FOK!forum / Games & Consoles / [SimCity 5] #94 - Simcity sterft een stille dood
mscholwoensdag 22 oktober 2014 @ 01:11
simcity_news_header_723x250.jpg?cb=1362670682

Server status | Officiële Simcity updates

SimCity staat al sinds 1989 bij gamers bekend als DE steden bouw simulator op de PC. Na het succes van de voorgaande games in de serie hebben EA en Maxis besloten om de serie een reboot te geven. Daarom geen SimCity 5, maar gewoon SimCity.

Het doel moge duidelijk zijn. Een stad bouwen waarin je inwoners gelukkig zijn, je industrie op volle toeren draait en het geld met bakken tegelijk binnen stroomt! En voor het eerst in de geschiedenis kun je dit nu doen met je vrienden want SimCity ondersteunt multiplayer regio's tot 16 spelers.

In Nederland kwam SimCity uit op 7 maart 2013.

Uitleg over SimCity
SPOILER
Stadsplanning
Het succes van je stad is afhankelijk van je stadsplanning. Fabrieken kunnen niet op tijd openen als de Sims de hele ochtend in de file staan. Als de brandweerdekking te laag is, kan een vonkje je halve stad in de as leggen. Zonder een uitgebreid politiekorps bestaat je stad al snel uit achterbuurten vol ongelukkige Sims. Je moet de voor- en nadelen van de verschillende energiebronnen goed afwegen. Ga je voor vervuilende kolen, kies je voor milieuvriendelijke wind- en zonne-energie of gebruik je nucleaire energie. Je kunt ook te veel diensten inzetten die al je geld uitgeven!

Gebouwen aanpassen
Kavels bevatten gedetailleerde 3D-gebouwen die je kunt upgraden met modules om de functionaliteit van je stad te verbeteren. Plaats een ziekenhuis en voeg extra behandelkamers toe om meer Sims te genezen. Met een ambulancedienst vergroot je je medische bereik. Upgrade je brandweerkazerne door een extra garage toe te voegen met meer plek voor brandweerwagens, of stuur de wagens naar nabijgelegen steden door een hoofdkwartier te plaatsen. Speel extra modules vrij voor politiebureaus, studentenhuizen en nog veel meer. Hoe succesvoller je stad, hoe meer kavels je vrijspeelt.

Multi-city
Met Multi-city kun je hele regio's met steden veranderen en beïnvloeden. Nu kun je SimCity op nog grotere schaal spelen, aangezien je stad deel uitmaakt van een regio. Je kunt één of meerdere steden besturen in een open regio, in een afgeschermde regio die je deelt met de steden van vrienden of in je eigen persoonlijke regio. Elke stad in een bepaalde regio beïnvloedt de omliggende steden. Je keuzes zijn dus niet alleen bepalend voor je eigen stad, maar ook voor de steden van je vrienden. Word een goede buur en stuur brandweerwagens en politiemannen naar andere steden die in de problemen zitten, of bouw veel vervuilende fabrieken en zie de Sims in je regio ziek worden. Alles heeft met elkaar te maken!

Specialisaties

Mining (kolen en erts uit de grond halen, voor energie en handig om handelssteden te voorzien van materialen)
- Drilling (olie uit de grond halen, goed voor de handelssteden maar ook voor energie)
- Trading (havens, beurzen, commercie, je weet het wel)
- Electronics (stad van de toekomst en uitvindingen die ook weer verhandelt kunnen worden)
- Culture (maak hoge mooie gebouwen en andere toeristische trekpleisters)
- Gambling (casino's en entertainment, goeie inkomsten waarmee je ook andere steden kan helpen)
- Education (scholen en universiteiten waarmee je hoogopgeleide sims kunt leveren)

The Great works

Je kunt kiezen om 1 van onderstaande greatworks te maken, je zult dit in team verband moeten doen, want ze kosten gruwelijk veel resources

- Arcology
Zorgt voor werkgelegenheid, studenten en bezoekers aan alle steden in de regio. Eisen sinds de beta, 2800 ton metaal, 1000 ton aluminium, 6 miljoen kratten televisies. EN een stad met minimaal 58000 inwoners in de regio
- International Airport
Zorgt voor veel toeristen en helpt de industrie met vervoer van vracht door de hele regio. Eisen sinds de beta, 2000 Ton metaal, 1500 Ton aluminium, 400.000 vaten aan ruwe olie. EN een gemeentelijk vliegveld met meer dan 100 toeristen
- Solar Farm
Zorgt voor grote hoeveelheden goedkope en schone energie voor de regio.
Vereisten (sinds de beta) 1200 ton aluminium, 23 miljoen kratten plastic, 9 miljoen kratten met processoren . EN een universiteit met "School of Science" met compleet ontwikkelde research, in de regio.
- Space Station
Geeft een enorme boost aan scholing en toerisme. Eisen (sinds beta) 4 miljoen kratten met computers, 1400 ton aluminium, 170,000 vaten met brandstof EN een universiteit met "School of Science" met compleet ontwikkelde research, in de regio.
Trailers
SPOILER
Reviews
SPOILER
Plaatjes
ESC1.png

MLW2.png

MLW1.png

CMC2.png

DS3.png

DS2.png

Tutorials, tips, tricks & strategy
SPOILER
Fok! Regio's
SPOILER
Nu er multiplayer in SimCity beschikbaar is gaan we natuurlijk met zijn alleen één of meerdere Fok! regio's maken. Voor zover nu bekend is zal de grootste beschikbare regio 16 steden ondersteunen en dus ruimte bieden aan 16 spelers. Hieronder vindt je een lijst met Fokkers die de verschillende regio's gaan volbouwen. Wil je er ook bij? Laat je Origin naam weten in dit topic en we zorgen dat je er bij komt te staan.

Handleiding
Regio 1 verdeling e.d.
Regio 2 verdeling e.d.
Regio 4 verdeling e.d.
Regio 2 overlegt op irc: irc.fok.nl op kanaal #regio2
Regio 5 overlegt op irc: irc.fok.nl op kanaal #regio5

Sandbox Regio's

Je hebt ook Sandbox Regio's, hier kun je legale Cheat's gebruiken en gelden in principe geen regels. Er zijn ook geen random disasters.
SPOILER: Teamspeak server
Zin om gezellig te kletsen, handelen en samen te spelen met andere FOK!kers?
Kom dan naar onze Teamspeak server!

Server:
ts3.mrmanuel.nl:1337

Lidmaatschap:
Vraag je lidmaatschap aan bij MrManuel via een DM of een berichtje op teamspeak.
Hiermee kan je een eigen channel aanvragen en krijg je meer rechten binnen de teamspeak server zoals beheer over regio channels.
OP door TigerXtrm, Regio overzicht door Mschol.
22-10: OP bijgewerkt, deel links naar overzichten verwijderd i.v.m. niet meer beschikbaar
Phenowoensdag 22 oktober 2014 @ 06:23
Tja. Het zou mijn GotY zijn geweest als het allemaal out of the box gewerkt had. Geen idee wat de status nu is trouwens, te druk met andere games om maar een blik te werpen op de patches :D
#ANONIEMwoensdag 22 oktober 2014 @ 07:00
:( En dat na SimCity 4.

Eeuwig zonde.
Trebowoensdag 22 oktober 2014 @ 07:08
quote:
9s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 07:00 schreef Typisch het volgende:
:( En dat na SimCity 4.

Eeuwig zonde.
SimCity 4 is na 12 jaar nog steeds ongeevenaard.
#ANONIEMwoensdag 22 oktober 2014 @ 07:12
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 07:08 schreef Trebo het volgende:

[..]

SimCity 4 is na 12 jaar nog steeds ongeevenaard.
Had toch prachtig geweest als ze die game gewoon in een iets modernern jasje hadden gestoken, in plaats van al deze bullcrap er omheen.

Gelukkig heb ik SimCity 4 gratis er bij gekregen als vergoeding.
Trebowoensdag 22 oktober 2014 @ 07:14
quote:
10s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 07:12 schreef Typisch het volgende:

[..]

Had toch prachtig geweest als ze die game gewoon in een iets modernern jasje hadden gestoken, in plaats van al deze bullcrap er omheen.

Gelukkig heb ik SimCity 4 gratis er bij gekregen als vergoeding.
Vind ik ook hoor, maar ja wij zijn maar simpele zielen joh.
#ANONIEMwoensdag 22 oktober 2014 @ 07:19
quote:
10s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 07:14 schreef Trebo het volgende:

[..]

Vind ik ook hoor, maar ja wij zijn maar simpele zielen joh.
En het klonk allemaal nog best okayish. Een havenstadje, een echte industriestad etc. Maar als dat dan vervolgens voor geen reet werkt. :')
Trebowoensdag 22 oktober 2014 @ 07:23
quote:
14s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 07:19 schreef Typisch het volgende:

[..]

En het klonk allemaal nog best okayish. Een havenstadje, een echte industriestad etc. Maar als dat dan vervolgens voor geen reet werkt. :')
Eens hoor. Plaatjes zijn verder wel prachtig, maar die gameplay.. man o man. Overigens had Sim City 4 ook wel een dik minpunt. Die wilde je er wel eens zomaar uitgooien, uren bezig.. weg stad :'(
prefix1woensdag 22 oktober 2014 @ 20:26
grootere maps AUB! godamnnnnnnnnnnn
Matedeorwoensdag 22 oktober 2014 @ 20:41
Deze serie was zo ontzettend populair en heeft geen concurrent, is dus een gouden business als je gewoon met een 'fatsoenlijke' game komt, hoe kan je het dan alsnog zo verpesten ;( .

Zo zonde voor deze geweldige serie, maar grotere maps kunnen ze er waarschijnlijk nu niet meer in krijgen, anders hadden ze dat toch allang gedaan.
#ANONIEMwoensdag 22 oktober 2014 @ 20:50
Volgend jaar maar weer een reboot?
magnetronkoffiewoensdag 22 oktober 2014 @ 21:55
Ik heb m dan ook niet gekocht, sc4 is veel beter, gebruiksvriendelijker en makkelijker te modden :)
Enige nadeel van sc4 vind ik is dat het niet 100% stabiel draait, maar veel saven en de rest is gewoon tof O+
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 11:33
Terecht ook, die stille dood. Ik ben sinds 2 weken weer volop met Sim City 4 bezig. Elke dag even weer wat extra plugins downloaden, en zo krijg je langzaam een database in de game met oneindige mogelijkheden en leer je ook steeds meer leuke dingen in elkaar te knutselen, zoals boerengebieden, enorme kruispunten, mooie stranden, havens, vliegvelden, etc. Alles is 100% naar eigen inzicht te ontwerpen en in te richten, echt geweldig _O_

Mijn herinnering aan SC4 was dat ik telkens mijn computer door het raam gooide omdat het spel crashte als ik nèt 2 uur lang een prachtige wijk had zitten bouwen. Dan verdween gelijk alle zin om de game voor ook nog maar één minuut te spelen.

Nu met Steam en Windows 8 heb ik wat instellingen aangepast zodat alles lekker werkt (ook goede resolutie etc.) en heb ik geen enkele crash meer gehad, zelfs niet met honderden plugins geïnstalleerd. Prachtig *O*

En ik heb er nu een gewoonte van gemaakt om elke 5 minuten op CTRL+S te drukken. Dat neemt ook alle zorgen weg. Voorheen savede ik alleen via het menu en dat was zo omslachtig, gelukkig kwam ik erachter dat de standaard save-sneltoets ook in Sim City 4 werkt :)

Sim City 5 was voor mij sowieso al een no-go. Niet alleen de kleine maps, maar ook gewoon het feit dat je totaal geen realistische 'complete' regio kon neerzetten zoals dat in SC4 kan, waarbij je al je steden prachtig in elkaar laat overlopen.
davedavydonderdag 23 oktober 2014 @ 12:06
Ik wil, als optimist, nog wel een poging wagen. Iemand interesse mee te doen in een regio? Heb het al ruim 1,5 jaar niet meer gespeeld :D Toch sonde van het geld.
mscholdonderdag 23 oktober 2014 @ 12:14
quote:
10s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 12:06 schreef davedavy het volgende:
Ik wil, als optimist, nog wel een poging wagen. Iemand interesse mee te doen in een regio? Heb het al ruim 1,5 jaar niet meer gespeeld :D Toch sonde van het geld.
C&C4 was pas zonde van het geld: 20 minuten gespeeld en 50 euro voor neergelegd _O-
davedavydonderdag 23 oktober 2014 @ 12:42
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 12:14 schreef mschol het volgende:

[..]

C&C4 was pas zonde van het geld: 20 minuten gespeeld en 50 euro voor neergelegd _O-
Zo ken ik er ook een paar :D Elke CoD die ik ná CoD 6 heb gekocht ;')
Fir3flydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:00
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 11:33 schreef ufopiloot het volgende:
Terecht ook, die stille dood. Ik ben sinds 2 weken weer volop met Sim City 4 bezig. Elke dag even weer wat extra plugins downloaden, en zo krijg je langzaam een database in de game met oneindige mogelijkheden en leer je ook steeds meer leuke dingen in elkaar te knutselen, zoals boerengebieden, enorme kruispunten, mooie stranden, havens, vliegvelden, etc. Alles is 100% naar eigen inzicht te ontwerpen en in te richten, echt geweldig _O_

Groot gelijk *O*.

SPOILER
7Z53xvD.png
WJMWdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:18
een grote bruizende stad zonder veel leegstand en totale verkeersinfarcten was ander ook pretty impossible in sc4. Mijn steden liepen als een trein totdat ik te groot werd, dan gaat alles ineens financieel naar de klote. Ik heb ook nooit echt begrepen hoe je een goede skyline kon krijgen. Soms verschenen ze ineens, de wolkenkrabbers, maar dat was echt uitzonderlijk.

Als je gewoon een mooie stad wilde bouwen was het een topgame, maar als je echt het spel wilde spelen (dus echt het management, budgetteren en verkrotting etc tegengaan) was het soms echt godsonmogelijk. Wijken die zonder reden beginnen te verkrotten waardoor je hele balans naar de klote ging.

[ Bericht 0% gewijzigd door WJMW op 23-10-2014 13:26:31 ]
Donnie-Brascodonderdag 23 oktober 2014 @ 13:20
Is een stille dood gestorven
Blikdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:24
Simcity 5, grootste miskoop ever. Zo jammer
jogydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:24
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:18 schreef WJMW het volgende:
een grote bruizende stad zonder veel leegstand en totale verkeersinfarcten was ander ook pretty impossible in sc4. Mijn steden liepen als een trein totdat ik te groot werd, dan gaat alles ineens financieel naar de klote. Ik heb ook nooit echt begrepen hoe je een goede skyline kon krijgen. Soms verschenen ze ineens, de wolkenkrabbers maar dat was echt uitzonderlijk.

Als je gewoon een mooie stad wilde bouwen was het een topgame, maar als je echt het spel wilde spelen (dus echt het management, budgetteren en verkrotting etc tegengaan) was het soms echt godsonmogelijk. Wijken die zonder reden beginnen te verkrotten waardoor je hele balans naar de klote ging.
Nee hoor, je moet gewoon paralel meerdere steden bouwen in de 'provincies' zodat ze elkaar positief beïnvloeden en gewoon een paar industriesteden bouwen enkel voor het forensen en dan kan je best wild gaan.
Donnie-Brascodonderdag 23 oktober 2014 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:24 schreef Blik het volgende:
Simcity 5, grootste miskoop ever. Zo jammer
Dit... Alhoewel dat far cry 2 ook wel dicht in de buurt komt... Die game was wel goed echter door bugs in het saven nooit uit kunnen spelen.
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 13:38
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:18 schreef WJMW het volgende:
een grote bruizende stad zonder veel leegstand en totale verkeersinfarcten was ander ook pretty impossible in sc4. Mijn steden liepen als een trein totdat ik te groot werd, dan gaat alles ineens financieel naar de klote. Ik heb ook nooit echt begrepen hoe je een goede skyline kon krijgen. Soms verschenen ze ineens, de wolkenkrabbers, maar dat was echt uitzonderlijk.

Als je gewoon een mooie stad wilde bouwen was het een topgame, maar als je echt het spel wilde spelen (dus echt het management, budgetteren en verkrotting etc tegengaan) was het soms echt godsonmogelijk. Wijken die zonder reden beginnen te verkrotten waardoor je hele balans naar de klote ging.
Had ik in het begin ook, ik vond de moeilijkheidsinstellingen wat aan de scherpe kant.
Toen heb ik de Ilivesreader gedownload en heb gewoon wat dingetjes aangepast :P (zoals de maximale woon-werk afstand, de cover van politiebureau's en brandweerkazernes en heb de belastinginkomsten lichtjes verhoogd o.a.).

Waar jij wellicht last van had, was dat je tegen een cap aanliep (google maar eens "sc4 cap relief" ). Die heb ik uitgezocht zodat ik wist wat ik wanneer moest bouwen (zoals een universiteit om maar wat te noemen) en heb wat extra gebouwen met cap relief toegevoegd, zo heb ik dat opgelost :P
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 13:40
quote:
14s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Nee hoor, je moet gewoon paralel meerdere steden bouwen in de 'provincies' zodat ze elkaar positief beïnvloeden en gewoon een paar industriesteden bouwen enkel voor het forensen en dan kan je best wild gaan.
Ja klopt, maar zelf had ik niet zo'n zin om halverwege 1 stad aan meerdere andere te beginnen :P
Ik wou gewoon doen waar ik zin in had dus heb ik het spel gewoon opgeleukt zonder dat dat de gameplay negatief ging beinvloeden :D
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:45
Verkeersinfarcten zijn ook goed aan te pakken. Het is voor mij juist de hele uitdaging om een prachtig OV systeem neer te zetten. Winst/verlies kijk ik eigenlijk niet naar, alle mods/gebouwen en stations etc. kosten veel geld dus daar hebben we wel een money-plugin voor nodig :+
quote:
14s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:00 schreef Fir3fly het volgende:
Groot gelijk *O*.
Eigen werk, Firefly? Ziet er prachtig uit :D
jogydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:48
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:40 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja klopt, maar zelf had ik niet zo'n zin om halverwege 1 stad aan meerdere andere te beginnen :P
Ik wou gewoon doen waar ik zin in had dus heb ik het spel gewoon opgeleukt zonder dat dat de gameplay negatief ging beinvloeden :D
Het is inderdaad wel een beetje een klus maar het resultaat is er wel naar :P.

Ik pakte meestal gewoon het grootste gebied als 'hoofdstad' en daaromheen deed ik industrie, vuilopslag, zakencentra, andere woonwijken en dergelijke en elke keer als ik dan een uur of meer in de grote stad bezig was deed ik ff een rondje in de bijsteden en groeide ze weer de pan uit waarna ik weer terug ging naar de hoofdstad die dan ook weer een groeispurt kreeg.

Pfrt, nu moet ik simcity 4 er weer op zetten, ik krijg jeuk ;(.
mscholdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:49
ik kreeg aparte gebieden nooit goed aan de praat in SC4..

alles mixen in alle regio's ging goed, en dan pakte ze ook de positieve kanten van de buren mee, maar nooit echt voor elkaar kunnen krijgen dat je b.v. 1 hoofdregio had met daarom heen volle industrie en commercie steden..

het effect van de regio ging maar beperkt door na de rand zeg maar..
Leonosdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:50
Hoe fix je die file's dan in 4 ?
Bussen en metro's zijn belachelijk duur en die pakken ze toch niet ;(
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 13:50
quote:
14s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:48 schreef jogy het volgende:

[..]

Het is inderdaad wel een beetje een klus maar het resultaat is er wel naar :P.

Ik pakte meestal gewoon het grootste gebied als 'hoofdstad' en daaromheen deed ik industrie, vuilopslag, zakencentra, andere woonwijken en dergelijke en elke keer als ik dan een uur of meer in de grote stad bezig was deed ik ff een rondje in de bijsteden en groeide ze weer de pan uit waarna ik weer terug ging naar de hoofdstad die dan ook weer een groeispurt kreeg.

Pfrt, nu moet ik simcity 4 er weer op zetten, ik krijg jeuk ;(.
Das precies wat ik ook deed _O-
Vond het alleen jammer dat die standaard maps zo weinig van die grootsje blokjes hadden ;( maar dat was ook zo aangepast *O*

Bij mij begint het ook weer te kriebelen _O-

En sowieso de soundtrack van sc4 vond ik lekker om naar te luisteren :)
mscholdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:50 schreef Leonos het volgende:
Hoe fix je die file's dan in 4 ?
Bussen en metro's zijn belachelijk duur en die pakken ze toch niet ;(
die pakken ze wel, mits je ze juist neerzet :Y
Leonosdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:50 schreef mschol het volgende:

[..]

die pakken ze wel, mits je ze juist neerzet :Y
Zet ze altijd naast drukke kruispunten :?
mscholdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:51
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:51 schreef Leonos het volgende:

[..]

Zet ze altijd naast drukke kruispunten :?
je moet kijken waar het verkeer heen gaat, en op basis van die gegevens een bus en/of metro lijn neerleggen...
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 13:54
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:50 schreef Leonos het volgende:
Hoe fix je die file's dan in 4 ?
Bussen en metro's zijn belachelijk duur en die pakken ze toch niet ;(
Daarom heb ik op easy setting de belastinginkomsten licht verhoogd, zodat ik een mooi subwaysysteem kon betalen :P

Hoe ik dat deed? Dan moet ik heel even gaan graven want heb sc4 al maanden niet meer aangeraakt ;(

Ik denk dat firefly wel weet hoe je dat kan aanpakken, hij schijnt best veel te weten over (het installeren van) mods maar als je wilt, neem ik wel even een kijkje wat je precies moet aanpassen voor die belastinginkomsten :) 't was geloof ik maar een paar regels tekst ofzo (van 1.20 heb ik 1.30 gemaakt, iets van die strekking)
Leonosdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:55
Ja, op easy zitten is niet leuk. Belastingcheats is fraude, ook niet leuk dus :P

Maar nooit gekeken waar het verkeer heen gaat, dus dat is denk ik de oplossing.

Gracias !
Fir3flydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:45 schreef ufopiloot het volgende:
Verkeersinfarcten zijn ook goed aan te pakken. Het is voor mij juist de hele uitdaging om een prachtig OV systeem neer te zetten. Winst/verlies kijk ik eigenlijk niet naar, alle mods/gebouwen en stations etc. kosten veel geld dus daar hebben we wel een money-plugin voor nodig :+

[..]

Eigen werk, Firefly? Ziet er prachtig uit :D
Is inderdaad mijn stad. Ben ik al sinds begin dit jaar mee aan het bouwen. Erg leuk om te doen :Y.
Fir3flydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:56
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:55 schreef Leonos het volgende:
Ja, op easy zitten is niet leuk. Belastingcheats is fraude, ook niet leuk dus :P

Maar nooit gekeken waar het verkeer heen gaat, dus dat is denk ik de oplossing.

Gracias !
Heb je de NAM (Network Addon Mod)?
Leonosdonderdag 23 oktober 2014 @ 13:57
quote:
14s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:56 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Heb je de NAM (Network Addon Mod)?
Geen mods, 1x mee gekloot, maar niet mijn ding.
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:55 schreef Leonos het volgende:
Ja, op easy zitten is niet leuk. Belastingcheats is fraude, ook niet leuk dus :P

Maar nooit gekeken waar het verkeer heen gaat, dus dat is denk ik de oplossing.

Gracias !
Eens, alleen vond ik sc4 easy nou niet bepaald "easy". Ik liet mn vriendin even sc4 spelen en ze zat constant door haar geld heen..zelfs met dat (lichte) belastingvoordeel _O- maar zelf vind ik dat easy gewoon easy moet zijn.
Fir3flydonderdag 23 oktober 2014 @ 13:58
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:57 schreef Leonos het volgende:

[..]

Geen mods, 1x mee gekloot, maar niet mijn ding.
Dan zul je het helaas ook niet oplossen. De standaard SC4 Rush Hour heeft een aantal bugs in de traffic simulator.
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 14:00
Waarom Sim City 4 met zijn regio's beter is dan Sim City (2013):

7627360e42d157744b9850640de87987.png

Charlottenburg_zps341b1cb0.jpg

3037666138636532.jpg

Meer hier:

http://community.simtropo(...)-your-region/page-47
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 14:04
En zie vooral allerlei 'Show us your ....' topics hier:

http://community.simtropo(...)y-building-concepts/

Zodra je door 2-3 topics bladert wil je ook gelijk mods hebben (en daarnaast een heleboel vrije tijd om het daadwerkelijk zelf te maken!! :9~ ).
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 14:06
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 14:04 schreef ufopiloot het volgende:
En zie vooral allerlei 'Show us your ....' topics hier:

http://community.simtropo(...)y-building-concepts/

Zodra je door 2-3 topics bladert wil je ook gelijk mods hebben (en daarnaast een heleboel vrije tijd om het daadwerkelijk zelf te maken!! :9~ ).
Ja klopt, ik ben ook flink aan de download geweest :P

Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je voor het 1st op internet gaat zoeken naar sc4 downloads, dat je al heel snel de weg kwijtraakt, er wordt zooo veel aangeboden :o
mscholdonderdag 23 oktober 2014 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 14:06 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ja klopt, ik ben ook flink aan de download geweest :P

Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je voor het 1st op internet gaat zoeken naar sc4 downloads, dat je al heel snel de weg kwijtraakt, er wordt zooo veel aangeboden :o
het aanbod vind ik persoonlijk niet eens het nadeel, wel dat je allerlei dependecies hebt die vaak niet te downloaden meer zijn of gewoonweg niet worden genoemd...
magnetronkoffiedonderdag 23 oktober 2014 @ 14:18
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 14:15 schreef mschol het volgende:

[..]

het aanbod vind ik persoonlijk niet eens het nadeel, wel dat je allerlei dependecies hebt die vaak niet te downloaden meer zijn of gewoonweg niet worden genoemd...
Idd, of dat je je bij tig andere websites moet aanmelden, wat ik dus niet gedaan heb.
Daarom heb ik vrijwel uitsluitend dingen gedownload zonder dependencies :)
En uiteraard de userposts daaronder gelezen, als er een dependency is die niet genoemd wordt bij de downloadbeschrijving, wordt wel genoemd dat de download niet werkt :P
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 14:29
Yup, dat kost inderdaad veel tijd, veel registreren, veel downloaden, veel trial&error. Gelukkig heb ik nu zo'n beetje alles op orde en heb ik er natuurlijk gelijk een driedubbele backup van gemaakt voor de toekomst :D
WJMWdonderdag 23 oktober 2014 @ 15:29
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 13:45 schreef ufopiloot het volgende:
Verkeersinfarcten zijn ook goed aan te pakken. Het is voor mij juist de hele uitdaging om een prachtig OV systeem neer te zetten. Winst/verlies kijk ik eigenlijk niet naar, alle mods/gebouwen en stations etc. kosten veel geld dus daar hebben we wel een money-plugin voor nodig :+

[..]

Eigen werk, Firefly? Ziet er prachtig uit :D
Ja dat is juist mijn punt, wil je als een god een mooie stad bouwen dan is het een prachtig spel, maar ik vind juist leuk om het spel als een manager te spelen, een goed lopend budget op touw te zetten enzo, en dat is echt echt heel erg moeilijk bij SC4.
ufopilootdonderdag 23 oktober 2014 @ 15:47
Dat is naar mijn mening ook prima te doen. Je moet alleen goed geduld hebben en klein beginnen en langzaam uitbouwen. Door een beetje goed te managen kun je je kosten ook goed beheren (beginnen met kleine doktersposten, kleine scholen, en het budget instellen per service), idem met water en stroom welke je precies kunt instellen op de behoefte van je stad. Ook is het niet erg als je een buurtje hebt wat niet gedekt wordt door een ziekenhuis, als je het niet kan betalen dan zit er niets anders op.

OV is inderdaad duur maar het echte OV komt toch pas als je al een flinke stad hebt en je wel wat geld kunt missen. Ook geen avenues/snelwegen neerleggen als je nog geen stad hebt van een paar honderd duizend mensen, want die kosten ook gewoon meerdere dollars per grid (vierkantje).
DaverzNLdonderdag 23 oktober 2014 @ 19:17
Wat was SC5 een teleurstelling zeg. Laatst toch maar eens gekocht omdat ie maar een tientje was. Maar de kritieken waren zeer terecht... was een vervelend spel en wat is het krampachtig 'leuk' gemaakt. Jammer, erg jammer.
Probably_on_pcpzondag 30 november 2014 @ 05:29
Hmmm... blijkbaar kun je al sinds update 7 van augustus vorig jaar, bruggen maken en tunnels bouwen. Dat is nieuw voor mij :P

http://www.simcity.com/en(...)-and-lower-road-tool
Probably_on_pcpzondag 30 november 2014 @ 05:29
Dan kun je dus dit soort gave kruisingen maken:

Probably_on_pcpzondag 30 november 2014 @ 05:33
En met mods kun je nu bijna alles buiten de stadsgrenzen bouwen. Blijkbaar is er een mod waarbij je geen zones meer aanlegt, maar waarbij je van tevoren kiest welke van de low-, medium- of high-density gebouwen je wilt neerzetten.

Hier kun je het een en ander zien:

Probably_on_pcpzondag 30 november 2014 @ 05:34
index.php?app=downloads&module=display&section=screenshot&record=120955&id=29056&full=1

maxresdefault.jpg

Blijkbaar een mod met one-way streets:

TuHeLU0.jpg

[ Bericht 18% gewijzigd door Probably_on_pcp op 30-11-2014 05:41:29 ]
Probably_on_pcpzondag 30 november 2014 @ 05:43
Making a list of must have MODS for Sim City 5.

http://www.reddit.com/r/S(...)mods_for_sim_city_5/
[email protected]zondag 30 november 2014 @ 07:56
Inmiddels gaat het topic voor 80% over Simcity 4 _O- , als dat worldwide zo gaat moet dat de makers toch aanzetten tot een echt vervolg op 4.
sjaak_trekbekzondag 30 november 2014 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 05:34 schreef Probably_on_pcp het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Blijkbaar een mod met one-way streets:

[ afbeelding ]
Toch erg dat dit een mod moet zijn? Neem aan dat het niet door de makers van het spel zelf gemaakt is.

Het is het laatste spel dat ik van ze heb gekocht iig :)
Probably_on_pcpmaandag 1 december 2014 @ 04:59
Met de Project Orion mod word je stad 4 keer zo groot :)

yvba9zn.png

Even lezen:

http://community.simtropo(...)k-extended-boundary/
Probably_on_pcpmaandag 1 december 2014 @ 04:59
Deze gozer heeft een goeie modpack samengesteld:

Metro2005maandag 1 december 2014 @ 10:08
Ga eens een keer kijken naar die mods. In de basis vind ik SC5 wel leuk maar te beperkt en gaat te snel vervelen.
sjaak_trekbekmaandag 1 december 2014 @ 10:56
4x zo groot. Misschien maar weer eens proberen dan! Hoe werkt dat modden op een macbook? :P
Yi-Longmaandag 1 december 2014 @ 13:30
quote:
14s.gif Op zondag 30 november 2014 07:56 schreef [email protected] het volgende:
Inmiddels gaat het topic voor 80% over Simcity 4 _O- , als dat worldwide zo gaat moet dat de makers toch aanzetten tot een echt vervolg op 4.
Dat is ook het enige wat ze hadden moeten doen: Gewoon een mooiere betere uitgebreidere versie van SimCity 4 maken, dan was ik al dik tevreden geweest.

De nieuwste SimCity heb ik niet eens aangeraakt.
ems.maandag 1 december 2014 @ 13:51
quote:
99s.gif Op maandag 1 december 2014 13:30 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Dat is ook het enige wat ze hadden moeten doen: Gewoon een mooiere betere uitgebreidere versie van SimCity 4 maken, dan was ik al dik tevreden geweest.
Dat is hetgeen wat ze met de meeste games moeten doen. Vroegah was dat ook het geval, nieuwe delen hadden gewoon precies wat jij zegt; meer en beter.

Tegenwoordig is het elk nieuwe deel van een game zoveel mogelijk uitkleden om dat later te kunnen verkopen als DLC.

EA is trouwens verreweg de enige die zich aan dit soort strapatsen schuldig maakt. Ook bedrijven met gameseries waar ik dol ben doen het, al dan niet 'stiekem'. ;(
Marcus_Zaagiusmaandag 1 december 2014 @ 21:30
Misschien dat we City Skyline, van Paradox, als waardige opvolger kunnen zien...

https://www.paradoxplaza.com/cities-skylines
mscholmaandag 1 december 2014 @ 21:45
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 13:51 schreef ems. het volgende:
Tegenwoordig is het elk nieuwe deel van een game zoveel mogelijk uitkleden om dat later te kunnen verkopen als DLC. EA is trouwens verreweg de enige die zich aan dit soort strapatsen schuldig maakt. Ook bedrijven met gameseries waar ik dol ben doen het, al dan niet 'stiekem'
een woordje vergeten? :P

wel herkenbaar, maar er zijn uitzonderingen (zie b.v. de makers van the witcher..)
ems.maandag 1 december 2014 @ 21:46
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 21:45 schreef mschol het volgende:

[..]

een woordje vergeten? :P

wel herkenbaar, maar er zijn uitzonderingen (zie b.v. de makers van the witcher..)
Dat zeker. Witcher draag ik wat dat betreft ook een warm hart toe, ookal ben ik persoonlijk niet echt fan van de games zelf. Gelukkig zijn er altijd nog goede uitzonderingen 8-)
davedavydinsdag 2 december 2014 @ 16:05
Oeh die mods :D SimCity downloaden doet.
davedavydinsdag 2 december 2014 @ 17:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 16:05 schreef davedavy het volgende:
Oeh die mods :D SimCity downloaden doet.
And done. Dit is hoe SimCity had moeten zijn _O_ Werkt prima op Mac ook overigens.
Probably_on_pcpdinsdag 2 december 2014 @ 17:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 17:02 schreef davedavy het volgende:

[..]

And done. Dit is hoe SimCity had moeten zijn _O_ Werkt prima op Mac ook overigens.
Werkt die mod voor een grote map goed bij jou?
Yi-Longdinsdag 2 december 2014 @ 17:30
quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 21:45 schreef mschol het volgende:

[..]

een woordje vergeten? :P

wel herkenbaar, maar er zijn uitzonderingen (zie b.v. de makers van the witcher..)
Eerder verkeerd gebruik van 'verreweg': Ik denk dat 'verre van' bedoeld werd ;)

quote:
0s.gif Op maandag 1 december 2014 13:51 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat is hetgeen wat ze met de meeste games moeten doen. Vroegah was dat ook het geval, nieuwe delen hadden gewoon precies wat jij zegt; meer en beter.

Tegenwoordig is het elk nieuwe deel van een game zoveel mogelijk uitkleden om dat later te kunnen verkopen als DLC.

EA is trouwens verreweg de enige die zich aan dit soort strapatsen schuldig maakt. Ook bedrijven met gameseries waar ik dol ben doen het, al dan niet 'stiekem'. ;(
Klopt natuurlijk, maar goed, daar ageer ik dan ook al jaren tegen.

Bij SimCity zag iedereen het echter ver van te voren aankomen, en de response vanuit de community was bij al die aankondigingen (always online, kleinere stad, blahblah) ook eigenlijk vrij unaniem en duidelijk:'DIT WILLEN WE NIET!'.

Maar goed, toen kwam de game uit en verkocht het alsnog als een gek, dus EA zal dikke schijt hebben aan de fans van de serie want ze hebben hun centjes toch gewoon weer gepakt. :N

Triest maar waar. Het is dus idd gewoon hopen dat de concurrentie het dus wel oppakt en met een waardige SimCity4 opvolger komt.
davedavydinsdag 2 december 2014 @ 17:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 17:08 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Werkt die mod voor een grote map goed bij jou?
Heb hem alweer verwijderd :') De GUI mod werkte prima, maar de regional roads icm de grotere maps niet. De camera ging niet verder landinwaarts dan oorspronkelijk (en dus bouwen vrij moeilijk is), de wegen konden niet doorgetrokken worden op de normale wijze, ipv daarvan moest je regionale wegen gebruiken en daaraan kon ik weer geen zones plaatsen.

Nee.. Laat maar zitten :(
ufopilootwoensdag 3 december 2014 @ 08:01
Sim City 4 + Mods = Nog steeds 100x beter.
blow...vrijdag 5 december 2014 @ 17:02
Dat city skylines is ook wel vet. Alleen jammer dat het voor steam is.
valekzaterdag 13 december 2014 @ 16:04
Heb het net aangeschaft voor 15 euro. Is er nog ruimte in een Fokregio? Mijn naam is valeknl.
mscholzaterdag 13 december 2014 @ 16:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 december 2014 17:02 schreef blow... het volgende:
Dat city skylines is ook wel vet. Alleen jammer dat het voor steam is.
jammer dat het voor steam is? :X
Elvizaterdag 13 december 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 16:04 schreef valek het volgende:
Heb het net aangeschaft voor 15 euro. Is er nog ruimte in een Fokregio? Mijn naam is valeknl.
Waar heb je m gekocht?
valekzaterdag 13 december 2014 @ 17:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 16:47 schreef Elvi het volgende:

[..]

Waar heb je m gekocht?
Origin. simcity met bijna alle uitbreidingen voor 15 euro.
mscholzaterdag 13 december 2014 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 16:04 schreef valek het volgende:
Heb het net aangeschaft voor 15 euro. Is er nog ruimte in een Fokregio? Mijn naam is valeknl.
ik vrees dat niemand van de fokregio's nog actief speelt helaas..
valekzaterdag 13 december 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:45 schreef mschol het volgende:

[..]

ik vrees dat niemand van de fokregio's nog actief speelt helaas..
Ok. Jammer. Lijkt me wel leuk om met een paar man wat te bouwen. Tenminste, als het spel me bevalt.
valekzaterdag 13 december 2014 @ 17:47
Welke server is het beste om te pakken? West Europa?
mscholzaterdag 13 december 2014 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:47 schreef valek het volgende:
Welke server is het beste om te pakken? West Europa?
meestal geldt: hoe dichterbij hoe beter..
RaXzzaterdag 13 december 2014 @ 18:13
Ik heb de nieuwe Simcity nog geeneens gespeeld, en ik speel Simcity al vanaf het eerste deel uit 89, ik start liever Simcity 4 weer op.
Tjarda010zaterdag 13 december 2014 @ 23:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:13 schreef RaXz het volgende:
Ik heb de nieuwe Simcity nog geeneens gespeeld, en ik speel Simcity al vanaf het eerste deel uit 89, ik start liever Simcity 4 weer op.
Dit klopt ik zou het ook doen als ik simcity4 weer heb
mscholzaterdag 13 december 2014 @ 23:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 23:15 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

Dit klopt ik zou het ook doen als ik simcity4 weer heb
genoeg mogelijkheden: nu met iets van 50% op gog.com. over een week of 2 op steam vast wel een keer met een leuke korting..
Tjarda010zondag 14 december 2014 @ 00:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 23:38 schreef mschol het volgende:

[..]

genoeg mogelijkheden: nu met iets van 50% op gog.com. over een week of 2 op steam vast wel een keer met een leuke korting..
alleen heb geen geld :P maar goed ik vind simcity 4 een leuke game vanwege die moooiieee mods

op steam kost die maar een tientje als ik tientje overheb ga ik hem legaal kopen :)!

http://www.kinguin.net/ca(...)e-edition-steam-key/ zelfs 3,80 :)
RaXzzondag 14 december 2014 @ 00:11
Ik denk dat Simcity 4 de laatste goede game was van Maxis, ik mis de oude Maxis, ik was er al bang voor dat het deze kant op zou gaan, hopelijk gaat Electronic Arts het ooit eens leren.
FredvZzondag 14 december 2014 @ 00:19
Nu gratis op Origin:
vdkkw.png
mscholzondag 14 december 2014 @ 01:21
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 00:02 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

alleen heb geen geld :P maar goed ik vind simcity 4 een leuke game vanwege die moooiieee mods

op steam kost die maar een tientje als ik tientje overheb ga ik hem legaal kopen :)!

http://www.kinguin.net/ca(...)e-edition-steam-key/ zelfs 3,80 :)
die 3.80 moet goedkoper kunnen (2,50 ofzo is wel mogelijk denk ik)
valekzondag 14 december 2014 @ 10:48
Ik ben gestart met simcity. Vind het verrassend leuk. Ben een nieuwe regio gestart. Alleen heb ik ingesteld dat alleen mensen op uitnodiging in mijn regio mogen komen bouwen. Ik wil dit veranderen dat iedereen dit mag. Maar waar kan ik dit instellen?
mscholzondag 14 december 2014 @ 11:10
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 10:48 schreef valek het volgende:
Ik ben gestart met simcity. Vind het verrassend leuk. Ben een nieuwe regio gestart. Alleen heb ik ingesteld dat alleen mensen op uitnodiging in mijn regio mogen komen bouwen. Ik wil dit veranderen dat iedereen dit mag. Maar waar kan ik dit instellen?
ik dacht dat je dat alleen kon aangeven bij het aanmaken van de regio en niet naderhand..
valekzondag 14 december 2014 @ 11:28
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 11:10 schreef mschol het volgende:

[..]

ik dacht dat je dat alleen kon aangeven bij het aanmaken van de regio en niet naderhand..
Dat is jammer. Moet ik eigenlijk opnieuw beginnen :(
Tjarda010zondag 14 december 2014 @ 13:24
mensen mogen mij 4 euro doneren hoor :P
JohnKartonzondag 14 december 2014 @ 14:48
Ik ben best bereid om een regio met julliete starten, ik krijg toch weer kriebels!
prefix1maandag 15 december 2014 @ 00:29
Vind het zonde dat sim city 5 te kleine maps heb naja dan maar begin januari februari cities skyline kopen dat word een dik spel!!
mscholmaandag 15 december 2014 @ 00:44
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 00:29 schreef prefix1 het volgende:
Vind het zonde dat sim city 5 te kleine maps heb naja dan maar begin januari februari cities skyline kopen dat word een dik spel!!
zeiden we dat ook niet van SC5, voor de beta?
Tjarda010maandag 15 december 2014 @ 10:13

als je echt zo een groot veld hebt om te bouwen is het een top game
valekmaandag 15 december 2014 @ 11:22
Ik lees net op fok dat de nieuwe citiesxxl uitkomt. Waren de vorige versies leuk?

Cities XXL komt er aan
Divjemaandag 15 december 2014 @ 11:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 11:22 schreef valek het volgende:
Ik lees net op fok dat de nieuwe citiesxxl uitkomt. Waren de vorige versies leuk?

Cities XXL komt er aan
Buggy als de pest en als je stad te groot werd draaide het spel op 12-15 fps hier omdat het maar op 1 core draaide :')
Hopelijk hebben ze dat een keer opgelost. Is wel een vermakelijk spel als je door de bugs heen kan kijken :Y
En er zijn ook genoeg mods voor te vinden. ^O^

Die trailer verschilt niet veel van de vorige versies als ik het zo bekijk.
prefix1dinsdag 16 december 2014 @ 23:42
Citiesxl ook tijd gespeeld blijft ook leuk, ik zet voorlopig me zinnen in op cities skyline denk dat het echt een top spel word, ook omdat je volgens mij online maar ook offline kan:)!
valekzaterdag 20 december 2014 @ 17:44
Ik zit zo te proberen om woonwijken aan elkaar te laten groeien. In simcity 4 kon je gewoon een gedeelte selecteren en er werd op gebouwd. Ik kan niet zien of ik een weg te ver weg of te dicht bij plaats en ik loze ruimtes heb tussen huizen.
Of kun je dat wel zien en zie ik iets over het hoofd?
mscholzaterdag 20 december 2014 @ 18:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 17:44 schreef valek het volgende:
Ik zit zo te proberen om woonwijken aan elkaar te laten groeien. In simcity 4 kon je gewoon een gedeelte selecteren en er werd op gebouwd. Ik kan niet zien of ik een weg te ver weg of te dicht bij plaats en ik loze ruimtes heb tussen huizen.
Of kun je dat wel zien en zie ik iets over het hoofd?
bij het bouwen van de wegen krijg je een bepaald grid, dat grid is volgens mij optimaal voor de maximale bebouwing.. (maar wordt een klein beetje smerig als je medium en hi-density door elkaar gebruikt)
valekzaterdag 20 december 2014 @ 18:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 18:06 schreef mschol het volgende:

[..]

bij het bouwen van de wegen krijg je een bepaald grid, dat grid is volgens mij optimaal voor de maximale bebouwing.. (maar wordt een klein beetje smerig als je medium en hi-density door elkaar gebruikt)
Ik ben erachter gekomen dat als je de weg te dichtbij de huizen plaatst je wel huizen kunt bouwen maar er geen huizen op komen omdat deze te dicht bij de andere huizen liggen.

Kun je een raster aanzetten?
RaXzmaandag 29 december 2014 @ 17:21
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 10:13 schreef Tjarda010 het volgende:

als je echt zo een groot veld hebt om te bouwen is het een top game
:9~
Probably_on_pcpmaandag 29 december 2014 @ 18:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 december 2014 18:11 schreef valek het volgende:

[..]

Ik ben erachter gekomen dat als je de weg te dichtbij de huizen plaatst je wel huizen kunt bouwen maar er geen huizen op komen omdat deze te dicht bij de andere huizen liggen.

Kun je een raster aanzetten?
Om een raster aan te zetten heb je de raster add-on nodig. Kost maar 7,95 USD.
Donnie-Brascozondag 4 januari 2015 @ 18:15
Zijn er al mods voor offline die de map vergroten? Ik heb wel weer zin om die game op te gaan pikken en het nog één allerlaatste kans te geven.

Gvd al die DLC _O-

Kost je bijna 40 euro bij elkaar, tewijl er nu ook de complete editie met alle DLC te koop is voor 15 euro's _O- kut EA
mscholzondag 4 januari 2015 @ 19:08
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 18:15 schreef Donnie-Brasco het volgende:
Zijn er al mods voor offline die de map vergroten? Ik heb wel weer zin om die game op te gaan pikken en het nog één allerlaatste kans te geven.

Gvd al die DLC _O-

Kost je bijna 40 euro bij elkaar, tewijl er nu ook de complete editie met alle DLC te koop is voor 15 euro's _O- kut EA
das niet kut EA, steam staat vol met dat soort praktijken
Troelzondag 4 januari 2015 @ 20:56
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 18:48 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Om een raster aan te zetten heb je de raster add-on nodig. Kost maar 7,95 USD.
Waar haal je die?
TigerXtrmdinsdag 6 januari 2015 @ 23:08
Dat Cities Skylines wordt echt een topper. Gisteren wat van de simulatie video's zitten kijken. Die water simulatie, bohhhh :9~

Grafisch niet het meest indrukwekkende spel (op die beelden in ieder geval), maar gameplay technisch zit dat voor een city builder wel helemaal goed. Inclusief Steam achievements en cards ook nog eens :D
mscholwoensdag 7 januari 2015 @ 00:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 23:08 schreef TigerXtrm het volgende:
Dat Cities Skylines wordt echt een topper. Gisteren wat van de simulatie video's zitten kijken. Die water simulatie, bohhhh :9~

Grafisch niet het meest indrukwekkende spel (op die beelden in ieder geval), maar gameplay technisch zit dat voor een city builder wel helemaal goed. Inclusief Steam achievements en cards ook nog eens :D
wat heb ik aan water simulatie als er een steden simulator wordt gemaakt.. :{ :{w
Fir3flywoensdag 7 januari 2015 @ 00:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 23:08 schreef TigerXtrm het volgende:
Dat Cities Skylines wordt echt een topper. Gisteren wat van de simulatie video's zitten kijken. Die water simulatie, bohhhh :9~

Grafisch niet het meest indrukwekkende spel (op die beelden in ieder geval), maar gameplay technisch zit dat voor een city builder wel helemaal goed. Inclusief Steam achievements en cards ook nog eens :D
Ik vind het er maar zeer matig uitzien. Weinig transportopties en veel te veel sturing. Het is eigenlijk gewoon een SC2013 kloon.
TigerXtrmwoensdag 7 januari 2015 @ 01:43
quote:
0s.gif Op woensdag 7 januari 2015 00:25 schreef mschol het volgende:

[..]

wat heb ik aan water simulatie als er een steden simulator wordt gemaakt.. :{ :{w
Omdat je een hydrodam in een rivier kan aanleggen en bijvoorbeeld je halve stad onder water kan zetten. Of stukken land droogleggen aan de andere kant.

quote:
9s.gif Op woensdag 7 januari 2015 00:27 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ik vind het er maar zeer matig uitzien. Weinig transportopties en veel te veel sturing. Het is eigenlijk gewoon een SC2013 kloon.
Ik heb bussen, metro's en treinen gezien. De bussen kan je met redelijke precisie micro managen als je daar zin in zou hebben.

Een hoop van dat spel schreeuwt inderdaad Simcity kloon, alleen hebben ze zo ongeveer alle slechte punten van SimCity gepakt en ze drastisch verbeterd.
DrDentzwoensdag 7 januari 2015 @ 01:59
Ik ben al wel een paar dagen hooked aan SimCity Buildit voor mobiel, ik laat me niet verleiden om dingen te kopen met harde euro's, ik wacht wel 2 dagen op een haven.
Fir3flywoensdag 7 januari 2015 @ 02:26
Dat gedrocht ga ja toch niet spelen? Ik draai gewoon lekker SC3K.
DrDentzwoensdag 7 januari 2015 @ 02:32
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 10:13 schreef Tjarda010 het volgende:

als je echt zo een groot veld hebt om te bouwen is het een top game
Wel grappig dat er nu met 'play offline!' geadverteerd wordt na het Sim City debacle.. al die jaren was online gaming helemaal de shit.. back to basic!
nils7woensdag 7 januari 2015 @ 10:43
Sim City 4 een aanrader? Zag m goedkoop in de appstore te staan...
mscholwoensdag 7 januari 2015 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 7 januari 2015 10:43 schreef nils7 het volgende:
Sim City 4 een aanrader? Zag m goedkoop in de appstore te staan...
simcity 4 is geweldig op de pc, op android of apple weet ik niet, tenzij je een andere appstore bedoeld?
nils7woensdag 7 januari 2015 @ 11:07
quote:
1s.gif Op woensdag 7 januari 2015 11:07 schreef mschol het volgende:

[..]

simcity 4 is geweldig op de pc, op android of apple weet ik niet, tenzij je een andere appstore bedoeld?
De Mac heeft ook een app store dus gewoon voor pc ;)
mscholwoensdag 7 januari 2015 @ 11:14
quote:
0s.gif Op woensdag 7 januari 2015 11:07 schreef nils7 het volgende:

[..]

De Mac heeft ook een app store dus gewoon voor pc ;)
pc != mac
Maar het zal vast wel werken, er zijn wat mods die worden aangeraden voor sc4, oa NAM

Voor meer mods, check het simcity 4 topic (zit mobiel, kan je geen url geven)
magnetronkoffiewoensdag 7 januari 2015 @ 12:32
GAM / Het grote SimCity 4 topic: deel 33 alstu :)
Michaelvanbmaandag 19 januari 2015 @ 13:12
quote:
8s.gif Op woensdag 7 januari 2015 01:59 schreef DrDentz het volgende:
Ik ben al wel een paar dagen hooked aan SimCity Buildit voor mobiel, ik laat me niet verleiden om dingen te kopen met harde euro's, ik wacht wel 2 dagen op een haven.
me too :P

hier en hier staan wat handige tips. als je je stad goed opbouwt dan heb je geen euri's nodig
Super-Bzondag 25 januari 2015 @ 22:43
Dit is SimCity 5 toch?:

https://www.g2a.com/simcity-ea-origin-cd-key-global.html

Draait de game trouwens om meer dan alleen maar gebouwen bouwen? Is het een game waar je daadwerkelijk een stad managet en dus te maken krijgt met criminaliteit, politiek, ontevreden burgers, armoede etc.., waardoor het een realistisch en complexe game is of moet ik daarvoor niet bij SimCity zijn?

[ Bericht 25% gewijzigd door Super-B op 25-01-2015 22:49:44 ]
mscholzondag 25 januari 2015 @ 23:08
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 22:43 schreef Super-B het volgende:
Dit is SimCity 5 toch?:

Draait de game trouwens om meer dan alleen maar gebouwen bouwen? Is het een game waar je daadwerkelijk een stad managet en dus te maken krijgt met criminaliteit, politiek, ontevreden burgers, armoede etc.., waardoor het een realistisch en complexe game is of moet ik daarvoor niet bij SimCity zijn?

dat is idd simcity 2013 :)

en t.b.h kan je beter 4 nemen..

met criminaliteit, ontevreden burgers armoede endoz krijg je zeker te maken.. maar is redelijk simpel op te lossen vaak..
Super-Bzondag 25 januari 2015 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:08 schreef mschol het volgende:

[..]

dat is simcity 2013 :)

en t.b.h kan je beter 4 nemen..

met criminaliteit, ontevreden burgers armoede endoz krijg je zeker te maken.. maar is redelijk simpel op te lossen vaak..
Waarom beter 4?

Aangezien je tweemaal een punt hebt neergezet in je tweede zin, ga ik er overigens van uit dat je refereert naar het feit dat het eigenlijk alleen maar gericht is op het bouwen en nauwelijks op het realisme (sociaal-economische/politieke bestuur van de stad)?
mscholzondag 25 januari 2015 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:11 schreef Super-B het volgende:

[..]

Waarom beter 4?
uitgebreider en grote modding scene
quote:
Aangezien je tweemaal een punt hebt neergezet in je tweede zin, ga ik er overigens van uit dat je refereert naar het feit dat het eigenlijk alleen maar gericht is op het bouwen en nauwelijks op het realisme (sociaal-economische/politieke bestuur van de stad)?
dat zegt niet zo veel bij mij hoor.. mja, het blijft een spel dat van origine een stadbouwer is, een hele diepe sociaal/economisch/politiek bestuur moet je dus niet verwachten..)
Super-Bzondag 25 januari 2015 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:22 schreef mschol het volgende:

[..]

uitgebreider en grote modding scene

[..]

dat zegt niet zo veel bij mij hoor.. mja, het blijft een spel dat van origine een stadbouwer is, een hele diepe sociaal/economisch/politiek bestuur moet je dus niet verwachten..)
Hmm oké. Bedankt. :)

Ken je toevallig een game die dat wel aanbiedt?
mscholzondag 25 januari 2015 @ 23:30
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:23 schreef Super-B het volgende:

[..]

Hmm oké. Bedankt. :)

Ken je toevallig een game die dat wel aanbiedt?
kijk eens of anno 2070 of cites XL dit heeft.. (beide flink anders t.o.v. elkaar en simcity, dus wellicht vind je daar wel meer van je gading)
Super-Bmaandag 26 januari 2015 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:30 schreef mschol het volgende:

[..]

kijk eens of anno 2070 of cites XL dit heeft.. (beide flink anders t.o.v. elkaar en simcity, dus wellicht vind je daar wel meer van je gading)
Denk dat het toch SimCity 5 wordt. :P
ems.maandag 26 januari 2015 @ 15:31
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:23 schreef Super-B het volgende:

[..]

Hmm oké. Bedankt. :)

Ken je toevallig een game die dat wel aanbiedt?
Democracy 3 misschien? Zelf niet gespeeld maar ik begrijp dat daar een hoop micromanagement aan de hand is.

Maar dat heeft voor zover ik weet dan weer weinig met steden bouwen te maken.
Super-Bmaandag 26 januari 2015 @ 15:46
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 15:31 schreef ems. het volgende:

[..]

Democracy 3 misschien? Zelf niet gespeeld maar ik begrijp dat daar een hoop micromanagement aan de hand is.

Maar dat heeft voor zover ik weet dan weer weinig met steden bouwen te maken.
In het verleden gespeeld. Het spel had behoorlijk veel potentie, maar helaas heeft het zijn potentie niet kunnen verwezenlijken. Dit omdat het spel behoorlijk veel details mist en na een uur spelen repetitief wordt.

Een voorbeeld: een deel van de stemmers is ontevreden over de speler --> bedreigingen --> assassination.
over_hedgemaandag 2 februari 2015 @ 16:14
Even een kick. Ik vroeg mij af of het spel ondertussen al wat beter is. Ik had het bij de release gekocht en toen vond ik het 3x niks.
Adolecensdonderdag 5 maart 2015 @ 13:06
Dat was het dan..

EA sluit hoofdkantoor Simcity-ontwikkelaar Maxis

quote:
EA sluit de deuren van Maxis Emeryville, ontwikkelaar van de populaire Simcity-games.
Dat heeft het bedrijf woensdagnacht bevestigd tegenover Polygon, nadat medewerkers op Twitter melding maakten van de sluiting.

"Het waren twaalf leuke jaren, maar het is tijd om het licht uit te doen en de sleutel onder de deur door te schuiven", schreef Guillaume Pierre, hoofd van het ontwikkelteam van Simcity. "Iedereen is zijn baan kwijt", stelde hij later.

In een verklaring meldt EA dat werknemers de mogelijkheid krijgen om "andere posities in de Maxis-studios en binnen EA te verkennen", maar dat er ook medewerkers zullen verdwijnen. Hoeveel mensen hierdoor worden geraakt is onduidelijk.

Verschillende Maxis-studio's buiten Emeryville blijven bestaan. Het hoofdkantoor was echter verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Simcity-serie, die in 2013 nieuw leven in werd geblazen.

Maxis werd in 1987 opgericht, bracht twee jaar later de eerste Simcity-game uit en werd in 1997 overgenomen door EA. Een van de oprichters van Maxis ontwikkelde onder de nieuwe eigenaar de eveneens zeer populaire gamereeks The Sims.

Volgens EA wordt de ontwikkeling van de Sims-serie niet beïnvloed door de sluiting van Maxis Emeryville. Een anonieme bron binnen EA stelt echter tegenover Polygon dat ook binnen dat team een "handvol mensen" wordt ontslagen.
nu.nl
mscholdonderdag 5 maart 2015 @ 13:09
nu hopen dat paradox de verwachtingen voor Cities Skylines kan waarmaken:
GAM / Cities Skylines #3: Hypetrain bijna door de geluidsbarriëre
Thrilleddonderdag 5 maart 2015 @ 13:21
Ik verwacht een grote shift van simcity people naar cities skylines.. :)
TigerXtrmdonderdag 5 maart 2015 @ 14:24
Modjes. Slotje A.U.B :*
mscholdonderdag 5 maart 2015 @ 14:25
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 14:24 schreef TigerXtrm het volgende:
Modjes. Slotje A.U.B :*
:N
Dannywoensdag 18 maart 2015 @ 08:41
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 13:21 schreef Thrilled het volgende:
Ik verwacht een grote shift van simcity people naar cities skylines.. :)
*meldt*
Cities: Skylines is echt vele malen beter in nagenoeg álle opzichten dan SimCity. De wegentools mogen nog wat uitbreiding krijgen, maar met de modcommunity en de overduidelijke liefde voor de game van de developers gaat dat wel goed komen. Heb nu al meer tijd in Skylines zitten dan in SimCity :D
jacksonwoensdag 18 maart 2015 @ 09:59
Ik twijfel SimCity nog een keer aan te slingeren... Is er iets aan verbetering geweest de afgelopen jaren? Gezien de topic-titel vrees ik het ergste ;(
DeeCruisewoensdag 18 maart 2015 @ 10:06
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 08:41 schreef Danny het volgende:

[..]

*meldt*
Cities: Skylines is echt vele malen beter in nagenoeg álle opzichten dan SimCity. De wegentools mogen nog wat uitbreiding krijgen, maar met de modcommunity en de overduidelijke liefde voor de game van de developers gaat dat wel goed komen. Heb nu al meer tijd in Skylines zitten dan in SimCity :D
Alleen nog maar wat screens gezien, is het wel vergelijkbaar met toolgebruik in Simcity? Voor de duidelijkheid: ik bedoel dan simcity 4, die laatste ramp heb ik gewist uit mijn geheugen. Lees verder bijna alleen maar goede dingen over Skylines dus overweeg de aanschaf wel.
Adolecenswoensdag 18 maart 2015 @ 10:07
quote:
5s.gif Op woensdag 18 maart 2015 09:59 schreef jackson het volgende:
Ik twijfel SimCity nog een keer aan te slingeren... Is er iets aan verbetering geweest de afgelopen jaren? Gezien de topic-titel vrees ik het ergste ;(
Nee, SimCity kan de ton in. Deleten en nooit meer naar om kijken. Zie post van Danny ook.
Schaf Cities: Skylines aan voor 3 tientjes en je hebt alles wat je van SimCity verwachtte en meer :Y

Topicreeks: Cities Skylines
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 08:41 schreef Danny het volgende:

[..]

*meldt*
Cities: Skylines is echt vele malen beter in nagenoeg álle opzichten dan SimCity. De wegentools mogen nog wat uitbreiding krijgen, maar met de modcommunity en de overduidelijke liefde voor de game van de developers gaat dat wel goed komen. Heb nu al meer tijd in Skylines zitten dan in SimCity :D
Adolecenswoensdag 18 maart 2015 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 10:06 schreef DeeCruise het volgende:

[..]

Alleen nog maar wat screens gezien, is het wel vergelijkbaar met toolgebruik in Simcity? Voor de duidelijkheid: ik bedoel dan simcity 4, die laatste ramp heb ik gewist uit mijn geheugen. Lees verder bijna alleen maar goede dingen over Skylines dus overweeg de aanschaf wel.
Besturing en opzet is nagenoeg gelijk. Ook zijn er al heel erg veel mod's gemaakt die het spel nog beter maken. Na een half uurtje heb je alles door en ga je met de intuïtie van SC4 zo hier verder :)
jacksonwoensdag 18 maart 2015 @ 10:20
quote:
14s.gif Op woensdag 18 maart 2015 10:07 schreef Adolecens het volgende:

[..]

Nee, SimCity kan de ton in. Deleten en nooit meer naar om kijken. Zie post van Danny ook.
Schaf Cities: Skylines aan voor 3 tientjes en je hebt alles wat je van SimCity verwachtte en meer :Y

Topicreeks: Cities Skylines

[..]

Check! Dan laat ik SC voor wat het is... Gezien de zomer er weer aankomt voor mij ook geen CS.
Dank voor de info :)
DeeCruisewoensdag 18 maart 2015 @ 10:25
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 10:08 schreef Adolecens het volgende:

[..]

Besturing en opzet is nagenoeg gelijk. Ook zijn er al heel erg veel mod's gemaakt die het spel nog beter maken. Na een half uurtje heb je alles door en ga je met de intuïtie van SC4 zo hier verder :)
Thanks, meteen tvp geplaatst in andere thread om topicvervuiling te voorkomen ;)
[email protected]woensdag 18 maart 2015 @ 11:29
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 08:41 schreef Danny het volgende:

[..]

*meldt*
Cities: Skylines is echt vele malen beter in nagenoeg álle opzichten dan SimCity. De wegentools mogen nog wat uitbreiding krijgen, maar met de modcommunity en de overduidelijke liefde voor de game van de developers gaat dat wel goed komen. Heb nu al meer tijd in Skylines zitten dan in SimCity :D
Paradox _O_

Hearts of Iron-serie vind ik bijvoorbeeld ook briljant.
davedavywoensdag 18 maart 2015 @ 22:00
En toch. Als Cities Skylines wat dingen had die bij SC wél goed waren was het spel helemaal top. Zoals uitbreiden van bijv. je kolencentrale, politiebureau etc. Het real time handel systeem was ook wel leuk (mits je de mogelijkheid het uit te zetten). Ook mis ik wat uitbreidingen.. maarrrr daar zijn mods voor niet?
Scorpiewoensdag 18 maart 2015 @ 22:01
Simcity is keihard de nek omgedraaid door Cities Skyline, en terecht.
Thrilledwoensdag 18 maart 2015 @ 22:22
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 22:00 schreef davedavy het volgende:
En toch. Als Cities Skylines wat dingen had die bij SC wél goed waren was het spel helemaal top. Zoals uitbreiden van bijv. je kolencentrale, politiebureau etc. Het real time handel systeem was ook wel leuk (mits je de mogelijkheid het uit te zetten). Ook mis ik wat uitbreidingen.. maarrrr daar zijn mods voor niet?
ze kunnen ook weer niet alles direct kopieren van simcity :P
prefix1woensdag 18 maart 2015 @ 23:58
Bye bye sc5
Dannydonderdag 19 maart 2015 @ 07:18
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 22:22 schreef Thrilled het volgende:

[..]

ze kunnen ook weer niet alles direct kopieren van simcity :P
is het kopieren als je het in alle opzichten beter doet? Dan zou een ferrari ook een kopie zijn van een ouderwetse koets natuurlijk :)
sjaak_trekbekvrijdag 10 april 2015 @ 10:09
Hoe is Skilines?
DJKostervrijdag 10 april 2015 @ 10:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2015 10:09 schreef sjaak_trekbek het volgende:
Hoe is Skilines?
Top! :) GAM / [Cities Skylines #22] Nu wel met patch
SeculasStatiusdinsdag 14 april 2015 @ 21:21
Na SC, SC 2000, SC 3000, SC4, en SC4RH gespeeld te hebben, (5 wel gekocht, maar na starten inlog problemen, nooit meer naar omgekeken), toch even een waerdig afscheid:

Rust zacht ;(

The King is dead, long live the new King, Cities:Skylines ^O^
Albert86zaterdag 27 juni 2015 @ 21:09
Sorry voor de kick, maar ik speel Simcity nu ook enige tijd en ik vroeg me af of het mogelijk is om in de offline modus geld te blijven verdienen terwijl het spel afgesloten is.
Ik vind het wel jammer namelijk dat de inkomsten niet door blijven gaan als je niet speelt.
TigerXtrmzaterdag 27 juni 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 21:09 schreef Albert86 het volgende:
Sorry voor de kick, maar ik speel Simcity nu ook enige tijd en ik vroeg me af of het mogelijk is om in de offline modus geld te blijven verdienen terwijl het spel afgesloten is.
Ik vind het wel jammer namelijk dat de inkomsten niet door blijven gaan als je niet speelt.
Ja, god forbid dat je het spel moet spelen om vooruitgang te boeken :')
mscholzaterdag 27 juni 2015 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 21:13 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Ja, god forbid dat je het spel moet spelen om vooruitgang te boeken :')
inderdaad _O-

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 21:09 schreef Albert86 het volgende:
Sorry voor de kick, maar ik speel Simcity nu ook enige tijd en ik vroeg me af of het mogelijk is om in de offline modus geld te blijven verdienen terwijl het spel afgesloten is.
Ik vind het wel jammer namelijk dat de inkomsten niet door blijven gaan als je niet speelt.
nee maar even serieus: waarom dacht je (of hoopte je) dat je spel "door zou lopen" terwijl hij niet aanstaat?

[ Bericht 36% gewijzigd door mschol op 27-06-2015 23:19:18 ]
Albert86zondag 28 juni 2015 @ 00:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 23:11 schreef mschol het volgende:

[..]

inderdaad _O-

[..]

nee maar even serieus: waarom dacht je (of hoopte je) dat je spel "door zou lopen" terwijl hij niet aanstaat?
Ik denk omdat ik ook Simcity Buildit speelt op de tablet. Daar loopt alles namelijk wel door.

Daarnaast lopen de inkomsten ook niet door als je van stad wisselt (in dezelfde regio). Of heb ik dat mis?
mscholwoensdag 1 juli 2015 @ 21:36
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 00:52 schreef Albert86 het volgende:

[..]

Ik denk omdat ik ook Simcity Buildit speelt op de tablet. Daar loopt alles namelijk wel door.

Daarnaast lopen de inkomsten ook niet door als je van stad wisselt (in dezelfde regio). Of heb ik dat mis?
volgens mij niet nee, maar het is erg lang geleden dat ik hem echt gespeeld heb..
Troelwoensdag 1 juli 2015 @ 21:40
Loopt niet door :)
Redbullkiddinsdag 17 november 2015 @ 20:17
Weet iemand hoe ik megatorens aan elkaar kan verbinden? Ik kan op een of andere manier geen luchtbrug maken??

Iemand tips?
Albert86dinsdag 17 november 2015 @ 20:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 20:17 schreef Redbullkid het volgende:
Weet iemand hoe ik megatorens aan elkaar kan verbinden? Ik kan op een of andere manier geen luchtbrug maken??

Iemand tips?
Je moet dan een luchtbrugverdieping toevoegen aan de toren. Zit onder diensten geloof ik.
Redbullkiddinsdag 17 november 2015 @ 22:23
Ik was er inmiddels zelf achter gekomen, voel me echt dom :')
ArnosLdinsdag 17 november 2015 @ 22:40
Is simcity 5 eigenlijk nog wat tegenwoordig?
Redbullkidwoensdag 18 november 2015 @ 12:17
Ik vind het wel leuk. 2 weken geleden gekocht. Sommige bugs ook wel gezien.

Zoek eigenlijk weer een groepje of een andere speler waarmee ik een regio kan starten :P
TigerXtrmwoensdag 18 november 2015 @ 13:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 22:40 schreef ArnosL het volgende:
Is simcity 5 eigenlijk nog wat tegenwoordig?
Cities Skylines heeft SimCity definitief van de troon gestoten wat city builders aangaat. Aan SimCity moet je echt niet meer beginnen.
Redbullkidwoensdag 18 november 2015 @ 14:04
Dus geen mensen die een nieuwe regio met mij willen starten? :(
mscholwoensdag 18 november 2015 @ 15:22
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 14:04 schreef Redbullkid het volgende:
Dus geen mensen die een nieuwe regio met mij willen starten? :(
ik vrees dat ik vrij snel uitgekeken ben, maar in de weekenden kan ik e.v.t. wel
Redbullkidvrijdag 20 november 2015 @ 18:57
quote:
1s.gif Op woensdag 18 november 2015 15:22 schreef mschol het volgende:

[..]

ik vrees dat ik vrij snel uitgekeken ben, maar in de weekenden kan ik e.v.t. wel
Zin om nu te spelen? :) Voeg me toe op origin Recan1990 :)
mscholzaterdag 21 november 2015 @ 20:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 november 2015 18:57 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Zin om nu te spelen? :) Voeg me toe op origin Recan1990 :)
ik was nog op mijn werk.. :P

ik voeg je in iedergeval even toe..
Redbullkidzaterdag 21 november 2015 @ 21:32
Geen probleem. Ik heb trouwens vandaag een nieuwe regio aangemaakt, heb een stad die het erg goed doet (Omegaco + robots). Dus je kan erg goed beginnen :D.

Ik nodig je wel uit voor de game :)
Lon3zondag 22 november 2015 @ 12:28
Dacht dat de servers inmiddels uitgezet zijn voor online?
mscholzondag 22 november 2015 @ 12:34
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 12:28 schreef Lon3 het volgende:
Dacht dat de servers inmiddels uitgezet zijn voor online?
er draaien nog verbazingwekkend veel servers eigenlijk :D
PandaDropzondag 22 november 2015 @ 17:05
Simcity 2013 :')
Echte diehards spelen 3000 of 4 Deluxe.
FF SC4 topic opzoeken.
IceDustbin2maandag 23 november 2015 @ 11:03
- Mosterd, maaltijd, slowpoke, etc. -
Redbullkidvrijdag 27 november 2015 @ 12:03
Echt helemaal niemand die mee wilt doen met een regio vanavond?
Luctor.et.Emergovrijdag 27 november 2015 @ 12:20
Geloof dat ik het spel niet eens meer op mijn computer heb staan.
Redbullkidvrijdag 27 november 2015 @ 13:55
Kan je het toch nog steeds installeren :p
Roellie80vrijdag 27 november 2015 @ 15:06
Ga toch over op Cities Skylines, ik zal deze EA bagger niet meer installeren in elk geval
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 15:59
Ik geloof dat Skylines toch ff tegenvalt ;(
Hoe maak ik de map van Simcity 2013 groter? :)
magnetronkoffiezondag 3 januari 2016 @ 16:01
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 15:59 schreef PandaDrop het volgende:
Ik geloof dat Skylines toch ff tegenvalt ;(
Hoe maak ik de map van Simcity 2013 groter? :)
Had begrepen dat dit 'nogal' problematisch was.

Ik heb al tijden zin om een nieuwe stad te beginnen met m'n nieuwe collectie van (deels zelf gemodificeerde) plugins, maar kom er maar niet toe :P.

...oeps, dacht dat dit het SC4 topic was :@ ;(
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 16:01 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Had begrepen dat dit 'nogal' problematisch was.

Ik heb al tijden zin om een nieuwe stad te beginnen met m'n nieuwe collectie van (deels zelf gemodificeerde) plugins, maar kom er maar niet toe :P.

...oeps, dacht dat dit het SC4 topic was :@ ;(
Ik zie de mod op Simtropolis staan.
Wat voor problemen?

Simcity 2013 topic.
In Skylines-topic zitten SC4- en 2013-haters.
magnetronkoffiezondag 3 januari 2016 @ 16:04
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 16:03 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Ik zie de mod op Simtropolis staan.
Wat voor problemen?
Met het groter maken van de map, maar heb alleen maar de nieuwsberichten daarvan hier en daar een beetje meegekregen. Denk dat iemand anders je dat veel beter kan uitleggen want ik heb SC 2013 zelf toch niet :P.
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 16:04
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 16:04 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Met het groter maken van de map, maar heb alleen maar de nieuwsberichten daarvan hier en daar een beetje meegekregen. Denk dat iemand anders je dat veel beter kan uitleggen want ik heb SC 2013 zelf toch niet :P.
Wel ooit gespeeld? :P
magnetronkoffiezondag 3 januari 2016 @ 16:32
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 16:04 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Wel ooit gespeeld? :P
Nope :P
TigerXtrmzondag 3 januari 2016 @ 17:07
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 15:59 schreef PandaDrop het volgende:
Ik geloof dat Skylines toch ff tegenvalt ;(
Hoe maak ik de map van Simcity 2013 groter? :)
Waarom vind je Skylines tegenvallen dan?
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 17:07 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Waarom vind je Skylines tegenvallen dan?
Omdat ik SimCity 4-feeling mist.
A te weinig steenkool en olie voor centrales.
B openbare gebouwen staan te ver van de wijken
C knooppunten moet je zelf ontwerpen met als gevolg dat het spinnenwebben zijn. :')
D Gekut met viaducten.
E Je begint met een klein stukje grond. :')
F Met Skylines kan je geen regios vormen. Dus alleen een enkele stad met voorsteden. :')
G Je hebt niet oneindig stuk grond. (met Simcity 4 kon je regio oneindig groot maken)

Eigenlijk is SC2013 ook ruk.
SimCity 4 is de beste!

[ Bericht 8% gewijzigd door PandaDrop op 03-01-2016 19:00:28 ]
Longcat.zondag 3 januari 2016 @ 19:13
quote:
6s.gif Op zondag 3 januari 2016 18:50 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Omdat ik SimCity 4-feeling mist.
A te weinig steenkool en olie voor centrales.
B openbare gebouwen staan te ver van de wijken
C knooppunten moet je zelf ontwerpen met als gevolg dat het spinnenwebben zijn. :')
D Gekut met viaducten.
E Je begint met een klein stukje grond. :')
F Met Skylines kan je geen regios vormen. Dus alleen een enkele stad met voorsteden. :')
G Je hebt niet oneindig stuk grond. (met Simcity 4 kon je regio oneindig groot maken)

Eigenlijk is SC2013 ook ruk.
SimCity 4 is de beste!

Vooral de vervuiling die naar andere regio's gaat, mis ik in skylines.
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 19:45
quote:
11s.gif Op zondag 3 januari 2016 19:13 schreef Longcat. het volgende:

[..]

Vooral de vervuiling die naar andere regio's gaat, mis ik in skylines.
Ojah, de watervervuiling in Simcity 4.... :@ ;(
Longcat.zondag 3 januari 2016 @ 20:09
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 19:45 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Ojah, de watervervuiling in Simcity 4.... :@ ;(
Volgensmij heb je in Simcity 5 toch luchtvervuiling die doorwaait naar andere regios?
mscholzondag 3 januari 2016 @ 20:24
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 19:45 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Ojah, de watervervuiling in Simcity 4.... :@ ;(
volgens mij nooit last van gehad... (of ik was het voor voordat het aanwezig was?)
Chuck-N0rr1szondag 3 januari 2016 @ 20:34
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:09 schreef Longcat. het volgende:

[..]

Volgensmij heb je in Simcity 5 toch luchtvervuiling die doorwaait naar andere regios?
:Y
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 21:03
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:34 schreef Chuck-N0rr1s het volgende:

[..]

:Y
Nooit last van gehad, Ik hou met ook bezig met high tech industrieën. :7 8-)
PandaDropzondag 3 januari 2016 @ 21:04
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:24 schreef mschol het volgende:

[..]

volgens mij nooit last van gehad... (of ik was het voor voordat het aanwezig was?)
Leesfout. |:( :@
Vervuiling in Simcity 4 gaat inderdaad niet naar andere steden in de regio.
Chuck-N0rr1szondag 3 januari 2016 @ 21:06
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 21:03 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Nooit last van gehad, Ik hou met ook bezig met high tech industrieën. :7 8-)
Zo moet het :P
magnetronkoffiezondag 3 januari 2016 @ 21:54
quote:
9s.gif Op zondag 3 januari 2016 19:45 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Ojah, de watervervuiling in Simcity 4.... :@ ;(
Ja, die was wel vervelend idd (vooral met veel landbouw), maar daar is in principe ook makkelijk wat aan te doen (plugin).
magnetronkoffiezondag 3 januari 2016 @ 21:56
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 20:24 schreef mschol het volgende:

[..]

volgens mij nooit last van gehad... (of ik was het voor voordat het aanwezig was?)
O wacht, landbouw vervuilde het grondwater, maar wat ik deed was de watertoevoer voor de stad en de omringende (landbouw)gebieden gescheiden houden.
Redbullkiddonderdag 7 januari 2016 @ 13:04
Hebben er mensen zin om vanavond of dit weekend een nieuwe regio te starten in Simcity 5? Ik heb weer zin om te spelen :D
#ANONIEMzaterdag 29 oktober 2016 @ 12:35
Speelt er iemand nog SimCity? Ik ben gisteren voor het eerst weer ingelogd sinds juli 2015! :D
Zag geen noemenswaardige veranderingen. Of zijn die er wel?
enlightenedwizzazondag 30 oktober 2016 @ 17:32
De enige verandering is dat minder mensen het zijn gaan spelen :P

Ik heb em links laten liggen en ben doorgegaan met spellen die mij wel boeiend blijven.
Redbullkiddonderdag 10 augustus 2017 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2016 12:35 schreef Hexxenbiest het volgende:
Speelt er iemand nog SimCity? Ik ben gisteren voor het eerst weer ingelogd sinds juli 2015! :D
Zag geen noemenswaardige veranderingen. Of zijn die er wel?
Heb je zin om a.s. weekend een nieuwe regio te maken samen?

Ik zoek iemand om dit mee te spelen :p
Oerbeerdonderdag 10 augustus 2017 @ 15:59
Zo zeg anders gooi je even een topic omhoog van bijna een jaar oud.
#ANONIEMdonderdag 10 augustus 2017 @ 16:12
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:45 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Heb je zin om a.s. weekend een nieuwe regio te maken samen?

Ik zoek iemand om dit mee te spelen :p
_O-
#ANONIEMwoensdag 14 februari 2018 @ 14:37
quote:
1s.gif Op donderdag 10 augustus 2017 15:45 schreef Redbullkid het volgende:

[..]

Heb je zin om a.s. weekend een nieuwe regio te maken samen?

Ik zoek iemand om dit mee te spelen :p
Beetje laat, maar het lijkt me wel leuk, als je nog wilt. Heb alleen al bijna een jaar ofzo niet meer erin gekeken.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_301020180758 op 14-02-2018 14:39:23 ]
TigerXtrmwoensdag 14 februari 2018 @ 16:04
:')
Stofjewoensdag 21 februari 2018 @ 23:46
Een ordinaire kick met een vreselijk stomme vraag, denk ik. Ik speel nóóit games, maar SC4 vond ik fantastisch. Die heb ik ook thuis liggen, maar mijn oude computer crashte als ik op 3/4 zat.

Nu heb ik een nieuwe computer zonder cdingang en met Windows10. Is het spel ergens fatsoenlijk legaal te downloaden oid? Ik vind dit: http://freegogpcgames.com/1213/simcity-4-deluxe-edition/ maar twijfel of dat wel zuivere koffie is.
Gezichtwoensdag 21 februari 2018 @ 23:51
Tientje op Steam

http://store.steampowered.com/app/24780/SimCity_4_Deluxe_Edition/
mscholwoensdag 21 februari 2018 @ 23:57
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 23:46 schreef Stofje het volgende:
Een ordinaire kick met een vreselijk stomme vraag, denk ik. Ik speel nóóit games, maar SC4 vond ik fantastisch. Die heb ik ook thuis liggen, maar mijn oude computer crashte als ik op 3/4 zat.

Nu heb ik een nieuwe computer zonder cdingang en met Windows10. Is het spel ergens fatsoenlijk legaal te downloaden oid? Ik vind dit: http://freegogpcgames.com/1213/simcity-4-deluxe-edition/ maar twijfel of dat wel zuivere koffie is.
dat is een illegale torrent download van een legaal te kopen spel op GOG.com (DRM vrij, kan je hem dus overal downloaden en installeren)
steam is ook een prima optie, kan je hem alleen via de steam client installeren.
#ANONIEMdonderdag 22 februari 2018 @ 07:51
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 23:46 schreef Stofje het volgende:
Een ordinaire kick met een vreselijk stomme vraag, denk ik. Ik speel nóóit games, maar SC4 vond ik fantastisch. Die heb ik ook thuis liggen, maar mijn oude computer crashte als ik op 3/4 zat.

Nu heb ik een nieuwe computer zonder cdingang en met Windows10. Is het spel ergens fatsoenlijk legaal te downloaden oid? Ik vind dit: http://freegogpcgames.com/1213/simcity-4-deluxe-edition/ maar twijfel of dat wel zuivere koffie is.
Ze geven toch ook een code mee met de cd? Die kun je in Origin invoeren.

[ Bericht 1% gewijzigd door anoniem_301020180758 op 22-02-2018 07:51:56 ]
mscholdonderdag 22 februari 2018 @ 08:24
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 07:51 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ze geven toch ook een code mee met de cd? Die kun je in Origin invoeren.
dit zijn codes van het pre download manager tijdperk, en die kan je niet gebruiken om je game te activeren
Redbullkiddonderdag 22 februari 2018 @ 18:06
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 14:37 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Beetje laat, maar het lijkt me wel leuk, als je nog wilt. Heb alleen al bijna een jaar ofzo niet meer erin gekeken.
Heb je een PM gestuurd :)