#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 09:34 |
Bij mijn vriendin thuis wassen ze de koekenpannen altijd met de hand om de antiaanbaklaag te beschermen. Bij mij thuis doen we alles gewoon in de vaatwasser. Volgens mij zijn onze pannen nog prima. Ja, als je echt geen boter gebruikt dan blijft een ei bijvoorbeeld kleven aan de pan, maar dat lijkt me vrij logisch. Mijn vraag is dus of er meer mensen zijn die dit doen of juist niet? Is het wellicht een broodjeaapverhaal? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2014 09:36:54 ] | |
Prof_Hoax | vrijdag 5 september 2014 @ 09:37 |
Wij doen die altijd op de hand, maar gebruiken ook uitsluitend plastic/houten spatels en dergelijke. Als je eenmaal krassen erin maakt kan ik me voorstellen dat zo'n vaatwasser de anti aanbaklaag er niet beter van zal worden. Tevens, koksmessen ook altijd op de hand, zodat ze langer scherp blijven. | |
gianni61 | vrijdag 5 september 2014 @ 09:39 |
alles slijt harder in een vaatwasser. dus als je lang met je anti aanbak pan wil doen zou ik hem op de hand wassen. als je een pan van 10 euro bij de blokker hebt en elk jaar een nieuwe koopt zou ik hem gewoon in de vaatwasser doen | |
Woelwater | vrijdag 5 september 2014 @ 09:41 |
Ik maak m'n koekenpannen al jaren schoon met een schuursponsje en de laag zit er nog steeds op. | |
twiFight | vrijdag 5 september 2014 @ 09:44 |
Gewoon vaatwasser, ook bij merkpannen. Dan gaan ze maar een paar maandjes minder lang mee, boe fucking hoe. | |
NightH4wk | vrijdag 5 september 2014 @ 09:57 |
met de hant | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 09:59 |
Ik zet ze altijd in de vaatwasser, maar Mutti wast ze altijd met de hand af. | |
Rekkie | vrijdag 5 september 2014 @ 10:15 |
med de hant..... al was ik ze geregeld niet met zeep af. Even een doekje er door en het vuil is er zo vanaf..... ik heb dan ook van die witte keramiek zooi, daar blijft vrijwel niets in zitten. | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 10:16 |
Een post in een SC waar ik het wel mee eens was:Is het 't wel waard om daarvoor zo lang te schrobben is de vraag. | |
remlof | vrijdag 5 september 2014 @ 10:16 |
Ik maak koekenpannen na gebruik sowieso toch eerst schoon met de achterkant van een schuursponsje. Dan is het een een kleine moeite om ook meteen de buitenkant mee te nemen, het geval af te drogen en meteen weer in de kast te pleuren. Niet dat ik dat altijd doe trouwens maar wel vaak ![]() | |
Lienekien | vrijdag 5 september 2014 @ 10:40 |
Schrobben? Beetje zeep en een afwasborstel is niet genoeg? | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 10:50 |
Gewoon wassen dan. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 11:04 |
Anti aanbak gaat bij mij gewoon in de vaatwasser, omdat ik lui ben. Ze wel gaan langer mee als je ze met heet water en wat afwasmiddel doet, dat geloof ik graag. | |
Magica | vrijdag 5 september 2014 @ 11:31 |
Ik was ze met de hand met alleen wat heet water | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 11:32 |
Dat doe ik met gietijzer en plaatstaal | |
Magica | vrijdag 5 september 2014 @ 11:36 |
Ja ik lees net ergens dat ze het beste bakken hett een laagje vet erop. Dus als ie niet heel vies is gewoon met een keukenpapiertje afdoen ![]() | |
Sometimes | vrijdag 5 september 2014 @ 12:15 |
Ik weet dat het gangbaar is, maar ik vind dat zo ranzig. Gewoon alles in de vaatwasser hier, dan maar eerder een nieuwe pan kopen. | |
Sorella | vrijdag 5 september 2014 @ 12:50 |
Mijn gietijzeren pannen was ik met kokend heet water en een afwasborstel af en daarna olie ik ze in. Mijn andere koekenpannen doe ik met wasmiddel en een sponsje | |
Klaploper | vrijdag 5 september 2014 @ 12:58 |
Ligt er maar net aan hoe vol de vaatwasser zit. | |
RobinOok | vrijdag 5 september 2014 @ 14:07 |
Dit. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 14:32 |
Jij steekt gietijzer en plaatstaal in de vaatwasser? | |
Sometimes | vrijdag 5 september 2014 @ 15:57 |
Het topic gaat over koekenpannen toch? Die van mij zijn van Tefal of soortgelijk spul. Vast niet van gietijzer of plaatstaal. Maar soortgelijke pannen als ik heb worden bij anderen alleen met een papiertje "schoon" gemaakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 16:41 |
Bij plaatstaal of gietijzer kan ik me daarbij wat voorstellen, maar bij een tefalkoekenpan slaat dat nergens op. | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 16:42 |
Helemaal mee eens. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 16:45 |
Ik serveer mijn vlees toch altijd op bord/schaal. Dus stop de nog hete pan altijd onder een (kokend)hete kraan en spoel hem zo schoon zonder schrobben of boenen, hooguit een veeg met de afwasborstel. Dan 1 veeg met een droge doek en door de warmte is hij nog direct droog ook. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2014 16:46:40 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 16:49 |
Je loopt het risico dat ie bol gaat staan als je dit doet, op gas niet zo een ramp verder. | |
#ANONIEM | vrijdag 5 september 2014 @ 16:51 |
Ook met heet water? Ik dacht alleen als de boel teveel/snel afkoelde. Want ik doe dit al jaren met mijn pannen (van die RVS Ikea dingen met dikke bodem, ook handig om kip plat te meppen). Al kook ik wel op gas. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2014 16:52:11 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 16:54 |
Het verschilt per pan, een sandwich bodem heeft er minder last van. | |
Boca_Raton | vrijdag 5 september 2014 @ 17:26 |
Ik heb geen Tefal-pannen dus alles, maar dan ook alles gaat in de vaatwasser. Inclusief m'n kunstgebit. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 17:27 |
Mijn opticien vertelde over een dame wiens brilleglazen melkachtig werden, die stak haar bril ook iedere avond in de vaatwasser | |
Boca_Raton | vrijdag 5 september 2014 @ 17:28 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 17:30 |
Heb een oud duralex glas wat ook wit aan het worden is, de nieuwe kunnen er tegen | |
Boca_Raton | vrijdag 5 september 2014 @ 17:41 |
Iemand zei al: als je alles met de hand moet afwassen om beschadigingen te voorkomen, dan koop ik wel nieuwe spullen. Ik heb daar het geduld niet voor. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 september 2014 @ 18:04 |
Dito Enige wat hier niet in de vaatwasser gaat zijn mijn ingewerkte ijzeren koekenpannen en mijn koksmessen. PS Oh, en mijn bril natuurlijk | |
Boca_Raton | vrijdag 5 september 2014 @ 20:54 |
M'n houten been gaat er gewoon in hoor. En m'n gouden heup ook. Ideaal. | |
Buurpoes | vrijdag 5 september 2014 @ 21:04 |
Hier gaat ook echt alles in de vaatwasser. Ow, wacht, mijn plaatstalen wok niet (te groot) en mijn bril niet (te kostbaar) en mijn vijzels ook niet. Zelfs de afwasborstel draait wel eens een rondje mee, is ie daarna weer prachtig wit. ![]() | |
Zelfscanner | vrijdag 5 september 2014 @ 22:05 |
Met de hand. Scheutje dreft erin en zonder water met de borstel erdoor. Doordat er geen water bij zit is al het vet zo in het sop verdwenen. Even afspoelen, drogen en vetvrij en schoon is je pan. | |
Erasmo | zaterdag 6 september 2014 @ 11:55 |
Dittum. Heb er zelfs eens een keer een carterhelft in gedaan ![]() | |
User_Tinus | dinsdag 9 september 2014 @ 10:17 |
Waarom is het eigenlijk slecht(er) om pannen/messen in een vaatwasser te stoppen? Het is niet zo dat alles door elkaar gegooid wordt als in een wasmachine. Het zal wel wat rommelen, maar als je de vaatwasser goed inruimt zal dit ook meevallen. | |
probeer | dinsdag 9 september 2014 @ 12:32 |
Ik gok omdat harde stralen water ook slijtage veroorzaken. | |
Lienekien | dinsdag 9 september 2014 @ 12:43 |
Ik zie m.n. in vakantiehuisjes wel eens anti-aanbak koekenpannen die andere gasten kennelijk in de vaatwasser doen. Die pannen zien er dan echt niet meer uit. En als de pannen houten stelen hebben, zie je daar ook nog eens goed aan wat een heftige wasbeurt spullen ondergaan in een vaatwasser. | |
Fladderaar666 | dinsdag 9 september 2014 @ 14:13 |
Ik was de pannen altijd me de hand af, is ook niet zo veel werk het zijn van die pannen met keramische coating. Daarbij komt ook nog eens dat we geen vaatwasser hebben ![]() | |
Molo | dinsdag 9 september 2014 @ 19:10 |
Die pannen zien er vaker zo uit doordat ze te warm zijn geworden in combi met erin raggen met niet-houten spatels heb ik het idee. | |
Molo | dinsdag 9 september 2014 @ 19:12 |
Dit. Vaatwasser ![]() Net als de droger, pleur ik ook vrijwel alle wasgoed in, boeiend dat het eerder slijt, scheelt me genoeg tijd en ergernis, weegt er prima tegenop ![]() | |
Buurpoes | dinsdag 9 september 2014 @ 20:08 |
Nee, het gaat om het vaatwasmiddel. Dat is geen lief sopje met citroentjesgeur, maar eerder gootsteenontstopper met zout. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 9 september 2014 @ 20:13 |
Zou ook nog wel kunnen meespelen. Wel antiaanbakpannen, maar alleen ijzeren spatels. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 september 2014 @ 20:24 |
Messen worden er bot van en het kunststof van de handvatten kan er meestal ook niet tegen | |
Aventura | dinsdag 9 september 2014 @ 23:07 |
Waarom kan gietijzer ookweer niet in de vaatwasser. Man heeft mijn grillpan een keer in de vaatwasser gedaan, sindsdien bakt-ie gigantisch aan ![]() | |
Tamashii | dinsdag 9 september 2014 @ 23:15 |
Vaatwasser ![]() | |
Lienekien | dinsdag 9 september 2014 @ 23:24 |
Ik heb wel eens gelezen dat gietijzeren pannen dan erg gaan aanbakken. | |
Aventura | woensdag 10 september 2014 @ 06:31 |
![]() | |
Pietverdriet | woensdag 10 september 2014 @ 14:53 |
Je grillpan insmeren met een dun laagje olie en gewoon weer gebruiken, hij bakt dan wat aan. Alleen met heet water afspoelen. Herhalen. Als je dit een paar keer hebt gedaan vormt zich weer een patina en dat helpt tegen aanbakken | |
Leandra | woensdag 10 september 2014 @ 15:00 |
In het vakantiehuisje doe ik ook alles in de vaatwasser ![]() Thuis is het afhankelijk van de pan; de goedkope (tot ± ¤ 35) pannen met anti-aanbaklaag doe ik in de vaatwasser, de duurdere met de hand. Op basis van die afweging kan ik de pannen in het vakantiehuisje ook ongegeneerd in de vaatwasser doen ![]() | |
empa1010 | woensdag 10 september 2014 @ 15:04 |
Iemand dan nog enig idee waarom RVS messen (diamante sabatier ofzo) met roestplekken uit de vaatwasser komen? Zo ineens heb ik dat... balen. RVS.... blijkbaar niet 100%. 1 geheel trouwens, dus handvat loopt door in de lemmet of hoe heet dat deel ook alweer. | |
Pietverdriet | woensdag 10 september 2014 @ 15:58 |
RVS is roest vast, niet roest vrij En je weet nu ook waarom ze niet in de vaatwasser horen | |
Ferrari_Tape | woensdag 10 september 2014 @ 16:09 |
Met 1 pan zit je halve vaatwasser vol man en afwassen duurt 10 seconden. | |
empa1010 | woensdag 10 september 2014 @ 16:15 |
Daar baal ik echt van. Heb het met bestek ook soms. Is er wel bestek te koop en messen, die van roestvrij staal zijn, naar je weet? Ik heb geen zin meer om af te wassen ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 10 september 2014 @ 16:21 |
Aluminium ook niet in de vaatwaser idd | |
Gwywen | woensdag 10 september 2014 @ 20:10 |
Zilver ook niet zeker? Over anti-aanbak: een vrouw in een kookwinkel vertelde ons dat je ze met alleen heet water moet afwassen. Van zeep gaan ze stuk. |