abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147153786
Tegen beter weten in en gewoon omdat ik het wil proberen, een zak supermarkt patat op een bakplaat in de oven gestopt op 180 graden.

Iemand nog tips hoe ik het proces nog kan redden, verbeteren, laten lukken?

zout heb ik er al overheen gestrooid.
.
pi_147153911
gewoon los leggen en regelmatig keren zou prima moeten werken.
duurt wel ff dan maar zolang je niet alles op mekaar smijt komt het goed
blablablabla
pi_147154015
Ze liggen wel wat over elkaar heen, geen hele berg dat niet.
.
pi_147154092
Je moet er op zijn minst vet bij gooien, anders werkt het natuurlijk niet.
  zondag 30 november 2014 @ 17:50:00 #5
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_147154136
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:40 schreef Fer het volgende:
Iemand nog tips hoe ik het proces nog kan redden, verbeteren, laten lukken?
Haal ze uit de oven en doe ze in een frituur.
pi_147154141
Het ruikt wel lekker.

Ik zal ze straks even omscheppen, olien en nog wat zouten.
.
pi_147154178
Vieze slappe patat krijg je dan.
Beter gebruik je aardappels (gesneden) met een beetje olie en een teentje knoflook plus wat paprikapoeder. Jammie!
Make my day!
pi_147154271
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:51 schreef agter het volgende:
Vieze slappe patat krijg je dan.
Je moet 't ook niet na 10 minuten al uit de oven halen.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_147154292
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:54 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Je moet 't ook niet na 10 minuten al uit de oven halen.
Schreef ik dat?
Make my day!
pi_147154484
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 17:55 schreef agter het volgende:
Schreef ik dat?
Nee.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_147154537
Ik schep ze dus echt nooit om, maar leg ze wel braaf naast elkaar allemaal.

Mijn ervaring is trouwens dat die van de supermarkt (jumbo-merk) bijvoorbeeld nooit krokant worden. Bij mij worden alleen die van Aviko echt lekker krokant (met name de super crunch-versies).
pi_147154542
Patat in de oven maken smaakt gewoon niet vind ik persoonlijk, maar je kunt het natuurlijk wel uitproberen.
pi_147154570
Lol de een zegt ze worden droog, de ander zegt slap
Wat i het n
.
pi_147154615
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 18:03 schreef Fer het volgende:
Lol de een zegt ze worden droog, de ander zegt slap
Wat i het n
Maak je een foto van het resultaat voor ons?
Make my day!
  Moderator zondag 30 november 2014 @ 18:05:22 #15
231857 crew  Housekeeper
Ik kies bewust
pi_147154619
Misschien even de grill op het einde gebruiken om er nog iets krokants van proberen te maken. Eventueel ook ff omdraaien op de bakplaat? :P
Hier had jouw advertentie kunnen staan. Meer info via DM.
pi_147156116
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:40 schreef Fer het volgende:
Tegen beter weten in en gewoon omdat ik het wil proberen, een zak supermarkt patat op een bakplaat in de oven gestopt op 180 graden.

Iemand nog tips hoe ik het proces nog kan redden, verbeteren, laten lukken?

zout heb ik er al overheen gestrooid.
Het is veel te veel werk, maar als je ze allemaal los van elkaar legt (dus niet aanraken) en je draait ze allemaal een keer om dan krijg je echt lekkere knapperige friet.
buitenlanders zijn lui! en, ze nemen al onze banen in !!!!
  Moderator / Miss SHO zondag 30 november 2014 @ 19:08:09 #17
22592 crew  Ole
pi_147156683
Ik sprenkel er altijd nog wat olie overheen. En veel langer in de oven dan aangegeven, of een deel van de tijd op de combi-stand
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zondag 30 november 2014 @ 19:09:11 #18
22592 crew  Ole
pi_147156733
quote:
14s.gif Op zondag 30 november 2014 18:02 schreef Anne het volgende:
Ik schep ze dus echt nooit om, maar leg ze wel braaf naast elkaar allemaal.

Mijn ervaring is trouwens dat die van de supermarkt (jumbo-merk) bijvoorbeeld nooit krokant worden. Bij mij worden alleen die van Aviko echt lekker krokant (met name de super crunch-versies).
Die van Aviko zijn idd beduidend beter!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_147157038


Laten we zeggen dat ze er beter uitzien, dan ze smaakten.

Maar komt misschien ook omdat het jumbo patat was. En heb ze op het laatst ff wat hoger gezet, 210gr. Daar werden ze echter te taai van.

Dus volgende keer met een ander merk patat, of zelfgemaakte (dan met of zonder voorbakken) en toch op 180 laten.
.
pi_147157121
In de vuilnisbak flikkeren en naar een goede snackbar gaan.

Allahusnackbar!!

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2014 19:17:18 ]
pi_147157414
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 19:15 schreef Fer het volgende:
Dus volgende keer niet meer in een keer de hele zak op de plaat flikkeren
pi_147157446
Had het mooi laten staan en was patat gaan halen.
blablablabla
pi_147158237
Had voor de zekerheid al satesaus opgezet, dikke klodder over de patat en je proeft er niks meer van.
.
pi_147170213
Enige patat die lukt in de oven is ras-patat.
"We stay up late every night. Regret it every morning. Then do it again."
pi_147170323
Nog steeds geen frietmongolen in dit topic. :o
  Redactie Frontpage maandag 1 december 2014 @ 00:37:52 #26
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_147171742
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 23:51 schreef J0kkebr0k het volgende:
Nog steeds geen frietmongolen in dit topic. :o
Het is friet :') (zo, nu tevreden?)

Maar was hier vorige week niet ook al een topic over?

Edit: CUL / patat uit de oven
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_147171772
Ik doe het weleens om de friet die koud geworden is op te warmen.
pi_147171809
Echt positief pakt dat niet uit maar betere methode weet ik niet, koude friet is ook niks.
pi_147171887
De beste resultaten was met hete lucht en grill tegelijk en dan beetje husselen tijdens het proces om er nog iets van te maken.
pi_147175666
Ja tuurlijk kan dat wel, maar zoals sommigen al opmerkten is dat merk-afhankelijk en natuurlijk of je ze naast elkaar of op elkaar legt. Ze krijgen op elkaar nooit zoveel warmte-contact zoals dat in een frietpan zou gaan, dus niet over elkaar heen is wel een vereiste. ;)

En even keren af en toe. Olie er overheen hoeft niet echt omdat ze van zichzelf al wat vetter zijn, alleen merk je dat wel qua smaak dus een beetje olie zou niet misstaan. :)

De vraag is waarom je ovenpatat neemt? Gezonder, of minder ongezond eigenlijk of bij gebrek aan een frietpan? Ik vind friet heerlijk, maar eet het niet zo vaak vanwege de minder gezond aspecten, maar als ik het eet, wil ik dan ook dat het heeerlijk smaakt en dus voor mij in principe geen oven-friet, ik vind dat een beetje patat-net-niet. :D

Ja met een flinke klodder pindasaus proef je het niet meer, nee dan kan je net zo goed een krant door de pindasaus halen. :{
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_147175721
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:51 schreef agter het volgende:

Beter gebruik je aardappels (gesneden) met een beetje olie en een teentje knoflook plus wat paprikapoeder. Jammie!
Dit. En als je ze zelf snijdt is het helemaal top. Half uurtje op een graad of 180 en ze zijn gaar, knapperig en bruin.

Ook lekker om er halverwege wat bacon en kaas over te doen en een paar takken rozemarijn er tussen. Hoe het komt dat die voorgekookte patat altijd slap wordt (ook bij mij), weet ik niet. Maar zelf snijden is helemaal niet zo heel veel werk.
pi_147175797
Zaanse mayonaise op de zelf gefrituurde frieten, pindasaus is snel gemaakt, pindakaas, kokosmelk, water, gember, ketjap en kruiden naar smaak.
Om het af te maken doe ik er altijd nog kleine scheut Hela curry doorheen.
pi_147190175
Korter bakken op hogere temperatuur. Maar verder gaat het nooit zo lekker worden als frituren.
Whatever...
pi_147213624
quote:
1s.gif Op zondag 30 november 2014 23:51 schreef J0kkebr0k het volgende:
Nog steeds geen frietmongolen in dit topic. :o
De kwalificatie van dit aardappeltje verdient noch friet noch patat.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_157725033
Kun je deze zooi ook in de magnetron steken?
  zaterdag 21 november 2015 @ 21:00:22 #36
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_157725191
Ja.

Is het lekker? Nee.
  zaterdag 21 november 2015 @ 21:07:21 #37
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_157725427
Vind de Lidl ovenfrietjes toch echt heerlijk. Maar wel in kleine batches en nog wat grof zout en paprikapoeder
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 21 november 2015 @ 21:09:11 #38
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_157725468
Piet eet dan natte honden, geloof niet dat hij het überhaupt lekker vindt :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_157728670
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 21:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Vind de Lidl ovenfrietjes toch echt heerlijk. Maar wel in kleine batches en nog wat grof zout en paprikapoeder
Vooral die ribbelfriet! Die lukken uitstekend in de oven.
Hier ligt altijd wel een zak in de vriezer, hooguit een week dan is hij alweer leeg.
  zaterdag 21 november 2015 @ 22:56:38 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157729234
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 17:40 schreef Fer het volgende:
Tegen beter weten in en gewoon omdat ik het wil proberen, een zak supermarkt patat op een bakplaat in de oven gestopt op 180 graden.

Iemand nog tips hoe ik het proces nog kan redden, verbeteren, laten lukken?

zout heb ik er al overheen gestrooid.
In de frituur gooien
Ovenfriet smaakt zoals natte honden ruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 november 2015 @ 22:57:51 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157729278
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 21:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet eet dan natte honden, geloof niet dat hij het überhaupt lekker vindt :D
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 november 2015 @ 22:59:30 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157729351
Oh, shit, sorry, was net te laat met waarschuwen. Margarine, truffelolie, kweekzalm en ovenfriet. Nou, berg je dan maaar!
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:02:43 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157729477
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 22:59 schreef RobinOok het volgende:
Oh, shit, sorry, was net te laat met waarschuwen. Margarine, truffelolie, kweekzalm en ovenfriet. Nou, berg je dan maaar!
O+
Conimex! Conimex!
Gebakken aardappelen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:45:57 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157730767
OP-gebakken aardappelen.
En dat van Conimex zit in jouw hoofd. :)
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:47:32 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157730810
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 23:45 schreef RobinOok het volgende:
OP-gebakken aardappelen.
En dat van Conimex zit in jouw hoofd. :)
Franse Keuken!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:50:03 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157730860
Haha. Ook daar sla ik echt heus niet altijd op aan. :)
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:53:24 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157730952
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 23:50 schreef RobinOok het volgende:
Haha. Ook daar sla ik echt heus niet altijd op aan. :)
Ik plaag alleen maar een beetje, je weet dat ik gek op je ben
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 november 2015 @ 09:55:04 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157734361
Ja maar, ja maar, ja maar. Okay dan. :)
pi_157735726
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 19:15 schreef Fer het volgende:
[ afbeelding ]

Laten we zeggen dat ze er beter uitzien, dan ze smaakten.

Maar komt misschien ook omdat het jumbo patat was. En heb ze op het laatst ff wat hoger gezet, 210gr. Daar werden ze echter te taai van.

Dus volgende keer met een ander merk patat, of zelfgemaakte (dan met of zonder voorbakken) en toch op 180 laten.
getver
pi_157735816
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

O+
Conimex! Conimex!
Gebakken aardappelen!
In Australië waar heel veel Aziaten wonen is Conimex een ontzettend groot merk en wordt het in de meest populaire kookshows gebruikt.
En hier in NL is het voor sommigen te min. Heel gek eigenlijk.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_157736114
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 12:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

In Australië waar heel veel Aziaten wonen is Conimex een ontzettend groot merk en wordt het in de meest populaire kookshows gebruikt.
En hier in NL is het voor sommigen te min. Heel gek eigenlijk.
Conimex is Unilever, niks mis mee maar echt Aziatisch is het natuurlijk niet. Tuurlijk zullen niet alle Conimex dingen veranderd zijn, kruiden, sambal etc zullen niet veel anders zijn. Maar die mixen voor bapipangang enzo wel. Het is hetzelfde als Bertolli, wat ook typisch Unilever is. Het betekent juist dat de basis ingredienten vaak wel duurder zijn dan een aziatisch merk, alleen door schaal grote heeft Unilever vaak aanbiedingen, terwijl op sommige kruiden juist een extreme marge zit. Iedereen moet zelf beslissen wat hij/zij neemt. Ik mijd gewoon van alle merken de mixen--> maggi,knorr,conimex,bertolli, gran italia etc.
pi_157736376
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 12:14 schreef mytec het volgende:

[..]

Conimex is Unilever, niks mis mee maar echt Aziatisch is het natuurlijk niet. Tuurlijk zullen niet alle Conimex dingen veranderd zijn, kruiden, sambal etc zullen niet veel anders zijn. Maar die mixen voor bapipangang enzo wel. Het is hetzelfde als Bertolli, wat ook typisch Unilever is. Het betekent juist dat de basis ingredienten vaak wel duurder zijn dan een aziatisch merk, alleen door schaal grote heeft Unilever vaak aanbiedingen, terwijl op sommige kruiden juist een extreme marge zit. Iedereen moet zelf beslissen wat hij/zij neemt. Ik mijd gewoon van alle merken de mixen--> maggi,knorr,conimex,bertolli, gran italia etc.
De Conimex sambal oelek en ketjap manis zijn daar heel populair onder de echt Aziatische bevolking. Van die producten kan dus niet gezegd worden dat het slecht of niet authentiek is.

Idd de babi pangang mixen zijn meer voor makkelijke Hollanders.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')