Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Begreep een keer van een bakker in NL dat zij geen Bretzels kunnen maken omdat het volgens de warenwet niet toegestaan was dat hij natronloog gebruikt. Vraag me af wat de warenwet voorschrijft over bamboehoutskool in levensmiddelen
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammenquote:Op vrijdag 31 oktober 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:
Slowaakse collega ging me ook een recept geven met veel maanzaad.
Natron ookquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Goed punt om dat even uit te pluizen ja - als Bretzels hier al niet mogen! Thuis voor jezelf bakken, och, als ik er niet prompt dood van neerval dan probeer ik álles wel uit, maar als je spul gaat verkopen dan is het bij obscuurdere ingrediënten wel raadzaam om te kijken of het hier überhaupt wel is toegestaan.
Aan de andere kant: "bamboo charcoal" verkopen ze wel gewoon in pakjes in de toko.
Strandboterhammen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maanzaad moet je malen als je maanzaadtaart of gebak maakt, anders komt de smaak niet los en de structuur is als strandboterhammen
Dat denk ik ook Misschien dat ze zo'n 'samples' schaaltje neer kunnen zetten om mensen vrijblijvend kennis te laten maken met dit soort brood.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker?
Ik vond het ook een mooie, je weet precies wat er bedoeld wordt.quote:
Gaaaaaaf. Dan voelt het vast in één keer nog veel officiëler, als er straks echt een 'gewone' werkdag voor opgeofferd wordt! Tof!quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:38 schreef Isegrim het volgende:
En vanaf 1 januari tot de winkel open gaat, gaan we op vrijdag én zaterdag bezorgen omdat LHO vanaf dat moment een dag minder werkt.
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vond het prima smaken en in Japan wordt het veelvuldig gegeten, je komt er op foodblogs ook regelmatig baksels mee tegen dus ik denk niet dat het aan mij lag - niks mis met de smaak. Het heeft gewoon niet zo erg veel invloed. Als je brood van zichzelf al vies was wordt het ermee niet vanzelf lekkerder in elk geval.
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruinquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:40 schreef computergirl het volgende:
Maar is dat zwarte brood dan ook lekker? De gemiddelde klant van een goede bakker is denk ik toch nog steeds huiverig voor verkoold uitziend brood.
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
Maar je kan op een paar foodies die kicken op dit soort dingen geen bakkerij draaiende houden. Als het niet lekkerder is dan gewoon brood blijft het een gimmick.
Het zijn dus niet alleen boeren die niet eten wat ze niet kennenquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat we op een boerenmarkt al merkte is dat mensen brood met humus niet hoeven, omdat ze -geloof het of niet- niet weten wat humus is. Lieten we het proeven, dan verkocht het wel.
We hebben karwijbroden in ons assortiment, verkoopt via de bestellingen prima. Veel mensen weten niet wat Karwij is, en het biologische winkeltje kreeg die broden ook met moeite verkocht. Dus dingen laten proeven, mensen kennis laten maken is bij afwijkende producten wel degelijk een motivatie om mensen iets anders mee te laten nemen.
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
[ afbeelding ]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens Fries roggenbrood gegeten? De echte is ook bijna zwart, heel donkerbruin
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou de winkel niet vol leggen met zwart brood nee Maar op een zaterdag een paar aparte producten kan ook wel foodies naar de winkel lokken.
Nee, wgeen koolstof, maar Roggebrood wordt ook vooral gegeten omdat we het kennen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Omdat er koolstof door heen gegooid is? Of omdat het vanzichzelf die kleur heeft of krijgt tijdens verwerking. Groot verschil in mijn ogen. Roggebrood eet je omdat de smaak je bevalt. Als roggebrood identiek smaakte als tarwe zou niemand de moeite nemen.
Godverdomme waarom zitten jullie zo een eind weg, nu heb ik honger.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paar keer borodinsky gemaakt. Gerezen roggebrood (25% tarwe / 75 rogge), en de rogge 48 uur laten fermenteren, en dan gemalen koriander door het deeg en hele koriander er op. Heftig, niet normaal. Maar wel lekker.
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.quote:Op zaterdag 1 november 2014 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat je in het begin kan gebeuren is door een foodie van een krant ontdekt worden, en dat je echt veel meer kan verkopen dan wat je in het begin kan bakken. Dan kan je de naam krijgen dat je altijd uitverkocht bent en dat de mensen in de omgeving niet meer komen, hoed je daarvoor. Het is een fout waar veel beginnende ondernemers op kapot gaan, hun groei niet aankunnen. Bij productiebedrijven en handelsondernemingen speelt dat nogal, die kunnen dan wat ze verkocht hebben niet voorfinancieren.
Pas doen als je echt op stoom bentquote:Op zaterdag 1 november 2014 08:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Absoluut. We hebben ook al (twee maal) een één uur durend item op een lokale zender afgewezen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |