Dat geroosterde karkas kun je zo lang laten trekken als je wilt. Meestal wil ik het vlees ook nog gebruiken. Na 6 uur is dat niet echt lekker meer.quote:Op zaterdag 3 januari 2015 21:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een kwartier?
Sorry, maar zou het eens 4-6 uur proberen.
Eensch!quote:Op zondag 4 januari 2015 00:18 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat geroosterde karkas kun je zo lang laten trekken als je wilt. Meestal wil ik het vlees ook nog gebruiken. Na 6 uur is dat niet echt lekker meer.
Met een plofkip niet, maar met een soepkip welquote:Op zondag 4 januari 2015 00:18 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat geroosterde karkas kun je zo lang laten trekken als je wilt. Meestal wil ik het vlees ook nog gebruiken. Na 6 uur is dat niet echt lekker meer.
Het afkoelen in de bouillon kost ook rustig 2-3 uur trouwens.
Kan hier niet zo gemakkelijk soepkip krijgen, dus vaak ben ik veroordeeld tot een supermarktkip. Soepkippenvlees vind ik na 6 uur ook niet geweldig trouwens.quote:Op zondag 4 januari 2015 09:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met een plofkip niet, maar met een soepkip wel
Smaak ontwikkeld zich cq ontstaat door het lange koken, eiwitten worden afgebroken en er ontstaan glutamaten, zowel in de kip als in de bouillon.quote:Op zondag 4 januari 2015 10:30 schreef RobinOok het volgende:
Alle smaak die na 6 uur in de bouillon zit, zit niet meer in de kip. Soepkip of plofkip, dat maakt voor het principe niet uit.
Yup. En een deel van de eiwitten doen dus ook gewoon mee aan de bouillon. Alleen niet allemaal. Ik kies ervoor deze te gebruiken als 'vlees'.quote:Op zondag 4 januari 2015 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Smaak ontwikkeld zich cq ontstaat door het lange koken, eiwitten worden afgebroken en er ontstaan glutamaten, zowel in de kip als in de bouillon.
De aroma's van de kruiden en de groenten komen ook in de kip.
Maw, je zet geen thee van de kip.
Lekker veel collageen : gelatine. Mooi in sauzen omdat het de smaak niet vermindert, dat heb je met bloem of ander zetmeel wel snel.quote:Op zondag 4 januari 2015 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik voor runderbouillon trouwens ook graag de zeen uit sukade, ding lost bijna helemaal op en de bouillon stijft helemaal op na het afkoelen.
Dit.quote:Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef RobinOok het volgende:
Nieuwe vriend zoeken.
Serieus! Het leven is zoveel leuker als je kookt voor iemand die gewoon alles wat je maakt lekker vindt!
Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?quote:Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik trouwens heel eerlijk ben,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is het geconcentreerde extract van rundvlees uit zuidamerika, en een heel goed product. Klontje ervan in kokend water en wat zout en je hebt een echt goede rundvleesbouillon
Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht etenquote:Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef RobinOok het volgende:
Nieuwe vriend zoeken.
Serieus! Het leven is zoveel leuker als je kookt voor iemand die gewoon alles wat je maakt lekker vindt!
in belgie bij veel supermarktenquote:Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?
Ik ga het vanavond bestellen voor ik het weer vergeet.
Net als een rijsmandje en een Deense deegklopper, vergeet het steeds en mis het ook weer steeds als ik weer bezig ben in de keuken.
ook geen suddervlees? wat een barbaarquote:Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht eten
Betekend dus dat zelfs dingen zoals wagyu bief ofzo niets voor hem is![]()
Maargoed, sinds onze relatie is het de eerste keer dat er elke dag avondeten voor hem is, en is dus gewoon niet veel gewend, heeft een jaar geduurd voor hij z'n bief anders at dan doorbakken![]()
Hij probeert wel alles tegenwoordig (behalve dingen zoals worst, of dingen waarvan hij niet kan herkennen wat er in zit)
Ik koop het op amazon iddquote:Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef Molo het volgende:
[..]
Godver, waar kocht je die ook alweer? Amazon toch?
Ik ga het vanavond bestellen voor ik het weer vergeet.
Net als een rijsmandje en een Deense deegklopper, vergeet het steeds en mis het ook weer steeds als ik weer bezig ben in de keuken.
Ik zou hem gedumt hebben, na, ja, tenzij hij natuurlijk goddelijk lekker is en sexveslaafdquote:Op zondag 4 januari 2015 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ach, hij vind dat ik heel goed kan koken, en is heel tevreden, alleen houdt hij dus niet van zacht eten
Betekend dus dat zelfs dingen zoals wagyu bief ofzo niets voor hem is![]()
Maargoed, sinds onze relatie is het de eerste keer dat er elke dag avondeten voor hem is, en is dus gewoon niet veel gewend, heeft een jaar geduurd voor hij z'n bief anders at dan doorbakken![]()
Hij probeert wel alles tegenwoordig (behalve dingen zoals worst, of dingen waarvan hij niet kan herkennen wat er in zit)
Hij is fantastischquote:Op zondag 4 januari 2015 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou hem gedumt hebben, na, ja, tenzij hij natuurlijk goddelijk lekker is en sexveslaafd
Ik gebruik soms van die potten bouillon of fond, maar maak ook regelmatig zelf, dat vries ik dan in.quote:Op zondag 4 januari 2015 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik trouwens heel eerlijk ben,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is het geconcentreerde extract van rundvlees uit zuidamerika, en een heel goed product. Klontje ervan in kokend water en wat zout en je hebt een echt goede rundvleesbouillon
Te ver van hier, ik ga voorlopig niet naar het zuiden toequote:
quote:
quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |