaald). Die lag er nog geen 2 jaar in, en is van goede kwaliteit (BéWé), dus zonde om weg te doen. Had nog een staaltje liggen, maar is lastig op de foto te zetten:

HT_vloer1.JPG

HT_vloer2.JPG

Hier nog in de "oude" slaapkamer zoals de tot voor kort nog was:

slaapkamer_6.JPG

quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:56 schreef bbtb77 het volgende:

Is alweer een tijdje geleden dat ik zelf speakers maakte maar: Een baspoort werkt volgens het principe van een staande golf. Hoe lager de frequentie, hoe langer de golf en dus ook de poort moet zijn. Ik dacht dat je bij een meter of twee richting de 40 Hz. ging.
Daar moet ik me dus echt weer eens in gaan verdiepen. Via een ander forum heb ik gelukkig wel al een aanbod gekregen om wat hulp te krijgen van een expert. Altijd handig als je met zulke zaken bezig bent. Ik snap er namelijk nog niet zoveel van! Als je sommigen hoort praten en hun (waterval) grafieken ziet :o :o :o

quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 19:52 schreef -Richard- het volgende:

Dit las ik ook wel eens op het caraudio gebeuren, maar die hadden die frequentie's om aan te tonen bij welke frequentie ze het meeste dB's produceerden, maar wat zegt dat dan?
Ik weet dat een volledig gesloten kist erg direct en snel reageerd, en niet '' na zingt ''. Dit doet een kist met een poort meer, en een bandpass kist is eigenlijk helemaal niet geschikt voor snelle beats. Ik heb atm een bandpass kist maar een beetje actie zoals hardstyle of hardcore hoef je niet te proberen, wat klinkt dat slecht! :'). lange golven klinken daarin tegen heel erg lekker. _O_
Dit inderdaad. Ik snap het maar half, of zelfs nóg minder. Terwijl het toch echt wel interessant materie is... Had ik maar iets meer tijd... O-)

quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 19:54 schreef Maxco het volgende:

Ongetwijfeld, kijkend naar de afwerking van de rest van dit paleis
Haha, thanks ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 21:10 schreef Gieliovd het volgende:

Grapjas, die gozer gaat niet op kaal MDF zitten.
:P
Dat zou ik serieus echt vreemd vinden als iemand zoiets zou doen!

quote:
Dat wordt waarschijnlijk antraciet bioscoop tapijt, rood gedempt viscoseachtig aan de muren, gewoon cinemaporno.
Haha ^O^
Nee, ook dat valt best mee, zie hierboven dus :)

quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 21:44 schreef hans1985 het volgende:

Nee hoor.
Bosch blauw tapijtkleur en bosch rood aan de muren/stoelen.
Lol, dat zou misschien best mooi zijn ook nog _O_

quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 22:03 schreef derLudolf het volgende:

Ik had de vraag anders moeten stellen: wát komt er op het MDF?
O-)

Nog even de vorderingen van tonight:

Voor de eerste keer de laser goed gebruikt:

HT_Bosch_GLL3-80_1.jpg

HT_Bosch_GLL3-80_2.jpg

Wat een f*cking vet apparaat!!! 8-) ik vind 't echt geil gewoon :9~ :9~

Begin van de koof gemaakt:

HT_begin_koof1.jpg

HT_begin_koof2.jpg

En als laatste een fototje van de stalen van de banken (gisteren ook besteld) die nog binnen zijn gekomen:

HT_stalen_banken.JPG

Fast Onyx *O*

quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 22:31 schreef Tom_ het volgende:

[..]

_O-

En als hij nog eens een klusbedrijf gaat opstarten wordt dit de werkbus zeker.
[ afbeelding ]
Niet verkeerd.... die wagen ook niet ;)
Knutsel-Smurfdonderdag 22 januari 2015 @ 23:14
Wat zei ik over die GLL.... ;)
Bosbomenvrijdag 23 januari 2015 @ 00:46
Echt leuke ideeën die goed uitgewerkt zijn. Prachtig resultaat elke keer! c_/. Je kan zo een eigen woonprogramma op tv beginnen.
Atmozvrijdag 23 januari 2015 @ 10:29
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 23:14 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Wat zei ik over die GLL.... ;)
^O^
Ben serieus heel blij dat ik naar je geluisterd heb.
Dit zijn nu echt van die dingen die SUPER handig, en MEGA gaaf zijn 8-)
Al deed ik er niets mee, dan is het nog sjiek om zo'n ding te hebben voor de "heb". Gewoon (te) gaaf speelgoed.

quote:
7s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 00:46 schreef Bosbomen het volgende:
Echt leuke ideeën die goed uitgewerkt zijn. Prachtig resultaat elke keer! c_/. Je kan zo een eigen woonprogramma op tv beginnen.
Haha thanks voor de complimenten _O_
Knutsel-Smurfvrijdag 23 januari 2015 @ 17:12
Ik zie het kratje wel verschijnen ;)
Maar 1 tip: gebruik alleen de lijnen die je nodig hebt. Anders gaat het hard met de batterijen (en dat piepje is bloedirritant).
Atmozvrijdag 23 januari 2015 @ 21:01
Excuus, ik had even over je reactie heen gelezen c.q. vergeten te reageren :@

quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 14:58 schreef Attitude het volgende:

Whut?? Dat dacht ik echt even... ik las ergens dat je 5 slaapkamers heb, je woont alleen en dan is het huis nog te klein haha...
Tja, dat gaat eigenlijk vrij makkelijk O-)

Kamer 1: slaapkamer
Kamer 2: hobbykamer (computeren, solderen en klein hobby-spul)
Kamer 3: kantoor(tje)
Kamer 4: "overige"-kamer (relax stoel, leuke geluidsset, opmaaktafel voor vriendin, inloopkast)
Kamer 5: thuisbioscoop

Persoonlijk vind ik dat niet extreem gek, maar ik begrijp ook dat sommigen maar 3 of 4 kamers hebben. Het liefst had ik nog een (zeer) grote kamer erbij om écht te kunnen hobby'en met alle tools. Dat moet nu helaas in de garage die niet groot c.q. vrij klein is :')

quote:
Je had erover om iets in die bakken te doen om trillingen tegen te gaan. Ken je die opnamekamers waar muziek wordt opgenomen. Die hebben aan de wanden soort schuim zitten met een driehoekige patroon erop, met van die absorberende punten. Dat zorgt er voor dat er geluidstil is in die kamer. Zou dat niet wat zijn voor je?
Eerlijk gezegd denk ik dat dat niet werkt als ik die dingen IN die "bekistingen" bouw. Dat is toch juist iets voor erbuiten (in de kamer zelf), toch?

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 17:12 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ik zie het kratje wel verschijnen ;)
Haha :P of kom je die hier in het home theater leegdrinken met wat andere Fokkers? 8-)

quote:
Maar 1 tip: gebruik alleen de lijnen die je nodig hebt. Anders gaat het hard met de batterijen (en dat piepje is bloedirritant).
Thanks, goede tip ^O^ Die lijnen zijn inderdaad best wel fel >:)

=========================================================

Vandaag na het werk even naar de bouwmarkt geweest om verf te halen:

HT_verf_zwart_grijs.JPG

Ga de muren (zijkant + achterkant) + het plafond zwart maken.
En dan het verlaagd plafond (komt tot 40cm vanaf de randen/muren) + de muur aan de voorkant donkergrijs maken.

In in het midden van de kamer een verlaagd plafond van +/- 3.50m x 2.00m met sterrenhemel (d.m.v. glasvezels) erin. Ook zwart.

Als je naar boven kijkt zie je overal PIKzwart, behalve aan de zijkant overal 40cm mooi donkergrijs met daarin zwarte spotjes. En aan de voorkant ook donkergrijs (zie je dus niet heel veel van) met daarvoor het witte projectiescherm met fluwelen gitzwarte rand. Op die manier komt dat ietwat naar voren, en "zweeft" het zegmaar aan de muur.

Aan de zijkanten wil ik graag een soort "pilaren" maken, ook donkergrijs. En daartussen eventueel een paar kleurvolle filmposters om de kamer toch wat meer "bite" te geven :7 (al zorgt de projector + het curved screen daar ook wel voor hoop ik }) }) }) )

HT_IMAX.jpg

:9~

*droom, droom*

Enfin:

Het plafond-gedeelte wat zwart moet worden is zojuist al gedaan:

HT_plafond_geverfd.JPG

In het midden een wit (reflecteert het licht goed) vlak gehouden omdat daar de sterrenhemel komt. Deze ga ik maken met witte LED's en stukjes glasvezel (voor de kleine sterren) en stukjes 2 en 3 mm plexiglas rondstaf voor de ietwat grotere sterren. Met een Arduino ga ik ervoor zorgen dat deze "smooth" faden zodat er een beetje dynamiek ontstaat zoals ook in 't echt. Uiteraard dimbaar zodat het niet stoort tijdens het film kijken.

Morgen weer verder met bouwen. Nu weer verder met biertjes wegtikken :P
Pualavrijdag 23 januari 2015 @ 21:43
Proost ;)

Menigeen is jaloers op je indeling hoor ;)
Makrolonvrijdag 23 januari 2015 @ 22:55
Wij hebben 2 kamers. Slaapkamer, en computerkamer. :+
hans1985zaterdag 24 januari 2015 @ 21:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 22:55 schreef Makrolon het volgende:
Wij hebben 2 kamers. Slaapkamer, en computerkamer. :+
4 slaapkamers (20 a 25 m2), 2 badkamers, 2 woonkamers, serre van 50 m2, kantoor. Maar vind het zelf niks want schoonmaken en onderhouden is kut :r
Heb 4 jaar in kamer van 6,38 m2 geleefd en nog eens 5 jaar in kamertje van 14 m2. Dat vond ik eigenlijk wel perfect, al mijn bezittingen passen wel in 4 doosjes :')

Wat ga je doen als je huisje klaar is atmoz? een schuur bouwen?
Want volgensmij kun je niet stil zitten thuis?
Knutsel-Smurfzaterdag 24 januari 2015 @ 21:43
Die afspraak staat (al zal het bij 2 biertjes blijven ivm auto, of 0 ivm motor, ik weiger openbaar vervoer).

Wordt vet man!!
Waarmee ga je je projector "voeden"?
Zelfbouw beest van een htpc? Zal haast wel ivm je 472.30 geluid en 4K
Ook 3D straks?
derLudolfzaterdag 24 januari 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:19 schreef hans1985 het volgende:

al mijn bezittingen passen wel in 4 doosjes :')

Gereedschap niet meegerekend? :P
hans1985zaterdag 24 januari 2015 @ 22:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Gereedschap niet meegerekend? :P
das idd een ander iets maar dat is straks weer voor mijn broertje.
Atmozzaterdag 24 januari 2015 @ 22:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 21:43 schreef Puala het volgende:
Proost ;)
Thanks, was lekker ^O^

quote:
Menigeen is jaloers op je indeling hoor ;)
Ik ben er ook zeer blij mee!


quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 22:55 schreef Makrolon het volgende:
Wij hebben 2 kamers. Slaapkamer, en computerkamer. :+
...maar straks wel een mega grote klusgarage ;)


quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:19 schreef hans1985 het volgende:

4 slaapkamers (20 a 25 m2), 2 badkamers, 2 woonkamers, serre van 50 m2, kantoor. Maar vind het zelf niks want schoonmaken en onderhouden is kut :r
Heb 4 jaar in kamer van 6,38 m2 geleefd en nog eens 5 jaar in kamertje van 14 m2. Dat vond ik eigenlijk wel perfect, al mijn bezittingen passen wel in 4 doosjes :')
Heb voorheen ook in zeer kleine studentenkamers gewoond, maar heb liever toch wat meer plaats. Dat schoonmaken vind ik niet zo'n probleem.

quote:
Wat ga je doen als je huisje klaar is atmoz? een schuur bouwen?
Als daar plaats voor was wel...
Helaas gaat dat niet lukken. Ik ga wel de garage helemaal aanpakken zodat dat een fijn klushok word :)

"Straks" wil ik wel een huis met een veel groter klushok. Maargoed, dat duurt nog even...

quote:
Want volgensmij kun je niet stil zitten thuis?
Klopt als een bus.
Maar er zijn dan ook nog genoeg projecten waar ik me mee bezig kan houden.
Genoeg voor de komende jaren :)


quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:43 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Die afspraak staat (al zal het bij 2 biertjes blijven ivm auto, of 0 ivm motor, ik weiger openbaar vervoer).
Top! Gezellig!

quote:
Wordt vet man!!
Waarmee ga je je projector "voeden"?
Zelfbouw beest van een htpc? Zal haast wel ivm je 472.30 geluid en 4K
Ook 3D straks?
Thanks.
Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Heb wel alvast een 4K (@60hz) videokaart gekocht, maar misschien komt er dadelijk een 4K Media/Blu-ray speler op de markt. Dat lijkt me ook goed. En daarnaast een PS4. En ik kan me altijd nog zeer goed redden met m'n Oppo BDP-93 8-) daar zagen de Bluray's in 1080p (en dan geupscaled naar 4K) al jawdropping goed op uit. 3D kan de projector ook, maar denk niet dat ik dat super veel ga gebruiken. En volgens mij werken de brillen (ik had er toen der tijd 8 ;( gekocht voor bij de tv) die ik heb niet daarmee samen. En weer zoveel brillen kopen heb ik geen zin in...

Geluid is trouwens 7.2.4 ;) (via Marantz SR7009) zag zojuist dat die een flink stuk goedkoper is geworden. Ideaal. Goed dat ik 'm nog niet gekocht had..


quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 21:57 schreef derLudolf het volgende:

Gereedschap niet meegerekend? :P
Haha, inderdaad. Dat dacht ik dus ook meteen :D

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 22:31 schreef hans1985 het volgende:
das idd een ander iets maar dat is straks weer voor mijn broertje.
Hier schuif ik ook altijd alles door naar m'n broertje :)
derLudolfzaterdag 24 januari 2015 @ 23:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 22:41 schreef Atmoz het volgende:


Geluid is trouwens 7.2.4 ;) (via Marantz SR7009) zag zojuist dat die een flink stuk goedkoper is geworden. Ideaal. Goed dat ik 'm nog niet gekocht had..

:{ :{ Minder duur zou ik dat noemen, vind hem nog steeds vrij prijzig.

En dan vind ik hem heel eerlijk gezegd niet heel mooi :@ Ik zou later best wel een chique Marantz of ander goed merk versterker willen hebben, maar vooral omdat ze er vaak erg vet uit zien :D


quote:
Haha, inderdaad. Dat dacht ik dus ook meteen :D
Misschien heeft ie al zijn kleding ook wel in systainers zitten :P
Knutsel-Smurfzaterdag 24 januari 2015 @ 23:05
Zat ik bijna goed met mijn getal hahahahaha
Atmozzondag 25 januari 2015 @ 19:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 23:04 schreef derLudolf het volgende:

:{ :{ Minder duur zou ik dat noemen, vind hem nog steeds vrij prijzig.
Er zijn inderdaad goedkopere receivers, maar vergeet niet dat hier wel de nieuwste technieken (onder andere dus dat Dolby Atmos en 4K) in zitten. Het is dan niet heel raar dat zo'n apparaat redelijk wat kost. Ik had de hele tijd een prijs van ¤ 700,- meer in m'n hoofd, dus dan scheelt dat natuurlijk wel :Y

quote:
En dan vind ik hem heel eerlijk gezegd niet heel mooi :@ Ik zou later best wel een chique Marantz of ander goed merk versterker willen hebben, maar vooral omdat ze er vaak erg vet uit zien :D
Hmzzz, ik vind persoonlijk dat hij er wel mag zijn 8-)

Marantz-SR7009-large.jpg

Maargoed, al was hij MEGA lelijk, dan nog zou ik 'm kopen... Hij komt achter in de ruimte te staan, en zal dus absoluut niet opvallen. In dit geval gaan de werking en de kwaliteit boven het uiterlijk ;)

quote:
Misschien heeft ie al zijn kleding ook wel in systainers zitten :P
Haha, je brengt me op een idee O-) Een L-boxx vol met sokken, hoe zou dat staan? })

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 januari 2015 23:05 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Zat ik bijna goed met mijn getal hahahahaha
:P

==============================================

Weer wat vorderingen.

Begin gemaakt aan het verlaagd plafond aan de voorzijde van de kamer:

HT_multisteun.jpg

En in de verhoging heb ik wol gestopt:

HT_verhoging_Rockwool1.JPG

HT_verhoging_Rockwool2.JPG

Het klinkt ineens VEEL minder hol als je erop loopt. Niet heel gek natuurlijk, maar het werkt dus super goed!!

Van de week nog wat wol bijhalen om het hoge gedeelte ook helemaal (behalve het eerder besproken luchtkanaal) te vullen.

Ook nog wat RGB-LED-strips gekocht voor boven in de koof/verlaagd plafond.

Hopelijk kan ik komende week 's avonds goed opschieten, want komend weekend is het weer eens party-time *O* dus dan worden er 0,0 schroeven ingedraaid -O-

Maargoed, het schiet toch al lekker op al zeg ik het zelf.
speedfightragezondag 25 januari 2015 @ 19:11
Wat voor rgb ledstrips heb je gekocht en waar als ik vragen mag? Ben nog op zoek naar zoiets.

Erg goed bezig ben je trouwens ziet er mooi uit!
derLudolfzondag 25 januari 2015 @ 19:14
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:03 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Er zijn inderdaad goedkopere receivers, maar vergeet niet dat hier wel de nieuwste technieken (onder andere dus dat Dolby Atmos en 4K) in zitten. Het is dan niet heel raar dat zo'n apparaat redelijk wat kost. Ik had de hele tijd een prijs van ¤ 700,- meer in m'n hoofd, dus dan scheelt dat natuurlijk wel :Y

Dat tikt wel aan ja, verschil van een procent of 40 ;)

quote:
Hmzzz, ik vind persoonlijk dat hij er wel mag zijn 8-)

[ afbeelding ]

Maargoed, al was hij MEGA lelijk, dan nog zou ik 'm kopen... Hij komt achter in de ruimte te staan, en zal dus absoluut niet opvallen. In dit geval gaan de werking en de kwaliteit boven het uiterlijk ;)

En ik hoef er al helemaal niet tegenaan te kijken. Maar herinner me dat Marantz versterker van een vriend van de basisschool, vind die wijzertjes en lampjes toen echt vet :)

quote:
Haha, je brengt me op een idee O-) Een L-boxx vol met sokken, hoe zou dat staan? })

Heel vet, zeker als het sokken van Hugo Bosch zijn :') Er zijn ook van de grote L-Boxxen met een lade eronder, daar kunnen dan boxers in :P
Erasmozondag 25 januari 2015 @ 19:27
En box voor je boxers :P
DeJorizondag 25 januari 2015 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:11 schreef speedfightrage het volgende:
Wat voor rgb ledstrips heb je gekocht en waar als ik vragen mag? Ben nog op zoek naar zoiets.

Erg goed bezig ben je trouwens ziet er mooi uit!
Hier ben ik ook benieuwd naar.

Werk je steeds met een controller, of kun je alles in een keer centraal schakelen?
-Richard-zondag 25 januari 2015 @ 19:32
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:14 schreef derLudolf het volgende:
Heel vet, zeker als het sokken van Hugo Bosch zijn :') Er zijn ook van de grote L-Boxxen met een lade eronder, daar kunnen dan boxers in :P
Haha, breng die man nou niet op ideeën, je ziet toch liever geld investering in mooi gereedschap dan mboxxen met ondergoed en andere kledingstukken? :D

Ziet er goed uit Atmoz.
Ik vind het vooral inspirerend om te zien dat je ook daadwerkelijk wat gaat doen, ik ken mensen die niet stil willen zitten maar vervolgens niets nuttig gaan doen. Ik kan beide goed. Als ik aan het hobby'en ben (zoals jij) dan zou ik daar ook graag mee verder gaan. Maar soms is mijn geld op (student he :P) en dan kan ik best wel goed stil zitten en dit soort topics doorbladeren. Ach en soms ben ik ook wel een keertje lui of heb ik er nog geen zin in... Maar ik wil zoveel en dan maak ik maar weer zin :9

Led strips kun je gewoon op ebay / dealextreme kopen toch ? Ik heb op DX laatst een 5 meter strip witte SMD led's gekocht (3300 lumen) voor 9 euro O+

Hier: 10,34 euro voor 5 meter RGB, niet water bestendig.
http://www.dx.com/p/ultra(...)-305961#.VMU2g0eG-dU
Atmozzondag 25 januari 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:11 schreef speedfightrage het volgende:
Wat voor rgb ledstrips heb je gekocht en waar als ik vragen mag? Ben nog op zoek naar zoiets.
De 5050 (300LED) van 5 meter (RGB, white, of wat je zoekt). (van Ebay.com)
Ik neem wel altijd de waterproof versie. Die is (hoe kan het ook anders >:)) waterdicht EN is daardoor een stuk steviger. Dus ook al is het voor binnenshuis, ik neem altijd die waterdichte (zit een soort flexibele plastic laag/hars omheen)

quote:
Erg goed bezig ben je trouwens ziet er mooi uit!
Thanks ^O^

quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:14 schreef derLudolf het volgende:

Heel vet, zeker als het sokken van Hugo Bosch zijn :')
Lol :D

quote:
Er zijn ook van de grote L-Boxxen met een lade eronder, daar kunnen dan boxers in :P
Die heb ik bij m'n multitool gekregen. Best fijn systeem, hoeft de hele stapel tenminste niet uit elkaar als je even een ander blad erop wilt zetten.

quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:30 schreef DeJori het volgende:

Hier ben ik ook benieuwd naar.

Werk je steeds met een controller, of kun je alles in een keer centraal schakelen?
Ik maak meestal m'n eigen controller. Die kan ik dan via Ethernet, RF433, voicecontrol of wat ik maar wil aansturen. Uiteindelijk kan alles dan inderdaad in één keer bestuurd worden via de smartphone.

quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:32 schreef -Richard- het volgende:

Ziet er goed uit Atmoz.
Ik vind het vooral inspirerend om te zien dat je ook daadwerkelijk wat gaat doen, ik ken mensen die niet stil willen zitten maar vervolgens niets nuttig gaan doen. Ik kan beide goed. Als ik aan het hobby'en ben (zoals jij) dan zou ik daar ook graag mee verder gaan. Maar soms is mijn geld op (student he :P) en dan kan ik best wel goed stil zitten en dit soort topics doorbladeren. Ach en soms ben ik ook wel een keertje lui of heb ik er nog geen zin in... Maar ik wil zoveel en dan maak ik maar weer zin :9
Thanks!!

Enne, ik heb eigenlijk hetzelfde. Kan soms ook wel gewoon stilzitten met de iPad in de hand wat forums/internet afstruinen. Maar het grootste gedeelte van de tijd ben ik toch wel bezig eigenlijk.

quote:
Led strips kun je gewoon op ebay / dealextreme kopen toch ? Ik heb op DX laatst een 5 meter strip witte SMD led's gekocht (3300 lumen) voor 9 euro O+

Hier: 10,34 euro voor 5 meter RGB, niet water bestendig.
http://www.dx.com/p/ultra(...)-305961#.VMU2g0eG-dU
Ja precies bijvoorbeeld.
Maar zoals gezegd: ik neem dan liever de waterproof versie met die "beschermlaag" eroverheen.

[edit]

Huh? Hoe gooi je nu de 2e (per ongeluk gequote post) weg? :?
Of heeft een mod dat snel voor je gedaan? O-)
-Richard-zondag 25 januari 2015 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:50 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Ja precies bijvoorbeeld.
Maar zoals gezegd: ik neem dan liever de waterproof versie met die "beschermlaag" eroverheen.

[edit]

Huh? Hoe gooi je nu de 2e (per ongeluk gequote post) weg? :?
Of heeft een mod dat snel voor je gedaan? O-)
Ik heb hem niet verwijderd, kon dat maar! Lieve mods hier ook O+ O+
Ik zou in vervolg ook altijd de waterproof versie kopen! Ik dacht dat het wel mee zou vallen maar toen ik het ontving viel het me inderdaad tegen, dun en de SMD leds steken opzich best wel uit. Ben altijd bang dat ik zon ding eraf knal als ik niet goed oplet.

Hier een IP68 (maximale bestendigheid tegen stof en water, kan volledig onder water) SMD strip, ook 72W en 300 led's.
http://www.dx.com/p/hml-i(...)trip-white-5m-250058
(theoretisch 5200 lumen)

Nu we het er toch over hebben, wat voor voeding(en?) gebruik je eigenlijk? Ik heb nu een 12,5A 150w voeding, is lekker stabiel voor mijn doeleinden.
Atmozzondag 25 januari 2015 @ 20:39
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:15 schreef -Richard- het volgende:

Ik heb hem niet verwijderd, kon dat maar! Lieve mods hier ook O+ O+
Ah :)

quote:
Ik zou in vervolg ook altijd de waterproof versie kopen! Ik dacht dat het wel mee zou vallen maar toen ik het ontving viel het me inderdaad tegen, dun en de SMD leds steken opzich best wel uit. Ben altijd bang dat ik zon ding eraf knal als ik niet goed oplet.
Klopt. Die dingen zijn erg fragiel. Zie daarom ook geen reden om ze nog ooit te kopen :{w

quote:
Hier een IP68 (maximale bestendigheid tegen stof en water, kan volledig onder water) SMD strip, ook 72W en 300 led's.
http://www.dx.com/p/hml-i(...)trip-white-5m-250058
(theoretisch 5200 lumen)

^O^
En het kost allemaal 3x niks he 8-)

quote:
Nu we het er toch over hebben, wat voor voeding(en?) gebruik je eigenlijk? Ik heb nu een 12,5A 150w voeding, is lekker stabiel voor mijn doeleinden.
Ligt d'r maar net aan... Echt vanalles wat... Voor kleine projectjes van die goedkope Ebay prullen (geschakelde), voor de wat grotere projecten fatsoenlijke computer voedingen, en voor bijvoorbeeld mijn alarminstallatie weer wat anders (meerdere + met accu's etc...)

Dus heb eigenlijk vanalles liggen voor elk doel :)

============================================================

Zojuist nog even de afkortzaag aan het werk gezet, en erna zelf aan de slag:

HT_verlaagd_plafond_begin.jpg
DeJorizondag 25 januari 2015 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:39 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Ah :)

[..]

Klopt. Die dingen zijn erg fragiel. Zie daarom ook geen reden om ze nog ooit te kopen :{w

[..]

^O^
En het kost allemaal 3x niks he 8-)

[..]

Ligt d'r maar net aan... Echt vanalles wat... Voor kleine projectjes van die goedkope Ebay prullen (geschakelde), voor de wat grotere projecten fatsoenlijke computer voedingen, en voor bijvoorbeeld mijn alarminstallatie weer wat anders (meerdere + met accu's etc...)

Dus heb eigenlijk vanalles liggen voor elk doel :)

============================================================

Zojuist nog even de afkortzaag aan het werk gezet, en erna zelf aan de slag:

[ afbeelding ]
Ik vind wel dat je de randjes van het zwart slordig hebt afgewerkt Atmoz

:9
hans1985maandag 26 januari 2015 @ 06:39
Ik zie dat je nog met zo'n rot trap bezig bent...
Ik heb deze gekocht:
http://www.donvangorp.nl/product/stucadoorstrappen-asc/ (3 treden uitvoering (is wel groot maar 75cm hoog)).
Is van alu en super licht. Eerst kreeg ik commentaar van iedereen, moet je toch met dat lompe ding.
Nu ben ik dat ding dus de hele tijd kwijt omdat de anderen hem ook pakken :+
Vonkenboermaandag 26 januari 2015 @ 20:24
Die rookmelder laat je vast en zeker nog zakken ? :) :?
bluemoon23maandag 26 januari 2015 @ 22:01
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 06:39 schreef hans1985 het volgende:
Ik zie dat je nog met zo'n rot trap bezig bent...
Inderdaad zo,n keukentrapje is alleen goed voor huisvrouwen die de ramen wassen.
Voor fatsoenlijk kluswerk is dat niks, gebruik dan een fatsoenlijke (industriele) bordestrap http://www.donvangorp.nl/product-categorie/trappen/bordestrappen/
Tom_maandag 26 januari 2015 @ 22:17
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 20:24 schreef Vonkenboer het volgende:
Die rookmelder laat je vast en zeker nog zakken ? :) :?
Ssst, dat wordt pas leuk zodra het plafond dichtzit en de batterijen raken leeg. >:) _O-
Knutsel-Smurfmaandag 26 januari 2015 @ 22:20
Van iemand die zo bezig is met domotica, aansturing, etc etc. Verwachten dat hij zoiets over het hoofd ziet?

Dat ding gaat minimaal rgb leds krijgen om zijn batterijstatus te tonen en gaat een directe whatsapp functie krijgen richting de lokale brandweermannen ;)

Of schat ik je nu te hoog in Atmoz? ;)
usernaamvergetenmaandag 26 januari 2015 @ 23:08
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:17 schreef Tom_ het volgende:

[..]

Ssst, dat wordt pas leuk zodra het plafond dichtzit en de batterijen raken leeg. >:) _O-
Ziet eruit als een 230 volt ding, maar kan het mis hebben hoor ;) Al denk ik niet dat Atmoz zoiets over het hoofd ziet.
hans1985dinsdag 27 januari 2015 @ 07:13
quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:01 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Inderdaad zo,n keukentrapje is alleen goed voor huisvrouwen die de ramen wassen.
Voor fatsoenlijk kluswerk is dat niks, gebruik dan een fatsoenlijke (industriele) bordestrap http://www.donvangorp.nl/product-categorie/trappen/bordestrappen/
nog onhandig maar zeker stabieler.
die goedkope trappen zijn met een maand van die wiebeldingen.

hebben ook een trapje met 4 wielen eronder van alu, ook ideaal en stabiel.
andere rotzooi is gelukkig verbrand :+ (mijn vader pakte zo'n trapje nog wel eens, levensgevaarlijk op zijn leeftijd)
bluemoon23dinsdag 27 januari 2015 @ 07:18
Ik snap wel dat jij tegenwoordig helemaal fan bent van de stucadoorstrapjes _O-
Maar er zijn ook wel redenen voor dat je die dingen niet als alleenheerser op de bouw ziet.
Als je zo`n stuctrapje net zo hoog wilt hebben als een 5treeds bordes of dubbele trap dan wordt hij wel heel erg lomp.
Attitudedinsdag 27 januari 2015 @ 16:29
Die trap van atmoz kan ook handig zijn, als je gewoon veel spullen in 1 keer nodig hebt, dan kun je ze op de plank van de trap leggen.
vooral als je veel dezelfde bewerkingen moet uitvoeren

bij een stucadoorstrapje kan dat niet.
Atmozdinsdag 27 januari 2015 @ 18:07
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:45 schreef DeJori het volgende:

Ik vind wel dat je de randjes van het zwart slordig hebt afgewerkt Atmoz

:9
Lol, tja is niet echt mooi he. Heb ik gedaan toen ik gezopen had O-)

Nee, ik wilde niet onnodige dingen verven. De buitenkant van het vierkant wordt straks helemaal "bedekt" met een verlaagde koof van 40cm breed. En de binnenkant moet juist wit zijn omdat daar het licht van witte LED's op moet weerkaatsen. En omdat er nog een mooie (wel rechte) rand over komt, heb ik het maar even snel/snel gedaan ;)

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 06:39 schreef hans1985 het volgende:
Ik zie dat je nog met zo'n rot trap bezig bent...
Ik heb deze gekocht:
http://www.donvangorp.nl/product/stucadoorstrappen-asc/ (3 treden uitvoering (is wel groot maar 75cm hoog)).
Is van alu en super licht. Eerst kreeg ik commentaar van iedereen, moet je toch met dat lompe ding.
Nu ben ik dat ding dus de hele tijd kwijt omdat de anderen hem ook pakken :+
Die is ook fijn zo te zien, alleen neemt die vrij veel plaats in beslag als je 'm weg zet...
En bovendien is zo'n hoger trapje (deze op de foto is trouwens een vele betere dan die ene van toen) ook wel fijn om te hebben. M'n plafond is overal 2.60 in huis, en als ik OP een koof moet kijken of binnenin moet werken, dan is het juist handig (c.q. een must) om dat met zo'n trap te doen.

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 20:24 schreef Vonkenboer het volgende:
Die rookmelder laat je vast en zeker nog zakken ? :) :?
Uiteraard ^O^ En wordt tevens helemaal zwart (zoals de sterrenhemel straks) gemaakt + LED afgeplakt.

quote:
1s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:01 schreef bluemoon23 het volgende:

Inderdaad zo,n keukentrapje is alleen goed voor huisvrouwen die de ramen wassen.
Voor fatsoenlijk kluswerk is dat niks, gebruik dan een fatsoenlijke (industriele) bordestrap http://www.donvangorp.nl/product-categorie/trappen/bordestrappen/
Maar eens voor kijken dan :P

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:17 schreef Tom_ het volgende:

Ssst, dat wordt pas leuk zodra het plafond dichtzit en de batterijen raken leeg. >:) _O-
Haha :+ (hij werkt overigens (ook) op 230 volt ;))

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 22:20 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Van iemand die zo bezig is met domotica, aansturing, etc etc. Verwachten dat hij zoiets over het hoofd ziet?
:Y)

quote:
Dat ding gaat minimaal rgb leds krijgen om zijn batterijstatus te tonen en
gaat een directe whatsapp functie krijgen richting de lokale brandweermannen
;)
Been there, done that! (in mijn vorige woning, hier werkt het iets anders)

quote:
Of schat ik je nu te hoog in Atmoz? ;)
Dat zijn mijns inziens vrij standaard dingen voor mensen wat met domotica bezig zijn :)

quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 23:08 schreef usernaamvergeten het volgende:

Ziet eruit als een 230 volt ding, maar kan het mis hebben hoor ;)
Klopt!

quote:
Al denk ik niet dat Atmoz zoiets over het hoofd ziet.
Thanks voor het vertrouwen :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 07:13 schreef hans1985 het volgende:

nog onhandig maar zeker stabieler.
die goedkope trappen zijn met een maand van die wiebeldingen.

hebben ook een trapje met 4 wielen eronder van alu, ook ideaal en stabiel.
andere rotzooi is gelukkig verbrand :+ (mijn vader pakte zo'n trapje nog wel eens, levensgevaarlijk op zijn leeftijd)
Hmzz, van dit trapje heb ik nog geen last gehad. Ik kan me er super goed mee redden. Is ook nog nooit in me op gekomen om iets anders te zoeken eerlijk gezegd.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 07:18 schreef bluemoon23 het volgende:
Ik snap wel dat jij tegenwoordig helemaal fan bent van de stucadoorstrapjes _O-
Maar er zijn ook wel redenen voor dat je die dingen niet als alleenheerser op de bouw ziet.
Als je zo`n stuctrapje net zo hoog wilt hebben als een 5treeds bordes of dubbele trap dan wordt hij wel heel erg lomp.
Klopt, ik zou dan denk ik de hoogte missen!!

En ook dit:

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 16:29 schreef Attitude het volgende:
Die trap van atmoz kan ook handig zijn, als je gewoon veel spullen in 1 keer nodig hebt, dan kun je ze op de plank van de trap leggen.
vooral als je veel dezelfde bewerkingen moet uitvoeren

bij een stucadoorstrapje kan dat niet.
:Y

Waar moet ik inderdaad al m'n schroeven, kitspuit, schroevendraaier, tape, etc... op laten?
Ik ga toch niet iedere keer "naar beneden" om het te pakken. Bovendien leun ik heel makkelijk tegen dit trapje op zodat ik niet omval. Ben soms (op zondag O-)) nogal een wankelpoot.

Ik zie echt nog geen reden om over te stappen op zo'n kleiner ding. En nee, je kunt me niet overhalen en sjieke demonstratie filmpjes over zo'n trap zullen er ook niet zijn, dus ik ben veilig wat dat betreft }) Dit geld stays in the pocket 8-)
Vonkenboerdinsdag 27 januari 2015 @ 18:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:07 schreef Atmoz het volgende:
Uiteraard ^O^ En wordt tevens helemaal zwart (zoals de sterrenhemel straks) gemaakt + LED afgeplakt.
Je weet dat je ze niet in kleur mag spuiten ? Deze rookmelder is wel in het heel donkerbruin verkrijgbaar :)
Atmozdinsdag 27 januari 2015 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:17 schreef Vonkenboer het volgende:

Je weet dat je ze niet in kleur mag spuiten ? Deze rookmelder is wel in het heel donkerbruin verkrijgbaar :)
Dat wist ik eerlijk gezegd niet.

Is het dan zo dat deze dingen VERPLICHT zijn (zodra ze er hangen? net zoals een auto waar achterin gordels zitten, dat je dan verplicht bent ze om te doen). Want er zijn nog genoeg mensen die helemaal GEEN rookmelder hebben hangen. Hoe zit dat dan precies?

En of het mag of niet, hij wordt netjes zwart :)

Maargoed, wel interessant om hier 't fijne van te weten ^O^
hans1985dinsdag 27 januari 2015 @ 18:38
als je keet af brand is die toch zwart :+
Vonkenboerdinsdag 27 januari 2015 @ 18:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:24 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Dat wist ik eerlijk gezegd niet.

Is het dan zo dat deze dingen VERPLICHT zijn (zodra ze er hangen? net zoals een auto waar achterin gordels zitten, dat je dan verplicht bent ze om te doen). Want er zijn nog genoeg mensen die helemaal GEEN rookmelder hebben hangen. Hoe zit dat dan precies?

En of het mag of niet, hij wordt netjes zwart :)

Maargoed, wel interessant om hier 't fijne van te weten ^O^
In de installatiehandleiding van deze Hager rookmelders staat duidelijk vermeld dat je ze niet mag schilderen en/of afdekken.

De handleiding vind je hier : http://www.hager.nl/produ(...)-rf/tg501a/89962.htm

In een rookmelder zit namelijk een lichtbron, tegenwoordig zijn rookmelders uitgerust met een optische sensor; die als hij rook detecteerd het alarm laat afgaan.
Als je de melder schildert of afdekt, kan de lichtbron zijn werk niet meer goed doen.
Daarom mag je ze uiteindelijk ook nooit schilderen.

Rookmelders zijn in de nieuwbouw in alle verkeersruimten (gangen, trappen, entree, hal) e.d. tegenwoordig sowieso verplicht.

Als basisbescherming vind men dat er op elke verdieping/bouwlaag in een verkeersroute een
rookmelder moet worden aangebracht. Ook wanneer de zolder een onbenoemde ruimte is, moet ook daar een melder worden geplaatst.

Als de vluchtweg uit een ruimte langer is dan 15 meter moet ook op dat trace een rookmelder geplaatst worden. :)

woning_met_rookmelders.JPG
Atmozdinsdag 27 januari 2015 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:38 schreef hans1985 het volgende:
als je keet af brand is die toch zwart :+
:P
....en daar hebben bepaalde "iemanden" O-) ook nog ervaring mee... (helaas)

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:40 schreef Vonkenboer het volgende:

In de installatiehandleiding van deze Hager rookmelders staat duidelijk vermeld dat je ze niet mag schilderen en/of afdekken.

De handleiding vind je hier : http://www.hager.nl/produ(...)-rf/tg501a/89962.htm

Ja oke, maar ook dát kun je weer op vele verschillende manieren zien.
Bijvoorbeeld: wat te doen bij een rookmelder die in een ruimte hangt waar die niet verplicht is?
Op die tekening zie ik namelijk niet dat deze verplicht is in een home theater...

quote:
In een rookmelder zit namelijk een lichtbron, tegenwoordig zijn rookmelders uitgerust met een optische sensor; die als hij rook detecteerd het alarm laat afgaan.
Als je de melder schildert of afdekt, kan de lichtbron zijn werk niet meer goed doen.
Daarom mag je ze uiteindelijk ook nooit schilderen.
Dat weet ik, maar wat heeft dat te maken met de kleur van de melder? Die optische sensor zit toch IN de melder? Al is die paars van de buitenkant, dan werkt dat toch gewoon nog?

quote:
Rookmelders zijn in de nieuwbouw in alle verkeersruimten (gangen, trappen, entree, hal) e.d. tegenwoordig sowieso verplicht.
Thanks. Goed om te weten!
Ik heb er in mijn huis in iedere ruimte hangen, dus dat zit wel goed.

quote:
Als basisbescherming vind men dat er op elke verdieping/bouwlaag in een verkeersroute een
rookmelder moet worden aangebracht. Ook wanneer de zolder een onbenoemde ruimte is, moet ook daar een melder worden geplaatst.

Als de vluchtweg uit een ruimte langer is dan 15 meter moet ook op dat trace een rookmelder geplaatst worden. :)

[ afbeelding ]
Nouja, ik ga er dus vanuit dat een melder in een HT niet verplicht is, en dat het alleen maar positief is dat er überhaupt eentje hangt. Dat'ie zwart is, wilt niet zeggen dat'ie niet werkt he?! 8} })
hans1985dinsdag 27 januari 2015 @ 18:53
en koop die rookmelders van een goed merk. niet van die alecto dingen want dat is rotzooi eerste klas.
Atmozdinsdag 27 januari 2015 @ 18:58
Zijn allemaal van Hager.
Knutsel-Smurfdinsdag 27 januari 2015 @ 19:50
Ik heb een tijdje bij een bedrijf gewerkt die ook brandmelders maakten. Mij is toen verteld dat de melding erop staat om 2 redenen:

1. Mensen gaan ze schilderen (lees: volsmeren). Resultaat: verf en ellende op de sensoren etc en die werken niet meer.
2. Iets handigere mensen schroeven ze uit elkaar, spuiten netjes de omhulsel, en frutten ze weer in elkaar. Resultaat: sensoren/print/bedrading beschadigd.

Dus als je het doet, netjes en voorzichtig demonteren en testen testen testen!!!
bluemoon23dinsdag 27 januari 2015 @ 21:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 18:07 schreef Atmoz het volgende:
Waar moet ik inderdaad al m'n schroeven, kitspuit, schroevendraaier, tape, etc... op laten?
Ik ga toch niet iedere keer "naar beneden" om het te pakken. Bovendien leun ik heel makkelijk tegen dit trapje op zodat ik niet omval. Ben soms (op zondag O-)) nogal een wankelpoot.
Die bordestrappen van mijn link kun je ook van alles op leggen, dat is net als een keukentrapje maar dan steviger/lomper.
Hier kun je nog veel beter tegen aan leunen _O-
Geckoodinsdag 27 januari 2015 @ 21:59
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 20:24 schreef Vonkenboer het volgende:
Die rookmelder laat je vast en zeker nog zakken ? :) :?
volgens mij is dat de centrale afzuiging...
RB42dinsdag 27 januari 2015 @ 22:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:59 schreef Geckoo het volgende:

[..]

volgens mij is dat de centrale afzuiging...
Aha, dus daarom gingen de vorige 15 posts over rookmelders ;)

Goed bezig Atmoz, ik zou willen dat ik de tijd, ruimte en middelen voor zo'n HT had.
Geckoowoensdag 28 januari 2015 @ 08:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 22:19 schreef RB42 het volgende:

[..]

Aha, dus daarom gingen de vorige 15 posts over rookmelders ;)

Goed bezig Atmoz, ik zou willen dat ik de tijd, ruimte en middelen voor zo'n HT had.
daarom iedereen heeft het fout!!!
Atmozvrijdag 30 januari 2015 @ 21:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 19:50 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ik heb een tijdje bij een bedrijf gewerkt die ook brandmelders maakten. Mij is toen verteld dat de melding erop staat om 2 redenen:

1. Mensen gaan ze schilderen (lees: volsmeren). Resultaat: verf en ellende op de sensoren etc en die werken niet meer.
2. Iets handigere mensen schroeven ze uit elkaar, spuiten netjes de omhulsel, en frutten ze weer in elkaar. Resultaat: sensoren/print/bedrading beschadigd.

Dus als je het doet, netjes en voorzichtig demonteren en testen testen testen!!!
^O^
Komt goed. Thanks!

quote:
1s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:30 schreef bluemoon23 het volgende:

Die bordestrappen van mijn link kun je ook van alles op leggen, dat is net als een keukentrapje maar dan steviger/lomper.
Hier kun je nog veel beter tegen aan leunen _O-
>:)
Tja, ik geef nu eenmaal niet graag geld uit aan trapjes en dat soort dingen. Zie ik het nut niet van in.


quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:59 schreef Geckoo het volgende:

volgens mij is dat de centrale afzuiging...
Nee, dit is echt de brandmelder :)

quote:
1s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 22:19 schreef RB42 het volgende:

Goed bezig Atmoz, ik zou willen dat ik de tijd, ruimte en middelen voor zo'n HT had.
Thanks thanks!! :7

quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 08:59 schreef Geckoo het volgende:

daarom iedereen heeft het fout!!!
Ik zelf ook dan? O-) :P

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gisteren heb ik de RGB LED-verlichting geplaatst. Alvast even snel een foto ervan gemaakt:

HT_RGB-LEDs.JPG

Het moet straks echt gedimd worden, want zo is 't veel te fel. Komt goed uit, want dat was ik toch al van plan :)
Erasmozondag 1 februari 2015 @ 18:50
Heb je trouwens ooit nog die CO2 sensor besteld?
hans1985zondag 1 februari 2015 @ 19:01
zoekff goed uit hoe het met brandmelders zit. ergens gehoord dat co2 melders laag moeten zitten (zwaarder).en voor rest vind google wel goede instructies waar je die sensoren moet plaatsen. Ik weet, is mierenneukerij maar een heel belangrijke tip, voer dat allemaal volgens de regels uit, maak foto;s en eventueel keuringsrapport. als je brand krijgt dan beter nu 100 of 200 euro betalen aan een erkende controleur dan bakkeleien...

Maar je hele voortgang en je hoge kwaliteit (af)bouw. petje af. Ik denk dat veel profs het tegen je af leggen qua kwaliteit.

vraag me alleen af of mevrouw Atmoz nog steeds zo blij is met deze super mancave :+
Knutsel-Smurfzondag 1 februari 2015 @ 19:17
Ach, ik zie dat de verlichting nog niet op rood, maar blauw/paars staat en er zijn geen schaarsgeklede vrouwen op de foto... Zal wel loslopen met mevrouw Atmoz ;)
DaMookmaandag 2 februari 2015 @ 00:39
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:01 schreef hans1985 het volgende:
zoekff goed uit hoe het met brandmelders zit. ergens gehoord dat co2 melders laag moeten zitten (zwaarder).en voor rest vind google wel goede instructies waar je die sensoren moet plaatsen. Ik weet, is mierenneukerij maar een heel belangrijke tip, voer dat allemaal volgens de regels uit, maak foto;s en eventueel keuringsrapport. als je brand krijgt dan beter nu 100 of 200 euro betalen aan een erkende controleur dan bakkeleien...

Maar je hele voortgang en je hoge kwaliteit (af)bouw. petje af. Ik denk dat veel profs het tegen je af leggen qua kwaliteit.

vraag me alleen af of mevrouw Atmoz nog steeds zo blij is met deze super mancave :+
Co is maar marginaal lichter dan lucht, mag ook hoog hangen (in de handleiding van mijn gecombineerde rook/co melder is de ideale plaatsing 30cm onder het plafond tegen de muur. Tuurlijk is lager sneller gewaarschuwd, maar marginaal.

Co2 is trouwens wel zwaarder, maar daar heb je in huis niet zo snel last van (of er moet er teveel van in je bier zitten, dan krijg je er een zwaardere kater van :P ) . Bij ons op de brouwerij hangen de co2 meters daarom wel laag bij de grond ;) .

Dit is iig hoe het mij geleerd is. Een CO melder hoeft ook niet in elke ruimte, maar vooral in de ruimte waar je ketel hangt en in de centrale ruimtes (gangen/hallen).
Surveillance-Fietsmaandag 2 februari 2015 @ 06:42
quote:
99s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:39 schreef DaMook het volgende:

[..]

Co is maar marginaal lichter dan lucht, mag ook hoog hangen (in de handleiding van mijn gecombineerde rook/co melder is de ideale plaatsing 30cm onder het plafond tegen de muur. Tuurlijk is lager sneller gewaarschuwd, maar marginaal.

Co2 is trouwens wel zwaarder, maar daar heb je in huis niet zo snel last van (of er moet er teveel van in je bier zitten, dan krijg je er een zwaardere kater van :P ) . Bij ons op de brouwerij hangen de co2 meters daarom wel laag bij de grond ;) .

Dit is iig hoe het mij geleerd is. Een CO melder hoeft ook niet in elke ruimte, maar vooral in de ruimte waar je ketel hangt en in de centrale ruimtes (gangen/hallen).
zelfs de brandweer weet niet 100% zeker wat nou de regels zijn. Heb ze inmiddels twee keer over de vloer gehad ivm koolstofmonoxidemelders die alarm gaven. En deze doen dat pas bij 50ppm. Heb er eentje boven de ketel en eentje tussen de woonkamer en keuken. Komt er nog een bij in de slaapkamer.

De eerste keer gaf de geiser van de onderburen 1000ppm af en de tweede keer de moederhaard met 90 ppm. Stond loos langs de pijp in het gemetselde schoorsteen kanaal te blazen.

Lololo.
DaMookdinsdag 3 februari 2015 @ 08:48
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 06:42 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

zelfs de brandweer weet niet 100% zeker wat nou de regels zijn. Heb ze inmiddels twee keer over de vloer gehad ivm koolstofmonoxidemelders die alarm gaven. En deze doen dat pas bij 50ppm. Heb er eentje boven de ketel en eentje tussen de woonkamer en keuken. Komt er nog een bij in de slaapkamer.

De eerste keer gaf de geiser van de onderburen 1000ppm af en de tweede keer de moederhaard met 90 ppm. Stond loos langs de pijp in het gemetselde schoorsteen kanaal te blazen.

Lololo.
Het is dus erg onduidelijk allemaal :P .Maar ik denk dat je met de regel ketelruimte en centrale ruimte(s) een heel eind komt. Als die in de slaapkamer te hoog word dan is die in de centrale ruimte zeer waarschijnlijk al eerder te hoog en in de ketelruimte nog eerder. De hoogte van de plaatsing is dan het volgende punt, maar ik vertrouw maar op de co-meter die volgens de gebruiksaanwijzing op 30 cm onder het plafond op de gang hangt.

Mocht dat niet de juiste plek zijn merk ik er zelf gelukkig niets van want dan slaap ik vredig in :) :z .
Metalfreakdinsdag 3 februari 2015 @ 09:31
quote:
99s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 08:48 schreef DaMook het volgende:

[..]

Het is dus erg onduidelijk allemaal :P .Maar ik denk dat je met de regel ketelruimte en centrale ruimte(s) een heel eind komt. Als die in de slaapkamer te hoog word dan is die in de centrale ruimte zeer waarschijnlijk al eerder te hoog en in de ketelruimte nog eerder. De hoogte van de plaatsing is dan het volgende punt, maar ik vertrouw maar op de co-meter die volgens de gebruiksaanwijzing op 30 cm onder het plafond op de gang hangt.

Mocht dat niet de juiste plek zijn merk ik er zelf gelukkig niets van want dan slaap ik vredig in :) :z .
Volgens alle handleidingen en instructies die ik heb gezien zou het voor een CO melder 1,5m hoogte moeten zijn, ik heb geen plafonds van 1,80m in elk geval ;) Als die zo hoog zou moeten hangen, zou het ook niet logisch zijn dat onze CO melder een display heeft met temperatuur en ppm weergave.
DaMookdinsdag 3 februari 2015 @ 09:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 09:31 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Volgens alle handleidingen en instructies die ik heb gezien zou het voor een CO melder 1,5m hoogte moeten zijn, ik heb geen plafonds van 1,80m in elk geval ;) Als die zo hoog zou moeten hangen, zou het ook niet logisch zijn dat onze CO melder een display heeft met temperatuur en ppm weergave.
Ik gok dat mijn CO melder nu op 2 meter hoogte hangt. Maar laten we dit topic niet verder vervuilen door een rookmelder die niet meer ideaal hangt.
freak1dinsdag 3 februari 2015 @ 09:43
hoe ga je dat met je basstrap eigenlijk doen daar? lijkt me een niet al te grote ruimte en volgens mij zijn die muren niet dragend... of ga je een klein basje erin zetten?
Atmozdinsdag 3 februari 2015 @ 10:55
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:50 schreef Erasmo het volgende:
Heb je trouwens ooit nog die CO2 sensor besteld?
Ja, als het goed is ligt die hier inmiddels al een tijdje tussen de rest v/d sensoren ^O^ Ooit maar eens de tijd zoeken om ermee te klooien...

quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:01 schreef hans1985 het volgende:
zoekff goed uit hoe het met brandmelders zit. ergens gehoord dat co2 melders laag moeten zitten (zwaarder).en voor rest vind google wel goede instructies waar je die sensoren moet plaatsen. Ik weet, is mierenneukerij maar een heel belangrijke tip, voer dat allemaal volgens de regels uit, maak foto;s en eventueel keuringsrapport. als je brand krijgt dan beter nu 100 of 200 euro betalen aan een erkende controleur dan bakkeleien...

Maar je hele voortgang en je hoge kwaliteit (af)bouw. petje af. Ik denk dat veel profs het tegen je af leggen qua kwaliteit.

vraag me alleen af of mevrouw Atmoz nog steeds zo blij is met deze super mancave :+
Thanks Hans :) Leuk om zoiets te lezen van een échte prof 8-)

Maareh... m'n vriendin vind het alleen maar sjiek zo'n ruimte. Die mag daar straks ook af en toe met haar vriendinnen films kijken. En dan ga ik wel steeds koele drankjes en hapjes voor hun halen O+

quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:17 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ach, ik zie dat de verlichting nog niet op rood, maar blauw/paars staat en er zijn geen schaarsgeklede vrouwen op de foto... Zal wel loslopen met mevrouw Atmoz ;)
Haha, precies! :7

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 09:43 schreef freak1 het volgende:
hoe ga je dat met je basstrap eigenlijk doen daar? lijkt me een niet al te grote ruimte en volgens mij zijn die muren niet dragend... of ga je een klein basje erin zetten?
Dat is een goede vraag. En op dat gebied heb ik geen tot zeer weinig ervaring, dus ALLE hulp/ideeën zijn welkom. Wat zou er mogelijk zijn?

Ik heb vooraan in de ruimte, waar de deur + het scherm zitten een stuk verlaagd (+/- 26cm) plafond gemaakt waar eventueel nog vanalles van "bass-management" etc... in zou kunnen. Zie hier:

HT_verlaagd_plafond_vooraan1.JPG

HT_verlaagd_plafond_vooraan2.JPG

Zou ik daar bass-straps in maken? Of absorbers/diffusers?
Weet jij dat toevallig?
RM27dinsdag 3 februari 2015 @ 13:12
Weer een heel mooi project waar je aan begonnen bent maar gewoon uit nieuwsgierigheid....is de slaapkamer, kleedkamer, dierentuin en niet te vergeten het zwembad al af (of raak ik nu een gevoelige snaar)
Atmozdinsdag 3 februari 2015 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:12 schreef RM27 het volgende:
Weer een heel mooi project waar je aan begonnen bent maar gewoon uit nieuwsgierigheid....is de slaapkamer, kleedkamer, dierentuin en niet te vergeten het zwembad al af (of raak ik nu een gevoelige snaar)
Haha _O_
Je weet precies hoe 't hier werkt he?! :D

Uhm, om eerlijk te zijn:

- slaapkamer: goed genoeg om er te kunnen slapen, bubbelen, relaxen (maar idd: nog niet helemaal af)
- kleedkamer: 50% de inloopkast is vrijwel klaar, alleen nog de gadgets installeren. Dan de vloerbedekking in de kamer laten leggen + alles aankleden
- dierentuin: je bedoeld het terrarium? Het uiteindelijke terrarium moet nog gemaakt worden, maar het leguaantje heeft komende tijd nog (meer dan) plaats zat in zijn huidige woning :)
- zwembad: daar is het nu geen weer voor, komt dus van de zomer weer!

Maar goed dat je me eraan laat herinneren: er kan niet nóg een project bij 8)7
R-Techdinsdag 3 februari 2015 @ 13:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:22 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Haha _O_
Je weet precies hoe 't hier werkt he?! :D

Uhm, om eerlijk te zijn:

- slaapkamer: goed genoeg om er te kunnen slapen, bubbelen, relaxen (maar idd: nog niet helemaal af)
- kleedkamer: 50% de inloopkast is vrijwel klaar, alleen nog de gadgets installeren. Dan de vloerbedekking in de kamer laten leggen + alles aankleden
- dierentuin: je bedoeld het terrarium? Het uiteindelijke terrarium moet nog gemaakt worden, maar het leguaantje heeft komende tijd nog (meer dan) plaats zat in zijn huidige woning :)
- zwembad: daar is het nu geen weer voor, komt dus van de zomer weer!

Maar goed dat je me eraan laat herinneren: er kan niet nóg een project bij 8)7
Wel projectmanagement Atmoz o|O
RM27dinsdag 3 februari 2015 @ 16:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:22 schreef Atmoz het volgende:
Haha
Je weet precies hoe 't hier werkt he?!
Het was niet lullig bedoelt...gewoon interesse. Stel dat alles straks af is dan heb je niks meer te doen.
Atmozdinsdag 3 februari 2015 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:33 schreef R-Tech het volgende:

Wel projectmanagement Atmoz o|O
Hehe O-)

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:14 schreef RM27 het volgende:

Het was niet lullig bedoelt...
Snap ik :Y)

quote:
gewoon interesse. Stel dat alles straks af is dan heb je niks meer te doen.
:D
Ik weet niet hoe ik 't doe, maar ik zorg al m'n hele leven dat ik genoeg (c.q. soms té veel) te doen heb :P Als de dingen die je noemde echt klaar zijn, dan zijn we sowieso weer een tijdje verder... En daarna staat er weer iets nieuws voor de deur. Ideeën genoeg. Ben bovendien met een nieuw bedrijf bezig, en daar kan ik ook weer he-le-maal in loos gaan, dus als ik wil heb ik de komende jaren nog genoeg te doen ^O^
derLudolfdinsdag 3 februari 2015 @ 17:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:57 schreef Atmoz het volgende:
Ben bovendien met een nieuw bedrijf bezig, en daar kan ik ook weer he-le-maal in loos gaan, dus als ik wil heb ik de komende jaren nog genoeg te doen ^O^
-Bosch dealer?
-LED installateur?
-Interieurbouw?

Succes in elk geval :)
Atmozdinsdag 3 februari 2015 @ 17:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:14 schreef derLudolf het volgende:

-Bosch dealer?
:P 8)7

quote:
-LED installateur?
:+ (komt er ook wel in voor....)

quote:
-Interieurbouw?
..... O-) ..... het heeft ermee te maken.... een beetje!
En meer kan ik (nu) ook nog niet zeggen.

quote:
Succes in elk geval :)
Thanks ^O^
derLudolfdinsdag 3 februari 2015 @ 20:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:18 schreef Atmoz het volgende:

..... O-) ..... het heeft ermee te maken.... een beetje!
En meer kan ik (nu) ook nog niet zeggen.

[..]

Thanks ^O^
Dat dacht ik al, dat dat niet direct aan de grote klok hoeft. Ben benieuwd
#ANONIEMdinsdag 3 februari 2015 @ 23:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:18 schreef Atmoz het volgende:

[..]

:P 8)7

[..]

:+ (komt er ook wel in voor....)

[..]

..... O-) ..... het heeft ermee te maken.... een beetje!
En meer kan ik (nu) ook nog niet zeggen.

[..]

Thanks ^O^
was er niet iemand op het forum die vroeg of iemand de plank met leds kon maken...........
dat wordt je nieuwe bedrijf!! :)
Atmozwoensdag 4 februari 2015 @ 09:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 20:07 schreef derLudolf het volgende:

Dat dacht ik al, dat dat niet direct aan de grote klok hoeft. Ben benieuwd
Ik laat het zeker weten zodra het daar tijd voor is ^O^

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 23:07 schreef akatar het volgende:

was er niet iemand op het forum die vroeg of iemand de plank met leds kon maken...........
dat wordt je nieuwe bedrijf!! :)
Lol :P
Ik zag dat topic ja. Zou zoiets best graag doen eigenlijk, mits ik meer tijd had :Y
Lijkt me sowieso wel leuk om zo'n soort bedrijfje te hebben, en dan allemaal spullen "custom made" voor mensen maken! Ben je iedere dag toch wel met mooie dingen bezig lijkt me 8-)
#ANONIEMwoensdag 4 februari 2015 @ 15:51
custom made voor mensen betekent veel uren investeren en dan wordt het duur.
de gemiddelde mens valt dan af

waarom denk je dat Ikea zo populair is?
-Richard-woensdag 4 februari 2015 @ 17:35
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 15:51 schreef akatar het volgende:
custom made voor mensen betekent veel uren investeren en dan wordt het duur.
de gemiddelde mens valt dan af

waarom denk je dat Ikea zo populair is?
Dit inderdaad, elk uur dat je er over nadenkt zou je dan moeten schrijven omdat je die tijd investeert. Die moet betaald worden en dat is met veel maatwerk werk, duur.

Een aantal standaard maten met een standaard ontwerp zou kunnen, met jou apparatuur kan dat ook vast wel tegen een best strakke prijs. Maar standaard en is standaard en dat is zeker niet te smaak van iedereen.

Sommige dingen zijn heel mooi, maar die moet je zelf hobby matig bouwen (of gewoon dikke portemonnee hebben) want anders wordt het erg duur. Kijk maar naar de tijd die jij steekt in dingen, dat is hobby en vrije tijd. Dat zou vaak niet te betalen zijn voor een gemiddelde arbeider.
Barrahwoensdag 4 februari 2015 @ 18:08
Je hoeft met zo'n bedrijf ook niet evenveel klanten te trekken als Ikea. Het is een niche en als je er goed in bent komen er wel mensen naar je toe die ook iets unieks willen.
Die plank is wel een mooi voordeel van een mashup. Je betaalt alleen voor de plank en het aanpassen ervan, voor de rest weet je wat je krijgt. Beetje zoals bedrijven die Ikea-keukens pimpen met andere deurtjes enz.
#ANONIEMwoensdag 4 februari 2015 @ 19:47
tis nog simpeler, als je ervan moet leven weet je gewoon dat er x-duizend euro per maand moet binnenkomen.
en dan hopen dat mensen naar je toe komen omdat ze iets unieks willen.......

doe je het erbij, beetje als hobby, dan maakt het niet zoveel uit

en vaak als hobby je werk gaat worden is het je hobby niet meer
Atmozvrijdag 6 februari 2015 @ 18:08
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 15:51 schreef akatar het volgende:
custom made voor mensen betekent veel uren investeren en dan wordt het duur.
de gemiddelde mens valt dan af

waarom denk je dat Ikea zo populair is?
True, true.
Was ook maar een gedachtespinsel, maar zou dus leuk zijn ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 17:35 schreef -Richard- het volgende:

Dit inderdaad, elk uur dat je er over nadenkt zou je dan moeten schrijven omdat je die tijd investeert. Die moet betaald worden en dat is met veel maatwerk werk, duur.

Een aantal standaard maten met een standaard ontwerp zou kunnen, met jou apparatuur kan dat ook vast wel tegen een best strakke prijs. Maar standaard en is standaard en dat is zeker niet te smaak van iedereen.

Sommige dingen zijn heel mooi, maar die moet je zelf hobby matig bouwen (of gewoon dikke portemonnee hebben) want anders wordt het erg duur. Kijk maar naar de tijd die jij steekt in dingen, dat is hobby en vrije tijd. Dat zou vaak niet te betalen zijn voor een gemiddelde arbeider.
Het is niet ideaal nee. Mensen kiezen toch al snel voor wat meer "standaard", en (dus) stukken minder duur. Maargoed, aan de andere kant: je hoeft niet iedereen te "helpen" he. Als je er goed aan verdient zijn enkele klussen per maand al voldoende. Heb dat in het verleden wel eens gedaan voor enkele mensen die iets meer te besteden hadden. Die betaalde graag iets meer, maar dan was het ook helemaal custom made.

quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 18:08 schreef Barrah het volgende:
Je hoeft met zo'n bedrijf ook niet evenveel klanten te trekken als Ikea. Het is een niche en als je er goed in bent komen er wel mensen naar je toe die ook iets unieks willen.
Die plank is wel een mooi voordeel van een mashup. Je betaalt alleen voor de plank en het aanpassen ervan, voor de rest weet je wat je krijgt. Beetje zoals bedrijven die Ikea-keukens pimpen met andere deurtjes enz.
:Y precies ja.

quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 19:47 schreef akatar het volgende:
tis nog simpeler, als je ervan moet leven weet je gewoon dat er x-duizend euro per maand moet binnenkomen.
en dan hopen dat mensen naar je toe komen omdat ze iets unieks willen.......

doe je het erbij, beetje als hobby, dan maakt het niet zoveel uit
Tja, ik weet sowieso al dat ik dit "straks" ga doen. Een beetje klussen als interieurbouwer en al dat soort dingen. Gewoon om mezelf bezig te houden ook, en vind het hartstikke mooi/sjiek werk 8-)

quote:
en vaak als hobby je werk gaat worden is het je hobby niet meer
Hoe bedoel je dat?
Mijn werk is/was altijd voor de volle 100% mijn hobby. (50% van m'n hobby is m'n werk, en 100% van m'n werk staat gelijk aan 50% van m'n hobby). }) (even m'n zin moeten nalezen, maar hij klopt wel)

Even terug naar het HT. Daar ben ik begonnen met de pilaren die de ruimte wat meer "effect" geven. Ik vind het zelf de goede kant op gaan:

HT_pilaren_begin1.JPG

HT_pilaren_begin2.JPG

Ook alvast wat bekabeling getrokken naar het punt waar de AV apparatuur straks komt:

HT_kabels_begin.JPG

Vanavond weer even goed doorwerken om met een voldaan gevoel het weekend in te gaan *O*
Erasmovrijdag 6 februari 2015 @ 19:09
Je zou eventueel in een van de pilaren onderin een wcd kunnen verstoppen?
Vonkenboervrijdag 6 februari 2015 @ 19:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 19:09 schreef Erasmo het volgende:
Je zou eventueel in een van de pilaren onderin een wcd kunnen verstoppen?
Wandcontactdozen heb je nooit genoeg, al is het maar voor bijvoorbeeld je stofzuiger :)
-Richard-vrijdag 6 februari 2015 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 19:11 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Wandcontactdozen heb je nooit genoeg, al is het maar voor bijvoorbeeld je stofzuiger :)
Of een van je vrienden die een lege batterij in zijn smartphone heeft en even wil opladen tijdens de film.
Goede tip!
Atmozvrijdag 6 februari 2015 @ 19:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 19:09 schreef Erasmo het volgende:
Je zou eventueel in een van de pilaren onderin een wcd kunnen verstoppen?
c.q. onder één van die pilaren zit al een dubbelzijdig stopcontact ;)

1 daarvan is gebruikt om een verlengkabel op aan te sluiten voor inderdaad eventueel telefoonladers ofzo (die contactdoos komt uit onder de eerste bank) en de ander wordt door-gelust naar een (enkelvoudig) stopcontact IN de zuil 8-) (maar dan wel eentje in dezelfde kleur als de zuil, idd voor stofzuiger ofzo)

Vanochtend al naar gezocht, maar is allemaal vrij duur als je iets speciaals (antraciet grijs) wilt.
In de badkamer (daar heb ik een zwarte) viel dat ook al niet mee toen ;(

Maar er wordt dus aan gedacht! Thanks voor 't meedenken _O_
bluemoon23vrijdag 6 februari 2015 @ 19:58
Spuitbusje met grijze verf dus :D
RoelerMFvrijdag 6 februari 2015 @ 20:40
Je HT kamer ziet er top uit Atmoz, krijg er goede zin van om zelf weer aan de slag te gaan. Vorige week nog in zonnig Orlando geweest en ga morgen ook weer lekker aan de slag met het devven van de tuinverlichting. Hopelijk is het over een maand een graadje of 10 zonder regen zodat ik snel weer in mijn eigen tuin aan de slag kan!
-Richard-vrijdag 6 februari 2015 @ 21:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 19:58 schreef bluemoon23 het volgende:
Spuitbusje met grijze verf dus :D
Ik wil geen zeikerd zijn maar aangezien je met stekkers wel eens de 2 gaten moet zoeken (zeker een kleine variant in een grote wcd), krijg je denk ik best wel krassen in de WCD en dat is natuurlijk helemaal niet mooi.
Mede door dat je het niet goed kunt schuren.
Valt te proberen, maar ik zou toch iets in kleur gegoten kiezen. Kost wat, heb je ook wat. O+ O+
RoelerMFvrijdag 6 februari 2015 @ 21:50
Ik heb mijn Jung edelstaal stopcontacten via internet besteld, uiteindelijk vond ik de prijs wel meevallen. Iets van 11 euro voor het binnenwerk en een tientje voor het raampje, maar ik zie dat de prijzen na 3 jaar wel behoorlijk gestegen zijn. Inmiddels doet het setje 30 euro samen. Destijds was ik ook ruim 200 kwijt, maarja, in de keuken wilde ik het gewoon goed afgewerkt hebben :7 8-)
RB42vrijdag 6 februari 2015 @ 22:13
Jung LS900 bijvoorveeld kost maar 10 à 15 euro per WCD in zwart/grijs/antraciet, niks mis mee toch? Wel in DE bestellen :)
#ANONIEMvrijdag 6 februari 2015 @ 23:04
over die werk en hobby opmerking

hobby is eigenlijk doen als je dat wilt (vrijetijdsbesteding)

dus als hobby je werk wordt is het je hobby niet meer, daarmee bedoel ik dat het dan een verplichting wordt en dus niet alleen meer als je daar zin in hebt
Holymezaterdag 7 februari 2015 @ 17:36
Dit blijft een mooi topic om te volgen :) Er zijn denk ik niet veel mensen die zo de mogelijkheid hebben om van alles met hun huis te doen, de fantasie ervoor hebben, én de skills hebben om het dan ook nog 'ns te maken _O_
Atmozdinsdag 10 februari 2015 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 19:58 schreef bluemoon23 het volgende:
Spuitbusje met grijze verf dus :D
:D maareh...... nee :N das niet handig denk ik...

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 20:40 schreef RoelerMF het volgende:
Je HT kamer ziet er top uit Atmoz, krijg er goede zin van om zelf weer aan de slag te gaan. Vorige week nog in zonnig Orlando geweest en ga morgen ook weer lekker aan de slag met het devven van de tuinverlichting. Hopelijk is het over een maand een graadje of 10 zonder regen zodat ik snel weer in mijn eigen tuin aan de slag kan!
Thanks!
Klinkt als een leuk project. Veel succes ermee ^O^
Krijgen we ook foto's te zien straks trouwens? :D

quote:
17s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 21:27 schreef -Richard- het volgende:

Ik wil geen zeikerd zijn maar aangezien je met stekkers wel eens de 2 gaten moet zoeken (zeker een kleine variant in een grote wcd), krijg je denk ik best wel krassen in de WCD en dat is natuurlijk helemaal niet mooi.
Mede door dat je het niet goed kunt schuren.
Valt te proberen, maar ik zou toch iets in kleur gegoten kiezen. Kost wat, heb je ook wat. O+ O+
Precies! Zo'n dingen spuit ik liever niet. Dan maar even wat meer betalen inderdaad.
Maar het viel uiteindelijk best mee. Heb deze gehaald:

hager-berker-q1-antraciet-wandcontactdoos-47436086-47436086.jpg

hager-berker-q1-antraciet-afdekraam-10116086-10116086.jpg

hager-berker-q1-antraciet-bedieningswip-16206086-16206086.jpg
(thanks V ;))

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 21:50 schreef RoelerMF het volgende:
Ik heb mijn Jung edelstaal stopcontacten via internet besteld, uiteindelijk vond ik de prijs wel meevallen. Iets van 11 euro voor het binnenwerk en een tientje voor het raampje, maar ik zie dat de prijzen na 3 jaar wel behoorlijk gestegen zijn. Inmiddels doet het setje 30 euro samen. Destijds was ik ook ruim 200 kwijt, maarja, in de keuken wilde ik het gewoon goed afgewerkt hebben :7 8-)
Als het mooi is kost het al snel wat meer. Maar inderdaad: zeker in de keuken wil je dat wel hebben eigenlijk!

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 23:04 schreef akatar het volgende:
over die werk en hobby opmerking

hobby is eigenlijk doen als je dat wilt (vrijetijdsbesteding)

dus als hobby je werk wordt is het je hobby niet meer, daarmee bedoel ik dat het dan een verplichting wordt en dus niet alleen meer als je daar zin in hebt
^O^

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 februari 2015 17:36 schreef Holyme het volgende:
Dit blijft een mooi topic om te volgen :) Er zijn denk ik niet veel mensen die zo de mogelijkheid hebben om van alles met hun huis te doen, de fantasie ervoor hebben, én de skills hebben om het dan ook nog 'ns te maken _O_
Thanks :) :)
Leuk dat je volgt ^O^

En wat foto updates:

Afgelopen dagen bezig geweest met de laatste kabels overal doorheen te trekken:

HT_kabels.JPG

En gisteren een begin gemaakt aan de sterrenhemel:

HT_sterrenhemel_plaat1.JPG

HT_sterrenhemel_plaat2.JPG

HT_sterrenhemel_plaat3.JPG

HT_sterrenhemel_plaat4.JPG

HT_sterrenhemel_plaat5.JPG

In de hoeken komen de 4 Dolby Atmos "overhead" speakers te zitten.
Deze heb ik (met pijn in 't hard) geschuurd om ze vervolgens pitch-black te schilderen:

HT_B&W601s3_schuren.JPG

Ook heb ik alvast wat bevestigingshoutjes gemaakt om ze stevig aan het plafond te hangen:

HT_Dolby-Atmos_ophang_plaatjes.JPG

Dat ding rechts is een "custom made" B&W601s3 speaker ophang hulpje... Daar kan ik zo'n multisteun onder zetten om vervolgens de speaker netjes recht te draaien en de gaten te boren in het plafond. Anders zit je met zo'n zware speaker boven je hoofd te prutsen, en wordt het toch niet netjes recht. Nu wel O+

[edit]

En zojuist toch maar alvast besteld:

Marantz SR7009 - Dolby Atmos receiver *O* whaaaa helemaal happy en hyper hier 8)7

Marantz_SR7009.jpg

(wilde eerst nog even wachten, maar zo'n ding wil je liever NU dan gisteren in huis hebben, niet? 8-))

[ Bericht 3% gewijzigd door Atmoz op 10-02-2015 11:24:12 ]
Lucky_Strikedinsdag 10 februari 2015 @ 11:24
Jij hebt een voorkeur voor zwartrood gereedschap?
derLudolfdinsdag 10 februari 2015 @ 12:14
Hoe bevalt die Bacho winkelhaak? Beetje zwaar, blijft ie ook mooi liggen? Ik zoek nog een goede
MrBanaan1dinsdag 10 februari 2015 @ 12:16
Wat doet zo'n receiver nu precies :@ :X
Dingen zijn groot, en loeiduur, maar?
Atmozdinsdag 10 februari 2015 @ 12:19
quote:
6s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 11:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jij hebt een voorkeur voor zwartrood gereedschap?
:)
Bedoel je die lijmklemmen? (zijn idd fijn!)
Maar eerlijk gezegd gaat m'n voorkeur uit naar blauw/rood gereedschap :P

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:14 schreef derLudolf het volgende:
Hoe bevalt die Bacho winkelhaak? Beetje zwaar, blijft ie ook mooi liggen? Ik zoek nog een goede
Toevallig dat je 't vraagt...
Vandaag pas voor het eerst gebruikt. Hij lag altijd maar in de kist erbij, en ik greep steeds naar m'n oude vertrouwde (ook Bahco) zwarte/stevigere haak. Ben er nog niet kapot van eerlijk gezegd. Maar zal wel een kwestie van wennen zijn. Dat pinnetje zorgt ervoor dat hij blijft liggen, maar ik heb 't al enkele malen per ongeluk tijdens gebruik weer ingedrukt. Eigenlijk nog niet zo heel veel positiefs te melden erover ;) (en met die "oude" heb ik al heel m'n leven gewerkt c.q. alles mee gemaakt tot nu toe... zal lastig zijn om die zomaar "los te laten" O+)

[edit]

quote:
14s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:16 schreef MrBanaan1 het volgende:
Wat doet zo'n receiver nu precies :@ :X
Dingen zijn groot, en loeiduur, maar?
Je weet wat een "normale" receiver doet he?
(onder andere) voor surround geluid zorgen enzo ^O^

Deze (Dolby Atmos) receiver doet daarbij ook nog eens 4 kanalen/speakers boven je hoofd aansturen. Dus buiten de 7 gewone speakers + subwoofer(s) ook nog eens 4 "overhead" speakers. Dat creëert een enorm mooi geluidseffect alsof je in een "bubbel" zit van geluid. Het komt de film zeer positief ten goede. Films moeten er wel voor gemaakt zijn, anders wordt het niet "dedicated" ondersteunt.

[ Bericht 12% gewijzigd door Atmoz op 10-02-2015 12:25:17 ]
Lucky_Strikedinsdag 10 februari 2015 @ 12:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:19 schreef Atmoz het volgende:

[..]

:)
Bedoel je die lijmklemmen? (zijn idd fijn!)
Maar eerlijk gezegd gaat m'n voorkeur uit naar blauw/rood gereedschap :P

Ook je koffers, gehoorbescherming en nog andere dingen die ik niet herken op foto 5 :P
Atmozdinsdag 10 februari 2015 @ 12:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:

Ook je koffers, gehoorbescherming en nog andere dingen die ik niet herken op foto 5 :P
Haha, das puur toeval :D (zijn allemaal verschillende merken, dus niet zo gekozen ofzo...)
Maar idd: het ziet er wel redelijk "rood/zwart" uit daar :+
Lucky_Strikedinsdag 10 februari 2015 @ 12:30
:D
usernaamvergetendinsdag 10 februari 2015 @ 16:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 12:14 schreef derLudolf het volgende:
Hoe bevalt die Bacho winkelhaak? Beetje zwaar, blijft ie ook mooi liggen? Ik zoek nog een goede
Ik ben ook toe aan een goede, momenteel even geen budget maar die van Irwin schijnen wel goed te zijn.
Barrahdinsdag 10 februari 2015 @ 16:47
Misschien al voorbijgekomen, maar hoe ga je de ruimte afwerken? Voor een echte bioscoopuitstraling en akoestiek het mdf bekleden met veloursachtige vloerbedekking?
Atmozdinsdag 10 februari 2015 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 16:41 schreef usernaamvergeten het volgende:

Ik ben ook toe aan een goede, momenteel even geen budget maar die van Irwin schijnen wel goed te zijn.
Dan zou ik zonder meer die Irwin kopen. Of die Bahco die ik al had (zo'n zwarte zonder "verschuifbaar" ding erop, en een stuk dikker/steviger).

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 16:47 schreef Barrah het volgende:
Misschien al voorbijgekomen, maar hoe ga je de ruimte afwerken? Voor een echte bioscoopuitstraling en akoestiek het mdf bekleden met veloursachtige vloerbedekking?
De muren + plafond worden zwart, de pilaren + het stukje koof rondom antracietgrijs, de vloer antracietgrijs tapijt en de rand van het projectiescherm inderdaad zwart velours. Achterin komen kastjes voor de AV-apparatuur (een hele berg realiseerde ik me gisteren c.q. dat gaat nooit passen in het vorige "kastjes-idee" :X) deze worden zwart gecombineerd met het spul/kleur wat ik ook in de keuken en badkamer heb. (zwart/grijzig). En de 2 bankstellen zijn kleur Onyx (lavazwart, iets donkerder dan antraciet)

Maar niet echt iets roods zoals in een bioscoop. Wel nog wat filmposters om het wat aan te kleuren.
-Richard-dinsdag 10 februari 2015 @ 19:27
Waarom heb je eigenlijk geen nieuw kistje voor je speakers gemaakt? Had je de originele kunnen bewaren om de waarde van de speakers te behouden.
En een kistje namaken kan jij zeker wel!

Wat een lading speaker kabels trouwens _O- !
funky_fartwoensdag 11 februari 2015 @ 08:22
Dan verneuk je de geluidskarakteristieken, je "timmert er niet ff een doossie omheen", als audiofiel zijnde. :{w
speedfightragewoensdag 11 februari 2015 @ 09:50
quote:
0s.gif [b]Op dinsdag 10 februari 2015 11:10 schreef

En gisteren een begin gemaakt aan de sterrenhemel:

Ga je fibers gebruiken? zoja, welke en waar heb je ze vandaan? :)

Zo nee, vertel :+
Atmozwoensdag 11 februari 2015 @ 18:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 19:27 schreef -Richard- het volgende:
Waarom heb je eigenlijk geen nieuw kistje voor je speakers gemaakt? Had je de originele kunnen bewaren om de waarde van de speakers te behouden.
En een kistje namaken kan jij zeker wel!
Klopt :) een kistje kan ik wel maken.... Maar:

quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 08:22 schreef funky_fart het volgende:
Dan verneuk je de geluidskarakteristieken, je "timmert er niet ff een doossie omheen", als audiofiel zijnde. :{w
Idd ^O^

quote:
Wat een lading speaker kabels trouwens _O- !
Een kleine 150 meter zit er nu in :P

quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 09:50 schreef speedfightrage het volgende:

Ga je fibers gebruiken? zoja, welke en waar heb je ze vandaan? :)

Zo nee, vertel :+
Ja ;) (van Ebay.com)
Fibers (1mm) en 2mm+ 3mm plexiglas staafjes voor de "wat grotere sterren".
En dan 5 verschillende/fadende "zones" witte-LED-verlichting om een dynamisch (heel langzaam bewegend) geheel te krijgen 8-)
-Richard-woensdag 11 februari 2015 @ 21:54
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 08:22 schreef funky_fart het volgende:
Dan verneuk je de geluidskarakteristieken, je "timmert er niet ff een doossie omheen", als audiofiel zijnde. :{w
Nouja kijk, ik zie het niet meer als een MDF kist met berekende inhoud, en eventueel schuim als volume vergrootend effect, zou jij (en/of Atmoz) dit toe kunnen lichten waarom het meer dan een kistje is?
In de car audio wordt in ieder geval veel vuldig eigen fabricaat gebruikt met berekende inhoud (niet dat ik er veel van weet, maar probeer hier bij te leren :))
Een zijwand is een zijwand en aangezien jij de voorkant niet schuurt vind ik het zonde een OEM kist te schuren, het front is heus los te halen en dan op een nieuwe kist te schroeven, of zie ik dat verkeerd?

Maw; verklaar je nader :P
Atmozvrijdag 13 februari 2015 @ 18:16
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 21:54 schreef -Richard- het volgende:

[..]

Nouja kijk, ik zie het niet meer als een MDF kist met berekende inhoud, en eventueel schuim als volume vergrootend effect, zou jij (en/of Atmoz) dit toe kunnen lichten waarom het meer dan een kistje is?
In de car audio wordt in ieder geval veel vuldig eigen fabricaat gebruikt met berekende inhoud (niet dat ik er veel van weet, maar probeer hier bij te leren :))
Een zijwand is een zijwand en aangezien jij de voorkant niet schuurt vind ik het zonde een OEM kist te schuren, het front is heus los te halen en dan op een nieuwe kist te schroeven, of zie ik dat verkeerd?

Maw; verklaar je nader :P
Nee, dat zie je niet verkeerd. Je hebt gelijk. Als je de kist stevig maakt, en de inhoud (ongeveer) gelijk houdt, EN (zeer belangrijk!!!) de voorkant laat zoals die is, dan komt het zeker goed. Maar de vraag is: moet ik me de moeite gaan nemen om een andere bekisting te maken, om vervolgens de "goede" bekisting te bewaren voor Piet Leut. Wat moet ik moet die houten bak? Ik ga die speakers nooit meer van 't plafond halen... dus voor de originele bekisting komt toch geen andere doel meer :P
Maar je denkwijze klopt dus ^O^

====================================================

Ik weet dat hier in K&W niet zo heel veel AV-fanatiekelingen zitten, maar ik had de foto's toch al gemaakt voor een ander forum, dus waarom niet ook hier even showen?! 8-)

Zojuist de Marantz Dolby Atmos receiver ontvangen:

Marantz_SR7009_3.jpg

Marantz_SR7009_4.jpg

Marantz_SR7009_1.jpg

Marantz_SR7009_2.jpg

Nu snel het HT afmaken zodat deze machine zijn kunstjes kan gaan laten zien (c.q. horen >:) )

[ Bericht 0% gewijzigd door Atmoz op 13-02-2015 21:21:53 ]
Gieliovdvrijdag 13 februari 2015 @ 18:33
Tering wat een ding. ¤1200 ook.

Wordt ongetwijfeld fantastisch!
derLudolfvrijdag 13 februari 2015 @ 18:38
Ik vond hem eerst niet zo mooi vormgegeven, maar nu je hem wat vaker hebt laten zien vind ik hem wel vet :) De achterkant vind ik weg interessant :+

Maar zie ik nu goed dat audio tegenwoordig ook via HDMI gaat?

Je kunt je console, BR speler en TV ontvanger hier op aansluiten en hebt aan 1 HDMI kabel naar je TV genoeg?

Hoe sluit ik min platenspeler hier nu op aan? Want het lijkt alsof die tulp aansluitingen voor speakers zijn? Of zijn die aansluitingen links ingangen?

Zit er ook een tuner bij in gebouw? Of is die coax kabel links niet voor 'n antenne?

Mag ik nog 'n vraag stellen of ben je me al zat? :P Ik zie een netwerk aansluiting, zit er een ontvanger voor digitale TV/radio bij in of heeft dat een ander nut die ik als leek niet ken?
Atmozvrijdag 13 februari 2015 @ 19:06
Ja Gieliovd, dat hoop ik ook!
Hopelijk kan ik 't zeer binnenkort met eigen oren ervaren :D

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:38 schreef derLudolf het volgende:
Ik vond hem eerst niet zo mooi vormgegeven, maar nu je hem wat vaker hebt laten zien vind ik hem wel vet :) De achterkant vind ik weg interessant :+
Hehe :P

quote:
Maar zie ik nu goed dat audio tegenwoordig ook via HDMI gaat?
HDMI is altijd ook voor geluid geweest. Misschien werd het niet altijd overal gebruikt om (ook) geluid doorheen te sturen, maar de HDMI standaard "zegt" dat er ook geluid doorheen kan.

quote:
Je kunt je console, BR speler en TV ontvanger hier op aansluiten en hebt aan 1 HDMI kabel naar je TV genoeg?
Yep, das (onder andere) nu een groot voordeel van een receiver. Al dit soort "gemak".

quote:
Hoe sluit ik min platenspeler hier nu op aan? Want het lijkt alsof die tulp aansluitingen voor speakers zijn? Of zijn die aansluitingen links ingangen?
Hmzzz, daar heb ik eerlijk gezegd niet zo'n verstand van... Maar moet die niet gewoon op de "phono" ingang? Die tulps links zijn inderdaad (de meeste dan) ingangen. Tulp wordt nooit (speciaal spul daargelaten) gebruikt voor speakers.

quote:
Zit er ook een tuner bij in gebouw? Of is die coax kabel links niet voor 'n antenne?
Zit als het goed is ook een tuner in ja. Anders zou ik niet weten waarvoor die COAX ingang is. Maargoed, die functie zal ik toch niet gebruiken.

quote:
Ik zie een netwerk aansluiting, zit er een ontvanger voor digitale TV/radio bij in of heeft dat een ander nut die ik als leek niet ken?
Wel voor digitale/internet radio, niet voor digitale tv (zover ik weet).

Maar ik heb 'm speciaal gekocht voor Dolby Atmos, de rest interesseert me niet (zoveel >:)). Anders had ik m'n "oude" SR8002 wel gebruikt ;) (die staat nu stof te happen, iemand interesse toevallig? O-))
SHERMANvrijdag 13 februari 2015 @ 19:16
Wat zou je er voor willen? :9
Atmozvrijdag 13 februari 2015 @ 19:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 19:16 schreef SHERMAN het volgende:
Wat zou je er voor willen? :9
Ik weet niet of dat mag hier zo dat ding verkopen, dus misschien handiger om via PM verder te gaan?
Attitudevrijdag 13 februari 2015 @ 21:20
Die achterkant van je receiver is interessant. Je zou hem eens met de achterkant naar voren moeten plaatsen. Zeker weten dat iedereen even dichterbij komt om te bekijken. Anders is het zo van: oh een receiver , wel ja.. :P
Knutsel-Smurfvrijdag 13 februari 2015 @ 22:06
Die sr8002 is gaaf !!
Jammer dat er geen spotify opzit, maar stuur toch maar eens een pb ;)
Makrolonvrijdag 13 februari 2015 @ 22:13
Gaaf! Damn wat een aansluitingen. :+

Wel mooi dat je een apparaat van 1200 euro koopt en niet weet wat ie allemaal wel en niet kan :+
Knutsel-Smurfvrijdag 13 februari 2015 @ 22:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:13 schreef Makrolon het volgende:
Gaaf! Damn wat een aansluitingen. :+

Wel mooi dat je een apparaat van 1200 euro koopt en niet weet wat ie allemaal wel en niet kan :+
Rem hem nou niet af ;) hebben nog een Fok! Filmavond tegoed ;)
derLudolfvrijdag 13 februari 2015 @ 22:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 19:06 schreef Atmoz het volgende:
HDMI is altijd ook voor geluid geweest. Misschien werd het niet altijd overal gebruikt om (ook) geluid doorheen te sturen, maar de HDMI standaard "zegt" dat er ook geluid doorheen kan.
Ik wist wel dat geluid via HDMI ging maar niet enkel voor geluid werd gebruikt. Had verwacht dat dan toslink of digitale coax werd gebruikt ;)


quote:
Yep, das (onder andere) nu een groot voordeel van een receiver. Al dit soort "gemak".

[..]

Hmzzz, daar heb ik eerlijk gezegd niet zo'n verstand van... Maar moet die niet gewoon op de "phono" ingang? Die tulps links zijn inderdaad (de meeste dan) ingangen. Tulp wordt nooit (speciaal spul daargelaten) gebruikt voor speakers.

Ik had gepost via mijn telefoon, dus kon die achterste aansluitingen niet zien wat daar stond. Platenspeler is inderdaad via phono, omdat dat in een platenspeler geen ingebouwde versterker zit dacht ik.

Maar waarvoor zijn die tulp aansluitingen rechts van phono? Daar staat centre, front boven. En pre-out, dus neem aan dat het uitgangen zijn.

Die onderste aansluitingen lijken me echter van die 'professionele' speaker aansluitingen

Ennuh als ik het geld voor die versterker had kocht ik me wel wat blauws met rode letters :+
EnochRootzaterdag 14 februari 2015 @ 04:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:47 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik wist wel dat geluid via HDMI ging maar niet enkel voor geluid werd gebruikt. Had verwacht dat dan toslink of digitale coax werd gebruikt ;)

[..]

Maar waarvoor zijn die tulp aansluitingen rechts van phono? Daar staat centre, front boven.
7.1 analoog in.

Toslink/digitale coax is achterhaald. Heeft niet genoeg bandbreedte voor oa. 7.1 PCM / Dolby TrueHD.
jaspervezaterdag 14 februari 2015 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:38 schreef derLudolf het volgende:
Hoe sluit ik min platenspeler hier nu op aan? Want het lijkt alsof die tulp aansluitingen voor speakers zijn? Of zijn die aansluitingen links ingangen?
Ligt aan wat voor element je hebt he. MM (Moving Magnet) of MC (Moving Coil). En Phono trap uiteraard.

Maar als je dat zou willen zou je ook niet deze versterker kopen. Alles heeft zijn eigen kwaliteiten Deze versterker is niet voor een goed stereo beeld vanaf een platenspeler ontworpen. Als je dit wilt koop je een degelijke stereo versterker.
derLudolfzaterdag 14 februari 2015 @ 10:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 10:05 schreef jasperve het volgende:

[..]

Ligt aan wat voor element je hebt he. MM (Moving Magnet) of MC (Moving Coil). En Phono trap uiteraard.

Maar als je dat zou willen zou je ook niet deze versterker kopen. Alles heeft zijn eigen kwaliteiten Deze versterker is niet voor een goed stereo beeld vanaf een platenspeler ontworpen. Als je dit wilt koop je een degelijke stereo versterker.
Haha zoveel verstand heb ik er nou ik weer niet van...

Het was ook gekscherend bedoeld, omdat ik in eerste instantie alleen maar digitale ingangen zag :P
In de categorie, 'wat een kut auto zo'n RS8, hij heeft niet eens een trekhaak'
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 21:20 schreef Attitude het volgende:
Die achterkant van je receiver is interessant. Je zou hem eens met de achterkant naar voren moeten plaatsen. Zeker weten dat iedereen even dichterbij komt om te bekijken. Anders is het zo van: oh een receiver , wel ja.. :P
:D
Had 'm vanmorgen mee naar m'n pa en ma genomen. Ze vinden hem uiterst indrukwekkend 8-)

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:06 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Die sr8002 is gaaf !!
Jammer dat er geen spotify opzit, maar stuur toch maar eens een pb ;)
Hij is al wat jaartjes oud, dus inderdaad geen Spotity, maar wel nog altijd een beest van een receiver met genoeg reserves als het om vermogen gaat 8-) Toen het absolute top model! PB komt eraan ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:13 schreef Makrolon het volgende:
Gaaf! Damn wat een aansluitingen. :+

Wel mooi dat je een apparaat van 1200 euro koopt en niet weet wat ie allemaal wel en niet kan :+
Tja, het komt misschien zo over, maar voor de dingen die ik erin zocht heb ik heus wel m'n huiswerk (goed) gedaan ^O^ ;)

quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:20 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

Rem hem nou niet af ;) hebben nog een Fok! Filmavond tegoed ;)
:Y

quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 22:47 schreef derLudolf het volgende:

Ik wist wel dat geluid via HDMI ging maar niet enkel voor geluid werd gebruikt. Had verwacht dat dan toslink of digitale coax werd gebruikt ;)
Waar zie je dan dat het ENKEL voor geluid wordt gebruikt?

quote:
Ik had gepost via mijn telefoon, dus kon die achterste aansluitingen niet zien wat daar stond. Platenspeler is inderdaad via phono, omdat dat in een platenspeler geen ingebouwde versterker zit dacht ik.

Maar waarvoor zijn die tulp aansluitingen rechts van phono? Daar staat centre, front boven. En pre-out, dus neem aan dat het uitgangen zijn.
Wat EnochRoot zegt :) 7.1 analoog input (mocht je dat ooit nodig hebben)

quote:
Die onderste aansluitingen lijken me echter van die 'professionele' speaker aansluitingen
Dat zijn gewoon de standaard speaker connectors. Niet veel "prof." aan, behalve dat het gewoon goede kwaliteit (klem)connectoren zijn.

quote:
Ennuh als ik het geld voor die versterker had kocht ik me wel wat blauws met rode letters :+
Tja, bij mij ligt die "liefde" een beetje verdeeld over beide vlakken: AV én tools :P

quote:
1s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 04:32 schreef EnochRoot het volgende:

7.1 analoog in.

Toslink/digitale coax is achterhaald. Heeft niet genoeg bandbreedte voor oa. 7.1 PCM / Dolby TrueHD.
Exact!

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 10:05 schreef jasperve het volgende:

Ligt aan wat voor element je hebt he. MM (Moving Magnet) of MC (Moving Coil). En Phono trap uiteraard.
:7 een kenner! _O_
(is phono niet ook dat 15:1 verhaal? in verhouding met line-signaal? of is dat weer iets anders?)

quote:
Maar als je dat zou willen zou je ook niet deze versterker kopen. Alles heeft zijn eigen kwaliteiten Deze versterker is niet voor een goed stereo beeld vanaf een platenspeler ontworpen. Als je dit wilt koop je een degelijke stereo versterker.
Volledig mee eens :Y Dat zou geen slimme zet zijn.
Dat zou hetzelfde zijn als:

Tang_op_varken.jpg

....het gaat wel, maar het is... tja... O-)

Voor (veel) minder geld heb je een VELE betere (stereo)versterker voor je platenspeler.


[edit]

quote:
1s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 10:50 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Het was ook gekscherend bedoeld, omdat ik in eerste instantie alleen maar digitale ingangen zag :P
In de categorie, 'wat een kut auto zo'n RS8, hij heeft niet eens een trekhaak'
:P
Erasmozaterdag 14 februari 2015 @ 11:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 18:38 schreef derLudolf het volgende:
Hoe sluit ik min platenspeler hier nu op aan? Want het lijkt alsof die tulp aansluitingen voor speakers zijn? Of zijn die aansluitingen links ingangen?
Zoals al eerder gezegd zal dat waarschijnlijk niet gaan. Een platenspeler heeft een voorversterker nodig maar dat is iets wat al een tijdje niet meer standaard op de meeste versterkers zit.
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 16:47
Vandaag tussen de "andere bedrijven" door bezig geweest met het AV-rek.
Het begin (gedeelte voor de nieuwe receiver) is gemaakt:

AV_kastje1.JPG

AV_kastje2.jpg

AV_kastje3.jpg

Er komen nog plankjes onder voor de andere apparatuur.
Gieliovdzaterdag 14 februari 2015 @ 17:34
Waar koop je dat soort meubelpaneel?

Mooi hoor!
gunpowderzaterdag 14 februari 2015 @ 18:55
Misschien een domme vraag maar waarom heb je de richting van de nerf laten afwijken?
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 17:34 schreef Gieliovd het volgende:
Waar koop je dat soort meubelpaneel?

Mooi hoor!
Thanks!
Geen idee eigenlijk. Die had de man wat m'n badkamermeubel + keuken/kamerkastjes heeft gemaakt over. Ben die afgelopen week bij hem gaan halen. Zat ook nog een hele rol "kopse kant" bij, dus kon daar mooi die schuine kant mee maken. 't is wat gepiel + voorzichtig-aan-gedoe met zo'n paneel, maar je kan er mooie dingen mee maken bedacht ik me zo tijdens het hobby'en vandaag :)

Volgens mij moet Betyar zoiets wel weten. Is gewoon via zo'n standaard groothandel waar houtbewerkers zoiets allemaal kopen, ik weet dus alleen niet welke (weet er überhaupt geen O-))

Zie nu trouwens wel op de foto dat ik één paneel in de verkeerde richting heb gebruikt :P Maarja, dat krijg je als je met afval nog iets wilt maken he ;)

[edit]

quote:
11s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 18:55 schreef gunpowder het volgende:
Misschien een domme vraag maar waarom heb je de richting van de nerf laten afwijken?
Haha, je bent me nét voor. Het was me nog niet eens opgevallen totdat ik zojuist opnieuw naar de foto keek hier in 't topic 8)7 Tja, zoals gezegd... dit is allemaal "afval" hout, dus ik heb niet alle mogelijkheden meer open. Gelukkig valt het in het echt totaal niet op, het is daar veel te donker voor. En ook in het licht had ik 't nog niet gezien terwijl ik er de halve dag mee gewerkt heb..
gunpowderzaterdag 14 februari 2015 @ 18:58
O gelukkig is dat de schuine kant dan gewoon doen alsof het de bedoeling is :P

Hele vette topics trouwens, lurk al sinds het begin mee.
derLudolfzaterdag 14 februari 2015 @ 19:16
Ik vind het best leuk lijken die nerf die anders lopen
EnochRootzaterdag 14 februari 2015 @ 19:25
Je zal het wel ergens gepost hebben, maar welke speakers heb je precies?
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 20:01
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 18:58 schreef gunpowder het volgende:
O gelukkig is dat de schuine kant dan gewoon doen alsof het de bedoeling is :P
Ja precies :Y)
Zo heel verkeerd ziet het ook niet uit... c.q. er zien ergere dingen :P

quote:
Hele vette topics trouwens, lurk al sinds het begin mee.
Thanks! Leuk dat je volgt ^O^ (en dat je het laat weten)

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 19:16 schreef derLudolf het volgende:
Ik vind het best leuk lijken die nerf die anders lopen
Thanks! Ik vind het ook wel prima zo. Schrok daarstraks een klein beetje, maar ben er alweer overheen :D O-)

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 19:25 schreef EnochRoot het volgende:
Je zal het wel ergens gepost hebben, maar welke speakers heb je precies?
Welke bedoel je?

-Woonkamer: B&W 803 Diamond
-Keuken: B&W CCM362
-Badkamer: B&W CCM362
-Slaapkamer: B&W CCM362 + B&W Zeppeli
-Computer kamer: B&W 601s3
-Home Theater: B&W 603s3, B&W LCR600s3, B&W 601s3 & B&W CCM362

En voordat iemand me straks voor is: JA, ik ben B&W fan!! >:)

:P
Attitudezaterdag 14 februari 2015 @ 21:09
Die receiver van je, die heeft veel ingangen. Ik zit me af te vragen ( heb er geen verstand van ) maar wat zou je maximaal allemaal op kunnen uitsluiten?
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 21:09 schreef Attitude het volgende:
Die receiver van je, die heeft veel ingangen. Ik zit me af te vragen ( heb er geen verstand van ) maar wat zou je maximaal allemaal op kunnen uitsluiten?
Pfew, dat is best veel werk om uit te zoeken... want ik kan zo niet zeggen of bepaalde aansluitingen toch intern "samen" komen. (bijvoorbeeld input select op Bluray --> geluid via HDMI, Coax of S/PDIF)

Maar waarom zou je dat willen weten? Ik ken eigenlijk niemand wat zoveel ingangen op z'n receiver in gebruik heeft...
Attitudezaterdag 14 februari 2015 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 21:15 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Pfew, dat is best veel werk om uit te zoeken... want ik kan zo niet zeggen of bepaalde aansluitingen toch intern "samen" komen. (bijvoorbeeld input select op Bluray --> geluid via HDMI, Coax of S/PDIF)

Maar waarom zou je dat willen weten? Ik ken eigenlijk niemand wat zoveel ingangen op z'n receiver in gebruik heeft...
Je hoeft het niet uit te zoeken hoor, ik dacht misschien weet je het wel. Maar ik verbaasde mij meer over dat er zoveel ingangen zijn. Als ik goed begrijp zou je een apparaat dus op 3 of meer verschillende manieren aansluiten op receiver.
Atmozzaterdag 14 februari 2015 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 21:48 schreef Attitude het volgende:

Je hoeft het niet uit te zoeken hoor, ik dacht misschien weet je het wel. Maar ik verbaasde mij meer over dat er zoveel ingangen zijn. Als ik goed begrijp zou je een apparaat dus op 3 of meer verschillende manieren aansluiten op receiver.
Tja, er zitten steeds meer ingangen (en uitgangen) op zo'n apparaat. Mijn vorige receiver had bijvoorbeeld "maar" 4 HDMI ingangen, deze heeft er 8. Het punt is dat er steeds meer beeld-bronnen bij komen. Zelf heb ik bijvoorbeeld straks: blu-ray speler, PS4, Xbox One, HTPC, TV-decoder, CD-speler en 4K-mediaspeler erop. Dat vereist dus al redelijk wat ingangen.

Wat receivers betreft wordt het meeste bronmateriaal via HDMI aangestuurd, dus dat grote aantal (analoge) tulp-stekkers ga ik nooit gebruiken...
Attitudezaterdag 14 februari 2015 @ 22:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 22:22 schreef Atmoz het volgende:
betreft wordt het meeste bronmateriaal via HDMI aangestuurd, dus dat grote aantal (analoge) tulp-stekkers ga ik
Duidelijk! Heb hier alleen maar apparatuur staan met 1 HDMI, dus dan weet je wel hoever ik achter loop :P De meeste moet ik nog met tulpen doen. Of scart ... zo erg is het al hier.
Wat dat betreft, snap ik nu ook waarom de receiver zoveel ingangen heeft, om zoveel mensen 'gelukkig' mee te maken ongeacht wat ze hebben.
Ou-Tannuzaterdag 14 februari 2015 @ 23:09
mijn Onkyo krijgt een Signaal van de HTPC binnen op HDMI 1, Dreambox op HDMI 2,

verder een DAB+ tuner op de Universal port.

hdmi kabel naar de TV, geluid van de TV ( dreambox is voornamelijk voor opnames :+ ) gaat via ARC over de HDMI nog eens terug naar de onkyo
heerlijk zo weinig kabels nodig te hebben :P
Atmozdinsdag 17 februari 2015 @ 20:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 22:30 schreef Attitude het volgende:

Duidelijk! Heb hier alleen maar apparatuur staan met 1 HDMI, dus dan weet je wel hoever ik achter loop :P De meeste moet ik nog met tulpen doen. Of scart ... zo erg is het al hier.
Het woord "SCART" wilde ik eigenlijk uit m'n topic laten :{w :r ;)

Nee, even serieus: dat is inmiddels zo'n verouderde connectie die ik hopelijk nooit meer tegen hoef te komen... Niet dat HDMI een fijne/goede connector heeft, maar daar gaat tenminste een beetje kwaliteit beeld doorheen (HDMI 2.0 dan he >:))

quote:
Wat dat betreft, snap ik nu ook waarom de receiver zoveel ingangen heeft, om zoveel mensen 'gelukkig' mee te maken ongeacht wat ze hebben.
Precies! En als de ene fabrikant 't aanbied op hun receivers, dan moeten alle andere fabrikanten echt wel mee.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 23:09 schreef Ou-Tannu het volgende:
mijn Onkyo krijgt een Signaal van de HTPC binnen op HDMI 1, Dreambox op HDMI 2,

verder een DAB+ tuner op de Universal port.

hdmi kabel naar de TV, geluid van de TV ( dreambox is voornamelijk voor opnames :+ ) gaat via ARC over de HDMI nog eens terug naar de onkyo
heerlijk zo weinig kabels nodig te hebben :P
Haha ^O^
Maareh.. wat is dat "universal port" voor iets? Specifiek van Onkyo zeker?

Nog even wat plaatjes van de vorderingen afgelopen dagen:

HT_AV-kastjes_verder1.JPG

HT_AV-kastjes_verder2.JPG

Genoeg kastjes voor alle AV-spul 8-)
Begint ook al een beetje "vorm" te krijgen, niet? *O*
Ou-Tannudinsdag 17 februari 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 20:59 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Het woord "SCART" wilde ik eigenlijk uit m'n topic laten :{w :r ;)

Nee, even serieus: dat is inmiddels zo'n verouderde connectie die ik hopelijk nooit meer tegen hoef te komen... Niet dat HDMI een fijne/goede connector heeft, maar daar gaat tenminste een beetje kwaliteit beeld doorheen (HDMI 2.0 dan he >:))

[..]

Precies! En als de ene fabrikant 't aanbied op hun receivers, dan moeten alle andere fabrikanten echt wel mee.

[..]

Haha ^O^
Maareh.. wat is dat "universal port" voor iets? Specifiek van Onkyo zeker?

Nog even wat plaatjes van de vorderingen afgelopen dagen:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Genoeg kastjes voor alle AV-spul 8-)
Begint ook al een beetje "vorm" te krijgen, niet? *O*
Onkyo grapje inderdaad :P
Barrahdinsdag 17 februari 2015 @ 21:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 20:59 schreef Atmoz het volgende:
Begint ook al een beetje "vorm" te krijgen, niet? *O*
Kun je de popcorn even doorgeven?
gunpowderdinsdag 17 februari 2015 @ 21:38
quote:
Genoeg kastjes voor alle AV-spul 8-)
Audiovisual of adult video :@

Heb je trouwens gewoon zwarte folie op het raam geplakt of zie ik dat verkeerd?
Ou-Tannudinsdag 17 februari 2015 @ 21:49
quote:
11s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 21:38 schreef gunpowder het volgende:

[..]

Audiovisual of adult video :@

Heb je trouwens gewoon zwarte folie op het raam geplakt of zie ik dat verkeerd?
ik gok op een rolluik ?
Atmozdinsdag 17 februari 2015 @ 21:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 21:23 schreef Ou-Tannu het volgende:

Onkyo grapje inderdaad :P
Oke, dacht al dat ik iets gemist had O-) :+

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 21:30 schreef Barrah het volgende:

Kun je de popcorn even doorgeven?
lol :P
Nu je 't ervoer hebt...
Heb vorige week nog zitten dubben of ik deze zou kopen:
http://www.popcornsupply.com/gold-medal-ultra-60-special
Toch maar niet gedaan... in het HT is niet zoveel plaats meer, en het geeft ook weer zoveel "last" zoals schoonmaken, reukoverlast door 't hele huis etc...

Maar gewone popcorn zal er zeker vaak komen :9

quote:
11s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 21:38 schreef gunpowder het volgende:

Audiovisual of adult video :@
Beide!
Alhoewel, dat porn gedoe kan beter maar gewoon op de PC, ik weet niet of ik alle ribbels en dingetjes wel wil zien in 4K 8)7 :o

quote:
Heb je trouwens gewoon zwarte folie op het raam geplakt of zie ik dat verkeerd?
[edit]

+

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 februari 2015 21:49 schreef Ou-Tannu het volgende:
ik gok op een rolluik ?
Nee, dat ziet zo uit omdat er een hor achter zit. Het is gewoon glas wat je ziet. Maar dat raam wordt ook straks helemaal weggewerkt (wel zo gemaakt dat ik het makkelijk nog open kan doen om te luchten etc...)
speedfightragewoensdag 18 februari 2015 @ 12:21
Goed bezig! :D
Bruinoogjewoensdag 18 februari 2015 @ 13:27
Dat wordt echt zo gaaf. :D
-Richard-woensdag 18 februari 2015 @ 18:27
Maar het hele voordeel van een reciever is dus dat je alles erop aan kunt sluiten, kunt kiezen welke je op dat moment gebruikt en normaal niet alles op de TV aan kan sluiten? Jij gebruikt dan een 4K projector dus mij dunkt dat die niet veel ingangen heeft.
plus dat het een hoop kabel zooi scheelt in het zicht?
plus dat je gigantisch veel audio erop aan kunt sluiten en versterken?

Als dit zo is dan begin ik eindelijk te snappen waar het voor is :P
Atmozzaterdag 21 februari 2015 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 12:21 schreef speedfightrage het volgende:
Goed bezig! :D
Thanks! :)

quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 13:27 schreef Bruinoogje het volgende:
Dat wordt echt zo gaaf. :D
Ook thanks 8-)

quote:
0s.gif Op woensdag 18 februari 2015 18:27 schreef -Richard- het volgende:
Maar het hele voordeel van een reciever is dus dat je alles erop aan kunt sluiten, kunt kiezen welke je op dat moment gebruikt en normaal niet alles op de TV aan kan sluiten? Jij gebruikt dan een 4K projector dus mij dunkt dat die niet veel ingangen heeft.
plus dat het een hoop kabel zooi scheelt in het zicht?
plus dat je gigantisch veel audio erop aan kunt sluiten en versterken?

Als dit zo is dan begin ik eindelijk te snappen waar het voor is :P
Je snapt 't helemaal :D

================================================================
Weer verder *O*

Om de zijkant van de koof/stuk verlaagd plafond af te werken heb ik een plint genomen die nog geverfd kon worden:

HT_kant_koof.JPG

Daarna in dezelfde kleur geverfd:

HT_spotjes_kant_koof.JPG

Tevens zijn daar de inbouwspotjes te zien. Deze moet ik er echter weer uit halen, omdat ik niet goed heb nagedacht tijdens het kopen van de lampjes: ze "lekken" licht aan de bovenkant waardoor het ook boven de koof te zien is...
Dus heb gisteren andere moeten kopen. Weer ¤ 100,- lichter O-)

En op het moment ben ik bezig met de pilaren:

HT_pilaren_maken.JPG

Zometeen weer verder zodat we vandaag wat meer progressie maken ^O^
Koepertzaterdag 21 februari 2015 @ 12:33
Had je niet goedkoper de koof kunnen 'isoleren/volstoppen' zodat de spotjes niet meer lekken? Zwart ducttape over een houten 'framepje' oid?
Atmozzaterdag 21 februari 2015 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 12:33 schreef Koepert het volgende:
Had je niet goedkoper de koof kunnen 'isoleren/volstoppen' zodat de spotjes niet meer lekken? Zwart ducttape over een houten 'framepje' oid?
Heb ik inderdaad aan gedacht, maar ook dat zou niet 100% werken. Die (halogeen) lampjes mag je niet helemaal afsluiten vanwege koeling (en dus brandgevaar). Dus aan de achterkant zou dan toch iets open moeten blijven waardoor er alsnog licht zou ontsnappen boven de koof.

Bovendien zou het plaatsen van zo'n "frame" toch wel lastig zijn aangezien het allemaal niet erg hoog is daarboven. Dan zou ik het al ter plekke moeten "opstapelen" met allemaal dunne laagjes. Normaliter ben ik niet bang om iets op zulke manier op te lossen, maar nu had ik echt zoiets van tja... dan maar andere lampjes kopen, en meteen overstappen op LED.
Barrahzaterdag 21 februari 2015 @ 13:27
Achteraf had je de ruimte boven het verlaagd plafond vlak langs de spotjes dicht kunnen maken. De strook zou denk ik wel genoeg terugvallen om niet zichtbaar te zijn en nog een lichtslang te plaatsen. Maar goed, ook daar kom je nu niet meer bij. Dan liever nieuwe lampjes kopen dan alles weer te moeten afbreken.
derLudolfzaterdag 21 februari 2015 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 13:27 schreef Barrah het volgende:
Achteraf
...is mooi wonen
...is een koe in de kont kijken
Barrahzaterdag 21 februari 2015 @ 13:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 13:33 schreef derLudolf het volgende:

[..]

...is mooi wonen
...is een koe in de kont kijken
Als je alles achteraf eens wist...
Koepertzaterdag 21 februari 2015 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 13:11 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Heb ik inderdaad aan gedacht, maar ook dat zou niet 100% werken. Die (halogeen) lampjes mag je niet helemaal afsluiten vanwege koeling (en dus brandgevaar). Dus aan de achterkant zou dan toch iets open moeten blijven waardoor er alsnog licht zou ontsnappen boven de koof.

Bovendien zou het plaatsen van zo'n "frame" toch wel lastig zijn aangezien het allemaal niet erg hoog is daarboven. Dan zou ik het al ter plekke moeten "opstapelen" met allemaal dunne laagjes. Normaliter ben ik niet bang om iets op zulke manier op te lossen, maar nu had ik echt zoiets van tja... dan maar andere lampjes kopen, en meteen overstappen op LED.
Heb je ook wel weer een punt natuurlijk :)

En verdomd mooi is het sowieso ;)
Knutsel-Smurfzaterdag 21 februari 2015 @ 18:22
Ziet er weer goed uit chef!!
En nu val je wel door de mand :+ je koopt al die blauwe kistjes niet omdat je het gereedschap nodig hebt, maar puur omdat je geen fatsoenlijke werkbank/schragen hebt :+
Atmozzaterdag 21 februari 2015 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 13:27 schreef Barrah het volgende:
Achteraf had je de ruimte boven het verlaagd plafond vlak langs de spotjes dicht kunnen maken. De strook zou denk ik wel genoeg terugvallen om niet zichtbaar te zijn en nog een lichtslang te plaatsen. Maar goed, ook daar kom je nu niet meer bij. Dan liever nieuwe lampjes kopen dan alles weer te moeten afbreken.
Ja, dat is wat ik mezelf ook op een gegeven moment realiseerde :Y
Maar ik vind het gelukkig nog meevallen met het aantal (en de "ernstigheid") van de foutjes die achteraf niet hadden gehoeven. Het is nogal wat om naast een super drukke baan zo'n ruimte (bijna) in je eentje te bouwen (en in redelijk korte tijd), en OVERAL rekening mee te houden. Alles moet in een bepaalde volgorde, overal moet aan gedacht worden voordat je iets (voor goed) dichtschroeft, veiligheid, etc. etc. etc... ik kan me voorstellen dat iemand die dit als werk doet soms zoiets heeft van uuhmmmm.... 8)7 und? -O-

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 15:22 schreef Koepert het volgende:

Heb je ook wel weer een punt natuurlijk :)

En verdomd mooi is het sowieso ;)
Thanks!! _O_

quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 18:22 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ziet er weer goed uit chef!!
En nu val je wel door de mand :+ je koopt al die blauwe kistjes niet omdat je het gereedschap nodig hebt, maar puur omdat je geen fatsoenlijke werkbank/schragen hebt :+
Whahaha, you got me!
Maareh, het werk wel echt super fijn. Zeker in combinatie met die Bench Cookies ---> die zorgen ervoor dat je geen last hebt van die "verhoging" op iedere L-boxx ^O^

Zojuist even wat witte LED-strips op het (middenstuk) verlaagd plafond zitten solderen:

HT_sterrenhemel_LEDs.JPG

Ik heb 't grofweg wat wit geverfd zodat het licht beter verspreid. En verder zijn er 5 "zones" waarmee ik de LED's ga aansturen. Dus op iedere plek zal bijna nooit hetzelfde licht zijn. Alles "beweegt" (wel heel langzaam) dynamisch.

En als laatste nog even de LED-strips wat in de koof zitten nog eens getest:

Groene + blauwe LED's aan:
HT_koof_verlichting_groenblauw.JPG

Rode LED's aan:
HT_koof_verlichting_rood.JPG

Straks worden alle 3 de kleuren onafhankelijk dimbaar in 1024 stapjes zodat echt alle kleurencombi's te maken zijn *O*
mannyzaterdag 21 februari 2015 @ 20:21
Wat een project. Hulde.
Barrahzaterdag 21 februari 2015 @ 22:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 20:18 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Ja, dat is wat ik mezelf ook op een gegeven moment realiseerde :Y
Maar ik vind het gelukkig nog meevallen met het aantal (en de "ernstigheid") van de foutjes die achteraf niet hadden gehoeven. Het is nogal wat om naast een super drukke baan zo'n ruimte (bijna) in je eentje te bouwen (en in redelijk korte tijd), en OVERAL rekening mee te houden. Alles moet in een bepaalde volgorde, overal moet aan gedacht worden voordat je iets (voor goed) dichtschroeft, veiligheid, etc. etc. etc... ik kan me voorstellen dat iemand die dit als werk doet soms zoiets heeft van uuhmmmm.... 8)7 und? -O-
Ach, zo gaat het altijd toch? Aan het eind van een klus weet je precies hoe je het een volgende keer aan zou pakken. Niet dat je zoiets dan nog een keer identiek zult doen, maar ook de inzichten die eigenlijk net te laat komen houden een klus uitdagend! Ik ben zelf iemand die van te voren heel lang over dingen na kan denken om de beste aanpak te vinden. Grootste uitdaging is meer bereiken met minder moeite/materiaal door dingen slim aan te pakken. Als je dan verrast wordt door een (te) laat inzicht is dat bij mij alleen maar een bewijs dat de voorbereiding net zo belangrijk en leuk is als het uitvoeren zelf. En niet alles hoeft altijd 100% te gaan toch?
techcomzondag 22 februari 2015 @ 11:17
Ik sta echt te kijken van je skills !!
Alles ziet er altijd even strak en prachtig uit.
Super ideeën en magnifieke uitwerking telkens.
Wacht met smart op het eindresultaat !
Atmozmaandag 23 februari 2015 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 20:21 schreef manny het volgende:
Wat een project. Hulde.
Thanks :D

quote:
1s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 22:54 schreef Barrah het volgende:

Ach, zo gaat het altijd toch? Aan het eind van een klus weet je precies hoe je het een volgende keer aan zou pakken. Niet dat je zoiets dan nog een keer identiek zult doen, maar ook de inzichten die eigenlijk net te laat komen houden een klus uitdagend! Ik ben zelf iemand die van te voren heel lang over dingen na kan denken om de beste aanpak te vinden. Grootste uitdaging is meer bereiken met minder moeite/materiaal door dingen slim aan te pakken. Als je dan verrast wordt door een (te) laat inzicht is dat bij mij alleen maar een bewijs dat de voorbereiding net zo belangrijk en leuk is als het uitvoeren zelf. En niet alles hoeft altijd 100% te gaan toch?
True, true ^O^
Volledig mee eens! Zo denk ik er ook over. Het blijft op die manier ook een uitdaging... als alles "vanzelf" ging was d'r geen drol aan. Maar dat neemt niet weg dat het soms ook iets teveel kan zijn -O- Maargoed, uiteindelijk komt alles goed *O*

quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 11:17 schreef techcom het volgende:
Ik sta echt te kijken van je skills !!
Alles ziet er altijd even strak en prachtig uit.
Super ideeën en magnifieke uitwerking telkens.
Wacht met smart op het eindresultaat !
Thanks voor je reactie. Leuk om te lezen _O_

Ik wacht zelf ook op het eindresultaat :P Het begint steeds meer te kriebelen, haha >:)
Vincccenntttttdonderdag 26 februari 2015 @ 11:31
Wat word dit mooi, jaloers :D
Atmozvrijdag 27 februari 2015 @ 22:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:31 schreef Vincccennttttt het volgende:
Wat word dit mooi, jaloers :D
Dankjewel ^O^

==================================================================

Bij deze een "redelijke" update :Y De slaapkamer is F.I.N.A.L.L.Y (zo goed als*) af *O* 8-)
Wow, ik ben echt ZO ontzettend blij met deze mijlpaal... :7 8-) het ging namelijk niet altijd 1, 2, 3 vanzelf allemaal :') Maar met 't resultaat ben ik super tevreden.

Hier dan ook wat foto's van het eindresultaat:

Slaapkamer1.JPG

Slaapkamer2.JPG

Slaapkamer3.JPG

Slaapkamer4.JPG

Slaapkamer5.JPG

Slaapkamer6.JPG

Slaapkamer7.JPG

Slaapkamer8.JPG

Slaapkamer9.JPG

Slaapkamer10.JPG

Slaapkamer11.JPG

Slaapkamer12.JPG

Slaapkamer13.JPG

Slaapkamer14.JPG

Slaapkamer15.JPG

Slaapkamer16.JPG

Slaapkamer17.JPG

Slaapkamer18.JPG

Slaapkamer19.JPG

Slaapkamer20.JPG

Slaapkamer21.JPG

*
- er komt nog een badkamermeubeltje met wasbak + kraan bij het bad
- er komt nog een nieuw/custom made kastje (AV apparatuur, minibar, thee shizzel etc...)
- er moet nog e.e.a van elektra worden afgewerkt
- kleine dingen als kabelgootjes etc...
- vast nog vanalles wat ik vergeet O-)

Ow yeah... nu lekker genieten :D
Daantkevrijdag 27 februari 2015 @ 22:45
Een projectiescherm voor je grote flatscreen tv hangen terwijl je ook nog bezig bent met een cinema kamer. Hardcore :P

Ziet er goed uit!
funky_fartvrijdag 27 februari 2015 @ 22:51
Schitterend!

En ik denk dat de criticasters tav de badkamertegels ("waarom niet tot het plafond? ") nu ook zien hoe dat op z'n plek valt. Een mooi out-of-the-box voorbeeld! _O_


Ps: hoe slaapkamerstil is die koelkast?
Barrahvrijdag 27 februari 2015 @ 22:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:45 schreef Daantke het volgende:
Een projectiescherm voor je grote flatscreen tv hangen terwijl je ook nog bezig bent met een cinema kamer. Hardcore :P

Ziet er goed uit!
Dit :')
P4tjevrijdag 27 februari 2015 @ 22:58
Damn, dat ziet er tof uit!
mitchell88vrijdag 27 februari 2015 @ 23:02
Ik volg je topic al een tijdje, maar nu moet ik toch maar eens reageren.

Wat een ongelofelijk toffe slaapkamer is dit zeg! Echt respect voor de creativiteit/vakmanschap/motivatie voor dit project _O_ ik wou dat ik dit in mijn slaapkamer had ;)
Atmozvrijdag 27 februari 2015 @ 23:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:45 schreef Daantke het volgende:
Een projectiescherm voor je grote flatscreen tv hangen terwijl je ook nog bezig bent met een cinema kamer. Hardcore :P
Haha _O_ :P

quote:
Ziet er goed uit!
Thanks! ^O^

quote:
1s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:51 schreef funky_fart het volgende:
Schitterend!
Dank!!

quote:
En ik denk dat de criticasters tav de badkamertegels ("waarom niet tot het plafond? ") nu ook zien hoe dat op z'n plek valt. Een mooi out-of-the-box voorbeeld! _O_
Ik vind het (net zoals ik toen ook al zei) ook echt mooi zo :)

quote:
Ps: hoe slaapkamerstil is die koelkast?
Stil, zéér stil. Aanrader ^O^

quote:
1s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:58 schreef Barrah het volgende:

Dit :')
:P

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:58 schreef P4tje het volgende:
Damn, dat ziet er tof uit!
Dankjewel :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 23:02 schreef mitchell88 het volgende:
Ik volg je topic al een tijdje, maar nu moet ik toch maar eens reageren.
Das altijd leuk, thanks voor je reactie!
Leuk om af en toe van een "kijker" ook een reactie te krijgen ^O^

quote:
Wat een ongelofelijk toffe slaapkamer is dit zeg! Echt respect voor de creativiteit/vakmanschap/motivatie voor dit project _O_ ik wou dat ik dit in mijn slaapkamer had ;)
Thanks 4 the compliment 8-)
bluemoon23vrijdag 27 februari 2015 @ 23:17
Die goedkope opdekdeur vind ik dan wel weer een minpuntje. ;)
Atmozvrijdag 27 februari 2015 @ 23:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 23:17 schreef bluemoon23 het volgende:
Die goedkope opdekdeur vind ik dan wel weer een minpuntje. ;)
:6
Maar even serieus: dat zijn écht van die dingen waar ik GEEN "knowledge" of "feeling" van/voor heb...
Ik zou er echt geen seconde bij stil staan of dit nu beter/mooier zou kunnen. Net zoals men mij (hier) al heeft moeten attenderen op bepaalde verwarmingen in m'n house.... Best vreemd, maar ik "merk/zie" dat gewoon niet... 8)7
bluemoon23zaterdag 28 februari 2015 @ 07:49
Tja, dat zijn toch dingen waar je bij bijvoorbeeld Funda foto`s een beetje het afwerkingsniveau van een woning kunt afleiden.

Opdekdeuren zijn ooit geintroduceerd in de project/sociale woningbouw omdat het lekker snel werkt met deuren afhangen, niet omdat ze mooier zijn.....
Maar goed die zaten er natuurlijk al in toen jij die woning kocht.
Klonkzaterdag 28 februari 2015 @ 07:53
De gadgetfreak in mij zegt vet gedaan maar de normale mens in mij zegt, het lijkt wel een kamer in een duur bordeel :D

Gelukkig heeft de gadgetfreak in mij altijd gelijk :P
ueberduitserzaterdag 28 februari 2015 @ 08:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 07:53 schreef Klonk het volgende: het lijkt wel een kamer in een duur bordeel :D
Whehehe, exact datzelfde had ik ook al getypt gisteravond, maar toch niet gepost.

Ik vind het erg mooi, begrijp me niet verkeerd Atmoz,, maar inderdaad lijkt het wel een beetje op een duur peeskamertje. ;)
Atmozzaterdag 28 februari 2015 @ 09:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 07:49 schreef bluemoon23 het volgende:
Tja, dat zijn toch dingen waar je bij bijvoorbeeld Funda foto`s een beetje het afwerkingsniveau van een woning kunt afleiden.
Hmzz, echt never bij stilgestaan, maar klinkt idd vrij logisch :)


quote:
Opdekdeuren zijn ooit geintroduceerd in de project/sociale woningbouw omdat het lekker snel werkt met deuren afhangen, niet omdat ze mooier zijn.....
Maar goed die zaten er natuurlijk al in toen jij die woning kocht.
Klopt, ze zaten hier al in toen ik het huis kocht. Zal wel "standaard" zijn bij nieuwbouw denk ik dan he?! De betreffende deur op de foto's heb ik echter zelf gekocht. Maargoed ik kon natuurlijk slecht daar een totaal andere deur in zetten... Overigens heb ik er dus ook niet aan gedacht. Tot nu dus ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 07:53 schreef Klonk het volgende:
De gadgetfreak in mij zegt vet gedaan maar de normale mens in mij zegt, het lijkt wel een kamer in een duur bordeel :D

Gelukkig heeft de gadgetfreak in mij altijd gelijk :P
Haha :D
Tja, daar is het toch ook altijd gezellig...
Ik had meer het idee van een leuke hotelkamer ofzo.
Zo eentje waar je altijd teveel moet betalen, beter om die thuis gewoon te hebben, kost het me niets :) :)


quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 08:07 schreef ueberduitser het volgende:

Whehehe, exact datzelfde had ik ook al getypt gisteravond, maar toch niet gepost.

Ik vind het erg mooi, begrijp me niet verkeerd Atmoz,, maar inderdaad lijkt het wel een beetje op een duur peeskamertje. ;)
Je moet wel even door al die LED's heen kijken he. Die staan echt niet altijd aan zoals op de foto's. Ik kan me voorstellen dat het af en toe iets té uitziet. Vind je het zonder die kleuren allemaal ook heel veel op een poef lijken dan?
Prof_Hoaxzaterdag 28 februari 2015 @ 09:41
Het ziet er super uit ! Zelf een huis aan het laten bouwen - en wil achteraf ook wat kleine accentjes maken (lees beetje led onder de keuken rand (want open keuken) en zo'n bonzaiboompje wat je gemaakt hebt (dat idee).

Waar koop jij al je spullen zoals leds en controllers/ En is er een how-to om zo'n boompje te maken?

Deze dus, maar dan zonder de functie dat hij oplicht als jij een e-mail krijgt ;) - maar zelf instelbaar op kleur of patroon.
SPOILER
Bonsai_2%20%28Medium%29.jpg
En deze vind ik ook echt ontzettend mooi bedacht en gemaakt:
SPOILER
boompje4.jpg
Gefeliciteerd met je slaapkamer ziet er mooi uit ! *G*

Kleine vraagje, is je televisie ook kantelbaar zodat je vanuit het bad TV kan kijken?
Bzzzztzaterdag 28 februari 2015 @ 09:41
Wat heb jij een gruwlijk mooi huis!
Soldier2000zaterdag 28 februari 2015 @ 10:01
Klasse Atmoz, zeer mooi gedaan!
Lucky_Strikezaterdag 28 februari 2015 @ 10:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 22:51 schreef funky_fart het volgende:
Schitterend!

En ik denk dat de criticasters tav de badkamertegels ("waarom niet tot het plafond? ") nu ook zien hoe dat op z'n plek valt. Een mooi out-of-the-box voorbeeld! _O_

Ps: hoe slaapkamerstil is die koelkast?
Het is inderdaad nu niet storend meer dat de tegels niet tot het plafond komen. Maar de tegelstrips komen wel tot het plafond, de ocd'er in mij vind dat dat niet klopt ;)

Verder _O_
ueberduitserzaterdag 28 februari 2015 @ 10:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:26 schreef Atmoz het volgende:


[..]

Je moet wel even door al die LED's heen kijken he. Die staan echt niet altijd aan zoals op de foto's. Ik kan me voorstellen dat het af en toe iets té uitziet. Vind je het zonder die kleuren allemaal ook heel veel op een poef lijken dan?
Is maar gekheid hè, snap je natuurlijk wel. ;)
Bij normaal licht zal het wat mij betreft een stuk rustiger zijn.
Ik denk dat als je deze foto's aan een willekeurige voorbijganger laat zien, dat je wel dezelfde reactie krijgt. ;)
Gieliovdzaterdag 28 februari 2015 @ 11:03
Mooi pornokamertje geworden!!

Zonder gekkigheid, ik vind het echt super en erg knap allemaal.

^O^
Tom_zaterdag 28 februari 2015 @ 12:10
Een paar BMW's op de achtergrond en Duvel in de koelkast, ik mag jou wel. :7
Atmozzaterdag 28 februari 2015 @ 13:58
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:41 schreef Prof_Hoax het volgende:
Het ziet er super uit ! Zelf een huis aan het laten bouwen - en wil achteraf ook wat kleine accentjes maken (lees beetje led onder de keuken rand (want open keuken) en zo'n bonzaiboompje wat je gemaakt hebt (dat idee).
Thanks!
Ah, dat bonsaiboompje :P
Leuke ideeën, ik ben benieuwd. Krijgen we ook foto's van te zien neem ik aan? :)

quote:
Waar koop jij al je spullen zoals leds en controllers/ En is er een how-to om zo'n boompje te maken?
Controllers maak ik zelf, en LED's (strips) komen van Ebay.
Een howto voor zo'n boompje is er niet. Zitten gewoon wat (RGB) LED's in, en de "steentjes" heb ik vervangen door witte (waar licht goed doorheen gaat) korreltjes. PMMA of PTE ofzoiets (in ieder geval waar ze dingen als LEGO ofzo mee maken!)

quote:
Deze dus, maar dan zonder de functie dat hij oplicht als jij een e-mail krijgt ;) - maar zelf instelbaar op kleur of patroon.
SPOILER
En deze vind ik ook echt ontzettend mooi bedacht en gemaakt:
SPOILER
Die laatste is een echte tak/stam van een boom, met nep bloesem eraan gemaakt.

quote:
Gefeliciteerd met je slaapkamer ziet er mooi uit ! *G*

Kleine vraagje, is je televisie ook kantelbaar zodat je vanuit het bad TV kan kijken?
Thanks!!
Enne inderdaad: de tv is kantelbaar zodat er ook vanuit bad gekeken kan worden :Y
(heerlijk met wat speciaalbiertjes of wijntjes in bad series kijken :9~ )

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 09:41 schreef Bzzzzt het volgende:
Wat heb jij een gruwlijk mooi huis!
Thanks _O_

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:01 schreef Soldier2000 het volgende:
Klasse Atmoz, zeer mooi gedaan!
Ook bedankt! :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

Het is inderdaad nu niet storend meer dat de tegels niet tot het plafond komen. Maar de tegelstrips komen wel tot het plafond, de ocd'er in mij vind dat dat niet klopt ;)

Verder _O_
:D :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 10:58 schreef ueberduitser het volgende:

Is maar gekheid hè, snap je natuurlijk wel. ;)
Bij normaal licht zal het wat mij betreft een stuk rustiger zijn.
Ik denk dat als je deze foto's aan een willekeurige voorbijganger laat zien, dat je wel dezelfde reactie krijgt. ;)
>:)

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 11:03 schreef Gieliovd het volgende:
Mooi pornokamertje geworden!!

Zonder gekkigheid, ik vind het echt super en erg knap allemaal.

^O^
Dankjewel :)
Ben d'r ook heel blij mee!!

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 12:10 schreef Tom_ het volgende:
Een paar BMW's op de achtergrond en Duvel in de koelkast, ik mag jou wel. :7
Haha 8-)
oh-ohzaterdag 28 februari 2015 @ 15:37
:D Je kan toch wel tv kijken vanuit dat bad he?
Damn wat een droomhuis!
Geckoozaterdag 28 februari 2015 @ 16:03
Wanneer gaan je de kamer op airbnb zetten? :)
Leuk voor een nachtje in het zuiden...
RB42zaterdag 28 februari 2015 @ 17:23
Man wat een coole slaapkamer!
Atmozzaterdag 28 februari 2015 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 15:37 schreef oh-oh het volgende:
:D Je kan toch wel tv kijken vanuit dat bad he?
Jep, dat kan :) tv kan 90 graden draaien.
Dus lekker series in bad kijken met biertjes/wijntjes 8-)

quote:
Damn wat een droomhuis!
Thanks!!

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:03 schreef Geckoo het volgende:
Wanneer gaan je de kamer op airbnb zetten? :)
Leuk voor een nachtje in het zuiden...
Hehe... het zou een idee kunnen zijn inderdaad :Y)

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:23 schreef RB42 het volgende:
Man wat een coole slaapkamer!
Dank
DaMookzaterdag 28 februari 2015 @ 20:07
Mjah het ziet er wel ok uit :{ .

Nee serieus, toffe slaapkamer, echt vakwerk :Y ^O^ . Je zou geld kunnen verdienen met zulke projecten :Y .
Knutsel-Smurfzaterdag 28 februari 2015 @ 22:21
Gaaf geworden!!!
Met alles aan een "beetje" over de top.
Maar niet alles hoeft aan.

(En als niemand meekijkt en de gordijnen dicht zijn is fout gewoon goud ;) )
Attitudezaterdag 28 februari 2015 @ 23:01
Netjes gedaan!

Dat kleine schermpje bij de bad, is dat voor de bad bedoeld?

Zit nu stiekem af te vragen, zou Atmoz al die drinken en chips en parfums / deodorants speciaal gekocht hebben zodat ie gelikte foto's kan maken :P
Geckoozondag 1 maart 2015 @ 01:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 19:31 schreef Atmoz het volgende:
[..]

Hehe... het zou een idee kunnen zijn inderdaad :Y)
eerst filmpje in de bios, daarna bubbelen in bad, ;)
mien-moekezondag 1 maart 2015 @ 03:04
Atmoz, ik ben niet snel jaloers, maar: DAMN!!!
Het ziet er fantastisch uit!

Voor hoeveel Fok!kers heb je plaats, straks, voor de eerste screening?
*aanmeld*
hans1985zondag 1 maart 2015 @ 07:26
ziet er strak uit allemaal en die twee schermen _O-
Alleen met die gekleurde leds kreeg ik ook beetje yab yum gevoel.
zit er nu een soort van mini tablet om bubbelbad te bedienen?
funky_fartzondag 1 maart 2015 @ 09:59
Wat weten veel mensen toch hoe een bordeel er van binnen uit ziet.. :+
derLudolfzondag 1 maart 2015 @ 11:22
Het is wel erg vet geworden! Neem aan dat je alle leds niet altijd en allemaal tegelijk ingeschakeld hebt. Dat vind ik net iets te. Maar verder niet dan lof
Knutsel-Smurfzondag 1 maart 2015 @ 23:31
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 09:59 schreef funky_fart het volgende:
Wat weten veel mensen toch hoe een bordeel er van binnen uit ziet.. :+
Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
hans1985zondag 1 maart 2015 @ 23:52
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:31 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

[..]

Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
jaja en niemand die ff lang weg was "pissen" :+
Nick1983maandag 2 maart 2015 @ 15:21
Mag ik vragen van welk merk dat koelkastje is?
FosBazantmaandag 2 maart 2015 @ 20:53
Wauw Atmoz, petje af!! Echt een prachtig plaatje geworden...
derLudolfmaandag 2 maart 2015 @ 22:34
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:31 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

[..]

Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
Haha inderdaad. Net als je en stripster wilt, en escort komt voor minder geld dan en stripster heb ik mij es laten vertellen :+
Vincccenntttttdinsdag 3 maart 2015 @ 16:31
En wat vond je vriendin er van? Deed het bed het goed en het bad ook? ;-)

Mooi werk, en creativiteit is ook hoog :P
dimmakdinsdag 3 maart 2015 @ 16:45
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:31 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

[..]

Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
:D
hans1985dinsdag 3 maart 2015 @ 17:32
Soms heb ik bij atmoz idee dat die zijn roeping en passie heeft mis gelopen. Hij bouwt een mancave maar alles ziet er subliem uit. Heeft je vriendin btw geen inspraak? Vrouwelijke touch mis ik beetje.
derLudolfdinsdag 3 maart 2015 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 17:32 schreef hans1985 het volgende:
Soms heb ik bij atmoz idee dat die zijn roeping en passie heeft mis gelopen. Hij bouwt een mancave maar alles ziet er subliem uit. Heeft je vriendin btw geen inspraak? Vrouwelijke touch mis ik beetje.
1 recht: aanrecht
1 plicht: zwijgplicht
1 rol: deegrol
1 taal: horizontaal
Atmozdinsdag 3 maart 2015 @ 19:12
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 20:07 schreef DaMook het volgende:
Mjah het ziet er wel ok uit :{ .

Nee serieus, toffe slaapkamer, echt vakwerk :Y ^O^ . Je zou geld kunnen verdienen met zulke projecten :Y .
lol :P ^O^
En geld verdienen... tja... zo'n project kost ENORM veel tijd, en ik weet niet of ik iemand zou kunnen vinden die "gek" is dat ervoor te betalen...

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 22:21 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Gaaf geworden!!!
Met alles aan een "beetje" over de top.
Maar niet alles hoeft aan.

(En als niemand meekijkt en de gordijnen dicht zijn is fout gewoon goud ;) )
Haha :D

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 23:01 schreef Attitude het volgende:
Netjes gedaan!
Thanks!!

quote:
Dat kleine schermpje bij de bad, is dat voor de bad bedoeld?
Daarmee kun je het bad regelen:

-waterval aan/uit
-massage jets aan/uit
-luchtmassage aan/uit
-verlichting instellen
-automatisch laten vollopen (en automatisch stop wanneer vol)
-handdouche bedienen
-temperatuur instellen
-radio (gebruik ik never!!) bedienen

Kan allemaal met dat LCD. Heb me er 2 geregeld zodat ik e.e.a. kan uitlezen wat aansturing betreft. Op die manier kan ik straks het zooitje ook met m'n smartphone bedienen. Handig als ik ergens ben, en ik wil over een uur gaan bubbelen, dan kan ik alvast het bad vullen. Mocht het me niet lukken op die manier (LCD uitlezen) dan kan ik altijd nog iets maken wat infrarood signalen verstuurd, want een afstandbediening zit er ook bij. (bad alvast vullen vanuit bed. Hoe lui kun je zijn? 8)7 maar wel handig O+ )

quote:
Zit nu stiekem af te vragen, zou Atmoz al die drinken en chips en parfums / deodorants speciaal gekocht hebben zodat ie gelikte foto's kan maken :P
Lol, nee dat spul in dat kastje ga ik niet speciaal kopen. Dat gerei in de minibar wel ;) (is ook grotendeels op gegaan dezelfde avond + de avond erna :D

quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 01:40 schreef Geckoo het volgende:

eerst filmpje in de bios, daarna bubbelen in bad, ;)
Ja toch :Y
En anders gewoon filmpje IN bad :D

quote:
12s.gif Op zondag 1 maart 2015 03:04 schreef mien-moeke het volgende:
Atmoz, ik ben niet snel jaloers, maar: DAMN!!!
Het ziet er fantastisch uit!

Voor hoeveel Fok!kers heb je plaats, straks, voor de eerste screening?
*aanmeld*
Haha, thanks ^O^ _O_

quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 07:26 schreef hans1985 het volgende:
ziet er strak uit allemaal en die twee schermen _O-
Alleen met die gekleurde leds kreeg ik ook beetje yab yum gevoel.
zit er nu een soort van mini tablet om bubbelbad te bedienen?
Thanks!
Jep, idd een "control paneeltje" voor het bad.

quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 09:59 schreef funky_fart het volgende:
Wat weten veel mensen toch hoe een bordeel er van binnen uit ziet.. :+
Haha ja he?! 8-)

quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 11:22 schreef derLudolf het volgende:
Het is wel erg vet geworden! Neem aan dat je alle leds niet altijd en allemaal tegelijk ingeschakeld hebt. Dat vind ik net iets te. Maar verder niet dan lof
Thanks!
Inderdaad ZEKER niet alle LED's tegelijk aan. Is iets teveel kermis..

quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:31 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
^O^

quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:52 schreef hans1985 het volgende:

jaja en niemand die ff lang weg was "pissen" :+
:P >:)

quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 15:21 schreef Nick1983 het volgende:
Mag ik vragen van welk merk dat koelkastje is?
Tefcold (TM40G)

quote:
17s.gif Op maandag 2 maart 2015 20:53 schreef FosBazant het volgende:
Wauw Atmoz, petje af!! Echt een prachtig plaatje geworden...
Thanks!!

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 16:31 schreef Vincccennttttt het volgende:
En wat vond je vriendin er van? Deed het bed het goed en het bad ook? ;-)

Mooi werk, en creativiteit is ook hoog :P
Thanks!
Ja, die vind het ook relax he ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 17:32 schreef hans1985 het volgende:
Soms heb ik bij atmoz idee dat die zijn roeping en passie heeft mis gelopen. Hij bouwt een mancave maar alles ziet er subliem uit. Heeft je vriendin btw geen inspraak? Vrouwelijke touch mis ik beetje.
Inspraak.. Tja... ik leg haar m'n ideeën voor, en zei vind het altijd wel goed.
Vorige week bijvoorbeeld nog een groot nieuw project voor in de woonkamer voorgelegd... Ze vond het meteen prima! (het is sowieso mijn huis, dus dat ligt dat ook weer wat anders he ;))

quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 19:02 schreef derLudolf het volgende:

1 recht: aanrecht
1 plicht: zwijgplicht
1 rol: deegrol
1 taal: horizontaal
Whaha, ik zal 't haar zeggen >:)
derLudolfdinsdag 3 maart 2015 @ 19:26
Sterkte :P
funky_fartwoensdag 4 maart 2015 @ 21:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 maart 2015 19:02 schreef derLudolf het volgende:

[..]

1 recht: aanrecht
1 plicht: zwijgplicht
1 rol: deegrol
1 taal: horizontaal
Echt waar joh, slechts één (1) plicht??? Komt jouw vrouw er ook makkelijk vanaf 8)7
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2015 23:31 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

[..]

Hier in de buurt was het 50,- entree en dan gratis freten en zuipen. Even naar boven was 50,- extra.

3x raden waar wij het EK keken ;) al hadden ze na 10min al door dat we voor de bbq, bier en beamer kwamen. Wel supergezellig geweest, konden er daar ook wel om lachen.

Dus ja, ik weet hoe het eruit ziet ;)
_O- _O-

Ach, babes of bbq, het ging jullie in ieder geval om de vleselijke geneugten ^O^
RoelerMFdonderdag 5 maart 2015 @ 08:28
Atmoz, heb je al eens gewerkt met touchscreen van tussen de 7 en 10 inch met een fatsoenlijke resolutie? Ik ben op zoek naar zo een schermpje voor een domotica projectje, maar krijg geen fatsoenlijk (en betaalbaar) schermpje gevonden. Moest gelijk aan jou denken of jij wellicht al ervaring ermee hebt :)
Geckoodonderdag 5 maart 2015 @ 09:44
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 08:28 schreef RoelerMF het volgende:
Atmoz, heb je al eens gewerkt met touchscreen van tussen de 7 en 10 inch met een fatsoenlijke resolutie? Ik ben op zoek naar zo een schermpje voor een domotica projectje, maar krijg geen fatsoenlijk (en betaalbaar) schermpje gevonden. Moest gelijk aan jou denken of jij wellicht al ervaring ermee hebt :)
wordt dit op een computer aangesloten of kan je dit ook met een tablet doen?
RoelerMFdonderdag 5 maart 2015 @ 09:47
Ik wil Atmoz zijn topic niet kapen, maar de bedoeling is om het op een oude TC pc vanuit de meterkast te gaan draaien. Vandaar ook de touchscreen :)
Atmozdonderdag 5 maart 2015 @ 18:04
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 08:28 schreef RoelerMF het volgende:
Atmoz, heb je al eens gewerkt met touchscreen van tussen de 7 en 10 inch met een fatsoenlijke resolutie?
Zoiets heb ik jaren geleden in m'n studentenappartement gehad:

IMG_1429%20%28Medium%29.jpg

TS_misc.jpg

Was een 640x480 scherm, dus "goed genoeg" voor wat teksten en buttons :)

[edit]

Had nog ergens een filmpje op YT staan:


(interactief met de muur :P )


quote:
Ik ben op zoek naar zo een schermpje voor een domotica projectje, maar krijg geen fatsoenlijk (en betaalbaar) schermpje gevonden. Moest gelijk aan jou denken of jij wellicht al ervaring ermee hebt :)
Ik denk dat je even moet Ebay'en ofzo. Zal vast genoeg op staan. Zoek je eentje met RS232, das makkelijk aan te sturen ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 09:47 schreef RoelerMF het volgende:
Ik wil Atmoz zijn topic niet kapen, maar de bedoeling is om het op een oude TC pc vanuit de meterkast te gaan draaien. Vandaar ook de touchscreen :)
Interessant materie mag altijd in dit topic he 8-)
Atmozzaterdag 7 maart 2015 @ 15:44
Vandaag weer verder gegaan in het HT.

Ben aan de voorkant begonnen aan het podium waar de front+center speakers in komen.

HT_Begin_podium_voorkant1.jpg

HT_Begin_podium_voorkant2.jpg

De centerspeaker staat op een plateau wat ik nog kan stellen i.v.m. de juiste hoek straks.
Er komt binnenkort iemand (een professional met de nodige meetinstrumenten) de ruimte inmeten wat akoestiek betreft, en aan de hand daarvan zal (onder andere) de centerspeaker nog iets omhoog of omlaag moeten worden gedraaid. Ook komen er nog akoestische panelen, absorbers en diffusers dus ik laat zoveel mogelijk ruimte "open" om nog wat te kunnen plaatsen straks.

Enfin: een kleine update, maar er wordt dus wel nog gewerkt O-) :)
derLudolfzaterdag 7 maart 2015 @ 16:10
Flauwe vraag misschien, maar waarom laat je dit door iemand anders meten? Als het op je eigen gehoor goed is, is het toch goed?
Prof_Hoaxzaterdag 7 maart 2015 @ 16:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:10 schreef derLudolf het volgende:
Flauwe vraag misschien, maar waarom laat je dit door iemand anders meten? Als het op je eigen gehoor goed is, is het toch goed?
Als je een (semi) professioneel bende met speakers in je thuisbioscoop plaatst, wil je ook dat ze goed afgesteld zijn voor optimale prestatie. Anders kan je net zo goed je 2.1 setje van de mediamarkt neerzetten denk ik :D
derLudolfzaterdag 7 maart 2015 @ 16:30
quote:
99s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:18 schreef Prof_Hoax het volgende:

[..]

Als je een (semi) professioneel bende met speakers in je thuisbioscoop plaatst, wil je ook dat ze goed afgesteld zijn voor optimale prestatie. Anders kan je net zo goed je 2.1 setje van de mediamarkt neerzetten denk ik :D
Als je het verschil toch niet hoort :+
Atmozzaterdag 7 maart 2015 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:10 schreef derLudolf het volgende:
Flauwe vraag misschien, maar waarom laat je dit door iemand anders meten? Als het op je eigen gehoor goed is, is het toch goed?
:D

Als het zo makkelijk ging.... O-) ^O^

Helaas ben ik zelf niet zo makkelijk van "oh, het klinkt wel goed" dus laat maar zo...
Het moet ten eerste niet "goed" klinken, maar écht goed :9 Als ik het zelf zou doen op eigen gehoor, dan zou ik vervolgens constant met de vraag zitten "hoe zou het klinken als het prof. ingemeten + aangepast zou zijn?" Alleen al om die vraag niet constant van mezelf te hoeven krijgen doe ik het liever even goed.

Je haalt er bovendien VEEL meer uit. Akoestiek is _enorm_ belangrijk. Je kunt wel speakers en andere apparatuur hebben van tig K, maar als je dat in een ruimte zet wat niet "redelijk" geschikt is wordt 't echt niets... (zonde dus van die dure apparatuur). Precies zoals hieronder dus wordt aangegeven :Y

quote:
99s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:18 schreef Prof_Hoax het volgende:

Als je een (semi) professioneel bende met speakers in je thuisbioscoop plaatst, wil je ook dat ze goed afgesteld zijn voor optimale prestatie. Anders kan je net zo goed je 2.1 setje van de mediamarkt neerzetten denk ik :D
^O^

quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:30 schreef derLudolf het volgende:

Als je het verschil toch niet hoort :+
Ik ben heel bang dat ik dat wel hoor ;) Ben verwend met (en dus ook gewend aan) m'n speakers in de huiskamer >:)
derLudolfzaterdag 7 maart 2015 @ 16:48
Ja ik heb er de kloten verstand van, ik merk het alleen op als het echt heel slecht is :+
Atmozzaterdag 7 maart 2015 @ 16:49
Zie dat ik een stukje heb overgeslagen...
Afgelopen week hebben we ook het verlaagd plafond met de 4 "boven-hoofd-speakers" en de sterrenhemel erin opgehangen. Een zware klus, maar met genoeg man + ondersteuning van wat L-boxxen + erna 4 multisteunen komt alles goed :7

HT_plafond_speakers_opgehangen.jpg

Vervolgens even snel met een bokkie wokkie touwtje de 2 side-speakers opgehangen en verder alle speakers neergezet waar ze ongeveer moeten komen (tussen alle hout en bouwmaterialen :P m'n vrienden schrokken er een beetje van >:) )

Versterkers naar boven, kabels aansluiten, PS4 aansluiten, beamer neerzetten en toen de aller eerste keer testen. Had de "Dolby Atmos demo disc" gedownload, dus die ging er als eerst in. Toen begon het gepruts en geklommel... eerste avond niet werkend gekregen... de PS4 stuurde niet het juiste geluidssignaal uit waardoor "dedicated" Dolby Atmos niet mogelijk was. Hele middag + avond kloten, niet gelukt! Wow, das echt balen!! :( Dag erna Bluray-speler ernaast gezet, ook daarmee eerste uren flink kloten, maar opeens werkte het. Paar vrienden uitgenodigd. En testen maar...

Volume lekker hoog, sub ook niet te zacht 8-) en demo's kijken (luisteren O-)). Als ik het moet samenvatten in één woord: WOW. In meer woorden: Echt gewoon ultra-vet dik top mooi hevig geluid *O* Iedereen in de "zaal" :+ (m'n oude slaapkamer 8)7 ) kippenvel, dat sowieso! Men was er achteraf nog stil van. Indrukwekkend gewoon. Sjiek dat zoiets nog kan tegenwoordig. Dacht dat ik alles wat geluid betreft wel gehoord had.... Maar Dolby Atmos is echt 100% vernieuwend! En dus echt HEEL gaaf _O_

[edit]

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:48 schreef derLudolf het volgende:
Ja ik heb er de kloten verstand van, ik merk het alleen op als het echt heel slecht is :+
lol :+
Lucky_Strikezaterdag 7 maart 2015 @ 21:21
Ik ben echt blij voor je dat je zo geniet van het geluid in je mancave :P

Maar ik vraag me nog steeds af wat nou die torens zijn met al die rode clips. Stapelbare gereedschapskisten ofzo?
Attitudezaterdag 7 maart 2015 @ 22:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben echt blij voor je dat je zo geniet van het geluid in je mancave :P

Maar ik vraag me nog steeds af wat nou die torens zijn met al die rode clips. Stapelbare gereedschapskisten ofzo?
Jep inderdaad, als je eens wilt weten wat hij in de afgelopen maanden allemaal gekocht heeft, moet je de 'Meld hier je nieuwste klus (gereedschap ) aanschaf ' topic opzoeken...
tux87maandag 9 maart 2015 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 22:11 schreef Attitude het volgende:

[..]

Jep inderdaad, als je eens wilt weten wat hij in de afgelopen maanden allemaal gekocht heeft, moet je de 'Meld hier je nieuwste klus (gereedschap ) aanschaf ' topic opzoeken...
Deel 1 t/m 10 >:)
tux87maandag 9 maart 2015 @ 21:10
Mooi gebouwd hoor, je eigen HT. Dit is nou het plan uitvoeren waar iedereen weleens aan heeft gedacht, maar waar niemand aan is begonnen :)
Gieliovdmaandag 9 maart 2015 @ 21:13
Pure porno.

Doe mij die Dobly Atmos... kwijl.
qajariaqdinsdag 10 maart 2015 @ 08:21
De energie om al die verschillende projecten te volbrengen ben ik wel jaloers op. Alles maar dan ook alles perfectionistisch en over the top.

Geweldig. Vraag me wel stiekem af of het over vijf of tien jaar nog steeds leuk is?

Maar goed, voorlopig is het realiseren al vreselijk mooi spelen natuurlijk. Dagdromen waar maken.
RB42dinsdag 10 maart 2015 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:49 schreef Atmoz het volgende:
wat L-boxxen
:D
Atmozdinsdag 17 maart 2015 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben echt blij voor je dat je zo geniet van het geluid in je mancave :P
:D thanks :)

quote:
Maar ik vraag me nog steeds af wat nou die torens zijn met al die rode clips. Stapelbare gereedschapskisten ofzo?
Dat zijn inderdaad stapelbare gereedschapskoffers. De zogenaamde "L-boxxen" van Bosch Blauw 8-)

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 22:11 schreef Attitude het volgende:

Jep inderdaad, als je eens wilt weten wat hij in de afgelopen maanden allemaal gekocht heeft, moet je de 'Meld hier je nieuwste klus (gereedschap ) aanschaf ' topic opzoeken...
lol >:)

quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 21:08 schreef tux87 het volgende:

Deel 1 t/m 10 >:)
>:) O-)

quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 21:10 schreef tux87 het volgende:
Mooi gebouwd hoor, je eigen HT. Dit is nou het plan uitvoeren waar iedereen weleens aan heeft gedacht, maar waar niemand aan is begonnen :)
Ja zoiets he. Maar.... ik ben zeker niet de enige hoor ;)
Wel de enige in de straat denk ik :P

quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 21:13 schreef Gieliovd het volgende:
Pure porno.

Doe mij die Dobly Atmos... kwijl.
Is het ook. Ben er nog ondersteboven van, en kan niet wachten totdat ik al dat spul er definitief in mag bouwen _O_

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 08:21 schreef qajariaq het volgende:
De energie om al die verschillende projecten te volbrengen ben ik wel jaloers op. Alles maar dan ook alles perfectionistisch en over the top.
Thanks ^O^

quote:
Geweldig. Vraag me wel stiekem af of het over vijf of tien jaar nog steeds leuk is?
Tja, geen idee. Dat zie ik dan wel weer, en over tien jaar woon ik hier waarschijnlijk niet meer...
En ik hoop/denk dat ik nog altijd wel zo "jong" van geest zal blijven. Ik vind dat huisje, boompje, beestje en alles wat daarbij hoort ook wel leuk (denk ik), maar ik neig toch iets meer naar the other side 8-)

quote:
Maar goed, voorlopig is het realiseren al vreselijk mooi spelen natuurlijk. Dagdromen waar maken.
Nogmaals dank!

quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 14:03 schreef RB42 het volgende:

:D
;)

=====================================================

Bij deze even wat "bewijs" dat ik weer niet stilgezeten heb *O*

De 2 behuizingen voor de zij-speakers zijn klaar. Alleen nog een likje verf erop:

HT_zijspeakers_behuizingen.jpg

Ik ben begonnen aan de RGB-LED-verlichting in de 6 tredes die er komen:

HT_trapverlichting2.jpg

HT_trapverlichting1.jpg

En verder heb ik gisteren een begin gemaakt aan de sterrenhemel in het verlaagd plafond. Op de foto moeilijk vast te leggen, maar in real life echt super gaaf: :7

HT_sterrenhemel1.jpg

Er zitten inmiddels al veel meer sterren in, en ik heb maar een stukje op de foto staan, maar het begin is er :9

Excuses trouwens voor de slechte (telefoon-) foto's, de lens van m'n camera is laatst kapot gevallen -O- dus moet het even hiermee doen...
Makrolondinsdag 17 maart 2015 @ 21:43
Ik moet elke keer aan jou denken bij een radio reclame. :+

Die gaat iets in de trant van 'de nieuwste films bekijken in je eigen thuis bioscoop?' zouden ze dan zoiets bedoelen als wat jij aan het bouwen bent? :+
derLudolfdinsdag 17 maart 2015 @ 21:43
Ziet er gaaf uit :)
Die boormachine, is dat de GSR 18 VE? Lijkt me fijn ding, 80nm :D
Makrolondinsdag 17 maart 2015 @ 21:44
Ging dat nog makkelijk trouwens? Die behuizingen vd speakers? Dat was waar je een topic over had geopend toch?
Atmozdinsdag 17 maart 2015 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:43 schreef Makrolon het volgende:
Ik moet elke keer aan jou denken bij een radio reclame. :+

Die gaat iets in de trant van 'de nieuwste films bekijken in je eigen thuis bioscoop?' zouden ze dan zoiets bedoelen als wat jij aan het bouwen bent? :+
Haha :) geen idee, welke reclame is dat? Van welk merk?
Een of andere video on demand dienst ofzo.

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:43 schreef derLudolf het volgende:
Ziet er gaaf uit :)
Thanks!

quote:
Die boormachine, is dat de GSR 18 VE? Lijkt me fijn ding, 80nm :D
GSR 18 VE-2-Li ;) En inderdaad: een heel fijn ding! Meer dan genoeg kracht, en voelt ontzettend degelijk aan. Aanrader! (Neem de 4Ah accu's erbij, die gaan lekker lang mee)


quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:44 schreef Makrolon het volgende:
Ging dat nog makkelijk trouwens? Die behuizingen vd speakers? Dat was waar je een topic over had geopend toch?
Klopt, dat zijn die dingen. Ging opzich best goed. Beetje prutsen met die hoeken en schuine zijdes, maar dankzei de tekening die mafkezzz1981 me had gemaakt ging het een stuk makkelijker ^O^ Ik ben er tevreden over in ieder geval.
Makrolondinsdag 17 maart 2015 @ 21:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:54 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Haha :) geen idee, welke reclame is dat? Van welk merk?
Een of andere video on demand dienst ofzo.

[..]

Thanks!

[..]

GSR 18 VE-2-Li ;) En inderdaad: een heel fijn ding! Meer dan genoeg kracht, en voelt ontzettend degelijk aan. Aanrader! (Neem de 4Ah accu's erbij, die gaan lekker lang mee)

[..]

Klopt, dat zijn die dingen. Ging opzich best goed. Beetje prutsen met die hoeken en schuine zijdes, maar dankzei de tekening die mafkezzz1981 me had gemaakt ging het een stuk makkelijker ^O^ Ik ben er tevreden over in ieder geval.
Van miljoenenjacht oid, kon je deze maand een home theater setje winnen ofzo.

De behuizingen zien dr goed uit iig!
Knutsel-Smurfdinsdag 17 maart 2015 @ 22:47
Ach ;) die exenter krijgt het wel vlak en recht ;)
Maar klopt de inhoud etc allemaal wel precies zo?
oinkoink12zondag 22 maart 2015 @ 01:21
Ode aan de tv-wand
K&W / oinkoink12's van Atmoz gestolen tv-wand
mafkeezzz1981vrijdag 27 maart 2015 @ 20:23
:) goed te zien dat ze gelukt zijn :)
waarom hoeken berekenen als inventor ze voor je uitpoept :)
Autodesk gij zijt bedankt :)
dj_kozondag 29 maart 2015 @ 16:47
Echt gaaf je thuisbioscoop!
Is het al weer tijd voor een update? :P ben benieuwd hoe het nu is ;)
Atmozdinsdag 31 maart 2015 @ 15:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:56 schreef Makrolon het volgende:

Van miljoenenjacht oid, kon je deze maand een home theater setje winnen ofzo.

De behuizingen zien dr goed uit iig!
Thanks! Vind ze ook helemaal niet verkeerd gelukt.
Ik was "bang" dat het niet lukte, maar idd: MDF is net klei, daar kun je alles van maken. Ook makkelijk te repairen. Al stop je er kauwgom in/op, effe schuren, verven klaar! :7

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 22:47 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ach ;) die exenter krijgt het wel vlak en recht ;)
Maar klopt de inhoud etc allemaal wel precies zo?
Inhoud... tja, dit zijn "maar" de zij-speakers... Daar komt helemaal niet zo'n "belangrijk" geluid uit. En wat eruit komt klinkt echt perfect! Ik heb deze speakers overal in het huis (overal in de verlaagde plafonds) en heb nog nooit gekeken naar de maten van de behuizingen. Wel natuurlijk dat ze "enigszins" hetzelfde zijn in dezelfde kamer ^O^

quote:
Ziet d'r gaaf uit _O_ en érg leuk dat ik als inspiratiebron heb gediend.
Ik zou alleen écht even die foto's fixen in je TS ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 20:23 schreef mafkeezzz1981 het volgende:
:) goed te zien dat ze gelukt zijn :)
waarom hoeken berekenen als inventor ze voor je uitpoept :)
Autodesk gij zijt bedankt :)
Jij bent bedankt _O_

quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 16:47 schreef dj_ko het volgende:
Echt gaaf je thuisbioscoop!
Is het al weer tijd voor een update? :P ben benieuwd hoe het nu is ;)
Tja, nog niet echt...
Vrijdag wordt de vloerbedekking erin gelegd, dus das misschien een mooi punt voor een update.
Als het goed is ga ik vanavond aan het (curved) projectiescherm beginnen *O*
derLudolfdinsdag 31 maart 2015 @ 15:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 21:54 schreef Atmoz het volgende:
GSR 18 VE-2-Li ;) En inderdaad: een heel fijn ding! Meer dan genoeg kracht, en voelt ontzettend degelijk aan. Aanrader! (Neem de 4Ah accu's erbij, die gaan lekker lang mee)

Werk nu 's weekends wat in Duitsland, kan kiezen of ik me contant uit laat betalen maar mag ook af en toe wat gereedschap bestellen :) Dus er komt binnenkort een GSR 18 VE in L-Boxx, dan kost ie me maar ¤170 :). Zonder accu's en lader, ik bestel later wel wat accu's los en een lader heb ik al. Denk dat ik voor niet originele accu's met Panasonic cellen ga :)
Amavrijdag 3 april 2015 @ 02:13
Wat een prachtig huis heb je :D
Atmozvrijdag 3 april 2015 @ 11:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:16 schreef derLudolf het volgende:

Werk nu 's weekends wat in Duitsland, kan kiezen of ik me contant uit laat betalen maar mag ook af en toe wat gereedschap bestellen :) Dus er komt binnenkort een GSR 18 VE in L-Boxx, dan kost ie me maar ¤170 :). Zonder accu's en lader, ik bestel later wel wat accu's los en een lader heb ik al. Denk dat ik voor niet originele accu's met Panasonic cellen ga :)

Top ding ^O^ ga je héél lang plezier van hebben :7
Ik heb mijn nieuwe Bosch accuboor ook sinds gisteren binnen (zo'n all-in-one apparaat met verschillende koppen)

quote:
14s.gif Op vrijdag 3 april 2015 02:13 schreef Amarantha het volgende:
Wat een prachtig huis heb je :D
Thanks!! :D

Even een kleine update omtrent het HT:

Ik ben inmiddels begonnen aan het scherm *O*

HT_boog_scherm0.JPG

HT_boog_scherm1.JPG

HT_boog_scherm2.JPG

De verticale staanders in het scherm zagen we gewoon in één keer door }) (fijne zaag is het toch *; )

HT_scherm_steunbalken.JPG

At the moment wordt het tapijt gelegd. Straks als ik thuiskom meteen foto's maken 8-)

Nu gaat het hard... ik verwacht komende week de eerste film te kunnen kijken. Wel helaas nog op stoelen. De leverancier van de banken heeft laten weten dat het enkele weken langer gaat duren -O-
derLudolfvrijdag 3 april 2015 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 11:31 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Top ding ^O^ ga je héél lang plezier van hebben :7
Ik heb mijn nieuwe Bosch accuboor ook sinds gisteren binnen (zo'n all-in-one apparaat met verschillende koppen)

Aha, ik dacht er gister nog aan. Kun je er al iets zinnigs over zeggen?

quote:
Gebruik je ze allemaal omdat je ze hebt of zijn zoveel klemmen echt nodig? O-)
Atmozvrijdag 3 april 2015 @ 15:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2015 13:01 schreef derLudolf het volgende:

Aha, ik dacht er gister nog aan. Kun je er al iets zinnigs over zeggen?

Ja, dat hij (nog?!) niet compleet is/wordt geleverd...
Er zit alleen zo'n snelspankop bij, de rest van de "accessoires" niet :(
(maar heb al gemaild + gebeld, dus even afwachten)

quote:
Gebruik je ze allemaal omdat je ze hebt of zijn zoveel klemmen echt nodig? O-)
Nou, zoals je kunt zien loopt het in een bocht. Zoveel mogelijk spanpunten dus ;)
(hoe meer, hoe beter in deze!)
derLudolfvrijdag 3 april 2015 @ 16:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 15:46 schreef Atmoz het volgende:

Nou, zoals je kunt zien loopt het in een bocht. Zoveel mogelijk spanpunten dus ;)
(hoe meer, hoe beter in deze!)
Ik heb op min mobiel gekeken dus zag de kromming niet echt. Waar klem je de ronde balk nou tegenaan dan? Dat kan ik niet echt zien. Maar goed, gebogen scherm dus. Aan die balk wordt de onderkant vastgemaakt?
Atmozvrijdag 3 april 2015 @ 18:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2015 16:10 schreef derLudolf het volgende:

Ik heb op min mobiel gekeken dus zag de kromming niet echt. Waar klem je de ronde balk nou tegenaan dan? Dat kan ik niet echt zien. Maar goed, gebogen scherm dus. Aan die balk wordt de onderkant vastgemaakt?
Ik heb eerst 2 lange MDF platen (280 x 15 cm) op elkaar gelijmd om het dikker te krijgen.
Daarna heb ik er een ronding in getekend. Deze heb ik met de decoupeerzaag uitgezaagd. Daar tegenaan (tegen de kopse kant) heb ik een lat gelijmd + geschroefd (met de ronding mee dus). En daar tegenaan weer een latje (wat aan beide kanten een beetje rond is) tegenaan gelijmd. Daar span ik straks het doek overheen. De rondingen van de latjes (die komen dus aan de vier zijden van het scherm) zorgen dat het doek niet scheurt en netjes "eroverheen loopt" :)

Boven en onderaan van het scherm komt dus zo'n boog.

Hierbij een foto van de vloer die vanmorgen gelegd is.
Het is lastig om de foto te zetten met dit licht, maar het ziet er prachtig (mooi donker, antraciet) uit :Y

HT_vloerbedekking.JPG

Nu snel even een beamerbeugel maken zodat ook die tegen het plafond kan.
gunpowdervrijdag 3 april 2015 @ 18:47
Met zo'n dikke vloerbedekking heb je geen bank meer nodig :P
derLudolfvrijdag 3 april 2015 @ 19:14
Netjes geworden!
Waarom komt die stekkerdoos daar omhoog? Of komt daar een bank overheen?
Erasmovrijdag 3 april 2015 @ 19:43
Dat is zo'n nieuwe draadloze stekkerdoos, dat staartje is de aantenne.
Atmozzondag 5 april 2015 @ 17:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 18:47 schreef gunpowder het volgende:
Met zo'n dikke vloerbedekking heb je geen bank meer nodig :P
;)
Net nog op gelegen inderdaad. Maar na een half uurtje begint het toch wat te hard te worden!
Tijd dus dat de banken komen...

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 19:14 schreef derLudolf het volgende:
Netjes geworden!
[quote]

Thanks!

[quote]
Waarom komt die stekkerdoos daar omhoog? Of komt daar een bank overheen?
Daar komt inderdaad precies een bank overheen. Wilde toch wat reserve stroompunten hebben om eventueel een telefoonlader of whatever nog in te kunnen steken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 19:43 schreef Erasmo het volgende:
Dat is zo'n nieuwe draadloze stekkerdoos, dat staartje is de aantenne.
Misschien in 2050 ofzo :7
Erasmozondag 5 april 2015 @ 18:12
Snel vraagje tussendoor, hoe stuurde jij je RGB strips ook alweer aan, een Arduino met wifi module per strip of een losse 433MHz unit?
Atmozzondag 5 april 2015 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 18:12 schreef Erasmo het volgende:
Snel vraagje tussendoor, hoe stuurde jij je RGB strips ook alweer aan, een Arduino met wifi module per strip of een losse 433MHz unit?
Met 3 FET's op 3 (PWM) Arduino uitgangen. In dat opzicht komt er geen 433Mhz of Wifi/Ethernet bij kijken. De LED-strips stuur je dus "rechtstreeks" aan... Of bedoel je wat anders?
Erasmozondag 5 april 2015 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 18:17 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Met 3 FET's op 3 (PWM) Arduino uitgangen. In dat opzicht komt er geen 433Mhz of Wifi/Ethernet bij kijken. De LED-strips stuur je dus "rechtstreeks" aan... Of bedoel je wat anders?
Oh maar dat is niet zo moeilijk te realiseren :)
Hoe krijg je de kleurinformatie bij de Arduino's dan?
Atmozzondag 5 april 2015 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 18:19 schreef Erasmo het volgende:

Oh maar dat is niet zo moeilijk te realiseren :)
Hoe krijg je de kleurinformatie bij de Arduino's dan?
Via 433Mhz, ethernet/wifi, bluetooth, serieel of whatever :)
Maar je had het over aansturen, dus ik dacht dat je daadwerkelijk de aansturing v/d LED's bedoelde ;)

===========================================================

Gisteren flink wat werk verricht aan het projectiescherm.

Enkele foto's daarbij:

HT_scherm_verder1.JPG

HT_scherm_verder2.JPG

HT_scherm_verder3.JPG

HT_scherm_verder4.JPG

Ik ben meer dan tevreden over het resultaat. Er zit een mooie, strakke buiging in, en het is lekker groot 8-) precies zoals ik het wilde. Eerste test-resultaten waren uitstekend. Voor zover mogelijk, want de (LED)verlichting gaat -door de verkeerde dimmers- niet helemaal uit op het moment, dus écht pitch-black kan ik het nog niet maken...

Komende week hopelijk wat actie foto's :+
Fredzondag 5 april 2015 @ 21:34
^O^ Ziet er gelikt uit.

Hoe ga je dat scherm straks aan de muur hangen?
derLudolfzondag 5 april 2015 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 20:53 schreef Atmoz het volgende:


[ afbeelding ]
Ah kijk, nu wordt mij goed duidelijk wat je nou precies had gedaan met die ronding. Lijkt goed, mooi degelijk. Hoe heb je die ronding verkregen? Wel handig zeker de vloerbedekking, als je nu wilt gaan zagen. Allemaal zaagsel op de vloerbedekking :P

Gebruik je nog een speciaal soort doek voor je scherm?
Atmozzondag 5 april 2015 @ 22:17
quote:
14s.gif Op zondag 5 april 2015 21:34 schreef FredvZ het volgende:
^O^ Ziet er gelikt uit.

Hoe ga je dat scherm straks aan de muur hangen?
Thanks!!
Ik ga 2 verticale plankjes met daarop balkjes op de muur schroeven.
Daarop komt het scherm te hangen. Verder komt er een systeempje dat het niet naar voren van de wand kan vallen doordat ik het van links naar rechts erin moet schuiven. Geen idee of het ooit van de wand zou komen, maar "better safe then sorry" :)

quote:
3s.gif Op zondag 5 april 2015 21:47 schreef derLudolf het volgende:

Ah kijk, nu wordt mij goed duidelijk wat je nou precies had gedaan met die ronding. Lijkt goed, mooi degelijk. Hoe heb je die ronding verkregen? Wel handig zeker de vloerbedekking, als je nu wilt gaan zagen. Allemaal zaagsel op de vloerbedekking :P

Gebruik je nog een speciaal soort doek voor je scherm?
Ronding is gedaan met een 10 meter lange draad en een pen. Daarmee die bocht erop getekend, en vervolgens met de decoupeerzaag aan de slag. Zaagsel is wel vervelend ja, maar zo heel veel hoeft er gelukkig niet meer gezaagd te worden...

Het doek is Ultra-HD (4K) compatibel doek. Voelt ook heel glad aan, veel gladder dan reguliere projectiedoeken.
pahlawanmaandag 13 april 2015 @ 04:35
Updates?
funky_fartdonderdag 16 april 2015 @ 18:30
Update? ;)
Atmozdonderdag 16 april 2015 @ 18:34
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 04:35 schreef pahlawan het volgende:
Updates?
+

quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 18:30 schreef funky_fart het volgende:
Update? ;)
:P

lol

Uhmm tja, ik ben eerlijk gezegd een beetje aan het wachten op de banken...
Zodra die erin staan is het HT (zover als) klaar, en kunnen er dus foto's gemaakt (en gepost O-) ) worden.
gunpowderdonderdag 16 april 2015 @ 20:00
Mooi scherm man ^O^
derLudolfdonderdag 16 april 2015 @ 21:20
Zijn je scherm/beamer en het dolby atmos systeem ook al goed ingeregeld? :)
Atmozvrijdag 17 april 2015 @ 09:33
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 20:00 schreef gunpowder het volgende:
Mooi scherm man ^O^
Thanks!! Ben er ook super blij mee, want het is gewoon perfect gelukt 8-)

quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 21:20 schreef derLudolf het volgende:
Zijn je scherm/beamer en het dolby atmos systeem ook al goed ingeregeld? :)
Scherm en beamer zijn helemaal uitgelijnd en afgesteld.
4K beeld ziet er gewoon belachelijk vet en scherp uit. Iets wat je bijna niet kunt uitleggen in woorden, dat moet je gewoon zien/beleven. Heb nog nooit zoiets gezien. Onwerkelijk gewoon!! Ben ook al de hele week iedere dag "gewoon even" voor de fun gaan kijken (al is het maar 5 minuutjes ofzo, gewoon het de feeling :9~ )

En het geluid is even onwerkelijk. Zeker met de Dolby Atmos demo-disc (die ik inmiddels al helemaal grijs heb gedraaid O-) ). Met 2 stuks 12" subwoofers is ook het laag goed vertegenwoordigd :D :D :D helemaal top, en mega trots erop!

Alleen jammer dat ik de combinatie 4K en Dolby Atmos nog niet heb kunnen testen, en volgens mij is daar ook niets voor. Is nog gewoon té nieuw allemaal!! Maargoed, ben in ieder geval goed voorbereid op de toekomst...
dimmakvrijdag 17 april 2015 @ 09:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2015 09:33 schreef Atmoz het volgende:

[..]

Thanks!! Ben er ook super blij mee, want het is gewoon perfect gelukt 8-)

[..]

Scherm en beamer zijn helemaal uitgelijnd en afgesteld.
4K beeld ziet er gewoon belachelijk vet en scherp uit. Iets wat je bijna niet kunt uitleggen in woorden, dat moet je gewoon zien/beleven. Heb nog nooit zoiets gezien. Onwerkelijk gewoon!! Ben ook al de hele week iedere dag "gewoon even" voor de fun gaan kijken (al is het maar 5 minuutjes ofzo, gewoon het de feeling :9~ )

En het geluid is even onwerkelijk. Zeker met de Dolby Atmos demo-disc (die ik inmiddels al helemaal grijs heb gedraaid O-) ). Met 2 stuks 12" subwoofers is ook het laag goed vertegenwoordigd :D :D :D helemaal top, en mega trots erop!

Alleen jammer dat ik de combinatie 4K en Dolby Atmos nog niet heb kunnen testen, en volgens mij is daar ook niets voor. Is nog gewoon té nieuw allemaal!! Maargoed, ben in ieder geval goed voorbereid op de toekomst...
Zo, mooi scherm ook. Ik laat aan jou de eer om je eigen nieuwe topic te openen. :D
Geckoovrijdag 17 april 2015 @ 09:50
sowieso raar als anderen een topic voor je openen... (zie Mmachs topic)