abonnement Unibet Coolblue
pi_144184773


Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!





Alles over het open scheermes.



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.








Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/



Lather tip van Snowballed
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php



Om vooral beginners die geïnteresseerd zijn in klassiek natscheren op weg te helpen, leek het mij en Sosuacafe leuk om een aantal gebruikers een aanbevolen scheerset te laten samenstellen. Het uitgangspunt hierbij is dat er producten aanbevolen worden waar in algemene zin goede ervaringen mee zijn.

Er zijn totaal drie verschillende scheersets, budget, mid-range en een luxe scheerset. De andere twee scheersets zijn op het moment van schrijven nog niet samengesteld, en zullen op een later moment toegevoegd worden.

Budget:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Disclaimer

Het is onmogelijk om iedereen het naar hun zin te maken met dit soort sets, en er zijn mensen die waarschijnlijk andere scheerproducten aanbevelen, en daarom wil ik toch benadrukken dat deze aanbeveling ook voor een deel subjectief is.





Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:





Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe en Ubershave



Er is mij gevraagd of ik een deluxe scheersetje wilde showen.
Dat wil ik wel
Hierbij laat ik producten zien die ik zelf ook allemaal in huis heb (of gehad heb) en in mijn geval bij 1 en dezelfde winkel vandaan komen, omdat die alles in huis hebben voor redelijke prijzen en omdat dat lekker gemakkelijk is. Scheelt me verzendkosten meeberekenen ook. In dit geval is dat Barbiere Di Figaro, mijn "huisdealer"

Laat ik alvast beginnen met het feit dat dit een set is waar je, met gemak, een jaar vooruit kan (wat betreft de verbruiksartikelen iig)

Als eerste: de krabber!

Hierbij heb ik gekozen voor de Pearl TTO SBF11GB http://www.barbieredifiga(...)p;lt;div>http
Mooie stevige krabber met TTO systeem. Krabber is niet te mild, niet te agressief. Beetje vergelijkbaar met de Merkur 34C HD wat dat betreft. Handvat is lekker zwaar, goed afgewerkt en heeft een zeer fijne grip. Welke met natte handen niet zomaar uit je handen zal glijden. Gekozen voor de Gold/Black afwerking omdat ik dat gewoon mooi vind staan.

P.S Voor de wat meer ervaren shavers onder ons, er is ook een 3 delige open comb variant in deze afwerking. Wat agressievere krabber, die nog wel heel comfortabel scheert. Zeer efficient ding. Voordeel dat het handvat ook onder andere scheerkoppen te gebruiken is. (wat ik zelf vrij regelmatig ook doe)

Optioneel: Scheerstand Pearl SHDSBF Gold Black [url]http ://www.barbieredifigaro.nl/scheerproducten/scheerstand-pearl-shdsbf-gold-black[/url]
Standaard om de krabber in te zetten, in dezelfde afwerking als het krabbertje.
Zwaar ding overigens, krabber zal niet zomaar omvallen, thats for sure!
Matcht mooi en zorgt weer voor net dat beetje meer ruimte op de plank

Krabber heb je natuurlijk niets aan zonder mesjes.
Dus: DE samplepack 9 supermerken http://www.barbieredifiga(...)ack-9-supermerken-nl
Omdat je het toch wel fijn is om te leren welk mesje het beste bij je past en goed voor je werkt, een samplepack van 9 verschillende merken mesjes. Kun je wel even mee vooruit

En dan natuurlijk: de kwast!

Dit stuk gereedschap is naast de krabber hetgeen wat het meest lang mee moet gaan naar mijn mening en daarom staat kwaliteit gewoon voorop. Mag dus best een eurootje meer kosten
De keus hier is redelijk simpel Simpsons Berkely 46 Best badger http://www.barbieredifiga(...)rkely-46-best-badger
Simpsons zal de meesten van jullie wel een belletje doen rinkelen.
Ze maken zeer hoge kwaliteit handgemaakte kwasten, zeer gewild onder shavers.
Niet al te grote kwast met het alom bekende Best Badger haar van Simpsons.
Zachte haren met genoeg backbone om gewoon ook de harde zepen prima aan te kunnen.

Optioneel: Roestvrijstalen scheerkom met voet http://www.barbieredifiga(...)n-scheerkom-met-voet
Altijd handig als je een dedicated scheerkommeetje zoekt en niet je random soepkom uit het keukenkastje wil gebruiken. Staat overigens ook nog eens lekker bij de wasbak

Nu gaan we over op hetgeen wat een scheerbeurt echt kan maken of breken: zeep.

Ook hier heb ik door de jaren heen ontzettend veel merken van geprobeerd en heb hierdoor wel duidelijk mijn favorieten leren kennen.

1 van mijn most high ranking zepen: Tcheon Fung Sing oftewel TFS.
Het is geen geheim dat ik groot fan ben van de Italiaanse TFS zepen. Heb bijna iedere geur wel in huis gehad. Zeer te spreken over de prestaties van de zeep en hun unieke geuren.
Dit is wel de geur die het allemaal gestart heeft voor mij.
TFS Scheerzeep Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)-neroli-forte-150-ml

De heerlijke zoete, frisse geur van de zeep, daar is er echt geen 2e van!
Uniek geurtje, zodra je hem ruikt, ben je verkocht. Kan ik bijna garanderen
De performance van de zeep is absoluut top notch.
Erg makkelijk op te kloppen zepen, wat hem ook voor de beginners een aanrader maakt.
Heel dik, luxe lather met een flinke hoeveelheid slick.

Natuurlijk wil je wel iets matchends hebben voor na je scheerbeurt.
TFS Aftershave Balm Bergamotto Neroli Forte http://www.barbieredifiga(...)eroli-forte-100ml-nl

Zeer fijne aftershave balsem. Niet te dik, niet te dun. Zeer zacht op de huid, verzorgt echt heel lekker En de geur, die blijf je vrijwel de hele dag wel ruiken, heerlijk!

Optioneel: Aluinblok. 1tje van de Kruidvat. Cheap, goedkoop en groot.
Kan weinig mis aan gaan denk ik zo

pi_144184806
Tering kaap weer.
pi_144184808
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:01 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Oh? Hoe dat ?
ze hebben een contract met die fabrikant, dat ze blanco worden geleverd aan de hema, de Hema heeft natuurlijk zelf geen mesjes fabriek.
pi_144184816
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:04 schreef JaqenHghar het volgende:
Tering kaap weer.
sorry :@
pi_144184934
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ze hebben een contract met die fabrikant, dat ze blanco worden geleverd aan de hema, de Hema heeft natuurlijk zelf geen mesjes fabriek.
Oke dan ga ik morgen eens even kijken of ze die nu wel hebben.
pi_144185003
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:07 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Oke dan ga ik morgen eens even kijken of ze die nu wel hebben.
Ik had een mail van de Hema gekregen dat er weer voorraad was, iets ander kleur en made in Israël op de achterkant.
pi_144185123
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ik had een mail van de Hema gekregen dat er weer voorraad was, iets ander kleur en made in Israël op de achterkant.
http://www.hema.nl/winkel(...)10-pak-scheermesjes-(11700115)

Deze?
pi_144185590
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:17 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Dat is de zelfde.
quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 22:17 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Dat is de zelfde.
ok, ik had een 404 toen ik op je link klikte.
  vrijdag 5 september 2014 @ 11:14:28 #11
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144196323
Nou ik heb de Hema mesjes, 10 stuks voor 2,10.

Zal morgen eens opschrijven wat mijn bevindingen zijn.
  vrijdag 5 september 2014 @ 14:10:23 #12
97745 Thorical
finding a way
pi_144202032
De Hema scheermesjes zijn goed te doen.
Maare, wie heeft;

Al eens geprobeerd? En beviel het?
pi_144203667
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 11:14 schreef JaqenHghar het volgende:
Nou ik heb de Hema mesjes, 10 stuks voor 2,10.

Zal morgen eens opschrijven wat mijn bevindingen zijn.
nice
pi_144203682
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 14:10 schreef Thorical het volgende:
De Hema scheermesjes zijn goed te doen.
Maare, wie heeft;
[ afbeelding ]
Al eens geprobeerd? En beviel het?
ik wist nog niet eens dat ze die hadden, die probeer ik volgende week eens uit.
pi_144204144


Vrijdag, weekend staat weer voor de deur! Dus weer even lekker scheren! Dit keer weer met 1 van de nieuwe zepen! TFS Linea Intenso Sottozero Forte!

Setup:
Merkur 34C HD met Personna Medical Prep (1)
Muhle Silvertip Fibre
TFS Linea Intenso Sottozero Forte
Proraso "Groen" ASB
En vandaag in het haar: Uppercut Deluxe Pomade (niet op foto, potje gewisseld na de foto....niet zo slim, i know)

De Sottozero is 1 van de 2 nieuwe geuren die vorige week uitgekomen zijn.
Wat mij betreft zou dit een perfecte Proraso "Wit" concurrent kunnen zijn.
Mooie zachte zeep met een lichte munt geur en een mild menthol effect. Aan de geur vind ik (op het moment) nog een beetje zurig tintje zitten.
Wat je als eerste ruikt is een milde muntgeur, daarna dat beetje zurige tintje (wat de Proraso "Wit" ook heeft trouwens) en daarna ruik en voel je de menthol.
Best een heel geslaagde combinatie.
Ik hoop dat na wat gebruik, dat de munt nog wat beter naar voren komt. Alle zepen komen altijd wat beter los qua geur als ze een aantal keer gebruikt zijn.

De zeep is echt behoorlijk zacht, dat maakt ook met deze zeep, het opkloppen zeer gemakkelijk. Zonder enige moeite is er binnen een paar tellen weer een volle bak met dik, romig schuim. De munt is in het opgeklopte schuim goed te ruiken. Gevoel op het gezicht is lekker zacht en fris. Het welbekende menthol-effect is licht aanwezig bij de eerste pass en word met iedere pass steeds een beetje sterker. Aan het eind van de shave sta je dus met een lekker fris, koel gezicht. Heerlijk in de warmere dagen!
En zoals je van de TFS zepen mag verwachten, uitstekende slick en een fijn beschermend, verzorgend gevoel op de huid.

Vandaag mooie 3 passes gedaan, schadeloos en zeer comfortabel.
Merkur met deze Personna Medical Preps zijn een fijne combo :D

Vandaag in m'n haar de hufter-proof Uppercut Deluxe Pomade.
Had een beetje haast vanmorgen, dus Uppercut gepakt.
Die word namelijk binnen no-time goed hard, erg handig als je snel op de fiets moet springen en je niet druk wilt maken of je haar nog wel zit na de trip :P
Zat binnen een paar minuten in model en was niet veel later al ver genoeg uitgehard om mee de deur uit te kunnen :D

Zondag ga ik aan de slag met de Crazy Sandalwood! Kijk er erg naar uit!

Prettig weekend allemaal!
  zaterdag 6 september 2014 @ 12:25:45 #16
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144234913
Bevindingen van het Hema mesje:
- De eerste haal dacht ik van he is dat wel goed joh, ik voel niks.
- Toen keek ik eens beter en trok ik nog een baantje.
- Die mesjes zijn echt 3 a 4 keer zo scherp als de Derby mesjes.
- Super smooth.
- Hoef niet meer te trekken zoals bij de Derby mesjes.

Hema mesjes:
- Scherpte: 8,5 a 9 Niet te scherp, maar wel fijn scherp voor dikke baardharen
- Comfort: 9/10 Super glad, geen trekkend of bijtend gevoel. Je glijdt echt.
- Afterburn: 6/10 Was mijn eerste keer dus op sommige stukjes ben ik wat te hard gegaan, maar ik durf te zeggen dat als ik er aan gewent bent er nauwelijks prikkel zal zijn maar wel echt een close shave.
Prijs: 9/10: 10 mesjes voor EU 2,10. Koopje, er staat op dat je deze mesjes meerdere keren kan gebruiken. Dus als ik het mesje 2 keer zou gebruiken zou dat voor mij op 5,25 cent per scheerbeurt uitkomen. Stel dat ik er 4 keer mee kan, dan zou het neerkomen op 2,64 cent per mesje.

Oordeel: Yep, dit zijn toppertjes. Niet terecht onverwacht.
pi_144235672
Derby is voor veel mensen een slechte start.

Het wordt vaak meegeleverd en soms aangeraden voor beginners maar ik ken erg weinig mensen die zich fijn scheren met Derby.

Weet iemand trouwens hoe de Feather de's zich verhouden tot de Feather professional blades?

Feather (de) had ik in het begin ooit geprobeerd en vond dat toegankelijk super.

Vind die Feather professionals en die safeguards echter wel fijn.
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
pi_144239504
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 12:25 schreef JaqenHghar het volgende:
Bevindingen van het Hema mesje:
- De eerste haal dacht ik van he is dat wel goed joh, ik voel niks.
- Toen keek ik eens beter en trok ik nog een baantje.
- Die mesjes zijn echt 3 a 4 keer zo scherp als de Derby mesjes.
- Super smooth.
- Hoef niet meer te trekken zoals bij de Derby mesjes.

Hema mesjes:
- Scherpte: 8,5 a 9 Niet te scherp, maar wel fijn scherp voor dikke baardharen
- Comfort: 9/10 Super glad, geen trekkend of bijtend gevoel. Je glijdt echt.
- Afterburn: 6/10 Was mijn eerste keer dus op sommige stukjes ben ik wat te hard gegaan, maar ik durf te zeggen dat als ik er aan gewent bent er nauwelijks prikkel zal zijn maar wel echt een close shave.
Prijs: 9/10: 10 mesjes voor EU 2,10. Koopje, er staat op dat je deze mesjes meerdere keren kan gebruiken. Dus als ik het mesje 2 keer zou gebruiken zou dat voor mij op 5,25 cent per scheerbeurt uitkomen. Stel dat ik er 4 keer mee kan, dan zou het neerkomen op 2,64 cent per mesje.

Oordeel: Yep, dit zijn toppertjes. Niet terecht onverwacht.
Met een zware baard 2 a 3x voor het hema mesje, maar goedkoop zijn ze niet met 21 cent de stuk. er zijn zoveel verschillende soorten mesjes, maar met een zware baard is er minder keus.
pi_144241612
Dus... mijn eerste ervaring met een krabber.

Vorig weekend had ik bvlgari man in black gekocht.
En toen ik thuis was, heb ik een krabber besteld en mesjes.
(zondag besteld, dinsdag binnen ^O^ )
Vandaag pas de tijd gehad om mijzelf er mee te scheren.
Ik wou de eerste keer er meer tijd voor uitrekken ipv vlug vlug en vol wondjes zitten ;)
Dus alles klaar gezet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en mijn eerste echte poging om schuim te maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik was wat "bang" bij de eerste paar trekken omdat ik niet via mijn wangen mijn tanden wil zien.
Maar het scheren ging verbazend goed.
Bij het aanbrengen van aftershave voelde ik wel een aantal plekken die niet helemaal glad zijn (kaaklijn).
Maar al met al heb ik een positieve ervaring.
En als mijn keel niet meer geïrriteerd raakt, dan ben ik helemaal :s) *O*
pi_144242161
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:29 schreef streamnl het volgende:
Dus... mijn eerste ervaring met een krabber.

Vorig weekend had ik bvlgari man in black gekocht.
En toen ik thuis was, heb ik een krabber besteld en mesjes.
(zondag besteld, dinsdag binnen ^O^ )
Vandaag pas de tijd gehad om mijzelf er mee te scheren.
Ik wou de eerste keer er meer tijd voor uitrekken ipv vlug vlug en vol wondjes zitten ;)
Dus alles klaar gezet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en mijn eerste echte poging om schuim te maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik was wat "bang" bij de eerste paar trekken omdat ik niet via mijn wangen mijn tanden wil zien.
Maar het scheren ging verbazend goed.
Bij het aanbrengen van aftershave voelde ik wel een aantal plekken die niet helemaal glad zijn (kaaklijn).
Maar al met al heb ik een positieve ervaring.
En als mijn keel niet meer geïrriteerd raakt, dan ben ik helemaal :s) *O*
HELD, gewoon je eerste shave met de scherpste mesjes _O_
pi_144242309
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:43 schreef THEFXR het volgende:

HELD, gewoon je eerste shave met de scherpste mesjes _O_
:D
En.... No blood!

JaqenHghar had me al van te voren gewaarschuwd dat deze heel scherp waren. Vandaar dat ik toch wat huiverig was bij de eerste paar trekken.
pi_144242593
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:47 schreef streamnl het volgende:

[..]

:D
En.... No blood!

JaqenHghar had me al van te voren gewaarschuwd dat deze heel scherp waren. Vandaar dat ik toch wat huiverig was bij de eerste paar trekken.
Normaal zijn deze mesjes toch wel voor gevorderden :D .
pi_144242657
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:52 schreef THEFXR het volgende:

Normaal zijn deze mesjes toch wel voor gevorderden :D .
Misschien scheelt het dat ik al 34 jaar ben en dus al wat ervaring heb met scheren ;)
  zaterdag 6 september 2014 @ 16:58:41 #24
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144242921
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 15:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Met een zware baard 2 a 3x voor het hema mesje, maar goedkoop zijn ze niet met 21 cent de stuk. er zijn zoveel verschillende soorten mesjes, maar met een zware baard is er minder keus.
Vrij 'duur' in vergelijking, yep.

Maar ze scheren heel fijn en zijn binnen loopafstand voor mij.
  zaterdag 6 september 2014 @ 17:02:15 #25
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_144243086
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 september 2014 16:29 schreef streamnl het volgende:
Dus... mijn eerste ervaring met een krabber.

Vorig weekend had ik bvlgari man in black gekocht.
En toen ik thuis was, heb ik een krabber besteld en mesjes.
(zondag besteld, dinsdag binnen ^O^ )
Vandaag pas de tijd gehad om mijzelf er mee te scheren.
Ik wou de eerste keer er meer tijd voor uitrekken ipv vlug vlug en vol wondjes zitten ;)
Dus alles klaar gezet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en mijn eerste echte poging om schuim te maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik was wat "bang" bij de eerste paar trekken omdat ik niet via mijn wangen mijn tanden wil zien.
Maar het scheren ging verbazend goed.
Bij het aanbrengen van aftershave voelde ik wel een aantal plekken die niet helemaal glad zijn (kaaklijn).
Maar al met al heb ik een positieve ervaring.
En als mijn keel niet meer geïrriteerd raakt, dan ben ik helemaal :s) *O*
De irritatie is denk ik de hoek die je even moet oefenen.

Maar chapeau hoor _O_

Als je nu gaat hardlopen ga je zoveel harder :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')