SuperFood | zaterdag 27 december 2014 @ 20:41 |
Heb zelf nog geen echt lekkere slagroom uit een spuitbus gevonden (misschien ligt het aan mij - of misschien zijn ze allemaal een beetje net-niet). gebruik jij het en proef je het verschil met verse slagroom? ps: sorry voor de tt fout ![]() | |
NiceHat | zaterdag 27 december 2014 @ 20:42 |
Koffie uit een spuitbus? Is dat de opvolger van Senseo? Ik vind slagroom uit een spuitbus zelf nooit zo geweldig. Het mist de beet en smaak van vers geklopte slagroom. | |
Demon_from_heaven | zaterdag 27 december 2014 @ 20:43 |
Ik wil anders wel even in je koffie spuiten. | |
RolStaart-Beer | zaterdag 27 december 2014 @ 20:46 |
![]() Deze van Hollandia komt nog het meest in de buurt van echte slagroom | |
._HAAK_. | zaterdag 27 december 2014 @ 21:11 |
Dat is toch geen koffie? | |
RobinOok | zaterdag 27 december 2014 @ 21:33 |
Slagroom uit een spuitbus is altijd vies. Klaar. | |
MonkNL | zondag 28 december 2014 @ 08:52 |
Even voor je hersteld.. meningen en smaken verschillen.. Ik vind het trouwens ook niet te hachelen.. Mijn kinderen denken daar weer anders over... ![]() | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 08:55 |
nee nee ik denk dat ze gelijk heeft. ik twijfelde alleen erg aan mijn eigen waarnemingen. | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 08:55 |
en verse slagroom? | |
MonkNL | zondag 28 december 2014 @ 09:09 |
Maakt voor hun niet uit wat voor slagroom. Ik ben wel meer een fan van vers geklopte slagroom ja. | |
Curiosity | zondag 28 december 2014 @ 11:37 |
Dit is gewoon slagroom, net zoals je het bij bijv. Een ijssalon krijgt. Smaakt prima. | |
Adames | zondag 28 december 2014 @ 11:38 |
kinderen hebben dan ook geen smaak. zolang het maar zoet is | |
Mr.Noodle | zondag 28 december 2014 @ 11:43 |
D8 al, koffie uit een spuitbus, wtf! | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 11:46 |
had al gemeld in fb topic maar is nog niet aangepast ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 12:55 |
Precies! In de ijssalon krijg je ook vieze slagroom. | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 12:56 |
waarom zou je daar geen vers krijgen eigenlijk. als je een beetje liefde voor je vak hebt moet het kunnen toch. | |
Curiosity | zondag 28 december 2014 @ 13:10 |
Is gewoon room met suiker. Niks mis mee. | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 15:03 |
Ingrediënten : Room (91%), suiker (8,5%), drijfgas: E942 en E941, emulgator: E471, stabilisator: E407, natuurlijk vanillearoma. | |
Curiosity | zondag 28 december 2014 @ 15:21 |
Als je de ingrediënten noemt, neem dan wel de juiste fles, die waar ik het over heb. | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 16:20 |
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=8588#m_ingred | |
Pietverdriet | zondag 28 december 2014 @ 16:21 |
Waarom zou je slagroom bij ijs willen vraag ik me af | |
NiceHat | zondag 28 december 2014 @ 17:05 |
Dat is luxe. | |
Anne | zondag 28 december 2014 @ 17:07 |
Geen spuitbus kan tegen echte slagroom op, maar deze is ook nog wel te pruimen:![]() | |
FANN | zondag 28 december 2014 @ 17:09 |
Die heb ik ook! ik zat net een plaatje te zoeken maar dat hoeft dus niet meer ![]() niks mis mee... | |
sirdanilot | zondag 28 december 2014 @ 17:13 |
Dit is het probleem. Het drijfgas doet volgens mij af aan de smaak van de verse room, tenminste dat vermoed ik. Verder doe ik persoonlijk ook nooit vanille bij de slagroom want ik vind dat het afleidt van de verse roomsmaak, en ik doe er ook minder suiker in dan dat er in spuitbusslagroom zit. Ik denk niet dat de emulgatoren heel veel uitmaken voor de smaak. Het is natuurlijk niet te doen voor een huis tuin en keuken ijssalon om continu zelf slagroom te kloppen en met de spuitzak in de weer te zijn, dan moet je bij de luxere zaken of restaurants wezen als je dat wilt denk ik. | |
Anne | zondag 28 december 2014 @ 17:25 |
Hier in ons dorp krijg je dus ook bij de ijssalon (of eigenlijk ijsfabriekje met een eigen winkeltje) verse slagroom bij het zelfgemaakte en verse ijs wat er geserveerd wordt ![]() | |
FANN | zondag 28 december 2014 @ 17:27 |
Ik zie me zelf niet voor iedere Irish Coffee opnieuw slagroom kloppen, dus zo'n spuitbus is daar érg handig voor ![]() | |
Pietverdriet | zondag 28 december 2014 @ 17:35 |
Irish Coffee, net als Tong Picasso, Varkenshaas met Champigonroomsaus, de spoom en een kers op de appelmoes vind ik dat wat minder geslaagd. | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 18:17 |
Als jij nou gewoon geen onzin verkoopt dat het alleen maar room en suiker is dan hoef ik het niet te weerleggen. Ingredienten: room; suiker (10%); drijfgassen: N2O, N2; emulgator: E471; stabilisatoren: carrageen, E339. | |
FANN | zondag 28 december 2014 @ 18:19 |
ga je er dood aan? ![]() | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 18:21 |
Welnee, ik vind het alleen niet lekker. Eerder een textuur dan een smaakding, denk ik. Maar mensen moeten gewoon niet liegen. | |
FANN | zondag 28 december 2014 @ 18:23 |
Tuurlijk is échte slagroom lekkerder, maar dit is wel handig voor een huis, tuin en keuken miepje zoals ik, dus als je er niet dood aan gaat, maakt het mij verder niet uit ![]() | |
quirina | zondag 28 december 2014 @ 18:24 |
Zelf kloppen is lekkerder. | |
Curiosity | zondag 28 december 2014 @ 18:29 |
Stel jij je een keer eens niet zo aan, uiteraard zitten er hulpstoffen in, om het vers te houden en te binden maar geen vanille. | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 18:46 |
Uiteraard? Okay, ik geef het op, draaikont. | |
Dragonberry | zondag 28 december 2014 @ 19:32 |
Zo'n spuitbus van Campina heb ik altijd staan voor op de warme chocomelk. Lekker makkelijk en smaakt ook wel prima eigenlijk. Mijn moeder had vaak een bakje kant en klaar geklopte slagroom staan. Slagroom erop scheppen is echter lang niet zo leuk als het er zo op spuiten en smaakt ook niet veel beter.. | |
quirina | zondag 28 december 2014 @ 19:58 |
Als we hier thuis slagroom gebruiken , kloppen we t zelf. Het is zo gebeurd. We gebruiken hier nooit slagroom uit een bus, we vinden het niet lekker want gauw slap en er zit een nasmaak aan. Versgeklopte is ook qua textuur/mondgevoel lekkerder. | |
uniekhoorn | zondag 28 december 2014 @ 20:26 |
Kan makkelijk verse room van 42% vet krijgen maar dan is het toch echt wat te vettig... 30% zoals room uit de bekers in de winkel zijn wat mij betreft precies goed om zelf te kloppen. Gewoon met een paar schepjes kristalsuiker, simpel as that! Zelf ben ik de grootste slagroomfan ever, over koffie, chocomelk, cake, ijs, lange vingers, andere koekjes, vla, wafels en gewoon zo. Spuitslagroom is natuurlijk geen echte slagroom en zo moet je het ook niet voorstellen maar ik hou er wel van, lekker een soort van FOUT! | |
#ANONIEM | woensdag 31 mei 2017 @ 13:03 |
Wat is een de spoom? | |
Bramito | woensdag 31 mei 2017 @ 13:34 |
Een Spoom is een sorbet-achtig ijsje vermengt met merengue of room. Dat krijg je in een champagne glas met rietje als een tussengerecht bij een veel gangen menu. Volgens mij een beetje jaren 80. | |
sirdanilot | woensdag 31 mei 2017 @ 13:46 |
Ja maar veel mensen doen klopfix bij de slagroom als ze zelf gaan lopen kloppen en daar zitten al die dingen ook in. Zelf gemaakt is bij de meeste dingen (niet alle overigens) ekkerder. Zo ook voor slagroom. | |
Zolderkamer | woensdag 31 mei 2017 @ 13:46 |
Je moet ff een TR (topic report) doen voor dat soort dingen (dat uitroepteken boven en onderaan het topic) | |
minilot | vrijdag 2 juni 2017 @ 11:52 |
Niet echt een zinnige topickkick. ![]() |