Lijkt me sterk, afgaande op al die restaurants met sterren die jij bezoekt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja die snap ik ook nooit. We typisch Nederlands trouwens.Sowieso al dat geklaag zeg. Ik weet dat het slecht gesteld is met de horeca in NL, maar zeiken over de uitspraak van "Calvados" vind ik wel heel ver gaan. Dan kan je toch echt beter thuis blijven.
Grootste afknapper is dat als je weet dat je het beter kan dan de kok.
Alsof die niet allemaal hetzelfde op de kaart hebben staan. Hallo zeg!quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:21 schreef Guanabana het volgende:
Dat er in zoveel middeklasserestaurantjes hetzelfde op de kaart staat. Eigenlijk ben ik alleen nog geinteresseerd om bij een Thai of Indiër of zoiets te eten, want anders is het allemaal voorgerecht carpaccio, hoofdgerecht biefstuk of een of andere saaie vis, en nagerecht ijs met fruit.
Ik erger me dan weer vaak aan pretentieuze andere gasten die hoorbaar commentaar hebben omdat ze zelf niet weten hoe het hoort.quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:43 schreef Biekuh het volgende:
De meeste ergernissen zijn al genoemd. Maar goed, ik doe een poging, sommige "ergernissen" zijn eerder komisch dan iets anders:
2. Wanneer de ober Calva-dos zegt i.p.v. Calva-deau.
Het is als je het dan toch fonetisch goed wilt uitspreken ook geen deau, maar dó.quote:Op donderdag 3 juli 2014 11:43 schreef Biekuh het volgende:
De meeste ergernissen zijn al genoemd. Maar goed, ik doe een poging, sommige "ergernissen" zijn eerder komisch dan iets anders:
Wanneer de ober Calva-dos zegt i.p.v. Calva-deau.
Ja maar dat is (voor mij) altijd nog nieuwer en exotischer dan die cliché carpaccio en biefstukquote:Op donderdag 3 juli 2014 13:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Alsof die niet allemaal hetzelfde op de kaart hebben staan. Hallo zeg!
Fish cakes, phat thai, tom yam, etc etc.
En bij de Indiër idem dito.
De -s hoort wel degelijk in de uitspraak hoor. Op zich is er niet zoveel mis mee dat als je maar een paar woordjes Frans kent je lettergrepen zo uitspreekt als je ze wel vaker geschreven hebt zien staan en waarvan je de uitspraak kent. Maar je moet natuurlijk geen anderen gaan corrigeren of je aan anderen gaan ergeren omdat je zelf zo'n gebrekkige kennis hebt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is als je het dan toch fonetisch goed wilt uitspreken ook geen deau, maar dó.
AHA! dat dacht ik al. Ik had Calvadeau/o nog nooit gehoord. Hier uitspraak.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De -s hoort wel degelijk in de uitspraak hoor. Op zich is er niet zoveel mis mee dat als je maar een paar woordjes Frans kent je lettergrepen zo uitspreekt als je ze wel vaker geschreven hebt zien staan en waarvan je de uitspraak kent. Maar je moet natuurlijk geen anderen gaan corrigeren of je aan anderen gaan ergeren omdat je zelf zo'n gebrekkige kennis hebt.
Ik zal in het vervolg wat beter letten op de lange 'oo'.quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:18 schreef Bramito het volgende:
[..]
AHA! dat dacht ik al. Ik had Calvadeau/o nog nooit gehoord. Hier uitspraak.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proevenquote:Op donderdag 3 juli 2014 14:05 schreef Jula123 het volgende:
Ook een grote ergernis als er zo'n pretentieus mannetje naast je zit die op te luide toon zijn 'kennis' over de wijn wil delen, inclusief alle bijbehorende zogenaamde vaktermen.
Als ik varkenshaas met champignonroomsaus op een kaart zie staan ga ik liever ergens anders heenquote:Op donderdag 3 juli 2014 13:21 schreef Guanabana het volgende:
Dat er in zoveel middeklasserestaurantjes hetzelfde op de kaart staat. Eigenlijk ben ik alleen nog geinteresseerd om bij een Thai of Indiër of zoiets te eten, want anders is het allemaal voorgerecht carpaccio, hoofdgerecht biefstuk of een of andere saaie vis, en nagerecht ijs met fruit.
Had zo een type in de klas vroeger, die had geen broek maar een pantelon aan. Later een heeel foute gilnicht bij klm cabincrew geworden.quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:48 schreef RobinOok het volgende:
Calvados is gewoon calvados. Sodeflikker op met je frans, ik woon in Nederland.
Een entrecote spreken we ook gewoon op zijn Hollands uit.
Er zijn godverdomme wel belangrijkere dingen als je uit eten gaat. Eigenlijk is ALLES belangrijker dan hoe iemand iets uitspreekt.
Wijn proef je toch om te kijken of er geen kurk in zit? Niet of je hem lekker vindt?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:43 schreef Probability het volgende:
[..]
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proeven
'Ja maar wat als ik hem niet lust'
En zogenaamd heel chique doen en afgeven op het personeel en zich verheven voelen, terwijl ze helemaal niet weten hoe het heurt..
Nep chiqueAls je echt zo 'chique' bent en vol goede manieren, dan ga je het meisje dat je bestelling opneemt niet kleineren...
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso nietquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:02 schreef Probability het volgende:
[..]
Wijn proef je toch om te kijken of er geen kurk in zit? Niet of je hem lekker vindt?
Ja dat zei ik tochquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurk_(smaak)
Zegge Piet,mijn beste. Wat is er mis met een lekkere varkenshaas of kalfstournedos met championsroomsaus?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik varkenshaas met champignonroomsaus op een kaart zie staan ga ik liever ergens anders heen
Die hoop heb ik allang laten varen in Nederland. Daarom heb ik wel zilver bij mij thuis.quote:Op donderdag 3 juli 2014 14:31 schreef highender het volgende:
Als er geen echt zilveren bestek opgedekt is
Je zal toch wel meer dan 1 cc bij je hebben?quote:Op donderdag 3 juli 2014 13:40 schreef klaarover het volgende:
Dat ze puntje bij paaltje toch niet mijn Creditcard accepteren. Of dat het Creditcard apparaat stuk is. Of dat er een rare code uit het apparaat komt rollen. Terwijl op de deur gewoon het logo van mijn kaart staat. Echt dat is voor mij de grootste afknapper.
Na, je zei het volledig verkeerd, het gaat om de smaak, niet of er wat kurk in zitquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:06 schreef Probability het volgende:
[..]
Ja dat zei ik toch
Iig dat bedoel ik
Toonbeeld van een fantasieloze kaart in een pakjessaus restaurantquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Zegge Piet,mijn beste. Wat is er mis met een lekkere varkenshaas met championsroomsaus?
Een goede wiener schnitzel uit kalfsvlees is ook erg lekker, maar ik mijdt schnitzelparadijzen.quote:
Ja, das waar, en erg lastig te bepalen in een onbekende stad.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:22 schreef Iwanius het volgende:
Ja,nee,begrijp ik.(massa toerisme versie)
Maar je moet het natuurlijk wel weten waar dan die goede schnitzel is te vinden.
quote:Op woensdag 2 juli 2014 15:43 schreef Milchat het volgende:
3. Alleen maar patat gerechten voor kinderen
Deze snap ik niet, als het kind niet alleen friet lust kan het toch gewoon wat-dan-ook van de kaart eten? Dat 'kindermenu' is toch juist bedoeld voor de proletariers wiens kinderen alleen friet eten?quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:00 schreef Buurpoes het volgende:
Dat je voor je kind alleen patat kunt bestellen.[/sub]
Wat ik altijd doe is de lokale taxichauffeur goed tippen om mij uit te leggen (en heen te rijden) waar de lokale bevolking nu zelf altijd het lekkerst gaat uiteten. Ik kiest ook zelden de sjieke/nette taxichauffeur die altijd standaard voor het hotel staan maar juist de kleine zelfstandige die iets verderop staat en ook op klanten wacht/hoopt.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, das waar, en erg lastig te bepalen in een onbekende stad.
Dan moet je de volle prijs betalen en dat willen ze natuurlijk niet.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:26 schreef Fokpop het volgende:
[..]
[..]
Deze snap ik niet, als het kind niet alleen friet lust kan het toch gewoon wat-dan-ook van de kaart eten? Dat 'kindermenu' is toch juist bedoeld voor de proletariers wiens kinderen alleen friet eten?
Het gaat natuurlijk vaak vooral om de portiegrootte: een kind van zeven eet niet dezelfde hoeveelheid als zijn volwassen papa.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je de volle prijs betalen en dat willen ze natuurlijk niet.
Ik zeg altijd: Als jij aankomt zetten met zo een Diningcity kortingskaart dan moet je gewoon eten wat je wordt voorgeschoteld en helemaal geen commentaar of blabla hebben. Die mensen kijken je dan ook aan alsof ze wel dat recht hebben omdat...ze geld komen brengen. Ik zeg altijd: Je brengt geen geld,je kost geld. Of begrijp je dat niet?quote:Op donderdag 3 juli 2014 15:43 schreef Probability het volgende:
Oooooooooooh of van die vrouwtjes die beledigd zijn dat ze de huiswijn niet voor mogen proeven
'Ja maar wat als ik hem niet lust'
En zogenaamd heel chique doen en afgeven op het personeel en zich verheven voelen, terwijl ze helemaal niet weten hoe het heurt..
Nep chiqueAls je echt zo 'chique' bent en vol goede manieren, dan ga je het meisje dat je bestelling opneemt niet kleineren...
quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, je proeft hem om te controleren of hij geen kurk heeft, dat is iets heel anders. Maar de meeste Nederlanders proeven dat sowieso niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurk_(smaak)
En?quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Het gaat natuurlijk vaak vooral om de portiegrootte: een kind van zeven eet niet dezelfde hoeveelheid als zijn volwassen papa.
Yo ik bedoelde dat er kurk in zit - als in de schimmelquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Na, je zei het volledig verkeerd, het gaat om de smaak, niet of er wat kurk in zit
dat heet, kurk heeft, een wijn heeft kurkquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:48 schreef Probability het volgende:
[..]
Yo ik bedoelde dat er kurk in zit - als in de schimmel
Ik snap ook wel dat er geen stukjes kurk in drijvendat zie je sowieso al wel voor je het proeft als het daar om zou gaan
Ja dat heb ik inmiddels begrepenquote:Op donderdag 3 juli 2014 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dat heet, kurk heeft, een wijn heeft kurk
Gros proeft het echt niet.quote:Op donderdag 3 juli 2014 16:44 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Psst Piet. Jij...ik wij zijn ook Nederlanders hoor.Maar begrijp wel wat je bedoelt.
Ik wil het nog scherper stellen (en nu zullen de criticasters het wel weer het als elitair of snobistisch betitelen)quote:Op donderdag 3 juli 2014 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Gros proeft het echt niet.
Het is trouwens een veel voorkomend probleem, dat eenvoudig op te lossen is door schroefdoppen te gaan gebruiken. Dat het publiek dat niet wil laat al zien dat ze niet proeven
En deze mensen werken maar al te vaak in de horecaquote:Op donderdag 3 juli 2014 17:12 schreef Iwanius het volgende:
Ik wil het nog scherper stellen (en nu zullen de criticasters het wel weer het als elitair of snobistisch betitelen)
De meeste mensen hebben helemaal geen smaak!. Ze weten niet wat echte smaak is. Laat staan smaakverhoudingen tussen de verschillende ingredienten onderling die een gerecht dat maken wat het behoort te zijn.
Om over enige vorm van productkennis maar te zwijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |