Voornamelijk dat het in de huidige versie van PHP al wordt gemarkeerd als "deprecated" en vanaf de volgende versie überhaupt niet meer beschikbaar is.quote:
Da's niet altijd de site die als eerste verschijnt in de zoekresultaten. En daarbij moet je ook nog op het idee komen om op php.net naar mysql_query te zoeken als je net drie tutorials hebt gelezen waarin die functie wordt gebruikt / aangeraden.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 23:38 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Ja dat is inderdaad waar. Maar mensen snappen ook lijkt me dat de referentie op PHP.net de beste referentie is voor up2date PHP-documentatie.
Tsja, via omwegen kun je nog steeds niet beter weten inderdaad. Maar als je naast letterlijk tutorials volgen ook gewoon interesse hebt kom je ook snel dingen tegen over PDO bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 23:45 schreef Light het volgende:
[..]
Da's niet altijd de site die als eerste verschijnt in de zoekresultaten. En daarbij moet je ook nog op het idee komen om op php.net naar mysql_query te zoeken als je net drie tutorials hebt gelezen waarin die functie wordt gebruikt / aangeraden.
Je hebt als echte beginner niks aan de documentatie, want daarin staat niet uitgelegd hoe je moet programmeren.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 23:46 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Tsja, via omwegen kun je nog steeds niet beter weten inderdaad. Maar als je naast letterlijk tutorials volgen ook gewoon interesse hebt kom je ook snel dingen tegen over PDO bijvoorbeeld.
Het is denk ik ook een verschil in leren die mensen hebben. Sommige mensen willen tutorials, anderen willen gewoon documentatie van klassen.
En idealiter is er in de hele applicatie maar 1 class die PDO aanroept, zodat je eventueel morgen kunt bedenken dat je toch liever alles in een NoSQL database zet.quote:
Dat klopt inderdaad.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 23:49 schreef Light het volgende:
[..]
En idealiter is er in de hele applicatie maar 1 class die PDO aanroept, zodat je eventueel morgen kunt bedenken dat je toch liever alles in een NoSQL database zet.
Een variabele setten in het PHP bestand en opvragen bij het laden van het menu? Of denk ik te simpel?quote:Op zaterdag 26 juli 2014 01:56 schreef zarGon het volgende:
Ik heb een (navigatie)menu waarbij de actieve item met een css-class op een opvallende manier wordt weergegeven, en de niet-actieve items op een normale manier...
[ afbeelding ]
De opmaak van het menu is dus afhankelijk van de pagina die op dat moment geopend is. Om dit handmatig per pagina te regelen is niet onderhoudsvriendelijk, vooral als er een wijziging plaatsvindt aan het menustructuur.
Is er een noobproof-manier om dit gemakkelijk te regelen door middel van PHP? Iets dat op één of andere manier kan tracken op welke pagina je bent en dus weet welke menu-item op 'active' moet staan...
Vast niet, maar dat geeft mijn PHP-kennis wellicht ook aan.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 01:59 schreef Reemi het volgende:
[..]
Een variabele setten in het PHP bestand en opvragen bij het laden van het menu? Of denk ik te simpel?
Vóórdat je menu wordt geladen kun je een PHP variabele setten, bijvoorbeeld $page = 'stats';. Bij het opbouwen van het menu kun je dan checken welke waarde de variabele heeft (met een simpele if, of met een switch-statement), en zodoende bepalen op welke pagina je bent en hoe het menu eruit moet zien.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:04 schreef zarGon het volgende:
[..]
Vast niet, maar dat geeft mijn PHP-kennis wellicht ook aan..
Kun je me hier meer over vertellen? Links naar informatie anders?
Hmhmm, klinkt haalbaar. Thanks!quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:10 schreef Reemi het volgende:
[..]
Vóórdat je menu wordt geladen kun je een PHP variabele setten, bijvoorbeeld $page = 'stats';. Bij het opbouwen van het menu kun je dan checken welke waarde de variabele heeft (met een simpele if, of met een switch-statement), en zodoende bepalen op welke pagina je bent en hoe het menu eruit moet zien.
Momenteel zijn het losse HTML-bestanden, maar ik ga ze inderdaad met includes opbouwen, net zoals in je link.quote:Werk je met een template systeem, of plaats je de HTML in ieder PHP bestand?Een simpel voorbeeld van een template systeem: klik. Scheelt een boel werk, omdat je dan de HTML voor alle pagina's tegelijk kunt aanpassen.
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 02:15 schreef zarGon het volgende:
[..]
Hmhmm, klinkt haalbaar. Thanks!
[..]
Momenteel zijn het losse HTML-bestanden, maar ik ga ze inderdaad met includes opbouwen, net zoals in je link.
http://www.test-smoke.org/talks/dbix-class.pdfquote:Op dinsdag 29 juli 2014 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb nu een basiscursus MySQL gevolgd en ben bekend met de statements, maar dit ging verder niet in op de implementatie van SQL in een taal als php.
Weet iemand een heel basic tutorial voor bijvoorbeeld een cd collectie:
Album:
Artiest
Titel
Track:
Nummer
Artiest
Titel
Speelduur
Ik kon niet echt iets vinden, maar hoe je van zulke gegevens een:
Invoerpagina
Bladerpagina
Zoekpagina
maakt.
Dank je, maar ORM, CRUD? Ik dacht gewoon aan een html form, sturen naar mysql via php en andersom. Hier snap ik echt geen jota vanquote:Op dinsdag 29 juli 2014 22:24 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
http://www.test-smoke.org/talks/dbix-class.pdf
Slap er Slim tegen aan en lees PHP The Right Way ook nog even en je bent al een heel eind.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 22:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dank je, maar ORM, CRUD? Ik dacht gewoon aan een html form, sturen naar mysql via php en andersom. Hier snap ik echt geen jota van
Zal ik het wel simpel voor je houden:quote:Op dinsdag 29 juli 2014 22:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dank je, maar ORM, CRUD? Ik dacht gewoon aan een html form, sturen naar mysql via php en andersom. Hier snap ik echt geen jota van
Je kan beter echt eerst goed core PHP/MySQL leren. Dan is de overstap naar welk framework dan ook veel makkelijker. En je zal je nog verbazen hoeveel webontwikkelbureau's nog met een eigen CMS werken. Tenminste dat is mijn ervaringquote:Op woensdag 30 juli 2014 09:55 schreef Maringo het volgende:
[..]
Zal ik het wel simpel voor je houden:
Met de PDO statements van PHP kan je communiceren met MySQL: http://wiki.hashphp.org/PDO_Tutorial_for_MySQL_Developers.
Wat je ook vind over communiceren met MySQL, gebruik nooit en te nimmer de 'mysql_' statements.
Beetje aanklooien tot het werkt en je het begrijpt. Daarna kan je het optimaliseren met bovenstaande linkjes en het project naar een 2.0 versie brengen met een micro framework als Slim of Silex; met een CRUD Controller in een bundle; en een ORM systeem er aan vast.
mysql_ is dan ook deprecatedquote:Op woensdag 30 juli 2014 09:55 schreef Maringo het volgende:
[..]
Zal ik het wel simpel voor je houden:
Met de PDO statements van PHP kan je communiceren met MySQL: http://wiki.hashphp.org/PDO_Tutorial_for_MySQL_Developers.
Wat je ook vind over communiceren met MySQL, gebruik nooit en te nimmer de 'mysql_' statements.
Beetje aanklooien tot het werkt en je het begrijpt. Daarna kan je het optimaliseren met bovenstaande linkjes en het project naar een 2.0 versie brengen met een micro framework als Slim of Silex; met een CRUD Controller in een bundle; en een ORM systeem er aan vast.
Dat was inderdaad de insteek van mijn post.quote:Op woensdag 30 juli 2014 10:28 schreef remi1986 het volgende:
[..]
Je kan beter echt eerst goed core PHP/MySQL leren. Dan is de overstap naar welk framework dan ook veel makkelijker. En je zal je nog verbazen hoeveel webontwikkelbureau's nog met een eigen CMS werken. Tenminste dat is mijn ervaring
Tja, als hij lokaal een oude WAMP heeft draaien met PHP5.3 erop, krijg je die meldingen niet. Een gewaarschuwd man telt voor twee.quote:Op woensdag 30 juli 2014 10:46 schreef mschol het volgende:
[..]
mysql_ is dan ook deprecated
mysqli_ werkt (ook) prima t.b.h.
quote:Op woensdag 30 juli 2014 18:50 schreef n8n het volgende:
Meedo is een single file database interactie framework. Vet handig, handelt alles netjes af met pdo
quote:
Spammerquote:
Hahaquote:Op woensdag 30 juli 2014 19:38 schreef Juicyhil het volgende:
PHP 7 is de nieuwe komende versie
http://news.php.net/php.internals/76254
Zo zat ik ook al te denkenquote:Op woensdag 30 juli 2014 21:05 schreef robin007bond het volgende:
In 5.5 is trouwens de oude MySQL-zooi niet meer included. Zou er als freelancer werk zitten in bedrijven die hun zooi voor PHP 5.5+ ondersteund willen hebben? Van die eenmalige sites die zijn gemaakt (en waar ze geen developers intern hebben) en nu door een update niet meer werken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |