abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145580637
Sinds vijf jaar maak ik elk jaar met mijn verjaardag de cranberrycheesecake uit de Allerhande: http://www.ah.nl/allerhan(...)-cranberrycheesecake maar dan met een bodem van bastognekoeken.
Het is de meest goddelijke taart die er maar bestaat _O_

Er is echter één maar... sinds Heel Holland Bakt (met die ene huisarts die bastognekoekjes als bodem gebruikte wat dus eeeecht niet kon in een bakwedstrijd :D) ben ik ervan overtuigd geraakt dat een zelfgemaakte bodem beter/lekkerder is. Ik wil ook beter leren bakken dus ja met die koekjes kunnen we niet meer komen aanzetten. :(

In de zoektocht naar een recept voor een lekkere bastogne-achtige bodem vond ik op de website van Herman den Blijker (hierrr: http://www.hermandenblijk(...)er_over_citroentaart) wel het recept om zelf die koekjes te maken, en ze vervolgens te verpulveren en als bodem te gebruiken maar dat is natuurlijk dubbel werk en derhalve onzinnig. Ik wil in één keer die bodem maken! Wie o wie heeft een goed recept?



Samenvatting: post hier je recepten voor cheesecakebodems, al dan niet inclusief de taart die er bovenop gaat :Y)
pi_145580703
Ik vind zelf de lekkerste bodem van die countrycookies, overal wel te koop. Verkruimelen, roomboter erbij, platdrukken, even in de oven en dan de rest van je cheesecake erop en afbakken.
Mokkel met stuntstok
pi_145581407
Cheesecake! Mijn vriendin maakt altijd monchoutaart met bastognekoeken-abrikozenjam bodem. Goddelijk lekker!
pi_145582262
Maak gewoon 1 megabastognekoekje. Dat is meteen je bodem.
pi_145585758
En doe er chocola of cacaopoeder doorheen. Cheesecake met chocola. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145586509
quote:
10s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:58 schreef Peunage het volgende:
Maak gewoon 1 megabastognekoekje. Dat is meteen je bodem.
Dat is wel een experimentje waard.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 09:55:48 #7
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145595403
De suggestie die je zelf geeft is denk ik toch het beste als je de typische bodem wil krijgen. Gewoon zelf maken dus die koekjes en later verkruimelen voor de bodem. Als je dat niet zo doet wordt het lastig om in 1 keer een bodem te bakken voor de hele taart met dezelfde structuur / consistentie, gezien de kruimels, brokjes en het later toevoegen van boter. Daarna wordt het alleen nog maar gekoeld en niet gebakken namelijk... maar dat wist je al. :)

Voor de New Yorkse variant worden vaak van die 'mariakakies' gebruikt waar je goed van naar het toilet kan, maar bastognekoeken zijn wat lekkerder vind ik. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:15 schreef Mord_Sith het volgende:
Ik vind zelf de lekkerste bodem van die countrycookies, overal wel te koop. Verkruimelen, roomboter erbij, platdrukken, even in de oven en dan de rest van je cheesecake erop en afbakken.
Klinkt wel lekker ook. :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 11:12:08 #8
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_145631623
Op vakantie had ik onlangs een lekkere cheesecake bodem!
Zat iets met pinda in kon ik proeven, geen idee wat het precies was maar zoooo lekker O+
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 12:26:24 #9
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_145633915
Bastonge koeken vermalen. Beetje geletine erbij en je hebt een heerlijke bodem.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_145654478
Verkade kokoskoekjes zijn lekker (makkelijk) :9 :9
  vrijdag 17 oktober 2014 @ 22:58:15 #11
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145654567
Lezen mensen de OP eigenlijk wel? :{
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145655367
Ik wel, maar ik geef alsnog mijn mening
pi_145702981
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 09:55 schreef SiennaForrest het volgende:
De suggestie die je zelf geeft is denk ik toch het beste als je de typische bodem wil krijgen. Gewoon zelf maken dus die koekjes en later verkruimelen voor de bodem. Als je dat niet zo doet wordt het lastig om in 1 keer een bodem te bakken voor de hele taart met dezelfde structuur / consistentie, gezien de kruimels, brokjes en het later toevoegen van boter. Daarna wordt het alleen nog maar gekoeld en niet gebakken namelijk... maar dat wist je al. :)
Wat bedoel je precies? Mijn plannetje van één grote koek bakken (is al moeilijk genoeg an sich, ik weet), beslag erop en in de oven is geen goed idee omdat ...?
pi_145703495
quote:
0s.gif Op woensdag 15 oktober 2014 20:13 schreef Lidsinds2006 het volgende:
Sinds vijf jaar maak ik elk jaar met mijn verjaardag de cranberrycheesecake uit de Allerhande: http://www.ah.nl/allerhan(...)-cranberrycheesecake maar dan met een bodem van bastognekoeken.
Het is de meest goddelijke taart die er maar bestaat _O_

Er is echter één maar... sinds Heel Holland Bakt (met die ene huisarts die bastognekoekjes als bodem gebruikte wat dus eeeecht niet kon in een bakwedstrijd :D) ben ik ervan overtuigd geraakt dat een zelfgemaakte bodem beter/lekkerder is. Ik wil ook beter leren bakken dus ja met die koekjes kunnen we niet meer komen aanzetten. :(

In de zoektocht naar een recept voor een lekkere bastogne-achtige bodem vond ik op de website van Herman den Blijker (hierrr: http://www.hermandenblijk(...)er_over_citroentaart) wel het recept om zelf die koekjes te maken, en ze vervolgens te verpulveren en als bodem te gebruiken maar dat is natuurlijk dubbel werk en derhalve onzinnig. Ik wil in één keer die bodem maken! Wie o wie heeft een goed recept?

[ afbeelding ]

Samenvatting: post hier je recepten voor cheesecakebodems, al dan niet inclusief de taart die er bovenop gaat :Y)
Tsja, wil je het nu zelf maken of niet? Bak gewoon een plaat van bastognekoekendeeg (onzinnig om er nog koekjes van de vormen eerst) en verpulver dat met gesmolten boter. Klaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145703580
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 16:58 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Tsja, wil je het nu zelf maken of niet? Bak gewoon een plaat van bastognekoekendeeg (onzinnig om er nog koekjes van de vormen eerst) en verpulver dat met gesmolten boter. Klaar.
Ik had gehoopt dat iemand misschien een leuk deegje wist met bastogne-achtige specerijen erin. Ofzo. :@
pi_145703747
Je kunt de cheesecake bodem niet als één geheel bakken. Dan krijg je een veel te harde koekplaat. Je wil jusit een kruimelige, zanderige structuur, die wordt bereikt door eerst te bakken en dan te vermalen en mengen met boter.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145703777
Ik heb wel een ouderwets recept voor kwarktaart met een bodem van gewone cake. Zal ook wel lekker zijn, maar dat is dan dus anders dan wat we tegenwoordig gewend zijn met kwarktaart, dan krijg je dus een zachte cakebodem.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145703862
Sowieso als mijn vader koekjes bakte had hij nooit zin om er ook daadwerkelijk koekjes van te vormen. Gewoon een plaat van deeg bakken en dan in stukjes breken. Ziet er rustiek uit en smaakt hetzelfde.

Nadeel kan zijn dat de buitenkant wat te donker is en de binnenkant wat te licht, dat dan weer wel. Maar dat kun je wel oplossen en kan ook aan je oven liggen denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145703983
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 17:04 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt de cheesecake bodem niet als één geheel bakken. Dan krijg je een veel te harde koekplaat. Je wil jusit een kruimelige, zanderige structuur, die wordt bereikt door eerst te bakken en dan te vermalen en mengen met boter.
Weer wat geleerd :o

Ik kan de plaat van deeg natuurlijk ook in een paar stukken verdelen zodat de binnenkant ook donker wordt. Hoeft niet netjes. Cakebodem klinkt wel leuk maar ik vind zo'n ongebakken kwarktaart (tenminste, dat neem ik aan dat je dat bedoelt?) niet zo veel aan.

Bedankt voor de reacties iig. Tijd om een leuk (herfst-achtig!!) cheesecakerecept erbij te zoeken, ik heb alleen nog maar die ene uit de OP gemaakt ooit. :D
pi_145704064
Oh, ik dacht dat je juist een ongebakken bedoelde.

Maar wat ik bedoel kan denk ik ook wel met een NY cheesecake achtig ding. Ja, het is extra werk, da's natuurlijk vervelend, maar als je echt goed wil bakken dan kan daar natuurlijk wel extra tijd in gaan zitten. Terwijl je koekplaat bakt kun je de rest van de ingredienten b.v. kloppen/mengen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 20 oktober 2014 @ 11:52:58 #21
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145728325
quote:
7s.gif Op zondag 19 oktober 2014 16:41 schreef Lidsinds2006 het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies? Mijn plannetje van één grote koek bakken (is al moeilijk genoeg an sich, ik weet), beslag erop en in de oven is geen goed idee omdat ...?
Ik legde het misschien wat onduidelijk voor je uit, maar ik bedoelde dit, zie hieronder. :)

quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2014 17:04 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt de cheesecake bodem niet als één geheel bakken. Dan krijg je een veel te harde koekplaat. Je wil jusit een kruimelige, zanderige structuur, die wordt bereikt door eerst te bakken en dan te vermalen en mengen met boter.
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')