quote:Op zondag 25 januari 2015 12:07 schreef kELAL het volgende:
Ach, expreszo en onze eigen Fixers hebben er al wat woorden aan vuilgemaakt, maar de redactie blijft zich vooralsnog onverbeterlijk opstellen.
En ik heb een klein Godwinnetje richting de hoofdredacteur geslingerd, maar ook dat zal wel tegen dovenmansoren gericht zijn...
De Volkskrant gaat wel vaker de fout in. Maar ze luisteren wel, bijvoorbeeld naar de grotere Nederlandse bedrijven die ze voor de poten schoppen. De rest interesseert ze waarschijnlijk geen ene flikker, die kop en hun snelle afraffel artikelen zijn met het oog op verkoop gewoon van het niveau TeleGraag.quote:Op zondag 25 januari 2015 12:07 schreef kELAL het volgende:
Ach, expreszo en onze eigen Fixers hebben er al wat woorden aan vuilgemaakt, maar de redactie blijft zich vooralsnog onverbeterlijk opstellen.
En ik heb een klein Godwinnetje richting de hoofdredacteur geslingerd, maar ook dat zal wel tegen dovenmansoren gericht zijn...
En de aangepaste versie bij de Volkskrant:quote:'Van oudsher zijn de rechten in dit land ook goed geregeld, maar werkgevers vergeten verder te kijken.' Zicht op de specifieke vragen waarmee iemand zit, is er daardoor nauwelijks. Bedrijven als ING, PostNL en Philips komen gemiddeld niet verder dan een 3,7 als rapportcijfer op criteria als de interne communicatie en het meten van resultaten. Internationaal ligt het gemiddelde op een 4,8. Daardoor zou nog steeds een kwart van de lhbt'ers richting collega's niet uit de kast komen. Ook zit een extreem groot deel van de transgenders, mensen die zich niet thuis voelen in het eigen lichaam, werkloos thuis.
quote:'Van oudsher zijn de rechten in dit land ook goed geregeld, maar werkgevers vergeten verder te kijken.' Zicht op de specifieke vragen waarmee iemand zit, is er daardoor nauwelijks. Nederlandse bedrijven komen gemiddeld niet verder dan een 3,7 als rapportcijfer op criteria als de interne communicatie en het meten van resultaten. Internationaal ligt het gemiddelde op een 4,8. Daardoor zou nog steeds een kwart van de lhbt'ers richting collega's niet uit de kast komen. Ook zit een extreem groot deel van de transgenders, mensen die zich niet thuis voelen in het eigen lichaam, werkloos thuis.
Dat is ook allemaal hetzelfde tegenwoordig.quote:
Ze weten donders goed hoe ze het moeten uitdrukken, maar dit is vooral met de losse verkoop in gedachten zo op de voorpagina gezet.quote:Op maandag 26 januari 2015 10:06 schreef Alentejana het volgende:
Ik zou bij een klacht wel komen met een het aanreiken van alternatieven. Want het is gewoon vaak zo dat men het niet goed anders weet uit te drukken.
Zijn die absoluut noodzakelijk?quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:39 schreef wonderer het volgende:
http://www.npo.nl/de-wandeling/26-01-2015/KN_1665817
Alex Bakker en Arie Boomsma bij de wandeling. Mooi, met kanttekening dat ie als vrouw het ziekenhuis in ging en er als man weer uit kwam. Geen woord over de hormonen
Als je daar geen behoefte aan hebt, dan is dat niet zo erg toch?quote:Op woensdag 28 januari 2015 13:15 schreef Alentejana het volgende:
[..]
Zijn die absoluut noodzakelijk?
Ik begin daar nl liever niet aan.
Op mijn leeftijd lijkt me dat niet noodzakelijk (overgang).
Ik had het idee dat hormonen vooral nodig zijn als je werkende eierstokken of testikels hebt die het de hormonen (van het andere geslacht) aanmaken?
Kun je daar eens over uitwijden of heb je een link naar uitleg daarover?
Ok.quote:Op woensdag 28 januari 2015 14:08 schreef RadioSlut het volgende:
[..]
Als je daar geen behoefte aan hebt, dan is dat niet zo erg toch?
Denk dat wonderer het meer qua taalgebruik bedoelt, het komt immers wel zo op televisie. Zou een verkeerd beeld kunnen schetsen.
(Correct me if I'm wrong!)
Het is pas sinds een paar jaar dat het VU schoorvoetend toestaat dat er wordt geopereerd zonder hormonen. De standaardprocedure is therapie-hormonen-real life fase-operaties. Daarvan afwijken is moeilijk.quote:Op woensdag 28 januari 2015 13:15 schreef Alentejana het volgende:
[..]
Zijn die absoluut noodzakelijk?
Ik begin daar nl liever niet aan.
Op mijn leeftijd lijkt me dat niet noodzakelijk (overgang).
Ik had het idee dat hormonen vooral nodig zijn als je werkende eierstokken of testikels hebt die het de hormonen (van het andere geslacht) aanmaken?
Kun je daar eens over uitwijden of heb je een link naar uitleg daarover?
Dan is het toch therapie - real life fase - operaties, eventueel hormonen. Lijkt mij dat sommigen uit hun eigen al vrouwelijk dan wel mannelijk genoeg zijn uberhaupt voor er hormonen gebruikt worden.quote:Op woensdag 28 januari 2015 15:31 schreef wonderer het volgende:
[..]
Het is pas sinds een paar jaar dat het VU schoorvoetend toestaat dat er wordt geopereerd zonder hormonen. De standaardprocedure is therapie-hormonen-real life fase-operaties. Daarvan afwijken is moeilijk.
Maar het ging me inderdaad om het beeld dat ze schetsen, dat het een kwestie is van even langs het ziekenhuis en je bent een man/vrouw.
Zit je dan altijd aan de VU vast? Als jij met een zak met geld komt, zal een ander ziekenhuis dan geen geslachtsveranderende operatie kunnen doen?quote:Op woensdag 28 januari 2015 15:31 schreef wonderer het volgende:
[..]
Het is pas sinds een paar jaar dat het VU schoorvoetend toestaat dat er wordt geopereerd zonder hormonen. De standaardprocedure is therapie-hormonen-real life fase-operaties. Daarvan afwijken is moeilijk.
Maar het ging me inderdaad om het beeld dat ze schetsen, dat het een kwestie is van even langs het ziekenhuis en je bent een man/vrouw.
Die operaties worden niet tegelijk uitgevoerd. Borst en buik, hooguit, hoewel ze dat ook pas een paar jaar doen bij de VU en hij is al vijftien jaar geleden begonnen.quote:Op woensdag 28 januari 2015 17:13 schreef Alentejana het volgende:
[..]
Zit je dan altijd aan de VU vast? Als jij met een zak met geld komt, zal een ander ziekenhuis dan geen geslachtsveranderende operatie kunnen doen?
Ik heb trouwens nu het programma bekeken inmiddels en wat de poster boven mij ook al zegt, is het natuurlijk wel zo dat een en ander in 25 minuten moet passen, dus als een en ander wordt weggelaten of heel summier besproken is op zich niet zo raar.
Verder kloppen de feiten wel wat betreft ziekenhuisbezoek. Hij ging er in met een vagina en borsten, dus als vrouw en kwam er uit zonder borsten en met een piemel, dus als man. Het ís uiteindelijk een geslachtsveranderende operatie....
Ze hadden kunnen zeggen met vrouwelijke kenmerken erin en met manlijke kenmerken eruit, maar op zich zie ik het zelf niet als iets heel fouts of storends in een nogmaals licht en algemeen programma. Ik had tenminste niet het idee dat het een voorlichtingsprogramma was. Meer een kennismaking met "zo´n persoon".
Ik denk dat jij meer bedoeld dat de hele aanloop, het begin van de transitie is weggelaten, maar ik denk dat het deels ook komt omdat er immers een boek bestaat dat hij heeft geschreven dat juist weer daar over gaat. Nu volstaan ze met "anderhalf jarige moeilijke peiode" waarvan hormoongebruik natuurlijk ook maar een onderdeel is. Er is ook niet over therapie of real life fase gesproken.
Gezien die feitelijk best korte periode tussen beslissen van ik moet er wat aan doen en de operatie heb ik wel een beetje het idee dat een en ander misschien niet exact zo liep als tegenwoordig of misschien waren er geen wachtlijsten nog....
Is het trouwens niet mogelijk dat hij in Berlijn is geopereerd?
Dat dus, daar krijg je Volkskranthoofdredacteuren van die niets denigrerends zien in 'ombouwen'. Die dan ook na een shitload aan kritiek niet eens de gevoelens van hen die ze kwetsen willen erkennen. Ik heb 'm er nog een paar keer aan herinnerd, hij heeft gezegd dat hij blijft bij zijn reactie op het stuk van de Expreszp. Die Remarque vindt gewoon dat ik me niet beledigd mag voelen. Ik heb nog nooit een sprekender voorbeeld van privilege meegemaakt, dat wordt nog een leuk blog dit weekendquote:Op woensdag 28 januari 2015 19:48 schreef wonderer het volgende:
[..]
Die operaties worden niet tegelijk uitgevoerd. Borst en buik, hooguit, hoewel ze dat ook pas een paar jaar doen bij de VU en hij is al vijftien jaar geleden begonnen.
En ja, andere landen doen het anders, met andere protocollen, maar het beeld wat ze hier schetsen, klopt niet, zelfs al zou het bij hem wel zo zijn gegaan. Je gaat niet als vrouw naar binnen en komt als man weer naar buiten. Dat is een zeer verkeerde, veel te makkelijke voorstelling van zaken en zou niet moeten worden voortgezet door de media.
Het gaat niet om verzwijgen van een operatie. Dat snap je toch hopelijk wel?quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:19 schreef Alentejana het volgende:
Nou Onderweg, niet om het een of ander, maar het hoeft ook noet altijd meteen een urenlange documentaire met alle in en outs te zijn, waar vervolgens geen hond naar kijkt omdat het te ingewikkeld is of het moeten transgenders zelf zijn, die dan nog net niet zien wat zij wel of niet hebben gevoeld of gedaan, want het blijft allemaal persoonlijk.
Het feit dat er transfobie bestaat en men er zo weinig van weet en men er nog lacherig of lomp over doet komt vooral omdat er bijna nooit iets van getoond wordt op de manier die nu voorbij kwam. Dit programma vind ik een uitstekend kennismakingsprogramma wat dat betreft. Het is harstikke serieus en integer en ik vond het juist helemaal geen piemel aannaai draaiboek. Jezus Christus, dat hij in het ziekenhuis was geweest was juist maar letterlijk 1 hele seconde in het hele verhaal, dat vooral ging over een heel persoonlijk beleven van uiteindelijk toch nog gelukkig worden.
Het woord piemel of manlijke onderdelen is zelfs niet eens genoemd in het hele programma....
Het is gewoon genoemd als feit dat zijn geslacht operatief is aangepast. Ik zie niet wat daar fout aan is. Moet men het maar gaan verzwijgen dat sommige transgenders dat laten doen? Moet het maar de taboe sfeer ingegooid? Waarom kan het niet gewoon genoemd of een geslacht al of niet operatief is aangepast als de persoon in kwestie daar geen moeite mee heeft?
Je bevestigt het zelf. Programma's worden gemaakt op basis van wat de kijkers willen zien. Case closedquote:Nou Onderweg, niet om het een of ander, maar het hoeft ook noet altijd meteen een urenlange documentaire met alle in en outs te zijn, waar vervolgens geen hond naar kijkt omdat
Kwam totaal niet in beeld, een ziekenhuisverblijf kwam in beeld.quote:Op woensdag 28 januari 2015 21:22 schreef Onderweg het volgende:
Het gaat erom dat DE OPERATIE het enige is dat in beeld komt, en inderdaad, zoals je zelf zegt:
Het enige waar ik over viel was de frase "hij ging als vrouw de narcose in en kwam er als man weer uit".quote:Op woensdag 28 januari 2015 20:43 schreef Alentejana het volgende:
Die operaties worden niet tegelijk uitgevoerd. Borst en buik, hooguit, hoewel ze dat ook pas een paar jaar doen bij de VU en hij is al vijftien jaar geleden begonnen.
En ja, andere landen doen het anders, met andere protocollen, maar het beeld wat ze hier schetsen, klopt niet, zelfs al zou het bij hem wel zo zijn gegaan. Je gaat niet als vrouw naar binnen en komt als man weer naar buiten. Dat is een zeer verkeerde, veel te makkelijke voorstelling van zaken en zou niet moeten worden voortgezet door de media.
Ik snap je argument.
Er zijn helemaal geen details bij verteld, ik heb geen idee wat er wel of niet gebeurd is. Nogmaals ik zag het zelf gewoon als "het geslacht is op een gegeven moment aangepast" in het verhaal. Had je liever dat ze het weg hadden gelaten? Of een andere tekst bij dat ene beeld (want dat was het) "Er zijn een serie operaties uigevoerd om het geslacht uiterlijk aan te passen" of zoiets?
Zou Alex zelf trouwens nog inspraak hebben gehad?
Het ging hier totaal niet om operatie(s) maar om het verhaal van de persoon, dus ik kan me voorstellen dat ze dat deel dan ook maar niet te ingewikkeld brengen of veel aandacht aan besteden.
Hormonen zijn bedoeld om de secundaire geslachtskenmerken die je wel wilt hebben bij je te introduceren en de secundaire geslachtskenmerken die je niet wilt hebben te onderdrukken. Er zijn maar weinig mensen die van nature een dusdanig afwijkende hormoonhuishouding hebben dat ze hiervoor geen hormoontherapie nodig hebben.quote:Op woensdag 28 januari 2015 15:48 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Dan is het toch therapie - real life fase - operaties, eventueel hormonen. Lijkt mij dat sommigen uit hun eigen al vrouwelijk dan wel mannelijk genoeg zijn uberhaupt voor er hormonen gebruikt worden.
Dank je wel voor deze uitleg!quote:Op donderdag 29 januari 2015 12:21 schreef Joanne35 het volgende:
[..]
Hormonen zijn bedoeld om de secundaire geslachtskenmerken die je wel wilt hebben bij je te introduceren en de secundaire geslachtskenmerken die je niet wilt hebben te onderdrukken. Er zijn maar weinig mensen die van nature een dusdanig afwijkende hormoonhuishouding hebben dat ze hiervoor geen hormoontherapie nodig hebben.
Daarnaast heeft hormoontherapie ook een psychologisch effect, steevast gaan transseksuelen zich psychisch beter voelen zodra ze met hormonen beginnen. Ook speelt het een rol in de diagnose, omdat mensen soms van gedachten veranderen zodra ze met hormoontherapie beginnen.
Vanouds speelt hormoontherapie dan ook een belangrijke rol in de behandeling. Geen operatie met hormonen zal vele malen vaker voorkomen dan andersom. Mensen die doelbewust geen hormonen willen zullen in de meeste gevallen ook niet voor een operatie kiezen. Als mensen zich al zonder hormoontherapie laten opereren is dat meestal omdat ze om medische redenen geen hormoontherapie aankunnen.
Dus wel degelijk was er iemand die zei dat iemand als Alex er niet in zou moeten en dat het "om meer inhoud" zou moeten gaan. Er werd naar mijn beleving plenty inhoud getoond en het draaide helemaal niet om "een piemel aannaaien".quote:Misschien is het tijd dat zoiets als genderdysforie niet in zo'n 'algemeen programma' gestopt wordt. Misschien is het tijd dat het niet samengepropt wordt in een 'piemel aannaaien' draaiboek. Misschien mag het wat minder gaan om wat regisseurs denken dat mensen willen zien en wat meer om wat het inhoudt. Het lijkt mij vrij duidelijk dat wij nooit voorbij vaginaslagers komen zolang mensen dat willen zien en programmamakers alleen maar maken wat mensen willen zien. Misschien mag het wat minder gaan om de onderbuik (woordspeling niet bedoeld) van de kijkers.
Het is een ziekenhuis, de kans is groot dat ze het over het computersysteem had waarmee het niet meer luktequote:Op donderdag 29 januari 2015 16:23 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
Net aangemeld bij het genderteam van het VUmc. De dame aan de telefoon klonk alsof ze een inzinking had, en moest me telkens in de wacht zetten omdat "het ff niet meer lukte". Ik maak me zorgen.
En wat mezelf betreft: 10 februari intake/screening. Ben benieuwd.
Nou, ze klonk écht flink overstuur. Ik zat er nog aan te denken om er een mail over naar het VUmc te sturen, dat de dame waar ik mee aan de telefoon hing klonk alsof ze in blinde paniek was, maar ik wil d'r baan niet in gevaar brengen.quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:54 schreef Abby79 het volgende:
[..]
Het is een ziekenhuis, de kans is groot dat ze het over het computersysteem had waarmee het niet meer lukte.
Maar dat is toch zo met een heleboel dingen op tv. Om echt het hele verhaal te vertellen over een transitie ben je aardig wat tijd nodig, hoeveel weet ik niet. Maar kijk eens naar een programma als How It's made, daar wordt van alles in elkaar gezet maar meeste wat je ziet is assemblage. Daar zie je nog steeds niet hoe de onderdelen gemaakt worden.quote:Op donderdag 29 januari 2015 13:17 schreef wonderer het volgende:
Je trekt wel allerlei rare conclusies. Er heeft niemand gezegd dat zo'n programma iemand als Alex niet zou moeten opnemen, noch dat het afbreuk doet aan de hele wandeling. De huidige woordkeus in die scene zet een gevaarlijk incompleet beeld neer van de transitie. Dat is alles.
Damn. Dan is de wachtlijst van het VUmc korter dan die van UMCG... of word je na de intake bij het VUmc alsnog op een wachtlijst geplaatst?quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:23 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
En wat mezelf betreft: 10 februari intake/screening. Ben benieuwd.
http://www.vumc.nl/afdeli(...)q/wachttijden/322086quote:Op donderdag 29 januari 2015 19:18 schreef Azorius het volgende:
Damn. Dan is de wachtlijst van het VUmc korter dan die van UMCG... of word je na de intake bij het VUmc alsnog op een wachtlijst geplaatst?
Domestic violence grappen zijn grappig hier...? :Vquote:Op donderdag 29 januari 2015 19:18 schreef Azorius het volgende:
Ik zag trouwens op je profiel dat je zo ongeveer even oud bent als ik. Hoe en wanneer kwam jij er eigenlijk achter? Vergeef me mijn nieuwsgierigheid, maar die houdt niet op, niet vanzelf.
Veel succes!quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:23 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
En wat mezelf betreft: 10 februari intake/screening. Ben benieuwd.
Wow, dat scheelt enorm vergeleken met het UMCG. Weer terug naar de huisarts dan maarquote:Op donderdag 29 januari 2015 19:46 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
http://www.vumc.nl/afdeli(...)q/wachttijden/322086
Dapper dat je je verhaal hier zo durft neer te zetten! Die vlucht uit het ouderlijk huis komt me wel bekend voor. Ik moest echt weg van alles en iedereen in mijn oude omgeving. Is het contact met die oude trans vriend/vriendin (?) wel weer gezond geworden nadat je dat moment van zelfreflectie had?quote:Op donderdag 29 januari 2015 19:46 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
Sorry voor de lange post, maar ik kon op die vraag geen kort antwoord geven. Het was namelijk een heel geleidelijk proces en niet echt 1 moment ofzo.
In ieder geval fijn dat je het al een behoorlijk aantal mensen hebt verteld. Hoe reageren de mensen van je opleiding erop, nieuwsgierig? Hoe anderen over je (zullen gaan) denken schrikt best wel een af, maar andere kant; wat is er te verliezen? Bovendien zal er altijd wel iets over een random worden gedacht. Als het dit niet is dan is het wel een vreemde hobby, een typisch kledingstuk of de manier waarop je loopt ofzo.quote:Op donderdag 29 januari 2015 19:46 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
Nu weten mensen op m'n opleiding het, m'n vrienden, en m'n moeder, en blijft alleen maar vertrouwder en beter voelen. Het enige wat me nog een beetje terughoudt is het stigma, maar de angst voor wat anderen over me denken en van me vinden begin ik steeds meer los te laten.
Mensen op m'n opleiding... Ja... Erg grappig (en drugs-gerelateerd) verhaal hoe dat naar buiten is gekomen, en weet niet of dit de juiste plek is daarvoor.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 01:41 schreef Azorius het volgende:
In ieder geval fijn dat je het al een behoorlijk aantal mensen hebt verteld. Hoe reageren de mensen van je opleiding erop, nieuwsgierig? Hoe anderen over je (zullen gaan) denken schrikt best wel een af, maar andere kant; wat is er te verliezen? Bovendien zal er altijd wel iets over een random worden gedacht. Als het dit niet is dan is het wel een vreemde hobby, een typisch kledingstuk of de manier waarop je loopt ofzo.
Je naam is wel leuk trouwens haha, ik ben zelf ook een beetje zoekende.
Grappige verhalen zijn er altijd wel natuurlijk.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 02:17 schreef vrouwzoektnaam het volgende:
[..]
Mensen op m'n opleiding... Ja... Erg grappig (en drugs-gerelateerd) verhaal hoe dat naar buiten is gekomen, en weet niet of dit de juiste plek is daarvoor.
En dankje!
Dat is wel leukquote:Op vrijdag 30 januari 2015 12:09 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Grappige verhalen zijn er altijd wel natuurlijk.
Heb zelf 2-3 week geleden aan mijn vriendin verteld over mijn travestie/gender gebeuren/gevoelens. En zouden dat mooi binnenshuis houden, is zei dus gisteren aan het werk. Zou er s'avonds vriendin van ons langskomen om iets op te halen. Staat dus die vriendin (ze belde wel aan maar onze deur is altijd open) zo opeens in de woonkamer in de ochtend (eerder klaar met werken). Heb ik dus mooi jurkje aan, hakken het hele gebeuren.
Nou maar even gevraagd of het mooi stond, kreeg nog compliment ook dat ik beter op hakken loop dan zeiij. Ook meteen even verteld van hoe en wat natuurlijk.
Zeiij net als mijn vriendin keek er dus ook al niet raar van op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |