Lidsinds2006 | woensdag 15 oktober 2014 @ 20:13 |
Sinds vijf jaar maak ik elk jaar met mijn verjaardag de cranberrycheesecake uit de Allerhande: http://www.ah.nl/allerhan(...)-cranberrycheesecake maar dan met een bodem van bastognekoeken. Het is de meest goddelijke taart die er maar bestaat ![]() Er is echter één maar... sinds Heel Holland Bakt (met die ene huisarts die bastognekoekjes als bodem gebruikte wat dus eeeecht niet kon in een bakwedstrijd ![]() ![]() In de zoektocht naar een recept voor een lekkere bastogne-achtige bodem vond ik op de website van Herman den Blijker (hierrr: http://www.hermandenblijk(...)er_over_citroentaart) wel het recept om zelf die koekjes te maken, en ze vervolgens te verpulveren en als bodem te gebruiken maar dat is natuurlijk dubbel werk en derhalve onzinnig. Ik wil in één keer die bodem maken! Wie o wie heeft een goed recept? ![]() Samenvatting: post hier je recepten voor cheesecakebodems, al dan niet inclusief de taart die er bovenop gaat ![]() | |
Mord_Sith | woensdag 15 oktober 2014 @ 20:15 |
Ik vind zelf de lekkerste bodem van die countrycookies, overal wel te koop. Verkruimelen, roomboter erbij, platdrukken, even in de oven en dan de rest van je cheesecake erop en afbakken. | |
Snookiewookie | woensdag 15 oktober 2014 @ 20:34 |
Cheesecake! Mijn vriendin maakt altijd monchoutaart met bastognekoeken-abrikozenjam bodem. Goddelijk lekker! | |
Peunage | woensdag 15 oktober 2014 @ 20:58 |
Maak gewoon 1 megabastognekoekje. Dat is meteen je bodem. | |
Lonaa | woensdag 15 oktober 2014 @ 22:13 |
En doe er chocola of cacaopoeder doorheen. Cheesecake met chocola. ![]() | |
Lidsinds2006 | woensdag 15 oktober 2014 @ 22:32 |
Dat is wel een experimentje waard. | |
SiennaForrest | donderdag 16 oktober 2014 @ 09:55 |
De suggestie die je zelf geeft is denk ik toch het beste als je de typische bodem wil krijgen. Gewoon zelf maken dus die koekjes en later verkruimelen voor de bodem. Als je dat niet zo doet wordt het lastig om in 1 keer een bodem te bakken voor de hele taart met dezelfde structuur / consistentie, gezien de kruimels, brokjes en het later toevoegen van boter. Daarna wordt het alleen nog maar gekoeld en niet gebakken namelijk... maar dat wist je al. ![]() Voor de New Yorkse variant worden vaak van die 'mariakakies' gebruikt waar je goed van naar het toilet kan, maar bastognekoeken zijn wat lekkerder vind ik. ![]() Klinkt wel lekker ook. ![]() | |
gcjoel | vrijdag 17 oktober 2014 @ 11:12 |
Op vakantie had ik onlangs een lekkere cheesecake bodem! Zat iets met pinda in kon ik proeven, geen idee wat het precies was maar zoooo lekker ![]() | |
Zelfscanner | vrijdag 17 oktober 2014 @ 12:26 |
Bastonge koeken vermalen. Beetje geletine erbij en je hebt een heerlijke bodem. | |
emmyemmy | vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:54 |
Verkade kokoskoekjes zijn lekker (makkelijk) ![]() ![]() | |
SiennaForrest | vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:58 |
Lezen mensen de OP eigenlijk wel? ![]() | |
emmyemmy | vrijdag 17 oktober 2014 @ 23:21 |
Ik wel, maar ik geef alsnog mijn mening | |
Lidsinds2006 | zondag 19 oktober 2014 @ 16:41 |
Wat bedoel je precies? Mijn plannetje van één grote koek bakken (is al moeilijk genoeg an sich, ik weet), beslag erop en in de oven is geen goed idee omdat ...? | |
sirdanilot | zondag 19 oktober 2014 @ 16:58 |
Tsja, wil je het nu zelf maken of niet? Bak gewoon een plaat van bastognekoekendeeg (onzinnig om er nog koekjes van de vormen eerst) en verpulver dat met gesmolten boter. Klaar. | |
Lidsinds2006 | zondag 19 oktober 2014 @ 17:00 |
Ik had gehoopt dat iemand misschien een leuk deegje wist met bastogne-achtige specerijen erin. Ofzo. ![]() | |
sirdanilot | zondag 19 oktober 2014 @ 17:04 |
Je kunt de cheesecake bodem niet als één geheel bakken. Dan krijg je een veel te harde koekplaat. Je wil jusit een kruimelige, zanderige structuur, die wordt bereikt door eerst te bakken en dan te vermalen en mengen met boter. | |
sirdanilot | zondag 19 oktober 2014 @ 17:05 |
Ik heb wel een ouderwets recept voor kwarktaart met een bodem van gewone cake. Zal ook wel lekker zijn, maar dat is dan dus anders dan wat we tegenwoordig gewend zijn met kwarktaart, dan krijg je dus een zachte cakebodem. | |
sirdanilot | zondag 19 oktober 2014 @ 17:07 |
Sowieso als mijn vader koekjes bakte had hij nooit zin om er ook daadwerkelijk koekjes van te vormen. Gewoon een plaat van deeg bakken en dan in stukjes breken. Ziet er rustiek uit en smaakt hetzelfde. Nadeel kan zijn dat de buitenkant wat te donker is en de binnenkant wat te licht, dat dan weer wel. Maar dat kun je wel oplossen en kan ook aan je oven liggen denk ik. | |
Lidsinds2006 | zondag 19 oktober 2014 @ 17:11 |
Weer wat geleerd ![]() Ik kan de plaat van deeg natuurlijk ook in een paar stukken verdelen zodat de binnenkant ook donker wordt. Hoeft niet netjes. Cakebodem klinkt wel leuk maar ik vind zo'n ongebakken kwarktaart (tenminste, dat neem ik aan dat je dat bedoelt?) niet zo veel aan. Bedankt voor de reacties iig. Tijd om een leuk (herfst-achtig!!) cheesecakerecept erbij te zoeken, ik heb alleen nog maar die ene uit de OP gemaakt ooit. ![]() | |
sirdanilot | zondag 19 oktober 2014 @ 17:13 |
Oh, ik dacht dat je juist een ongebakken bedoelde. Maar wat ik bedoel kan denk ik ook wel met een NY cheesecake achtig ding. Ja, het is extra werk, da's natuurlijk vervelend, maar als je echt goed wil bakken dan kan daar natuurlijk wel extra tijd in gaan zitten. Terwijl je koekplaat bakt kun je de rest van de ingredienten b.v. kloppen/mengen. | |
SiennaForrest | maandag 20 oktober 2014 @ 11:52 |
Ik legde het misschien wat onduidelijk voor je uit, maar ik bedoelde dit, zie hieronder. ![]()
|