abonnement Unibet Coolblue
pi_149539557
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Snap ik het nou niet of had je ergens in de afgelopen twee weken er 1 kunnen kopen die inmiddels wel rijp is?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_149540053
Tja, ik ben geen connaisseur. Heb over ongeveer 2 weken een rijpe galia en even rijpe cantaloupe nodig. Geen idee hoe dat zit met narijpen eerlijk gezegd.
pi_149543550
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:38 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...
Witte chocolade moet je temperen tot 29 graden en dan kun je hem op je taart smeren.

Het beste smelt je wat chocolade tot ongeveer 40 graden, een derde deel giet je op een stenen aanrechtblad en met twee steekmessen schep je het rond. Als het stevig begint te worden voeg je het bij de gesmolten chocolade. Goed roeren en en temperatuur meten, als het goed zit is het rond de 29 graden, is het hoger neem je nog een beetje en dat temper je weer.

Bij 29 graden snel verwerken.

Chocolade is heel lastig, dus het kan makkelijk misgaan. Sowieso is een paar keer oefenen soms wel nodig.

Overigens kun je een taart ook goed bedekken met een ganache /dikke saus die juist niet heel hard wordt.
Whatever...
  dinsdag 10 februari 2015 @ 19:54:23 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149548879
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Meloen is lastig, zeker in deze tijd van het jaar, maar ik zou de Hanos proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149550563
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meloen is lastig, zeker in deze tijd van het jaar, maar ik zou de Hanos proberen
Dank! Ga ik het daar proberen.
  dinsdag 10 februari 2015 @ 20:45:41 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149550961
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 20:36 schreef NutKees het volgende:

[..]

Dank! Ga ik het daar proberen.
Vraag ze daar naar rijpe meloenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149551681
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Ik zag ze van de week bij de aldi...
Somebody that I used to know
pi_149600354
Hoe maak ik nou echt lekker andijvie stampot. Hij is altijd prima, maar nooit geweldig. Heb jaren boven een groenteboer gewoond die het zelf maakte en verkocht. Ben daar nooit bij in de buurt gekomen.
We komen hard, zo hard.
pi_149600383
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:11 schreef focal het volgende:
Hoe maak ik nou echt lekker andijvie stampot. Hij is altijd prima, maar nooit geweldig. Heb jaren boven een groenteboer gewoond die het zelf maakte en verkocht. Ben daar nooit bij in de buurt gekomen.
Hoe maak je het nu? En wat ontbreekt er voor je gevoel aan?
Let me see you stripped down to the bone
pi_149600482
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Hoe maak je het nu? En wat ontbreekt er voor je gevoel aan?
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.

Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
We komen hard, zo hard.
pi_149600576
Goeie klont roomboter, daar knapt in elk geval elke stamppot van op. :Y
En je probeer je aardappels eens te koken in bouillon in plaats van water. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 februari 2015 @ 14:22:18 #237
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_149600632
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:

[..]

Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.

Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Roomboter gebruiken. Ik bak spekjes uit en doe (een beetje van) het vet daarvan ook vaak door de stamppot heen. Scheutje azijn erdoor. Lekker :9.
  Redactie Frontpage donderdag 12 februari 2015 @ 14:23:10 #238
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_149600656
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:

[..]

Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.

Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Wij doen er naast nootmuskaat ook peper door. En (rode) paprika :9
En ook boter inderdaad :Y
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_149601980
Hier ook roomboter (of olijfolie) en gegrilde paprika (uit pot). Eventueel nog even met wat kaas in de oven.
  donderdag 12 februari 2015 @ 15:18:47 #240
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149602307
Wij doen gebakken spekjes en rauwe ui erdoor. Naast de dingen die je al genoemd had.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 februari 2015 @ 15:58:34 #241
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149603445
Kruimige aardappels koken of stomen.
Dan met dubbelgevouwen theedoek onder de deksel nog even 3 minuten laten staan.
Dan warme (!) melk erbij, aardappels door de pureeknijper.
Schepje bouillonpoeder. Smeuige puree maken en proeven.
Andijvie erdoor.
2 a 3 eetlepels azijn (onontbeerlijk!) erdoor. Gewone, of rijstazijn of sherry azijn of zo.
Veel versgemalen peper erdoor.

En wat ik dus het lekkerste vindt: verkruimelde pittige gorgonzola erdoor. Niet roeren, maar de kruimels er een beetje in duwen. Zodat je smaakbommetjes van blauwe kaas houdt. Als je het erdoor roert is het weg.

En dan met merquez worstjes of zo.
  donderdag 12 februari 2015 @ 20:33:48 #242
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_149611916
Piet, ik heb een pak kastanjes gekocht.
Enig idee wat ik met deze jongens allemaal kan doen?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 12 februari 2015 @ 20:36:02 #243
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149612040
Insnijden, zouten en poffen in de oven.
Zo heet mogelijk pellen en als snack opeten :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149624729
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Kruimige aardappels koken of stomen.
Dan met dubbelgevouwen theedoek onder de deksel nog even 3 minuten laten staan.
Dan warme (!) melk erbij, aardappels door de pureeknijper.
Schepje bouillonpoeder. Smeuige puree maken en proeven.
Andijvie erdoor.
2 a 3 eetlepels azijn (onontbeerlijk!) erdoor. Gewone, of rijstazijn of sherry azijn of zo.
Veel versgemalen peper erdoor.

En wat ik dus het lekkerste vindt: verkruimelde pittige gorgonzola erdoor. Niet roeren, maar de kruimels er een beetje in duwen. Zodat je smaakbommetjes van blauwe kaas houdt. Als je het erdoor roert is het weg.

En dan met merquez worstjes of zo.
Thanks. De kaas is een spannend idee. Zelf maak ik wel eens stampot met rucola, blokjes fetta en stukjes zongedroogde tomaat. Ook erg lekker.
We komen hard, zo hard.
pi_149625876
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Kruimige aardappels koken of stomen.
Dan met dubbelgevouwen theedoek onder de deksel nog even 3 minuten laten staan.
Dan warme (!) melk erbij, aardappels door de pureeknijper.
Schepje bouillonpoeder. Smeuige puree maken en proeven.
Andijvie erdoor.
2 a 3 eetlepels azijn (onontbeerlijk!) erdoor. Gewone, of rijstazijn of sherry azijn of zo.
Veel versgemalen peper erdoor.

En wat ik dus het lekkerste vindt: verkruimelde pittige gorgonzola erdoor. Niet roeren, maar de kruimels er een beetje in duwen. Zodat je smaakbommetjes van blauwe kaas houdt. Als je het erdoor roert is het weg.

En dan met merquez worstjes of zo.
Ok, dat eten we vanavond! :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator vrijdag 13 februari 2015 @ 09:04:32 #246
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_149626253
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:

[..]

Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.

Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Aardappels koken in flink zout water. Ik heb gehoord dat daardoor geen/minder osmose plaats vindt en daardoor meer (smaak)stoffen in de aardappel blijven. Geen idee of heer klopt maar ik heb wel altijd lekkere aardappels hoor ik als ik heb gekookt? Welk ras gebruik je trouwens? Ballerina's, Bintjes en Frieslanders vind ik erg lekker (in die volgorde).

Voeg tevens wat gebakken spek en het vet daarvan toe en als het dan nog te droog is roomboter. Uiteraard ook met een kuiltje jus :) En gebruik gewoon een stamper ipv knijper, er moet wel een beetje structuur inzitten.

Wat 'verspest' men stamppot met dingen als rucola en kaas zeg. Ik pleit voor een Rheinheitsgebot voor stamppot, enkel aardappels, 1 groente (muv hutspot), spek en boter :+

[ Bericht 8% gewijzigd door derLudolf op 13-02-2015 09:09:57 ]
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 13 februari 2015 @ 11:53:19 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149629866
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 20:33 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een pak kastanjes gekocht.
Enig idee wat ik met deze jongens allemaal kan doen?
Ik kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 februari 2015 @ 17:10:45 #248
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_149638520
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 februari 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
Gesmoord in witte wijn en dragon klinkt wel lekker. Ik ga dat eens opzoeken.
Dank je wel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 13 februari 2015 @ 20:10:10 #249
63722 z80
I fink you freaky
pi_149643781
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 20:33 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een pak kastanjes gekocht.
Enig idee wat ik met deze jongens allemaal kan doen?
even bij google zoeken op Maronen.
de Duitsers eten Maronen met de feestdagen en er zijn tig dingen mee te maken,
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 13 februari 2015 @ 21:13:44 #250
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149646537
Vanavond een zakje gekookte en gepelde kastanjes bij de Turkse winkel gekocht, zelfde heb ik ook weleens bij een Chinese winkel gekocht.
Heerlijke snack :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')