abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator donderdag 27 oktober 2016 @ 17:40:36 #256
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166244107
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, zout zorgt ervoor dat het gist minder snel werkt, dan moet het langer rijzen en ontwikkeld zich meer smaak.
Opzich zit ik met 50g gist op 1kg bloem al vrij laag. Van zo'n 42g blokje zeggen ze dat het voor een pond is.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 27 oktober 2016 @ 17:41:30 #257
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166244126
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik in het buitenland gefrituurd beslag zie is het veel minder donker dan in NL
Minder melk/suiker in het beslag?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 27 oktober 2016 @ 17:44:20 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166244164
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:41 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Minder melk/suiker in het beslag?
Denk het, geen suikers die carameliseren, smaakt mij trouwens ook beter, krapfen of berliner zijn veel minder een vette hap dan oliebollen. Zou dat door het ei komen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 27 oktober 2016 @ 17:46:48 #259
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166244189
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk het, geen suikers die carameliseren, smaakt mij trouwens ook beter, krapfen of berliner zijn veel minder een vette hap dan oliebollen. Zou dat door het ei komen?
Berliner zijn meer brood idd, zou wel es door boter en ei ook kunnen komen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 27 oktober 2016 @ 17:49:36 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166244236
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:46 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Berliner zijn meer brood idd, zou wel es door boter en ei ook kunnen komen
Ze smaken ook veel verfijnder, mooiere structuur. Ben geen groot fan van oliebollen, maar berliner en krapfen vind ik lekker, net als churros trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 27 oktober 2016 @ 17:54:00 #261
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166244290
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze smaken ook veel verfijnder, mooiere structuur. Ben geen groot fan van oliebollen, maar berliner en krapfen vind ik lekker, net als churros trouwens.
Ik vind een Berliner ook lekker, maar doe mij toch maar een verse oliebol. Net uit de olie, knapperig :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 4 november 2016 @ 23:36:13 #262
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166425402
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 12:49 schreef derLudolf het volgende:
Feestdagen komen in zicht :D Ik ga de tip van vanillesuiker van djkoelkast es proberen denk ik :D

Verder hanteer ik dit recept:
1 kg bloem
300 mL bier
600 mL melk
50 g gist
3 eidooiers
20 g zout
50 g suiker
70 g boter

Dit geheel maak ik in emmers van 10 of 12L met een natte theedoek er op en zet ik dan 2 uur bij de gaskachel, na een uur even doorroeren.

Vorig jaar waren ze redelijk zout, dus ik ga 15g zout proberen
De rozijnen laat ik weer wellen in drank. Kirsch vorig jaar was lekker. Hoe zou het met citroenbrandewijn smaken?

Want ik las ook iets over citroenrasp door het beslag? Nog nooit geprobeerd, misschien ook wel lekker
Dit worden lekker luchtige bollen? Zoek nog steeds naar een goed recept, omdat ik de bollen met soezendeeg dit jaar niet kan maken ( kost echt teveel tijd, moet van zus mee gaan hardlopen... :{

Citroenrasp had ik er vorig jaar ook in gedaan, maar ik had een paar kieskeurige eters en misschien was ik iets te enthousiast geweest :D Zelf vond ik het trouwens wel erg lekker :9
  Moderator vrijdag 4 november 2016 @ 23:38:06 #263
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166425434
Ja dit worden lekker luchtige bollen :Y

Ik zal es een kleine batch met citroenrasp proberen :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 4 november 2016 @ 23:55:05 #264
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166425789
Ga ik jouw recept proberen dit jaar :) met iets minder zout dan :D
  Moderator vrijdag 4 november 2016 @ 23:58:30 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166425824
Gebruik eens weizen ipv pils, dat is bier met niet alleen gerstemout, maar ook tarwemout. Geeft net weer een iets andere smaak.
Kun je gewoon bij de AH halen, van die halve liters. Erdinger, Weihenstephaner, dat soort. Zit ook nog een beetje biergist in de fles (doet niets met rijzen, wel met smaak). Gebruik een "hefeweizen" die "naturtrüb" is.

NB: niet hetzelfde als Nederlands witbier, daar doen ze vaak nog iets van citroenschil en korriander door.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 5 november 2016 @ 00:02:16 #266
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166425874
Staat genoteerd! Heb geen AH in de buurt, maar daar maak ik een ommetje voor :Y
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 00:08:11 #267
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166425943
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 november 2016 00:02 schreef BakkieDoen het volgende:
Staat genoteerd! Heb geen AH in de buurt, maar daar maak ik een ommetje voor :Y
Er zijn wel meer winkels die ze hebben hoor, alleen vind ik persoonlijk Erdinger of Weihenstephaner het lekkerste. Maar een Paulaner of Benedikter kan ook prima.
Het zijn in elk geval altijd flesjes en altijd 0,5L. Meestal staat er Hefeweizen op.

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 5 november 2016 @ 00:13:22 #268
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166425996
Dan ga ik opletten bij het boodschappen doen...we hebben nog wel even, dus dat moet goedkomen ;) Kan ik ook alvast voorproeven :9 ( al vind ik witbier als het warm is altijd lekkerder)
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 00:34:44 #269
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166426204
Kom ook nooit bij de Appie, maar welke Duitse supermarkt verkoopt ook gewoon Erdinger. Of misschien staat er ook nog wel een flesje hier.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_166428428
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 november 2016 00:34 schreef derLudolf het volgende:
Kom ook nooit bij de Appie, maar welke Duitse supermarkt verkoopt ook gewoon Erdinger. Of misschien staat er ook nog wel een flesje hier.
De vraag is eerder welke niet ;-)
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 11:09:17 #271
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166428917
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 00:13 schreef BakkieDoen het volgende:
Dan ga ik opletten bij het boodschappen doen...we hebben nog wel even, dus dat moet goedkomen ;) Kan ik ook alvast voorproeven :9 ( al vind ik witbier als het warm is altijd lekkerder)
Het is echt anders dan witbier, veel romiger. Let wel dat je de troebele variant moet hebben en niet de "hell", die is gefilterd.
De enige overeenkomst met witbier zoals wij dat kennen is dat het ook met gerst èn tarwe wordt gebrouwen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 5 november 2016 @ 16:39:20 #272
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166432963
Erdinger hebben ze dus ook gewoon bij de Jumbo *O* en is haske troebel! Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden of dat het echt zoveel lekkerder is dan gewoon witbier, romig klinkt interessant....toch maar even proeven morgen, het is toch nog geen oliebollentijd.
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 16:52:28 #273
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166433142
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 16:39 schreef BakkieDoen het volgende:
Erdinger hebben ze dus ook gewoon bij de Jumbo *O* en is haske troebel! Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden of dat het echt zoveel lekkerder is dan gewoon witbier, romig klinkt interessant....toch maar even proeven morgen, het is toch nog geen oliebollentijd.
Witbier is heel fris, weizen is heel romig, urweizen is nog romiger (maar in NL zie je dat niet zo vaak).
Bij het inschenken: 3/4 langzaam inschenken, even wachten, de helft van wat er over is zachtjes bijschenken, wachten, fles 'roeren' (ronddraaien) zodat het gist meekomt en er vrijwel alleen schuim in de fles blijft, dat doorschenken tot je een mooie bolle kop er op hebt, alles moet mee, dan is het het lekkerst.
Ik neem altijd wat kratjes mee als ik in Duitsland ben, moet ook altijd voor iedereen meenemen :P

Zo'n schuimkop hoort er op:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_166439013
Ik moet toch wel lachen hoor:
augustus: pepernoten
september: halloween
oktober: kerstversiering
eind oktober: oliebollen op Fok!
Somebody that I used to know
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 21:46:13 #275
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166439816
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 10:25 schreef mytec het volgende:

[..]

De vraag is eerder welke niet ;-)
Welke moet elke zijn.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zaterdag 5 november 2016 @ 22:08:02 #276
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_166440458
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 november 2016 21:20 schreef Postbus100 het volgende:
Ik moet toch wel lachen hoor:
augustus: pepernoten
september: halloween
oktober: kerstversiering
eind oktober: oliebollen op Fok!
Wij hebben oliebollen en pepernoten geserveerd bij ons huwelijksfeest in april :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 6 november 2016 @ 16:22:13 #277
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166455203
Bij deze is de Erdinger goedgekeurd voor bij het oliebollenbeslag ^O^
  Moderator dinsdag 20 december 2016 @ 11:02:50 #278
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167468528
Hebben er mensen ervaring met lange rijs van oliebollen? Oftewel 's avonds beslag maken en de volgende ochtend bakken?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator dinsdag 20 december 2016 @ 11:22:21 #279
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167468907
Nee, maar het zou de smaak wel ten goede moeten komen. Al moet je dan wel veel minder gist gaan gebruiken. Een kwart of zelfs nog minder. En dan ook op een koele plek laten rijzen, een garage of berging.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 20 december 2016 @ 18:14:21 #280
457107 kokkie20
Just another day in paradise
pi_167478647
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 11:02 schreef derLudolf het volgende:
Hebben er mensen ervaring met lange rijs van oliebollen? Oftewel 's avonds beslag maken en de volgende ochtend bakken?
voordat iedereen mij hier gaat vervloeken dat wij zelf geen mix maken maar goed lees maar verder waarom :P
Wij halen elk jaar het beslag (die mix) van de lidl. Geen problemen mee voor familie/vrienden/onszelf aangezien wij elk jaar gemiddeld 8-10 pakken (van 1kg) nodig hebben zoveel vraag is er naar. Dat we vaak van 07.00 tot een uurtje of 15.00 bezig zijn met alleen maar bakken en appels schillen voor de appelflappen :P
Wij maken het inderdaad de avond van tevoren en zetten het dan in een emmer met een natte theedoek eroverheen bij de kachel/douche met kachel aan
Nou rijzen doet het zeker en ze worden zeer luchtig :D
pi_167478919
Als ik dit jaar een (dankbaar) publiek heb, dan wil ik deze misschien wel maken:

Somebody that I used to know
pi_167482938
Ah zo lekker :) Dat deedt m'n vader altijd graag, goeie ouwe tijd :)

Bak ze. :Y)
  Moderator dinsdag 20 december 2016 @ 22:08:26 #283
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167486539
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 18:14 schreef kokkie20 het volgende:

[..]

voordat iedereen mij hier gaat vervloeken dat wij zelf geen mix maken maar goed lees maar verder waarom :P
Wij halen elk jaar het beslag (die mix) van de lidl. Geen problemen mee voor familie/vrienden/onszelf aangezien wij elk jaar gemiddeld 8-10 pakken (van 1kg) nodig hebben zoveel vraag is er naar. Dat we vaak van 07.00 tot een uurtje of 15.00 bezig zijn met alleen maar bakken en appels schillen voor de appelflappen :P
Wij maken het inderdaad de avond van tevoren en zetten het dan in een emmer met een natte theedoek eroverheen bij de kachel/douche met kachel aan
Nou rijzen doet het zeker en ze worden zeer luchtig :D
Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ook ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_167487407
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 22:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ook ;)
in geval van Lidl weet ik dat nog niet zo
pi_167487760
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2016 22:29 schreef computergirl het volgende:

[..]

in geval van Lidl weet ik dat nog niet zo
:D Ik dacht het, jij zei het.
Somebody that I used to know
  Moderator dinsdag 20 december 2016 @ 22:43:12 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167487987
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2016 22:29 schreef computergirl het volgende:

[..]

in geval van Lidl weet ik dat nog niet zo
Het wordt hoe dan ook lekkerder als je geen mixen met aroma's gebruikt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 20 december 2016 @ 23:13:13 #287
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167489131
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2016 22:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Je kunt toch ook 8-10 pakken van 1kg bloem nemen en de rest zelf toevoegen, is meestal nog goedkoper ook ;)
Zelfs minder bloem nog. Omdat er in die mixen ook al melkpoeder, gist, zout, suiker en 'eipoeder' zit, aangezien je enkel water moet toevoegen :)

Zo veel werk vind ik het eerlijk gezegd ook niet. Maar goed, ik ben ook ooit begonnen met mix van de Lidl, smaakt acceptabel maar vind mijn eigen recept toch wel beter :Y

Als je de hele nacht laat rijzen, doe je dan ook al rozijnen er in? Want die zakken dan toch naar de bodem?

En qua hoeveelheid gist, ik heb nu 55 gram gist op 1kg bloem. Normaal is een blokje pakje van 42 gram voor een pond bloem. Oftewel, ik zit al laag? Zal ik naar 20 gram gist toe gaan? Of nog minder?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_167519486
Hoeveel maken jullie er?...
Ik lees bakken en emmers als het over beslag gaat...

Ik zou wel oliebollen willen bakken, we zijn met ongeveer 7 man, dus wil niet teveel hebben, want er is nog een hele diner ervoor.

Hoeveel halen jullie uit een mix met 1kg bloem?
Want de meeste recepten hier beginnen daar ook daadwerkelijk mee en dan zie ik een emmer met beslag :{
  Moderator donderdag 22 december 2016 @ 10:24:57 #289
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167520856
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 08:57 schreef ASSpirine het volgende:
Hoeveel maken jullie er?...
Ik lees bakken en emmers als het over beslag gaat...

Ik zou wel oliebollen willen bakken, we zijn met ongeveer 7 man, dus wil niet teveel hebben, want er is nog een hele diner ervoor.

Hoeveel halen jullie uit een mix met 1kg bloem?
Want de meeste recepten hier beginnen daar ook daadwerkelijk mee en dan zie ik een emmer met beslag :{
Als je beslag met 1kg bloem laat rijzen heb je een emmer vol ;)

Ik bak meestal zo'n 2 kg bloem.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_167522254
Ik heb de afgelopen 10 jaar ieder jaar gebakken voor de hele extended familie en langskomende buren.
Gemiddeld zo'n 8kg bloem voor zowel oliebollen als beignets.
Ik bak voor de lastige eters max. 500gr bloem aan " meelballen" (vullingloze oliebollen) en de rest gaat met mijn eigen samengestelde vullingmix.

Wat historische plaatjes:
2012, over op 1 januari :X


2013, voor eigen gebruik O-)


2015, productie




Wat ik graag van jullie zou willen weten of het ook mogelijk / beter / lekkerder is om ze te bakken in rijstolie; ik gebruik nu arachide, afgelopen jaar wel geexperimenteerd met rijstolie.
Zonnebloem olie komt het huis niet in; ik word onpasselijk van de lucht die daar vanaf komt...

[ Bericht 14% gewijzigd door fietsie op 22-12-2016 11:55:48 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_167522342
quote:
3s.gif Op donderdag 22 december 2016 10:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Als je beslag met 1kg bloem laat rijzen heb je een emmer vol ;)

Ik bak meestal zo'n 2 kg bloem.
En hoeveel zou je uit een batch van 1 kilo kunnen halen?
Schatting ;)
  Moderator donderdag 22 december 2016 @ 11:55:11 #292
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_167522495
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 11:43 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de afgelopen 10 jaar ieder jaar gebakken voor de hele extended familie en langskomende buren.
Gemiddeld zo'n 8kg bloem voor zowel oliebollen als beignets.
Ik bak voor de lastige eters max. 500gr bloem aan " meelballen" (vullingloze oliebollen) en de rest gaat met mijn eigen samengestelde vullingmix.

Wat historische plaatjes:
2012
[ afbeelding ]

Wat ik graag van jullie zou willen weten of het ook mogelijk / beter / lekkerder is om ze te bakken in rijstolie; ik gebruik nu arachide.
Zonnebloem olie komt het huis niet in; ik word onpasselijk van de lucht die daar vanaf komt...
Arachideolie is dé olie voor oliebollen :) Zonnebloem moet je ook niet willen, verbrand te snel.


quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 11:48 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

En hoeveel zou je uit een batch van 1 kilo kunnen halen?
Schatting ;)
Stuk of 40?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_167572667
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2016 11:43 schreef fietsie het volgende:
Ik heb de afgelopen 10 jaar ieder jaar gebakken voor de hele extended familie en langskomende buren.
Gemiddeld zo'n 8kg bloem voor zowel oliebollen als beignets.
Ik bak voor de lastige eters max. 500gr bloem aan " meelballen" (vullingloze oliebollen) en de rest gaat met mijn eigen samengestelde vullingmix.

Wat historische plaatjes:
2012, over op 1 januari :X
[ afbeelding ]

2013, voor eigen gebruik O-)
[ afbeelding ]

2015, productie
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]


Wat ik graag van jullie zou willen weten of het ook mogelijk / beter / lekkerder is om ze te bakken in rijstolie; ik gebruik nu arachide, afgelopen jaar wel geexperimenteerd met rijstolie.
Zonnebloem olie komt het huis niet in; ik word onpasselijk van de lucht die daar vanaf komt...
Arachide is toch prima?

Ik vind je bollen (beignets niet) wel beetje aan de donkere kant. Gebruik je melk of ligt aan de temperatuur?
Eerst denken, dan typen
  zaterdag 24 december 2016 @ 10:36:40 #294
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_167572802
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2016 10:28 schreef Piger het volgende:

[..]

Arachide is toch prima?

Ik vind je bollen (beignets niet) wel beetje aan de donkere kant. Gebruik je melk of ligt aan de temperatuur?
Altijd melk, en de thermostaat op 180.
Als ik ze er lichter uithaal is e.e.a. net niet gaar, wellicht ook omdat ik relatief veel vulling gebruik.

(Overigens krenten en donkere rozijnen komen er bij mij niet in :X)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zaterdag 24 december 2016 @ 11:37:13 #295
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167573737
Iets minder melk als ze te donker zijn (en geen suiker in je beslag, want dat carameliseert).

Ik ga dit jaar de krentenbollen met krenten, sultana's, donkere rozijnen en appels uit eigen tuin maken. En nu niet met citroenrasp, maar met bergamotrasp :D
Ik heb bergamots kunnen vinden _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 28 december 2016 @ 17:36:12 #296
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_167679816
Wat is volgens jullie de toegevoegde waarde van suiker in het beslag? Zat net nog even naar m'n recept te kijken wat ik tot nu toe altijd gebruikte, maar daar zit geen suiker in en toch waren ze lekker.

En weet iemand toevallig een recept met zuurdesem? Kan ik die ook meteen even uitproberen.
  woensdag 28 december 2016 @ 17:37:25 #297
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_167679850
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2016 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
Iets minder melk als ze te donker zijn (en geen suiker in je beslag, want dat carameliseert).

Ik ga dit jaar de krentenbollen met krenten, sultana's, donkere rozijnen en appels uit eigen tuin maken. En nu niet met citroenrasp, maar met bergamotrasp :D
Ik heb bergamots kunnen vinden _O_
Waar heb je die bergamots kunnen vinden dan?
  Moderator woensdag 28 december 2016 @ 18:40:51 #298
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167681444
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 17:37 schreef BakkieDoen het volgende:

[..]

Waar heb je die bergamots kunnen vinden dan?
In de Estafettewinkel in de regio, had ze nog niet eerder gezien.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 28 december 2016 @ 18:41:23 #299
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_167681455
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 17:36 schreef BakkieDoen het volgende:
Wat is volgens jullie de toegevoegde waarde van suiker in het beslag? Zat net nog even naar m'n recept te kijken wat ik tot nu toe altijd gebruikte, maar daar zit geen suiker in en toch waren ze lekker.

En weet iemand toevallig een recept met zuurdesem? Kan ik die ook meteen even uitproberen.
Ik doe nooit suiker in het beslag, gist heeft voldoende voeding aan het meel in de bollen en suiker maakt je bollen te snel te donker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_167685687
Ik wil dit jaar zelf gaan bakken. Wat raden jullie de beginnende oliebollenbakker aan? Voor 5 man dus wilde ongeveer 500gram bloem pakken :) ik las al erdinger door het beslag, hiervoor de helft van de melk vervangen? Qua vulling dacht ik aan krenten?
  donderdag 29 december 2016 @ 06:33:00 #301
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_167697821
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 18:40 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

In de Estafettewinkel in de regio, had ze nog niet eerder gezien.
Ben ze ook nog nooit tegengekomen, geen idee trouwens wat en estafettewinkel is :@

quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 18:41 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik doe nooit suiker in het beslag, gist heeft voldoende voeding aan het meel in de bollen en suiker maakt je bollen te snel te donker.
Ik zag zo her en der recepten waarin nogal veel suiker zat, maar was dat eigenlijk ook niet van plan. Ze hebben altijd gesmaakt zonder, dus dat zal nu ook wel lukken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')