abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144119255
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 september 2014 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

pectine, niet gelatine
ik ken het verschil. Maar het hoofdbestandsdeel van geleisuiker is toch gelatine?
pi_144119300
Verrek, je hebt gelijk. Nooit geweten :D
  dinsdag 2 september 2014 @ 22:40:07 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144119411
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 22:37 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

ik ken het verschil. Maar het hoofdbestandsdeel van geleisuiker is toch gelatine?
nee, suiker met pectine en citroenzuur, soms ook conserveermiddel als het minder suiker wordt dan 1op1
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 september 2014 @ 22:41:25 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144119480
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 22:38 schreef CafeRoker het volgende:
Verrek, je hebt gelijk. Nooit geweten :D
Als je het niet weet waarom vertel je dan wat iemand moet doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144119689
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 september 2014 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het niet weet waarom vertel je dan wat iemand moet doen?
Omdat mijn eigen jam :9

Kusje dr op piet, als iedereen z'n mond zou houden tot hij het meer dan 100% zeker zou weten werd het knap stil. Voor dingen waar mensen niet direct aan doodgaan is 90% ook wel genoeg :P
pi_144184226
Verwarmen plus n scheutje water (en toen nog een) is gelukt.
Nadeel: nu is de jam bijna op. Gaat hard ineens. :+
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 5 september 2014 @ 00:35:36 #32
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144190229
Alcohol toevoegen wil ook nog weleens helpen en daar krijg je ook weer een lekkere smaak van.
Een goede rum bijv. (en met goed bedoel ik gewoon een goedkope, captain morgan bijv. zolang het maar geen Bootz of andere nederlandse troep is)
pi_144190843
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 september 2014 21:23 schreef Tengano het volgende:
Met water erdoor heb je natuurlijk minder smaak. Zou ik niet doen; is zonde.
M' buurvrouwtje vond anders van niet. Je kan makkelijk 'n beetje water toevoegen, en op die verpakking staat bv 500gr geleisuiker op 1250gr fruit, dat is veel te zoet en/of te dik, al verschillen smaken. Gewoon ietsje minder suiker en scheutje water, wordt ie lekker smeuïg van, maar niet te dun zodat ie uit je boterham loopt...

ong 1250gr fruit op 375gr geleisuiker, scheutje water, 4 min koken is OK jam. :9

of zoiets...
750gr fruit
275gr geleisuiker
scheutje water
als de jam kookt, beetje eruit en mixen en terug erin
verder doorkoken, op het laatste doe je er nog wat hele besjes etc door, nog minuutje doorkoken

smakelijke voortzetting.
pi_144193408
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 september 2014 00:35 schreef SiGNe het volgende:
Alcohol toevoegen wil ook nog weleens helpen en daar krijg je ook weer een lekkere smaak van.
Een goede rum bijv. (en met goed bedoel ik gewoon een goedkope, captain morgan bijv. zolang het maar geen Bootz of andere nederlandse troep is)
Lijkt me een prima plan voor een kindloos huishouden. Dus niet hier.
Professioneel gifmenger.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')