Alan_Bastard | donderdag 13 november 2014 @ 18:00 |
Aankomende week ga ik ragú met spaghetti maken en in plaats van het 'gewoon' op tafel te zetten, wil ik het er mooi uit laten zien. Nu herinner ik me een plaatje van een gerecht waarbij de spaghetti heel mooi is opgerold en de ragú over het 'dakje' is gelegd. Iemand een idee hoe ik dat het mooist/makkelijkst kan doen? Een beetje zoals onderstaande: ![]() | |
Lonaa | donderdag 13 november 2014 @ 18:01 |
Zoals je het normaal met vork en lepel zou doen maar dan in het groot en dan voorzichtig neerleggen? | |
Papierversnipperaar | donderdag 13 november 2014 @ 18:13 |
Met een grote vleesvork misschien? Of eetstokjes. | |
Papierversnipperaar | donderdag 13 november 2014 @ 18:14 |
Als ik de foto zie zijn het misschien 6 aparte rolletjes. | |
Alan_Bastard | donderdag 13 november 2014 @ 18:18 |
Gevonden ![]() Het is blijkbaar 'het idee' van Heston Blumenthal: http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/ ![]() Dat rol je op met een vleesvork: ![]() | |
RobinOok | donderdag 13 november 2014 @ 18:18 |
Jup, dat doen ze met een vleesvork: *edit* oh, ik ben te laat. ![]() | |
Sangha | donderdag 13 november 2014 @ 18:44 |
Leuk idee om het zo te presenteren, ziet er fraai uit! ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 13 november 2014 @ 19:25 |
Wel een beetje opschieten, anders wordt het koud. | |
RobinOok | donderdag 13 november 2014 @ 20:13 |
Met voorverwarmde borden valt dat reuze mee. | |
Weltschmerz | donderdag 13 november 2014 @ 20:38 |
Jawel, maar ik kan me best voorstellen dat als je dat voor het eerst doet en in je hoofd hebt gehaald dat het zo moet worden dat je er dan lang mee bezig bent, en het belangrijkste uit het oog verliest. Sowieso moet spaghetti snel uit de pan in de mond. | |
#ANONIEM | donderdag 13 november 2014 @ 21:14 |
Eerst oefenen anders met die cheap-ass spaghetti ![]() | |
Alan_Bastard | vrijdag 14 november 2014 @ 07:58 |
Uiteraard ga ik eerst even oefenen als de gasten er niet op zitten te wachten. In het filmpje gaat het vrij snel, dus wellicht na een paar pogingen ben ik er ook snel in. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 november 2014 @ 08:19 |
Dit dus, spendeer een paar euro aan spaghetti, water en gas en je bent Wereldkampioen spaghetti rollen | |
#ANONIEM | vrijdag 14 november 2014 @ 10:36 |
![]() ![]() Idioterie...pleur toch gewoon die spaghetti op je bord,adjust het een beetje tot een mooi hoopje en doe dan de ragout erop en begin te eten i.p.v. je druk te maken over de vorm. Je eet toch gewoon thuis? Daarbij valt het bij de meesten toch van hun vork du moment ze het willen gaan eten en is je hele creatie weg. Of je hebt sommigen die dan(omdat het zo een homp is) met een mes beginnen fijn te snijden en dan met een brede lepel beginnen op te lepelen,zoals ik ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-11-2014 10:37:04 ] | |
Bramito | vrijdag 14 november 2014 @ 14:02 |
Laat die jongen toch lekker joh. We accepteren jou toch ook gewoon. | |
Cici | vrijdag 14 november 2014 @ 14:07 |
![]() | |
minilot | vrijdag 14 november 2014 @ 14:16 |
![]() Ontopic: gaat prima met een vleesvork ja. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 14 november 2014 @ 15:59 |
Je hoeft niet te reageren als je niks nuttigs hebt toe te voegen. | |
FutureFairytale | vrijdag 14 november 2014 @ 17:53 |
Je hoeft anders niks mooi op te maken want je snijdt alles toch door Iwanius. Zelf roer ik de saus door de pasta zodat elk sliertje nat/bedekt is ![]() | |
RobinOok | vrijdag 14 november 2014 @ 18:25 |
Opscheppen moet je toch, waarom niet proberen het een beetje aantrekkelijk op te scheppen? Dat hoeft echt geen of niet veel extra tijd te kosten hoor. Dat moet je juist oefenen als je gewoon thuis eet. Je kunt alles wel reduceren tot pure functionaliteit. Lekker uit de pan eten, allemaal dezelfde kleren, geen servies, drinken uit de fles of plastic bekertjes, geen schilderijen aan de muur, etc etc. En oja, bord op schoot, neemt alleen maar ruimte in, zo'n eettafel. Tafel dekken, zonde van de moeite als je ook uit de pan kunt eten. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 november 2014 @ 18:49 |
Uit de pan? Gewoon direct voor de koekast | |
Spanky78 | vrijdag 14 november 2014 @ 22:09 |
Hmm, spaghetti bolognese, veel werk maar zo lekker... Kost mij zeker 2 dagen gedoe maar heb dan wel voor 6x eten in de vriezer. En het wordt niet slechter van even bewaren. En mijn dochter is gek op spaghetti maken (mag ze aan de slinger draaien van het apparaat) dus dat doen we dan ook als we tjd hebben. (en anders gewoon gedroogde pasta, op zich niet zo veel mee mis). Maargoed. Bolognese is een boers bastaardgerecht, dus sjiek opdienen is bullshit. Gewoon op zijn italiaans in diepe borden en dan zoveel parmezaan fijn erover raspen dat je de pasta en saus niet meer ziet... | |
#ANONIEM | zaterdag 15 november 2014 @ 00:56 |
Kijk,jij begrijpt het. áantrekkelijk'opscheppen... ![]() ![]() Volgens mij is eten alleen maar primair functioneel en wel om je honger te stillen. De rest is bijzaak. Tuurlijk. Trek het even door in het uiterste om je punt proberen te maken dat geen punt is met dit voorbeeld. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2014 00:57:23 ] | |
RobinOok | zaterdag 15 november 2014 @ 02:11 |
Voor mij geldt dus het tegenovergestelde: honger stillen is bijzaak. Zeker in het geval er gasten meeeten. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 november 2014 @ 09:11 |
Je zou het goed doen bij Villa Copera in tolkamer, met scheurende honger weggegaan daar | |
Spanky78 | zaterdag 15 november 2014 @ 09:18 |
Aantrekkelijk presenteren heeft wel iets, maar overdrijven is ook een vak.. Het moet uiteindelijk wel gaan om het eten en de smaak. | |
#ANONIEM | zaterdag 15 november 2014 @ 19:36 |
Daarom sla ik altijd van die eet programma's over waar 90% van Nederland naar kijkt om "inspiratie" ![]() ![]() en meer van die onzin/gein terwijl elk weldenkend mens behoort te weten dat dit gewoonweg afzeik tv is ter meerdere glorie van de makers van dit programma of de BNér kok die het programma al of niet leidt. Ik ben er op culinair gebied nooit iets wijzer van geworden! Ik lach mij ook altijd wezenloos als mensen vervolgens in zo een reality programma elkaar gaan uitnodigen om bij elkaar te komen eten en dan hun beste beentje op culinair gebied proberen voor te zetten door met een slechte variatie op de proppen te komen van wat ze op tv in zo een ander reality programma ooit hebben gezien. ![]() Bedoel waarom moeten de maaltijden daar er altijd als een mooi gazon/moestuin uitzien als je ook gewoon een smakelijk stuk vlees op tafel kan neerzetten met aardappeltjes en bepaalde groentes en wat op smaak en gewoonweg lekker is i.p.v. al die moeite en tijd voor de opmaak en waar dan het gerecht gewoon kut is? ![]() Want laten we wel wezen: Inzake die "wie is de beste.....kok"reality programma's: Je hoort nooit meer wat van die winnaars. Ze zien je al aankomen mocht je topkok willen worden bij een gerenommeerd restaurant: "Ja...ik ben winnaar geweest in 2005 bij Herman den Blijkers "beste amateur kok van NL op RTL5." Restaurateur: "Mooi maar dit is geen tv wereldje en wij doen het hier anders,dus je begint gewoon hier onderaan...beste amateur chefkok.." ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2014 19:54:32 ] | |
RobinOok | zaterdag 15 november 2014 @ 19:43 |
Ja, lachen. Hah. Hah. | |
Ole | zaterdag 15 november 2014 @ 22:46 |
En dat alleen maar omdat TS een vraag stelde om zijn gasten een leuk bord voor te zetten. | |
Spanky78 | zaterdag 15 november 2014 @ 23:40 |
Misschien is er iemand die zwarte piet er nog bijsleept en we zijn compleet ![]() | |
RobinOok | zondag 16 november 2014 @ 08:04 |
Zwarte Piet is de nieuwe Hitler?? | |
Resistor | zondag 16 november 2014 @ 08:34 |
Wat is er mis met kruidnoten over het nagerecht strooien? Speculaas-ijs met over de slagroom wat kruidnoten ![]() Past goed in een Italiaanse avond ![]() | |
Spanky78 | zondag 16 november 2014 @ 20:13 |
Nja, in het zuiden van italie wordt kruidnagelk en kaneel gebruikt, en ook nootmuskaat. Dus wat dat betreft, kan dat prima. |