FOK!forum / Culinesse à gogo / Spaghetti oprollen?
Alan_Bastarddonderdag 13 november 2014 @ 18:00
Aankomende week ga ik ragú met spaghetti maken en in plaats van het 'gewoon' op tafel te zetten, wil ik het er mooi uit laten zien. Nu herinner ik me een plaatje van een gerecht waarbij de spaghetti heel mooi is opgerold en de ragú over het 'dakje' is gelegd. Iemand een idee hoe ik dat het mooist/makkelijkst kan doen?

Een beetje zoals onderstaande:
IMG_0182_conew1.jpg
Lonaadonderdag 13 november 2014 @ 18:01
Zoals je het normaal met vork en lepel zou doen maar dan in het groot en dan voorzichtig neerleggen?
Papierversnipperaardonderdag 13 november 2014 @ 18:13
quote:
2s.gif Op donderdag 13 november 2014 18:01 schreef Lonaa het volgende:
Zoals je het normaal met vork en lepel zou doen maar dan in het groot en dan voorzichtig neerleggen?
Met een grote vleesvork misschien? Of eetstokjes.
Papierversnipperaardonderdag 13 november 2014 @ 18:14
Als ik de foto zie zijn het misschien 6 aparte rolletjes.
Alan_Bastarddonderdag 13 november 2014 @ 18:18
Gevonden *O*

Het is blijkbaar 'het idee' van Heston Blumenthal:
http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/

2546690924_135f85682e.jpg

Dat rol je op met een vleesvork:
857313-Carving-fork.png
RobinOokdonderdag 13 november 2014 @ 18:18
Jup, dat doen ze met een vleesvork:

*edit* oh, ik ben te laat. :)
Sanghadonderdag 13 november 2014 @ 18:44
Leuk idee om het zo te presenteren, ziet er fraai uit! ^O^
Weltschmerzdonderdag 13 november 2014 @ 19:25
Wel een beetje opschieten, anders wordt het koud.
RobinOokdonderdag 13 november 2014 @ 20:13
Met voorverwarmde borden valt dat reuze mee.
Weltschmerzdonderdag 13 november 2014 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Met voorverwarmde borden valt dat reuze mee.
Jawel, maar ik kan me best voorstellen dat als je dat voor het eerst doet en in je hoofd hebt gehaald dat het zo moet worden dat je er dan lang mee bezig bent, en het belangrijkste uit het oog verliest. Sowieso moet spaghetti snel uit de pan in de mond.
#ANONIEMdonderdag 13 november 2014 @ 21:14
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 20:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Jawel, maar ik kan me best voorstellen dat als je dat voor het eerst doet en in je hoofd hebt gehaald dat het zo moet worden dat je er dan lang mee bezig bent, en het belangrijkste uit het oog verliest. Sowieso moet spaghetti snel uit de pan in de mond.
Eerst oefenen anders met die cheap-ass spaghetti :Y
Alan_Bastardvrijdag 14 november 2014 @ 07:58
quote:
0s.gif Op donderdag 13 november 2014 20:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Jawel, maar ik kan me best voorstellen dat als je dat voor het eerst doet en in je hoofd hebt gehaald dat het zo moet worden dat je er dan lang mee bezig bent, en het belangrijkste uit het oog verliest. Sowieso moet spaghetti snel uit de pan in de mond.
Uiteraard ga ik eerst even oefenen als de gasten er niet op zitten te wachten. In het filmpje gaat het vrij snel, dus wellicht na een paar pogingen ben ik er ook snel in.
Pietverdrietvrijdag 14 november 2014 @ 08:19
quote:
1s.gif Op donderdag 13 november 2014 21:14 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Eerst oefenen anders met die cheap-ass spaghetti :Y
Dit dus, spendeer een paar euro aan spaghetti, water en gas en je bent Wereldkampioen spaghetti rollen
#ANONIEMvrijdag 14 november 2014 @ 10:36
:D En je voelt je net Heston voor 3 seconden :')

Idioterie...pleur toch gewoon die spaghetti op je bord,adjust het een beetje tot een mooi hoopje en doe dan de ragout erop en begin te eten i.p.v. je druk te maken over de vorm.

Je eet toch gewoon thuis? Daarbij valt het bij de meesten toch van hun vork du moment ze het willen gaan eten en is je hele creatie weg. Of je hebt sommigen die dan(omdat het zo een homp is) met een mes beginnen fijn te snijden en dan met een brede lepel beginnen op te lepelen,zoals ik })

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-11-2014 10:37:04 ]
Bramitovrijdag 14 november 2014 @ 14:02
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 november 2014 10:36 schreef Iwanius het volgende:
:D En je voelt je net Heston voor 3 seconden :')

Idioterie...pleur toch gewoon die spaghetti op je bord,adjust het een beetje tot een mooi hoopje en doe dan de ragout erop en begin te eten i.p.v. je druk te maken over de vorm.

Je eet toch gewoon thuis? Daarbij valt het bij de meesten toch van hun vork du moment ze het willen gaan eten en is je hele creatie weg. Of je hebt sommigen die dan(omdat het zo een homp is) met een mes beginnen fijn te snijden en dan met een brede lepel beginnen op te lepelen,zoals ik })
Laat die jongen toch lekker joh. We accepteren jou toch ook gewoon.
Cicivrijdag 14 november 2014 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 14:02 schreef Bramito het volgende:

[..]

Laat die jongen toch lekker joh. We accepteren jou toch ook gewoon.
_O-
minilotvrijdag 14 november 2014 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 november 2014 14:02 schreef Bramito het volgende:

[..]

Laat die jongen toch lekker joh. We accepteren jou toch ook gewoon.
:D

Ontopic: gaat prima met een vleesvork ja. :Y En ziet er mooi uit :)
#ANONIEMvrijdag 14 november 2014 @ 15:59
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 november 2014 10:36 schreef Iwanius het volgende:
:D En je voelt je net Heston voor 3 seconden :')

Idioterie...pleur toch gewoon die spaghetti op je bord,adjust het een beetje tot een mooi hoopje en doe dan de ragout erop en begin te eten i.p.v. je druk te maken over de vorm.

Je eet toch gewoon thuis? Daarbij valt het bij de meesten toch van hun vork du moment ze het willen gaan eten en is je hele creatie weg. Of je hebt sommigen die dan(omdat het zo een homp is) met een mes beginnen fijn te snijden en dan met een brede lepel beginnen op te lepelen,zoals ik })
Je hoeft niet te reageren als je niks nuttigs hebt toe te voegen.
FutureFairytalevrijdag 14 november 2014 @ 17:53
Je hoeft anders niks mooi op te maken want je snijdt alles toch door Iwanius.
Zelf roer ik de saus door de pasta zodat elk sliertje nat/bedekt is :9
RobinOokvrijdag 14 november 2014 @ 18:25
Opscheppen moet je toch, waarom niet proberen het een beetje aantrekkelijk op te scheppen? Dat hoeft echt geen of niet veel extra tijd te kosten hoor. Dat moet je juist oefenen als je gewoon thuis eet. Je kunt alles wel reduceren tot pure functionaliteit. Lekker uit de pan eten, allemaal dezelfde kleren, geen servies, drinken uit de fles of plastic bekertjes, geen schilderijen aan de muur, etc etc. En oja, bord op schoot, neemt alleen maar ruimte in, zo'n eettafel. Tafel dekken, zonde van de moeite als je ook uit de pan kunt eten.
Pietverdrietvrijdag 14 november 2014 @ 18:49
Uit de pan? Gewoon direct voor de koekast
Spanky78vrijdag 14 november 2014 @ 22:09
Hmm, spaghetti bolognese, veel werk maar zo lekker... Kost mij zeker 2 dagen gedoe maar heb dan wel voor 6x eten in de vriezer. En het wordt niet slechter van even bewaren.

En mijn dochter is gek op spaghetti maken (mag ze aan de slinger draaien van het apparaat) dus dat doen we dan ook als we tjd hebben. (en anders gewoon gedroogde pasta, op zich niet zo veel mee mis).

Maargoed. Bolognese is een boers bastaardgerecht, dus sjiek opdienen is bullshit. Gewoon op zijn italiaans in diepe borden en dan zoveel parmezaan fijn erover raspen dat je de pasta en saus niet meer ziet...
#ANONIEMzaterdag 15 november 2014 @ 00:56
Kijk,jij begrijpt het.

quote:
1s.gif Op vrijdag 14 november 2014 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Opscheppen moet je toch, waarom niet proberen het een beetje aantrekkelijk op te scheppen?
áantrekkelijk'opscheppen... :') Bedoel je dat de vrouw opschept aan tafel in zo een avond neglige? })

quote:
Je kunt alles wel reduceren tot pure functionaliteit.
Volgens mij is eten alleen maar primair functioneel en wel om je honger te stillen. De rest is bijzaak.

quote:
Lekker uit de pan eten, allemaal dezelfde kleren, geen servies, drinken uit de fles of plastic bekertjes, geen schilderijen aan de muur, etc etc. En oja, bord op schoot, neemt alleen maar ruimte in, zo'n eettafel. Tafel dekken, zonde van de moeite als je ook uit de pan kunt eten.
Tuurlijk. Trek het even door in het uiterste om je punt proberen te maken dat geen punt is met dit voorbeeld.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2014 00:57:23 ]
RobinOokzaterdag 15 november 2014 @ 02:11
quote:
15s.gif Op zaterdag 15 november 2014 00:56 schreef Iwanius het volgende:
Volgens mij is eten alleen maar primair functioneel en wel om je honger te stillen. De rest is bijzaak.
Voor mij geldt dus het tegenovergestelde: honger stillen is bijzaak. Zeker in het geval er gasten meeeten.
Pietverdrietzaterdag 15 november 2014 @ 09:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 02:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor mij geldt dus het tegenovergestelde: honger stillen is bijzaak. Zeker in het geval er gasten meeeten.
Je zou het goed doen bij Villa Copera in tolkamer, met scheurende honger weggegaan daar
Spanky78zaterdag 15 november 2014 @ 09:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 november 2014 02:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor mij geldt dus het tegenovergestelde: honger stillen is bijzaak. Zeker in het geval er gasten meeeten.
Aantrekkelijk presenteren heeft wel iets, maar overdrijven is ook een vak.. Het moet uiteindelijk wel gaan om het eten en de smaak.
#ANONIEMzaterdag 15 november 2014 @ 19:36
Daarom sla ik altijd van die eet programma's over waar 90% van Nederland naar kijkt om "inspiratie" _O- mee op te doen. Ik heb het dan over :

kookprogrammas1.jpg?w=490

en meer van die onzin/gein terwijl elk weldenkend mens behoort te weten dat dit gewoonweg afzeik tv is ter meerdere glorie van de makers van dit programma of de BNér kok die het programma al of niet leidt. Ik ben er op culinair gebied nooit iets wijzer van geworden!

Ik lach mij ook altijd wezenloos als mensen vervolgens in zo een reality programma elkaar gaan uitnodigen om bij elkaar te komen eten en dan hun beste beentje op culinair gebied proberen voor te zetten door met een slechte variatie op de proppen te komen van wat ze op tv in zo een ander reality programma ooit hebben gezien. _O- Echt... en dan na afloop als je al aan de gezichten van de genodigden kan zien dat ze het niks vinden moeten aanhoren dat men het een aparte creatie vond en de man of vrouw des Huizes al blij de keuken weer ingaat niet wetende dat ze beter het bij tv kijken kan houden i.p.v. gerechten namaken.

Bedoel waarom moeten de maaltijden daar er altijd als een mooi gazon/moestuin uitzien als je ook gewoon een smakelijk stuk vlees op tafel kan neerzetten met aardappeltjes en bepaalde groentes en wat op smaak en gewoonweg lekker is i.p.v. al die moeite en tijd voor de opmaak en waar dan het gerecht gewoon kut is? |:(

Want laten we wel wezen: Inzake die "wie is de beste.....kok"reality programma's: Je hoort nooit meer wat van die winnaars. Ze zien je al aankomen mocht je topkok willen worden bij een gerenommeerd restaurant: "Ja...ik ben winnaar geweest in 2005 bij Herman den Blijkers "beste amateur kok van NL op RTL5."

Restaurateur: "Mooi maar dit is geen tv wereldje en wij doen het hier anders,dus je begint gewoon hier onderaan...beste amateur chefkok.." _O-

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2014 19:54:32 ]
RobinOokzaterdag 15 november 2014 @ 19:43
Ja, lachen. Hah. Hah.
Olezaterdag 15 november 2014 @ 22:46
En dat alleen maar omdat TS een vraag stelde om zijn gasten een leuk bord voor te zetten.
Spanky78zaterdag 15 november 2014 @ 23:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 22:46 schreef Ole het volgende:
En dat alleen maar omdat TS een vraag stelde om zijn gasten een leuk bord voor te zetten.
Misschien is er iemand die zwarte piet er nog bijsleept en we zijn compleet ;)
RobinOokzondag 16 november 2014 @ 08:04
Zwarte Piet is de nieuwe Hitler??
Resistorzondag 16 november 2014 @ 08:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 november 2014 23:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Misschien is er iemand die zwarte piet er nog bijsleept en we zijn compleet ;)
Wat is er mis met kruidnoten over het nagerecht strooien?

Speculaas-ijs met over de slagroom wat kruidnoten :9

Past goed in een Italiaanse avond :+
Spanky78zondag 16 november 2014 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zondag 16 november 2014 08:34 schreef Resistor het volgende:

[..]

Wat is er mis met kruidnoten over het nagerecht strooien?

Speculaas-ijs met over de slagroom wat kruidnoten :9

Past goed in een Italiaanse avond :+
Nja, in het zuiden van italie wordt kruidnagelk en kaneel gebruikt, en ook nootmuskaat. Dus wat dat betreft, kan dat prima.