Nee, als consument wordt van je verwacht dat je jezelf goed hebt geïnformeerd alvorens een koop aan te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens op tweakers wanneer je elektronica wilt kopen, of google even het artikel. Dan zie je al vaak wat iets gemiddeld kost en kan je zelf de afweging maken iets wel/niet te kopen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:21 schreef Onnoman het volgende:
Wanneer een product voor een bepaald bedrag wordt aangeboden waarbij wordt vermeld dat de adviesprijs bijvoorbeeld 400 euro is terwijl dit totaal niet juist is. Kan je dan spreken over dwaling?
Het zijn toch geen onzinnige reacties? Je kunt zelf uitzoeken wat zo ongeveer de prijs is.quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:43 schreef Onnoman het volgende:
Mensen.. dit is geen topic uit onzin.. dus kom niet met onzin reacties en zoek een hobby
quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:27 schreef Lienekien het volgende:
En wat zou je dan met je beroep op dwaling willen bereiken?
Bij dwaling is er sprake van een onjuiste voorstelling van zakenquote:Op maandag 18 augustus 2014 10:47 schreef Leandra het volgende:
Je bedoelt dat een bedrijf heeft staan dat een bepaald model Samsung televisie een adviesprijs van ¤ 3.295 heeft, zij hem aanbieden voor ¤ 1.649 en dat de adviesprijs volgens de Samsungsite ¤ 1.695 is?
Ik zou er geen zaken mee doen, maar of het dwaling is? Lijkt me sterk.
Het moet gaan om een onjuiste voorstelling van essentiële eigenschappen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:49 schreef Onnoman het volgende:
[..]
Bij dwaling is er sprake van een onjuiste voorstelling van zaken
onjuiste vermelding van adviesprijs lijkt me daarom een dwaling
koop ongedaan makenquote:
Dus je hebt zelf geen onderzoek gedaan of de verkoopprijs realistisch was (dus niet de adviesverkoopprijs en de daarop gegeven korting)?quote:
Maak dan een complete OP. Op deze vraag (zo die er nu staat) kan niet zinvol worden geantwoord. Let op:quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:43 schreef Onnoman het volgende:
Mensen.. dit is geen topic uit onzin.. dus kom niet met onzin reacties en zoek een hobby
Kan. Maar het kan ook een typefout zijn. Of een grapje. Of oplichting.quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:21 schreef Onnoman het volgende:
Wanneer een product voor een bepaald bedrag wordt aangeboden waarbij wordt vermeld dat de adviesprijs bijvoorbeeld 400 euro is terwijl dit totaal niet juist is. Kan je dan spreken over dwaling?
De adviesprijs is geen onderdeel van de koopovereenkomst. Je kunt de koop dus niet ontbinden vanwege deze reden. Je hebt toevallig niet de koop online gedaan? Dan zijn je rechten anders dan bij aankoop in de winkel.quote:
definieer essentieel..quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:51 schreef DonJames het volgende:
[..]
Het moet gaan om een onjuiste voorstelling van essentiële eigenschappen.
Nee. De verkoopprijs wel, de adviesprijs niet. Uitgesloten.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:08 schreef Onnoman het volgende:
[..]
definieer essentieel..
adviesprijs kan best essentieel zijn in de aanschaf van een product
Waarom zou een vreemde adviesprijs onjuist zijn? Volgens mij bestaat er niet zoiets als een juiste adviesprijs.quote:Op maandag 18 augustus 2014 10:49 schreef Onnoman het volgende:
onjuiste vermelding van adviesprijs lijkt me daarom een dwaling
Ooit een keer via zo'n dagaanbiedingensite een gereedschapskoffer gekocht waarbij adviesprijs ¤ 499,- was, en nu ¤ 99,-. Opzich prima gereedschap voor mij, voor een enkel klusje her en der in huis. Echter is dit absoluut niet de kwaliteit die je van een gereedschapskoffer van ¤ 499,- mag verwachten.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:20 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Waarom zou een vreemde adviesprijs onjuist zijn? Volgens mij bestaat er niet zoiets als een juiste adviesprijs.
De adviesprijs is gewoon de grootste onzin die er is en zegt niets over de kwaliteit of een realistische verkoopprijs. Hij kan daardoor per definitie niet onjuist zijn.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:30 schreef jroz het volgende:
[..]
Ooit een keer via zo'n dagaanbiedingensite een gereedschapskoffer gekocht waarbij adviesprijs ¤ 499,- was, en nu ¤ 99,-. Opzich prima gereedschap voor mij, voor een enkel klusje her en der in huis. Echter is dit absoluut niet de kwaliteit die je van een gereedschapskoffer van ¤ 499,- mag verwachten.
Die adviesprijs is dus ook volledig uit de lucht gegrepen en niet realistisch. Ik snap TS hierin dus wel.
Echter kan je hier snel genoeg achterkomen en onder het mom van WkoA er nog onderuit komen. Waarom heb je dit niet gedaan TS?
Ik denk dat TS bedoeld dat de adviesprijs volgens de winkel bijvoorbeeld 100,- was, maar dat het merk/producent van het product zegt dat het 90,- is. Daarmee kan de adviesprijs dus wel onjuist weergegeven zijn. Maar dat is geen enkele basis voor ontbinden van verkoop.quote:Op maandag 18 augustus 2014 11:32 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
De adviesprijs is gewoon de grootste onzin die er is en zegt niets over de kwaliteit of een realistische verkoopprijs. Hij kan daardoor per definitie niet onjuist zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |