Snap ik het nou niet of had je ergens in de afgelopen twee weken er 1 kunnen kopen die inmiddels wel rijp is?quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Witte chocolade moet je temperen tot 29 graden en dan kun je hem op je taart smeren.quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:38 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...
Meloen is lastig, zeker in deze tijd van het jaar, maar ik zou de Hanos proberenquote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Dank! Ga ik het daar proberen.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meloen is lastig, zeker in deze tijd van het jaar, maar ik zou de Hanos proberen
Vraag ze daar naar rijpe meloenenquote:
Ik zag ze van de week bij de aldi...quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:17 schreef NutKees het volgende:
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
Hoe maak je het nu? En wat ontbreekt er voor je gevoel aan?quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:11 schreef focal het volgende:
Hoe maak ik nou echt lekker andijvie stampot. Hij is altijd prima, maar nooit geweldig. Heb jaren boven een groenteboer gewoond die het zelf maakte en verkocht. Ben daar nooit bij in de buurt gekomen.
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Hoe maak je het nu? En wat ontbreekt er voor je gevoel aan?
Roomboter gebruiken. Ik bak spekjes uit en doe (een beetje van) het vet daarvan ook vaak door de stamppot heen. Scheutje azijn erdoor. Lekker .quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:
[..]
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.
Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Wij doen er naast nootmuskaat ook peper door. En (rode) paprikaquote:Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:
[..]
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.
Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Thanks. De kaas is een spannend idee. Zelf maak ik wel eens stampot met rucola, blokjes fetta en stukjes zongedroogde tomaat. Ook erg lekker.quote:Op donderdag 12 februari 2015 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Kruimige aardappels koken of stomen.
Dan met dubbelgevouwen theedoek onder de deksel nog even 3 minuten laten staan.
Dan warme (!) melk erbij, aardappels door de pureeknijper.
Schepje bouillonpoeder. Smeuige puree maken en proeven.
Andijvie erdoor.
2 a 3 eetlepels azijn (onontbeerlijk!) erdoor. Gewone, of rijstazijn of sherry azijn of zo.
Veel versgemalen peper erdoor.
En wat ik dus het lekkerste vindt: verkruimelde pittige gorgonzola erdoor. Niet roeren, maar de kruimels er een beetje in duwen. Zodat je smaakbommetjes van blauwe kaas houdt. Als je het erdoor roert is het weg.
En dan met merquez worstjes of zo.
Ok, dat eten we vanavond!quote:Op donderdag 12 februari 2015 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Kruimige aardappels koken of stomen.
Dan met dubbelgevouwen theedoek onder de deksel nog even 3 minuten laten staan.
Dan warme (!) melk erbij, aardappels door de pureeknijper.
Schepje bouillonpoeder. Smeuige puree maken en proeven.
Andijvie erdoor.
2 a 3 eetlepels azijn (onontbeerlijk!) erdoor. Gewone, of rijstazijn of sherry azijn of zo.
Veel versgemalen peper erdoor.
En wat ik dus het lekkerste vindt: verkruimelde pittige gorgonzola erdoor. Niet roeren, maar de kruimels er een beetje in duwen. Zodat je smaakbommetjes van blauwe kaas houdt. Als je het erdoor roert is het weg.
En dan met merquez worstjes of zo.
Aardappels koken in flink zout water. Ik heb gehoord dat daardoor geen/minder osmose plaats vindt en daardoor meer (smaak)stoffen in de aardappel blijven. Geen idee of heer klopt maar ik heb wel altijd lekkere aardappels hoor ik als ik heb gekookt? Welk ras gebruik je trouwens? Ballerina's, Bintjes en Frieslanders vind ik erg lekker (in die volgorde).quote:Op donderdag 12 februari 2015 14:16 schreef focal het volgende:
[..]
Kruimige aardappels koken, afgieten. Volle melk erbij en stampen. Andijvie erdoorheen roeren en dan wat zout + nootmuskaat.
Vaak mis ik smaak en zou ik hem smeuïger willen. Maar gooi geregeld bijna een halve liter melk in een pan, dit kan ook niet echt de bedoeling zijn denk ik. Misschien de aardappels nog langer koken?
Ik kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.quote:Op donderdag 12 februari 2015 20:33 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een pak kastanjes gekocht.
Enig idee wat ik met deze jongens allemaal kan doen?
Gesmoord in witte wijn en dragon klinkt wel lekker. Ik ga dat eens opzoeken.quote:Op vrijdag 13 februari 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
even bij google zoeken op Maronen.quote:Op donderdag 12 februari 2015 20:33 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een pak kastanjes gekocht.
Enig idee wat ik met deze jongens allemaal kan doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |