abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147620298
Hoi! Heeft iemand een makkelijk recept van hoe ik de lekkerste kruidenboter maak?
Twiddel
pi_147620971
Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila.
  maandag 15 december 2014 @ 22:51:45 #3
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_147621247
quote:
14s.gif Op maandag 15 december 2014 22:44 schreef Prof_Hoax het volgende:
Roomboter, peterselie, verse knoflook, peper zout. Et voila.
:@ persoonlijk het liefst zeezout
pi_147621299
Roomboter, zout, peper, knoflook, peterselie, dragon.
Whatever...
pi_147622458
Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes? :@ :)
Twiddel
pi_147622566
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:25 schreef summer2bird het volgende:
Ja okey, maar kan iemand het mij uitleggen hoe je het maakt in stapjes? :@ :)
:')

Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten?

Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 15 december 2014 @ 23:42:03 #7
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_147623053
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 22:51 schreef RickoKun het volgende:

[..]

:@ persoonlijk het liefst zeezout
Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. :')

Als je überhaupt al een verschil zou proeven. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_147623077
Wel de boter luchtig kloppen!
  maandag 15 december 2014 @ 23:54:23 #9
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147623516
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Way to go om interessant te doen. Alsof je daar nog enigszins wat van proeft tussen alle andere ingrediënten. :')

Als je überhaupt al een verschil zou proeven. :')
Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147623630
Verse bieslook vind ik zelf ook erg lekker om er doorheen te doen.
Ook in moeilijke tijden.
  dinsdag 16 december 2014 @ 00:04:53 #11
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_147623888
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 23:54 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Het maakt echt een enorm verschil in smaakbeleving of je grof of fijn zout gebruikt. Bij fijn zout wordt de zoute smaak verdeeld, terwijl je bij grof zout af en toe een kristal op je tong proeft smelten.
Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 16 december 2014 @ 00:11:04 #12
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147624102
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 00:04 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Grof en fijn dus, niet per sé zee of keuken.
Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147625426
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 00:11 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Maar zeezout is vrijwel altijd grof en puur keukenzout vrijwel altijd fijn. Zeezout heeft ook wel degelijk een andere smaak.
Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...
dag
  dinsdag 16 december 2014 @ 01:15:09 #14
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147625517
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 01:09 schreef Peter het volgende:

[..]

Het komt beiden uit de zee. De een ligt al jaren op de vroegere zeebodemlagen in een grot, het ander droogt op uit water...
Mijn oma en mijn vriendin komen uiteindelijk ook beiden uit de zee. Toch heb ik een voorkeur. :D
De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147628189
Is keukenzout niet gewoon NaCl met jodium?
Because you know i'm all about that ass
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 16 december 2014 @ 08:56:46 #16
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147628680
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 01:15 schreef Klaploper het volgende:

De samenstelling van echt zeezout is anders dan van puur keukenzout.
Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147628846
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 08:56 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee. Is precies hetzelfde, allemaal NaCl.
Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)
http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/
pi_147630604
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:28 schreef probeer het volgende:

[..]

:')

Boter zacht laten worden, ingrediënten er door heen mixen, boter terug in de koelkast zetten?

Ik heb nog nooit kruidenboter gemaakt, maar deze leek zelfs mij niet al te lastig.
Koken is niet voor iedereen makkelijk.
Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet.
Twiddel
  dinsdag 16 december 2014 @ 11:01:05 #19
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_147630882
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 09:11 schreef Rexanthony het volgende:

[..]

Ja en nee. 'Zout' is inderdaad NaCl. Vaak zitten er echter ook nog andere mineralen in (die de smaak kunnen beïnvloeden)
http://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/
te verwaarlozen. :O
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 16 december 2014 @ 11:01:35 #20
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_147630891
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 december 2014 10:47 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Koken is niet voor iedereen makkelijk.
Heb autisme en als niet alles compleet uitgeschreven staat lukt het vaak niet.
Echte fokker dit.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_147631065
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Echte fokker dit.
:P
Twiddel
pi_147632171
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

te verwaarlozen. :O
Mja, ging mij er meer om dat keukenzout en zeezout niet precies hetzelfde zijn.
  dinsdag 16 december 2014 @ 15:11:27 #23
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147638350
ook lekker: boter met citroensap, peterselie, zout en peper. Maar eigenlijk kan je van vrijwel elke combinatie kruiden een lekkere kruidenboter maken.
pi_147673774
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 23:42 schreef NickosNickos het volgende:
Wel de boter luchtig kloppen!
ik zal vast een echte fokker zijn maar ik snap het niet helemaal.
moet je nu de boter laten smelten of kloppen?
dus uit de koelkast halen, ok, zacht laten worden, ok maar dan?
roeren, flink roeren en ingrediënten toevoegen? maakt het nog wat uit wat voor boter?
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_147676857
Volgens mij had ik een keer een lekkere gemaakt met peterselie (platte uiteraard), bieslook, knoflook, bosui, citroensap, grof zout, witte peper en worcestershiresaus. Ik had de knoflook eerst geblancheerd om die harde rauwe smaak er vanaf te krijgen, en er wat meer in te doen. Best is natuurlijk een beetjes smaakvolle boter.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')