borisz | maandag 17 november 2014 @ 10:27 |
![]() Nog even en we weten welke restaurants een ster (erbij) hebben gekregen, gelijk zijn gebleven of juist een ster moesten inleveren. Nu nog even tijd om te speculeren Omroep Zeeland heeft alvast een voorbeschouwing van hun provincie gemaakt. | |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 11:35 |
In Maastricht is de show begonnen. Helaas geen livestream. Net een rondetafelgesprek over het imago van de NL'se keuken in het buitenland
| |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 11:49 |
We zijn begonnen Nieuw met een * Amsterdam: Sinne Amsterdam: Sazanka (in Okura-hotel) Eindhoven: Wiesen Haarlem: Ratatouille Rotterdam: FG Food Labs | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 11:56 |
Hmmfff. Ratatouille (Haarlem) stond op mijn lijstje om snel te bezoeken, maar een ster betekent nu waarschijnlijk dat het wat lastiger reserveren wordt en dat ongetwijfeld ook de prijzen weer omhoog gaan. ![]() | |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 11:57 |
Nieuw: ** Amsterdam: Librije's Zusje (in Waldorf Astoria) Harderwijk: "t Nonnetje Nuenen: De Lindehof Maakt een totaal van 19 **zaken [ Bericht 8% gewijzigd door borisz op 17-11-2014 12:03:04 ] | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 11:58 |
Ja, die nemen ze gewoon over van het zusje in Zwolle die gesloten gaat worden. | |
Tarado | maandag 17 november 2014 @ 12:03 |
Grappig, dat Sinne ben ik nog niet geweest maar kreeg niet zo'n super recensie in het Parool van afgelopen zaterdag. | |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 12:07 |
Geen nieuwe ***-zaak. De Leest en De Librije houden hun ***. | |
Tarado | maandag 17 november 2014 @ 12:08 |
Niemand een ster kwijt? | |
Tarado | maandag 17 november 2014 @ 12:11 |
| |
minilot | maandag 17 november 2014 @ 12:11 |
Waar vind ik een lijst met nieuwe éénsterrigen? | |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 12:12 |
![]() | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 12:15 |
Ubachsberg De Leuf van twee naar één ster Amersfoort De Saffraan van één naar geen ster Apeldoorn Hoog Soeren De Echoput van één naar geen ster Den Haag Voorburg Savelberg van één naar geen ster Hilversum Lakes van één naar geen ster Kaatsheuvel De Molen van één naar geen ster Maastricht Toine Hermsen van één naar geen ster Malden Le Marron van één naar geen ster Ootmaarsum De Wanne van één naar geen ster Rijsoord Hermitage van één naar geen ster [ Bericht 19% gewijzigd door golfer op 17-11-2014 12:30:48 ] | |
derLudolf | maandag 17 november 2014 @ 12:36 |
De Librije gaat dicht? Loopt dat niet goed dan? | |
borisz | maandag 17 november 2014 @ 12:39 |
De Librije gaat verhuizen naar waar nu het 'Zwolse Zusje' zit. Librije's Zusje in Amsterdam, nu zeven maanden open, zit direct op **. De reden: Omdat Jonnie en Trees het nodig vonden om de volgende stap met De Librije te maken en dat kan niet waar ze nu zitten. | |
Dagonet | maandag 17 november 2014 @ 13:36 |
Librije's Zusje zit nog niet in Amsterdam, dat zit nog steeds in Zwolle. Dat gáát naar Amsterdam en logisch ook, op de plek waar nu Zusje zit kunnen ze meer ruimte voor de Librije zelf maken en een twee sterren en een drie sterren restaurant op 100 meter van elkaar, van dezelfde eigenaar lijkt mij bedrijfstechnisch ook niet heel handig. Kan je beter verhuizen naar een andere stad zodat je meer publiek trekt. | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 14:20 |
Fout. Librije's Zusje zit al 7 maanden ook in Amsterdam: http://waldorfastoria3.hi(...)-librijes-zusje.html Zusje in Zwolle gaat sluiten. | |
KungFuTepelKlem | maandag 17 november 2014 @ 16:37 |
Le Marron is gesloten en de eigenaar is een nieuwe zaak begonnen. Heb bij Le Marron het geluk gehad te mogen werken ![]() | |
Strychnos | maandag 17 november 2014 @ 17:51 |
Vind de verloren sterren van een aantal zaken wel een beetje vreemd. Waarom mag Mario de Ridder zijn sterren niet meenemen naar zijn nieuwe restaurant Joelia? Als een ster namelijk verbonden is aan het restaurant waarom kan de Zwethheul zijn sterren dan niet behouden, aangezien dit restaurant wel gewoon doorgaat? &samhoud places mocht destijds zijn sterren ook behouden. Ik begrijp geen reet meer van Michelin als organisatie, en wat mij betreft heeft het dan ook afgedaan. | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 17:52 |
Echoput is en blijft al decennia lang wel/geen ster hobbelen | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 18:29 |
Daar zullen ze vast heel erg van schrikken. ![]() | |
Zelfscanner | maandag 17 november 2014 @ 19:11 |
Nooit de link tussen autobanden en restaurants gesnapt. | |
KungFuTepelKlem | maandag 17 november 2014 @ 19:21 |
De Michelingids is ontstaan om klanten die hun banden lieten vervangen of ander onderhoud een advies te geven over waar ze tijdens het wachten het beste konden eten. | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 19:27 |
Zo gaven ze ook wegenkaarten en tourroutes uit met toeristische tips | |
#ANONIEM | maandag 17 november 2014 @ 19:28 |
Mij al een tijdje te meer ik ook wat meer weet over de hele organisatie structuur en hoe alles eigenlijk echt in zijn werk gaat achter de schermen. I.i.g. niet het beeld wat de meesten graag zien op culinair gebied en wat naar buiten toe wordt gepropageerd in de media, en wat de meesten blindelings volgen gewoon omdat ze nog altijd geloven dat organisaties als deze de allerhoogste etiquetten op culinair gebied zullen naleven gezien hun naam en faam. ![]() Laat mij het zo zeggen: Het is nog net geen FIFA organisatie met Blatter aan het hoofd. Ik verheug mij dan ook altijd op de voorspelbare reacties van goedgelovigen. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2014 19:32:27 ] | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 21:15 |
Je hebt dat boekje van Paul van Craenenbroeck ook gelezen en geloofd alles wat ie daarin zegt? http://www.bol.com/nl/p/m(...)er/1001004011545398/ | |
golfer | maandag 17 november 2014 @ 21:17 |
En je weet hoe Werner Loens eruit ziet? | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 17:48 |
Zoals ik al eerder zei: Het is altijd vervelend als je droom aan diggelen wordt geschoten en de ontkenningsmode dan in werking treedt. En ja ik heb dat boek van Paul van Craenenbroeck ook gelezen alleen daar baseer ik mijn mening niet alleen op. ![]() En m.b.t. dhr. Loens neem ik aan dat je nu gaat refereren aan die documentaire van een hele tijd terug en waar de neusharen en andere aanverwante gezichtsbeharing zo een prominente rol inspeelden en wat je ongetwijfeld zal aanhalen als een reden om deze man zijn kennis en ervaring te bagatelliseren? | |
Pietverdriet | dinsdag 18 november 2014 @ 23:09 |
Je weet dat Johannes van Dam ook zeer kritisch was over de guide michelin? Of is het omdat iwanius het post? | |
golfer | dinsdag 18 november 2014 @ 23:30 |
Dat dus. Als het nou iemand zou zijn die toerekeningsvatbaar zou zijn en het met z'n volle verstand zou doen... ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 november 2014 @ 23:42 |
Daarom ben ik zo blij dat Golfer dat zegt i.p.v. iemand met zijn volle culinaire verstand. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 18-11-2014 23:47:30 ] | |
Pietverdriet | dinsdag 18 november 2014 @ 23:48 |
Haters gonna hate. | |
klipper | vrijdag 21 november 2014 @ 17:03 |
Absurd eigenlijk, het restaurant heeft zich nog geeneens bewezen. 1 ster zou al vreemd zijn, maar twee. Hiermee haalt michelin zijn eigen waarde sterk mee naar beneden, gaat dus meer over vriendjespolitiek dan kwaliteit. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 november 2014 @ 17:05 |
Ze gaven ooit sterren aan een restaurant wat nog een bouwput was | |
Pietverdriet | vrijdag 21 november 2014 @ 17:11 |
Heb bij restaurant gegeten dat destijds nog twee sterren had (Hummerstubchen) in Düsseldorf, maar dat was niet eens 1 ster waard. Inmiddels is hij ze nu wel kwijt, maar dat heeft jaren geleden al moeten gebeuren. Mario Gamba heeft er 1 maar verdient er 2, maar ja, italiaanse keuken.. Heb bij La Belle Epoche gegeten, toen ze er twee hadden, een paar weken voor ze hun derde kregen, ongelofelijk goed. Schiffchen in Duesseldorf staat op twee, terecht volgens mij. | |
#ANONIEM | vrijdag 21 november 2014 @ 18:13 |
I am not surprised. ![]() Zeg dat nou niet te hard anders heeft golfer helemaal niets meer als houvast inzake zijn keuze ergens te gaan eten als er weer een actie is. ![]() On topic. Die ster voor FG Foodlabs is ook zo een lekker voorbeeld die jouw laatste reactie helemaal onderschrijft. [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2014 18:14:58 ] | |
Dagonet | vrijdag 21 november 2014 @ 18:18 |
Maar dit zijn de sterren die Librije's Zusje als sinds 2011 heeft, dat ze van locatie veranderen hoeft toch niet te zeggen dat ze meteen de sterren kwijtraken? | |
Klaploper | vrijdag 21 november 2014 @ 19:03 |
Kan er niets over vinden. Wel dit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4212443.stm Ook wel knap dat ze beweren restaurants met 3 sterren meerdere keren per jaar anoniem bezoeken, terwijl er soms nauwelijks te reserveren is. | |
empa1010 | vrijdag 21 november 2014 @ 19:16 |
Misschien reserveren ze wel onder een naam? Dat zou toch kunnen... (?) | |
Klaploper | vrijdag 21 november 2014 @ 19:34 |
Waar ik op doel is dat ze niet vertellen dat ze van M. zijn, en dus geen voorrang krijgen. Dan is het knap dat ze bepaalde restaurants meerdere keren per jaar bezoeken terwijl het voor gewone stervelingen bijna onmogelijk is om er binnen te komen. | |
golfer | vrijdag 21 november 2014 @ 20:25 |
Dat zullen ze dan met verschillende inspecteurs of controleurs doen. | |
Red_85 | vrijdag 21 november 2014 @ 20:37 |
Altijd dat gezeur of het wel waard is om er voor om te rijden... ![]() | |
Klaploper | vrijdag 21 november 2014 @ 20:41 |
Ik denk niet dat het allemaal onzin is wat er in in boekjes staat, maar toch echt wel dat het niet helemaal gaat zoals ze beweren en ook dat het soms niet helemaal objectief is. Was ook een oudmedewerker die vertelde dat er echt veel minder inspecteurs waren dan beweerd werd en dat het er nooit genoeg konden zijn om alles wat ze beweren waar te maken. Kan natuurlijk een grote leugen zijn omdat hij boos is op zijn oude werkgever, maar vond het toch wel overtuigend klinken. | |
golfer | vrijdag 21 november 2014 @ 21:34 |
Dat was de al eerder door mij in dit topic genoemde Paul van Craenenbroeck en wat daar allemaal van waar is weet ik ook niet. | |
Klaploper | vrijdag 21 november 2014 @ 23:36 |
Ah, ik zat op wiki te lezen en een beetje te googlen om een bron te vinden voor dat verhaal van Piet, maar dit ging over een Fransman, die is ontslagen toen ze er lucht van kregen dat hij een boek over M. schreef. Het is er dus niet maar één, maar het gebeurt wel vaker dat mensen verhalen verzinnen uit onvrede. | |
#ANONIEM | zaterdag 22 november 2014 @ 00:43 |
Nou,dan vergis jij je daarin behoorlijk in want ondanks dat men graag altijd naar buiten toe het beeld ophoudt dat men altijd icognito de restaurants bezoekt,gebeurd het ook wel dat men gewoon hun bezoek aankondigd met naam en toenaam. Vergeet niet het culinaire wereldje van de topkoks en cul-foodies/smulpapen/recensenten van grote - belangrijke - bladen is klein en men komt elkaar altijd wel ergens tegen en maakt dan kennis met elkaar en waar dan ook heel vaak een basis wordt gelegd zoals dat heet om 'contact'met elkaar te houden maar dan wel zo dat het voor de buitenwereld niet opvalt. Men leeft allemaal van elkaar zoals dat in economische termen heet. edit: ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2014 00:54:41 ] | |
Nico987 | zaterdag 22 november 2014 @ 04:27 |
Mijn zwager is een goede kok en werkte bijvoorbeeld als sous chef bij tante koosjer toen die een ster kreeg. Met hem verschillende malen ergens wezen eten dat hij zei die is van Lekker, Michelin wijnglas dit of dat. Hij zei ik denk dat ik al die gasten wel ken. Dat de saffraan zijn ster kwijt is... dat verbaasd mij niet vraag me vooral af waarom nu pas. | |
wspa_ | zaterdag 22 november 2014 @ 05:20 |
Deze post, QFT! ![]() En het dik gedrukte vaak meegemaakt.. | |
RobinOok | zaterdag 22 november 2014 @ 06:02 |
Lunch is veel makkelijker te regelen dan diner. | |
#ANONIEM | zaterdag 22 november 2014 @ 18:02 |
Klopt als een bus. De inspecteurs houden namelijk van rust om zich heen en komen zelden of nooit tijdens de drukte of op die dagen dat je tent afgeladen zit met ander volk en bijbehorende rumoer.Maar het klopt gewoon dat het Michellin gilde minder groot is dan menigeen denkt. Als je ook weet hoe hun systeem in de praktijk eraan toegaat dan begrijp je ook beter waarom ik mijn eerdere uitspraak "Men leeft allemaal van elkaar zoals dat in economische termen heet"ook deed. Soms kan je als restaurateur gewoon zien dat die ene 'gast'( of voor mij part gasten) of ene persoon (of personen) aan dat ene tafeltje van Michellin zijn. [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2014 18:15:56 ] | |
Tarado | zondag 23 november 2014 @ 09:54 |
En dan gaan ze opeens beter koken ![]() Ik begrijp de discussie ook niet zo goed, het is gewoon een gids, geen bijbel. Ik vind het sterrensysteem sympathieker dan dat van de Lekker dat het over het beste restaurant van NL heeft op basis van net zoveel steekproeven. Verder vind ik het leuk om te weten wat de "experts" ervan vinden, ook van Gault & Millau maar uiteindelijk is je eigen eet ervaring in het betreffende restaurant toch het belangrijkste. | |
Strychnos | zondag 23 november 2014 @ 14:18 |
Het sterrensysteem van Michelin vind ik helemaal niets het 1, 2 of 3 sterren er zit niets tussen. Wat mij vooral stoort is dat Michelin totaal niet transparant is in wat ze doen. Dat kan je van de Lekker in ieder geval niet zeggen. In het blad staat exact hoeveel rapporteurs er zijn en hoe vaak ze een restaurant bezoeken. | |
Pietverdriet | zondag 23 november 2014 @ 14:23 |
Wijken ze van elkaar af? Zijn er restaurants die Lekker goed vind en Michelin niet en andersom? | |
golfer | zondag 23 november 2014 @ 14:38 |
Verschilt echt niet veel. Je kunt een leuke vergelijking maken door te sorteren op Michelin of Lekker via deze site: http://www.kokswereld.nl/michelinsterren/ | |
Strychnos | zondag 23 november 2014 @ 14:49 |
Ja L'Atelier staat al jaren zeer hoog in de lekker maar Michelin geeft er geen ster voor en John Halvemaan ook niet. | |
Pietverdriet | zondag 23 november 2014 @ 14:50 |
Grappig, Bord'eau in Amsterdam 17,5 punten bij Gault Millau (plaats 16) twee sterren en plek 72 in Lekker | |
Pietverdriet | zondag 23 november 2014 @ 14:53 |
http://www.leestafel.info/tom-kellerhuis | |
Pietverdriet | zondag 23 november 2014 @ 14:59 |
Villa Copera in Tolkamer staat op plek 53 bij Lekker, twee plekken onder Schulten Hues in Zutphen, maar serieus, Villa Copera kan niet in de schaduw staan van restaurants zoals Schulten Hues, daar zit een wereld van verschil tussen. De Gulle waard in Winterswijk staat in geen van de lijstjes, maar is erg goed, Beter en een veel eigener keuken dan Villa Copera | |
golfer | zondag 23 november 2014 @ 15:26 |
Dit zijn alleen de top-100 lijstjes. Ik mis er ook vrij veel, maar die staan dus niet in de top-100. De Gulle waard heeft volgens mij 11 GM punten. | |
Pietverdriet | zondag 23 november 2014 @ 15:28 |
Ik doelde op de vergelijking met de villa. Gaan jullie nog een keer winterswijken trouwens? | |
golfer | zondag 23 november 2014 @ 15:33 |
Ja, staat nog steeds een keer op het verlanglijstje net als Schulten Hues. Moeten een keer daarvoor iets met een overnachting regelen. | |
borisz | maandag 24 november 2014 @ 11:22 |
http://nieuws.vtm.be/ente(...)de-karmeliet-houdt-3 | |
#ANONIEM | maandag 24 november 2014 @ 14:39 |
Terecht! ![]() En wie wil reserveren: Duurt zo tussen de 3 en 5 maanden eer je een plek kunt krijgen. ook voor de lunch en er zijn maar twee keuzes qua menu mogelijkheden. Jane heeft zijn ster meer dan verdiend. I..i.g. veel meer dan FG Foodlabs in Rotterdam.
![]() Ik zeg altijd: "Veel buiten de deur eten in sjieke zaken ( of voor mij part allerlei kookprogramma's volgen op tv en als gevolg daarvan, je keukenkast volstoppen met kookboeken) maakt je nog geen kenner." Of je het nu wel of niet op de millimeter gaat uitdokteren wie er nu "de waarheid in pacht heeft." In de basis is het toch allemaal 1 pot nat in de 21st eeuw op culinair gebied, ook al zullen sommige tv koks en recensenten je in de media anders willen doen geloven met hun hang naar al die glossy bladen/sites met hun zogenaamde 'onafhankelijkheid' en 'waarheid'. Precies. Ik neem tegenwoordig al die tabellen (wie waar staat = Gault & Millau e.d.) en wie welke kok een veer in zijn reet steekt met een of andere vermelding en bijbehorende trophy met een hele grote korrel zout. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-11-2014 14:40:39 ] | |
habitue | maandag 24 november 2014 @ 19:38 |
Iemand weleens bij de leest gegeten? Geld waard? Op iens lees ik wisselende ervaringen. | |
Tarado | dinsdag 25 november 2014 @ 13:00 |
Ik heb er 1 keer gegeten toen had het nog 2 sterren, niets op aan te merken qua wijn en spijs maar het was nogal steriel qua sfeer. | |
Gripper | woensdag 26 november 2014 @ 09:25 |
Dus bij Tante Koosje(r) kan ik waarschijnlijk geen gerecht bestellen waarbij lamsvlees en room samen bereid zijn? ![]() Wel grappig, er stond pas een Groupon deal voor de saffraan in m'n mailbox. Mensen die dat hebben gekocht om voor wênug bij een sterrentent te eten zullen zich nu vast bekocht voelen... | |
Nico987 | donderdag 27 november 2014 @ 12:10 |
Ik denk niet dat de keuken veranderd is, allee n het aanzien van wel of geen ster.. Tantje Koosje vond ik erg ingewikkelde gerechten presenteren, maar zonder dat dit nu zorgde voor een smaak explosie.. Daarnaast was het ook erg weinig. Heb thuis nog chips op. |