Je kan best een opleiding doen met behoud van uitkering. Maar dat is als je werkloos raakt en ze verwachten dat een opleiding je kans op een baan vergroot. Het is niet om het stoppen van studiefinanciering op te vangen. Anders zou iedereen dat toch doen en heeft het verkorten van de periode waarin je recht hebt op studiefinanciering geen enkel nut.quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:00 schreef BloedendeVagina het volgende:
[..]
Weet het zo net nog niet. Toen ik nog op de Erasmus studeerde, zat ik ook met iemand in de groep die een uitkering had bleek later.
Beschikbaar zijn voor werk, kun je ook zo uitleggen dat je per direct kapt met de studie/colleges volgen zodra je een baan hebt gevonden of dat je per direct beschikbaar bent als bijv. de gemeente wat voor jou hebt gevonden of op gesprek moet komen.
Met een studie waar je veel zelf zou kunnen doen en dus weinig verplichte colleges, lijkt me dat best mogelijk? Of in de avonduren.
Vraag me af hoe dit strikt juridisch zit eigenlijk? De ene zit de hele dag thuis, de andere in de studiebanken. Komt globaal op hetzelfde neer. Op het moment dat je geen werk hebt.. moet je toch iets doen.
Zolang je je maar aan de sollicititieplicht en dergelijke houdt..
Als jij het UWV weet te overtuigen dat je ondanks het volgen van een fulltime (dag)opleiding gewoon 100% beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt doordeweeks dan moet je dat doen. Voor het UWV is het niet heel ingewikkeld om daar controles op uit te oefenen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is alleen niet iedereen die bij UWV werkt achterlijk en heeft denk ik XX% van de studenten die in dezelfde situatie als TS zitten (wel bijbaan, geen prestatiebeurs meer) dit briljante plan ook al een keer geprobeerd.quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:10 schreef BloedendeVagina het volgende:
Klopt../
Zal ik de vraag anders stellen. Komt de uitkerende instantie te weten dat je studeert naast je uitkering als je dat niet opgeeft? En is het verboden om een thuisstudie te volgen naast je uitkering?
Als die thuisstudie mag, waarom zou een niet-thuisstudie dan niet mogen? Zolang er geen aanwezigheidsplicht is, kun je het gewoon aanmerken als zijnde beschikbaar voor werk..
Immers; mocht je een baan vinden of aangeboden krijgen, ga je per direct aan de slag. Dan leg je die studie gewoon uit als zijnde noodzakelijk om de examens te doen ofzo.
Je mag toch ook 4 uur per dag in de sportschool hangen? Of boodschappen doen?
Dit is niet het geval.quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:24 schreef Ryon het volgende:
En volgens mij ben je ook gewoon verwijtbaar werkeloos als je minder uren gaat draaien (van 6 dagen per week naar 1) omdat je doordeweeks moet gaan studeren. Dus dat wordt ook lastig.
quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:42 schreef engineerx het volgende:
want ik heb momenteel weinig werk en ik wil bezig blijven tot ik een fatsoenlijke baan heb gevonden waar ik mijn vaste lasten en dergelijke van kan betalen.
Dus geef je eerst een oneerlijk antwoord waar je verplicht bent naar waarheid te antwoorden. Overigens denk ik dat je na het ja al geen uitkering krijgt los van jouw gelieg.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:42 schreef engineerx het volgende:
Als ik voor de keus kom of je gaat (ongeschoold) werk doen of we trekken je uitkering in dan zeg ik houd die uitkering maar en studeer lekker verder.
Dank je wel voor je morele opmerking.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:52 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
[..]
Dus geef je eerst een oneerlijk antwoord waar je verplicht bent naar waarheid te antwoorden. Overigens denk ik dat je na het ja al geen uitkering krijgt los van jouw gelieg.
Heeft niets met moreel te maken maar met een boete van 10% en het terugbetalen van het geld, mogelijk een strafblad als het totaal te hoog oploopt.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:58 schreef engineerx het volgende:
[..]
Dank je wel voor je morele opmerking.
Ik ben van mening dat de ww gebruiken voor zo'n doel moreel verantwoord is.
Immers de tijd dat ik er gebruik van wil maken is beperkt (half jaar).
Daarboven op is het mijn eigen belastinggeld en hadden ze maar niet met die kutregels moeten komen om het onderwijs aan te pakken. Zij lekker 8/9 jaar doen over een studie waar 4/5 jaar op staat en wij nu maar op de handjes en knietjes voor de overheid gaan? Ik heb er vrede mee wat ik van plan ben te doen. Ben jij het er niet mee eens, is dat jouw zaak.
Als je het zo bedoelt, dan mijn excuses voor mijn botte antwoord.quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:00 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Heeft niets met moreel te maken maar met een boete van 10% en het terugbetalen van het geld, mogelijk een strafblad als het totaal te hoog oploopt.
Lenen is bij duo is GEEN optie.quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:06 schreef The_Yakuza het volgende:
Als je studeren echt zo belangrijk vindt kun je beter bij DUO gaan lenen (je hebt een paar posts hierboven gezegd dat dat mogelijk is maar dat je dat niet wil) voor minder dan 1% in plaats van de staat op te lichten en 10% over dat bedrag te betalen.
quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:04 schreef engineerx het volgende:
Ik probeer creatief om te gaan met mijn mogelijkhedenandermans geld.
Voor DUO niet of voor jou niet?quote:
Maar je maakt de fout ergens mogelijkheden te zien waar de mogelijkheden niet zijn. Alleen bij een kortdurende opleiding (max. 1 jaar) die de kans op arbeid enorm vergroten zal het toegestaan zijn om een opleiding te volgen met een uitkering. Zodra je gaat liegen bij een aanvraag van een uitkering neem je een enorm risico. De enige kans is eerlijk zijn en nu al de kaarten op tafel leggen want anders garandeer ik je dat je spijt gaat krijgen.quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:04 schreef engineerx het volgende:
[..]
Als je het zo bedoelt, dan mijn excuses voor mijn botte antwoord.
U moet zich voorstellen, ik heb als hoofddoel doorstuderen.
Dit is niet gemakkelijk.
Ik probeer creatief om te gaan met mijn mogelijkheden.
Haha zeg dan niks!quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:12 schreef Twinkle20 het volgende:
Ik heb me er ook in verdiept omdat ik in een soortgelijk schuitje zit. Maar ik ga idd de boel niet oplichten met het risico dat ik straks alles terug kan betalen + boete. Want dat is het in mijn ogen.. de boel oplichten.
Je zegt geen aanwezigheidsplicht te hebben. Maar die tentamens dan? Kun je die doen op het moment dat het jou uit komt of liggen die momenten vast? Zul je net zien dat je een of andere verplichte uwv bijeenkomst hebt ofzo die daarmee samen valt. Ga je dan je tentamen niet doen of bel je uwv met een of andere smoes af?
Noem mij een braverik maar ik ga het wel op eigen houtje proberen door gewoon een baan naast de studie te zoeken. Waar een wil is ..
Ga je er toch mee door dan hoop ik van ganser harte dat je vroeg of laat gepakt wordt.
TS ontwijkt je vraag helaasquote:Op woensdag 30 juli 2014 16:08 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
[..]
Voor DUO niet of voor jou niet?
Ik wil zelf niet lenen bij de duo.quote:
Nee want als jij wilt studeren ipv werken neem je jouw sollicitatieplicht niet serieus en probeer je niet om uit de uitkeringssituatie te komen.quote:
Wrong!quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:17 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Nee want als jij wilt studeren ipv werken neem je jouw sollicitatieplicht niet serieus en probeer je niet om uit de uitkeringssituatie te komen.
Nee want je geeft zelf aan dat je die baan niet gaat nemen omdat je wil studeren.quote:Op woensdag 30 juli 2014 16:19 schreef engineerx het volgende:
[..]
Wrong!
UWV stelt dat ik actief moet solliciteren naar werk.
Volgens mij hanteren zij hier een x aantal sollicitaties per week/maand voor.
Als ik dit kan aantonen, voldoe ik aan die plicht!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |