freekfox | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:35 |
Gisteren op de camping hadden we geen fornuis, zei een duitser dat het zelfs gegeten kan worden als het ontdooit is en dat hij dat wel eens deed als het niet anders kon. Kun je diepvlies hamburgers / friekandellen eten van 20 graden ? | |
Renzoku | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:37 |
Dat kan. | |
The_stranger | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:37 |
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig, hamburgers ligt het maar helemaal aan de kwaliteit van het vlees en de slager. Sowieso mogen beide niet te lang ontdooit zijn. ps. het is rauw... | |
A-mineur | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:38 |
Zelfs varken en rundvlees kun je rauw eten. Ik bak mijn biefstuk altijd vrij rauw, dus enkel alleen maar een beetje de boven en onderkant garen.. | |
jatochneetoch | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:40 |
DiepvriesHamburgers zijn meestal ook al gegaard. | |
Mord_Sith | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:41 |
RIP aan het diepvriesvlees. | |
superbly | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:42 |
gatverdamme! | |
superbly | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:43 |
je kan t toch ook boven een houtvuur klaarmaken? | |
freekfox | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:43 |
gewooon kampvuur tot 100 graden | |
spijkerbroek | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:43 |
Het was zo'n lieve frikandel ![]() | |
Rene | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:51 |
Gecondoleerd ![]() | |
mvdejong | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:55 |
Rundvlees is goed te doen, varkensvlees is erg riskant vanwege de haast onvermijdelijke parasieten die erin zitten. | |
Life2.0 | donderdag 28 augustus 2014 @ 17:59 |
mortuariumvlees? | |
thom_05 | donderdag 28 augustus 2014 @ 18:32 |
Rouw. ![]() ![]() ![]() | |
Dunnevandale | donderdag 28 augustus 2014 @ 18:37 |
Er gaat toch niets boven een rauwe salmonellakip ![]() | |
KaBuf | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:02 |
Sterkte met dit vreselijk gemis. ![]() | |
The_stranger | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:06 |
Dat laatste valt gelukkig erg mee. De meest voorkomende is (was) trichinella (spirella). Varkensvlees uit west Europa en vlees dat hier wordt ingevoerd, wordt daarop getest en komt vrijwel niet met voor. Tweede mogelijkheid is toxoplasma gondii, maar komt ook bijna niet voor. Nu zou ik varkensvlees niet rauw eten, vanwege smaak en mogelijke besmetting vanaf de slager, maar helemaal doorbakken is ook niet (meer) nodig. | |
Zelfscanner | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:09 |
Hamburger op de motorkap? | |
erodome | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:17 |
Lijkt me vooral heel erg vies. Bij de meeste vleessoorten zal het wel kunnen zonder al teveel risico, maar waarom zou je dat willen? Waarom koop je dan niet wat anders wat je zo kan eten zonder het te bakken, pleur wat uitgebakken spekkie's in een salade en je hebt toch wat vlees bij je eten zonder dat het ranzig smaakt. Dat kan je allemaal zo kopen dus waarom zou je dan gore diepvrieshamburgers en frikandellen ongebakken eten? Eet liever een broodje kaas dan een ongebakken frikandel. De grote vraag is dus, als je weet dat je geen fornuis zal hebben en ook geen bbq mee hebt genomen of iets in die geest, waarom zou je dan hamburgers en frikandellen meenemen? Set up for succes ![]() | |
MichaelScott | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:18 |
RIP aan de nabestaanden | |
motorbloempje | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:23 |
RIP aan de nabestaande. | |
hugecooll | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:35 |
Sup met de haakjes? | |
The_stranger | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:38 |
Bron Ondanks dat deze quote België noemt, wordt de frikadel (die zonder n, dus de bal) ook veel in Duitsland gegeten, Aangezien TS het had over een Duitser en het woord frika(n)del sowieso verkeerd spelde, was mij niet helemaal duidelijk welke snack hij nu bedoelde.. | |
hugecooll | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:41 |
Ah, ik neem aan dat ie met friekandel frikandel bedoelt ![]() | |
The_stranger | donderdag 28 augustus 2014 @ 19:42 |
Denk ook wel dat hij een staaf bedoelt, maar met rauw vlees moet je secuur zijn ![]() | |
BarendWubboJagermanJansen | donderdag 28 augustus 2014 @ 22:00 |
RIP TS | |
Kees22 | vrijdag 29 augustus 2014 @ 01:05 |
Ja, en het is ontdooid. Maar dat zal al wel gezegd zijn. | |
Palomar | vrijdag 29 augustus 2014 @ 01:31 |
Dat is toch f**ng ranzig. Kun je niet iets beters verzinnen? Bijv. een wegwerpbbq'tje of een goedkoop campingbrandertje? Desnoods maak je een vuur ![]() | |
RhytmicalRemedy | vrijdag 29 augustus 2014 @ 01:56 |
Ja is wel lekker. Ik heb altijd wat sate in de vriezer met stokjes. Ik koop zonder voor de bami maar met is lekker voor de kids of op het strand. | |
The_stranger | vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:30 |
1 gevonden, nog 2 te gaan.. | |
RipMcPants | vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:32 |
De comment die je wist dat zou komen ![]() | |
A-mineur | vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:35 |
En niet lekker, ik vind doorbakken de hele smaak van vlees verpesten. Natuurlijk moet het wel gaar zijn maar mag best wat rozig zijn. | |
The_stranger | vrijdag 29 augustus 2014 @ 10:12 |
Inderdaad, varkensvlees wat nog een tintje roze heeft is zoveel lekkerder... | |
Thezappa | vrijdag 29 augustus 2014 @ 12:29 |
ben je in rauw? | |
raptorix | vrijdag 29 augustus 2014 @ 13:29 |
Wel een keer rauwe biefstuk gegeten, ik was in japans restaurant waar je dan zelf moet opscheppen, maar ik had dus niet door dat je het door een kok moest laten bakken, dus ik zat vrolijk dat spul op te eten ![]() | |
edcetera | vrijdag 29 augustus 2014 @ 17:39 |
In dunne plakjes snijden en het is gewoon rundercarpaccho ![]() |