quote:Serious Request is voor horecagelegenheden in Haarlem een buitenkans om flink uit te pakken met speciale menu’s, acties en eetkraampjes buiten. Geïnvesteerd is er genoeg. Maar ondernemers laten weten dat het tot nu toe niet zo goed gaat.
Brasserie De Karmeliet zit om de hoek van het Glazen Huis, maar dat mag niet baten. "Donderdag en vrijdag was het zelfs stiller dan normaal", zegt eigenaar Michel Gruts. Hij heeft buiten een verkoopwagen gezet waar je warme chocomelk, glühwein en broodjes kan krijgen. "Er wordt bijna niets verkocht. Net zoals bij alle collega’s die buiten wat doen."
Bij Monique Dubben van lunchzaak Hartig & Zoet zijn er vandaag ook minder mensen dan op een normale zaterdag. En daar was niet op gerekend: "Ik had een jongen ingehuurd om mensen weg te sturen bij de deur, voor als het te druk zou worden", vertelt Dubben. "Die heb ik nu maar achter de kassa gezet."
"Gisteren was het bij ons verkooppunt buiten, waar we burgers maken, rustig", zegt bedrijfsleider Tobias van restaurant Specktakel. "Ik zie veel standjes in de stad die het ook erg rustig hebben. Het is een beetje afwachten."
De verwachting is dat het de komende dagen nog wel veel beter wordt. Gekscherend: "Mocht dat heel hard gaan tegenvallen, dan eet het personeel komende maand hamburgers als personeelseten."
Alle ondernemers die we spraken zeggen dat de gemeente hen van tevoren heeft gewaarschuwd voor drukte. Marco Kragten van koffietent Coffeedate denkt dat er iets te enthousiast (tijdelijke) horeca uit de grond is gestampt. Hij zelf heeft, naast zijn koffietent, ook nog twee kraampjes buiten staan: een met muffins en een met broodjes worst.
De afgelopen dagen zijn ze wegens tegenvallende verkoop eerder dichtgegaan, vandaag gaat het al beter: "Ik hoop nog quitte te kunnen draaien", zegt Kragten. "Ik heb speciale menu's laten drukken, posters, veel extra personeel ingehuurd: het was een behoorlijke investering. Maar goed, het is wel mooie PR."
Een woordvoerder van de gemeente Haarlem laat weten dat de drukte volgens verwachting is en dat de sfeer goed is: "Hopelijk blijft het zo leuk de komende dagen." Gisteravond stond de teller op 200.000 bezoekers; de gemeente denkt dat dat aantal deze week oploopt tot 700.000.
Hoe het het komt dat de horeca rond de Grote Markt nog niet zo lekker draaien, daar zijn de ondernemers het niet over eens. De een wijt het aan het slechte weer, een ander denkt dat er iets te hoog is ingezet qua verwachte bezoekersaantallen.
Weer een ander denkt dat er simpelweg te veel aanbod is. "Je kunt maar één hamburger per persoon eten", zegt Kragten van Coffeedate.
Met SR zelf gaat het prima..dit gaat om lokale horeca. Heb je de OP wel gelezen?quote:Op zaterdag 20 december 2014 21:30 schreef Tomatenboer het volgende:
Net goed.
Dan moeten ze maar niet één groot, gehyped, commercieel evenement organiseren met zogenaamde nobele motieven als schaamlap, waar ze zijdelings het goede doel ook nog wat grijpstuivers toewerpen.
Het gaat allemaal om eigen-geilerij.
Daarnaast is het concept wel weer aan vernieuwing toe ook. Mensen raken er op uitgekeken.
Waarom denk jij dat ik de OP niet zou hebben gelezen?quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:53 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Met SR zelf gaat het prima..dit gaat om lokale horeca. Heb je de OP wel gelezen?
Maar wel een 10tje doneren voor een liedje te horen zekerquote:Op zaterdag 20 december 2014 21:17 schreef Syd het volgende:
De prijzen doen het hem, ik ga geen 7,50 voor een broodje hamburger betalen en die buiten in de kou opeten.
Tuurlijk , honger lijden omdat anderen dat ook hebben alles voor het goede doel, en vervolgens de mac in .quote:Op zondag 21 december 2014 11:02 schreef Geralt het volgende:
[..]
Maar wel een 10tje doneren voor een liedje te horen zeker
't Gaat om het stukje belevingquote:Op zaterdag 20 december 2014 22:57 schreef cablegunmaster het volgende:
Als de horeca ook naar zijn eigen prijzen kijkt, dan snappen ze het wel. 7,5 euro voor een hamburger.
Daarnaast de horeca vind ik persoonlijk te duur worden.
Ik ben oprecht nieuwsgierig hoeveel hoger de omzet van de Febo en de McDonalds daar isquote:Op zondag 21 december 2014 13:39 schreef Sapstengel het volgende:
7.50 voor een hamburgervoor 3 euro meer zit ik hier in een restaurant een wagyu burger te eten, ipv dat ik in de kou een burger van een kraampje eet.
Lijkt mij dat de bezoekers gewoon hebben gemerkt dat de horeca er een slaatje uit probeert te slaan met producten voor (te) hoge prijzen en hier gewoon niet voor valt. En die mensen komen zoals eerder gezegd om geld aan het glazen huis te doneren, niet om rustig uit eten te gaan.
Die hebben vaste prijzen, dus die profiteren dan keihard van al die andere kneuzen eromheen die met onrealistisch hoge prijzen komenquote:Op zondag 21 december 2014 13:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik ben oprecht nieuwsgierig hoeveel hoger de omzet van de Febo en de McDonalds daar is![]()
Inderdaadquote:Op zondag 21 december 2014 13:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Ik ben oprecht nieuwsgierig hoeveel hoger de omzet van de Febo en de McDonalds daar is![]()
Linkje naar dit topic sturenquote:Op zondag 21 december 2014 13:45 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb die gasten van de Karmeliet ( zie OP) een mail gestuurd
"Zijn jullie nou zo dom of is de consument zo slim? En dan een rant over die belachelijk hoge prijzen
Haha ik ben benieuwd of ik een reactie krijgquote:Op zondag 21 december 2014 14:28 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
Linkje naar dit topic sturen.
Je krijgt vast een reactie met tjah ... onze burgers zijn wel "verantwoord' en op een goede manier bereid met een echte top chef.wie maalt zich daar nou weer om .
Vast een of ander lam mailtje in de strekking dat alle euro's na aftrek kosten 100% doorgesluisd worden naar Serious Request. Hierdoor wordt die 7,50 voor een verlept broodje hamburger goedgepraat.quote:Op zondag 21 december 2014 14:37 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Haha ik ben benieuwd of ik een reactie krijg
Terwijl eigenlijk maar 20% ervan naar de SR gaat en de 80 % naar de omzet van het bedrijf.quote:Op zondag 21 december 2014 14:40 schreef Falco het volgende:
[..]
Vast een of ander lam mailtje in de strekking dat alle euro's na aftrek kosten 100% doorgesluisd worden naar Serious Request. Hierdoor wordt die 7,50 voor een verlept broodje hamburger goedgepraat.
Dat zijn hier normale prijzen hoor.. Zo duur is het toch niet?quote:Op zaterdag 20 december 2014 21:15 schreef Peter het volgende:
Broodje kroket 4 euro?
Die kan ik in het centrum hier voor 1,50 krijgen..
Eens. Hoewel sommige straattentjes blikken bier verkopen voor 2,50 per stuk met de AH 5 minuten verderop. Dat is wel stompzinnig. Dat plaatje geeft het bericht wel erg veel kleuring, want zo duur is het allemaal nou ook weer niet.quote:Op maandag 22 december 2014 12:49 schreef Bloem84 het volgende:
hoor van veel mensen dat er veel te veel aanbod is en dat het niet extreem druk is
Ik zou je ook keihard negeren, met je domme mails.quote:Op maandag 22 december 2014 19:34 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb nog geen mail terug gehad iig. Denk ook niet dat die gaat komen
Misschien dat het standaard prijzen zijn, maar 'normaal' zou ik het echt niet noemen.quote:Op maandag 22 december 2014 12:48 schreef Skv het volgende:
[..]
Dat zijn hier normale prijzen hoor.. Zo duur is het toch niet?
Biertje doet 2,75 of 3 Euro.
Hoewel, een hamburger voor 7,50.. Dat is wel achterlijk.
Standaard dan. Als horeca op goede plekken zitten en daar aardig voor betalen dan reflecteert dat in de prijs van de producten.quote:Op maandag 22 december 2014 22:43 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Misschien dat het standaard prijzen zijn, maar 'normaal' zou ik het echt niet noemen.
Vol zitten in het weekend is een vanzelfsprekendheid. Als je dan niet vol weet te zitten dan hoor je niet thuis in de horeca. Doordeweeks gevuld zijn,dat is apart.quote:Op zondag 21 december 2014 22:19 schreef Tinos85 het volgende:
Denk dat de kroegen prima draaien. Alles zat stampesvol gister.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |