FOK!forum / General Chat / Diepvriesvlees rouw eten
freekfoxdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:35
Gisteren op de camping hadden we geen fornuis, zei een duitser dat het zelfs gegeten kan worden als het ontdooit is en dat hij dat wel eens deed als het niet anders kon.

Kun je diepvlies hamburgers / friekandellen eten van 20 graden ?
Renzokudonderdag 28 augustus 2014 @ 17:37
Dat kan.
The_strangerdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:37
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig, hamburgers ligt het maar helemaal aan de kwaliteit van het vlees en de slager. Sowieso mogen beide niet te lang ontdooit zijn.

ps. het is rauw...
A-mineurdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:38
Zelfs varken en rundvlees kun je rauw eten. Ik bak mijn biefstuk altijd vrij rauw, dus enkel alleen maar een beetje de boven en onderkant garen..
jatochneetochdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:40
DiepvriesHamburgers zijn meestal ook al gegaard.
Mord_Sithdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:41
RIP aan het diepvriesvlees.
superblydonderdag 28 augustus 2014 @ 17:42
gatverdamme!
superblydonderdag 28 augustus 2014 @ 17:43
je kan t toch ook boven een houtvuur klaarmaken?
freekfoxdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:43
gewooon kampvuur tot 100 graden
spijkerbroekdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:43
Het was zo'n lieve frikandel ;(
Renedonderdag 28 augustus 2014 @ 17:51
Gecondoleerd :'(
mvdejongdonderdag 28 augustus 2014 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:38 schreef A-mineur het volgende:
Zelfs varken en rundvlees kun je rauw eten. Ik bak mijn biefstuk altijd vrij rauw, dus enkel alleen maar een beetje de boven en onderkant garen..
Rundvlees is goed te doen, varkensvlees is erg riskant vanwege de haast onvermijdelijke parasieten die erin zitten.
Life2.0donderdag 28 augustus 2014 @ 17:59
mortuariumvlees?
thom_05donderdag 28 augustus 2014 @ 18:32
Rouw. :'( ):O :{
Dunnevandaledonderdag 28 augustus 2014 @ 18:37
Er gaat toch niets boven een rauwe salmonellakip w/
KaBufdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:02
Sterkte met dit vreselijk gemis. -O-
The_strangerdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:06
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:55 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Rundvlees is goed te doen, varkensvlees is erg riskant vanwege de haast onvermijdelijke parasieten die erin zitten.
Dat laatste valt gelukkig erg mee. De meest voorkomende is (was) trichinella (spirella). Varkensvlees uit west Europa en vlees dat hier wordt ingevoerd, wordt daarop getest en komt vrijwel niet met voor. Tweede mogelijkheid is toxoplasma gondii, maar komt ook bijna niet voor.
Nu zou ik varkensvlees niet rauw eten, vanwege smaak en mogelijke besmetting vanaf de slager, maar helemaal doorbakken is ook niet (meer) nodig.
Zelfscannerdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:09
Hamburger op de motorkap?
erodomedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:17
Lijkt me vooral heel erg vies. Bij de meeste vleessoorten zal het wel kunnen zonder al teveel risico, maar waarom zou je dat willen?

Waarom koop je dan niet wat anders wat je zo kan eten zonder het te bakken, pleur wat uitgebakken spekkie's in een salade en je hebt toch wat vlees bij je eten zonder dat het ranzig smaakt.
Dat kan je allemaal zo kopen dus waarom zou je dan gore diepvrieshamburgers en frikandellen ongebakken eten? Eet liever een broodje kaas dan een ongebakken frikandel.

De grote vraag is dus, als je weet dat je geen fornuis zal hebben en ook geen bbq mee hebt genomen of iets in die geest, waarom zou je dan hamburgers en frikandellen meenemen?
Set up for succes ;)
MichaelScottdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:18
RIP aan de nabestaanden
motorbloempjedonderdag 28 augustus 2014 @ 19:23
RIP aan de nabestaande.
hugecoolldonderdag 28 augustus 2014 @ 19:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:37 schreef The_stranger het volgende:
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig
Sup met de haakjes?
The_strangerdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:35 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Sup met de haakjes?
quote:
Welke spelling is juist: frikadel, zonder n, of frikandel, met n?
Frikadel en frikandel bestaan allebei. Ze betekenen niet hetzelfde:

De frikandel, met een n, is een langwerpige vleessnack die gefrituurd wordt ('Wil je een kroket of een frikandel bij de patat?'); frikandellen worden vooral in Nederland gegeten.
De frikadel, zonder n, is een soort gehaktbal; frikadellen worden vooral in België gegeten.
Bron

Ondanks dat deze quote België noemt, wordt de frikadel (die zonder n, dus de bal) ook veel in Duitsland gegeten, Aangezien TS het had over een Duitser en het woord frika(n)del sowieso verkeerd spelde, was mij niet helemaal duidelijk welke snack hij nu bedoelde..
hugecoolldonderdag 28 augustus 2014 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:38 schreef The_stranger het volgende:

[..]

[..]

Bron

Ondanks dat deze quote België noemt, wordt de frikadel (die zonder n, dus de bal) ook veel in Duitsland gegeten, Aangezien TS het had over een Duitser en het woord frika(n)del sowieso verkeerd spelde, was mij niet helemaal duidelijk welke snack hij nu bedoelde..
Ah, ik neem aan dat ie met friekandel frikandel bedoelt :P
The_strangerdonderdag 28 augustus 2014 @ 19:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:41 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Ah, ik neem aan dat ie met friekandel frikandel bedoelt :P
Denk ook wel dat hij een staaf bedoelt, maar met rauw vlees moet je secuur zijn ;)
BarendWubboJagermanJansendonderdag 28 augustus 2014 @ 22:00
RIP TS
Kees22vrijdag 29 augustus 2014 @ 01:05
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:37 schreef The_stranger het volgende:
Een frika(n)del is al gegaard, dus redelijk veilig, hamburgers ligt het maar helemaal aan de kwaliteit van het vlees en de slager. Sowieso mogen beide niet te lang ontdooit zijn.

ps. het is rauw...
Ja, en het is ontdooid.
Maar dat zal al wel gezegd zijn.
Palomarvrijdag 29 augustus 2014 @ 01:31
Dat is toch f**ng ranzig. Kun je niet iets beters verzinnen? Bijv. een wegwerpbbq'tje of een goedkoop campingbrandertje? Desnoods maak je een vuur :P
RhytmicalRemedyvrijdag 29 augustus 2014 @ 01:56
Ja is wel lekker. Ik heb altijd wat sate in de vriezer met stokjes.
Ik koop zonder voor de bami maar met is lekker voor de kids of op het strand.
The_strangervrijdag 29 augustus 2014 @ 09:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 01:05 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Ja, en het is ontdooid.
Maar dat zal al wel gezegd zijn.
1 gevonden, nog 2 te gaan..
RipMcPantsvrijdag 29 augustus 2014 @ 09:32
quote:
9s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:18 schreef MichaelScott het volgende:
RIP aan de nabestaanden
De comment die je wist dat zou komen :D
A-mineurvrijdag 29 augustus 2014 @ 09:35
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 19:06 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dat laatste valt gelukkig erg mee. De meest voorkomende is (was) trichinella (spirella). Varkensvlees uit west Europa en vlees dat hier wordt ingevoerd, wordt daarop getest en komt vrijwel niet met voor. Tweede mogelijkheid is toxoplasma gondii, maar komt ook bijna niet voor.
Nu zou ik varkensvlees niet rauw eten, vanwege smaak en mogelijke besmetting vanaf de slager, maar helemaal doorbakken is ook niet (meer) nodig.
En niet lekker, ik vind doorbakken de hele smaak van vlees verpesten. Natuurlijk moet het wel gaar zijn maar mag best wat rozig zijn.
The_strangervrijdag 29 augustus 2014 @ 10:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 09:35 schreef A-mineur het volgende:

[..]

En niet lekker, ik vind doorbakken de hele smaak van vlees verpesten. Natuurlijk moet het wel gaar zijn maar mag best wat rozig zijn.
Inderdaad, varkensvlees wat nog een tintje roze heeft is zoveel lekkerder...
Thezappavrijdag 29 augustus 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 augustus 2014 17:41 schreef Mord_Sith het volgende:
RIP aan het diepvriesvlees.
ben je in rauw?
raptorixvrijdag 29 augustus 2014 @ 13:29
Wel een keer rauwe biefstuk gegeten, ik was in japans restaurant waar je dan zelf moet opscheppen, maar ik had dus niet door dat je het door een kok moest laten bakken, dus ik zat vrolijk dat spul op te eten :+
edceteravrijdag 29 augustus 2014 @ 17:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 13:29 schreef raptorix het volgende:
Wel een keer rauwe biefstuk gegeten, ik was in japans restaurant waar je dan zelf moet opscheppen, maar ik had dus niet door dat je het door een kok moest laten bakken, dus ik zat vrolijk dat spul op te eten :+
In dunne plakjes snijden en het is gewoon rundercarpaccho ^O^